Cincinnati ATP1000 – Kohti ensimmäistä ottelua

Pari päivää treeniä Cincinnatissa on takana, ja kyllähän tämä ATP1000-kisojen tunnelma alkaa tuntua jo aika kotoisalta. Kisoissa on mukana vain maailman parhaat ja onhan se makeeta olla itsekin mukana. Pelaamme Lloydin kanssa tällä kertaa ensimmäisellä kierroksella jenkkiparia Paul/Tiafoe vastaan, ja tuo matsi on ohjelmassa tiistaina iltapäivällä.

Montreal oli kokonaisuutena ihan onnistunut kisa, vaikka tiukka tappio lopullisille kisavoittajille aika karvaalta perjantaina maistuikin. Väkisinkin tappion jälkeinen blogikirjoitus lipsahtaa helposti aika negatiiviseksi, mutta ihan rehellisesti yritän kyllä aina tuntemuksiani kuvata. Ja tunteethan ovat aika olennainen osa urheilua. Jälkikäteen ajateltuna kvartsipaikkakin oli kuitenkin ihan kelpo suoritus. Ja jääpähän jotain opittavaa ja hampaankoloon ensi kertaa silmällä pitäen. 😊

Matka jatkui Montrealista aikaisin lauantaiaamuna Yhdysvaltain puolelle, jossa tulee sitten vietettyä seuraavat 3-4 viikkoa. Vaikka tämän viikon kisa on nimeltäään Cincinnati, niin kisapaikka sijaitsee itse asiassa jonkin verran kaupungin koillispuolella Masonissa. Vaihtoehtoina oli lentää joko Cincinnatiin tai Daytoniin, ja tällä kertaa parempi yhteys löytyi jälkimmäiseen. Matkaan sisältyi parin tunnin välilasku New Yorkissa, jonka maisemia päästiinkiin ihailemaan aika hienosti laskussa La Guardian lentokentälle.


Autoilun luvatussa maassa kun ollaan, niin kisakuljetukset hoidetaan täällä Cincinnatin kisassa niin, että jokaiselle pelaajalle annetaan suoraan lentokentällä oma vuokra-auto käyttöön. Kieltämättä ihan kätevää, varsinkin kun kisa-alue ja hotelli sijaitsevat kaupungin ulkopuolella, jossa liikkuminen ilman autoa oikeastaan mihinkään on aika mahdotonta. Kisahotelleja on lisäksi useampia, eikä yksikään ole ihan tenniskenttien lähellä. Kisapaikalla auton voi sitten ajaa suoraan pelaajien sisäänkäynnille, josta valet parking -henkilökunta hoitaa pysäköinnin.


Vaikka tietynlainen wow-faktori ehkä tästä Cincinnatin kisapaikasta ja sen ympäristöstä puuttuu, niin itse kisa-alueella on mielestäni aika hyvä tunnelma. Täällä pelataan samaan aikaan sekä miesten että naisten kisa, joten pelaajia on paikalla paljon, mutta kenttiäkin onneksi riittää. Yleisöä hemmotellaan hyvän tenniksen lisäksi lukuisilla juoma- ja ruokakojulla, ja täksi viikoksi on vielä luvattu aurinkoista säätäkin. Pelaajien tilat ovat ehkä näin alkuviikosta vähän ahtaat, mutta eiköhän tuokin helpotu, kun aletaan lähestyä loppupelejä. 😊
Pääsarjat alkoivat jo sunnuntaina, mutta meille otteluohjelma oli siinä mielessä suosiollinen, että pelaamme ensimmäisen ottelumme vasta huomenna tiistaina. Ehdimme saada hyvät kaksi päivää treeniä alle uusissa olosuhteissa, mutta odottaminen ei muodostunut kuitenkaan liian pitkäksi. Olosuhteet ovat ehkä lämpötilasta johtuen vähän eläväisemmän kuin Montrealissa, sillä pallo pomppaa täällä korkeammalle ja ehkä tuntuu muutenkin lentävän vähän nopeammin ilman halki. Vaikka kentän pinta on ihan karhea, niin ei tämä mikään hidas kenttä kuitenkaan ole.

Meidän tiimillemme olosuhteet tuntuvat sopivan todella hyvin, mutta emme toisaalta kyllä varmaan ole ainoita, jotka kovalla kentällä viihtyvät. Ensimmäiset vastustajamme ovat jenkki kaksinpelaajia, jotka pystyvät tarvittaessa pelaamaan aika kovan luokan tennistä. Francis Tiafoeta vastaan pelasimme keväällä Roomassa, josta ehkä jäi pari taktista juttua mieleen, mutta Tommy Paul on ihan uusi vastustaja sekä minulle että Lloydille. Kumpikin pelaajista saa palloon kiitettävästi vauhtia, ja syöttökin on molemmilla varsin vahva lyönti.

Ei siis parane antaa liikaa tasoitusta omassa syöttöpelissä huomenna. Tämän päivän treenierässä Ebden/Purcellia vastaan syötin paremmin kuin pitkään aikaan, joten toivottavasti tuo vire säilyy yllä huomennakin. Kick syöttö puree tällä kentällä myös mukavasti, joten sitäkin kannattaa muistaa käyttää ihan ykkössyöttönäkin. Muutenkin huomenna on tärkeä pitää kiinni omasta pelisuunnitelmasta, joka pitää sisällään muun muassa aktiivisen verkkopelin. Ja homman pitää myös näyttää ehdottomasti siltä, että olemme parempi tiimi kuin vastustajat, jotka saattavat sortua pelaamaan liikaa yksilöinä.

Ottelumme on ohjelmassa tiistaina neljäntenä matsina ei ennen kello 15.00 kentällä 11. Todennäköisesti matsin alku on kyllä vähän myöhemmin iltapäivällä, mutta ollaan joka tapauksessa valmiina siihenkin, että heti kolmelta pelataan. Aikaero Suomeen on edelleen sama 7 tuntia, ja matsi näkyy taas ainakin Eurosport Playerilta. Laitetaan siis pommit kulmaan ja nautitaan. Vamos!

7 thoughts on “Cincinnati ATP1000 – Kohti ensimmäistä ottelua

 • Koppi kuumaksi ja jenkkipojat heti alusta jäähtymään kylmään suihkuun💪 Ei armoa.

 • Haa. Tuolla on tullut itsekin pelattua kierros Highschool-tennistä joskus 1983. Muistaakseni voitto tuli eli velvoittaa sinua jatkamaan suomalaisia perinteitä 😂. Minusta koko Ohio näytti suurelta parkkipaikalta. Tommy Paul tuntuu olevan (ainakin Tukholman avointen viime syksyn sinkkupelin perusteella) melko rauhallinen pelaaja. Lyönnit eivät ole pommeja vaan rauhallisen tarkkoja. Varsinkin rystyltä kääntelee niitä fiksusti. Tiafoe taas lyö varmaan pommeja. Mutta omilla vahvuuksilla ja hyvällä itseluottamuksella eteenpäin 💪.

 • Luin vastauksesi edellisen blogin kommentteihin, ja sinähän olit jo hienosti ohi tappion ja katse tiukasti tulevassa! Eihän sitä golfissakaan saa ajatella viimeisintä lyöntiä kuin max 10 askeleen ajan. Hieno ja ammattimainen asenne. Hienoa myös, että omien jäätävien analyysiesi lisäksi seuraajillasi on halua auttaa omilla, joskus tosi syvällisillä analyyseillään. Myrtsillä on sitten hieman toisenlainen lähestymistapa, olin vähän yllättynyt, mutta tuskimpa hänkään ihan tyystin jättää analysoimatta. Peli-Iloa tämänkin päivän otteluun teille molemmille, keep going!!

 • ”ATP MEN DOUBLES – ROUND 2
  Lloyd Glasspool (GBR) Harri Heliovaara (FIN) vs. Tommy Paul (USA) Frances Tiafoe (USA)”

  Onko tässä taas joku asia mitä pieni ihminen ei ymmärrä. Miten tämä on toisen kierroksen ottelu?
  Eikä vain teillä vaan järjestelmällisesti kaikilla.
  Onko kyse samasta kuin hissien pohjakerros, onko se nolla vai ykkönen?

 • Näyttää olevan joku Cincinnatin turnauksen oma juttu, kun muka kaikki naisten nelinpelit ja kaksinpelit ovat ”round 7”.

  • Siis tämä oli vastaus ylempänä olevaan SsS kommenttiin. Toivotaan, että tänään pääsette kentälle Suomen aikaa järkevään aikaan.

 • Hienoa neluriviihdettä koko rahan edestä ja paremmat voitti! Onneks olkoon! 🎾👍😊

Comments are closed.