US Open R16 – Kolmas kierros ohjelmassa maanantaina

Kisaohjelma tarjosi meille peräti kaksi välipäivää toisen kierroksen voiton jälkeen, mutta maanantaina palataan taas tositoimiin Flushing Meadowsissa. Ja mikä herkkupala onkaan tiedossa, kun saamme vastaamme kolmannella kierroksella aussiparin Kokkinakis/Kyrgios. Odotettavissa on varmasti räiskyvä ottelu, josta ei tapahtumia puutu. Matsi on ohjelmassa Grandstand-areenalla kello 15 paikallista eli kello 22 Suomen aikaa.

Oli aika nopeasti edellisen ottelumme jälkeen tiedossa, että seuraavaa peliä saatetaan odottaa jopa kolme yötä. Kaksinpelien ja niihin liittyvien tv-kuvioiden ehdoillahan otteluohjelma näissä kisoissa rakennetaan, ja ihan ymmärrettävästi toki niin. Vastustajistamme Kyrgios on mukana sekä kaksin- että nelinpelissä, ja hänen viihdearvonsa on sen verran arvokas, että iltaotteluissa hän pääosin pyörii. Ja toistaiseksi kun on ollut mahdollista antaa hänelle mahdollisuus olla pelaamatta samana päivänä kaksin- ja nelinpeliä niin näin on tietysti toimittu.


Kaksi välipäivää on tarkoittanut sitä, että treeniohjelmaa on pitänyt miettiä vähän tavallista enemmän. Yksi vaihtoehto olisi ollut ottaa lauantai kokonaan huilipäiväksi, mutta koska kehossa tuntui ihan hyvältä niin suunnittelimmekin launtaista vähän tiukemman päivän ja sunnuntaista vähän herkistelevämmän. Lauantain ohjelmaa mahtui ihan reilu fysiikkatreeni sopivan vahvan tunteen ylläpitämiseksi ja lisäksi puolisentoista tuntia tennistä. Sunnuntaina pitäydyttiin sitten vähän kevyemmässä reilun tunnin treenissä. Huolelliset kehonhuollot ovat tietysti lisäksi kuuluneet ohjelmaan päivittäin.

Tunnelma kisapaikalla on myös muuttunut viikonlopun aikana mukavan paljon rauhallisemmaksi, sillä alkukierrosten hulina on nyt takana, ja jäljellä on enää useamman matsin jo voittaneet pelaajat. Olemme treenanneet tarkoituksella iltapäiväaikoihin, jolloin treenit on saanut vetää ihan matsikentillä, minkä lisäksi lämmittelyalueilla ja ruokalassakin on mukavan väljää. Ei sitä turhaan sanota, että Grand Slam -kisojen toiset viikot ovat niitä tennispelaajan parhaita aikoja.


Nyt sunnuntai-iltana katseet on kuitenkin yhä tarkemmin suunnattu kohti maanantain ottelua. Vastaan tuleva pari on ollut nelinpelin yksi suurimmista ilmiöistä tänä vuonna voitettuaan Australian avoimet tammikuussa. Sen jälkeenkin menestystä on tullut, ja onhan Kyrgios ollut myös kaksinpelissä yksi kesän kuumimmista, ellei kuumin, nimi. Mielenkiintoa ei siis huomisesta matsista puutu.

Taktisesti katsoen rennosti lyövää enemmänkin kaksinpeliin keskittyvää paria vastaan pelaaminen on melko erilaista kuin vaikkapa toisella kierroksella kohtaamamme kokenutta nelinpeliparia vastaan pelaaminen. Kokkinakis/Kyrgios -parilla on kummallakin hurja määrä taitoa ja monipuolinen lyöntirepertuaari käytössään, mikä tarkoittaa, että joskus on vain myönnettävä, että he tulevat välillä tekemään joitakin asioita paremmin kuin me. Mutta toisaalta me puolestamme osaamme nelinpelin taktiikan paremmin kuin he, mikä antaa toivottavasti edun takaisin meille.

Ykkössyöttö on huomenna kaikilla pelaajilla parhaimmillaan lähes mahdoton palauttaa tällaisella nopealla alustalla. Niinpä onkin todennäköistä, että matsi ratkaistaan suurelta osin kakkossyötöillä. Kuka pystyy syöttämään ykköset kenttään isoimmalla prosentilla ja kuka pystyy voittamaan suuremman osan kakkossyötöllä alkaneista pisteistään?

Syöttöjen osalta data-analyysin kautta voi saada mahdollisen edun. En jaksa uskoa, että aussit tutkivat meidän syöttämistämme ennen matsia kovin tarkasti, vaan tyytyvät lähinnä matsin aikana kehittyvään fiiliksen syöttöjen ennakoinnissa. Meillä sen sijaan on satoja heidän syöttöjään valmiiksi pureskeltuna datana, josta selviää sekä todennäköisimmät syöttösuunnat että verkkopelaajan todennäköinen liike syötön jälkeen. Eihän tuolla tiedolla aina oikeaan osu, mutta tiukoissa paikoissa sen avulla pystyy hyvällä omallatunnolla jättämään esimerkiksi jonkun syöttösuunnan peittämättä kokonaan tai päättämään etukäteen mihin suuntaan palautuksen aikoo suunnata, jos haluaa välttää verkkopelaajan. Ja tiukkoja paikkoja on kuitenkin varmasti ainakin jokunen tiedossa.

Syötön lisäksi pelin muilla osa-alueilla ainakin verkkopelissä korostuu meidän osaltamme huomenna tietty kurinalaisuus, sillä volleyt pitää pystyä pitämään syvinä ja matalina. Tarpeen tullen viimeistelyssä ja pisteiden päättämisessä pitää myös olla päättäväinen. Me haluamme pelata niin sanotusti tylsää neluria ja jättää sooloilun vastustajille. Lisäksi me haluamme olla tiiminä koko ajan valmiita iskemään pitämällä fokuksen kasassa alusta loppuun asti. Vastapuolella tuolla osa-alueella voi nimittäin tapahtua mitä vain.

Kaiken kaikkiaan jokaista matsia odottaa tietysti aina innolla, mutta kyllähän huomisessa ottelussa jotain spesiaalia on. Grandstand-stadionilla on varmasti jonkin verran tunnelmaa jo yleisönkin puolesta, mutta kyllä sitä tunnelmaa tulee myös omasta takaa, kun panoksena on puolivälieräpaikka US Openissa. Oma peli on iskussa, joten nyt pitää vain pystyä toteuttamaan sitä mitä parhaiten osaamme ja antaa oikeiden asioiden tapahtua.

Eurosport Player ainakin näyttää matsin Suomessa, ja tuskin matsin aloitus kovin paljoa kello 15:stä venyy, sillä edeltävät kaksi nelinpeliä tuskin molemmat kestävät yli kahta tuntia. Nautitaan siis täysillä ja otetaan omat pois. Vamos!

22 thoughts on “US Open R16 – Kolmas kierros ohjelmassa maanantaina

 • Olet hyvin perusteellinen analysoija, sekä ennen että jälkeen pelin. Kuinkas Myrtsi, kuinka syvällisesti analysoitte yhdessä? Jos M ei aina edes tiedä tulevaa vastustajaa, etukäteisanalysointi lie enemmänkin sinun heiniäsi? Kirjoititkin, että Kyrg/Kokk ei välttämättä kovastikaan analysoi, menevät enemmän hetkessä ja tunteella. Ompa kyllä mielenkiintoinen ottelu tulollaan. Tunnelmoikaa, tuulettakaa ja vapauttakaa Kyrgios keskittymään kaksareihin!!!

  • Jep, kyllä minä analysoin selvästi enemmän tulevia vastustajia kuin Lloyd. Hänellä on vahva oma peli, johon luottoa riittää, mutta kyllä minä hänelle aina pari tärkeintä pointtia ennen matsia kerron. Nauutitaan!

 • Katselin Tupla-Kn edellisen matsin. Huimat ykköset, lähes aina T:hen. Muuten normaalia kuolevaisten peliä. Kokki erittäinkin kuolevainen. Eivät lyö lobbeja. Palautukset tavanomaisia, joskin Kyrgi aina välillä täräyttää häikäisevän palautuksen, mutta mokaa sitten vastaavasti.

  Nishioka piti oman hyvinkin pehmeän syöttönsä joka kerran. Kuvaa palautusten vaisuutta. Tosin sitten toisen erän taiskassa rävähti ja erä Tupla-Klle.

  Tupla-Kn syöttö ei murru kuin kerran kahdessa erässä, joten otteluennusteeni on voitto Heliöille yhdellä murrolla ja yhdellä taiskavoitolla. Mahtava peli tulossa. Vamos!

  • Tuo veikkaus kelpaisi meille! Kaikkia syöttöjä ei millään saa takaisin, mutta peruspelissä olemme toivottavasti edellä. Vamos!

 • Playing in the glorious Grandstand cauldron in front of a packed high energy crowd, it’s going to be a cracker! 💥

  Will you get the opportunity to practice on Grandstand before the match? Your names aren’t on the practice schedule.

  Best of luck today. 💪🤞

  • I know, it’s going to be a lot of fun! Matches on Grandstand start at 11 already so we won’t have a chance to warm up there as we rather hit at 12. At the moment our court is one of the practice courts off-site but hopefully they can move us to P1-P5.

 • Analyysisi on hyvä johdatus aiheeseen. Olen samaa mieltä, kuten edellä ”Ykspekkavaan” perkaa tulevaa matsia. Uskon vahvasti, että kenttä vain haltuun ekan kierroksen hienolla meiningillä ja jokaiseen onnistumiseen kovat tuuletukset!!! Ja niillä resepteillä senkun vain ”annatte voiton tulla kotiin!!!”👍👍👍💪💪💪

 • Good luck for today. Unfortunate that Kyrgios thrashed Medvedev, he will be feeling super confident. Let’s hope over confident, with some casualness … of which you will be able to take advantage.

 • täällä odotettais kyllä innolla, mutta voi jehna, luontoäiti ei nyt suosi tennistä 😅 toivottavasti teidän matsi saadaan kumminkin vielä tänään aikaiseksi!
  mutta kun peli joskus nyt saadaan aloitettua, niin naattikaa, ja toivottavasti pääsette iso-K:n ihon alle, niin voitto on taattu 😉 hyvät tuuletukset kehiin!

 • Heti vaan ausseilta luulot pois heti ottelun alkuun!! Sitten voitatte. Etenkin kun öykkäriä tarpeeksi ärsyttää, häneltä loppuu usko 😀 Murto vaikka heti alkuun. Helpommin sanottu kuin tehty 😉
  Älkää päästäkö liian tiukaksi.. ettei täällä kotona liikaa jännitä 😀
  Nyt näyttää nykissä satelevan. Aion silti valvoa otteluun koska huomenna vapaapäivä. En malttaisi odottaa😍 kivaa matsia!

 • Olen niin sekaisin että kirjoitin äsken kommettini vanhaan blogiin….EI MUUTA KUIN ONNITTELUT USKOMATTOMASTA VOITOSTA! MIKÄ TAISTELU!!!!!!!!! VAMOOOOOOOS!!! 🙂 🙂 🙂

  • En yhtään ihmettele, että meni väärään blogiin, kun vähän sama fiilis itselläkin, vaikka en ole palloakaan nähnyt, vaan jännittänyt vain numeroiden äärellä. Oli kyllä toisen erän tiebreakissa tiukkaa, kun tappiolla 4-6, mutta ottelupallot vaan pois ja neljä pinnaa putkeen loppuun ja kolmanteen erään. Kolmannessa vihdoin eka murtopallo ja murto ja näytti (vain numeroita tuijottamalla) hyvältä, kunnes vastamurto tasoitti tilanteen. Match tiebreak tuntui aaltoilevan, mutta onneksi se kolmannen erän ensimmäinen ottelupallo oli myös ainoa ja toi voiton. Loistavaa ja antaa varmasti melkoisen uskon omaan tekemiseen jatkossakin.

 • What an incredible win indeed!! Well done for staying so calm when match points down in both tiebreaks!! Onwards and upwards 👆🎾🏆😁👆

  • Actually Kyrgios served at 8-7 with two of his serves coming, so no matchpoints for Kokkinakis and Kyrgios in the match tiebreak. But what a performance by Harri and Lloyd, it was an amazing match indeed!

    • So true! WHen it was 8-7 and Kyrgios had two serves to come, I was depressed out of my mind and almost sure that the match would go the Aussie way. But the situation was overturned by two glorious returns and then Lloyd showed nerves of steel at 9-8. He put his first serve in with a vengenace and Kokkinakis’ return was out! This was a TRULY A LEGENDARY MATCH with all its twists and turns!!! 🙂

 • Speechless so just a flurry of emojis until Harri posts his blog! ’💥💥💥💥💥💪💪💪💪💥💥💥💥👏👏👏👏🥳🥳🥳🥳

  The two service return winners (first by Lloyd then Harri) on Kyrgios’s serve in the MTB at 7-8 were out of this world! ’🚀🚀🚀🚀

  • Yeah, it was amazing! Kokkinakis and Kyrgios played a superb match, but in the end Harri and Lloyd were just a little bit better and that is all that counts! Definitely among the most exciting matches I have ever seen! What a way to reach US OPEN QUARTER FINALS!

Comments are closed.