Winston-Salem ATP250 QF, Heliövaara/Glasspool – Cabral/Skugor 6-4, 6-3

Jess, vakuuttava voitto vie meidät semifinaaliin! Pidimme tänään huolta omista syöttövuoroistamme hienosti, ja lopulta yksi murto kummankin erän lopussa riitti voittoon. Vahvaa pelaamista oikeilla hetkillä, minkä myötä itseluottamus kasvaa entisestään. Torstain semifinaalissa vastaan asettuu pari Nys/Zielinski.

Winston-Salemissa oli tänään odotettavissa taas yksi kuuma ja kostea päivä, mutta pilvet saapuivat iltapäivällä mukavasti vähän viilentämään auringon porotusta. Tiistain iltamatsin jälkeen unen päästä kiinni saaminen ei meinannut oikein onnistua, mutta onneksi aamulla ei tarvinnut herätä aikaisin, sillä bollasimme lyönnit läpi vasta kello 13-14. Perään lounas ja hetki lepoa, minkä jälkeen olimme valmiita taistoon kello 16.

Tunnelma katsomossa oli aika erilainen eilisen äänekkään kotiyleisön puuttuessa, mutta onneksi voitontahtoa riitti siitäkin huolimatta. Lloyd aloitti matsin vakuuttavalla pidolla, mutta minun ensimmäinen syöttövuoroni 1-1 -tilanteessa oli ottelun ainoa vähän vaikeampi syöttövuoro. Menin vahingossa lyömään yhden Skugorin pitkäksi leijailemassa olleen palautuksen ja syötin myös yhden kaksoisvirheen, mutta en antanut tänäänkään tuon vaikuttaa seuraaviin pisteisiin. 15-40 -tilanne kääntyi arvokkaaksi pidoksi parilla erinomaisella syötöllä sekä yhdellä hyvällä ykkösvolleylla.

Saimme tuon jälkeen 2-1 -tilanteessa hienon taistelupisteen jälkeen murtopallon Skugorin syötössä, mutta Lloydin palautus jäi verkkoon. Syöttöpeli toimi kaikilla tuon jälkeen hienosti, mutta palautuspeli oli meillä Lloydin kummallakin hieman hakusessa koko erän ajan, kunnes jotenkin aistimme 5-4 -johdossa iskun paikan. Minulta erinomainen palautus ja seuraava kämmen Cabralin syöttövuoron ensimmäiseen pisteeseen, ja Lloydilta myös hyvä palautus 0-15 -tilanteeseen, minkä perään pääsin viimeistelemään verkolta. Pari hyvää syöttöä tasoitti tilanteen, mutta 30-30 -tilanteen rystypalautuswinnerini taisi olla koko erän ainoa hyvä rystypalautukseni. Saimme tuosta eräpallon 30-40 -tilanteessa, johon Lloyd löi upean lobbipalautuksen lähes takarajalle, eikä Cabral tuota pystynyt enää käsittelemään. Hieno tasonnosto meiltä erän loppuun ja taululle lukemat 6-4.

Toisen erän alku vaikutti siltä, että momentum oli selvästi meidän puolellamme, mutta palautuspeli  oli valitettavan kehnoa. Syöttöpeli toimi kuitenkin erinomaisesti, ja pysyimmekin koko ajan selvillä pidoilla johtoasemassa. Vaikka palauttaminen oli edelleen välillä vaikeaa, niin jotenkin aistimme siitä huolimatta Lloydin kanssa jälleen sen, että kunhan erä alkaa lähestyä loppua, niin löydämme kyllä jostain ne pari tarvittavaa huippusuoritusta. Ja niinhän siinä kävikin, kun mursimme 4-3 -johdossa Cabralin syötön onnistuen kaikissa gamen viidessä palautuksessa mahtavasti. Lloyd pääsi syöttämään tuon perään matsia kotiin 5-3 -tilanteessa, eikä antanut vastustajille pistettäkään. Koko matsi siis meille reilussa tunnissa 6-4, 6-3.

Otetaan tästä matsista mukaan ehdottomasti positiivina juttuina hienosti sujunut syöttöpeli sekä lähes virheetön toiminta verkolla. Vastustajat eivät löytäneet verkkopelistämme oikeastaan mitään aukkoja, ja voitimmekin lähestulkoon kaikki pisteet, jossa olimme molemmat verkolla tai pääsimme ylipäätänsä lyömään volleyta. Suoria syöttöpisteitä tuli paljon, mutta lisäksi ykkösvolleyt olivat tänään todella hyviä mahdollistaen aggressiivisen aseman verkolla. Hävisimme koko ottelussa vain seitsemän syötöllä alkanutta pistettä, mikä on aika kova lukema, kun syöttövuoroja kertyi kuitenkin yhteensä 10.

Palautuspelissä varsinkin rystypuolelle kohti vasenta kainaloa tulleet syötöt aiheuttivat minulle jostain syystä tavallista enemmän ongelmia. Normaalisti rystypalautus on minulle ns. money-shot, mutta tänään keho ei kiertynyt ihan niin hyvin kuin yleensä ja varsinkin inside-out -rystypalautukset jäivät auttamatta liian keskelle jos edes menivät kenttään. Kämmenpuolen palauttaminen oli kuitenkin vahvaa ja jostain ne onnistuneet rystypalautuksetkin löytyivät juuri niihin palautusvuoroihin, joissa saimme murrot aikaisiksi. Hienoa henkistä pelaamista siis!

Jäimme matsin jälkeen Lloydin kanssa hetkeksi treenikentälle vielä hiomaan syöttöä ja palautusta, mikä varmasti auttaa tulevissa matseissa sekä tällä että ensi viikolla. Olkapää toimii syötössä hienosti, ja kun palautuksenkin hienosäätö alkoi tuottaa tulosta, niin fiilis on korkealla torstain semifinaalia silmällä pitäen.   


Saamme semifinaalissa vastaamme hieman yllättäen parin Nys/Zielinski, jotka voittivat omassa kvartsissaan ykkössijoitetut Mektic/Pavicin. Nys/Zielinski on meille tuttu pari Ranskan avointen kolmannelta kierrokselta, jolloin tiukka matsi kääntyi meille, mutta tappiokin minulta heitä vastaan tältä kaudelta löytyy, tosin Lammonsin kanssa pelatusta Marbellan CH-kisasta. Tämän illan ohjelmassa on vielä katsoa tuo Ranskan avointen matsi uudestaan, mutta jotenkin fiilis on se, että kun keskitymme vain pelaamaan omilla ehdoillamme hyvän syöttöpelin siivittämänä niin vaikea meitä on kenenkään voittaa.

Semifinaalimme on ohjelmassa torstaina kello 15 paikallista aikaa eli kello 22 Suomen aikaa. Kenttäkin vaihtuu pienimmästä 4-kentästä toiseksi isoimmalle stadionille numero 2. Toivotaan vahvaa pelipäivää ja henkistä venymistä huomiselle, jotta viikko jatkuu aina finaaliin asti. Vamos!

24 thoughts on “Winston-Salem ATP250 QF, Heliövaara/Glasspool – Cabral/Skugor 6-4, 6-3

 • Hienoa!
  Olipa ainakin netin kautta seurattuna solidia tekemistä monelta osin, ulospäin ainakin näytti että homma oli hallussa vaikka breikit antoi odottaa itseään. Muutamaa huikeaa lyöntiä katsoessa, tuli mieleen lähes tasan 20vuotta Savonlinnassa pelattu Sm-finaali, jossa ennakkoluulottomasti näytit jo 13-vuotiaana että tiukassakin paikassa löytyy rohkeutta ratkaista pisteitä mitä erikoisemmilla lyöntivalinnoilla, sama itseluottamus oli tänään näkyvissä tekemisestä. ( Savonlinnan finaalissa
  tais tosin lopulta tulla hopeaa kaulaan.) Nyt siis 2/4 kisan matseista hoidettu kotiin eli ei muuta kuin puita uuniin, vettä lauteille ja tällä kertaa nyt sitten päätyyn asti.💪

   • En tiedä Talvisalon taikalanteesta, mutta itse ainakin olen katsonut molempien kierrosten ottelut (ja myös Emilin ensimmäisen kierroksen ottelun) Veikkaus-TVn kautta. Toivottavasti siellä näkyy myös välierä.

 • Syöttöjen voitto-% yli 90, mikä poikkeuksellisen erinomainen ja tosiaan selkeä voiton avain. Toivottavasti antoi hyvät eväät jatkoon etenkin kun vastustajatkin vahvistunee. Tsempit finaaleihin!

 • Kiitos synttärilahjasta! Tällä kertaa ei tosin saanut jännittää kuin vähän slussa…
  Seuraavalla voitolla jo top-20 pelaajaksi!

 • Onnittelut voitosta! Oli mukavaa kuulla tulos aamulla Yle Radio Suomen 7:00 uutisista oikein kommenteilla höystettynä 🙂 Tsemiä seuraavaan matsiin, menkäähän päätyyn asti!

 • Matsin komein piste taisi olla tuo sinun kentän ulkopuolelta ja verkon sivusta lyöty kanuuna, jossa Skugor taisi valittaa sinun tulleen heidän puolelleen. Ei taida sinullakaan olla mahdollista saada siitä hidastusta.

  Onnittelut taas hienosta flow-tilasta syötöissäsi !

  • Aivan, tuo jäi ihan blogitekstissä mainitsematta! Huikea verkon ohituslyönti oli kyllä matsin parasta herkkua. 😁

 • Onneksi olkoon hienosta voitosta! Seurasin peliänne vain numeerisesti ja se näytti aika selvältä keissiltä. Blogisi avasi ja taustoitti pelitapahtumia hienosti. Olette nyt ilmiselvästi taas ”back on the right track”, eli pelaatte terävästi, rennosti ja kovalla itseluottamuksella. Vaikka huipulla tuulee, niin tällä pelillä voitatte minkä tahansa tahansa parin. Voittoisaa peliä ja kunnon tuuletuksia illan matsiin!!!💪💪💪

 • Hienoa, että peli kulkee. Syöttöpeli on kyllä keskeisessä roolissa eli antaa selkärangan koko matsille. Hyvä, että olette panostaneet siihen ja kropan huoltoon. Ja tulosta syntyy. Tänään siellä ilmeisesti edelleen lämmintä, mutta pilvistä ja jonkun verran tuulta, joka voinee pyöriä isommalla kentällä. Teillä on erinomaiset mahkut mennä päätyyn asti – kuten viimeaikoina on ollut kisassa kuin kisassa. Käsittääkseni teillä ei pitäisi olla mitään megapaineitakaan loppupeleissä, joten omilla vahvuuksilla ja pelistä nauttien eteenpäin!

 • Excellent win although the match was tighter than the score suggests as there were few opportunities but when they came along you took them impressively and were never challenged on your own services games after that crucial hold at 2-1 in the first set. 💪 Good to see Lloyd back to his confident and cool unresponsive self. 😉 That’s unfair as I think I heard the occasional ”C’mon Harri” from him. 😁 Respect to you for another round the net post winner. 💥

  Disappointing that Skugor felt it necessary to question a possible ”touch” and doing so after the point had ended. He should concentrate more on correcting his erratic ball toss.😜

  An observation, the prize money for reaching the SF in Winston Salem is less than losing in the first round of singles qualifying in Montreal.🤷‍♂️ Good luck today. 🤞

 • ” Alexa ei ole minulle entuudestaan tuttu, enkä ole koskaan hänen kanssaan jutellut. ”
  Nyt on pakko tarttua tuohon eiliseen kommenttiin…
  Miten nää parit oikein valitaan? Onko tää joku sokkotreffi? Vai onko Lloyd toiminut puhemiehenä sinulle jos et itse ole jutellut?
  Vai onko USOpenissa joku arvontavati johon saa jättää nimensä ja sieltä sitten halukkaat ottavat parin itselleen?

  • Hehe, onhan nämä parinvalinnat välillä aikamoista sokkotreffeilyä. 😅 Alexan valmentaja otti Lloydiin yhteyttä ja kysyi numeroani ja sitä kautta lähti homma selviytymään. Muutama viesti ollaan vaihdettu, ja eiköhän New Yorkissa tavata sitten ihan kasvokkain.

 • Jeeeee, Myrtsi nähty hymyilevän, ihanaa!!!! Onnea hienosta pelistä, oli nautinto katsella! Niinhän se meni ku juna raiteillaan. Nyt on ollut kiitettävästi tarjolla suomalaisia nelinpelissä, juurikin OttoPoika pallottelee Durasovicin parina Banja Lukassa. Toivotaan parasta hänellekin. Niklas-Salminen pareineen joutui taipumaan Prahassa. Mutta tehän ette taivu; tänään teiltä lisää voitonjälkeistä tuulettelua ja Myrtsin hymyjä, kiitos 🙂

  • Ihan oikeasti, onko tuo ”lempinimi” olevinaan hauska? Jos joku kutsuisi minua jatkuvasti tuonkaltaisella nimellä oikeassa elämässä, kokisin sen lähinnä kiusaamiseksi. Jos ei aikuinen ihminen pysty toista kutsumaan hänen oikealla nimellään, niin tasapuolisuuden nimissä keksi nyt Harrillekin joku persoonaan viittaava pellenimi.

   • Nojoo, ymmärrän kyllä tämän pointin, mutta Lloydin kanssa muutaman kerran näistä asioista jutellessamme olen saanut sen käsityksen, ettei häntä ainakaan haittaa erilaiset lempinimet. Hänen oma valmentajakin antaa välillä satikutia siitä, ettei Lloyd tuuleta voittoja oikein ikinä muuten kuin kisavoittojen jälkeen.

   • Huipsista; harmi, että toi herättää harmitusta. Ihan selkärangasta toi on tullut, ei mitään erityisiä hauskuutustavoitteita. Kiusaamista? Minä jopa kutsuisin hellittelyksi 🙂

 • Mukavaa nähdä että peli on niin hyvällä mallilla vaikka palautuspeli ei ihan natsaa, niin silti se voitto sieltä kairataan. Tohon molempien hyvään syöttämiseen ja erinomaiseen verkkopelaamiseen on hyvä nojata kun ei oo kauhean todennäköistä että kaveri pystys murtoon. Ja kaiken kaikkiaan pelaatte kyllä nautittavaa ja agressiivisä tennistä jota on kiva katsella. Tsemiä välieriin👍

  • Kiitos tästä positiivisesta kommentista. Semifinaali päättyi valitettavasti tappioon, mutta yritetään New Yorkissa palata taas nautittavan ja aggressiivisen tenniksen pelaajiksi. 🙂

Comments are closed.