Wimbledon R32, Heliövaara/Glasspool – Blumberg/Ruud 6-1, 3-6, 6-3, 3-6, 6-4 (teksti päivitetty)

Vamos, ei tullut helpolla voitto Wimbledonin toisella kierroksella tänään. Oli varsin aaltoileva matsi Wimbledonin tuulessa, mutta mikä tärkeintä, viimeinen piste tuli meille! 🔥 Onhan tämä hienoa selviytyä vaikeasta matsista eteenpäin ja mikäs sen hienompaa kuin että kisat jatkuvat! Seuraavaksi pääsemmekin haastamaan kolmannella kierroksella hallitsevat mestarit parin Mektic/Pavic.


Jos ensimmäisen kierroksen matsi oli vakuuttavan yksisuuntainen esitys, niin tänään mentiin kyllä tunnelmassa laidasta laitaan useampaankin kertaan. Torstai-illan sateet tarkoittivat sitä, että ensimmäisen kierroksen vastustajiemme ottelu jäi kesken ja sitä jatkettiin vielä perjantaina, joten meille tuli lopulta kaksi välipäivää otteluidemme välissä. Jos tuon olisi etukäteen tiennyt, niin olisi varmaan tullut pidettyä torstai kokonaan huilia, mutta nyt treenattiin kumpikin päivä kevyesti ja pidettiin tuntumaa yllä.

Jostain syystä tänään herätessä olo ei kuitenkaan ollut levännyt tai pirteä, vaikka alla olikin kaksi yhden treenin päivää. Silmät eivät tuntuneet avautuvat millään, ja jopa aamubollauksessa kehon ja silmien toiminta oli jotenkin hidasta. Ei siihen tuossa vaiheessa vielä osannut niin tarkasti kiinnittää huomiota, mutta jälkikäteen keho oli kyllä jotenkin epätilassa. Juuri ennen ottelua valmentajan kanssa tehdyissä reaktioharjoitteissa en saanut palloja otettua kiinni alkuunkaan niin hyvin kuin yleensä ja meinasin vielä kaiken lisäksi kompastua matalaan köysiaitaan lämmittelyalueella niin että chileläinen Garinkin huolestui ja kommentoi, että älähän nyt hyvä mies loukkaa itseäsi ennen matsia.  

No mutta, ottelu alkoi kaikesta huolimatta vähintään erinomaisesti. Vakuuttava pitoni nollille käynnisti ottelun, ja otimme kaiken irti vastustajien pienestä hapuilusta tämän jälkeen. Mursimme ensin Blumbergin syötön 2-1 -tilanteessa ja kirsikkana kakun päälle vielä Ruudin syötön heti perään 4-1 -tilanteessa. Lloydin viimeinen syöttövuoro 5-1 -tilanteessa oli hieman pidempi, mutta sekin selvitettiin lopulta, ja ensimmäinen erä hoitui meille ainoastaan 18 minuutissa. Olimme käytännössä kaikissa osa-alueissa tässä vaiheessa edellä vastustajia.

Toinen erä ei kuitenkaan mennyt ihan niin kuin ensimmäisen erän perusteella olisi odottanut. Alku oli tasainen, mutta 1-2 -tilanteen syöttövuoroni oli molemminpuolisesti vähän kehno. Pari volleyvirhettä ja pari missattua ykköstä kostautuivat tällä kertaa pahasti, sillä vastustajat pääsivät murron myötä mukaan otteluun, eikä meillä ollut loppuerässä enää mahdollisuuksia vastamurtoon. Ruoholla erän voi hävitä niin ärsyttävän nopeasti yhden breikin myötä.

Kolmas erä oli tällä kertaa hyvin samankaltainen kuin toinen erä, mutta meidän onneksemme toisin päin. Olimme alussa omissa syötöissämme vahvoja ja otimme 2-1 -tilanteessa murron Ruudin syötössä Lloydin upealla kämmenlinjapalautuksella. 4-2 -tilanteen syöttövuoroni meinasi mennä vaikeaksi, mutta voitimme 0-30 -tilanteesta neljä pistettä putkeen, ja lopulta Lloyd hoiti rutiinilla syöttövuoronsa 5-3 -tilanteessa. Kolme erää oli nyt takana ja peliaikaa kulunut hädin tuskin tunti.

Jo neljännessä erässä oli lähellä, että ottelu olisi ratkennut meidän voittoomme. Ensimmäiset kolme pitoamme olivat puhtaita, ja saimme Ruudin syöttäessä 3-3 -tilanteessa yhteensä kolme murtopalloa. Niistä ei kuitenkaan mikään tuottanut tulosta ja yhtäkkiä oma syöttövuoroni heti perään olikin umpisurkea. Kaksi heikkoa kämmenvirhettä ja liian monta kakkossyöttöä antoivat murron vastustajille, eikä Blumberg erehtynyt syöttäessään erästä. Mieli kääntyi harvinaisen negatiiviseksi tuossa vaiheessa, mutta eihän mitään oltu vielä hävitty, sillä edessä oli viides erä.

Sanoin Lloydille ennen viidennen erän alkua, että tulen kommunikoimaan pelkästään positiivisia asioita, kävi pelissä miten kävi. Tavoite oli olla paras mahdollinen partneri toisillemme. Ja venymiskykyä todella tarvittiinkin. Erän ensimmäiset gamet olivat tasaisia useine 40-40 -tilanteineen, mutta murtopalloja niissä ei nähty. Pisteet olivat selvästi pidempiä kuin ottelun alussa ja jotenkin tuntui siltä, että jossain vaiheessa erää murto kyllä vielä jompaankumpaan suuntaan tulisi.

3-3 -tilanteessa minun syöttövuoroni piti taistella 0-30 -takaa-ajoasemasta pidoksi, mutta vielä lähempänä kuilun reunaa olimme 4-4 -tilanteessa, kun Lloydin syöttövuoro oli peräti 0-40. Kakkossyötöllä alkanut piste ja Lloydin hyvä ykkösvolley Ruudin rystylle selvitti ensimmäisen murtopallon, minkä jälkeen britti kaivoi takataskustaan ässät sekä 15-40 että 30-40 -tilanteisiin. Aika kovahermoinen suoritus.

Ykkössyötöillä jatkettiin pitoon asti, ja 5-4 -johdossa oli sitten vihdoin minunkin aika saada kolme hyvää palautusta peräkkäin kenttään. Ruud oli selvästi pelokas verkolla ja saimmekin hänestä hyvän targetin, mutta lopulta se oli Blumbergille verkolta antamamme paine, joka toi kaksi viimeistä pistettä. Heti ensimmäinen matsipallo tuotti tulosta, kun Lloydin linjapalautus oli laadukas ja minä uskalsin ottaa keskustan haltuun Blumbergin kämmenlyönnissä. Rystyvolleykurotukseni putosi juuri sopivasti Ruudin jalkoihin, eikä hän saanut kaavittua palloa enää yli verkon. Viiden erän matsi kesti lopulta alle 2,5 tuntia, mutta henkisesti olimme kyllä Lloydin kanssa aivan loppu. Onnellisia mutta väsyneitä.

Isot tuuletukset olivat jälleen enemmän kuin paikallaan, sillä eihän Grand Slam -kisan kolmannelle kierrokselle ole edelleenkään tullut kovin usein tämän uran aikana selviydyttyä. Saatoin olla matsin aikana ja ehkä jopa jossain tämän tekstin kirjoituksissanikin vähän negatiivinen, mutta kyllähän voitosta osasi silti nauttia ihan täysillä. Yleisössä oli paljon taas kerran suomalaisia, joten muutaman kuvat ja nimmarit jakoi mielellään siihen suuntaan. Erityiskiitos meni myös tiimilleni ja viidenteen erään katsomoon tsemppaamaan tulleelle brittikoutsi Louis’lle, joka osasi luoda uskoa tiimillemme jopa kentän ulkopuolelta asti.

Kokonaisuutena voitto oli tietysti tämän päivän matsissa se ylivoimaisesti tärkein juttu. On mahdotonta odottaa pelaavansa aina täydellisesti, joten on todella palkitsevaa huomata, että joskus perusjuttujenkin tekeminen riittää pitkälle. En missään nimessä halua mollata vastustajia sanomalla meidän pelanneen hieman normaalin tasomme alapuolella, mutta kyllähän se siltä kuitenkin tuntui. Paljon virheitä verkkopelissä ja ajoittain heikkoa palautustyöskentelyä tuli erityisesti tuskailtua. Mutta ehkä sen ei voikaan olettaa olevan helppoa, sillä olihan vastapuolella kaksinpelin maailman kutonen sekä yhden ATP-tittelin nimenomaan ruoholla viime kesänä napannut Blumberg. (Ehkä tässä pitää vaan taas vähän nipistää itseään noiden kolmen viimeisen virkkeen kirjoitettuaan. Hups. 😅)

Tänään matsin jälkeen oli vuorossa huolelliset palauttavat toimet, ja ilta sujuu nyt mahdollisimman vähällä ruutuajalla, jotta keho saa aikaa palautua stressistä. Pelaamme nimittäin todennäköisesti jo sunnuntaina kolmannen kierroksen ottelumme, jossa vastaan tulee tuttu pari Mektic/Pavic. Edelliset kaksi kohtaamista, joista viimeisin Queen’s Clubin finaalissa, olivat niin tiukkoja kuin vain olla voi, joten mahdollisuudet meillä on varmasti. Ja me olemme kyllä hyviä oppimaan tappioistamme.

Realistisesti katsottuna vastapuolen pari on kuitenkin voittanut edelliset 20 otteluaan ruoholla, mukaan lukien viime vuoden Wimbledonin, joten kyllähän me väkisinkin altavastaajina otteluun lähdemme. Mutta tästä päivästä peli paranee väkisinkin, ja kunhan saamme oman pelimme kunnolla rullaamaan, niin miksei kaikki olisi mahdollista. Syöttämisen laatu varmasti korostuu taas kerran, sillä ykkössyöttöjen perässä voitetaan kyllä todella paljon pisteitä. Lisäksi meiltä pitää löytyä rohkeutta tiukoissa paikoissa. Vastustajat ovat itseluottamukseltaan äärimmäisen korkealla, joten varmistelemalla ei kyllä seuraavaa matsia voiteta. Piste kerrallaan ja katse pallossa, vamos!

21 thoughts on “Wimbledon R32, Heliövaara/Glasspool – Blumberg/Ruud 6-1, 3-6, 6-3, 3-6, 6-4 (teksti päivitetty)

  • Olipa tosiaan aaltoileva matsi! Teillä on nyt keväältä monta solidia, tasaisen vahvan suorittamisen matsia, mutta nyt jostain syystä ette tähän päässeet. Helppoja virheitä tuli yllättävästi. Vastustajilla ei tietenkään ollut mitään hävittävää, rennosti ja naureskellen vetivät. Tämä varmaan osin näkyi suorituksessanne. Mutta hattua täytyy nostaa, että tuon viidennen erän todella vaikeiden hetkien kautta käänsitte sittenkin matsin itsellenne. Se lienee sitä kokemusta! Tästä vaan eteenpäin!

 • Hienoa! Onnittelut upeasta voitosta!

  Siinä oli viidennessä erässä pariin kertaan erittäin tukalat paikat. Muistaakseni 3-3 tilanteessa sinä Harri syötit ja tilanne oli 0-30. Hermonne kuitenkin kestivät ja siitä tuli tärkeä pito.

  Sitten 4-4 tilanteessa Lloydin syötössä oli peräti 0-40 ja itse olin kotikatsomossa jo melkein maani myynyt. SIITÄKIN tuli kuitenkin parin tasatilanteen jälkeen äärimmäisen tärkeä pito. Lopulta saitte Blumbergin murrettua ja erä kotiin 6-4! WOHOO! 🙂

 • Jihuu! Oli tosiaan aaltoilevaa vähän sellaista ON-OFF peliä. Tuntui, että olitte niskan päällä mutta se ei kuitenkaan oikein meinannut kääntyä sen selvemmin teille vaikka lopulta matsin tilastot olivatkin lähes kaikki kohdallaan. Lloyd nosti tasoaan edellisestä pelistä. Kolmas kierros jälleen edessä ja revanssia tarjolla Kroatian pojista. Kaikki edellytykset teillä viedä matsi tällä kertaa 💪👍

 • Kyllä sai viimeseen asti jännittää, huhhuh! En päässyt tv:n eteen joten aina kun sain tilaisuuden, katsoin livescorea. Vihdoin teidän nimet oli tummennettu voittajiksi viidennen erän jälkeen ja pystyi huokaista.. ihanaa! ❤️ nyt katson juuri uusintaa niin saa uutta näkökulmaa peliin verrattuna pelkkien pisteiden tuijotteluun.
  Ihan mahtavaa että pelit jatkuu. jos jotain positiivista etsitään, ajattelen että nämä tiukat ottelut on myös tietyllä tapaa tärkeitä kokemuksia, todistaa että selviätte myös niistä ja tiukoista paikoista!
  Onnea molemmille! Ja tarina jatkuu ❤️

 • Mahtavaa. Seuraan teidän otteluita jännittyneenä mikä on elämää. Tästä vain eteenpäin.

 • At 4 all, 0-40 in the 5th set, it didn’t look good but Lloyd served like an Isner. 💪 Brilliant to win on your first MP. 👏 5 set matches really are a rollercoaster. 🎢

  If the umpire had understood Finnish, would you have received a warning for what you shouted at 3-5 in the fourth set? 😂 Love your passion Harri and your victory celebrations are the best, don’t listen to Lloyd. 😁😉 Time for some ruthless revenge next. 😎

 • Onnea , hyvät syötön pidot teiltä molemmilta viimeisen erän lopulla. Huomasin että 5-4 tilanteessa löitte usein Ruud:lle , joka oli verkolla, ja se tuotti murron; eli mielenkiinnosta kysyisin että olitteko sopineet siitä. Joka tapauksessa näytti rutiini voitolta joka osoittaa hienoa tason nostoa teiltä!

  • Pakko sanoa, että en ole samaa mieltä ”rutiinivoitosta”. Viisi erää tarvittiin ja tosiaan se oli 0-40 Lloydin syötössä tilanteessa 4-4. Yksikin pieni virhe tuossa ja Blumberg olisikin syöttänyt otteluvoitosta sen sijaan, että hän syötti pysyäkseen ottelussa. Voitto tuli siis äärimmäisen niukasti tänään, mutta pitää silti olla aina tyytyväinen siihen, että se oli voitto. Tappio oli vain hiuskarvan päässä.

   Virheettömämpää peliä vaaditaan Mektic/Pavic:ia vastaan, mutta Harri ja Lloyd kyllä pystyvät siihen. Voitto on kovalla tsemillä mahdollinen!

  • Ei kyl ollut rutiinivoitto, pakko tunnustaa, että vaaka pikkuhiljaa kallistui Ruud&co:n voiton puolelle… Mutta hei, taas te kokositte itsenne ja hoiditte homman maaliin, HyväHyvä!!! Toisesta erästä eteenpäin melkein läpi loppupelin mietin, mikä teitä vaivasi. Välillä näytti jopa että keskinäiset kemiat vähän sakkasivat, mutta tuskinpa kuitenkaan. Lloydille lähetän kyl extra-annoksen positiivisuutta, jos sinun pussista ei aina riitä molemmille 🙂 Lopputulos ratkaisee, myös huomenna. Mutta sitä ennen on peli pelattava. Tuokaa kentälle parhaat lyöntinne, taktinen älykkyytenne, loistava yhteispelinne!!! Näin me saadaan taas nautinnollinen peli ruutuun; vähemmillä jännityksillä kuitenkin kuin tänään, kiitos! Vaikka kyllä sekin kestetään, totta kai. Ei muutaku antakaa palaa!!!

 • Mahtavaa, että väänsitte pelin kotiin, hyvä te! Täytyi pysähtyä automatkalla parkkipaikalle seuraamaan koko viides erä suorana 😁Onko vielä tietoa, jatkuuko pelit jo huomenna vai maanantaina? Osaatko sanoa, että onko yleisesti toimittu niin, että nelinpelin kolmatta kierrosta pelataan jo isommilla kentillä esim. Court 2 tai Court 3 vai jatkuuko pienemmillä? Siksi tällaista pohdintaa, kun toiveissa olisi ottaa äkkilähtöä Wimbledoniin kannustamaan teitä, mutta harmittaisi, mikäli sattuisi omistamaan väärälle kentälle liput esim kenttä 1, jos pelaattekin kakkosella tai kolmosella 😅

  • Kiitos! 🔥 Aikataulut julkaistaan pelaajille valitettavasti vasta samaan aikaan kuin yleisölle, eli vielä ei ole varmuutta pelataanko 3 kierros huomenna vai maanantaina. Tuskin sitä kolmelle isoimmalle kentälle kuitenkaan laitetaan eli eiköhän Grounds Passilla pääse katsomaan jos äkkilähtö osuu 😎💪

 • Ei ollut teidän parhaita ottelujanne, mutta pääasia, että voitto tuli. Vaimoni hieman ihmetteli, kun 5. erän viime peleissä välillä manailin ja sitten taas tuuletin.

  Kaiken kaikkiaan ollut mukava seurata pelejänne ja koko uraasi.

 • Lauantai-iltapäivän ratoksi 2,5 h jännän äärellä, kiitos tarjoilusta! Tänään oli selkeästi Lloydin parempi päivä, mutta lopputulos on aina yhteinen. Jokseenkin varmaa, että Mektic/Pavic eivät helpolla selviä. Tsemit siihen!

 • Onnea 5-eräisen voitostanne ja nyt vain hyvät revassistrategiat Mektic/Pavic’ia vastaan kolmannelle kierrokselle!💪💪💪 👍👍👍

 • Oli niin jannaa etta tuli kakat housuun. Mutta onneksi mulle, eika sulle. Hienoa Harri!

 • sillälailla 💪 en pystynyt katsomaan matsia livenä, mutta säilytin jännityksen enkä katsonut tuloksia ja katsoin Eurospot playeristä nauhotteen. täytyy myöntää, että olin aika ihmeissäni, kun kolmas erä loppu ja teillä 2-1 johto, mutta nauhoite oli vasta puolivälissä 😅 mitä muuten huusit siinä neljännen erän lopussa, 5-3 tilanteessa kun löit pallon verkkoon? olit selkeästi turhautunut itseesi. yritin kelata ja kuunnella, mutta yleisö piti ääntä niin huudostasi ei kunnolla saanut selvää. onneksi turhautumisesi jäi vain verbaaliseksi, sillä itse en arvosta mailanpaiskontaa. ja onneksi löysit posin sitten viidenteen erään 😊

  toinen huomio, alatte selkeästi saada nimeä, sillä ATP kertoo lauantain nelureista teidän nimi otsikossa 😉 vaikka maailman ykkösetkin pelasivat samana päivänä. Glasspool/Heliovaara Survive Blumberg/Ruud Test At Wimbledon, https://www.atptour.com/en/news/glasspool-heliovaara-wimbledon-2022-doubles-saturday

 • ”Sanoin Lloydille ennen viidennen erän alkua, että tulen kommunikoimaan pelkästään positiivisia asioita, kävi pelissä miten kävi. ” Tuosta voi ottaa kuka tahansa oppia mihin tahansa yhteistyöhön.

Comments are closed.