Pariisi ATP1000 QF, Heliövaara/Glasspool – Ebden/Murray 6-3, 7-6(6) (teksti päivitetty)

Jeeessss!! Uran ensimmäinen ATP1000-kisan semifinaali on totta. Huippumatsi tänään, ja erityisesti nähtiin super hyvää tekemistä paineen alla. Ja vaikka matsi kerrallaan Pariisin kisaa pelataankin, niin kyllähän se taisi varmistua samalla myös paikka ATP Finalsehin Torinoon. Kohtuullisen siisti päivä siis. 🥳🙌 Huomenna lauantaina täysi fokus kuitenkin semifinaaliin täällä Pariisissa, kun vastaan asettuu pari Koolhof/Skupski.


Eilisen matsissa saatiin jännittää ihan tosissaan ja pidemmän kaavan kautta, mutta ei tänäänkään ihan ilman nitroja selvitty. Päivä alkoi rauhassa, sillä matsimme oli ohjelmassa vasta iltapäivällä, ja nautimmekin aamulla vähän raikkaasta Pariisin syysilmasta kävellessämme hotellilta kentille. Vedimme bollaukset matsikentällä kello 12.15-12.45, minkä jälkeen oli vuorossa lounas ja pikainen puolen tunnin rentoutumishetki ”quiet roomissa”. Edeltävä matsi saatiin pakettiin reilussa tunnissa, joten meidän vuoromme astua kentälle koitti hieman ennen kello puolta neljää.


Matsin alkaessa kaikki oli valmista, ja paikalla oli mukavasti suomalaiskannustustakin. Lloyd ei kuitenkaan ollut syöttönsä kanssa ihan parhaimmillaan avausgamessa, vaan vastustajat ottivat heti murron. Mutta ei meitä niin vain horjutettu, sillä iskimme heti seuraavassa gamessa takaisin murtamalla Murrayn syötön 40-40 -pisteen kautta hienolla taistelupisteen voitolla. 1-1 -tilanteen oma syöttövuoroni ei kuitenkaan tullut helpolla, mutta tärkeä nousu kolmella hyvällä ykkösellä 15-40 -tilanteesta ansaitsi ison come on -huudon. Tämän jälkeen nähtiin pari pitoa, kunnes 3-2 -johdossa mursimme uudestaan Murrayn syötön. Syöttöpeli oli loppuerän rautaa, joten ensimmäinen erä meille siis 6-3.

Toisessa erässä pelintaso oli varsin korkea alusta alkaen, mutta harmittavasti vastustajat pelasivat vielä meitäkin paremmin alkuvaiheessa. Minun syöttöni murrettiin 1-2 -tilanteessa, ja tilanne näytti jo pahalta tulostaulun ilmoittaessa lukemat 2-5. Nousimme kuitenkin 3-5 -tilanteessa lähes kuilun partaalta Murrayn syöttövuoron 30-0 -johdosta murtoon, minkä perään Lloydkin teki huippunousun syöttövuorostaan 15-40 -tilanteessa pelastaen kolme eräpalloa. Ebden piti syöttönsä 5-5 -tilanteessa, mutta samoin pidin minäkin 5-6 -tilanteessa, vaikka 0-30 -tilanteessa vähän ehti ehkä tilanne jo vähän huolettaa. Mutta pelaamisessa se ei onneksi näkynyt.

Edettiin siis tie breakiin, joka oli lähellä lähteä mahtipalautuksellani käyntiin. Hawk-eye -järjestelmä oli kuitenkin tarkkana, ja rystyni tuomittiin sentin leveäksi. Ebden haki seuraavassa pisteessä hyvän stopparini mahtavasti lobbina takaisin, ja jouduimme takamatkalle. Lloyd toi meidät kuitenkin tasoihin huippulinjapalautuksella, minkä jälkeen taistelin molemmat omat syöttöpisteeni kotiin. Ilmassa oli jo ratkaisun makua 4-4 -tilanteessa Murrayn sortuessa tuplaan, mutta Ebden pelasi seuraavan Lloydin syöttöpisteen erinomaisesti tasoittaen tilanteen.

5-5 -tilanteen syöttöpiste tuli kuitenkin kuitenkin kotiin, ja saimme ottelupallon. Lloyd juoksi tuossa pisteessä takaisin monta vastustajien huippulyöntiä, mutta lopulta Ebdenin smashi oli liikaa. 6-6 -tilanteessa kämmenpalautukseni linjaa pitkin oli mainio, eikä Ebden voinut muuta kuin yrittää lobbia Lloydin yli. Lloyd oli kuitenkin oikeassa paikassa ja iski meille toisen ottelupallon. Enkä minä omassa syötössäni erehtynyt, vaan laitoin tarkan ykkösen keskiviivan tuntumaan. Ebdenin kämmenpalautus leijaili pari metriä pitkäksi, joten eihän siinä voinut taaskaan muuta kuin laittaa kunnon tuuletukset käyntiin.

Vaikka kuinka oli keskittyminen tänään vain ja ainoastaan tässä ottelussa, niin heti matsin jälkeen ensimmäisenä ajatuksena oli kuitenkin se, että Torinon paikka oli varmistunut. Ilo ja riemu joka purkautui tuli niin syvältä sisimmästä, että viimeistään kentältä poistuessa oli pakko vain antaa onnenkyyneleiden tulla. Minulla on puhelimessa tallella vuonna 2015 itselleni kirjoittamani muistiinpano, johon olen kerännyt asioita ja kysymyksiä itselleni sillä ajatuksella, että olenko onnellinen. Viimeinen kohta listassa on kysymys milloin olen viimeksi itkenyt onnesta. Nyt siihen voi vastata tänään. Täytyi ihan soittaa siltä istumalta kotiin vaimolle, että sai sai tilanteen jotenkin purettua. 😍 Ei ole taas turhaan tullut vietettyä aikaa pois kotoa.


Tänään pelattiin siis varsin korkeatasoista neluria, jossa helppoja pisteitä ei kovin usein ollut tarjolla. Murrayn syöttö tuntui jostain syystä vähän pehmeämmältä kuin kesäkuussa Eastbournessa, ja otimmekin tuosta ilon irti murtamalla hänet peräti kolmesti. Omassa pelissä varsinkin syöttäminen oli selvästi parempaa kuin eilen, minkä lisäksi palautuksissa uskalsin lopussakin hakea hyvällä teholla (englanninkielinen sana, jota valmentajamme Louis käyttää on ”spark”) ratkaisuja. Ja olihan paineen alla pelaaminen tänään myös tosi kovalla tasolla. Emme antaneet energiatasojen valua alas, vaikka olimme kumpaakin erää murrolla jäljessä, vaan painoimme itsemme väkisin tasoihin ja ohi. Pienet olivat erot, mutta kyllä voitto oli mielestäni meille täysin ansaittu.

Huomenna lauantaina pelataan siis Lloydin kanssa ensimmäisen kerran ATP1000-kisan semifinaalissa, ja kyllähän tuohon matsiin voi lähteä sopivan paineettomalla asenteella. Olemme sisäkentillä tosi vaikea voitettava kenelle vain, mutta toki vastuskin on ihan maailman eliittiä, sillä Koolhof/Skupski on tämän vuoden Race-listalla ykkösenä. Kohtasimme heidät tällä kaudella aiemmin kahdesti, voittoisasti Hampurissa ja tiukan tappion myötä Montrealissa, joten ennakolta tasaista matsia voi odotella huomisellekin. Treenasimme myös heidän kanssaan täällä Pariisissa viime sunnuntaina, joten aika hyvin on tiedossa mitä vastaan tulee. Laadukasta palautusta ja verkkopeliä, mutta syöttämisessä olemme toivottavasti huomenna edellä.

Semifinaalimme pelataan lauantaina keskuskentällä päivän avausotteluna kello 11.30, joten huomenna täytyy olla heti aamusta alkaen vireessä. Otetaan siis tämä ilta taas rauhassa palauttelun merkeissä, mutta samalla huomisen matsiin keskittyen. Ja ehkä vähän pitää Torinon hommiakin alkaa miettiä, kun ATP:n suunnalta tulee sen verran painetta varata heti hotellit ja lennot ja sen sellaiset. 😁

29 thoughts on “Pariisi ATP1000 QF, Heliövaara/Glasspool – Ebden/Murray 6-3, 7-6(6) (teksti päivitetty)

 • Onnittelut!!!! Hieno matsi… Paineen sietokykyä nämä kyllä vaatii kotikatsomossakin! 😀 Mutta kun veitte toka erän tiebreikkiin, kyllä ajattelin ei ne kahta peräkkäistä tb:tä voita, joten tämä on hoidettu!
  Nyt voikin keskittyä kisan voittamiseen…!

 • Kiitos Harri, toisen erä syvä jäässä, mutta niihin ratkaisupalloihin upeata venymistä teiltä molemmilta!! Onnittelut ja kisa päätyyn, Torinon olette ansainneet😀

 • Kiitos Harri, toisen erä syvä jäässä, mutta niihin ratkaisupalloihin upeata venymistä teiltä molemmilta!! Onnittelut ja kisa päätyyn, Torinon olette ansainneet😀

 • Onnittelut! Ansaittu voitto. Sai jännittää koko ottelun ajan, mutta lopulta niin kuin pitikin parempi pari voitti. Tsemppiä semifinaaliin, come on!💪

 • Mahtavaa Harri!!!!
  Tampereella syötiin fine-diningia ja samalla oli Eurosport-player päällä ja jännitettiin miten käy. Ja hyvin kävi!😄👍
  Onnittelut välierä-paikasta ja Atp-finaalipaikasta, olette todellakin sen ansainneet.
  Nauti jokaikisestä pelistä niin paljon kuin pystyt, pelaamisesei tuo aivan mielettömästi iloa ja jännitystä kotikatsomoihin!

 • Jaa että vähemmän jännitystä! No eipä todellakaan! Mutta kyllä nyt oli ihan eri fiilis kuin edellisessä (vaikka en kokonaan nähnytkään). Olitte paljon energisemmän näköisiä, päättäväisiä. Parempia. Sillä tuli voitto, ja jos vielä Torinokin, niin TuplaOnnittelut! Kyllä kelpaa aloittaa viikonloppu, säilyttäkää tatsi ja moukaroikaa seuraava pyrkijä kumoon, kamoon!!!!!!

 • Ekassa erässä olitte selvästi parempia, mutta toinen näytti kyllä koko ajan menevän vastustajille. Hyvin kuitenkin väkisellä roikuitte mukana ja teillehän se lopulta kääntyi. Iso kiitos siitä, ettei mennyt yhtä jännäksi kuin eilen. =)

  Ansaittu välieräpaikka huomiselle ja taitaapa olla ensimmäinen laatuaan tämän kategorian kisoissa. Huikea saavutus jälleen! Mutta miksipä sitä siihen tyytymään, kun kerran kulkee, niin uutta historiaa tekemään.

  Ei pitänyt tällä viikolla Torinoa miettiä, mutta jos en nyt ihan väärin kuullut, niin taisi Harrin omasta suusta tulla Torino heti pelin jälkeen. Siinä pääsyähän tuo voitto tarkoittaa, mutta jotenkin tuntuu, että Pariisilla on vielä paljon annettavaa ennen sitä!

 • Onnea SF paikan johdosta ja Torinon paikan lunastamisesta! Kertakaikkiaan mahtavaa 🇫🇮🎾. Tsemppiä semeihin!

 • Jos eilen harrihoolla olikin ajoittain hieman takkuista niin tänään toimi! Ja ”Torinossa tavataan” kävi toteen. Nyt lentoja varamaan vai olisiko peräti ”Harrin pelifani”-matkan paikka? Johan meitä blogikommentoijakin olisi vissiin jo puoli koneellista…😉👍Niin taikka näin niin joka tapauksessa iso käsi menneistä ja lyöntiä tuleviin!

 • Kulutin loppuun nitro-purkkini eilen. Ei ollut mistä ottaa eikä kyllä tänään oikein tarvettakaan. Tekeminen oli vahvaa ja varmaa. Ebdenin hyvät palautukset tulivat yllätyksenä, mutta Murray oli yhtä haavoittuva kuin ennenkin. Ansaittu voitto, joka samalla varmisti Torinon. Seuraavakin porukka kaatuu rennolla ja ehjällä suorituksella. Vamos!

 • Harri,
  Onnea, Sinun tarinasi hakee vertaistaan , pari vuotta sitten ”nobody” ja nyt kaikki neluriparit pelkäävät teitä . Upea matsi ja voitto , hieno tiebreak lopetus taas. Matka jatkuu ja 2022 ei ole ohi…

 • Onneksi olkoon myös Torinon mestarien sarjaan pääsystä! Nyt ei tarvitse enää jännittää, täysillä päätyyn!!!💪

 • Firstly, does Lloyd now know you’ve qualified for Turin? 😂 At the end you said Torino in Finnish but he probably had his Air Pods in by then. 😁

  A great performance under immense pressure. Saving 3BPs in the first set was crucial but coming back from 2-5 down in the second set only then to save 3SPs at 4-5 was spectacular. 💥 The point to bring up the second MP in the TB was classic, your great return and Lloyd leaping like a gazelle to put it away. 👊 Like yesterday, you confidently served it out. 😎

  Qualifying for the Tour Finals has been achieved through your own merits and not relying on other results which is the best way to do it. An amazing achievement. 👏 You’re gradually taking out the Brits and are facing another one tomorrow. Lloyd will know them all well and probably why his celebration is muted out of respect but thankfully you’re there to make up for it. 🥳😉

 • Onnittelut hienosta voitosta! Mahtava, tasainen matsi, jossa olitte ratkaisupisteissä hienosti pelin päällä. Olette omalla tasaisella suorittamisella ansainneet odotetusti paikkanne Torinossa.
  Nyt vain päätyyn asti tällä viikolla, peli näyttää koko ajan paremmalta ja se kantaa kyllä, nauttikaa!!!

 • Tack Harri att du tog vid efter Henri. Din blog har varit super givande! Du är en fin förebild för Finland. Även om jag ibland undrar om det är hälsosamt att spänna sig så mycket under era matcher så glömmer jag det snabbt då ni vunnit 🙂 Fortsätt så! Med fina analyser som får mig att känna mig som en del av ert team 🤗

 • Onnittelut Harri ja Lloyd!
  Eilen tärkeä voitto.
  Mutta. Mitä ihmettä. Heti perään toinen samanlainen
  Nyt Pariisissa piste kerrallaan eteenpäin!
  Ei yhtään siimaa kavereille. Full ahead!
  Lisää tätä.

 • Mainiota! Milloin mahtaa selvitä Torinon ottelupäivät ja -ajat? Pitäisi alkaa varailla matkaa…

  • Täältä löydät tietoa Torinosta: https://www.nittoatpfinals.com/en Aika viime tipassa tulee tietoa, kuka minäkin päivänä pelaa. Ainoa tapa varmistaa ainakin yksi Harrin matsi on varata kahdelle peräkkäiselle päivälle sekä aamu- että iltasessiot. Jos lipppuja ylipäänsä vielä saa.

 • Noin sitä pitää. Torino siistiä, mutta hoitakaan nyt ensin Pariisi. Edelleen omissa näpeissä ottaa tonninen haltuun ja se tekisi todella hyvää ajatellen loppukautta sekä ensikautta. Muut alkavat väsyä, mutta teillä riittää virtaa. 💪💪

 • Kiitos, kiitos ja Kiitos Glassovaaralle! Tänään pääsin seuraamaan otteitanne alusta loppuun, ja silmiin pisti vilkas keskustelunne ottelun aikana. Hyvältä näyttää kun yhteisöllisyys on vain kasvamaan päin. Semipaikka on tonnisessa todella uskomaton saavutus, mutta voittehan vielä parempiakin lähtökohtia Torinoon tavoitella?

 • Eikä ole tainnut vielä kukaan mainita kaiken muun keskellä: Onnittelut uudesta ennätysrankingista … 12. … saattaa tietysti vielä viikon loppuun mennessä nousta. Kuten varmasti tiedät, tuo 12. merkitsee, että olet nyt top rankingin perusteella kaikkien aikojen toiseksi paras suomalainen tennispelaaja Henkan jälkeen. Suuret onnittelut huikeasta hypystä rankingista tänä vuonna jo nyt.

 • Hurjat Onnittelut voitosta ja Torinon reissun varmistumisesta!
  Allez-allez, Forza-Vamos, ja Menoks päätyyn asti!

 • Onneksi olkoon hienosta voitosta!!! Wow, mikä nousukausi teillä on ollut ja, nyt ansaitusti paikka vielä Torinon Mastersiin!!! 💪💪💪 ISO JUTTU olla kuudentena maailman 8 parhaan tiimin turnauksessa!!!👍👍👍👏👏👏

Comments are closed.