Pariisi ATP1000 – kohti ensimmäistä ottelua

Vuoden viimeinen ATP1000-kisa on monen osalta jo alkanut, mutta meidän ensimmäinen matsimme on ohjelmassa vasta torstaina. Paikan päällä ollaan kuitenkin jo neljättä päivää eli treeniä on saatu tehtyä hyvällä intensiteetillä ja oikeissa olosuhteissa. Kaiken pitäisi siis olla torstaina valmista, kun saamme vastaamme joko parin Evans/Peers tai Cressy/Escobar.

Tämä Pariisin kisa on vasta neljäs ATP1000-kisamme yhdessä Lloydin kanssa, mutta pääsimme lopulta kisaan mukaan peräti sijoitettuna parina, kun kaksi muuta tiimiä jäi edestä pois. Pariisissa pelataan kaiken lisäksi nelinpelit pienemmällä 24 parin kaaviolla, joten sijoitetuksi pääseminen tarkoitti samalla myös sitä, että pelit alkaisivat suoraan toiselta kierrokselta. Pisteitä tuosta ei toki vielä saa, mutta ainahan se kelpaa aloittaa kierrosta edempää. Vaikka toisaalta vastustajaksi tulee varmuudella sellainen pari, joka on yhden matsin jo voittanut.

Lensimme fysioni Mikon kanssa tänne Pariisin parin päivän kotona olon jälkeen lauantaina, ja ehdin vielä samana iltana tekemään hyvän privaattisession brittikoutsi Louis’n kanssa. Kotonakin oli alla hyvä treenipäivä perjantaina, mutta Pariisissa tavoitteena oli keskittyä vielä spesifeihimpiin asioihin. Erityisesti kakkossyöttöön on tullut entistä enemmän potkua ja kierrettä oikeanlaisella kehon käytöllä, minkä lisäksi olemme tehneet todella paljon toistoja ykkösvolleyn kanssa. Minulla on huono tapa pysähtyä eteenpäin liikkuessa ykkösvolleyn tukijalan päälle (kämmenvolleyssa vasen), kun parempi tapa olisi lyödä koko volley ulomman jalan (kämmenvolleyssa oikea) päällä, jolloin liike jatkuu selvästi sulavammin eteenpäin, ja mailan liikekin on automaattisesti oikeaan suuntaan. Pieniä teknisiä viilauksia, mutta tuloksena todella nopeaa kehitystä.

Olimme valmiina pelaamaan oman ottelumme jo tänään tiistaina, sillä teoriassa sekin olisi ollut mahdollista, mutta nyt kun vastustajiksi arpoutui kaksinpelissäkin mukana olevia pelaajia, siirtyi meidän peliemme alku vasta loppuviikolle. En kuitenkaan laita tuosta pahakseni, sillä olemme saaneet nyt Lloydin kanssa sekä treenattua paljon yhdessä Louis’n kanssa että pelattua runsaasti treenieriä muita huippupareja vastaan. Peli onkin alkanut tuntua päivä päivältä paremmalta, ja onnistumisten kautta myös ilo tekemiseen on ollut selvästi enemmän läsnä.

Olosuhteiden osalta ATP1000-kisat ovat luonnollisesti ATP-kiertueen parhaimmistoa, vaikka sisäkisa asettaakin omat rajoitteensa. Pelipaikkana toimivalle Accor Arenalle on saatu mahdutettua keskuskentän lisäksi kaksi muuta matsikenttää. Pelaajien tilat hallin uumenissa ovat ehkä aavistuksen ahtaat ja sokkeloiset, mutta kaikki tarpeellinen ja vähän enemmänkin kyllä löytyy. On muun muassa lounge, ravintola, pari lämmittelyaluetta/kuntosalia, parturi, lepohuone, pelihuone ja niin edelleen.


Treenikenttien osalta tilanne on vähän mutkikkaampi, eikä itse matsikentille juuri ole kisan alkuvaiheessa asiaa, sillä otteluita on niin paljon. Areenan ulkopuolelle on rakennettu telttaan kaksi harjoituskenttää pelikenttiä muistuttavalla pimeällä tunnelmalla, ja noilla kentillä pelataankin suurin osa matsiin valmistautumisbollauksista. Pidempiä treenejä varten yksi treenikenttä on rakennettu jokusen sadan metrin päässä pelipaikalta sijaitsevan valtiovarainministeriön kellarissa sijaitsevaan liikuntasaliin, minkä lisäksi toinen kenttä on parin kilometrin päässä Poliveaun liikuntakeskuksen hallissa. Jonkin verran tulee siis väkisinkin siirtymiä treenistä toiseen, mutta onneksi kuljetuspalvelu toimii kyllä super hyvin.
Matsien alkua odotellaan siis vielä pari yötä, mutta kun tosipelit vihdoin alkavat niin vastaan tulee siis joko pari Evans/Peers tai Cressy/Escobar. Kummassakin tiimissä on yksi nelinpelispesialisti ja yksi kaksinpelaaja, mutta varsinkin Evans on kyllä nelurissakin pärjännyt uransa aikana varsin hyvin. Tiukkaa pienten marginaalien taistoa on nopeahkolla sisäkentällä varmasti odotettavissa, mutta toivotaan, että oma lataus on sen verran onnistunut, että tiukat paikat kääntyvät kotiin. Matsi näkyy ATP1000-kisalle tyypilliseen tapaan ainakin Eurosport Playerilta ja Tennis TV:stä, joten kotikatsomoistakin pääsee hyvin seuraamaan.

Laitetaan siis kaikki peliin, jotta täällä Pariisissa pelit jatkuvat aina viikonlopulle asti. Louis’n ohjeiden mukaisesti kaikki Torinoon liittyvä keskustelu ja ajatukset on siirretty täksi viikoksi täysin taka-alalle, sillä tärkein ja ainoa tavoite on menestyä täällä Pariisissa. Yksi asia kerrallaan, vamos!

21 thoughts on “Pariisi ATP1000 – kohti ensimmäistä ottelua

 • Tere. Tsemppiä Pariisiin, toivottavasti se päättyy juhliin riemukaaren alle. Minulla olisi mieltäni monesti askarruttanut kysymys koskien ammattimiesten mailoja. Onko ne kuinka paljon muutettu tuunattu vastaavasta kaupan mallista ? Paljonhan on huhuja, lie kenenkin pelaajan esim mailan painosta ? Pelaako ammattimiehet minkäpainoisilla mailoilla ? Jänteet lienee sitten ihan oma lukunsa ? Mimmosilla jännityksillä tykitellään ja yleensäkin mimmosilla jänteillä. Olkoon menestys kanssasi.

  • Kiitos! Onhan noista pelaajien mailoista monenlaista huhua, mutta ainakin minä ja Lloyd pelataan ihan tavallisilla kaupan hyllystä poimituilla mailoilla. Itse kyllä tasapainotan kaikki mailat saman painoisiksi lyijyteipillä, mutta muuten siis ihan perusvälineestä kysymys. Toki kaksinpelipuolella aika moni pelaa kustomoiduilla mailoilla, mutta eivät nekään enää tänä päivänä ole sen painavampia tai erilaisia kuin kaupan mallit, lähinnä tulevat tehtaalta valmiiksi täsmälleen samanlaisina keskenään. Aiemmin oli myös muotia pelata tuuman pidemmällä mailalla (esim Jarkko Nieminen), mutta yhä vähemmän niitäkin enää näkee.

   Jänteiden osalta vaihtelua on aika paljon. Luxilonin jänteet taitavat olla edelleen suosituimmat, mutta ei niin selvästi kuin ennen. Luonnonjännettä on myös monella kokeneemmalla pelaajalla ainakin puolet jänteistä, itsekin aion kokeilla tulevana talvena. Kilot pyörivät keskimäärin jossain 22-26 välillä, mutta on sielläkin poikkauksia esim. Mannarino, joka pelaa joskus jopa alle 10kg jännityksellä.

   • Onko noi muiden käyttämät kustomoinnit ja jännitykset tosiaan noin julkisia tietoja? Olisin luullut että tuollaisia salaillaan viimeiseen asti jotta vastustaja olisi epätietoinen.
    Vai perustuuko tuo omiin havaintoihin kun turnauksen jännityspajan jonossa näet naapurin olan yli mitä sinne laitetaan?

    • Ei noissa minun tietääkseni ole mitään salaista. Pelaajat jakavat tietoa omista mailoistaan aika vapaasti toisilleen, ja onhan monessa kisassa jännityspisteen luona ihan yleisöä varten tehdyt infonäytöt, josta voi käydä katsoa kunkin pelaajan käyttämät mailat, jänteet ja jännityksen kilot.

 • Morjens Harri

  Kerroit, että treeneissä on työn alla mm. volleyn kehittäminen. Kuinka helppoa sinulle on saada treenaattu asia siirrettyä treeneistä ”tuotantoon” eli pelitilanteisiin? Itse harrastajana koen, että treeneissä uudet asiat tuntuvat hyvältä, mutta kun ruvetaan laskemaan pisteitä, palaan helposti vanhoihin tapoihin (ja virheisiin)…

  Tsemiä tulevaan matsiin!

  • Morjens, tuo peliin asioiden siirtäminenhän se kaikista vaikein juttu tietysti on. Tekniikkamuutosten kanssa ajatustyötä pitää tehdä niin paljon, että ei pelitilanteessa tuo enää mitenkään onnistu. Mutta pikkuhiljaa siirtovaikutusta haetaan lisäämällä vaikkapa ykkösvolleytreeniin syöttö mukaan.

   Tänään esim. pelattiin treenipisteitä ja omassa syöttövuorossa 30-30 -tilanteessa volley oli ihan surkea vanhalla tekniikalla, mutta heti 40-40 -tilanteessa osasin korjata homman ja löin uudella tekniikalla tosi hyvän lyönnin. Tuollaiset tilanteet tukevat kehitystä ja ehkä ensi kerralla on taas helpompaa.

 • Hienoa kuulla, että iloa tekemiseen on löytynyt enemmän. Parissa viime pelissä on näyttänyt kentällä olevan aika vakavia poikia. Ei pelit tietysti ole edenneet halutulla tavalla ja ei Lloyd varsinaisesti ole tullut tunnetuksi hymypoikana, mutta Harriltakin on ollut vähän hymy hukassa.

  Onhan se ihan mieletön juttu, että te olette sijoitettuna parina atp1000-kisassa. Ekalla kierroksella tulee joka tapauksessa pelimiehiä vastaan, mutta kaikki tuossakin kisassa on teille voitettavissa, joten vain taivas on rajana.

  Valtavat tsempit torstaille!

  • Jep, viime vuonna tällä viikolla pelattiin CH-kisoja ja nyt ollaan ATP1000-kisassa sijoitettuna. Onhan se ihan mieletön nousu!

   Nautitaan siis tilanteesta ja annetaan sen näkyä kentällä myös. 💪

 • onnea koitokseen! on kyllä molemmissa vastustaja vaihtoehdoissa haasteet tiedossa 😅 cressyn syötöt ovat pommeja. ja evans on alkanut erikoistua myös neluriin, luin jostain eurosportilta tms. että hän oli hyvin tuohtunut, kun ei päässyt davis cupissa neluroimaan. mutta haasteistahan me tykätään niin ei muuta kun etiäppäin 👌

  oli muuten kivat kisat wienissä, vaikka kakkoskenttä olikin eri puolella kaupunkia kuin päästadioni. siellä ehkä ainoana suomalaisena kannustin emiliä hubia vastaan 😄 toivottavasti tekin eksyisitte ensi vuonna sinne! harmillisesti tosiaan viime viikolla järjestään huippuparit putosivat ekoilla kierroksilla, niin en ehtinyt esim. ram/salisburya näkemään. katsotaan mikä meno tällä viikolla 👍

  • Jee kiitos! Evansilla ollut tosiaan jotain erikoisia kommentteja lehdistössä Davis Cupin jälkeen. Mutta ei anneta niiden häiritä, vaikka hän toiselle puolelle verkkoa astelisikin. 😉

   Hienoa, että pääsitte katsomaan Emilin peliä Wienissä. Meille tosiaan Basel oli lopulta parempi vaihtoehto, mutta ensi kerralla voi olla toisinpäin. 🙂

 • Ompa taas mukava nähdä teidätkin kentällä! Onnea ja Iloa, niitä tarvitaan, joten niitä teille toivota(a)n! Taitohan ei ole pelkkien toivotusten varassa, sen verran näytte taas olleen viilailemassa huippukoutsin kanssa. Kaikki uudetkin kikat kentälle, ja siitä peli kerrallaan…. Do it!

 • Kohta mennään taas! Menkää te piste pisteeltä, peli, erä ja ottelu kerrallaan. Me farit taidetaan vilkuilla myös asioita jobbintervju te ette voi vaikuttaa. Komppaan Sirkkaa: iloa , onnea ja osaamista teille!

  • Juuri näin! Pelaajan rooli on keskittyä olennaiseen eli piste kerrallaan eteenpäin. 💪

 • Nyt se on sitten selvää, että vastuksenne on pari Evans/Peers. Erittäin vaikea ottelu varmasti luvassa, mutta täydet mahdollisuudet voittoon on olemassa. Vamos ja kohti kolmatta kierrosta!

  • Jep, nyt on vastukset selvillä, joten taktiikkaa voi alkaa tosissaan miettiä. Helppoa ei tule, mutta uskotaan siihen, että oma hyvä peli vie pitkälle. 💪

 • Joku voisi varmistaa, etten tulkitse omiani! Kun Bopanna/Middelkoop pudotti Bolelli/Fogninin juuri päättyneessä ottelussa ja siten esti B/F:n mahdollisen ohituksen race -listan pisteissä, niin vain kaksi tiimiä laskennallisestikaan voisi mennä ohi (live-tilanteessa Koolhof/Skupski päivän voitollaan menivät ja olette Lloydin kanssa sijalla 7) ja kun niille kummallekaan ei riitä voitto seuraavan kierroksen ottelusta ohitukseen pinnoissa ja sitä seuraavalla ovat kaaviossa vastakkain (eli lisäpinnat vain toiselle siitä mahdolliset), niin ymmärtääkseni sija pysyy kahdeksan joukossa vaikka tänään tulisi pataan?! Ottamalla voittoja toki turhaa tämmöinen räknäys…

   • Sijalle 8 ei saa tippua, koska silloin ymmärtääkseni Kyrgious-Kokkinakki tippuu sijalle 9, mutta Grand Slam voittajina tiputtaa sijalla 8 olevan parin pois.

 • EI VOI MUUTA SANOA KUIN ETTÄ HUUUUUUUUUUGE WIN!!!!

  Se oli jo 4-1 toisen erän tbssä ja harrilla kaksi syöttöä, mutta ei tullut erä kotiin.

  Match tbssä 7-4 ja harrilla taas kaksi syöttöä, molemmat hävitty. Tuskallisen tiukaksi meni mutta 15-13 VOITTO ON PÄÄASIA! Hienoa!!! 🙂

 • O my goodness that match tiebreak was a heart stopper!! Well done for making it through in the end!! Onwards and upwards 😊

Comments are closed.