Metz ATP250 SF, Heliövaara/Glasspool – Mahut/Roger-Vasselin 6-4 rtd.

Metz Areenalla oli tänään suorastaan karnivaalitunnelma torvien soittaessa ja rumpuryhmän säestäessä, mutta ottelut jäivät valitettavasti katsojien kannalta vähän piippuun. Toinen kaksinpeleistä päättyi kolmen gamen jälkeen, ja meidän nelinpelimmekin oli alusta alkaen Mahut’n selviämistaistelua. Yhden erän Mahut jaksoi taistella, mutta sitten loppui viimeinenkin usko. Meille siis paikka finaaliin, ja sitähän tänne lähdettiin tavoittelemaan. Vastaan sunnuntaina kisan päätösottelussa saamme tutun parin Nys/Zielinski.

Eilen perjantaina päiväohjelma koostui aamun vajaan puolentoista tunnin peruslaadukkaasta treenistä Lloydin kanssa, minkä jälkeen tein vielä pienen jumpan kuntosalilla ennen kuin palasin vielä kentälle 30 minuutiksi syöttelemään. Pääsimme harjoittelemaan keskuskentälle, kun olimme heti aamusta liikkeellä, ja jäipähän sitten vielä loppupäiväksi aikaa vähän huilata. Emilkin jäi paikan päälle vielä yhdeksi päiväksi ennen Tel Aviviin lähtöä, joten kiertelimme hänen kanssaan paikkoja ja vietimme perjantai-iltaa hyvän ruoan parissa. Lloyd ei ilonpitoon osallistunut, vaan piti tiukasti rutiineistaan kiinni syömällä pelaajien ravintolassa kuudetta iltaa putkeen. 😊Tänään palattiin kuitenkin täysillä matsirutiineihin, kun löimme Lloydin kanssa lyönnit läpi puoliltapäivin. Palasimme lounaan jälkeen takaisin hotellille ottamaan nopeat päikkärit, mutta sen jälkeen meinasikin lopulta tulla kiire takaisin, kun Wawrinka luovutti meitä edeltävässä ottelussa heti ensimmäisen erän alussa. Olin tuossa vaiheessa vasta lähdössä kohti kenttiä, mutta onneksi automatka kestää alle 10 minuuttia, ja ATP-kisoissa luovutusten tapahtuessa kisan johto on yleensä aika antelias seuraavan ottelun pelaajia kohtaan. Kentälle ei siis tarvitse mennä heti, vaikka ”followed by” systeemi aikatauluissa on käytössä, vaan nytkin saimme peräti 45 minuuttia valmistautumisaikaa ennen kentälle astumista.

Olimme panneet merkille Lloydin kanssa, että Mahut lämmitteli aamulla kentällä vain kymmenisen minuuttia ja tuli nytkin matsiin suoraan fysion luota. Ja nytkin matsipallottelussa hänen liikkeensä näytti rajoittuneelta, eikä syöttökään lähtenyt normaaliin tapaan. Pelin alkaessa tulikin yhä selvemmäksi, ettei Mahut pystynyt liikkumaan normaalisti, mutta yllättävän vaikeaa se on nopeahkolla sisäkentällä nelurissa silti murtaa, vaikka vastustajat eivät täysillä pystyisikään pelaamaan.

Omissa syötöissämme homma oli varsin hyvin hallussa koko ajan, ja kunhan vain ei tekisi mitään tyhmää, niin murtoa vastustajille tuskin olisi tiedossa. Mutta kuten tiedämme, tuollainen mielentila on aina vähän vaarallinen, sillä peli muuttuu helposti liian passiiviseksi. Palautusgameissa Roger-Vasselin pyrki hoitamaan omaa tonttiansa vähän normaalia laajemmin, minkä lisäksi Mahut on kyllä sen verran taitava pelaaja, että jos hänelle pallo kohti tulee, niin kyllä hän silloin yleensä keinot keksii. Piti siis itse yrittää pysyä tarpeeksi aggressiivisena, mutta virheiden tekeminen loukkaantunutta pelaajaa vastaa tuntuu silti aina idioottimaiselta.

Saimme yhden murtopallon Mahut’n ensimmäisessä syöttövuorossa 2-1 -tilanteessa minun onnistuessani pariin kertaan kämmenpelissäni erinomaisesti, mutta Mahut kaivoi 40-40 -tilanteen syöttöönsä vähän ekstraa ja sai pidettyä. Yritimme tämän jälkeen pitää mielen virkeänä, positiivisena ja energisenä, sillä vaikka joka kerta emme murrossa onnistuisikaan, niin pitkässä juoksussa me tulisimme matsin kyllä kaiken järjen mukaan hoitamaan. Ja lopulta erä ratkesikin 5-4 -johdossamme, kun onnistuimme pariin kertaan voittamaan pitkän rallin Roger-Vasselinin syötössä. Jo ensimmäinen eräpallo oli lähellä, mutta toisessa Lloyd palautti määrämittaisen lobbin ja hoiti sen jälkeisen volleyn niin varmasti kuin sen vain voi hoitaa.

Mahut pyysi erän jälkeen fysion kentälle ja pienen pohdiskelun jälkeen kätteli tuomarin ja sen jälkeen meidät. Hänen kannaltaan tuo oli tottakai todella harmillinen tilanne, mutta vaikea se on itse koko sydämestään olla pahoillaan, sillä voitosta jokaisessa ottelussa kuitenkin pelataan. Ei Mahut tahallaan ottelua hävinnyt, vaan meidän piti tehdä pelistä sen näköistä, ettei hän enää uskonut mahdollisuuksiinsa.

Finaali kutsuu siis jälleen, kuudetta kertaa tänä vuonna. Sisäkisoissa finaalipaikka on minulle kaikki tasot mukaan lukien peräti kahdeksas peräkkäinen, sillä edellinen sisäkisa, jossa tappio tuli ennen finaalia on peräti vuoden takaa. Perustasolla ollaan siis? 😁 Mutta nyt kyllä mieli tekee mennä päätyyn asti.

Finaalivastustajamme pari Nys/Zielinski on tältä vuodelta varsin tuttu, sillä minulla kohtaamisia heitä vastaan on alla jo kolme, ja lisäksi eri parin kanssa pelannutta Nysiä vastaan kolme lisää. Ranskan avoimissa voitto heitä vastaan irtosi tiukassa kahdessa erässä, mutta Winston-Salemissa elokuussa tuli puolestaan tappio. Helppoa matsia tuskin taaskaan on odotettavissa.

Hyvä juttu blogin kirjoittamisessa on se, että voi samoja vastuksia vastaan pelatessa palata omiin matsianalyyseihin hakemaan inspiraatiota. Lisäksi saamme vielä tukea brittien data-analyytikoilta, jotka purkavat aiemmat matsit lähes lyönti lyönniltä. Aika hyvin pitäisi siis olla selvillä, mitä huomenna on odotettavissa. Nys/Zielinski palauttavat syöttöjä todella aggressiivisesti, joten omia ykkösiä on hyvä laittaa kenttään isolla prosentilla ja mahdollisissa kakkosissa ei puolestaan turhaan kannata varmistella. Verkolla olemme heitä vahvempia ja tiiminäkin tiiviimpi, joten nuo osa-alueet saavat myös mielellään näkyä huomenna.

Finaaleissa on joka kerta omanlaisensa lataus, sillä kisa päättyy tuossa matsissa joko juhliin tai pettymykseen. Hampurin finaalissa saimme mahtavan henkisen vireen päälle, ja täytyy vielä lukea tuokin postaus uudestaan, jotta muistuu mieleen, mitä sillä kertaa finaaliin ladatessa tuli tehtyä niin hyvin. Olemme pelillisesti tälläkin kertaa niin vahvassa iskussa, että täytyy vain antaa hyvien asioiden tapahtua huomenna.

Finaalimme on ohjelmassa sunnuntaina kello 13 paikallista aikaa eli kello 14 Suomen aikaa. Tänään matsi näkyi ilmeisesti VeikkausTV:n kautta, joten toivotaan, että sama homma toimii huomennakin. TennisTV on myös lisännyt finaalin listoilleen, joten jos tuo pitää paikkaansa, niin sitäkin kautta finaalin päässee katsomaan. Me keskitymme kuitenkin Lloydin kanssa olennaiseen eli kentän tapahtumiin. Vamos!

15 thoughts on “Metz ATP250 SF, Heliövaara/Glasspool – Mahut/Roger-Vasselin 6-4 rtd.

 • VeikkausTV on näyttänyt mutta tänään kuvanlaatu oli aika surkea. Kyllä sieltä yhden lippispäisen erotti.

 • Hieman asioiden edelle… Torinoa ajatellen on hienoa, että Astanassa ovat paikalla kaikki lopputurnauspaikkaa tavoittelevat parit pl. Kyrgios/Kokkinakis, jotka ovat Tokiossa. Innolla jo odottaa tämän turnauksen kaaviota, jotta pääsee mielessään spekuloimaan. Pitää kuitenkin muistaa vielä Pariisin ATP 1000 kisa. Näissä onnistujat ovat vahvoilla. Helposti ei varmasti huomenna voitto tule, mutta kotikatsomoissa ainakin kannatetaan. Let`s Go Harri ja Lloyd…. 🙂

 • jopa melkein huvitti metzin karnevaalitunnelma, kun torvet soivat ja rummut pärisivät 😁 ja kunnon valoshow alkuun. mutta eihän siinä, loi kunnon kisatunnelmaa! harmi vaan tosiaan että kisat jäivät katsojille vähän piippuun, eivät hubi ja sonegnokaan turhan kauaa vääntäneet. kun stan luovutti, niin mietinkin mielessäni että tuleekohan harrille ja lloydille kiire 😄

  voitto on aina voitto, joten onnea siitä! innolla odotan huomisen finaalia, ja kiva että on heti ekana, niin ei tartte arvailla alotusaikaa 😁 jos en väärin muista, niin olet joskus aiemmin kirjoittanut, että olette hyviä revansseissa.

  • Oli kyllä todellakin mahtava tunnelma areenalla! Harmi, ettei saatu ihan yhtä mahtavaa ottelua aikaiseksi, mutta voitto toki maistuu meidän tiimillemme aina. Huomenna lisää ja revanssi mielessä! 💪

 • Congratulations on reaching another final. 💥 I might be wrong but got the sense that Mahut only took to the court because it was such a lively and supportive local crowd who had already been deprived of one match and deep down he knew he wouldn’t finish the match as he wouldn’t be fit for the final should he make it. When playing an injured opponent the temptation must be to keep playing the ball to them but that could disrupt your own game. You did well to remain patient.

  Congratulations on reaching new career high rankings (again) 💪and Lloyd joins you in the top 20. Having followed his career for a few years, it’s good to see his hard work and perseverance pay off.👏 Just needs to be more adventurous in his dining habits, maybe try some Kazakh delicacies.😉

  It was late but were you able to watch Roger Federer’s last competitive match yesterday? Very emotional but quite inspiring. 😢

  Good luck in the final. 🤞

  • I actually agree, Mahut was fighting a lot of pain but still wanted to at least put on a little show for the audience.

   Career high rankings for us both again, pretty cool! 🥳 I watched the 1st set of Roger’s match last night but just had to go to sleep after that. Saw some emotional pictures in the morning though.

Comments are closed.