Tukholma ATP250 finaali, Heliövaara/Glasspool – Arevalo/Rojer 3-6, 3-6

Ei ollut meillä valitettavasti paras vire tänään Tukholman kisan finaalissa. Vastustajat olivat iskussa, saivat kumpaankin erään aikaiset murrot, eivätkä enää tuon jälkeen katsoneet taakseen. Ehkä palautuminen eilisillan semifinaalista oli vähän puutteellinen, eikä tällä tasolla ole oikein tuollaiseen varaa. Ansaittu voitto siis Arevalo/Rojer -parille, mutta samoin ihan ansaittu finaalipaikka meille.


Mitenkään selityksien puolelle menemättä oli kyllä vähän epäreilua aikatauluttamista laittaa toinen nelurin semifinaali illan viimeiseksi lauantaina, kun oli tiedossa, että sunnuntaina finaali pelataan heti päivän ensimmäisenä matsina. Toiset finalistit olivat oman seminsä kanssa valmiita pian puolen päivän jälkeen, kun taas meillä meni Lloydin kanssa kummallakin pitkälle yli aamukahteen ennen kuin saimme unen päästä kiinni. Vaikkei tänään olo mitenkään erityisen huonolta tuntunut, niin väkisinkin lyhyt palautumisaika ja tavallista heikommat unet vaikuttavat suorituskykyyn.   

Teimme ihan normaalisti rutiinit aamulla, mutta jotain pientä epävarmuutta tuntui varsinkin omassa syöttöpelissä, joka ei bollauksessa tuntunut oikein normaalilta. Oliko sitten olkapää mennyt jotenkin jumiin vai mitä, mutta tarkkuus oli pahemman kerran kateissa. Jäin kentälle vielä syöttelemään vähän ekstraa ennen matsia, jotta luottamus syöttöön löytyisi, ja lopulta kun matsi alkoi, niin kaikki tuntui kyllä ihan valmiilta.

Ottelun alku olikin tosi hyvää palautus- ja verkkopeliä, mutta harmillisesti syöttöpeli ei lähtenyt käyntiin niin kuin toivoin. Hävisin 1-2 -tilanteessa syöttövuoroni 30-0 -tilanteesta huolimatta, ja vastustajat pääsivät heti johtoon. Olimme kuitenkin koko ajan ihan hyvin mukana heidänkin syöttövuoroissaan, mutta useista 0-30, 15-30 ja 30-30 -tilanteista huolimatta emme saaneet yhtään breikkipalloa aikaiseksi koko erässä. Varsinkin Arevalo oli pidemmissä pisteissä suorastaan maaginen lyöden takakentältä toistuvasti todella tarkkoja lyöntejä aivan rajoille, eikä Rojerkaan tehnyt juurikaan asioita väärin. Ensimmäinen erä siis vastustajille 3-6.

Oli siellä näköjään joku pidempikin piste joka kääntyi meille ensimmäisessä erässä. 🙂

Toisessa erässä homma lähti käytännössä identtisesti käyntiin, sillä hävisin taas ensimmäisen syöttövuoroni 1-1 -tilanteessa. Vastustajat painoivat varsinkin kakkossyötöistämme armotta päälle ja mursivat perään vielä Lloydinkin syötön siirtyen ratkaisevan tuntuiseen 4-1 -johtoon tuplamurrolla. Saimme tuohon kohtaan kovalla tsempillä Arevalon syötössä ottelun ensimmäiset murtopallot, mutta hän selvitti kuin selvitti niistä kummankin. Pelastin seuraavassa syötössäni yhden ottelupallon hyvällä ykkösellä, ja peli näytti vielä menevän tiukaksi, kun Rojer puoliksi lahjoitti oman syöttönsä meille 2-5 -tilanteessa. Olisikin ollut kiva päästä laittamaan Arevalonkin syöttöön painetta ottelun lopussa, mutta Lloydin syöttö 3-5 -tilanteessa kääntyi 40-0 -johdosta vastustajille, ja ottelu oli sitä myöten ohi. Reilu tunti pelattiin ja parempi voitti.


Vähän kyllä omassa pelissä syötön takkuaminen jäi tänään harmittamaan. Viimeiset pari kisaa ja ensimmäiset kaksi kierrosta täällä olivat varsin vahvaa syöttöpeliä, mutta eilinen viimeinen syöttövuoro ja kaksi tämänpäiväistä menivät vähän turhan pahasti penkin alle. Ykkösiä pitäisi saada enemmän kenttään, ja kun tänään Lloydkaan ei ollut verkolla ihan parhaimmillaan, niin tuo kombinaatio oli vain liikaa. Aikainen syötönmurto vastustajille siirtää paineen voimakkaasti meidän kenttäpuoliskollemme, ja tekeminen menee helposti väkinäisen puolella.

Oma palautuspeli ja verkkopeli olivat kuitenkin tänään kumpikin mielestäni vähintään ihan riittävällä tasolla voitosta taistelemiseksi. Vastustajat tuntuivat jossain vaiheessa ottelua vain voittavan käytännössä jokaisen pidemmän rallin ja melkein kaikki tärkeät pisteet. He olivat selvästi meitä enemmän kotonaan noissa pidemmissä taistelupisteissä ja onnistuivat pitämään momentumin sitä kautta itsellään. Ihan toisen erän lopussa paine alkoi vihdoin näkyä myös heidän pelissään, mutta tällä kertaa siimaa oli valitettavasti annettu jo liikaa.

Tuloksena Tukholmasta siis kauden seitsemäs finaalipaikka, mikä ei tietenkään ole hassumpi suoritus. Aina finaalitappio harmittaa, mutta joskus niille ei vain voi mitään. Vastaan finaalissa tulee yleensä kisan kovin vastus, kun taas oma pelimme on muutamaan kertaan vähän kärsinyt viikon mittaan. Ei meillä edelleenkään mitään finaalipeikkoa mielestäni ole, lähinnä saatoimme nytkin Lloydin kanssa lähinnä vähän naurahtaa sille, että eiköhän me sen kanssa pystyttäisi elämään, vaikka joka viikko uran loppuun asti tulisi finaalitappio. 😅 Ainoa mikä vähän harmittaa, ettei finaalipaikasta saanut täällä Metzin tapaan minkäänlaista pokaalia tai lautasta, vaan ainoaksi muistoksi jäi kukkakimppu. 😕

Seuraavaksi suunnataankin sitten taas isompaan kisaan, kun pelaamme tulevalla viikolla Baselin ATP500-kisan Sveitsissä. Lähtökohdat ovat tuonnekin ihan hyvät, sillä nousimme Tukholman tuloksella Race-listalla kuudenneksi ja pääsemme myös Baselissa kisaan sijotettuna parina. Ensimmäinen vastuksemme on karsijapari Golubev/Nedovyesov, ja matsi on todennäköisesti ohjelmassa keskiviikkona. Yhtään helppoa matsia ei kuitenkaan ole tiedossa, joten nyt vain yksi palauttava päivä alle, sitten treeniä ja isolla innolla taas kohti seuraavaa matsia. Vamos!

30 thoughts on “Tukholma ATP250 finaali, Heliövaara/Glasspool – Arevalo/Rojer 3-6, 3-6

 • Mut hei, vuosi sitten istuimme Kunglikassa finaalimatseissa ja katselimme teidän peliä pieneltä puhelimen näytöltä. Pelasitte jossain muualla, olisko ollut challenger-matsi.

  Pitkä matka on tultu, onnea siitä!
  Hieno turnaus ja finaalipaikka, onnea siitä!
  Kiitos tästä blogista ja hienosta neluriurasta. Mahtavaa seurata!

 • Pystiä ei pääse nostamaan, jos omia syöttöjä menee kavereille noin paljon.
  Käteen jäi vaan kauniita risuja. Mutta myös paljon pisteitä ja kokemusta.
  Peli sinänsä oli teillä ajoittain jopa taiturimaista.
  No hätä, mutta ei lisää tätä!
  Paljon onnea Baselin reissulle. Luotto tekemiseenne on edelleen kova.

  • Jep, ei ollut syöttö- tai varsinkaan kakkossyöttöpeli tarpeeksi hyvässä kunnossa finaalissa. Mutta otetaan silti finaalipaikka ilolla vastaan. Ja Baselissa sitten päätyyn asti. 💪

 • Hyvä turnaushan tämäkin oli ja Baselissa voipi hyvinkin tulla revanssin paikka!

 • Ensin kaikki kunnia vastustajille ja erityisesti Rojerille. Kaveri oli kyllä niin vikkelä ja taitava verkolla, että oli pakko ihailla vaikka oli väärällä puolella. Harvemmin näkee noin tyylikästa verkkopeliä. Täytyy myös rehellisesti todeta, että Lloydilla oli aika huono päivä. Sekä verkolla, että syötönpalautuksissa. Jopa SVT:n selostajat rupesivat miettimään, että miltä Lloydilta tuntuu kun mikään ei tunnu onnistuvan tänään. No, joskus näin ja siitä vaan seuraavaan kisaan. Kaikki tuntui muuten pitävän jo itsestäänselvyytenä, että pelaatte lopputurnauksessa. Olisihan se aika hienoa. 🙂

  • On tuo Rojer kyllä kovan luokan pelimies edelleen yli 40 vuoden iässä. Pehmeät kädet ja hieno taito varsinkin verkolla. Meillä ei ehkä tosiaan ollut paras päivä kummallakaan Lloydin kanssa, ja siihen ei nyt vaan ollut varaa.

   Mutta jatketaan finaalipaikkojen metsästystä tulevat viikot ja toivottavasti paikka Torinoon aukeaa! 💪

 • Vatustaja oli tänään parempi , Ensi kerralla voitatte heidät teidän ”normi hyvällä” pelillä. Pisteet vain karttuvat ja matka jatkuu. Tsemppiä ensi viikkoon!

  • Samaa mieltä! Ensi kerralla oma peli kunnolla käyntiin. Ja Baselissa taas täysillä eteenpäin.

 • Pakkohan se on myöntää, että vastustajat olivat tänään parempia kaikessa ja silloin myös lopputulos oli ihan oikeutettu. Sitä on kuitenkin turha jäädä murehtimaan, sillä tämän viikon tuloksena oli kauden seitsemäs finaalipaikka ja se on ihan huikea saavutus. Kyllä ne finaalitkin alkavat vielä kääntymään teidän suuntaan.

  Baselissa odottaa hyvältä näyttävä kaavio, joten omalla hyvällä tekemisellä on edessä pitkä ja jännittävä viikko. Ei oteta itsestäänselvyytenä, mutta kova on usko teidän tekemiseen.

  • Vastustajat olivat yksinkertaisesti parempia. Maailman huipulla pelatessa sekin pitää vain yksinkertaisesti välillä pystyä myöntämään, että joskus vastapuolellakin osataan pelata aika hyvin. Mutta jokainen finaalipaikka otetaan kyllä ilolla silti vastaan. 🙂

   Baselissa matsi kerrallaan eteenpäin. Heti ensimmäisellä kierroksella on paha testi, mutta toivottavasti kisat jatkuu vielä pitkälle.

 • Oli kieltämättä sohvatennistäjällekin kohtuu pettymys kun breikin ja 40-0 johdon myötä toiveet ottelun kääntymisestä murenivat sittenkin vastustajan paremmuuteen ja teidän heikoimpaan hetkeen. Mutta kuuluu lajin hengeen ja pitkässä juoksussa menee puolin ja toisin. Joten ei muuta kun lippua tankoon ja uutta matoa koukkuun! Torinossa tavataan!

  • Lopetus kyllä minuakin kieltämättä harmitti, kun ajattelin, että saadaan vielä Arevalolle iso paine loppuun. Mutta joskus käy näin.

   Torinoa kohti painetaan, ja toivottavasti kantaa lento loppuun asti. 💪

 • The final result is not what you hoped for but still another great week on Tour. 👊 In 4 of their 5 service games in the first set you reached 30-30 but just didn’t get that bit of good fortune to bring up a BP. Having watched Arevalo/Rojer’s previous matches, this was by far the best they played all week, they peaked for the final.

  Another 250 without a runners-up trophy 🤦, at least Metz gave you a bottle of wine. Tsitsipas said in his speech he was glad there wasn’t a trophy as it would remind him he lost. 🙂

  Am I right in saying, given results elsewhere, your 8th seed position in Paris is now confirmed?

  We know Lloyd doesn’t look at tournament draws but does that mean he doesn’t follow the live rankings and points race closely like everyone else? 😉

  • Another final is always appreciated. Opponents played just too well on Sunday. Maybe next time it’s our turn again. 💪

   Making the final confirmed our 8th seed position in Paris which is great as we get a bye in the 1st round. 🙌

   And Lloyd certainly doesn’t want to follow live rankings or race at all. He focuses on the more important things like serving well. 😊

   • Lloyd’s high maintenance! 😅 I’m imagining him during a tournament always with his AirPods in, only taking them out to play a match and avoiding all other players and ordering room service. 🙉🙊🙈😁 Meanwhile you’re dealing with all the permutations and consequences alone. 🤦‍♂️😆

    • Haha, so true! But he takes care of practice court bookings and finding practice partners. There he really shines. 😁

 • En minä pelistänne huolestunut, mutta tauoilla en muista nähneeni noin hiljaisia ja vakavia poikia. Olitte kumpikin omassa kolossanne, keskinäinen tsemppaus jäi vähemmälle. Täällä kotikatsomossa tuppaa joskus iskemään ahneus ja meinaa unohtua, että kyseessä oli kuitenkin finaalipaikka, jälleen yksi. Siispä kun voitto meni tänään selkeästi paremmassa vireessä olleelle parille, ei ole syytä olla kallella kypärin; parin päivän päästä uutta tulossa! Pitäkää mieliala korkealla ja nauttikaa!

  • Ihan totta, mieliala korkealla ja nautitaan! Välillä se on tappioasemassa vähän hankalampaa, mutta ilon kautta se tsemppi kyllä yleensä löytyy. Baselissa sitten taas uudella innolla. 💪

 • Nyt kun Urheiluruutukin huomioi teidän pelinne, voisivat näyttää onnistumisia eikä vain niitä katkeria vastustajien huippulyöntejä. Sieltä olisi voinut näyttää pari erinomaista Llobbia tai Harrin kääntöjä verkolla.
  Ehkä sitten ensi kerralla…

  • Ja kyllä minua kismittää, kun lehdessä on otsikko ”Glasspool/Heliövaara hävisivät jälleen finaalin”. Voisi sen kirjoittaa mielestäni: Glasspool/Heliövaara taistelivat jälleen finaaliottelussa tms jne.

   • Niinpä. Rankingin perusteella kaikki seitsemän finaalipaikkaa ovat olleet yli odotusten. Finaaleissa odotusarvo on samalla perusteella ollut 2-5, jos oikein katsoin, eli ei tuo 1-6 nyt suurikaan alisuoritus ole.

  • Kieltämättä tenniksen uutisointi aika usein keskittyy siihen kisan viimeiseen matsiin, joka kaikilla muilla kuin kisavoittajilla on tappio. Mutta kai se on toimittajien työ kirjoittaa kärkkäästi. Niin sitä ainakin itse haluaa uskoa, etteivät he henkilökohtaisesti minua halua loukata.

 • onnea runner up sijasta! ei muuten näyttänyt stefanoskaan saavan kuin kukkapuskan 😯 joku ruotsalainen tapa ilmeisesti antaa pytty vain voittajille.

  tästä on teidän hyvä jatkaa baseliin! siellä uusi tilaisuus saada poika kotiin. kaaviokin näyttää ihan mukavalle teidän osalta. itse en vain valitettavasti oikein kerkiä teidän kampanjaa seurata kuin vain tulosten osalta, sillä olen wienin kisoja kattelemassa 🙂 onneksi emil sai SE paikan niin joku suomalainen tännekin eksyi.

  vielä pakko kommentoida lloydin partaa, komia on!

  • Kiitos! Onhan finaalipaikka aina hieno saavutus sekin! Mutta silti kyllä vähän harmittaa, ettei mitään palkintoa tullut kotiin vietäväksi. 😕

   Baselissa sitten isompia pokaaleja kohti. Helpolla ei pääse yhdestäkään matsista eteenpäin, mutta toivotaan, että peli kulkee. 💪

 • …olipa huonosti organisoitu nelurin peliajat semeissä! Ilmankos veljekset vaikutti miettiväisiltä ja paras terävyys oli jäänyt semiin.
  Vielä on turnauksia jäljellä! Vamos! 🎾🎾🎾👍😃

  • Vamos, seuraavaa kisaa kohti! Tuo nelinpelin aikataulutus oli kyllä valitettava juttu, sillä aiemmin seminsä pelannut pari sai kyllä ison edun finaaliin. Mutta ehkä ensi kerralla on sitten meidän vuoro. 💪

Comments are closed.