US Open – Kauden neljäs Grand Slam alkaa

Oh yes, New Yorkin suurkaupungin syke ja kostea kuumuus luovat ainutlaatuiset puitteet kauden viimeiselle Grand Slam -kisalle. Oma valmistautuminen on sujunut varsin nousujohteisesti, joten malttamattomana sitä jo odottelee omaa vuoroa pelikentällä. Keskiviikko tuokin tullessaan sekä nelinpelin että sekanelinpelin ensimmäisen kierroksen, joten tuplapäivällä lähdetään heti liikkeelle. Vamos!

Saavuin tänne New Yorkiin perjantaina Winston-Salemista, ja päätin tarkoituksella pitää kaksi välipäivää tenniksestä, jotta niin keho kuin mielikin saisivat vähän tarvittavaa lepoa. Matkapäivä venähti kaiken lisäksi vähän pitkäksi, kun lentoni Greensborosta Newarkiin oli useamman tunnin myöhässä ukkoskuurojen takia, joten lauantain rauhallinen lepo- ja kehonhuoltopäivä oli kyllä paikallaan.


Järjestelyt toimivat Grand Slam -kisalle tyypillisesti aika mukavasti, eikä viime vuoteen verrattuna muutoksia kovin paljon ole tapahtunut. Kisa-autot ovat vaihtuneet Mersuista Cadillaceihin, minkä lisäksi pelaajille on tänä vuonna annettu mahdollisuus asua joko kisahotellissa tai valitsemassaan majapaikassa, sillä mitään koronakuplaa ei enää tarvitse ylläpitää. Intercontinental-ketjun kisahotellista Lexington Avenuella olisi saanut huoneen käyttöönsä, mutta itse valitsin sen sijaan $300 kulukorvauksen ja varasin oman hotellihuoneen vähän rauhallisemmasta osasta Manhattania aivan YK:n päämajan läheltä. Eipähän tarvitse hotellin käytävillä koko ajan törmäillä muihin pelaajiin, ja onpa East Riverin alittavan autotunnelin suuaukkokin vähän lähempänä niin ei tarvitse ihan niin pitkään seisoa Manhattanin ruuhkissa matkalla Flushing Meadowsin kisapaikalle.


Kisapaikalla kaikki vaikuttaa samalta kuin viime vuoden muistikuvissa. Kentät ovat melko nopeat ja pallot raskaat, eikä yleisön mylvintä ole ainakaan muuttunut hiljaisemmaksi. Olemme olleet nyt maanantaina ja tiistaina heti aamusta liikkeellä aloittaen treenit jo ennen kahdeksaa aamulla, joten tällä kertaa myös matsikenttiin on saanut otettua tuntumaa. Pelaajia näinä kisan alkupäivinä paikan päällä on niin paljon, että nelinpelipelaajat päästetään treenaamaan pääasiassa vain alueen ulkopuolisilla harjoituskentillä, joiden pinnoite ei ihan vastaa matsikenttiä. Lisäksi kävimme maanantaina päivällä myös Bronxissa Cary Leedsin tenniskeskuksessa vetämässä yhdet treenit, kun se oli ainoa paikka, mistä treenikenttiä oli päiväsaikaan saatavilla.Treenit ovat sujuneet mielestäni joka päivä paremmin ja paremmin, ja varsinkin tänään tiistaina viimeistelytreenit olivat jo erinomaiset. Halusimme Lloydin kanssa poikkeuksellisesti vähän erilaiset treenirytmit viikonloppuna, kun minä halusin nimenomaan kaksi lepopäivää putkeen, ja Lloyd taas piti perjantain ja sunnuntain vapaata lyöden lauantaina kevyesti valmentajansa kanssa. Niinpä vedin sunnuntain treenit ruotsalaisen Göranssonin kanssa, mutta vaihteluhan monesti vain virkistää. Ja sainpa sunnuntaina mahdutettua ohjelmaan myös yhden ihan privaattitreenin brittivalmentajamme Louisin kanssa. Maanantaina ja tiistaina pelasimme useampaan otteeseen treenipisteitä, joten silloin oli toki parempi olla taas Lloydin kanssa samalla kentällä.

Ja keskiviikkona onkin sitten aika laittaa pelipaita päälle ja pelata pisteitä ihan tosissaan. Saamme ensimmäisellä kierroksella vastaamme parin Blumberg/Kecmanovic, joka voitti äskettäin yhdessä Los Cabosin ATP250-kisan nelinpelin. Blumbergia vastaan pelasimme muun muassa Wimbledonissa toisella kierroksella, mutta pääasiassa kaksinpeliä pelaava Kecmanovic on kummallekin meistä uusi vastustaja. Helppoja vastuksia ei Grand Slameissä tule millään vastaan, eikä huominen tee tuon suhteen poikkeusta.

Todennäköisesti kumpikin vastustajista pysyy syötön jälkeen takakentällä, eikä verkkopeli ole heidän vahvuutensa. Meidän on tärkeää huomioida tuo omassa pelissämme siten, että palautuspeli pysyy tarpeeksi aggressiivisena, ja lyömme myös linjapalautuksia tarpeeksi suoraan kohti verkkopelaajaa. Syöttöpelimme on ollut treeneissä tosi vahvaa, joten tuosta kun pidämme huolta, niin se helpottaa muutakin peliä varmasti. Uskon, että Grand Slamin pelaaminen sytyttää meidät pelaamaan parasta peliämme, ja huomenna nähdään myös henkisellä tasolla erittäin hyvä ottelu. Matsi on ohjelmassa päivän toisena otteluna kello 11 jälkeen kentällä 9.

Päivä ei kuitenkaan ole ohi vielä nelinpelin jälkeen, sillä samalla kentällä 9 päivän viidentenä otteluna on vuorossa sekanelinpelin avauskierros Alexa Guarachin kanssa. En ole rehellisesti sanottuna pelannut mixtyä yli 15 vuoteen, mutta siistiähän se on päästä sitäkin täällä US Openissa kokeilemaan, nyt kun ranking vihdoinkin riitti mukaan. En ole edelleenkään edes tavannut pariani Alexaa, sillä viestikontakti välillämme syntyi Lloydin kautta, mutta eiköhän huomenna ehdi ainakin jossain määrin taktiikat vielä käydä läpi ennen ottelua.

Työntäyteinen päivä tulossa siis keskiviikosta, mutta toivotaan, että peli kulkee. Matsit näkyvät ainakin Eurosport Playerin kautta kotikatsomoihin, ja varsinkin nelinpelihän on ohjelmassa suorastaan prime time -aikaan Suomesta katsottuna. Laitetaan siis kaikki peliin ja aloitetaan matka kohti Grand Slam -menestystä! 💪

7 thoughts on “US Open – Kauden neljäs Grand Slam alkaa

  • Kaikki vaikuttaa olevan viimeisen päälle valmiina kohti pitkää New Yorkin reissua💪 Olosuhteetkin lämmön puolesta sellaiset ettei ihan heti alussa tarvi laittaa ”koppia” liian kuumaksi, koska niinhän se menee että ”se joka alussa hossuu, se lopussa vässyy.” Riittää siis vain, että voitatte viimeisen pisteen. Tsemppiä👍

  • oh jees, upea päivä edessä 👍 hauska että et ole vielä tavannut sekapariasi, jännä nähdä miten pelit asettuvat uomiinsa 😊 mutta ensin pistätte lloydin kanssa pelit kunnolla käyntiin!

    miten muuten us openissa pelataan nelurit, onko täällä edes käytössä etu 40-40 tilanteessa? ja jäikö paras viidestä wimpeliin? ja vielä, että pelataanko sekapeli miesten- vai naistenpalloilla? olen nähnyt somessa paljon kritiikkiä naisten eri palloista 😳

  • HyväHyvä, pistäkää hallituksi hulinaksi! Kotikatsomo viritetty, kaikki katsellaan, tuli mihin aikaan tahansa.

  • Valmistautumisenne kuulostaa kaikin puolin hyvältä, joten on todella hienoa ja jännittävää päästä näkemään ottelunne live stream tänään! Tsemppiä 👍👍👍

Comments are closed.