Tukholma ATP250 – Ensimmäinen ottelu maanantaina

Stockholm Open on yksi vuoden perinteisimmistä kilpailuista ja päätyi pitkästä aikaa myös omaan kisakalenteriini. Saavuin tänne Tukholmaan lauantaina, ja ensimmäinen ottelu on vuorossa heti maanantaina. Lähdemme Lloydin kanssa kisaan kolmossijoitettuina saadessamme ensimmäisellä kierroksella vastaamme ruotsalaisen villikorttiparin Borg/Freund.


Pitkään näytti siltä, että Tukholman kisa jäisi tällä kertaa minulta väliin, sillä tarkoituksemme oli alun perin pelata Firenzen ATP250-kisa viime viikolla. Päädyimme kuitenkin korvaamaan Firenzen treeniviikolla, ja ainakin tällä hetkellä tuntuu siltä, että tuli tehtyä oikea päätös. Firenzessä oli kenttien osalta kuulemma lähes kaoottinen tilanne, sillä vaikka keskuskenttä oli ihan kelvollinen, niin toinen matsikenttä oli rakennettu aivan liian matalaan telttaan, eikä kolmannella treenikentällä voinut harjoitella iltaisin, sillä siltä puuttuivat valot. Lontoossa sen sijaan homma toimi, ja treeniviikon myötä kasvanut itseluottamus näkyy varmasti otteissa tulevissa karkeloissa.

Tukholmassa pelataan ihan oikeassa tennishallissa, mikä on mukava poikkeus ATP-sisäkiertueella. Kisan fact sheetin mukaan pinnoite on nimeltään Plexipave, mutta ei se minusta aivan niin kovalta tunnu kuin moni muu samanniminen alusta. Omat treenit ovat toistaiseksi olleet muualla kuin matsikentillä, joten niiden nopeudesta ei ole kuulopuheita tarkempaa tietoa. Mutta mitään erityisen hidasta peliä ei ole ymmärtääkseni tiedossa. RS-merkkiset pallot tuntuvat omaan peliin ihan mukavilta myös, tuntuma on pehmeähkö, mutta pallo kuitenkin liikkuu ihan hyvin varsinkin puhtaalla osumalla.Saavuimme Lloydin kanssa molemmat paikan päälle eilen lauantaina, joten ehtisimme saada hyvin treeniä alle ennen ensimmäistä ottelua, vaikka se olisi maanantaina. Ja maanantainahan tuo avausmatsi onkin tiedossa, kun kohtaamme siis parin Borg/Freund. Kumpikaan ruotsalaisista ei ole minulle ollenkaan tuttu ennestään, vaikka toki Loe Borgin isän Björnin pelejä on jokusen kerran tullut videolta katsottua. Ymmärtääkseni Freund on varsinkin nelinpelissä pelaajista se vaarallisempi, mutta toki kotiyleisön edessä pelatessaan kumpi vain vastustajista saattaa syttyä pelaamaan huipputasolla.

Otteluaikamme ei vielä tässä vaiheessa päivää ole tiedossa, mutta Showcourt on alustavan tiedon mukaan pelikenttänä. Ja onpahan hyvä mahdollisuus taas keskittyä täysin omaan tekemiseen, kun vastustajien vakoilua ei ole liikaa ehtinyt harrastaa. Treenaamme vielä tänään sunnuntaina kerran Arevalo/Rojer -parin kanssa, ja huomenna se on sitten menoa. Vamos!

5 thoughts on “Tukholma ATP250 – Ensimmäinen ottelu maanantaina

 • With Dodig losing today in the final in Florence, Lloyd is up to a new career high of 19 and I think I’m right in saying that you’ll soon be side by side in the rankings as the difference now is the 250 points you received for winning Moscow last year…..unless one of you plays a sneaky challenger sometime.😉 Your combined ranking should mean you’re seeded in Paris with a bye to the second round. So unfair to many pairs that it’s only a 24 team draw.

  Good luck tomorrow. 🤞

  • Thank you!

   Some corrections are needed to the ranking calculations however. Lloyd will get a new career high ranking, but my calculations put us at 9th seed in Paris at the moment which annoyingly would not give us a bye in the 1st round. But of course this upcoming week’s results can still have an influence on the rankings.

   And I will be staying a little bit ahead of Lloyd until end of March next year as Lloyd has a 0 pointer from Miami that will always be counted in his total. And I have 45 points from Marbella CH the week after. 😉

 • Nice start, and hoping to see you then twice on the same day, counting and dealing it after the Final.
  As this 45 points seems to be at least one of the curiosities please tell how much this is in real money in a day or in a month, pro player ?
  All the best for this week !

Comments are closed.