US Open R32, Heliövaara/Glasspool – Klaasen/Melo 6-4, 7-6(6) (teksti päivitetty)

US Open R32,

Oujees!! Upea taisteluvoitto US Openin toisella kierroksella! Pelillisesti ei ollut yhtä hyvä ottelu kuin ensimmäisellä kierroksella, mutta tiukkojen paikkojen tekeminen oli juuri aavistuksen parempaa kuin vastustajilla. Siistiä päästä taas kerran kolmannelle kierrokselle Grand Slamissa, ja seuraavaksi vastaan asettuu sitten mielenkiintoisesti joko Kyrgios/Kokkinakis tai Göransson/Nishioka, jotka pelaavat oman toisen kierroksen matsinsa lauantaina.


Keskiviikon tuplapäivä tuntui sitten kuitenkin vähän kehossa eilisen välipäivän aikana. Vedimme reilun tunnin treenit iltapäivällä keskittyen puoli tuntia perusasioihin takakentältä ja verkolta sekä puoli tuntia syöttöön ja palautukseen. Loppuun teimme vielä pari spesifiä volleydrilliä sekä muutaman aggressiivisen kakkossyötön. Varsinkin jaloissa oli tuon jälkeen pientä väsymystä havaittavissa, mutta teimme Mikon kanssa hotellilla huolelliset kehonhoidot illalla sekä jaloille vielä palautumiskäsittelyn LymphaTouch-alipainelaitteella.

Tänään olo olikin selvästi pirteämpi, ja neljän peräkkäisen huonommin nukutun yön jälkeen onnistuin tällä kertaa saamaan sopivat 8,5 tuntia unta. New Yorkin ruuhkat ovat vaikeasti ennustettavissa, joten otimme varman päälle kuljetuksen kello 8.30, vaikka bollaus oli varattu 10.30-11. Tänään matka taittui kuitenkin reilussa puolessa tunnissa toisin kuin eilen, jolloin piti istua melkein puolitoista tuntia suuntaansa. Mutta ehdinpähän nyt syödä vähän riisiä ja kalaa jo ennen lämmittelyä, tehdä huolelliset kehonavaukset ennen bollausta ja syödä vielä toisen pienemmän satsin riisiä 45 minuuttia ennen ottelun alkua.

Olo oli matsia odottaessa ja kentälle astellessa vähän hermostuneemman oloinen kuin keskiviikkona, mutta luotin siihen, että jännitys laukeaa, kun matsi alkaa, ja keho pääsee taas tekemään sitä mihin se on viritetty. Ja niinhän siinä kävikin, sillä matsin alku oli täyttä timanttia. Mursimme Melon syötön huippupelillä heti ensimmäisessä gamessa ja olimme jopa pisteen päässä tuplamurrosta. Klaasen sai kuitenkin pidettyä ja pikkuhiljaa ottelun kulku tasaantui.

Aurinko paistoi puoliltapäivin todella viheliäisestä kulmasta, kun syyskuussa paiste tulee vielä selvästi matalammalta kuin keskikesällä. Valitsimme minut syöttämään vasta-aurinkoon ensimmäisen erän, sillä nostoni on vähän enemmän pään oikealla puolella kuin Lloydilla, mutta pari syöttöä tuli kyllä silti minunkin lyötyä erän lopussa ihan sokkona. Eikä Lloydkaan pystynyt aurinkopuolelta useampaan kertaan lyömään iskulyöntiä ollenkaan, vaan hänen oli pakko antaa pallon pompata. Pienistä hankaluuksista huolimatta syötönpidot kuitenkin onnistuivat, ja kun Lloydkin piti omansa hienosti, niin ensimmäinen erä tuli meille lopulta avausgamen murron turvin 6-4.

Vastustajat terävöittivät syöttöpeliään alun jälkeen vaihtelemalla syötön suuntia ja kierteitä enemmän ja enemmän, mikä aiheutti ainakin minun palautuspeliini hieman hankaluuksia. Ehkä pieni paine tuntui sen takia toisen erän alkaessa myös Lloydilla, joka pelasi 0-1 -tilanteessa harvinaisen heikon syöttövuoron. En edes muista edellistä kertaa, kun tiimimme on saanut varoituksen, mutta nyt sellainenkin osui kohdalle Lloydin lämättyä pallon kauas Flushing Meadowsin alueen ulkopuolelle.

Emme kuitenkaan luovuttaneet, vaan katsomon kannustusjoukkojen ison tsempin siivittämänä pelasimme erinomaisen palautusgamen 1-3 -tilanteessa ottaen murron takaisin Klaasenin syötössä. Momentum palasi isosti meille ja pääsimme jopa hakemaan murtoa uudestaan 3-3 -tilanteessa. Melo selvitti kuitenkin tilanteen hienoilla syötöillään. Tämän jälkeen syöttäjät olivat loppuerän ajan vahvoilla, ja toisen erän ratkaisua haettiin tie breakista.

Tie break oli alusta alkaen tasainen, mutta kyllä siinä silti tapahtumia riitti. Ensimmäinen minibreikki tuli meille Lloydin pelattua hienosti takakentältä, ja minun tehdessä erinomaisen liikkeen verkolla. 3-1 -tilanne kaventui kuitenkin 3-3 -tilanteeseen, kun Klaasen löi hyvän palautuksen kakkossyötöstäni jalkoihini, enkä saanut kaivettua palloa enää yli verkon. Perään kuitenkin hieno piste verkolta, ja johdimme 4-3. Klaasen löi tuohon kohtaan kaksi upeaa ykköstä, ja Lloyd puolestaan kaksoisvirheen 4-5 -tilanteeseen, mikä tarkoitti, että erä oli siis katkolla vastustajille tilanteessa 4-6.

Ensimmäinen eräpallo pelastui makean pehmeillä käsillä verkolta, mutta 5-6 -tilanteessa tuli sitten apua kentän toiselta puolelta ihan kunnolla. Melo syötti nimittäin kaksoisvirheen sekä eräpalloon että puolenvaihdon jälkeen 6-6 -tilanteeseen, mikä tarkoitti sitä, että minä pääsin syöttämään matsipalloa 7-6 -tilanteesta. Tällä kertaa ei mielessä käynyt minkäänlaista epäröintiä, tiesin tasan tarkkaan mitä piti tehdä, ja toteutin syötön kakkosruutuun ulospäin täydellisesti. Murto-osasekunti meni itsekin tajuta, että syöttö oli todellakin sisällä, mutta ässähän siitä tuli, ja tuuletukset olivat tilanteen mukaisesti antaumukselliset. Reilun puolentoista tunnin matsi siis meille 6-4, 7-6(6).

Onhan se voittajana aina aika paljon kivempi poistua kentältä kuin häviäjänä. Vähän tuntui toki pahalta Melon puolesta, sillä hän mokasi ratkaisupaikassa pahemman kerran, mutta kyllähän hän on urallaan saavuttanut niin paljon, että väillä on muidenkin vuoro. Ja otimme kyllä omamme sitten, kun siihen mahdollisuus annettiin.

Pelillisesti ottelun alku oli minulta suorastaan täydellinen, mutta palautuspeli oli sen jälkeen vähän tavanomaista tahmeampaa. Toisaalta pidin kuitenkin taas kaikki omat syöttövuoroni, johon pitää aina olla todella tyytyväinen. Verkolla pelaaminen oli varsin hyvää, vaikka pari volleyta enemmän olisi ehkä pitänytkin tappaa. Mutta vastustajilla oli tosi nopeat kädet ja varsinkin Melo on tunnettu yksistä kiertueen parhaista reflekseistä, eikä hänestä ole koskaan helppo lyödä läpi.

Matsin sisällä oli tänään yksi selvästi heikompi hetki toisen erän alussa, mutta iso vastamurron arvoinen syttyminen 1-3 -tilanteessa oli kuitenkin todella hienosti tehty. Jaksoin pitää ääntä ja tsempata positiivisesti koko ottelun ajan, ja oli hienoa nähdä Lloydkin tuulettamassa ajoittain ihan kunnolla. Pysyimme yhdessä tiiminä alusta loppuun asti ja luotimme toisiimme juuri niin kuin pitääkin. Siitä erityisesti olen tosi ylpeä.

Tiimityössä onnistuimme taas kerran tänään hienosti.

Ja ihan ansaitusti pelit jatkuvat siis kolmannelle kierrokselle jo kolmannen kerran Grand Slam -tasolla tänä vuonna. Sijoitettuna parina ensimmäiset kaksi kierrosta pääsee paperilla helpommalla, mutta nyt seuraavalla kierroksella vastus voi koventua rankinginkin osalta. Vastustajiemme toisen kierroksen ottelu on ohjelmassa vasta lauantaina, kun 8-sijoitetut Kyrgios/Kokkinakis saavat vastaansa parin Göransson/Nishioka. Ei minulle sinänsä ole väliä kumpi sieltä seuraavaksi vastaan tulee, mutta ainakin ausseja vastaan olisi ainakin mahdollisuus päästä isolle kentälle ja jopa iltaotteluun. 😎

Joka tapauksessa vuorossa on seuraavaksi taas välipäivä ja mahdollisesti jopa toinenkin ennen kuin pelit kolmannella kierroksella jatkuvat. Tämän illan voi nautiskella tästä voitosta, mutta huomenna pelataan treenikentälle taas täydellä höyryllä. Matka on vasta alussa!

24 thoughts on “US Open R32, Heliövaara/Glasspool – Klaasen/Melo 6-4, 7-6(6) (teksti päivitetty)

 • Jeee!! Tokassa erässä annoitte vähän katsojankin jännittää, mutta selvisitte💪🏻

  • Pieni jännitys on aina hyvästä! Eipähän seuraavalla kierroksella tule tiukka paikka yllätyksenä. 😁

 • Hienoa, hyvä jos jäi vielä piippuun lyöntejä seuraaviin peleihin. Tämänkin turnauksen parhaat pelit ja lyönnit siis vielä edessä päin. Jos tulee aussipojat vastaan, niin ei sitten aivan yhtään nöyristelyä 💪 siellä tulee äkkiä niiden”tietokoneelta” syntax erroria, jos saat pari hyvää tuuletusta ja niillä herrojen ihon alle. Kaikki peliin ja tsempit👍

  • Aussipojat sieltä tosiaan tulee vastaan, ja parastaan saa mielellään esittää maanantaina. Mutta kyllä meillä aika hyvin on onneksi tiedossa, millä nuokin pojat kaadetaan. 💪

 • You were immense Harri, when it mattered, you delivered. 💪🏻 The only player on court not to drop serve and you kept the positivity after Lloyd was broken in the second set. 👏 An Ace to finish seemed very fitting. 💥

  Is Lloyd aware yet of the possibility of facing the so called ”Special Ks” in the 3rd round? 💅

  • Thank you! I didn’t return amazingly but held my nerve well and kept the positive energy flowing. And can’t go wrong with an ace at the end. 💪

   Lloyd didn’t have a clue on our next opponents after our own match but now he obviously knows. Let’s make it very difficult for the Aussies. 😉

 • Jess!! Niin mahtavaa, isot onnittelut! Matka jatkuu. On hienoa muuten nähdä, miten tuuletat oikeissa tilanteissa aina ihan kunnolla – muistathan pitää ton saman meiningin ja tuulettelun jatkossakin. Kunnon tuuletukset tuo katsojillekin fiilistä ihan eri tavalla! 😊👊🏼

  Ps. Huomasin, että nyt on muutettu instaan TOP25 tennisammattilainen…hienoa! Taisin tästä jokin aika sitten napista tänne blogiisi, että eikös olisi bion teksti aika vaihtaa TOP50:stä TOP25:een 😉 Vamos!

  • Jess, pitäähän sitä tuulettaa, kun pelit sujuvat! 😊 Positiivisuus yleensä vielä tuo lisää hyviä juttuja jatkossa ja harvoin on liiasta tuulettamisesta ollut haittaa.

   TOP20-ranking alkaa olla lähellä, mutta ei se vielä mitenkään varma ole. Tässä on vielä monta matsia mentävä oikein ennen kuin reilun viikon päästä tuo tavoite toteutuu. 😉

 • Congrats!!! Hyvä kamppailu ja hieno nousu tokassa erässä ja sen TB:ssä upeaan voittoon suoraan kahdessa erässä! 👍👍👍 Ja noi sun tuuletukset – aivan ykkösmeininkiä! Lisäksi jopa Lloydkin intoutui välillä tuulettelemaan. Samalla peli-ilolla seuraavaan! Kuten Talvisalon Tiafoe sanoo, jos aussipojat vastassa seuraavalla kierroksella, niin heillä voi hyvin hirttää syntax error, kun vain pidätte teidän oman peliriemun yllä ja boostaatte winnwereitä kunnon tuuletuksilla!!! 💪💪💪

  • Juuri näin! Kovalla tsempillä ja positiivisella asenteella aussien kaatoon. Sieltä tulee välillä ihan maagista tennistä, mutta jos pidämme omat syöttömme ja muutenkin pelin kliinisenä niin paikkoja vastaiskuihin tulee myös varmasti. Hieno ottelu tulossa joka tapauksessa! 💪💪💪

 • vähän joutui tb:ssä jännäämään että nähdäänkö kolmas erä, mutta vastustajan kaksoisvirheet tulivat melkein ”tilauksesta”. 😉 tosiaan ei kotikatsomoonkaan näyttänyt samanlaiselta tykitykseltä kuin viime peli, että tällä kertaa huokasin helpotuksesta kun ottelu oli ohi ja voitto plakkarissa 😄 mutta eikös se toisaalta ole hyvä merkki, että huippupareja kaadetaan tämmösinäkin pelipäivinä!

  jos odotukset toteutuvat ja spessu-K:t tulevat teitä vastaan, niin varmaan pääsette vähän isommille nimetyille areenoille eikä tarvii takakenttien ”parkkipaikoilla” otella 😁 ainakin eilen K:t olivat armstrongilla.

  • Pieni jännitys on aina paikallaan. 😊 Treeneissä peli tuntui taas välipäivänä tosi hyvältä eli kunhan päästään maanantaina aussien kimppuun niin eiköhän siitä aika upea peli tule. Ja toivottavasti oikein isolla kentällä myös!

 • Olipa siinä draaman kaarta mahdutettu tiebrakeen. Te olitte aivan huikean teräviä matsin alussa, joka lopulta kantoi erävoittoon. Sitten tuli pienoinen nukahtaninen, jonka saitte ansaitusti takaisin breikillä. Melo paransi otteitaan mitä pidemmälle peli eteni, mutta lopun tuplat olivat liikaa. Ässäsi sinetöi homman ja olihan se mannaa, että saitte poikki tuossa kohtaa. Jos jotakin kehitettävää etsimällä etsii niin lobit jäivät lyhyiksi ja hitaissa palloissa vastustajat löysivät tyhjät paikat kentästä. Olitte niissä myös aika-ajoin jonossa Lloydin kanssa, joten tilaakin löytyi. Mutta mahtava voitto ja ei muuta kuin vastustajia scouttamaan. 💪

  • Jep, tuollaisen alun kun saisi aina otteluun, niin otettaisiin kyllä joka kerta vastaan. 💪 Nyt vastustajat kyllä paransivat matsin aikana, mutta nuo kaksi tuplaa Melolta olivat kyllä karmea moka. Otetaan kuitenkin kaikki vastaan.

   Seuraavaan matsiin jää pieniä hienosäätöjä kehitettäväksi, mutta eiköhän pelifiilis löydy taas helposti, kun saadaan aussipojat vastaan!

 • Olipahan mieluisaa katseltavaa jälleen kerran. Hyvin pidit kyllä tsemppiä yllä ja jopa Lloydkin rohkaistunut tsemppaamaan, hienoa teami henkeä. Ei muuta kun tsemppiä jatkoon!!

  • Kiitos! Se on minun tehtäväni meidän tiimissä pitää henkeä yllä, ja hienosti taas onnistui. Lisää tätä!

 • HyväHyvä!! Kyllä niin ilahdutti Myrtsinkin pikkutuuletukset, kyllä se irtoaa häneltäkin ”tosipaikassa” 🙂 Ja tuo teidän tiimihenki, sillä selvitätte vähän kuoppaisemmankin matsin. Lienee tärkeä voimavara myös matsien välillä; onhan se teilläkin arkista puurtamista, eikä puhdin ja innon säilyminen viikosta toiseen ole itsestäänselvyys. Ei voi kieltää, etteikö houkuttais nähdä teidät ja Kyrg&Kokk vastakkain…. Vaan ihan kuka vaan, you keep it cool and fight, no matter how tight!

  • Ja sieltähän ne Kyrgios/Kokkinakis vastaan tulevatkin seuraavaksi. 🤩 Aikamoinen herkkupala tiedossa, ja täytyy kyllä luottaa täysillä taas tiimihenkeen tuossakin matsissa. 💪

 • Kun ei ole tullut vahaan aikaan kommentoitua niin tehdaan se nyt.

  US Open on kerrassaan vedenjakaja loppukautta ajatellen, viitaten myos edella olleeseen kommenttiisi top-20 sijoituksessa nelinpelirankingissa. Tata kirjoittaessa on seurannassa Salisbury/Ram vs Bolelli/Fognini, jolla on itsessaan suuri merkitys teidan Race rankingille mutta myos nelinpelin omille rankingeille. Jos Bolelli ja Fognini haviavat ja te voitatte aussit huomenna avaavat molemmat skenaariot teille erinomaiset mahdollisuudet. Eli kaikki on omissa kasissa. Myos Ebden/Purcell vs Cabal/Farah eliminoi yhden parin takaanne. Mutta nama spekuloinnit ovat turhia, valtatte Kyrgiosin sirkuksen ja haastatte hanen jalkansa, on pelannut sen verran tennista viime kuussa etta taitaa ohittaa hanen vuoden keskiarvonsa parilta viime vuodelta. Ja varmasti myos Kokkinakis on hoideltavissa hanenkin pelirutiininsa karsii varmasti viikoista jolloin kaksinpelissa on tullut kuuppaan aikaisin eika ole ollut nelurissa mukana. Varmaan hanella on kentan kovimmat paineet eli rennolla asenteella kuin Nick konsanaan kentalle…

  Veljeni muuten heitti viisauksissaan kysymyksen etta jos Ebden ja Purcell ovat top-20 neluripari vuoden joukossa mutta eivat top-7 saavatko he paikan lopputurnaukseen koska ovat GS mestarit? Heillahan ei ole Vimpelin pisteita mutta voitto kuitenkin. Tietysti kysymys on ennenaikainen koska on myos mahdollista etta teidan huomiset vastustajat tai joku muu pari joka voittaa US Openin voisivat olla samassa asemassa mutta tietysti skenaario on etta pitaisi olla 7 parin joukossa jotta paikka olisi varma. Ihan vain kiinnostaa tietaa mika mahtaisi olla tuon 8 paikan kohtalo etenkin Wimbledonin voittajien osalta. Mahtaako tata olla spekuloitu pukuhuoneiden kaytavilla?

  • Jes, erinomaista pohdintaa! Vaikkei noita rankingeja tulekaan itse ehkä ihan näin tarkasti koko ajan laskettua, niin kyllähän niiden kehitys ainakin jossain määrin kiinnostaa. Ainoa mihin voi vaikuttaa, on kuitenkin oma peli, joten keskitytään täysillä siihen, ja luotetaan, että sen kulkeminen näkyy myös listasijoituksissa.

   Tuo Ebden/Purcell-parin Wimbledon voiton huomioon ottaminen ATP Finals -paikkaa laskettaessa ei ole minulla tiedossa. Sama tilannehan voi käsittääkseni koskea kaksinpelin puolella Djokovicia, jos hän ei kerää isoa pistepottia loppuvuoden kisoissa. 🤔

 • Kyrgios on tällä hetkellä yksi kuumimpia pelaajia kaksinpelin puolella ja sieltä syntynyt itseluottamus ei voi olla vaikuttamatta positiivisesti myös dubbeliin. Kun Kyrgios kohtasi ensimmäisellä kierroksella nelinpeliparinsa Kokkinakisin, Eurosportilla näytettiin jossain vaiheessa järisyttävää tilastoa: Molempien ykkössyötön keskinopeus oli peräti 122 mailia tunnissa.

  Kannattaa henkisesti varautua siihen, että näitä kahta on äärimmäisen vaikea murtaa eli omien syöttöjen pitäminen tulee varmasti olemaan jopa tavallistakin tärkeämpää. Tiebreakissa sitten voi tapahtua mitä tahansa. Tosin eihän se mahdotonta ole murtaa heitäkään, mutta näin ennakkoon ajatellen jos heidän syöttönsä kulkee normaalissa uomissa niin vaikeaa se tulee olemaan. Mutta onneksi teidänkin syöttöpelinne on onnistuessaan erittäin hyvää.

  Ottelu tulee siis uskoakseni olemaan todella vaikea, mutta on silti voitettavissa! Tsemiä! 🙂

  • Vaikea mutta voitettavissa on hyvin sanottu! On ihan selvää, että kaikkia syöttöjä ei millään tule saamaan takaisin, mutta kakkossyöttöihin pitää pystyä iskemään, jos niitä vastaan tulee. Ja ehkä joku tie break lienee myös ohjelmassa, ja sittenhän homma on ihan yksittäisistä pisteistä kiinni.

   Vamos!

   • Kyllä. Kyrgios voitti juuri Medvedevin ja lukuunottamatta kakkoserän notkahdusta, hänen pelinsä taso oli erittäin korkea. Luulin myös kolmoserässä nähneeni hulluimman teon mitä olen 38 vuotta tennistä seuratessani nähnyt: Kyrgios kävi lyömässä pallon MEDVEDEVIN PUOLELTA 30-30 tilanteessa kun pallo oli jo voitettuna ja murtopallo 30-40 oli selvä. Kaikki varmaan luulivat siinä vaiheessa, että Kyrgios on umpihullu! Mutta ottelun päätyttyä kenttähaastattelussa Kyrgios selvitti luulleensa lyöntinsä olevan sääntöjen mukainen mitä se ei tietenkään ollut! Kyseessä oli luultavasti hirvittävin moka vuosikymmeniin, mutta ei se jää Kyrgiosta vaivaamaan sillä hän otti upean voiton. 🙂

 • VAMOOOOSS EI OLE TOTTA, TÄMÄ OLI USKOMATON VOITTO!!!!!!!!!!!!! OLIN SUURIMMAN OSAN MATSISTA IHAN HERMORAUNIO….SE OLI NIIN TIUKKAA! ONNITTELUT MOLEMMILLE, EHDOTTOMASTI YKSI HIENOIMMISTA URHEILUSAAVUTUKSISTA KOKO SUOMEN HISTORIASSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙂 🙂 🙂

Comments are closed.