Davis Cup FIN-NZL – Otteluiden alku lähestyy

Aletaan olla jo aivan Davis Cup -otteluiden kynnyksellä, sillä Espoon Metro Areenalla pelit alkavat tänään perjantaina kello 18. Oma panokseni joukkueen eteen on ohjelmassa lauantaina, kun päivä alkaa nelinpelillä kello 14. Olemme koko maaottelussa paperilla varmasti ennakkosuosikin paikalla, mutta erityisesti nelinpelistä odotetaan kyllä tasaista vääntöä.


Tähän mennessä tämä viikko on pitänyt sisällä varsin paljon edustusjuttuja, hyvää treeniä ja yhdessä oloa joukkueen kanssa. Pari huilipäivää perheen kanssa New Yorkista viime viikon torstaina saavuttua olivat myös aika paikallaan. Lapsi ehtii kasvaa viidessä viikossa varsin paljon, ja siistiä onkin ollut päästä hänenkin kanssaan taas viettämään paljon aikaa. Tänään perjantaina kävin jopa hakemassa tytön joukkueemme seuraksi päivän ajaksi, kun päiväkoti on suljettuna, mutta ujostelusta päätelleen meininki oli ehkä vähän turhan riehakasta. 😊

Kokonaisuutena tämä Davis Cup -viikko on ollut tuttuun tapaan aika kiireinen, sillä normaalin treenin lisäksi ohjelmassa on DC-protokollaan kuuluvia tilaisuuksia kuten yhteistyökumppaneiden kanssa yhteisiä illallisia, tukijoiden kanssa pelattavia pro-am -pelejä sekä tietysti arvontatilaisuus torstaina. Minulle on myös tällä kertaa tullut Tennisliiton kautta ennennäkemätön määrä haastattelupyyntöjä, ja onpa sitä tullut käytyä livelähetyksissä muun muassa YLEn aamu-tv:ssä ja MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa. Lisäksi YLE kävi haastattelemassa ja kuvaamassa treenejä, ja muutama muukin toimittaja halusi saada pidemmät haastattelut. Moneen suuntaan riittää siis kiinnostusta, mutta kaipa se on vain positiivista, koska se tarkoittaa, että pelit ovat sujuneet.

Itse ottelut tässä Davis Cup -maaottelussa alkavat tosiaan jo tänään perjantaina illalla, kun kksinpelitähtemme Emil ja Otto lähtevät Uuden-Seelannin miesten kaatoon. Vastustajajoukkueen kaksinpelimiehistä ei juurikaan ollut etukäteen tihkunut tietoa, mutta kapteeni Jarkko Nieminen on käynyt kyllä heidän harjoituksiaan seuraamassa pariinkin kertaan viikon aikana, ja on sitä mieltä, että keinot heidän voittamiseen on varmasti olemassa.

Olosuhteet Metro Areenalla ovat alkuvuoden Belgia-otteluun nähden identtiset, sillä kyseessä on täysin sama kenttä, joka vain laitettiin välissä varastoon odottamaan uutta käyttöä. Kenttä kootaan kuin puretaan kuin palapeli, eikä sitä edes tarvitse maalata uudestaan asennuksen jälkeen. Pinta on melko karhea, mikä kuluttaa Dunlop Fort -pallot aika nopeasti, mutta koska pallon pomppu on viileällä kentällä melko matala niin ei kenttä kuitenkaan erityisen hitaalta tunnu pelata. Syöttö ja suoremmat lyönnit liukuvat kentän pinnasta vauhdilla läpi, mutta yläkierteet eivät niinkään. Suoraviivainen peli siis palkitaan.


Nelinpelissä nopeahko kenttä tarkoittaa, että erot ovat erityisen pienet, mutta aika pienet ne ovat myöskin paperilla. Uuden-Seelannin kaksikko Sitak/Venus on kokenut pari, jolta löytyy menestystä ATP-kiertueelta varsin paljon. Venus on tällä viikolla rankingissa sijalla 7, kun taas Sitak on valahtanut vuoden aikana pitkästä aikaa sadan ulkopuolelle. Molempia vastaan olen pelannut, eikä siten mitään suurempia yllätyksiä liene tiedossa. Molemmat pyrkivät paljon verkolle ja tykkäävät hakea nopeita ratkaisuja. Syöttö ei kummallakaan ole kuitenkaan mikään mahdoton ase, joten hyvillä palautuksilla heidän pelinsä voi kyllä olla murrettavissa.

Pelaan tuon lauantain nelinpelin yhdessä Emilin kanssa, ja toivottavasti saamme samanlaisen hurmion aikaiseksi kuin helmikuussa Belgiaa vastaan. Peli meillä molemmilla on ainakin kunnossa, ja vielä kun saadaan iso kotiyleisön tuki taaksemme niin mikäpä meitä pysäyttäisi. Kaikki viikonlopun ottelut näytetään Ruutu+ -palvelussa, mutta nelinpeli tulee sen lisäksi myös Neloselta lauantaina. Vaikka toivomme mahdollisimman monen tulevan paikalle Espooseen, niin matseja voi siis myös seurata etänä. Peukut pystyyn, että pelit jatkuvat ensi vuonna taas maailmanlohkon karsinnoissa!

11 thoughts on “Davis Cup FIN-NZL – Otteluiden alku lähestyy

 • Harri, hienoa että tennis saa Suomesa huomiota , ja olen huomannut että olet vaikuttanut siihen erittäin paljon, kiitos siitä! Vähän kokeneempaana iältäsi olet hyvä esiintymään sekä yleisö haluaa kuulla tarinaasi joka on sinällään hyvin poikkeava mutta hieno sellainen. Onnea Davis cup.iin ja lataudu hyvin loppu syksyn koitoksiin , koska sinulla ja lloyd:lla on hyvä mahdollisuus vaikka mihin.

  • Kiitos! Kyllähän urheilijan arkeen esiintymisetkin kuuluvat, saadaan tennikselle näkyvyyttä!

 • Mahtavaa päästä näkemään sinun, Emilin ja koko Davis Cup-joukkueenne otteluita livenä!👍👍👍

 • Harri, katselin Eemelin ja Oton pelien jälkeen haastattelusi Tennis-liiton sivuilta (Heliövaaran maajoukkuamuistot jne.) Olet kyllä sympaattinen kaveri, ei voi muuta sanoa!! Mukavia muistoja syntyy varmaan huomennakin, nauttikaa nelinpelissänne täysin rinnoin! Luuletko muuten, että Myrtsi katselee 🙂

 • kiitos taas mielenkiintoisesta ja hyvin taustoittavasta postauksesta!

  hyvin petasi emil ja otto huomisen ottelut, ei muuta kun voittoa varmistamaan huomenna 😉

  sivukommenttina, että jännä että pelaajilla on samanlaiset asut, esim. emilin matsia katsellessa ruudun välityksellä meni välillä sekasin, että kumpi on kumpi 😄😂

  • Olen itse kiinnittänyt monesti huomiota samaan asiaan. Mun mielestä säännöissä voisi hyvin olla, että sekä kaksin että nelinpelissä pitää vastustajien olla eri värisissä vaatteissa.
   Omana sivukommenttina sanoisin, että Harri se vaan komistuu iän myötä.

   • no hyvä etten ole ainut, joka on miettinyt tätä 😄 sivukommenttiisi, niin samaa mieltä 😉

    ja harrille onnea voitosta! 🤩 hienosti hoiditte homman himaan emilin kanssa!

  • Jep, välillä näkee TV:ssä jopa sitä, että pelaajilla on sama vaatesponsori ja aivan identtiset vaatteet päällä. Mutta onneksi aika harvoin. Mitenköhän säännöissä tuollainen estettäisiin…

 • Onnea suvereenista maaotteluvoitosta! 👏🏼👏🏼

  Tämä saattaa olla vähän hölmö kysymys, mutta kysyn kuitenkin 😊 Kun NZ:lla ei ollut ATP/Challenger-tasolle vakiintuneita kaksinpelaajia peluuttaa, olisiko Venuksella ollut yhtään parempia edellytyksiä haastaa esim. Otto? Ymmärrän toki että ei singeliä pelaa, mutta tottunut kuitenkin pelaamaan myös huippuyksinpelaajia vastaan kiertueella. Maaottelussa tietysti arvo lienee silläkin, että kaksinpelaajat saavat sen kokemuksen että pelaavat niinkin korkean rankingin vastustajia vastaan kuin Emil tai Otto.

  • Hyvä kysymys! Venus on tosiaan ollut ihan kelpo kaksinpelaaja, ja minäkin olen hänet vuonna 2011 voittanut futures-kisan finaalissa. Jotenkin uskoisin, että Venus ei itse ollut halukas pelaamaan kaksinpeliä loukkaantumisriskien ym. johdosta, eikä hän varmastikaan ole sitä juurikaan harjoitellut. Ja ehkä vastustajilla painoi takaraivossa myös se, etteivät oikein uskoneet mahdollisuuksiinsa.

Comments are closed.