Metz ATP250 Finaali, Heliövaara/Glasspool – Nys/Zielinski 6-7(5), 4-6

Ei voi valitettavasti tällä kertaa muuta kuin todeta vastustajien olleen aavistuksen meitä edellä melkeinpä jokaisella osa-alueella. He pelasivat rohkeasti omilla vahvuuksillaan, kun taas me jouduimme enemmän tai vähemmän reagoimaan heidän peliinsä sekä syöttö- että palautusvuoroissamme. Tuloksena finaalipaikka on kuitenkin jälleen kerran kelpo suoritus, ja siistiähän se on huomenna herätä omasta sängystä uuteen ennätysrankingiin numero 14. Torinonkin osalta tilanne parani tällä viikolla yhdellä sijalla, sillä nousemme Race-listalla huomenna kuudensiksi.


Aamu käynnistyi tänään tuttuun tapaan rauhallisesti, mutta päätin kuitenkin pakata kamppeet aamupalan jälkeen valmiiksi kotimatkaa varten, ettei matsin jälkeen tulisi siinä mielessä kiire. Löimme lyönnit läpi klo 11.15-11.45, minkä jälkeen oli suihkun ja nopean tankkauksen vuoro. Puolikas lautasellista riisiä ajoi tänään lounaan asiaa, ja eipä tuosta mennyt aikaakaan, kun pääsimme aloittamaan ottelumme kello 13.

Torvisoittokunta oli jälleen valmiina astellessamme kentälle, ja tunnelman puutteesta Metzin finaalia ei kyllä voinut syyttää. Harmi vain, ettei oma pelimme ihan noussut yhtä korkealle tasolle. Nys piti avaussyöttövuoronsa vähän onnekkaasti, sillä Zielinski löi kaksi kertaa volleywinnerin puhtaasti pokalla, mutta seuraavan gamen hävitty oma syöttövuoro oli kyllä muutakin kuin huonoa tuuria. Lloydilla ei ykkönen tippunut, enkä minä saanut tehtyä verkolla paikattua, ja niinpä vastustajat pääsivät heti murrolla edelle. He jatkoivat kovaa palauttamistaan myös 3-0 -johdossa, mutta tuplamurtoa ei sentään nähty voittaessani oman syöttöni 40-40 -pisteen.

Erä eteni tämän jälkeen syöttäjien tahtiin, kunnes 3-5 -tilanteessa saimme takavasemmalta pari hienoa onnistumista Nysin syöttövuoroon. Ja niin vain tulimme rinnalle ottamalla murron takaisin. Edettiin parin syötönpidon jälkeen tie breakiin, jossa meillä oli jälleen vähän epäonnea. Nysin pokapalautus 1-1 -tilanteessa nuolaisi verkkonauhaa, minkä jälkeisessä pisteessä Zielinskin lähes karannut rysty laskeutui takarajalle. 3-4 -tilanteessa Zielinskin volleywinneri oli jälleen aika epäpuhdas, mutta saimme kuitenkin lopulta minibreikin takaisin 3-5 -tilanteessa Nysin tuplalla. Mutta momentum karkasi jälleen vastustajille 5-5 -tilanteessa, kun Nysin palautus Lloydin syöttöön näytti minusta varmasti pitkältä, mutta FoxTenn-järjestelmän mielestä pallo hipaisi takarajaa. Emmekä tuosta enää toipuneet Lloydin kämmenen karatessa eräpallossa pitkäksi.

Toisessa erässä oli selvää, että meidän tulisi saada paljon ykkösiä kenttään. Jouduin kuitenkin heti 1-1 -tilanteessa pelastamaan yhden murtopallon. Tämän jälkeen edettiin aika tasatahtia, vaikka rehellisyyden nimessä onkin sanottava, että emme me kovin lähelle murtoa päässeet missään vaiheessa. Vastustajat sen sijaan onnistuivat, tosin osin meidän avustamana, sillä 4-4 -tilanteessa missasin itse yhden volleyn verkolta, minkä jälkeen Lloydin drivevolley karkasi pitkäksi ja lopulta murtopallo päättyi tuplaan. Eikä Zielinski erehtynyt syöttäessään ottelua kotiin. Tuloksena meille siis tappio erin 0-2.

Palkintojenjako ja kiitospuheet sujuivat omalla painollaan, vaikka kieltämättä vähän ihmettelimmekin sitä, ettei kakkossijasta saanut tällä kertaa minkäänlaista pokaalia tai lautasta. Muistoksi tuli vain pullo kuohuvaa. No, ehkä pitää laittaa ensi kertaa varten muistiin, että kannattaa nämä finaalit mieluummin voittaa, niin saa paremmat tuliaiset kotiin vietäväksi. 😊

Pelillisesti tämän päivän matsi ei ollut meiltä mikään napakymppi, mutta osittain se oli toki myös vastustajien hyvyyttä. Jostain syystä minulle on todella vaikeaa lukea heidän kummankaan syöttöjä, ja taktisestikin he onnistuivat myös tekemään juuri oikeita muutoksia sekä edellisiin otteluihin verrattuna että tämän matsin sisällä. Juuri kun tuntui, että aloin pääsemään jyvälle heidän syöttösuunnistaan, niin he alkoivatkin syöttää juuri päinvastoin. Ja palautuksissa he tunsivat puolestaan meidän syöttötaktiikkamme hyvin, ja pystyivät varsinkin kakkossyötöissä ohittamaan verkkopelaajamme kerta toisensa jälkeen.

Jotain erityisiä onnistumisia olisi meidän peliimme kaivattu tänään, vähän niin kuin Nys onnistui tie breakissa lyömään 5-5 -tilanteessa kämmenpalautuksensa ulkorajalle. Toisaalta jos tuo lyönti olisi ollut sentin pidempi, niin ehkä olisimme voittaneet erän ja sitä kautta toinenkin erä olisi ollut voimasuhteiltaan hyvin erilainen. Mutta harvinaista on kyllä sekin, että häviämme Lloydin syötön kahdesti saman ottelun aikana, ja sen takia pitää vähän kyllä katsoa myös peiliin. Ykkösiä olisi tarvittu enemmän kenttään, ja jotenkin verkkopelistä puuttui se viimeinen terävyys.  

Omalta osaltani joudun vähän laittamaan tämän päivän esityksen tasapaksuutta alkuviikon sairastelujen piikkiin, sillä keho tuntui nyt viikonloppuna yksinkertaisesti todella raskaalta. Lääkkeillä saa olon ”huijattua” kohtuullisen normaaliksi, mutta kyllähän flunssasta palautuakseen tarvitsee myös ihan rehellistä lepoa. Mutta kaikenlaiset pikkujutut toki kuuluvat urheilijan elämään, sillä kausi on pitkä ja monenlaista ehtii tapahtua. Eipä ole tennisbägiänikään vielä näkynyt menomatkan jälkeen, niinköhän näen sitä enää koskaan…

Ei kuitenkaan turhaan jäädä surkuttelemaan tätä tappiota, sillä pienten marginaalien pelissä nekin kuuluvat elämään. Finaali ATP-tasolla on aina kova suoritus, ja uudet ennätysrankingit ovat ihan mieletön juttu taas kerran. Edelleen pitää nipistellä itseään, että tajuaa miten hyvin tämä kausi onkaan mennyt, sillä 14. sija maailmanlistalla on sen tason suoritus, etten välttämättä ikinä uskonut pääseväni niin korkealle. Mutta nyt tuntuu, että tästäkin on vielä mahdollista nousta ylöspäin!

Tätä tekstiä kirjoittaessani olen jo Frankfurtin lentokentällä matkalla Suomeen, jossa kelpaa taas viettää pari päivää kotona ennen seuraavaa reissua. Nopea lepo ja akkujen lataus on paikallaan, mutta loppuviikosta laitetaan taas treenivaihdetta silmään ennen kuin Kazakstan kutsuu lauantaina. Siellä finaalipaikka olisi taas aika kelpo suoritus. Vai mitä?😊

30 thoughts on “Metz ATP250 Finaali, Heliövaara/Glasspool – Nys/Zielinski 6-7(5), 4-6

 • Eilen ”Elämäni biisi”-ohjelmassa soi tämä biisi, tulitpa mieleen: https://youtu.be/QME1wZ9pbvI

  Matchupit tenniksessä mielenkiintoisia, jotkut vastustajat sopivat, jotkut taas pahoja. No, tiukat kaksi erää noita vastaan joka kerta, ja h2h 1-2. Eikä kukaan teitä varmasti halua vastaansa! Eikun eteenpäin ja ylöspäin, kiitos!

  • Haha, aika sattuma tuon biisin sanoitus. 😅

   Ja tosiaan Nys/Zielinski ei ainakaan omiin suosikkivastustajiini kuulu, mutta ehkä sitten ensi kerralla löytyy sopivat keinot heidänkin kukistamiseen.

 • Onnittelut finaalipaikasta ja ennätyksellisestä rankingista! Kyllä meillä faneilla on ollut näkemys, että kuulut top-10:iin eli aika likellä heilut. Säästätte selvästi turnausvoitot vähän suurempiin tapahtumiin. Voittotilasto on kuitenkin hyvässä kunnossa ja teillä on muuten aika paljon pelattuja kisoja tänä vuonna (vrt. Top-30 parit). Kannattaa varmaan ensi vuonna tehdä erilainen ohjelma paremman rankingin turvin. Väliin treeniä, kropan huoltoa ja perhe-elämää. Toivottavasti energiaa riittää vielä muutamaan kisaan niin voitte varmistaa paikan Double Racen finaaliin. Se olisi aika hieno huipennus tosi kovalle vuodelle. Astanasta pojot kotiin!

  • Kiitos! Ylöspäin kun mennään niin on vähän pakkokin pelata enemmän kisoja, mutta ensi vuonna on todellakin tarkoitus selvästi vähentää. Näitä ATP250-kisoja ei varmaankaan kalenteriin enää kovin montaa ole tulossa, sillä isommillakin kisoilla saa aika hyvin kisamäärän kasaan.

 • So many positives to take from this week not least a fantastic new career high ranking of 14, this time last year it was 75. 💥

  The trophy presentation wasn’t shown so was it like at each changeover? Zielinski got up first and then 2 minutes later, Nys joined him? 🙄 What was that all about? 😁 It’s poor organisation there was no runner-up trophy but the Moselle Open media team (if there is one) have ignored doubles all week. Today was their first post on instagram.

  Michael Ymer earlier this week complained about the balls. He said they were the worst on tour and Metz was the only tournament which used them.

  See you (and hopefully your tennis bag) in Astana where there should be full coverage of doubles.👏

  • New career high ranking is always a huge bonus! Maybe I can live without a trophy then. 🙂

   Nys wanted to use the whole changeovers but Zielinski clearly didn’t want to sit down for long periods of time. No idea why that happened!

   I’ve played a couple of times with these Artengo balls and I don’t have any problems with them. All the other players I asked said the balls were okay. The tournament’s doubles coverage wasn’t okay however…

   Let’s make another final in Kazakhstan! 💪

 • Hyvä turnaus ja hyvät pisteet; aina ei voi voittaa! 🙂👍
  Astanassa onkin isommat kekkerit ja kaikki Race-listan 8 parasta paria mukana, paitsi K/K!
  Sieltä hyvät pisteet… niin a vot! 🎾👍🙂

  • Jes, juuri näin! Finaalipaikka on aina hyvä suoritus ja samaa sitten vain metsästämään Astanaan. 💪

 • Jotenkin tekstisi perusteella jäi tuntu, että nyt ei ihan hirrrrveästi harmittanut finaalitappio. Oliko alusta saakka läpi pelin tunne, että tänään ei käänny homma meille? Matka kuitenkin taas jatkuu, ja tiedän, että saamme vielä nähdä huikeita battleja, joten ei muutaku menox. Rankingin kehitys kertoo kaiken, HyväHyvä!!

  • Jep, joskus jää matsin jälkeen sellainen fiilis, että vastustajat olivat vain parempia. Ja jotenkin nuo lukuisat haastot, jotka kaikki menivät sentillä väärään suuntaan, saivat aikaiseksi sellaisen fiiliksen, ettei tätä matsia ollut vain tarkoitettu meille. Mutta eteenpäin vaan!

 • minäkin joskus nuorempana väänsin koko viikonlopun kisoissa; ja finaalista tuli palkinnoksi pannulappu. tai taisi niitä olla kaksi – ehkä kummallekin kädelle oma?

  • Hehe, onhan noita vaatimattomia palkintoja kieltämättä omallekin uralleni mahtunut. Mutta kyllä yleensä on ammattilaiskisoissa finaalista jonkun pokaalin tai mitalin saanut!

 • Onnea jälleen hienosti pelatusta finaalista! Ekan erän nousu oli upea. Tällä kertaa kaverit syötti kovaa ja verkkopelaaja painoi palautuksista väliinmenoilla pisteitä varsin varmaan tahtiin. Pienestä peliyhtiön striimauksesta en ainakaan huomannut, että olisitte kertaakaan ottaneet vastustajien tapaan ykkössyöttöjä molemmat takarajan tuntumassa? Vaikutti, että sillä olisi ollut joitakin palloja peliin tälläkin kertaa pelastettavissa. Vai onko taktiikkana pelata vain niin nopeaa peliä, ettei siihen tuommoinen pehmoilu sovi😅?

  • Vastustajat pelasivat tosiaan aika hyvin. Syöttöpeli varsinkin oli heillä todella jämäkkää.

   Olemme perinteisesti pelanneet palautusvuorot aina 1 verkolla & 1 takana asetelmalla sisäkentillä, mutta tällä viikolla kokeilimme aikaisemmin myös molemmat takana asetelmaa. Onhan siinä puolensa varsinkin, jos palautuksilla joutuu puolustamaan. Mutta jotenkin uskoimme finaalissa, että palautuksemme tulisivat onnistumaan tarpeeksi aggressiivisina, jolloin verkolla oleva palauttajan partneri saa laitettua selvästi enemmän painetta vastustajien ykkösvolleyhin. Täytyypä kuitenkin miettiä, jos jatkossa kokeiltaisiin enemmänkin kaksi takana -asetelmaa. Tai ainakin voisi matsin sisälläkin vähän hakea vaihtelua, jos ei muuten lähde sujumaan.

 • Mikä keskustelu tuomarin kanssa toisen erän alkupuolella oli? Ja kun mailalla alettiin kokeilemaan verkon jännitystä niin ajattelin jo että tulee varoituksia…

  • Siinä jäi yksi verkkosyöttö tuomitsematta kokonaan, niin päätin käydä vähän testaamassa järjestelmää. ”Net machine” piippaa aina verkkosyötön tapahtuessa, ja mailalla nauhaan lyödessä saa aikaan saman efektin.

 • Tuo flunssa taitaa selittää aika paljon eilisessä esityksessä. Saisitpa välillä pelata täysin terveenä! Oliko Lloydillakin jotain vaivaa kun häneltäkin oudon epävarma matsi.
  150 pojoa on kuitenkin loistava lisä teidän laariin joten antaa puksuttaa sinne Torinoon! Olitko ajatellut ottaa perheen mukaan päätösturnaukseen? Olisivat molemmat naisistasi kyllä ansainneet ”kortinvingutusmatkan” Italian putiikkeihin tämän kauden teoillaan.

  • Kyllä flunssailu väkisinkin vie vähän terävyyttä otteista. Lloydilla ei kyllä tietääkseni mitään ollut, mutta ehkä energiatasot ehtivät sielläkin vähän painua alas viikon aikana. Toivottavasti loppukausi päästäisiin pelaamaan täysin terveinä. 🤞

   Ja olisihan se Torinoon hienoa ottaa vaikka koko suku mukaan. 😁 Katsotaan saadaanko järjestymään!

 • harmi että tappio tuli, mutta onneksi tekstin perusteella osasit hyvin käsitellä sen 👍 olihan tämäkin turnaus onnistuminen. harmillisesti veikkaustv katkaisi lähetyksen heti kun kättelyt oli ohi niin seremoniat jäi. mutta jos ensi vuonna keskitytte viishunttisiin ja tonnisiin, niin hyvä, sillä ne näkyy eurosportilta 😁

  nyt kun sulla / teillä kahdella on ranking hurjassa nousussa, niin oletko huomannut, että muut pelaajat suhtautuvat suhun/teihin eri tavalla? vaikkapa tulevat enemmän juttusille tms.? ainakin mediakiinnostusta on; esim. hesari nykyään mainitsee lähes aina jokaisen ottelunne tuloksen. alkuvuodesta oli lähinnä maininta, kun turnaus loppui osaltanne.

  • … ja toinen kysymys; joko tiedätte, että kummassa aiotte pelata, wien vai basel? 😁 nimimerkillä wieniin ke/to liput hommannut

   • Äh, voi kunpa osaisin tuohon itsekin jo vastata niin voisi vaikka ostaa lennot valmiiksi. Mutta taitaa joutua odottamaan lopullista päätöstä ilmoittautumispäivään eli 10.10. asti. Ettei käy kuten nyt kävi Firenze/Gijon -viikon kanssa, kun päätimme aikaisin menevämme Firenzeen. Tällä hetkellä emme ole Firanzen ATP250-kisassa edes sijoitettu pari, kun taas Gijonissa olisimme olleet 2-sijoitettuja.

    • juu aivan, ja ei se mitään, lennot ja liput wieniin on jo anyways hommattuna 👍 mukava plussa vain olisi teitä nähdä 😉 mutta maltan odottaa 10.10 asti. jännä tosiaan nähdä sitten aikanaan, miten pelaajat jakautuvat baseliin ja wieniin, että käykö kuten astana/tokio että kaikki änkevät toiseen 😄 (tässä toki maantiede varmasti vaikutti).

  • Jep, olihan se kokonaisuudessaan kuitenkin taas aika hyvä kisa. Ei siis turhaan olla maamme myyneitä. 🙂

   Ja tottakai muiden pelaajien suhtautuminen meihin muuttuu kunnioittavammaksi koko ajan. Varmasti kaikki ovat meidän pelejämmekin jo nähneet. Mutta emme ole kyllä Lloydin kanssa kumpikaan mitään erityisen ulospäinsuuntautuneita pukuhuoneen keskipisteitä, joten enemmänkin kanssakäyminen muiden pelaajien kanssa on kohteliasta moikkausta. Paitsi sitten niiden kanssa, joiden kanssa tulee muutenkin paremmin toimeen, eikä pelitulokset noihin kaverisuhteisiin juurikaan vaikuta.

   • tenniksessä on kyllä hienoa, että pelitulosten ei anneta vaikuttaa kentän ulkopuolella 😊 emilkin pelasi dubseja sousan kanssa, vaikka hävisi hälle alkuvuodesta punen finaalissa (ja kyseessä oli kuitenkin mahdollisuus emilille voittaa eka atp titteli).

 • Astanasta ilmeisesti jäänyt pois parit Ram / Salisbury ja Koolhof / Skupski. Luuletko että ovat jääneet pois, koska paikka Torinossa on takataskussa..? Myös Cabal / Farah ovat parina poissa pelistä. Kaikki otetaan mitä annetaan..!! 🙂

  • Kaikki otetaan tosiaankin mitä annetaan! Ja kiitos huomiosta, enpä ollut itse huomannutkaan, että listalla oli jo käynyt meidän kannaltamme mukava kato. 🙂

 • Moi Harri ja Lloyd, ja onneja
  kukkaskakkospalkinnosta !
  Veikkailenpa, että tästä parista tulee teille jatkossa sekä iloa, että harmitusta.
  Riviesi välistä kuulosti kovin tutulta analyysisi heidän, contra omasta pelistänne.
  Toivottavasti ette sentään ihan ritirinnan kehity, vaan pidätte tuon voittavamman asenteenne.
  Menestystä jatkossa !

  • Kiitos! Eiköhän Nys/Zielinski tule vastaan jatkossakin, kun samaan suuntaan ollaan rankingeissa menossa. Mutta toki meidän nousumme on ollut selvästi nopeampi, joten pidetään siitä kiinni jatkossakin. 😉

Comments are closed.