Tukholma ATP250 R16, Heliövaara/Glasspool – Borg/Freund 6-3, 6-2

Vamos, rutiinivoitolla lähti Stockholm Open käyntiin. Matsin alku oli aavistuksen tahmea, mutta olimme kuitenkin kokonaisuutena sen verran kovemman tason neluripari kuin vastustajat, ettei ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen voittajasta ollut epäselvyyttä. Hyvä juttu joka tapauksessa saada kisa voitolla käyntiin, ja seuraavassa matsissa toivottavasti homma sen kun paranee.

Matsipallon teknisesti ihan mallikelpoinen volley. 😉

Saimme eilen vedettyä erinomaisen treenipäivän Kungligan tennishallilla, kun jatkoimme illalla pisteiden peluuta pitkälle toista tuntia, minkä perään tein vielä puolen tunnin syöttötreenin. Harjoitukset tuli kuitenkin tehtyä syvällä hallin takaosissa, jossa kentän pinnoite oli selvästi vanhempi kuin matsikentillä, joten tänään ottelua edeltävässä pallottelussa vastikään maalatulla kentällä aikaa tuntui olevan selvästi enemmän. Mutta yleensä se onneksi on helpompi noin päin, sillä kivahan se on saada matsissakin aikaan sellainen tunne, ettei lyönnissä ole kiire.


Meitä edeltävä matsi Showcourtilla oli Emilin nelinpeli, joka harmittavasti päättyi vihulaisten voittoon. Ja aika vaikeasti alkoi peli meiltäkin, kun Lloyd hävisi ottelun avausgameen syöttövuoronsa nollille. Ykkönen ei oikein tippunut, ja vastustajat olivat hereillä. Saimme kuitenkin heti seuraavassa gamessa aikaiseksi mahdollisuuden vastamurtoon, mutta yksi ottelun harvoista heikoista palautuksistani jäi verkkoon 40-40 -tilanteessa. Minun syöttövuoroni tuli kuitenkin kotiin helposti, ja 1-2 -tilanteessa saimme lopulta murron takaisin, kun rystypalautukseni oli tällä kertaa erittäin laadukas. Perään pito Lloydilta, ja tilanne alkoi näyttää selvästi valoisammalta.

Olimme 3-2 -johdossa jälleen terävinä palautusvuorossa, ja otimme 40-40 -tilanteessa väkisin murron Lloydin vahvalla palautuksella siirtyen 4-2 -johtoon. Seuraava minun syöttövuoroni meinasi kuitenkin mennä sähläykseksi, mutta onneksi syöttö oli tiukassa paikassa rautaa. Kolme hyvää ykköstä 15-40 -tilanteessa päästi meidät pälkähästä. 5-2 -johdossamme ruotsalaiset pitivät ensimmäistä kertaa helposti syöttönsä, minkä perään myös Lloyd hoiti oman syöttövuoronsa kunnialla tuoden meille ensimmmäisen erän 6-3.

Toinen erä alkoi kannaltamme erinomaisesti murrolla, minkä perään pidin syöttöni vakuuttavasti, vaikkei ykkönen tuossa gamessa oikein pudonnutkaan. Freund selvitti seuraavassa gamessa kaksi murtopalloa millimetrin tarkoilla syötöillään, mutta 3-1 -tilanteessa olimme jälleen Borgin syötössä mukavasti niskan päällä ottaen ratkaisevalta tuntuneen murron siirtyen 4-1 -johtoon. Ennen 4-1 -syöttövuoroani sanoin Lloydille tekeväni matsin jälkeen 15 punnerrusta jokaisesta verkkoon jääneestä syötöstä, ja kas kummaa, ykkönen tippuikin suorastaan erinomaisesti. Huh! 😅 Freund sai 5-1 -tilanteessa pidettyä, mutta Lloyd hoiti ottelun loppuun syöttövuoronsa taas tyylillä, ja pääsimme siirtämään katseet kohti toista kierrosta.

Ei tämän päivän matsi mitenkään täydellinen ottelu ollut, mutta mahtui sinne paljon hyvääkin. Taktisesti pelasimme fiksusti paukuttamalla varsinkin ottelun alussa paljon palautuksia linjaa pitkin, mikä sekä toi suoria pisteitä että avasi kenttää jatkoa ajatellen mukavasti. Verkolla viime viikolla paljon hiottu yhteisliikkuminen oli aiempaa parempaa, mutta muutama heikompi volley mahtui kyllä joukkoon. Ja hitaammalla kentällä olimme alussa vähän turhan konservatiivisia volleyden sijoittelun kanssa, sillä jyrkät krossit piti pitää todella lyhyinä, jos pallon halusi saada kuolemaan.

Päivän pääteemana oli kuitenkin pitää energiatasot yllä ja osoittaa myös vastapuolelle alusta alkaen, ettei meitä yksittäiset virheet hetkauta. Ja juuri tuossa onnistuimme hienosti, sillä alun murto vastustajille ei vaikuttanut pelaamiseemme ollenkaan, vaan pidimme keskittymisen olennaisessa ja katseen pallossa ihan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Piste kerrallaan, luki tulostaululla mitä tahansa. Sopi teemaan siinäkin mielessä hyvin, että aiemman urani ruotsalaisvalmentaja Johan Landsberg tykkäsi tuosta piste kerrallaan ajattelutavasta todella paljon, ja hän oli tänään valmentamassa juurikin vastapuolella pelannutta Freundia. 😁

On aina mukavaa saada kisa käyntiin vakuuttavalla voitolla, joten siinä mielessä fiilis on tänään ihan kohdallaan. Katsomossa oli monta suomalaista hurraamassa, ja eiköhän suomalaiskannattajien määrä vain lisäänny, kun kisa etenee. Seuraava matsimme ei ole ohjelmassa ainakaan tiistaina, mutta on myös mahdollista, että pelit jatkuvat vasta torstaina. (EDIT: vastustajien ensimmäisen kierroksen ottelu on vasta keskiviikkona, joten meidän toinen kierroksemme on ohjelmassa torstaina) Täällä pelataan molemmat semifinaalit lauantaina, joten joka tapauksessa johonkin paikkaa tulee maanantaina aloittaneille kaksi välipäivää.

Seuraavat vastustajamme ovat joko tsekkiläiset Jebavy/Pavlasek tai villinkortin saaneet ruotsalainen Bergevi parinaan nuorempi Tsitsipasin veljeksistä Petros. Vain Jebavy ja Tsitsipas ovat näistä neljästä minulle ennestään tuttuja, joten täytynee olla hallilla valmiina skauttaamaassa, kun heidän ottelunsa alkaa. Muuten tässä jatketaan ihan peruslinjalla treenin ja levon osalta, ja ehkä vähän vielä hiotaan myös varsinkin verkkopeliä Lloydin kanssa. Vamos!

8 thoughts on “Tukholma ATP250 R16, Heliövaara/Glasspool – Borg/Freund 6-3, 6-2

 • ” Jäätelöallas, korvapuustit ja mutakakku”

  Hahhah, toi on kyllä paha! Tsemppiä noidenkin välttelyyn kuten tuleviin peleihin!

 • Itselläni sokeriton dieetti alkoi juhannuksen jälkeen; paino tippunut kolme kiloa ja totuttelun jälkeen olo ihan loistava. Vaikuttaa positiivisesti tietysti myös tennikseen. Forza Harri!

  • Juuri näin, vaikuttaa positiivisesti tosi moneen asiaan kropassa ja mielessä. Kokeiltu on itsekin aiemmin, ja nyt jatketaan taas. Toivotaan, että näkyy pelissäkin. 💪

  • Tällainen tieto tuli omaan sähköpostiini: Puetz/Venus withdrew (Puetz – low back) and are replaced by ALT Kotov/Shevchenko.

   • Bolelli/Fogs ja Cabal/Farah hävisivät. Nyt on saumaa repiä kaulaa niin, ettei ensi viikon pisteillä mennä ohi, vaan ohimeno vaatii pitkälle menemistä molemmissa turnauksissa ja teidän häviöitä aikaisin.

 • Ihan kiva kun annoitte villikorttilaisille aluksi voittajafiilistä 🙂 Sitten tulikin vähän kylmää kyytiä. Varmaan saivat hyvän oppitunnin ja selvästä tappiosta huolimatta mukavasti kokemusta lisää. Eemelille & co:lle tuli tosiaan tappio, mutta tänään sit jo vastakkain, ja vain toiselle jäi hyvä mieli. On siinä oltava taipuisa, kun ensin yhdessä taistellaan ja heti kohta toisiaan vastaan. Vaan ehkä helpompi tällä järjestyksellä kuin päinvastaisella? Odotan mielenkiinnolla seuraavia otteluitanne; toivottavasti hyvä vire säilyy yli parin välipäivän. Ole tiukkana, katse tiukasti eteenpäin herkkupöydänkin kohdalla!

Comments are closed.