Pariisi ATP1000 SF, Heliövaara/Glasspool – Koolhof/Skupski 1-6, 7-6(4), 6-10 (teksti päivitetty)

Ei mahda mitään, upeasti taisteltiin kamalan alun jälkeen mukaan otteluun, mutta lopussa vastustajilta löytyi pari huippusuoritusta enemmän kuin meiltä. Tappio harmittaa aina, mutta kokonaisuutena oli kyllä silti aika upea viikko. Tuloksena uran ensimmäinen ATP1000-kisan välierä sekä paikan varmistaminen Torinon ATP Finalseihin. Kyllähän tuosta täytyy pystyä iloitsemaan, vaikkei heti matsin jälkeen tänään siltä tuntunutkaan.

Aamu alkoi tänään positiivisissa merkeissä, sillä heräsin intoa täynnä ennen herätyskelloa, ja kävelimme aamupalan jälkeen hyvällä fiiliksellä eilisen tapaan Bercyn puiston läpi hotellilta kisapaikalle. Accor Arenan pelaajien tiloissa on ollut päivä päivältä edellistä rauhallisempaa, ja pukuhuoneessa tuntuikin tänään jopa tyhjältä. Kivahan se on huomata, että näissä isoimmissakin kisoissa menestystä tulee, ja muut pakkaavat kamppeet ennen meitä. Teimme Lloydin kanssa normaalit alkulämmittelyt ja puolen tunnin bollaukset pelikentällä, minkä jälkeen vuorossa oli suihku ja pieni lautasellinen riisiä ennen kuin oli aika palata kentälle ottelun alkaessa.


Matsin alkaessa olotila oli suorastaan erinomainen; mieli oli keskittynyt ja lyönti tuntui olevan kohdallaan. Mutta vielä paremmassa zonessa oli kuitenkin Skupski. Hän teki heti ensimmäiseen Lloydin syöttövuoroon kolme ihan absoluuttista huippusuoritusta, ja niinpä jouduimme heti takamatkalle. Yksi murto perässä ei sinänsä vielä ollut mahdoton paikka, mutta valitettavasti se ei jäänyt siihen.

Oma hyvä lataukseni karisi viimeistään 0-3 -tilanteessa, kun poltin pinnani tuomarin toimintaan verkkosyöttöjen kanssa. Jo Lloydin syöttövuorossa automaattinen verkkosyöttötunnistin vihelsi yhden Lloydin ässän verkkosyötöksi, ja nyt minun syöttövuorossani yksi hyvä kakkossyöttöni, joka meni puoli metriä verkon yli, tuomittiin myös verkkosyötöksi. Tuomari oli tilanteessa aivan pihalla toistellen vain koneen tuomioita sen sijaan, että hän olisi ymmärtänyt lukea peliä ja jättää selkeät virheelliset verkkosyötöt tuomitsematta. Samojen laitteiden kanssa on ollut ongelmia koko viikon, ja oma mielipiteeni on täysin se, että verkkosyöttösäännöstä pitäisi luopua kokonaan. Se ei tuo mielestäni mitään lisäarvoa peliin, ainoastaan hidastaa pelin kulkua. Ja tulisihan verkkosyöttöjen jälkeen ajoittain varmasti ihan mielenkiintoisia pisteitäkin.

Joka tapauksessa vaikka tuomarin toiminta oli mielestäni heikkoa, niin vielä heikompaa oli oma suhtautumiseni tilanteeseen. En saanut ajatuksiani siirrettyä ollenkaan takaisin olennaiseen, vaan pelasin kokonaisuudessaan surkean syöttövuoron lahjoittaen vastustajille tuplamurron. Totesimme tuon jälkeen Lloydin kanssa ensimmäisen erän olevan aika lailla taputeltu, joten yritimme loppuerän lähinnä hakea rytmiä ja löytää oikean tavan pelata. Lloyd sai pidettyä syöttönsä 0-5 -tilanteessa, mutta se oli enää laiha lohtu. Erä vastustajille pikavauhtia 1-6.

Toinen erä oli asetelmaltaan erilainen, sillä pääsimme aloittamaan omalla syötöllä, mikä tarkoitti sitä, että olisimme jokaisen pidon jälkeen johdossa. Ja jos vain pystyisimme pitämään omia syöttöjämme, tulisi vastustajille väkisinkin jossain vaiheessa painetta niin sanotun ”scoreboard pressuren” myötä. Saimmekin toisessa erässä enemmän ykkösiä kenttään, ja saimme pidettyä vähän jopa puoliväkisin syöttöjämme kovalla tsempillä.

Palautuspelikin alkoi pikkuhiljaa löytyä, ja saimme myös väisteltyä paremmin ja paremmin verkolta fantastisesti pelannutta Skupskia. Lloydin lobbipalautukset olivat laadukkaita, kun taas itse pyrin pysymään mahdollisimman aggressiivisena. Saimmekin yhden murtopallon 4-3 -johdossa, mutta rystypalautukseni karkasi leveäksi. Paine tuntui kuitenkin Koolhofin syötössä myös 6-5 -johdossamme, mutta jälleen hän sai pidettyä kahdesta eräpallostamme huolimatta. Edettiin siis tie breakiin.

Tie break oli mitenkään liikaa pröystäilemättä Harri show. Hieno väliinmeno toi meille minibreikin 1-0 -tilanteessa ja kämmenpommipalautus krossina läpi toisen heti perään. 3-0 -tilanteeseen taskusta löytyi ässä ja 4-0 -tilanteeseen laadukas ykkösvolley. Kolme ensimmäistä eräpalloa eivät vielä tuottaneet tulosta, mutta 6-4 -tilanteen kämmenpalautukseni linjaa pitkin oli ottelun paras. Perään iso huuto ”allez” ja kolmanteen erään mentiin!

Kolmas erä oli mielestäni aika tasokasta tennistä, mutta harmittavasti parhaat lyönnit tulivat Koolhofin mailasta. Ensimmäinen minibreikki nähtiin vasta 4-5 -tilanteessa Lloydin kakkossyötön napsahtaessa verkkoon, minkä jälkeisessä pisteessä Koolhof palautti tarkan lobbin takarajalle ja löi perään todella nätin jyrkän volleystopparin. Skupski sähläsi yhden minibreikin meille takaisin missaamalla iskulyönnin 4-7 -tilanteessa, mutta harmittavasti ykkösvolleyni karkasi 5-8 -tilanteessa leveäksi, mikä tarkoitti vastustajille neljää ottelupalloa. Hyvä ykköseni selvitti ensimmäisen, mutta seuraava Koolhofin syötössä oli liikaa. Pariisin taipaleemme päättyi siis tiukkaan tappioon.


Vastassa oli tänään maailman ykköspari, joten oli odotettavissa, että joitain mahtisuorituksia sieltä voi tulla vastaan. Skupskin verkkopelaaminen ensimmäisessä erässä ja Koolhofin pehmeät kädet kolmannessa olivatkin ehkä ne isoimmat erottavat tekijät tänään. Meillä sen sijaan alku oli aavistuksen pehmeä, ja varsinkin omalla kohdallani keskittymisen kadottaminen tuomarin kanssa purnaamiseen suorastaan junioritason moka. Aika tyhmää maksaa oppirahoja tuollaisista asioista tämän tason matsissa, mutta ehkä paineet sitten näkyvät juuri tuollaisessa tilanteessa pienenä kontrollin puutteena.

Toisaalta toisen erän kova tsemppi osoitti sen, että pystyimme keräämään ajatukset kasaan, ja keskittymään koko loppumatsin tekemiseen piste kerrallaan. Toistimme Lloydin kanssa toisillemme sitä, kuinka millään muulla ei ole merkitystä kuin seuraavalla pisteellä. Jaksoimme kannustaa, tuulettaa ja pitää energiaa yllä, vaikka olimme tappiolla. Ja saimmekin ottelun väännettyä tasoihin. Loppuun asti se ei kuitenkaan aivan riittänyt.

Pelillisesti ykkössyöttö oli selvästi liian usein muualla kuin ruudussa, mikä kyllä väkisinkin harmittaa. Kakkossyöttöpeli oli varsin kelvollista, mutta kun omissa tilastoissani ykkösen voittoprosentti oli yli 80% ja kakkosen 50% niin olisihan se ollut aika paljon parempi tuloksen kannalta aloittaa pisteitä useammin juurikin ykkösellä. Ihmeellisen monta syöttöä karkasi kaiken lisäksi leveäksi, mikä ehkä kertoo pienestä yliyrittämisestä.

Palautuspeli oli kokonaisuudessaan ihan kohtuullista, vaikka pari rystypalautusta jäikin aavistuksen piippuun. Sen pitäisi olla minun isompia aseitani, joten täytyy taas laittaa musitiinpanoihin ylös, että muistaa treenata tarpeeksi myös omia vahvuuksiaan. Verkolla vastustajat onnistuivat kokonaisuutena tänään meitä paremmin, joten tuonkin osalta treeniä pitää vain jatkaa. Halua ja tahtoa on, pitää vain luottaa siihen, että kova työ palkitaan jatkossa(kin).

Ja kyllähän tällä viikolla kovaa työtä varsin hienosti palkittiinkin. ATP1000-kisoissa ovat mukana kaikki parhaat, ja semifinaalipaikkaa voi pitää kyllä hyvänä onnistumisena. Tappio harmittaa, mutta tuntuu tuo harmitus edelleen jotenkin epäuskottavalta, kun muistaa että tämä oli vasta neljäs ATP1000-turnauksemme. Viime vuonna tähän aikaan pelattiin kovissa menestyspaineissa challenger-kisoja aivan kauden loppuun asti, jotta paikka Australian avoimiin aukeaisi. Nyt saldona on sen sijaan neljästä ATP1000-kisasta tulokset QF, QF, R16, SF.

Ja olihan se tämän viikon kovin juttu kuitenkin varmistaa paikka Torinon ATP Finalseihin. Valehtelisin jos väittäisin, ettei tuo olisi tuonut minulle ison kasan lisäpaineita viime viikkojen tekemiseen, joten tuntuuhan se sitäkin paremmalta tajuta, että me teimme sen. Osoitimme pystyvämme kovan tason suorittamiseen paineen alla ja kuuluvamme tämän kauden parhaiden parien joukkoon. Siitä voi ihan ansaitusti taputtaa itseään selkään ja onnitella. Ja ehkä vähän kehaista Lloydiakin.

Lennän tässä parhaillaan tätä kirjoittaessa kotia kohti vetämään happea pariksi päiväksi ennen kuin matka Torinoon alkaa jossain vaiheessa ensi viikkoa. Kirjoitan vielä tarkemmin tästä kaikesta Torinoon pääsyyn liittyvästä ennen tuota lähtöä, sillä kyllähän siinä riittää mehusteltavaa. Ja tietysti samalla voi myös vähän asetella tavoitteita sinnekin. Eihän sinne nimittäin pelkstää osallistumaan olla missään nimessä menossa. Vamos.

41 thoughts on “Pariisi ATP1000 SF, Heliövaara/Glasspool – Koolhof/Skupski 1-6, 7-6(4), 6-10 (teksti päivitetty)

 • Lataus vaikutti aika purkaantuneelta, vaikka kokositte itsenne hyvin. Josko Lloyd harjoittelisi ennen Torinoa jonkin muunkin kämmenpalautuksen kuin lobin… menivät hänen ratkaisunsa aika ennustettaviksi pelin loppua kohden. Kaikki vastustajanne osaavat tiukassa paikassa syöttää siihen.

  • Jep, alku oli kyllä harmillisen vaikea. Isolla kentällä, korkealla katolla ja tenniksen kannalta väärin sijoitetuilla valoilla pelatulla keskuskentällä iskeminen oli tavallista selvästi vaikeampaa, eikä lobbipalauttaminen ollut mielestäni ollenkaan hassumpi taktinen muutos jengiltämme. Mutta toki monipuolisesti jatkossa väliin vähän lyhyitä krosseja myös.

  • Itse ainakin koin että lobbipalautuksilla nimenomaan pääsivät toiseen erään paremmin mukaan, sillä niillä saatiin monta kertaa syöttäjän etu kumottua (#1: ei mennyt palautusverkkoon, #2: syöttäjän etu nollattiin). Toki loppuvaiheessa ehkä osasivat paremmin sitten smashillä niitä tappaa, mutta silti, jos lobilla mielestäni oli paikkansa. Ei ne Lloydin krossi- ja linjapalautukset mitenkään unelmasti toimineet tässä kisassa, ja näitä maailman ykkösiä vastaan krossit yleensä tapettiin.

 • Osoititte jälleen kykynne laittaa tiukassa paikassa vihkon kiinni ja koota itsenne; kakkonen oli vahvaa menoa! Tuosta on mielestäni hyvä jatkaa Torinoon. Itselleni päällimmäiseksi jäi kumminkin, ei tappio, vaan se, että todella olette samalla tasolla kuin esim. tämän päivän vastustajanne. Ei siitä ollut epäselvyyttä aikaisemminkaan, mutta nousu tuollaisesta kuopasta vain vahvisti sen, että kuulutte kärkeen! Recover & Relax, sitten pankaa paremmax!!!

  • Kiitos! Onhan se aika rohkaisevaa, kun maailman tämän vuoden parasta paria vastaan oltiin jälleen näinkin lähellä voittoa. Pari päivää huilia ja sitten Torinoon!

 • ’Hyvä perussuunnitelma. Jos pysytte terveinä niin ’doubles race’ voisi myös olla tähtäimessä alkavalla kaudella.’ Näin tuli oraakkelimaisesti kommentoitua suunnitelmiasi kuluvalle vuodelle joulukuussa 2021. Tietty vaatihan tuo Torinoon pääsy kovan määrän työtä, mutta kyllä tämä teidän kehityssuunta on ollut todella hienoa seurattavaa aina sieltä muutaman vuoden takaa kun dubbeliura lähti liikkeelle. Määrätietoista tekemistä yhdistettynä taitoon, fysikkaan ja pääkoppa tuntuu olevan kunnossa. Olette päässeet huipulle. Onnittelut! 💪Ja pienestä se on tänä vuonna jäänyt kiinni että olisi tullut isoja turnausvoittoja – vaikka koko liuta. Mutta kyllä niitä tulee. Se on saletti. Toki kehitysalueitakin löytyy, mutta kenelläpä ei. Tsemppiä Torinoon ja nauttikaa.👍

  • Niila on sanonut asiat hienosti. Suuronnittelut pääsystä maailman eliittiin !! Kaikki (ml. luonnollisesti te) me sitä toivoimme, mutta eihän se helppoa ole, kun ette päässeet kauden alussa Masters turnauksiin. Nyt olette kaikilla kriteereillä maailman eliitissä. Suuret onnittelut ja onnea sekä Torinoon että eliitissä pysymiseen ensi vuonna ja useaksi seuraavaksi vuodeksi.

   • Kiitos! Nimenomaan tuo Masters-kisoihin pääseminen oli tavoitteena oikeastaan vasta ensi vuodeksi, mutta sen toteutuminen tämän vuoden aikana oli jo upea juttu. Ja jättibonuksena tietysti Finals kisa. Kelpaa lähteä Torinoon kovalla itseluottamuksella ja mitä kaikkea se ensi vuosi tuokaan tullessaan??

  • Aika hurja ennustus tuo kieltämättä oli, mutta sitäkin huikeampaa, että kävi toteen. Olimme kuitenkin vuoden ylivoimaisesti eniten rankingissa noussut pari, eikä tuollaisen ennustaminen ikinä helppoa ole. Ja kehitettävää löytyy toki edelleen. Torinossa vielä jättipotti, niin voi pitää vuotta 2022 aika täydellisenä. 💪

 • Hienosti kokositte itsenne katastrofialun jälkeen. Toinen erä oli vahvasti teidän. Kolmas oli sitten juuri se parista pisteestä kiinni. Vastustajat olivat tosi varmoja läpi matsin ja useita huippusuorituksia eli osoittaa kenen tahansa tarvitsevan todella kovia onnistumisia teidät kaataakseen. Torinossa kaikki on mahdolista. Ja wau mikä vuosi!

  • Kiitos, on kyllä ollut hurja vuosi! Nytkin oli megaonnistuminen lähellä, mutta toivotaan, että Torinossa sekin osuus maaliin. Vamos!

 • Harri , vaikka tappio harmittaa niin kyllä koko viikko oli tosi hieno ja tavoitteet varmaan täyttyivät, ja nälkää jäi. Vielä yksi viikko kovaa vääntöä ja vähintään kolme hyvää matsia . Nauttikaa ja olkaa ylpeitä mitä olette jo saavuttaneet. Tälläistä ei tapahdu liian usein.

  • Todellakin olemme tyytyväisiä viikkoon kokonaisuudessaan. Ja nälkääkin jäi juuri sopivasti Torinoon. 😊 Kyllä tästä tosi hyvä tulee ja nautitaan tottakai myös prosessista.

 • After a slow start you kept the energy up in the second set and really brought it together with great returning and not facing a BP. A strong start to the TB and a brilliant FHDTL to take the set. 👊 Down to the MTB and just a couple of points made the difference. Given how shaky both Koolhof and Skupski were overhead, I think Lloyd was right to persist with the FH lobbed return. I don’t think he missed one in the match and only once did they hit an immediate winner and it induced errors from your opponents or gave you half chances in the rally. I would have liked to have seen how Skupski would have handled the lob that hit the ceiling in the MTB. 😱😉

  Paris overall was a great success for you both 👏 with the fantastic result your season continues in Turin. 🍕😎

  In the ATP qualification picture, is Lloyd saying ”keep the celebration down Harri”? #Shhh 😅

  • Thanks for the comment again, spot on! Paris was a good tournament for us but still left us hungry for more success in Turin. I promise to keep celebrating, let’s see what we need to win before Lloyd joins! 😁

 • Olen nyt seurannut vuoden verran tätä blogia ja yhteenvetona hämmästellyt

  1. miten penkkiurheiluun saa ihan uuden ulottuvuuden, kun pääsee lukemaan urheilijan tuntemuksia tuoreeltaan
  2. miten sulla on aikaa vastata kaikille
  3. miten huipputenniksessä voitto on niin pienestä kiinni
  4. miten rankinginne on noussut vuoden aikana rakettimaisesti, ja Torinon lopputurnaus on tosiaan edessä.

  Onnittelut hienosta kaudesta ja kiitokset näistä kirjoituksista!

  • Suuret kiitokset! Aika kiva yhteenveto 😊

   1. Blogi siis onnistunut tehtävässään erinomaisesti!
   2. Kisamatkoilla luppoaikaa on usein varsinkin iltaisin ihan mukavasti. Tuleepahan tehtyä jotain järkevää eikä vain selattua instagramia. 😁
   3. Tämä on niin totta
   4. Tätä taas on edelleen vaikea uskoa todeksi. Niin monta muuta paria pelasi upean vuoden, kuten esim toinen nousussa oleva pari Matos/Vega 5 kisavoitollaan. Jotenkin olemme kuitenkin heitäkin selvästi edellä rankingissa.

 • Onnittelut hienosta saavutuksesta ! Jarin kommentteihin yhdyn taysin, tosin vuoden verran kauemmin koukussa olleena…

  • Asiaa! Jos pääsen ensi kaudeksi ATP Player Council -neuvostoon niin tämä on varmasti asialistalla.

 • Niin paljon hienoja uusia saavutuksia on tullut tälle kaudelle, että hyvähän tuo on jättää nälkää tulevaan. Hieno nousu peliin mukaan, mutta vastustajat oli tuon verran parempia. Milloinka lie on viimeksi käynyt niin, että ette voita erässä yhtään sinun syöttämää pistettä? Taidettiin päästä ekassa erässä sellaistakin historiaa todistamaan. =)

  Torinossa ei olekaan sitten kasassa kuin parhaista parhaat ja niiden joukkoon ehdottomasti kuulutte! Tavallaan hassua kuinka paljon se voi tuoda itsellekin iloa, mutta onhan se ihan mahtava juttu. Siispä isot onnittelut ja kiitokset!

  • Jee, kiitokset! Onhan tässä tullut yhteen kauteen aika monta hienoa suoritusta. Mukana myös monta kirvelevää tappiota, mutta olisihan se muita pelaajia kohtaan väärin, jos heti alkuun onnistuisi kaikessa. 😁 Oma syöttöpeli vielä tasaisemmaksi, niin saa nähdä miten meidät pysäytetään. Toivottavasti tuo nähdään ja Torinossa!

 • Torino kutsuu. Mahtava saavutus!

  Vaan nälkä kasvaa syödessä. Ykköspaikka enää yhden napsun päässä. Ammattilaiset osaavat sanoa, kuinka se tehdään. Itse pohdiskelen paria asiaa katsottuani, kuinka ykköspari KS pelaa. Heidän pelinsä on prosenttitennistä. Ei häikäisevää, ei isoa vaan tasaista ja varmaa. Esim. semissä ykkösprosentti KS 70 vs HG 50. Ykkösprosentin voi valita 0 ja 100 väliltä riippuen agressiivisuudesta. Prosentti 50 ei kyllä varmaankaan anna parasta voitto-olettamaa. Olette niin hyviä, että ehjällä pelillä kaikki kaatuvat. Ylisuorittamista syöttöön ei tarvita voittoon ketään vastaan.

  LG näyttää ottavan kaikki oikeakätisten syöttäjien no-addit. Varmaankin sivukierresyötön eliminoimiseksi? Vaan onko oikea strategia? HooHoon palautus on paljon parempi kuin LGn, joten voisi harkita, että HooHoo ottaa puolet tai vaikka kaikki no-addit.

  Ylipäänsä semissä HG ei pelannut parastaan, ja silti KS vaivoin voittivat. Eli ihan oikeasti ykköspaikka on enää yhden napsun päässä! Uskomaton dream run!

  Vamos Torinoon!

  • Todellakin uskomaton nousu rankingissa takana jo tänä vuonna. Jokainen pykälä ylöspäin on kärkeä kohti vaikeampi, mutta ei kuitenkaan mahdoton. Syöttöpelin tasaisuus ehkä se isoin tekijä, jonka ratkaisemalla menestystä alkaa tulla vielä enemmän. Ja uskoa on, että tuo selätetään.

   Palautuksissa meillä on Lloydin kanssa kummallakin vahvuutemme. Lloydilla on monesti itseluottamus kunnossa ja kakkosruutuun ässiä syötetään vähemmän. Mutta kyllähän tuossa matsissa minullekin yksi no-ad -piste suotiin. Rystypalautus oli vain vähän kehno.

 • ISOT TUULETUKSET, GLASSPOOL/HELIÖVAARA, koko tähän astisesta hienosta kaudesta ja tästä uskomattoman kovasta saavutuksesta, Double Race Team #6 ja pelaatte Torinon ATP Masters -turnauksessa!!! Sitä ei voi tarpeeksi hehkuttaa.

  Vaikka eilinen semifinaali ei lähtenytkään käyntiin teidän komennossa ja teillä oli vastassa maailman ykkönen, lisäksi myös hieman epäonnea. Mutta, toinen erä ja TB näyttivät taas, miksi te voitatte. Kavereiden pelitaso ei laskenut juurikaan, mutta te nostitte omaanne ja otitte tokan erän ja TB:n. Kuten totesit, myös voitto oli muutamasta pallosta kiinni.

  Voittavassa pelissänne oli sitä samaa drivea, mitä teiltä on nähty pitkin kautta monissa turnauksissa, mm. Hampurissa, Lontoossa, Pariisissa, Roomassa ja huikeassa US Openissa. Nyt vain samalla meiningillä nauttimaan ja näyttämään maailman parasta neluria!!! 👍👍👍

  • Juttele Matwen kanssa tuosta harmituksen eroonpaasysta. Isot onnittelut ja kuuppa kylmana Torinossa. Etiaeinen kuiskaa korvaani, etta olette siella finaalissa…

   • Kuuppa kylmänä kohti Torinoa. Kyllä siellä kaikki mahdollisuudet on vaikka mihin. 💪

  • Vamos, isot tuuletukset ovat aina paikallaan! 😁 Onhan peli mennyt ihan valtavasti eteenpäin ja tällaisetkin matsit alkavat varmasti kääntymään enemmän ja enemmän kotiin jatkossa. Silloin kun olemme tulessa, on meitä todella vaikea pysäyttää. Sitä siis hakemaan Torinoon. 💪💪

 • Tuo Harri -show toisen erän lopussa oli kyllä uskomatonta katsottavaa. Olen jo pitkään tiennyt että olet hyvä, mutta että näin hyvä! Vastustajat lähtivät tähän otteluun vahvistamaan piikkipaikkaansa kun taas te olitte juuri saavuttaneet kenties kauden päätavoitteen. Kai tuo jotenkin takaraivoon vaikuttaa. Ehkäpä parin pisteet verran… Nyt pienen lejon kautta Torinon-pottia tavoittelemaan! Muista kiittää jälkikasvua toukokuisesta herätyksestä, eräs kauden käännekohta sekin. Vamos!

  • Jep, toisen erän tie break oli suorastaan flow-tilamainen suoritus. Tuollaista vain lisää niin tulee kyllä vieläkin parempaa!

   Jälkikasvua ja vaimoa pitää ehdottomasti muistaa kiittää päivittäin, ei tästä muuten tulisi mitään, jos ei sieltä päin saisi tukea!

 • Isoimmat mahdolliset onnittelut Torinon finaalipaikan saavuttamisesta! Teidän tiimin kehittymistä ja määrätietoista askel askeleelta etenemistä on ollut ilo seurata. Ja onhan tässä samalla ehtinyt myös kyntensäkin useampaan kertaan pureskelemaan ja takaisin kasvattamaan. Minulta kysyttiin aikoinaan kaikkein antoisimpia ja usein samalla myös piinaavimpia suomalaishetkiä pitkän penkkiurheilijan urani varrelta. Silloin nostin kärkipaikalle Niemis-Jarkon matsit ja kakkoseksi Kaisa Mäkäräisen ammunnat. Nyt on kärkipaikka vaihtunut ja sormi osoittaa tasan yhteen suuntaan positiivisella tavalla :-). Lopuksi uskallan vielä mainita, että usko teidän tiimin Torinon reissun toteutumiseen oli jo kesän loppupuolella niin vahva, että päätin järjestää itseni paikan päälle. Syyskuun alusta asti ovat liput (keskiviikosta turnauksen loppuun) polttaneet taskussa ja nyt Pariisin turnauksen jälkeen ne ovat lämmittäneet taskua. Eli jos kuulet katsomosta suomenkielistä kannustusta, niin yksi mahdollinen äänenlähde on jo ainakin selvillä. Menestystä tulevaan!!

  • Wow, supermahtavaa, että luottoa tiimimme menestykseen on ollut jo kesästä asti! Ja onhan tuo siistiä kuulla, että pelimme tuottavat niin hienoja suomalaishetkiä kotisohvillekin. 🤩 Neluri on monesti aika jännää touhua, kun matsit ovat niin pienestä kiinni, joten ei ihme, jos kynsiä tulee ajoittain pureskeltua. Torinossa keskitytään kuitenkin tuulettamiseen ja kannustamiseen. Nähdään tai ainakin kuullaan siellä!

 • Yksi asia mistä voisit kirjoittaa on noi sormimerkit. Välillä niitä näytetään vain yksi, joskus kaksi tai peräti kolme. Mitä ne kaikki tarkoittavat ja miten ne yhdistellään, vai onko vain viimeinen voimassa?
  Ja onko jokaisella omansa vai kaikilla yhteinen jolloin niitä (sinun kirjoituksesi jälkeen) voi lukea kuin avointa kirjaa?

  • Tästä olisi kyllä mielenkiintoista lukea! Päättääkö verkkopelaaja 1-syötönkin suuntauksen vai kumpi teistä tekee päätökset sen suhteen?

   • Meillä Lloyd on enemmän johtajaroolissa syötön suuntauksissa. Yleensä syöttäjä päättää 1-syötön suunnan, mutta meillä Lloyd ottaa roolia myös minun ykkössyöttöjeni suuntauksessa. Ja saahan
    syöttäjä viimekädessä toki päättää myös kakkossyötön ilmoittamalla verkkomiehelle, jos ensimmäinen ehdotus ei käy.

  • Nuo sormimerkit ovat kyllä ihan universaalissa käytössä, joten yleensä niiden kanssa pärjää melkeinpä kaikkien pelaajien kanssa.

   Ensimmäiseksi näytetään merkki syötön suuntaukselle. Yksi sormi riittää osoittamaan joko ulos tai t-pisteeseen syötetyn syötön, ja jotkut tyytyvät näyttämään keskisormella kohti palauttajaa tähdätyn syötön. Me kuitenkin Lloydin kanssa pyrimme lyömään myös kohti syötöt jommallekummalle puolelle palauttajaa, jolloin tarvitana keskisormen lisäksi useampi sormi näyttämään onko syöttö rystypuolelle kainaloon vai kämmenpuolelle kainaloon.

   Kun syötön suunnasta on päästy selvyyteen, sovitaan vielä verkkopelaajan liike. Tämän voi näyttää joko yhdellä sormella liikkeen suuntaan tai toinen vaihtoehto on nyrkki (verkkomies ei liiku) ja kämmen auki (verkkomies vaihtaa puolta syötön jälkeen). Jotkut esittävät myös hämäyksen räpyttelemällä sormia, mutta itse en tuota näytä, sillä se ei tuo syöttäjälle mitään lisäarvoa.

   Palauttaessa voidaan myös käyttää sormimerkkejä. Lloydin kanssa sovimme ainoastaan verkkopelaajan liikkeen palautuksen jälkeen käsi nyrkkiin tai auki -menetelmällä, mutta joskus pelaajat sopivat myös palautussuunnan etukäteen. Mielestäni tämä on kuitenkin liian hankalaa, sillä syöttö voi olla niin monenlainen.

 • Hieno taistelu, veitte sen kuitenkin kolmanteen eraan! Finaalin Koolhof/Skupski vei kahdessa erassa.

  Bon courage à Turin!

  • Kappas vain, tai sitten joutuivat käyttämään meistä tuoreita New Yorkista otettuja kuvia, kun ei muita ole otettu. Yleensä kai pelaajat kuvataan Indian Wellsin kisassa, jossa me emme siis vielä ole pelanneet. 😅

Comments are closed.