US Open R64, Heliövaara/Glasspool – Blumberg/Kecmanovic 6-3, 6-3.

Lähtipä US Open käyntiin erinomaisella ottelulla nelinpelin ensimmäisellä kierroksella. Todella vakuuttavaa tekemistä alusta loppuun asti, ja matka jatkuu ansaitusti toiselle kierrokselle. Iltaottelussa sekanelinpeli jäi sen sijaan valitettavasti pisteen päähän voitosta, kun USA:n Pera/Withrow veivät voiton 7-5, 6-7(2), 9-11. Matsit jatkuvat siis vain nelinpelin osalta perjantaina, jolloin vastaan tulee kokenut pari Klaasen/Melo.

Tänään tuli vietettyä varsin pitkä päivä kisapaikalla, sillä kyyti hotellilta lähti aamulla kello 8.30, ja takaisin tultiin vasta 22.30. Kahden matsin pelaaminen samana päivänä ei sinänsä ollut fyysisesti tai henkisesti mikään ongelma, mutta onhan se aina erilaista valmistautumisen ja palautumisen osalta, kun lämmittelyt ja jäähdyttelyt pitää tehdä useampaan kertaan ja vielä vähän huolellisemmin. Onneksi fysioni Mikko on mukana reissussa, joten saan sieltä suunnasta kyllä hyvää apua.


Löimme Lloydin kanssa tänään lyönnit läpi pelikentällämme numero 9 kello 10-10.30, ja koko keho tuntui olevan todella hyvässä iskussa. Ainoastaan täksi päiväksi hieman yltynyt tuuli aiheutti hetken harmaita hiuksia, mutta ei siitäkään matsissa onneksi pahaksi häiriöksi ollut. Meitä edeltävää naisten nelinpeliä pelattiin pitkään ja hartaasti, ja ehdin jo toisen erän lopussa olla valmiina kentälle menoon ennen kuin tuo matsi menikin kolmanteen erään. Mutta tuo on onneksi tuttua puuhaa tennispelaajalle.

Kun kentälle lopulta päästiin, niin matsi sai kyllä ihan unelma-alun. Lloyd piti vakuuttavasti omansa heti kärkeen, minkä perään mursimme Kecmanovicin syötön puhtaasti useammalla huippusuorituksella. Saimme mahdollisuuden jopa tuplamurtoon 4-1 -tilanteessa, mutta tällä kertaa Kecmanovic selvitti tilanteen. Matsin ainoa vaikea syöttövuoro oli tuota seurannut 4-2 -tilanteen syöttövuoroni, jossa vastustajat löivät pari huippuohitusta siirtyen 15-40 -johtoon. Ensimmäinen murtopallo pelastui mahtavalla taistelupisteellä ja toinen hyvällä syötöllä, ja lopulta pito vei meidät 5-2 -johtoon. Blumberg kavensi 5-3:een, mutta Lloydin syöttövuoro erän lopussa oli vakuuttava.

Toinen erä alkoi hyvässä rytmissä, ja saimmekin taas murtopallon 1-1 -tilanteessa. Kecmanovic selvitti kuitenkin tilanteen. Omat syöttömme olivat koko ajan selkeitä pitoja, ja lopulta paine vastustajien päässä kasvoi liian isoksi. Mursimme Kecmanovicin 3-3 -tilanteessa, ja kirsikkana kakun päälle myös Blumbergin 5-3 -tilanteessa. Kumpikin murto tuli hienolla pelillä ja omalla vahvalla tekemisellä, joten otteluvoittoa kelpasi tuulettaa Grand Slam -tasolle kuuluvaan tyyliin.

Tämä oli kyllä mahdollisesti paras ottelumme koko USA:n kiertueella, sillä niin vahvasti olimme matsissa läsnä alusta loppuun. Syöttäminen ja palauttaminen oli huippuluokkaa, eikä vastustajatiimi oikein löytänyt mitään keinoja meidän pelimme horjuttamiseen. Myös henkisesti olimme tosi äänekkäällä ja positiivisella kannustusasenteella liikkeellä, ja uskon, että tuokin vaikutti sekä omaan peliin positiivisesti että vastustajien peliin negatiivisesti.

Varsinkin oma syöttäminen oli todella positiivista, sillä syötin laskujeni mukaan koko ottelussa vain kolme kakkossyöttöä. Eikä ykkössyöttäminen ollut todellakaan mitään varman päälle tuuppaamista. Palautuksissakin olin todella hyvin palloilla oikeastaan koko ajan, ja jotenkin sekä luin vastustajien syöttöjä hyvin, että toteutin teknisesti palautuksia todella hyvin. Makeeta huomata, että treeni kantaa hedelmää. Lloydkin hoiti oman tonttinsa hienosti, eikä arastellut murtopalloissa laisinkaan. Mahtavaa!

Myöhäisen toisen lounaan ja muutaman tunnin odottamisen jälkeen oli sitten päivän toisen ottelun vuoro, kun pääsin avaamaan sekanelinpeliurani tällä tasolla. Tapasimme Alexan kanssa ensimmäistä kertaa pari tuntia ennen matsia, mutta tulimme alusta asti kyllä hyvin juttuun. Taktisesti olimme samalla kartalla, eikä perusasioiden kertaamisessa lopulta kauaa mennyt. Kävimme vielä juuri ennen ottelua hetken lyömässä treenikentällä, sillä oli mielestäni hyvä vähän nähdä miten pelipari lyö palloa, minkä lisäksi minulle oli kiva päästä hetkeksi hakemaan tuntumaa mixtyssä käytettäviin naisten palloihin, jotka ovat jonkin verran kevyempiä ja jotenkin pienemmän tuntuisia kuin miesten pallot.

Mixty oli lopulta otteluna niin tasainen kuin olla ja voi, ja vaikka jouduimme ensimmäisessä erässä kertaalleen kumpikin Alexan kanssa pelastamaan murtopallot, niin pidimme lopulta koko ottelussa kaikki omat syöttömme. Saimme ensimmäisen erän 5-5 -tilanteessa aikaiseksi koko ottelun ainoan murron Peran syötössä, mutta toisessa erässä edes murtopalloja ei nähty yhtään. En ollut ajatellut, että mixtyssä syöttäjän rooli voisi olla niin vahva, mutta vaikeaa tuo murtojen ottaminen kyllä oli, vaikka no-ad -systeemillä pelattiinkin.

Matsissa edettiin tasaisten vaiheiden jälkeen tie breakiin ensin toisessa erässä ja sen jälkeen match tie breakina palatussa kolmannessa erässä, mutta valitettavasti emme voittaneet niistä kumpaakaan. Olin ottelussa kyllä ihan täysillä mukana, sillä oma voitontahtoni ei anna yhtään periksi, kun tosissaan pelataan, joten pettymys oli tappion koittaessa aika iso. Meillä oli jopa yksi ottelupallo 9-8 -johdossa kolmannen erän tie breakissa, mutta Withrow löi tuohon paikkaan puhtaan ässän Alexaa vastaan, joten ei voitto niin kovin lähellä ollut kuitenkaan.

Mixtyn pelaaminen oli kokemuksena sellainen, että haluan kyllä jatkossakin sitä lajia pelata. Syöttö kulki pääosan matsista todella hyvin, mutta tie breakeissa pari hävittyä omaa syöttöpistettä kyllä harmittaa. Naiselle syöttäessä suoria pisteitä tulee enemmän kuin yleensä, mutta vastapuolen vasenkätisen Peran kierresyöttö aiheutti minullekin vaikeuksia, erityisesti kun Withrow otti verkkoa hyvin haltuun jatkotilanteissa. Toisaalta itsekin tuli oltua tavallista aktiivisempi verkkopelissä, mikä on sinänsä hyvää treeniä omiin otteluihin, vaikka tappio itsessään nyt harmittaakin.

Joka tapauksessa kisat jatkuvat nelinpelin osalta, mikä oli ehdottomasti tämän päivän minitavoite. Torstai on välipäivä, mutta perjantaina vastaan asettuu Klaasen/Melo. Treenasimme heidän kanssaan viimeksi maanantaina, joten aika hyvin on tiedossa se, mitä vastaan tulee. Kokemusta ja osaamista vastapuolelta kyllä löytyy paljon, mutta terävyydessä ja räjähtävyydessä meidän pitäisi kyllä olla edellä perjantaina. Syöttöpelimme on myös parhaimmillaan vastustajia korkeammalla tasolla.

Perjantain otteluohjelma selviää vasta myöhään torstaina, joten nyt on aika ensin keskittyä hoitamaan välipäivän kevyet treenit ja kehonhuollot kunnialla ennen kuin keskittyminen käännetään kohti seuraavaa ottelua. Toivottavasti sama energia ja peli-ilo seuraa meitä tulevissakin otteluissa, sillä silloin meitä on kyllä vaikea pysäyttää. Vamos!

21 thoughts on “US Open R64, Heliövaara/Glasspool – Blumberg/Kecmanovic 6-3, 6-3.

 • Harri, pelasit ottelun tosi terävästi ja olit kentän paras. Yhteispelinne sujui myös erinomaisesti. Pari lepopäivää varmaan antoi lisää puhtia. Ei muuta kuin samalla asenteella seuraavaan otteluun niin kyllä siitä hyvää seuraa.

 • Niille jotka eivät tuota ottelua nähneet (kuten minä joka olen VeikkausTV:n asiakas) USOpenin sivuilla löytyy highlightit noista otteluista. Jostain syystä mobiiliselaimella (eli puhelimen kautta käytettynä) ne tulevat suoraan ottelun Overview näkymän alle, mutta löytyvät muillakin kuin puhelimella myös Videoista, kun valitset valikosta Highlight ja sitten kahlaat lisää otteluita kunnes haluamasi löytyy.

  Näistä videoista paljastuu että Myrtsi on taas lainannut Harrin hattua.
  Ja GS-tasoinen tuuletus on todella isompi kuin normaali.
  Lisäksi Alexan kanssa voi tehdä käsiläpsyjä, mailamiekkailu on varattu Lloydille. Taikauskoa, mutta hyvä niin.

  • Totta, US Openin sivuilta löytyy ainakin jonkinlaiset highlight-videot. 👍 Ja ihan oikeille jäljillehän niissä pääsee, kivaa oli kentällä kummassakin matsissa!

 • Mamma mia, mikä meininki teillä nyt päällä!!! Onnea hienosta voitosta ja toisen kierroksen paikasta! Eipä US Open 2022 olisi voinut paremmin alkaa. Mahtavaa!!!
  Tämä pelinne oli varmaankin parasta Glasspool/Heliövaara -tiimityötä, jota pääsimme näkemään. Olitte todellakin alusta lähtien kuin tanssivalla jalalla liikkeellä, pelinne oli terävää, aktiivista, huolellista ja näyttävää sekä täynnä peli-iloa!!! Wow!!! Jopa Lloyd’kin hymyili teidän hienon taistelupisteen ja sun tuuletuksen jälkeen ekan erän toisessa geimissä!
  Lisää tällaista peliä ja tekemisen iloa seuraavaan matsiin! 💪💪💪

  • Jes, samaa mieltä! Lisää tällaista aktiivista, energistä ja iloista peliä niin hyvä tulee. 💪

 • Yksi parhaista glassovaara- peleistä! Hyvin steady meininkiä, missä turhat virheet loistivat poissaolollaan. Olisikohan ollut jopa kauden parasta harrihootakin?😉.
  Harmillisen niukka mixty-tappio. Sitä olisi ollut mukava seurata enemmänkin. Oliko Guarachin kanssa mitään puhetta jatkosta vai jäikö ainutkertaiseksi?

  • Oli kyllä ehdottomasta yksi parhaista peleistä tällä kaudella. Vaikka toki onhan siellä aika monta muutakin hyvää matsia jo takana. 😁

   Alexan kanssa ei vielä ollut puhetta jatkosta, mutta toivotaan, että mixty pysyy omassa ohjelmassa tulevissakin Grand Slam -kisoissa.

 • olipa upea peli teillä lloydin kanssa 🤩 melkeinpä jopa harmitti että se oli ohi, oli niin ilo katsoa! vaikka toki hyvä, että voitto tuli nopeasti tasaisen varmalla suorituksella. ja mikä taistelu ekan erän vastustajien murtopalloissa! vähän hirvitti, kun tuli se verkkonauhaosuma, mutta sehän pelastui nopealla reagoinnilla. satuin muuten huomaamaan somesta, että miomirillä oli eilen synttärit, niin tuli kylmää kyytiä synttärimiehelle 😄

  harmi että mixed päättyi ekalle kierrokselle, siinä taas vastustajat pääsivät kuskin paikalle ajoittain ja juuri ratkaisevalla hetkellä lopussa. tokan erän tie-brake + super tie brake tuntuvat olevan hankala yhdistelmä. mutta toivottavasti ensi vuoden slameissa tulee uusi tilaisuus kokeilla 😊 luuletko että se vaikutti ratkaisevasti, että vasta tapasitte ja ette juurikaan ehtineet treenata yhdessä, paitsi tuon lyhyen setin?

  • Ilo oli pelatakin! Ei kyllä vaikuttanut Miomir olleen erityisen juhlatuulella, mutta ehkä tappio vähän synkensi tunnelmaa. 😅

   Ja onhan se aina erilaista pelata uuden ihmisen kanssa yhdessä. Ei se nytkään huonosti mennyt, mutta ensi kerralla olisi varmasti helpompaa.

 • Noniin, kisa avattu. En itse päässyt peliä katsomaan, mutta onneksi kotikatsomosta löytyy myös toinen fani eli vaimo, joka raportoi miten meni. Ja oli kuulemme solidia, jopa helpon ja vaivattoman näköistä tekemistä teiltä. Tästä eteenpäin matsi kerrallaan. Taidot riittävät mihin vaan.

 • Oli niin intensiivistä ja upeaa peliä, oli peli-iloa isolla kädellä ja sen myötä myös pelin katselu -iloa, Kiitos!!!! Olitte tosiaan verkolla vahvoja, takamiehet eivät oikein ehtineet mukaan siihen ilonpitoon. Nautin myös sekanelurin katselusta, vaikka ei tarjonnutkaan samanlaisia ”upeaa!!!” -elämyksiä. Pelihän olisi voinut päättyä toisinkin; ainoan murron teitte te, ja Super-TB lopulta käännähti nurinperin. Laittakaahan Klaasen/Mielo koville ja jatkakaa vahvaa tuulettelua, se niin pukee Myrtsiäkin, ja lisää kokonaispainetta vastapuolelle.

  • Joo jatketaan ehdottomasti vahvaa tuulettelua. Sitä kautta saadaan selvästi paras teho peliin aikaiseksi! 💪

 • Good to hear the Harri roar again and so early in the match. 🗣️📣 The point you won singlehandedly in the second game to bring up 3 BPs deserved it.💪🏻The winning MP was wonderful doubles with you running back on court in front of Lloyd just as he’s about to hit a forehand, great timing. 💥 I thought you both returned serve really well, always putting pressure on their serve and agreed, this is the best you’ve played together since crossing the pond. All done and dusted in under an hour. 😎 Good luck tomorrow.🤞

  You were so unlucky in the mixed. For both players to hold serve throughout the match is rare in mixed. Just unfortunate MP came when the woman is serving to the man. I hope you get to play mixed at Wimbledon which is the only slam to play 3 full sets with traditional scoring. You seemed to have good chemistry with Alexa and backed up her serve particularly well at the net.

  • Thank you! I agree the doubles was an excellent match, not much wrong from start to finish. Even Blumberg congratulated us in the locker room afterwards acknowledging that we were just too good. 💪

   The loss in mixed was unfortunate however. I enjoyed it anyway and hopefully get to try again next year!

 • Tuon peli-ilon kun saatte jotenkin säilöttyä, ei teitä pysäytä mikään! Läpi koko ottelun säilyi positiivinen virne ja juttu luisti tauoilla. Ei hetkeäkään pakottaen, vaan tenniksestä naaaatiskellen.

  • Yleensä pyrin syömään noin puolitoista tuntia ennen matsia tai vähän yli. Esimerkiksi keskiviikkona söin kello 11, kun matsimme oli ohjelmassa toisena otteluna klo 11 jälkeen eli aikaisintaan noin 12.30.

   Matsia edeltävä ruokailuni on melkein aina riisiä sekä hieman jotain proteiinia, yleensä kalaa tai kanaa. Pastaa syö ainakin tenniskiertueella nykyään yhä harvempi ja harvempi. Suuri osa pelaajista luottaa riisiin hiilihydraatin lähteenä.

 • Onnittelut voitosta! Naytti miltei liian helpolta. Olen yrittanyt selata wikipedia-artikkeleja, mutta mistaan en ole loytanyt, miten sinun ja Lloydin yhteistyo alkoi. Ja toivottavasti se jatkuu, tiiminne toimii hyvin.

Comments are closed.