Hampuri ATP500 R16, Heliövaara/Glasspool – Koolhof/Skupski 7-5, 6-2

Ohhoh, sehän kulki kohtuullisen mukavasti. Tämän vuoden Race-listan ykköspari laitettiin kumoon vakuuttavalla esityksellä jättämättä vastustajille juurikaan mahdollisuuksia. Onhan tämä aika hienoa ottaa taas isossa kisassa tällainen voitto. Kovatasoisessa kisassa vastus ei kuitenkaan todennäköisesti juurikaan helpotu jatkossa. Kvartsimatsi pelataan todennäköisesti torstaina, jolloin vastaan tulee joko Krawietz/Mies tai Barrientos/Reyes-Varela.

Jos rehellisiä ollaan, niin viikonlopun treeneissä omassa pelissä oli kyllä pientä hakemista. Syöttöpeli oli vaihtelevaa ja verkolla tekeminen vähän tahmeaa, mutta eipä tuo juurikaan näkynyt tämän päivän matsin alkaessa. Tuntui, että lyönneissä oli hyvin aikaa ja ratkaisut tulivat selkäytimestä. Lloyd oli toki ihan mahtivireessä koko ottelun, mutta ei minunkaan pelini kyllä hassumpaa ollut. Yksi huono syöttövuoro sinne mahtui, mutta siihen oli onneksi tänään varaa, sen verran hyvin kulki peli muuten.

Viikonlopun tuuliset ja ajoittain vähän viileätkin olosuhteet olivat vaihtuneet tänään mukavan tyyneen ja pilviseen keliin. Löimme aamulla hyvällä laadulla 45 minuuttia lyönnit läpi, ja vaikka edeltävän ottelun ensimmäinen erä kesti lähes puolitoista tuntia niin pääsimme kuitenkin kentälle aika lähelle odotuksien mukaisesti kello 13.

Lloyd syötti vakuuttavasti ottelun alusta alkaen, eikä palauttaminenkaan ollut hassumpaa. 1-1 -tilanteessa tuomari oli vastustajien pelipallossa hienosti hereillä tuomiten Koolhofin lyönnin kaksoislyönniksi, minkä jälkeen no-ad pisteessä kurotin Lloydin vahvan palautuksen jälkeen hienosti Skupskin linjalyöntiin, minkä jälkeen hänen kämmenensä jäi verkkoon. Seuraavat gamet mentiin helpoilla pidoilla, kunnes meillä oli puolittainen sauma tuplamurtoon 4-2 -tilanteessa päästessämme Skupskin syöttövuorossa 0-30 -johtoon. Skupski sai kuitenkin pidettyä.

Johto pysyi siis yhdessä murrossa, mutta 4-3 -johdossa uusilla palloilla syöttäessäni kävi vähän köpelösti. Olin jotenkin ihmeen jännittynyt jo gamen alkaessa, enkä lopulta saanut yhtään ykköstä kenttään Koolhofin ykkösruutuun. Vaikka voitimme kaikki kolme pistettä Skupskin puolelta, niin no-ad -pisteen kaksoisvirheeni oli kyllä heikko suoritus. Selityksiä olisi helppo etsiä auringon tultua hetkeksi esiin pilvien takaa, mutta oli se vain liian varovaista syöttömistä ylipäätänsä. Seuraava game meni tuosta toipuessa, mutta onneksi Lloyd piti varmasti 5-5:een. Ja sitten osuikin palautukset taas hienosti Skupskin syötössä. Minulta kaksi onnistumista ja Lloydilta kaksi, joista viimeisin hienosti breikkipalloon läpilyöntinä. Enkä enää toistamiseen erehtynyt syöttövuorossani. Ensimmäinen erä siis meille 7-5.

Toinen erä alkoi syötönpidoilla, mutta erän avauspiste oli kyllä sen verran herkullinen, että laitetaan se tähän ihan videona. 🤩 Taisi olla päivän matalin lyönti?

Skupskin syöttövuoro 1-1 -tilanteessa oli jälleen iskunpaikkamme, ja Lloyd onnistui jälleen lyömään palautuksen läpi murtopallossa. Hyvä pito minulta perään, minkä jälkeen huippupalautuksemme pääsivät myös Koolhofin pään sisään. Lloydilta maaginen kolmas peräkkäinen läpilyöntipalautus murtopalloon ja voitto alkoi jo maistua suussa. Saimme kaksi ottelupalloa jo 5-1 -johdossa Skupskin syötössä, ja ehdimme jo melkein tuulettaa voittoa Lloydin palautuksen jälkeen, mutta pallo oli sentin tai kaksi ulkona. Skupski sai pidettyä, eikä tuollaisen jälkeen ole ikinä helppo tulla syöttämään ottelua kotiin, sillä penkillä ehtii väkisinkin miettiä, että ottelu voisi jo olla ohi. Mutta nyt viimeistely onnistui kaikesta huolimatta hienosti. Pari erinomaista volleyta loppuun, eikä jäljellä ollut enää kuin voiton tuulettaminen.


Kaiken kaikkiaan tällaisten voittojen jälkeen tulee peliin kyllä taas hurjasti lisää itseluottamusta. Vastassa oli tällä kaudella eniten pisteitä kerännyt pari, mutta kentällä tuntui, että olimme ajoittain jopa selvästi parempia. Syöttö- ja palautustilastot olivat meidän osaltamme selvästi paremmat emmekä kyllä hävinneet pidempiä rallejakaan kovin montaa. Mahtavaa huomata, miten kurinalainen pelaamisemme riittää hyvänä päivänä ihan ketä vastaan tahansa. Toki parin edeltävän päivän hävityt treenierät muistuttavat siitä, että täydessä iskussa pitää olla, jos haluaa pärjätä, mutta ainakin tällä hetkellä osaamme selvästi valmistautua otteluihin oikealla tavalla.

Nyt vuorossa on ilmeisesti kaksi välipäivää, sillä seuraavan kierroksen vastustajamme pelaavat ensimmäisen ottelunsa vasta keskiviikkona. Tänne Hampuriin on luvattu kaksi seuraavaa päivää todella kuumaa hellettä, joten sinänsä tuo parin päivän treenitauko ei haittaa yhtään, sillä torstaina keli taas viilenee. Ja kun kerran tietää, että kahteen päivään ei varmasti ole otteluita niin pystyy myös suunnittelemaan harjoittelun paremmin kuin siinä normaalissa tapauksessa, että seuraavan päivän ohjelma selviää vasta edellisiltana.

Jatketaan siis treenejä, tehdään oikeanlaiset pelikirjat ja lähdetään toiselle kierrokselle taas voitto mielessä tekemään parasta suoritusta. Vamos!

23 thoughts on “Hampuri ATP500 R16, Heliövaara/Glasspool – Koolhof/Skupski 7-5, 6-2

 • Hieno peli, kiitos ja kiva katsella. Muistelen, että Henri Kontinen muutama vuosi sitten veti samankaltaisen tolpan vierestä laakin, taisi olla Australian avoimissa.

  • Kiitos, kiva että kelpasi katsellakin! 🙂 Henkka on varmasti jonkun vastaavan lyönyt, mutta osui sellainen minullekin viimeksi Acapulcossa.

  • Jes, kiitos! Harvemmin noita paikkoja verkon ohi lyömiseen tuleekaan, mutta täytyy aina kyllä yrittää, kun se vain on mahdollista.

   • Miten noi säännöt menee? Siis verkosta ei tarvii välittää ollenkaan? Kunhan lyö omalta puolelta vastustajan kenttään?
    Vaikkapa tuomarin takaa, tai peräti tuomarin tuolin läpi?
    Eikö joskus pallopojat ole olleet ihan verkon tolpan vieressä, vähän on tulilinjalla…
    Ja voihan siinä olla vielä vaijeri tolppaa tukemassa, saa hyvän kimmokkeen sellaisesta.

    Tämä oli mulle ihan uusi juttu mutta tosi upea pallo silti.

    • Ei verkosta tarvitse tosiaan välittää ollenkaan. Voi lyödä ohi tai yli kunhan pallo vain menee kenttään. Eikä palloa tarvitse edes lyödä omalta puolelta, kunhan pallo on vain ensin ehtinyt tulla verkon yli. Glasspool näytti tuosta mallia viime vuoden US Openissa 🙂

     https://www.youtube.com/watch?v=TqjGwzTCazk

     Joku muistikuva minulla on, että pallon tulee olla näkyvissä koko ajan, eli periaatteessa vaikkapa kattopalkin yli lyöty pallo saatetaan tuomita virheeksi, jos pallo katoaa hetkeksi näkyvistä, sillä tuomari ei tällöin voi olla varma osuiko pallo matkalla johonkin.

 • Onnea, hieno peli! Tarkoittanet kuitenkin ”parin päivän pelitauko” etkä ”treenitauko”?

 • No mutta huhhuh, mikä pari sieltä marssikaan pienen pelaamattoman jakson jälkeen kentälle! Ihan huikeeta! Ei tosiaankaan ollut nahkeeta, vastapuolella saattoi vähän ollakin, olivat vähän niinkuin hämmästyksissään siellä verkon toisella puolella. Yksi notkahdushan siinä teilläkin tosiaan taisi olla, mutta muutoin alusta loppuun rohkeaa ja tuloksellista tykitystä. Oli nautinto seurata. Flashscoren mukaan seuraava vastustaja ratkeaisi jo huomenna, mutta olipa se sit milloin tahansa ja kumpi pari vaan seuraavaksi vastassa, niin hurjaahan se meno todennäköisesti tulee taas olemaan. Usko teihin senkun kasvaa, go for it! Ja ehkä se Lloydkin vielä joku päivä hymyilee…. jotain sensuuntaista taisi olla tänään havaittavissa jollain tauolla 🙂

  • Ei kannata uskoa Flashscorea. Usein he laittavat kaikki mahdolliset matsit listalle … ja ottavat sitten pois, kun näkevät lopullisen päivän ohjelman. ATP-sivut ovat virheettömät.

  • Jep, nimenomaan näin! Vahvaa tykitystä ja varsinkin palautuspelissä hurjaa menoa. Nyt vaan nopea nollaus ja seuraavassa matsissa sitten sama meno päälle. Ja ehkä sitten voitetun finaalin jälkeen Lloydiakin hymyilyttäisi. 🙂

 • Mahtiavaus! Olitte niin monella saralla parempia, että pieni hoipertelu yhdessä syöttövuorossasi ei haitannut tänään. Palautukset olivat teillä molemmilla hienosti hallussa, kuten moni muukin alue. Tauko teki selvästi hyvää, nyt oli jälleen energistä ja ’rennonterävää’ tekemistä molemmilta 💪.

 • Onnea voitosta! Kiva oli katsella peliä. Olitte vaan yksinkertaisesti parempia. Tokassa erässä melkein tuntu pahalta vastustajien puolesta, kun ei heillä oikeen ollut mitään mahdollisuuksia teitä vastaan 😀

  • Hiphei, kiitos! Onneksi vastustajat olivat tänä vuonna voittaneet jo ihan tarpeeksi, niin ei tarvitse kovin pahasti heitä sääliä. 🙂

 • Ylivoimaista menoa, onnea! Sait kuitenkin tämän heikkohermoisen hetkeksi pelkäämään pahinta 6-5 , 15-30 tilanteessa. Mitä vielä; kolme hyvää syöttöä, erä himaan, ja sit ei taakse vilkuiltu! Loistavaa. Kun nyt pääsette riistämään saksalaisilta sen kotikenttäedun jää teille enää Mektic/Pavic haastavien vastustajien listalle. Sitten ootte jo absoluuttisella huipulle.

  • Jess! Tuo ekan erän lopetus kolmella huippusyötöllä maistui kyllä hyvällä. Pitää useamminkin käyttää tuota taktiikkaa. 🙂 Seuraavassa matsissa ainakin!

 • Onnittelut hienosta voitosta! Olipa hyvä, ettei se heikompi syöttövuoro koitunut tänään tappioksi. Vamos!

 • Congratulations on a comprehensive win over the in-form pairing.💪 How do you decide who receives serve on a deciding point? Lloyd took all 3 yesterday, winning 2 of them which is an excellent success rate. I was a bit surprised he took the first one as you had been returning Skupski’s serve well in that game. Do you keep track throughout the season on how many each of you play deciding points?

  You’ve added Umag to your schedule although you are second alternates in Washington. Will you keep an eye on how that develops (van de Zandschulp did seem to injure himself yesterday) before making a final decision and possibly another last minute mad dash although this time from Croatia to Washington? 🤪✈️

  Your victory celebrations are becoming legendary combined with Lloyd’s non-reactions.😎 I particularly like the crab dance where you quickly side-step across the court. 🦀😁 I remember Stepanek doing it frequently.

  • Thank you! We haven’t kept track on who takes more no-ad points as usually we just decide on the spot. Yesterday Lloyd was feeling very confident and I was thus more than happy to let him go for it. Sometimes we make the decision also based on the server.

   Yesterday we also found out that we didn’t make the cut for Washington. Original plan was to not play next week and go early to USA, but now we go with plan B which is playing Umag after Hamburg and then play Montreal as the first hard court tournament. I don’t think two teams will pull out from Washington so we are happy to take that week as preparation.

 • ”Meillä alkaa olla valmentaja Louisin kanssa traditio naureskella voittotuuletuksilleni.” –> mulla alkaa olla sama traditio äitini kanssa 😂😂 lähetän hänelle välillä klipin tuuletuksistasi, jos ei satuta yhdessä vaikka mökillä katsomaan. jatka samaa linjaa, kiva katsoa iloista ja voitosta nauttivaa pelaajaa 😊 kuten joku tuolla aiemmin mainitsi, että vielä kun saisi lloydin edes hymähtämään 😁

  vamos seuraavaan peliin, vai mitäköhän saksassa sanotaan, gehen jotain? äh kun on saksan kieli päässyt itsellä rapistumaan. toivottavasti torstain peli on aamupäivällä heti alussa, että ehtisi livenä seurata, ja toivottavasti eurosport saisi selostuksen mukaan! eilen ei ollut 😑

  • Torstain peliohjelma on julkaistu. Not before 5pm eli ilmeisesti ei ennen klo 18 Suomen aikaa. Krawietz ja Mies on vastassa.

Comments are closed.