Cincinnati ATP1000 R32, Heliövaara/Glasspool –  Paul/Tiafoe 4-6, 6-3, 10-8

Huhhuh, ei ollut helppo alku Cincinnatin kisassa, mutta saimme Lloydin kanssa puoliväkisin voiton väännettyä. Ensimmäinen erä oli jopa aika heikko, mutta pidimme erätauolla onnistuneen hengennostatuspalaverin ja jaksoimme tukea toisiamme lopun tiukoissa paikoissa hienosti. Mikä tärkeintä, kisa jatkuu ja seuraava ottelu on vuorossa torstaina.


Päivä oli Cincinnatissa aamusta alkaen kauniin aurinkoinen, mutta vuodenaikaan nähden hieman tavanomaista viileämpi lämpötilan pysytellessä alle 30 asteessa. Vaikka ilmankosteus ei näissä lämpötiloissa tunnu ihan niin painostavalta kuin USA:n pahimmissa kesähelteissä, niin puolen tunnin lämmittelybollauksen jälkeenkin vaatteet olivat kyllä aika litimärkänä hiestä. Treeniaikamme kello 12.30 oli tänään sen verran suosittu, että saimme käyttöömme vain puoli kenttää, mutta sattui sentään tuttuja vierelle, kun Emil bollasi sattumalta omat lämmittelynsä Botic van de Zandschulpin samalla kentällä. Kyllähän tuo puolikkaalla kentällä lyöminen aina vähän omia kuvioita rajoittaa, mutta turha siitä on stressiä ottaa.

Treenin jälkeen oli aikaa lounaalle ja nopealle levolle, mutta matsimme pääsi lopulta alkamaan varsin hyvässä aikataulussa vain muutaman minuutin alkuperäisen ei ennen klo 15 aikataulutuksen jälkeen. Lloyd piti näyttävästi avaussyöttövuoronsa, mutta minun pelini meni aivan takalukkoon 1-1 -tilanteen syöttövuorossani. Heikkoa syöttämistä ja pari huonoa suoritusta verkolta tarkoittivat murtoa vastustajille. Mutta eipä peli kuitenkaan kokonaan lannistunut, sillä otimme heti seuraavassa Paulin syötössä murron takaisin parilla hyvällä pisteellä sekä Paulin sopivasti 40-40 -tilanteeseen tulleella tuplalla.

Olisi uskonut, että peli vähän rauhottuisi tuon vastamurron myötä, mutta toisin kävi. Missasin helpon kämmenvolleyn heti Lloydin 2-2 -syöttövuoron alkuun, minkä jälkeen Lloydiltakin katosi vire parin tuplan myötä. Jotenkin pelihuumori oli taas pahasti koetuksella, eikä tekemistä voinut ainakaan kuvata rennoksi. Saimme vielä yhden puolikkaan paikan vastamurtoon Tiefoen syötössä 0-30 -tilanteen myötä, mutta sitten palautukset eivät enää onnistuneet. Ja vaikka pidimme erän loput syötöt, niin niin tekivät myös rennosti pelanneet vastustajat. Erä siis heille 4-6.

Jotain piti toiseen erään muuttaa, ja pidimmekin erätauolla hieman tavallista syvällisemmän palaverin. Totesimme, että pelaaminen ei nyt oikein sujunut totutulla tavalla, mutta sovimme siitä huolimatta, että se ei enää näkyisi kehonkielessämme. Meidät täytyi tukea toisiamme niin hyvin kuin mahdollista ja olla toisillemme parhaat mahdolliset pelikaverit. Nimenomaan henkisellä tasolla. Vaikka tulisi minkälaisia virheitä, niin reaktio olisi joka kerta energinen juoksu takarajalle, tilanteen nollaus ja katseen siirtäminen seuraavaan pisteeseen.

Toisesta erästä tulikin paljon ensimmäistä parempi. Pidimme ensimmäiset syöttövuoromme vahvasti, ja iskimme 2-1 -tilanteessa Tiafoen syöttöön. Pari hyvää palautusta ajoi asiansa, ja murtopallon liikkeeni peittämään keskustaa oli onnistunut. Emmekä tuosta johtoasemasta enää luopuneet, vaan pidimme syötöt vakuuttavasti selvästi parantuneen ykkössyötön prosentin avittamana ja siirsimme ratkaisun kolmanteen erään.

Kolmanteen erän lähdettäessä mielentila oli tällä kertaa jotenkin rauhallisempi kuin vaikkapa Montrealin kvartsissa. Annoin kehon tahallaan olla ihan rentona ja päätin pysyä mielessäni ihan rauhallisena loppuun asti. Vähän jopa hymyilytti ja uskalsin ottaa kontaktia yleisöönkin. Ja heti ensimmäinen piste olikin erinomainen pakottaessani Paulin virheeseen takarajalle laskeutuneella kämmenelläni. Jenkit saivat kuitenkin minibreikin takaisin 2-0 -tilanteessa Paulin palauttaessa Lloydin syötön vastustamattomasti läpi.

Tämän jälkeen edettiin syöttäjien johdolla, vaikka kakkossyöttöihin pitikin turvautua kerta toisensa perään. Lloydin kaksoisvirhe 4-5 -tilanteessa antoi edun jenkeille, mutta hyvä palautukseni 5-7 -tilanteessa toi minibreikin takaisin. 6-7 -tilanteessa ensimmäinen syöttöpisteeni tuli kotiin, mutta 7-7 -tilanteen pisteessä kolmas volleyni jäi verkkoon. Tilanne oli siis vähän huolestuva Paulin syöttäessä 7-8 -tilanteessa, mutta seuraava piste kuului kyllä taas sarjaamme erikoispisteet. Täytyy ihan laittaa tähän videokuvaa, kun en tiedä miten tuota pistettä oikein selittäisi. 😅 Refleksit olivat ainakin kunnossa.

7-8 -tilanteen piste oli vähän erikoisempi, ja ansaitsi kyllä pienet come on -huudot.

Paul ei kestänyt paineita 8-8 -tilanteessa, vaan syötti pahaan paikkaan tuplan, mikä tarkoitti sitä, että Lloyd pääsi syöttämään meille voittoa 9-8 -tilanteessa. Ykkönen ei tippunut, ja kakkonenkin tuli Tiafoen mailasta pahana takaisin, mutta selvitimme verkolta lopulta yhteensä neljä painavaa takakenttälyöntiä ennen kuin Tiafoen rysty karkasi sopivastipitkäksi ja pääsimme tuulettamaan voittoa. Tuuletukset tulivatkin sydämestä, sillä tällainen tiukka voitto maistui todella hyvälle.

Kokonaisuutena tämän päivän parasta antia ja ylivoimaisesti tärkein juttu oli se, että tuloksena oli voitto. Ei sitä kukaan enää huomenna muistele miten se saatiin aikaiseksi, ainoastaan tulos merkitsee. Eikä nyt ole missään nimessä tarkoitus olla taas liian negatiivinen, mutta rehellisesti sanottuna varsinkin ensimmäinen erä oli meiltä kyllä pitkään aikaan huonoin erä. Syöttäminen oli kehnoa, eikä palauttamisessakaan hirveästi ollut juhlan aihetta. Verkoltakin tuli muutama harvinaisen helppo pokaosuma. Ja vielä kolmannessa erässäkin saatiin ennätysvähän ykkössyöttöjä kenttään, vain 2/9.

Mutta toisaalta pelillisistä vaikeuksista huolimatta olimme toisessa ja kolmannessa erässä niin hyvin pelin päällä henkisesti kuin oli mahdollista. Pysyimme tiiminä positiivisena ja onnistuimme auttamaan toisiamme virheiden jälkeen. Lloyd sanoi matsin jälkeen olleensa esimerkiksi hetkellisesti leuka rinnassa tie breakin tuplansa jälkeen, mutta nopeat positiiviset rohkaisuni saivat hänetkin kääntämään katseen takaisin ylös ja suuntaamaan ajatukset eteenpäin. Jaksoimme tsempata ja yrittää parhaamme joka pisteessä, eikä enempää voi vaatia. Nämä ovat jopa niitä arvokkaimpia mahdollisia voittoja, kun pystyy venymään voittoon niinäkin päivinä, kun peli ei ole täyttä timanttia.

Kyllä me siis lopulta paikan toisella kierroksella ansaitsimme, ja nyt ohjelmassa on luvassa keskiviikkona yksi välipäivä. Seuraavat vastustajamme pelaavat oman ensimmäisen kierroksen matsinsa vasta keskiviikkona illalla, ja tuossa ottelussa kohtaavat 6-sijoitetut Pütz/Venus sekä Cerundolo/Schwartzman. Ainoastaan Cerundolo olisi täysin uusi vastustaja, mutta eiköhän katsota kaikissa tapauksessa tuo ottelu rauhassa läpi huomenna illalla, niin tietää mitä torstaina on odotettavissa.

Joka tapauksessa on ollut taas jo nyt aika hienoa olla mukana uran kolmannessa Masters-tason kisassa, ja vielä maistuvampaa se on, kun voittotili on tältäkin viikolta avattu. Masters- ja Grand Slam -kisojen pisteet lasketaan automaattisesti mukaan pelaajan 19 parhaaseen tulokseen, joten ensimmäisen kierroksen tappiosta tuleva 0 pistettä olisi esimerkiksi minun nykyisessä tilanteessani tarkoittanut rankingiin pudotusta, sillä se olisi korvannut nykyisen alhaisimman pistemääräni, joka on 45 pistettä. Kaikki avauskierroksen voitot ovat siinäkin mielessä näissä kisoissa tosi arvokkaita, ja toistaiseksi olemmekin pystyneet 0 pisteen suoritukset välttämään täydellisesti.

Illalla matsin jälkeen oli vielä aikaa jäädä hetkeksi syömään kisapaikan pelaajien ravintolaan, ja olipahan aika hieno tilanne käsillä, sillä saimme täytettyä ruokapöydän ihan kokonaan suomalaisella porukalla. Emilin lisäksi Henri Laaksonen ja hänen valmentajansa Kim Tiilikainen osuivat samaan aikaan paikalle, ja istuimmekin toista tuntia hyvästä seurasta nauttien. Aika siistiä.


Keskiviikkona ohjelmassa on siis kevyehkö treenipäivä ennen kuin pelit jatkuvat taas torstaina. Toivottavasti silloin on peli aavistuksen terävämpää kuin tänään, niin pystymme taas taistelemaan voitosta. Vamos!

28 thoughts on “Cincinnati ATP1000 R32, Heliövaara/Glasspool –  Paul/Tiafoe 4-6, 6-3, 10-8

 • Hienosti taisteltu voitto, mitä 8-7 tilanteen voitettu piste hyvin ilmensi. Se oli samalla oikein hyvä näyte viihdyttävästä nelurista. Taisi hieman itseäsikin naurattaa onnistuneet reaktio- ja venymislyöntisi! Tuosta on hyvä jatkaa ja tsemit siihen! Ps. Emil taistelee tiukasti USOpen voittaja Ciliciä vastaan. Tasaista on.

  • Jep, se on hyvä merkki, kun pystyy itsekin naurahtamaan tapahtumille 8-8 -tilanteessa. Ei turhaa jännitä. 🙂

 • Onneksi vähän kehnommatkin löylyt tällä kertaa riitti saamaan jenkit ulos ”saunasta” 💪
  Olikohan jenkkipoikien löysäylyaswnteella heijastusta alussa teidänkin peliin?

  • Riittävän hyvä oli päivän sana. Mutta onhan tuo kieltämättä omalla tavalla haasteellinen lähtökohta matsiin, kun tietää vastustajien olevan todella rennolla asenteella kentällä. Vaikea itse olla superfokusoitunut ja terävä, kun tuntuu että ei myöskään tuuletuksilla halua ”herättää” vastustajia pelaamaan tosissaan.

 • Eihän tuo kaunista katseltavaa ollut, mutta hyvä vääntö ja voitto. Pienestä oli kiinni tuo match tiebrake ja nyt pomppi teille. Vastus tosiaan pelasi jopa liioitellun rennosti, joka ehkä osaltaan vaikeutti teidän peliä tai keskittymistä. Ehkäpä tämä oli nyt se kisan huonoin peli teiltä ja tästä se taas lähtee normaaleille urilleen. Pelataanko siellä muuten Pennin palloilla? Miltä ne tuntuvat?

  • Hyvä vääntö nimenomaan. Onneksi pomppi tällä kertaa meille, tekee hyvää jatkon kannalta, kun kääntyy tällaiset matsit kotiin päin.

   Nämä kaikki kesän kisat pelataan nyt Wilson US Open -palloilla. Penn-pallot olivat melkein kaikkien pelaajien inhokit, joten niitä ei onneksi enää ole näkynyt!

 • Ansaittu voitto, vaikka pelinne ei ollut parhaassa terässä. Mutta toinen erä näytti hyvin selvästi, että sinä ja Lloyd olette huippu nelipelitiimi ja Paul/Tiafoe ”vain” kaksinpelaajia.
  Nyt vain toivotaan seuraavaan matsiinne sitä rentoa, luovaa, iloista peliä, jota teiltä 90%sti näkee!👍👍👍💪💪💪

  • Jep, toinen erä oli hyvä ja kolmas erä mainiota taistelua. Ja se riitti tällä kertaa. Seuraavaan matsiin sitten sitä iloisempaa ilmettä kehiin! 💪

 • Mahtoi tuntua hyvältä tuulettaa voittoa parin kitkerän mtb-tappion jälkeen!
  Kotikatsomossakin joutui karjaisemaan.
  Vastassa oli hankalahko hulivilipari kotiyleisön edessä, mutta joukkueenne pokka piti ratkaisuhetkillä.
  Hieno voitto!

  • Jes, kiitos! Kyllähän sen omistakin tuuletuksista näki, että maistui todella hyvällä tämä voitto. Lisää tätä!

 • Doing it for the Dubs guys. 💥 That ended a run of 11 matches in which you’ve won the first set and you have to go way back to Acapulco QF for a match where you lost the first set and won the MTB. It’s all about getting the big W. 💪 Good to see video of the crazy 7-8 point in the MTB. 🤪 I thought you both played the 3rd ball in your service games really well especially as the match progressed and no better than on MP. Both Paul and Tiafoe had excellent wins in the singles and I thought this would let them come out swinging but they made quite a few errors. Frances’s attitude is infectious, he really does love playing tennis.

  So if Lloyd doesn’t look at the draw (another of his quirks😉) in advance, do you tell him who your next opponents will be and if so, how soon after the match? 😁

  • Love it! We are usually good at starting matches strong but this time it was the opposite. Nice to see that we were able to handle the situation anyway. Maybe we needed a bit of luck in the 3rd set but still so happy to come through. 💪

   Lloyd had no idea who our opponents were for the 1st match either before I told him the day before 😁 After a win I usually tell him right away who the next victims are. 😉

   • Haha! I have so many questions about Lloyd and his little eccentricities. 😂 You must have great patience. 😁

 • Eikös teillä ole vähän tapana voittaa (tai hävitä) näitä MTB ratkaisuja putkeen? Muistuu mieleen se verkkonauha Empun kanssa Turkissa tai Lloydin ekan Challenger-voiton viipyminen. Niistä on jo ikuisuus mutta taas saitte putken poikki! Tätä latua vaan etiäpäin!

  • Kyllä! Väkisinkin tulee välillä tie breakien osalta voittoja tai tappioita useampia putkeen. Pyritään nyt vain pitämään tämä voittoputki käynnissä mahdollisimman pitkään. 💪

 • Se oli hyvä rennolla meiningillä otettu voitto; ei turhaa stressiä 1. erässä ja sen jälkeen peli sujuikin enemmän tai vähemmän omia latujaan ja voittohan sieltä MTB:n jälkeen tuli!
  Hienoa; hyvä peli!

  • Noh, kyllä siinä pään sisällä alkoi vähän stressiä ensimmäisen erän jälkeen kasaantumaan. Mutta onneksi toinen ja kolmas erä sujuivat. Vamos!

 • Noniin, TB-epäonni on nyt katkaistu ja nyt tästä lähin pelkkää voittoa 🙂❤️

 • Eurosport Playerilta näin tilaston: Ekassa erässä ykkössyöttö ruutuun 32% ajasta !! Olikohan teidän uusi ennätys (jos kolmansia eriä oteta huomioon) ? Vaikeatahan tuolla prosentilla on eriä voittaa.

  Hienoa, että ykkössyötöt löysivät ruudun tokassa erässä ja sitten kova tsemppi toi tuon MTBn kotiin. Ansaittu voitto, kun voititte muutaman pisteen vastustajia enemmän.

  • Oli kyllä karmeaa tuo ykkössyöttäminen ensimmäisessä ja kolmannessa erässä. Ehkä siitä on tullut jopa jonkinlainen peikko, kun prosenttia vähän ylianalysoi joka matsin aikana. Mutta ei se sitä tosiasiaa poista, että vaikea on noilla prosenteilla matseja voittaa.

   Seuraavalla kierroksella sitten takaisin vahvaan normaaliin syöttöpeliin. Vamos!

 • Tällä kertaa minä noteeraan pelkästään lopputuloksen 🙂 Johtuu osaltaan siitä, että en tykkää tuollaisista hurlumlei-pelailijoista, pelin aliarvostamista (?). Taisi Emilkin jokin aika sitten sanoa , että kaksarissa pelataan tosissaan, neluriin mennään nautiskeleen/pitään kivaa tms, en ihan tarkkaan muista sanojaan. Tsot Tsot, Ei Ei!! Oon niin tosikko 🙂 Teidän Peli on mun juttu, positiivisella asenteella, mutta vakavasti. Uskon, että sillä tulee seuraavastakin voitto.

  • Noh, jokainen saa kai pelata tyylillään. Joillekin rento asenne toimii paremmin, mutta itse ainakin tarvitsen kyllä hyvän tsempin päälle, että peli kulkee. Toivottavasti torstaina löytyy taas kunnon pelivire 🙌

   • Juuri näin, kukin tyylillään, ja toki voivat olla ihan tosissaan liikkeellä nämä päällepäin show-mieheltä vaikuttavatkin. Ainakin kuittaavat palkkion näistäkin peleistä. Luuletko muuten, että joukossa on ihan oikeesti kaksaripelaajia, jotka pelaavat vain palkkion takia neluria?

    • Kyllä varmasti moni kaksinpelaaja pelaa neluria nimenomaan vain rahan takia. Ei heillä ole välttämättä yrityksenä voittaa kisaa, vaan tulevat vain hakemaan palkintorahat ja ehkä vähän matsituntumaa kaksinpeliä varten.

 • kyllä pistitte jännittämään! kolmannen erän lopussa vilkaisin sykekelloani, niin sen verran jänskätti, että syke oli ihan sohvalla istuessa pompsahtanu 90 (normi 60) 😁 no mutta, maistuipahan voitto sitten sitäkin paremmalle, sen näki tuuletuksistasi.
  vastustajilta näki kyllä kaikenlaisia suorituksia. välillä näyttivät huikeita taitojaan, esim. tiafoen kurkotus lobbiisi. mutta toisaalta paulin kaksoisvirhe, joka toi teille ekan murron, oli aika karmaiseva, ainakin kamerakuvassa näytti että kakkonen oli metrin yli ruudun 😮 mutta olivat selkeästi hyvällä ja rennolla tuulella, varmaan hyvin sujuneiden ekojen kierroksien vuoksi.
  jäin miettimään, että miten kävi lätkämailallesi, josta kirjottelit montrealin vierailulla? jonka sait nhl-promotapahtumasta 😁 saitko otettua mukaasi?

  • Jep, olihan se loppujen lopuksi ihan viihdyttääv ja varsin jännä matsi. Toivottavasti torstaina pääsisi vähän helpommalla. 😁

   Lätkämaila jäi valitettavasti Montrealiin, olisi mennyt vähän turhan vaikeaksi kotiin asti kuljettaminen.

Comments are closed.