Torino ATP Finals SF, Heliövaara/Glasspool – Mektic/Pavic 4-6, 7-6(4), 6-10

Niin se vain päättyi kausi tiukkaan tappioon Torinon semifinaalissa. Parhaamme yritettiin ja jopa ihan hyville paikoille päästiin, mutta lopulta kroatialaiset olivat piirun verran parempia. Päivän matsissa oli todella isot panokset, joten tappio tietysti harmittaa, mutta laajassa kuvassa tilanne on edelleen vähintäänkin erinomainen.


Säästetään koko kauden paketointi vielä seuraaviin kirjoituksiin, sillä riitti tässä tämänpäiväisessä ottelussakin ihan kohtuullisesti tapahtumia. Vedimme eilen laadukkaan treenipäivän, ja kun iltamatsin ensimmäisen erän jälkeen selvisi, että vastaan tulee kroatialaispari, niin teimme taktiikkakuviot valmiiksi ja siirsimme ajatukset tämän päivän semifinaaliin. Iltaottelu tarkoitti sitä, ettei aamulla ollut mikään kiire, joten lähdimme kentille kello 14.30, teimme tutut bollaukset, söimme myöhäisen lounaan ja pääsimme lopulta aloittamaan ottelun tutulla keskuskentällä kello 18.30.


Vastustajat olivat ihan matsin alussa niskan päällä, sillä he saivat heti Lloydin avaussyöttövuorossa murtopallon. Lloyd selvitti sen kuitenkin ässällä. 1-1-tilanteessa minä en kuitenkaan enää selviytynyt, sillä yksi tupla ja yksi verkkopelivirhe oli liikaa Pavicin onnistuessa pari kertaa palautuksessaan puoliksi pokallakin. Kroatialaiset saivat siis aikaisen murron.

Emme kuitenkaan tuosta häkeltyneet, vaan iskimme täydellä voimalla takaisin Mekticin seuraavassa syöttövuorossa. Saimme erinomaisella pelillä aikaiseksi kaksi murtopalloa, mutta palautukset eivät harmillisesti löytäneet noissa tietään kenttään. Tämän jälkeen oli vuorossa muutama selvempi pito, kunnes saimme vihdoin taas painetta aikaiseksi Pavicin syöttäessä erävoitosta 5-4-tilanteessa. Pavic onnistui kuitenkin selvittämään 40-40-tilanteen pisteen hyvällä kakkossyötöllä kohti Lloydia, ja ensimmäinen erä valui näin vastustajille.

Toisen erän alkaessa tuntui siltä, että olimme hyvin mukana vastustajien syötöissä ja saimmekin heti kaksi murtopalloa Pavicin ensimmäisessä syöttövuorossa. Tällä kertaa myös palautukset putosivat kenttään, mutta Pavic löi painavat volleyt verkkopelaajamme jalkoihin kummallakin kerralla, eikä murtoa tullut vieläkään. Saimme seuraavissakin vastustajien syötöissä painetta aikaiseksi, mutta murtopalloille ei enää päästy. Omissa syötöissämme olimme vakuuttavia, ja jouduin ainoastaan pelastamaan yhden murtopallon 5-5-tilanteessa. Toisen erän ratkaisua haettiin siis tie breakista.

Tie break oli meiltä erinomainen, sillä alun tasaisen vahvan etenemisen jälkeen otimme minibreikin 3-3-tilanteessa hyvän palautukseni ja seuraavan kämmeneni tuomana. Ensimmäinen eräpallo 6-3-tilanteessa ei vielä tuottanut tulosta, mutta seuraava 6-4-tilanteen palautukseni oli yksi ottelun parhaista. Tasainen toinen erä tuli näin kotiin, ja edessä oli ratkaiseva match tie break.

Kolmas erä sai mahtavan alun matalan palautukseni ollessa erinomainen ja Lloydin hoitaessa pehmeillä käsillään Mekticin verkkonauhasta etukentälle pudonneen pallon lyhyenä krossina. 2-0-tilanteessa tuomari jätti kuitenkin selvän verkkosyötön tuomitsematta, eikä Lloyd onnistunut ehkä osin tuosta johtuen ykkösvolleyssaan. Mektic hoiti tämän jälkeen syöttöpisteensä ja löi myös 2-3-tilanteessa hyvän kämmenpalautuksen, johon oma vastaukseni ykkösvolleylla ei ollut riittävän hyvä, ja Pavic pääsi katkomaan verkolta.

Puolia vaihdettiin minibreikin takaa-ajoasemassa, ja sama minibreikin ero pysyi seuraavaan puoltenvaihtoon asti. 5-7 -tilanteessa palautukseni oli jälleen erinomaisen matala, ja nyt puolestaaan Pavicin volley osui verkkonauhaan. Tällä kertaa Lloydin krossijekutus ei kuitenkaan aivan jaksanut kiivetä verkkonauhasta yli vastustajien puolelle. 5-8-tilanteessa mokasin harmittavasti oman rystyvolleyni, ja vaikka ensimmäinen matsipallo tuli selvitettyä hyvällä syötöllä, niin toinen Pavicin syöttäessä oli liikaa. Tunti ja 40 minuuttia taisteltiin, mutta jälleen oli todettava Mektic/Pavic pari meitä paremmaksi.


Jos joku tänään päällimmäisenä jäi mieleen matsista, niin ykkössyöttöprosenttimme oli lähes ennätyskorkea 77%, mutta sekään ei tänään riittänyt. Vastustajat, varsinkin Mektic, olivat loppua kohden todella hyvin mukana palautuksissa, ja jouduimme lyömään paljon syöttäjinä ykkösvolleyta. Eikä verkkopeli ollut ihan niin timanttista kuin olisi toivonut. Varsinkin ensimmäisen erän alussa tuli pari virhettä liikaa kroatialaisten hakiessa ohituksia kovilla kierteillä, ja loppua kohden paineen alla myös muutama heikompi ykkösvolley.

Pieniin asioihinhan nämä tie break -ottelut aina ratkeavat, mutta oli meillä kyllä paikkamme myös kahdessa ensimmäisessä erässä. Nyt yksikään viidestä murtopallosta ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Palautuspeli oli kokonaisuudessaan ihan kelpo tasolla ainakin omassa pelissäni, mutta gamejen ratkaisupaikoissa tulosta ei tällä kertaa tullut. Toisen erän tie breakin palautukseni olivat kyllä ihan maailmanluokkaa ja kolmannenkin erän tie breakissa löin kolme varsin hyvää palautusta, mutta kroatialaiset eivät noista liiemmin häkeltyneet. Heidän verkkopelissään ei montaa virhettä koko matsin aikana nähty.

Kyllähän se ärsyttää tällainen matsi hävitä, varsinkin kun panoksena oli niin isoja asioita. Ei niitä matsin aikana ehdi onneksi miettiä, mutta olisihan 400 ATP-pistettä ja top10-sijoitus kauden päätteeksi olleet ihan kiva bonus. Ja jotenkin erityisesti ärsyttää hävitä jo neljännen kerran Mektic/Pavic -parille. Ja joka kerta tulos on vielä ollut älyttömän tiukka. Kolmesti kolmannen erän tie breakissa ja neljäskin matsi oli viime kesän Wimbledonissa viiden erän vääntö.

Mutta kokonaisuutena toki tämä kisa oli ihan menestyksekäs, sillä minimitavoite eli lohkosta jatkoon pääsy saavutettiin. Toki henkisesti olimme varautuneet voittamaan koko homman, mutta jääpähän nyt jotain hampaankoloon ensi vuottakin ajatellen. 😊 Ja olihan Torinon finaaliturnaus kokemuksenakin sellainen pläjäys, että oksat pois. Aika harva pelaaja pääsee näistä kisoista pelaajan roolissa nauttimaan, joten kyllä näitä hyviä muistoja kelpaa pyöritellä mielessä vielä pitkään.

Kausi 2022 on nyt omalta osaltani virallisesti tullut päätökseen, joten palaan sunnuntaina kotiin, jossa ehtii nyt vihdoin olla vähän pidempään. Keho on ilmoitellut kuormituksen kumuloitumisesta syksyn mittaan useammalla flunssalla ja parilla pikkuvammalla, mutta hyvin tämäkin viikko taisteltiin kipulääkkeiden ja kummankin nilkan jokaisen treenin ja matsin teippauksella maaliin asti. Tuleva reilun viikon totaalilepo tulee kuitenkin varmasti tarpeeseen.

Palataan koko kauden yhteenvetoon tarkemmin vielä tulevilla viikoilla, sillä kyllähän tässä menee hetki sulatellessa sitä, miten hyvin tämä vuosi on kokonaisuutena mennyt. Paljon on opittu ja koettu ja kasvettu. Ja paljon on vielä edessä. Vamos.

55 thoughts on “Torino ATP Finals SF, Heliövaara/Glasspool – Mektic/Pavic 4-6, 7-6(4), 6-10

 • Tasaisessa väännössä kroatit hallitsivat tiukat paikat erinomaisesti ja sen myötä olivat 2 pistettä parempia. Toki tuuriakin heillä oli, mistä erityisesti jäi harmittamaan Lloydin minimaalisen taidokas pudotusyritys matsitiebreikissä. Jos pallo olisi tippunut verkkoa nuollen vastustajan puolelle niin…..
  Siis kaikki kreditti kroateille, mutta ehdottomasti samaan hengen vetoon iso käsi Glasspool-Heliövaaralle finaalista ja koko kaudesta. Hieno tennistarina kaikkineensa!

  • Kiitos, olihan tuo kroatialaistenkin kaataminen lähellä. Mutta hieno vuosi joka tapauksessa, palataan siihen vielä tarkemmin uuden postauksen myötä.

 • Joskus urheilujutuissa näkee hassua kiertoilmausta ”Joukkue ei pelannut omalla tasollaan.” (Mikä sen tason määrittää, ellei se miten joukkue pelaa?) Jostain syystä sitä käytetään vain silloin, kun peli menee ns. vihkoon. Toinen vastaava on ”En ollut kentällä oma itseni.” Sinä et näitä harrasta, vaan purat matsin pala kerrallaan, ja kulloinenkin taso syineen ja seurauksineen tulee selväksi, mikä on yksi syy siihen, että viihdyn täällä niin hyvin. Taso on siis juuri tämän turnauksen mukainen. Vielä on pieni matka ehdottomalle huipulle, mutta sijat 3-4 pysyvämmin saavutettu. Sitä sopii edelleen ihmetellä ja hehkuttaa!

  Hyviä vapaapäiviä, lepäile kroppa kuntoon!

  • Kiitos! Hyvin sanottu, eihän sitä voi realistisesti aina odottaa pelkkiä voittoja, vaan myönnettävä, että taso ei aina riitä. Mutta onhan se makeaa, että taso riittää jo näin korkealle. Ensi vuotta odottelessa!

 • Harri ,ATP finals oli upea turnaus teiltä! taistelitte hienosti ja olitte lähellä. Tulos jättää sopivasti nälkää ensi kaudelle koska olette maaillman TOP4 neluripari , Ei huono!!! Lauantain ottelunne oli minun TOP 1 ohjelma televisiosta jonka halusin nähdä , ja mikä tarjonta tuli – eli parasta Reality ohjelmaa. Olkaa ylpeitä mitä saavutitte ja miten kehityitte kauden aikana. Onnea ja matka jatkuu…

  • Suuret kiitokset! Todellakin ollaan ylpeitä, niin upea vuosi on takana. Ja mitä vielä onkaan edessä.

 • Grattis till en fantastisk säsong! Det har varit ett nöje att följa med era matcher på tv och sedan läsa om dem och allt annat du skriver om här på bloggen!
  Du kommer inte ihåg mig, men jag kommer ihåg dig då du som en liten pojke tränade på planen bredvid i tennishallen på Degerö på 90-talet 😃Därför känns det extra roligt att följa med din karriär!
  Njut av den lediga tiden och God Jul!

  • Tack!. Vad roligt att höra att mina matcher har väckt så mycket glädje. 😊 Jag kommer tyvärr inte ihåg allt från 90-talet… God jul!

 • Onnittelut upeasta kaudestanne. Blogisi on antanut paljon uutta tietoa peleistä ja tennisammattilaisen elämästä. Toivotan teille kaikkea hyvää ensi vuodelle!

  • Kiitos ja mahtavaa kuulla, että blogista on ollut paljon iloa. Jatketaan ensi vuonna samaan malliin!

 • Hieno taistelu! Kiitos Harri ja Myrtsi, olette huipulla! Toivon näkeväni teidät ensi kaudellakin yhdessä. Kaikkea kivaa tauolle perheen parissa. Huolehdi itsestäsi!

  • Kiitos, huipulla on hyvä olla! 😊 Jatkamme yhteispelejä ensi vuonna, mutta ensin tosiaan pieni huili perheen kanssa.

 • Kyllähän siinä kaikki ainekset voittoon oli. Kotisohvalla harmittaa vieläkin niin vietävästi, eikä edes täytekakkua ollut pelin jälkeen lohdukkeeksi.

  Pariisissa maailman ykköset näytti kolmannessa erässä tylyyttään ja nyt kroatialaiset. Ei sieltä tule yhtään ilmaista pistettä tai edes virhettä. Esim. ykkösvolleyt ei jää verkkoon. Ehkä siinä on se pieni ero vielä.

  Kertoohan se tietysti jotain tasossa, jos finaaliturnaukseen lähdettäessä minimitavoite on jatkoon pääsy alkulohkosta. Eihän siellä ole kuin kauden kahdeksan parasta paria mukana. Täysin realistisesti asetettu tavoite ja kerran se tuli täytettyä, niin hyvinhän tuo turnaus kaikkiaan meni.

  Maanantai on taas edessä uusi ennätysranking ja aika komea se onkin. Toisen ykkösen kun siitä saa vielä vuoltua pois, niin alkaa olemaan tuo peli pelattuna läpi. Nälkää on siis vielä kotikatsomossa ja tuntuu sitä sinullakin olevan, joten vain taivas on rajana.

  Kiitos tästä viikosta ja sen aiheuttamista tunnemyrskyistä!

  • Kiitos jälleen osuvasta kommentista! Tartuimme tiimini kanssa itse samaan yksityiskohtaan, nämä absoluuttisesti parhaat parit eivät tosiaan tee ratkaisupaikoissa yhtään turhaa virhettä. Olemme ehkä Lloydin kanssa siinä vielä vähän kokemattomia, että juurikin ykkösvolleyvirheitä tulee välillä paineen alla tehtyä, mutta eiköhän tuo kehity siinä missä muukin peli edelleen tulevina vuosina. Nyt pieni huili ja ensi vuonna kohti yksinumeroisia rankingeja.

 • Ihan mahtavaa on ollut seurata teidän nousua maailman huipulle tänä vuonna! Tietysti nälkä kasvaa aina syödessä, joten jospa tästäkin niukasta tappiosta jää entistä kovempi nälkä ensi kaudelle. Innolla odotan miten tarina jatkuu! Onnittelut hienosta työstä ja ansaittua lepoa nyt! 👍👍👍

 • Ensinäkin hyvää synttäriä Lloydille, Happy Birthday Lloyd. Ei ole tietysti mukavaa hävitä syntymäpäivänään, mutta välieräpaikka sinänsä toivottavasti itsessään tuntui ansaitulta lahjalta. Hieno kausi kuitenkin takana, paljon takana tennisfäneille myös erinomaista katseltavaa – kiitos siitä. Ehkä 3-6, 7-6, 7-6 voittonne ”Special K”-parista kauden parhaana jännärinä. Entä omat suosikkinne?

  Vain 2-3 paria ovat enää oikeasti edellänne. Lloydin kämmenpalautus ja oman syöttösi keskimääräinen tarkkuus verrattuna Lloydiin ovat mielestäni ne osa-alueet, jossa pienetkin parannukset ensi vuonna tuovat teidät ainakin lähelle GS-voittoa. Toivottavasti nälkää jäi menestyksen keskellä 🙂

  Rauhaisaa harjoittelutaukoa toivottaen!

  • Kiitos omasta puolestani ja varmasti Lloydinkin puolesta onnitteluista. 🙂 Upea kausihan tämä oli, ei siitä pääse mihinkään. Monta mahtavaa voittoa, muun muassa juuri tuo US Openin 3. kierros sekä pari hienoa Davis Cup -matsia jäivät päällimmäisenä mieleen.

   Kirjoitan vielä tarkemman katsauksen tästä kaudesta pian, mutta onhan ensi vuodesta tulossa varsin herkullinen.

 • Olipa taas tiukka ja huipputasokas ottelu. Tottakai tappio aina harmittaa, mutta kyllähän te jälleen kerran pelasitte maailmaluokan peliä kovatasoista tiimiä vastaan. Mitäpä muuta tiukka ottelu olisikaan voinut olla, sillä pelasittehan ATP Finalsin semeissä neljän parhaan joukossa!!! Mahtavaa!!!

  Kokonaisuudessaan teiltä upea turnaus ja USKOMATTOMAN HIENO KAUSI!!! Onneksi olkoon!!! 👏👏👏
  Tätä huippusuoritusten vuotta teidän kelpaa muistella hyvillä mielin ja ansaitun lepojakson jälkeen latautua kohti ensi kautta. 👍👍👍

  • Hiphei, suuret kiitokset! Onhan tässä edelleen sulattelemista, miten hyvin koko kausi ja niin moni turnaus meiltä sujui. Mutta kai se on siihen totuttava, että isoissa kisoissa mennään pitkälle. 😅 Vamos!

 • Mahtava taistelu, jossa kroaatit joutuivat kaivamaan itsensä kuopasta alituiseen. Ihmeesti kuitenkin aina jostain löytyivät tarvittavat voittolyönnit. Mektic oli syöttöjen kanssa pulassa moneen kertaan, sinänsä aivan ennakkoarvailujen mukaisesti. Vaan ei syöttö murtunut.
  Toivoin Harrilta hyvää syöttöpeliä ja Lasipoolilta hyviä palautuksia. Toinen toiveistani toteutui loistavasti, toinen ei niinkään. Kauden parasta syöttötyöskentelyä Harrilta! Kroaatit olivat parempia palautuksissa, ja siitä se pieni ero syntyi.

  • Jep, hieno ottelu, mutta kroatialaiset osaavat kyllä pelata tiukat paikat todella tarkasti. Eivät he turhaan ole muun muassa Olympiakultaa voittaneet. Ensi kaudelle sitten minulle vielä tarkempia syöttöjä ja Lloydille vielä parempia palautuksia. 💪

 • Onnittelut loistavasta kaudesta, Harri! Hyvä, että jäi jotain tavoittelemista ensi vuodelle. Kovaa tasoa vaaditaan ihan absoluuttisella huipulla: Oikeastaan yhtäkään pakottamatonta virhettä ei sallita, syöttämisen oltava aivan huippua ilman notkahduksia ja kaksareita sekä näiden päälle se oman muun pelin ihan hyvä -taso ei riitä vaan vaaditaan ripaukset huippusuorituksia siellä täällä. Eilen vastustajat olivat juuri tällaisia. Tie break erityisesti ratkesi näihin. Pientä hiontaa siis tarvitaan mutta nyt olette niin lähellä, että ei meinaa malttaa ensi vuoteen odottaa. Lepäile kroppasi nyt kuntoon ja täydellä höökillä sitten ensi vuoteen!

  • Kiitos! Näinhän se näyttää olevan, että absoluuttisesti parhaita pareja vastaan pitää löytää pari spesiaalisuoritusta, jos meinaa tie breakeja voittaa. Ilmaisia ei tule yhtään, eikä edes perustaso tosiaan aina riitä.

   Mutta onpahan ensi vuodelle jännitettävää! 🙂

 • What an amazing atmosphere to play tennis in! 💪 The average ticket price for the evening session was €378 and your match certainly entertained them and made up for a very one sided singles SF.

  As keeps being said about doubles matches, it comes down to such fine margins. You thoroughly deserved the second set, being the more consistent pair and had chances in each of their service games. Lloyd was so unlucky in the 5-7 point in the MTB, he was so close to the net he had to be careful his racquet didn’t touch it with his follow through. 🎾 Such an immense week to top an immense season. The experience you’ve both gained in such a short period of time will be invaluable when next you’re in these tight situations. 😎 The revenge tour is going to be sweet. 🤌

  What a bonus it’s been to be able to watch your practice sessions each day including you all singing ”Happy Birthday” to Lloyd when he arrive on court today. He loved it! 😁 Volley practice at the net in doubles is scary to watch. 👀 A helmet is required. 🪖

  I look forward to your ”year end review”. I just read the blog after your first match of the year in Adelaide, who would have believed then what was to come in the next the 11 months? 💪👏

  Enjoy some well deserved R&R with your family, it’s been a blast! 💥

  • Thanks a lot for the nice comment again! Small margins again against the Croatian team, but next time it has to be our turn. 😅

   I was wondering if anyone was watching those practice streams and it seems yes. Nice to hear!

   And you are right, it is almost scary to think how far we’ve come from the beginning of this season. Can’t wait for 2023 already!

 • Onnittelut hienosta kaudesta ja kiitos jännittävistä hetkistä tämän vuoden aikana! Ei muuta kuin kroppa kuntoon ja treenillä entistäkin vahvemmaksi ja kohti vieläkin kovempia saavutuksia, vamos!

 • ….kuin myös; isot onnittelut menestyksekkäästä kaudesta.
  Have a nice holiday season…. see You nexr year.

 • Onnittelut upeasta kaudesta! Vasta muutama kuukausi sitten löysin blogin, mutta siitä eteenpäin olen lukenut jokaisen postauksen ja myös kommentit. Koukuttavaa tämmöiselle innokkaalle penkkiurheilijalle.

  Mielenkiinnolla odotan kausipohdintaa, jossa varmaan on myös tulevaisuusmietteitä. Eiköhän tärkein tulevan osalta ole se, että onhan Lloydin kanssa yhteistyön sovittu jatkuvan? Jos ja kun on, niin näkymät ensi vuoteen ovat ihan erilaiset kuin päättyneeseen. Nyt voitte itse miettiä kisakalenteria sen mukaan mikä sopii ja on järkevää, kun ei tarvitse miettiä mahtuuko mukaan ja koettaa laskeskella sitä. Sen luulisi antavan rauhaa ja vapauttavan energiaa.

  Tervetuloa takaisin tänne eilen lumipeitteen saaneeseen Helsinkiin. Nyt vaan paikat kuntoon!

  • Tosiaan ! Oliko se tosiaan vielä lokakuussa, että piti jännätä pelaatteko te Tukholmassa vai ette ? Nyt ilmeisesti pelaatte ainakin seuraavat puoli vuotta juuri ne turnaukset, jotka teille parhaiten sopivat !

   • Tämäpä juuri! On kyllä tilanne muuttunut nopeasti. Mutta siistiähän se on, että ensi vuonna voi kalenteria rakentaa isot kisat edellä.

  • Isot kiitokset! Mukava kuulla, että blogi kiinnostaa ja jopa kaikki kommentit tulee kahlattua läpi. 🙂 Kauden yhteenvetoa on tulossa pian, mutta toki sen verran voi paljastaa, että ensi vuonna jatketaan tottakai Lloydin kanssa yhdessä. Ja mikäs on jatkaessa, kun voi pelata juuri ne kisat mitkä haluaa. 😎

   Pari päivää vielä huilia jäljellä ja sitten alkaa taas treenijakso 💪

 • Onnittelut tappiosta huolimatta upeasta finaaliturnauksesta ja aivan mielettömästä kaudesta! Huikea vuosi ja teillä on vielä paljon mahtavia turnauksia edessä. Ette todellakaan ole kaukana top3-5 pareista. Olen samaa mieltä joidenkin aiempien kommentoijien näkemyksistä – näin maallikon silmin hieman yksinkertaistettuna mielestäni teidät erottaa aivan absoluuttisesta kärjestä Lloydin palautukset ja sinun syöttö. Parhaimmillaan molemmat huipputasoa ja suurinta osaa pareista vastaan riittää, mutta varianssia liikaa ihan top-ukkoja vastaan. Jos vaan Lloydilla olisi sinun palautukset ja sinulla Lloydin syöttö.. se olisi melkeinpä jo epäreilua. Mutta onhan se hyvä, että on jotain kehitettävää. Toivottavasti ensi vuosi on tätäkin upeampi ja jo Australiassa menette päätyyn asti. Kiitos jälleen kerran mahtavasta blogista ja kaikista hienoista hetkistä mitä olet meille penkkiurheilijoille tarjonnut. Nauti hyvin ansaitusta tauosta ja ota perhe mukaan Australiaan!

  • Kiitokset! Olihan tämä opettavainen ja upea vuosi kerta kaikkiaan. Mutta edelleen riittää kehitettävää ensi kaudelle, mikä tietysti tuo omalta osaltaan myös lisää motivaatiota tekemiseen. Ja toki muutkin kehittyvät eli paikoilleen ei saa jämähtää.

   Australia matka siintää jo silmissä, mutta vielä pari päivää saa huilata ennen kuin treenijakso alkaa. Vamos.

 • It’s been a joy to watch you guys this year, as well as applaud your meteoric rise through the rankings.
  All the very best, Eliza

 • Kiitos Harri ja Lloyd!
  Olette nyt maailman huippuparien joukossa.
  Lisåå tätä ensi vuonna.
  Odotan innolla!

 • Hyvin taistelitte, mutta Mektic/Pavic olivat vain hieman parempia kentällä lauantaina. Onnittelut upeasti sujuneesta vuodesta ja tsemppiä seuraavaan kauteen! Toivottavasti treenaatte apinan raivolla. 🙂

  • Hieno otteluhan tuo oli, mutta vastustajat hiukkasen parempia. Nyt vaan kovaa treeniä alle, niin ensi vuonna tuo ero on toisin päin. 💪

 • Se Lloydin syöksy verkolle 5-7 tilanteessa olisi tietysti saanut nousta sentin korkeammalle, mutta mahdottoman vaikea paikkahan se oli. Loistavan turnauksenhan te pelasitte, eikä Ausseissa ole paljoakaan puolustettavaa, joten nousu aina ylemmäs on lähes varmaa! Suurkiitokset tästä vuodesta, ja levon jälkeen ensi vuoteen. Vamos!

  • Jep, pienen pienet oli erot tuossa semifinaalissa. Mutta onneksi aina on tiedossa seuraavat kisat, ja tällä kertaa ehtii vielä vähän treenatakin sitä ennen. 🙂

 • Hei, ajattelin toivoa postausta. Teit yhte vuonna vuoden lopussa sellasen tulot ja menot postauksen, jota oli kiva lukea. Ihan vertailunkin mielessä sellainen postaus olisi kiva nytkin, kun kehitystä on tullut!
  Ymmärrän kyllä toki jos sellaista ei enää halua tehdä 🙂

  • Näistä olis kyllä mielenkiintosta kuulla ja verrata tuohon aiempaan postaukseen! Ja vaikkei tuloja haluaisi jakaa niin varsinkin menot atp-kiertueella olisi mielenkiintoista luettavaa

  • Hyvä idea, kiitos ehdotuksesta! Eiväthän nuo palkintorahat mitään salaisuuksia ole, joten enköhän ainakin jollain tasolla voi tämänkin puolen ammattilaiselämästä käydä taas läpi. 🙂 Tulot luonnollisesti kasvaneet viime kerrasta, mutta niin kyllä menotkin. 😅

 • kyllä kotikatsomossakin harmitti, mutta kun harmistus kaikkosi ja alkoi ajatella mennyttä vuotta, niin onhan se ollut mieletön nousu 👏 challengereista nitto finaaliin, kuka olisi uskonut… voisi ehkä sanoa että olette maailman 4. kovin pari, niin ensi vuosi tulee tarjoamaan vaikka mitä mahiksia 👊 käsittääkseni alkuvuodesta teillä ei juurikaan ole puolustettavana isoja pisteitä, niin eihän se henk. koht. top10 puhkaiseminen ole mahdottomuus. mutta asia kerrallaan 😉

  nauti lepokaudesta ja perheajasta! ja pakko vielä todeta, että kyllä ram/salisbury ansaitsivat voittonsa näistä karkeloista, sen verran suvereeni esitys oli.

  • Jep, olihan tämä jopa ihan hullu vuosi kaiken kaikkiaan! Ja lopetus finaaliturnauksen semeissä oli oikeastaan juuri se, mikä tasomme oikeastikin oli. Muutama pari on vielä tasollisesti edellä, mutta toivottavasti ei enää pitkään. 🙂

 • Kiitos kaikista niistä elämyksistä, joita olette meille katsojille tarjonneet. Onnea hienosti menneestä kaudesta! Tätä blogia on kiva lukea.

Comments are closed.