Tukholma ATP250 QF, Heliövaara/Glasspool – Jebavy/Pavlasek 6-3, 6-4

Jes, vakuuttavan kova voitto tsekkiparista vie meidät semifinaaliin! Pelasimme tänään erinomaisen ottelun, jossa aloite pysyi koko ajan omissa käsissä. Pidimme kaikki omat syöttömme ja otimme tarvittavan yhden murron kumpaankin erään. Tästä on hyvä jatkaa lauantaille, jolloin semifinaalissa vastaamme asettuu kaksi syöttötykkiä Cressy ja Olivetti.


Aloitimme kisan täällä Tukholmassa jo maanantaina, ja pääsimme jatkamaan pelejä vasta tänään torstaina. Kaksi välipäivää sujui kuitenkin ihan kohtuullisen nopeasti, sillä hallilla riitti tekemistä omia treenejä vetäessä ja muiden matseja katsellesssa. Joskus matsituntuma voi tuollaisen tauon aikana vähän kadota, mutta pidimme sitä yllä pelaamalla paljon 1 vastaan 1 -pisteitä Lloydin kanssa ja pitämällä kehosta hyvää huolta salitreeneillä ja huoltavilla harjoituksilla. Pitkät päivät hallilla tarkoittivat kuitenkin sitä, että kaupungilla ei ole paljoa ehtinyt pyöriä, mutta pari illallista on sentään tullut vietettyä Emilin tiimin ja perheen kanssa.


Tänään oli kuitenkin taas tositoimien vuoro, kun saimme vastaamme CH-kiertueella ihan menestyksekkään kesän pelanneet tsekkiparin Jebavy/Pavlasek. Jebavy on kiertänyt nelurikiertueella pitkään ja käynyt top50 -sisälläkin, mutta Pavlasek on siirtynyt nelurimaailmaan vasta tänä vuonna. Hänellä on kuitenkin mielestäni ihan kova potentiaali, sillä kaksinpelissä ennätysranking on sadan joukossa, mikä tarkoittaa, että taitoa ja kokemusta tourilta löytyy jo ennestään.

Tavoitteemme oli olla tänään aktiivisempi, energisempi ja pelillisesti aggressiivisempi pari kentällä alusta loppuun asti. Vastustajien vahvuus oli palautuspeli, mutta pidimme heti alusta aloitteen itsellämme syöttämällä vahvasti ja monipuolisesti. Omissa palautuksissa haimme vähän riskilläkin ratkaisuja, ja vaikka alkuun tuli pari virhettä niin 3-2 -tilanteessa tuo aggressivinen peliote palkittiin huippupelin tuomalla murrolla Pavlasekin syötössä. Murtopallon palautuksessa oli vähän tuuriakin mukana, mutta sitä seurannut stopparivolleyni oli kyllä päivän parhaita lyöntejä. Pidimme tämän jälkeen Lloydin kanssa kumpikin kerran omat syöttömme, ja ensimmäinen erä oli sillä taputeltu aika nopealla tahdilla.

Toisessa erässä jatkoimme samaan malliin ja pelasimme jälleen Lloydin kanssa molemmat erinomaisen palautusvuoron samanaikaisesti Jebavyn syöttäessä 1-1 -tilanteessa. Murto nollille ja tilanne oli tosi hyvin hallussa. Jebavy löi kuitenkin seuraavaan syöttövuorooni kaksi palautuswinneriä ja ansaitsi niillä tsekeille kaksi murtopalloa. Ykkössyöttöni kuitenkin toimi noihin paikkoihin erinomaisesti, ja Lloyd hoiti put-away -volleyt nätisti verkolta. Murron johto siis säilyi, emmekä tuon jälkeen enää päästäneet tsekkejä murtopaikoille. Lloydin syöttö oli jälleen matsin viimeisessä gamessa rautaa, ja saimme ottelun lopulta pakettiin vain 51 minuutissa lukemin 6-3, 6-4.

Kaiken kaikkiaan päivän matsi oli varsin vakuuttava esitys. Vaikka erot nelurissa ovat väkisinkin aika pieniä, niin jotenkin hallitsimme tänään kenttää juuri siten kuin oli tarkoituskin. Verkkopeli oli lähes virheetöntä, ja onnistuimme varsinkin tärkeissä paikoissa pelaamaan taktisesti erinomaisia kuvioita. Olemme treenanneet viime aikoina paljon juurikin verkkopeliä ja tiiminä liikkumista, joten oli ilo huomata kuinka nuo osa-alueet toimivat niin hienosti.

Pelillisesti oma palautuspeli varsinkin kämmeneltä oli vähän virhealtista tänään, mutta toisaalta otin tarkoituksellakin vähän tavallista enemmän riskiä palautuksissa. Tarkoitus oli pelotella linjapalautuksilla vastustajia heti alussa, ja vaikka niissä tulikin virheitä niin ehkä sain samalla vähän luotua tilaa tuleville krossipalloille, kun vastustajat joutuivat puolustamaan linjaa tarkemmin. Ja kummassakin murrossa palautuspeli oli kyllä erittäin hyvää.

Eikä matsi ole ikinä huono, jos pystyy pitämään kaikki omat syöttönsä. Lloyd syötti tänään todella hyvin, eikä omassakaan tekemisessäni mitään vikaa ollut. Erityisen ilahtunut olen kakkossyöttöpisteiden suuresta voittoprosentista, onhan kakkossyötön nopeuden kasvattaminen ollut myös yksi syksyn tärkeimmistä kehityskohteista. Ja kuten mainitsin, liike syötön jälkeen oli meillä kummallakin tosi hyvää tänään.

Itseluottamusta nostava matsi siis takana, ja huomisen treenipäivän jälkeen onkin sitten aika iskeä samaan malliin Kungliga Tennishallenin keskuskentällä. Katsoin tänään tulevien vastustajiemme Cressyn ja Olivettin ottelun, ja kovaa syöttämistä on kyllä tulossa vastaan. Kumpikin pelaajista on yli kaksi metriä pitkä, joten ulottuvuus ja syöttö pitääkin olla heidän vahvuutensa, mutta muilla pelin osa-alueilla olemme kyllä edellä.


Olivettia vastaan on tullut pelattua viimeksi Metzissä, joten hänen osaltaan skauttaus on aika selkeä, mutta pääosin kaksinpeliä pelaava Cressy on nelurivastustajana uusi tuttavuus. Hän pelaa kaksinpelissäkin pelkästään syöttö-volley -peliä, ja syöttää käytännössä pelkästään ykkössyöttöjä. Kakkossyötötkin tulevat nimittäin järjestäen yli 200km/h. Palautuksissa ja takakentältä hän ei kuitenkaan ole tämän päivän perusteella mitenkään erityisen vaarallinen, mutta tottakai kaksinpelirankkaus 33 kertoo, että silläkin osa-alueella hän ainakin jotain osaa.

Vedetään siis huomenna vahva treenipäivä taas alle, ja jatketaan show’ta semifinaalissa. Siistiä oli pelata tänään runsaslukuisen suomalaisyleisön edessä, ja toivottavasti sama meininkin jatkuu lauantainakin. Vamos!

10 thoughts on “Tukholma ATP250 QF, Heliövaara/Glasspool – Jebavy/Pavlasek 6-3, 6-4

 • Congratulations on a comprehensive win against a solid pair. A textbook score with a break in each set and holding serve thereafter. 😎 There seemed a good atmosphere with a lot of support. I heard shouts for Lloyd, I hope he said ”kiitos” afterwards. 😉 Even with a few hiccups in the organisation you must be please you’re in Stockholm and not Naples which has been a shambles with court and accommodation issues.

  With Kyrgios withdrawing from Paris, you’re the 8th seeds as it stands. 👍 I assume with K & K now qualified for the tour finals, Kyrgios felt he might as well remain in Australia for as long as possible.

  Good luck on Saturday. 🤞
  Louis Cayer received his MBE honour for services to British tennis on Tuesday at Windsor Castle. Pictures of him on twitter looking rightfully proud. 🎖️ Some say he should have been knighted. 🙂

  • Thank you! So far everything has been going well on court here in Stockholm. Hope it continues on Saturday. 💪

   Kyrgios pulling out from Basel and Paris is naturally good news for us. But still need to keep on winning to secure that spot in Turin.

   And thanks for letting me know about Louis’s MBE honour. I’m going to congratulate him!

 • Olipa mukava päivä suomalaiselle tennikselle; solidia menoa sekä teillä että Eemelillä!!! Ei ollut teiltä vire hukkunut, verkon toisella puolella hieman turhauduttiin. Lihapullilla jatkoon, HyväHyvä!!!!!! Maistuukos ne Myrtsillekin?

  • Hieno päivä torstaina, toivottavasti sama homma jatkuu koko viikonlopunkin. 💪 Kyllähän lihapullat maistuvat Lloydillekin, ainakin sen perusteella, että hän on ajellut iltaisinkin takaisin tennisklubille syömään. 🤤

 • Perusvarmaa tekemistä tähän asti Tukholmassa. Tämä kausi on nostanut odotukset sille tasolle, että kaikki muu, paitsi voitot kahdesta ekasta pelistä, olisi ollut valtava pettymys. Tavallaan tuo edellä sanottu tuntuu ihan hullulle, kun marginaalit varsinkin nelurissa ovat niin pieniä, mutta teidän tekeminen on vaan ollut niin vakuuttavaa viime kauden lopusta asti. Välierässä haaste nousee uudelle tasolle, mutta edelleen olette paljon parempi nelinpelipari ja voittoa on täysin realistista odottaa.

  Tänään on onneksi välipäivä ja siksi uskallankin kysyä, että kun nyt olette entry listan mukaan sijoitettu pari Baselissa (4.) ja Pariisissa (8.), niin vieläkö voitte menettää asemanne sijoitettuna parina, sillä kaavioita ei kuitenkaan ole vielä julkaistu?

  Isot tsempit vielä huomiselle ja kun kerran Emilkin on hyvässä vireessä, niin meillä voi olla edessä aivan mahtava tennislauantai. Ja tietysti sen jälkeen toivottavasti supersunnuntai! =)

  ps. Kiitos tästä mahtavasta blogista! Tämän myötä olet varmasti tullut paljon lähemmäksi kannattajiasi ja myötäelämme kanssasi hyvät ja huonot hetket.

  • Kiitos mukavasta kommentista! Kiva nähdä uusia kommentoijia ja että blogini kiinnostaa niin laajasti. 🙌

   Kisojen sijoitukset tehdään aina viimeisimmän rankingin mukaan, joten entry listoja ei siinä mielessä voi käyttää lähteenä sijoituksille. Baselin kaaviot tehdään uitenkin huomenna lauantaina ja koska olemme yhteisrankingissa edelleen neljänsiä niin sijoituksemme pitää. Pariisin osaltakaan rankingiin ei ensi maanantaina ole odotettavissa sellaisia muutoksia, jotka pudottaisivat meidät sijoitettujen paikalta. 💪

   Jatketaan siis pelejä matsi kerrallaan ja toivottavasti menestystä tulee edelleen. 💪

   • Itse asiassa kun asiaa tarkemmin katsoin niin Dodig/Krajicek -parilla on kai mahdollisuus ohittaa meidät Pariisin sijoituslistalla. Jos he voittavat Napolissa, Mahut ei voita Antwerpissa ja me häviämme semifinaalissa Tukholmassa niin olemme molemmat samassa yhteisrankingissa. Tällöin tasatilanteessa katsotaan pelattujen kisojen määrää siten, että pari, joka on pelannut vähemmän turnauksia sijoitetaan korkeammalle. Dodig on pelannut yhtä monta kisaa kuin minä, mutta Krajicekilla on kaksi kisaa vähemmän kuin Lloydilla. Näin ollen jäisimme siis yhdeksänneksi eli ensimmäiseksi ei-sijoitetuksi pariksi.

    Mutta helpoimmalla tuosta selviää, kun voittaa oman semifinaalinsa täällä Tukholmassa. 🙂

    • Hehe, vielä kun tarkemmin katson, niin jos Dodig/Krajicek voittavat Napolissa, me häviämme semifinaalissa ja lisäksi Bopanna/Middelkoop voittavat Antwerpissa niin Bopanna/Middelkoopkin osuu meidän ja Dodig/Krajicekin kanssa samaan yhteisrankingiin. 😅 Bopanna/Middelkoopilla on kaiken lisäksi saman verran kisoja pelattuna kuin meillä, jolloin katsotaan ATP-pistemäärää, joka tuossa skenaariossa olisi meillä kuitenkin korkeampi. Pysyisimme siis yhdeksäntenä.

    • Kiitos vastauksesta!

     Ei siis nosteta yhtään huomisen panoksia, mutta voitto kyllä kelpaisi. 🙂

     Tyttäreni kysyi ennen torstain peliä, että onko sillä tennispelaajalle (eli sinulla Harri) tärkeä peli. Vastasin, että miten sen nyt ottaa, jos ammatikseen pelaa ja ainahan se on parempi voittaa. Mutta onhan tuo ihmisen parasta aikaa, joten ilon kautta ja kaikki peliin!

     • Voitto kelpaa kyllä aina, ja parempi se on asennoitua niin, että jokainen matsi on tärkeä. 🙂 Sillä tavalla pääsee yleensä pisimmälle.

Comments are closed.