Adelaide 1 ATP250 R16, Heliövaara/Glasspool – Erler/Miedler 6-3, 7-6(4)

Jes, erinomaisella voitolla lähti käyntiin kausi 2023! Vastassa oli vaaralliseksi tiedetty itävaltalaispari, mutta pidimme omista syötöistämme suorastaan kliinisesti huolta antamatta vastustajille yhtään murtopalloa, ja onnistuimme lopulta ratkaisupaikoissa palautuspelissäkin hienosti. Kyllä oli mukava pelata, ja siistiä on päästä jatkamaan tositoimissa taas torstaina.

Tarkoitus oli kirjoitella fiiliksiä vielä ennen tätä ensimmäisen kierroksen matsia, mutta aikaeron tuoma jetlag on kyllä ottanut tällä kertaa minut jotenkin harvinaisen tiukasti otteeseensa, eikä eilen illalla enää läppäriä jaksanut avata. Treeniajat ovat olleet unirytmin kannalta vähän huonoja, ja vaikka olen päivät pysynyt hyvin hereillä niin yöt ovat kyllä olleet tosi lyhyitä. Viime yönä tuli onneksi kuitenkin ensimmäistä kertaa yli kuusi tuntia unta mittariin, ja tänään virtaa olikin vähän aiempia päiviä paremmin.


Treenit ovat kokonaisuudessaan sujuneet olosuhteisiin nähden kuitenkin varsin hyvin, sillä ei se aina helppoa ole saada itsestään kaikkea irti pitkän matkustuksen jälkeen ja aikaeron kanssa painiessa. Varsinkin, kun viikonloppuna lämpötila kipusi yli 35 asteen, eikä omia matkalaukkuja ole vieläkään näkynyt. Jälkikäteen katsottuna tuli ehkä vedettyä jopa liian kovaa ensimmäiset pari treenipäivää, mutta onneksi tiistain kevyempi päivä palautti terävän olon kehoon. Ja treenimatsit ovat kyllä sujuneet todella hyvin, eli ei ole omasta pelitasosta tarvinnut olla kyllä yhtään huolissaan.

Pyysin kisajärjestäjiltä laukkujen puuttumisen takia myöhäistä matsiaikaa, mutta se ei tällä kertaa ollut järjestettävissä, sillä vain yksi toisen kierroksen ottelu pelattiin ennen meitä. Onneksi Adelaidesta löytyi kuitenkin paikallinen tennisshoppi, josta sain ostettua muutaman uuden gripin ja varmuuden vuoksi vähän lisää jännettä, niin kelpasi matsiin lähteä ihan kelpo varustuksella. Varatossuja, lippistä tai kahta mailaa enempää ei nyt tähän hätään ollut käytettävissä, mutta eipä niitä onneksi tarvittukaan.


Olosuhteet olivat tänään keskiviikkona tenniksen pelaamiselle aika kelvolliset lämpötilan pysyessä keskipäivälläkin lähempänä 20 kuin 30 astetta. Tuulta oli australialaiseen tapaan jonkin verran, mutta se toki kuuluu ulkotennikseen. Aurinkokaan ei pahasti häirinnyt puolipilvisen taivaan takaa. Kenttä on täällä Adelaidessa varsin nopea ja pallot tuntuvat jonkin verran liitävän ilman halki, joten pisteet pysyvät ainakin nelinpelissä aika lyhyinä. Taktiikkana olikin pelata tarkkaa syöttö- ja verkkopeliä ja pitää homma omissa käsissä.

Matsin alkaessa kaikki keskittyminen oli olennaisessa ja se tuntui toimivan. Pidimme alusta alkaen syöttöjämme vakuuttavasti, ja Lloyd oli todella terävänä palautuksissaankin. Omat palautukseni olivat vähän hakemista, kunnes 3-2 -johdossa sain tarvittavan yhden rystypalautuksen kaivettua lobbina takaisin, mikä riitti murtoon Lloydin pelatessa huippuhyvän gamen. Eikä erävoittoon enempää tarvittu, kun omat syötöt pidettiin vakuuttavasti loppuun asti.

Toisessa erässä oli lähellä, että homma olisi lähtenyt täydellisesti käyntiin, kun pelasimme kolme mahtavaa pistettä Erlerin ensimmäisessä syöttövuorossa. Hän syötti kuitenkin 0-40 -tilanteeseen kolme hyvää syöttöä. 40-40 -tilanteessa löin puolestaan vahvan krossipalautuksen Erlerin jalkoihin, ja Lloyd pääsi hyvästä paikasta lyömään kämmenvolleyta, mutta pallo jäi juuri ja juuri verkkoon. Ei sii murtoa meille. Eikä ollut kaukana murto myöskään 1-1 -tilanteessa Miedlerin syötössä saadessamme kaksi murtopalloa. Erlerin pokavolley 40-40 -tilanteessa pomppasi kuitenkin Lloydille hankalasti melkein pään yli, ja vaikka Lloyd tuon saikin kurotettua kenttään, niin seuraava hänen volleynsa napsahti verkkonauhaan.

Ilman murtoja siis edettiin hyvästä painostuksestamme huolimatta, ja erän puolivälissä itävaltalaiset saivat myös muutaman helpomman pidon aikaiseksi. Meillä ei kuitenkaan missään vaiheessa ollut hätää omissa syötöissämme, eikä paine kasvanut sen kummemmin, vaikka olimmekin jatkuvasti tulostaululla yhden gamen perässä. Mutta kuten tiedetään, niin ei nelurissa kovin paljoa ole varaa keskittymisen antaa herpaantua. Ilman murtoja edettiin kuitenkin tie breakiin asti.

Tie break oli meiltä perinteiseen tapaan todella tarkkaa tekemistä. Erler piti vaivoin ensimmäisen syöttöpisteensä, minkä perään Lloyd syötti kaksi ässää. Sen jälkeen löimme kumpikin kaksi superhyvää palautusta Miedlerin ykkössyöttöihin siirtyen 4-1 -johtoon. Miedler kaivoi tuohon kohtaan tosi hyvän lobbipalautuksen kaventaen tilannetta hieman, mutta seuraava piste tuli tärkeästi kotiin hyvällä ykkösvolleyllani. Jatkoimme aggressiivista palauttamista, mutta nyt ei ollut ihan tuuriakaan mukana kovien palautustemme jäädessä verkkonauhaan kummassakin seuraavassa pisteessä. Lloyd pääsi kuitenkin syöttämään 5-4 -johdossa, emmekä tuossa erehtyneet. Kumpikin piste kotiin samalla kombolla eli vahvalla ykkösellä ja minun erinomaisella rystyvolleyllani, ja näin pääsimme tuulettamaan kauden ensimmäistä voittoa.

Sanoisin, että tämä oli meiltä kokonaisuutena todella hyvä matsi. Omien syöttöpisteiden voittaminen 84%:n varmuudella on kova suoritus koska vain, ja tuolla tasolla pelatessa taistellaan voitosta ketä vastaan tahansa. Palautuksissa olimme Lloydin kanssa kumpikin ajoittain tosi hyvin mukana, mutta harmittavasti aina vähän eri aikoihin. Toki toisessa erässä joku kuudesta murtopallosta olisi hyvin voinut tulla kotiin, jolloin matsi olisi ollut vielä selvempi, mutta kyllähän tie breakin voittokin tuo mukavasti itseluottamusta.

Yksi parhaista osa-alueista omassa pelissäni oli myös hurjan hyvin sujunut verkkopeli. Kovasti joulukuussa harjoiteltu ykkösvolleypeli oli todella laadukasta ja muukin verkkotyöskentely todella vahvaa. Olin myös syöttäjän partnerina itse varmuus, mistä osoituksena esimerkiksi matsin kaksi viimeistä pistettä, joissa ei ollut nähtävissä minkäänlaista epäröintiä. Vuosi sitten voi olla, että toinen noista olisi jäänyt kokonaan ottamatta ja toisen olisin ehkä lyönyt vain keskelle takaisin, mutta nyt tuloksena oli kaksi vuorenvarmaa winneriä krossina, suoraan oppikirjasta.

Lloydin kanssa homma toimii myös kemian puolesta edelleen tosi hyvin, eikä kentällä tuntunut ollenkaan siltä, että edellisestä matsista olisi jo toista kuukautta. Olemme tämän reissun ilman valmentajaa, joten matsia edeltäviä rutiineja pitää ehkä vähän vielä terästää, mutta muuten homma sujuu kyllä aika itsestään. Ja onhan kisassa mukana paljon muita brittejä, joilta saimme tänäänkin mukavasti kannustusta. 😊

Huomenna torstaina on vuorossa välipäivä ennen kuin matsit jatkuvat puolivälierällä perjantaina. Vastustajaksi tuohon matsiin tulee joko Haase/Middelkoop tai Barrientos/Behar, mutta tuon ottelun tulos selviää vasta huomenna. Siihen asti jatketaan treeniä ja nautitaan siitä, että tätä kirjoittaessa myös laukkuni ovat juuri saapuneet luokseni! 🥳

16 thoughts on “Adelaide 1 ATP250 R16, Heliövaara/Glasspool – Erler/Miedler 6-3, 7-6(4)

 • Kiitos analyysistäsi. Mukavaa luettavaa.
  Onnittelut kauden avausvoitosta ja siitä, että laukut löysivät tiensä perille.
  Full ahead!

 • Onnittelut hienosta voitosta ja hyvästä alusta kaudelle! Tilastojen ja analyysisi valossa erinomainen ottelu. Mukava kuulla, että olet saanut siirrettyä tiiviin treenikauden kehityskohteita myös sinne toimiston puolelle 🙂 Toivottavasti Lloydin palautuspeli ennustaa hyvää myös sen osa-alueen kehitysaskelien suhteen.
  Emil tiimeineen saapuu ausseihin Punen turnauksen jälkeen, pääsetkö siinä kohtaa myös tutun fyssarin käsittelyyn ja sen myötä kropan ihan viimeisen päälle iskuun ennen AO:n alkua?

  • Kiitos, tuntui kyllä itsekin jotenkin antoisalta, kun treeneissä harjoitellut osa-alueet toimivat niin hienosti matsissakin. Ja Lloydin palautuspeli oli tänään kyllä selväsit minun palauttamistani parempaa, mikä on mukavaa sekin. 👍

   Ja tosiaan Emil on tulossa tänne Adelaideen ensi viikolle, ja yhteinen fyssarimme Mikko tulee samalla tännepäin myös. Vielä muutama päivä pitäisi sinnitellä siis vielä omillaan. 🙂

 • Mahtavaa! Kausi on fanin näkökulmasta pitkältä tuntuneen odottelun jälkeen avattu ja vielä toivotulla tavalla. Tekstin perusteella kuulostaa, että peli on mennyt toivotusti eteenpäin. Harmi vaan, että eivät tuolla Australiassa osaa meitä ajatella ja laittavat teidät pelaamaan ihan mahdottomiin aikoihin. Jospa joku peli tuolta kiertueelta osuisi niin, että pääsisi sen jopa näkemään.

  Mutta pelit jatkuu ja nautitaan niistä täysin, vaikka sitten vaan tekstimuodossa!

  • Jes, kausi on käynnissä ja pelit jatkuvat! Matsiaika ei kyllä perjantaina ole yhtään helpompi, sillä pelaamme heti kello 11 eli Suomen aikaa 2.30. Mutta toivottavasti matseja tulee vielä monta lisää.

 • Onneksi olkoon Harri melkein täydellisestä kauden avauksesta ! Tiedämme kuinka paljon olet tehnyt töitä parantaaksesi peliäsi vieläkin korkeammalle tasolle. On hienoa nähdä … keskellä yötäkin, että työ on tuottanut hedelmää jo heti ekassa matsissa.

  Ja matkalaukkujen tulo oli varmasti päivän toiseksi paras asia !

  • Kiitokset! Kovasti tässä tosiaan töitä tehdään, ja onhan se hienoa nähdä sen tuottavan tulosta. Ja perjantaina pääsee sitten pelaamaan normaalien varusteiden kanssa, joten kyllä tästä hyvä tulee. 💪

 • Onnea Harri ja tsemppiä kauden avaukseen!

  Kysymys: miksi perhe ei lähtenyt mukaan maailman toiselle puolelle? Aussi reissu taitaa olla kuitenkin viikkojen mittainen ja nykyisillä palkintorahoilla tämä olisi varmaankin mahdollista ja kenttien ulkopuolellea sopivaa vastapainoa 🙂

  • Kiitos! Kyllähän tuota perheen mukaan ottamista mietittiin, ja olisihan se ollut todella mukavaa. Mutta ei se aina niin helppoa ole saada kaikki järjestymään, kun vaimo käy töissä ja koiraakin pitää jonkun hoitaa. Ja onhan aikaerot ja yli vuorokauden matkustamiset suuntaansa pienen lapsen kanssa raskasta sekin. Toivottavasti keväällä sitten päästään koko porukalla yhdessä matkaan, kun kisoja on vähän lähempänä. 🙂

 • It’s been almost 8 weeks since you last played together so I was missing my Glassovaara fix. 😁 It was like watching you play a Challenger (you remember them? 😜) with the only coverage being the static camera on the back fence. At first, I didn’t recognise you being in all black but Lloyd was back in Turin with his kit. 🧐

  That was a good win against a streaky pair. You both served well and didn’t face a BP and you had the point of the match with the round the net post winner. 💥

  Good luck in the QF.

  • Luckily it didn’t feel at all like it had been so long since our last match. All went so smoothly on the court. My black match kit consisted of the only tennis shirt I had in hand luggage and some random shorts and cap from local Lululemon store. 😅 On Friday I can finally wear my normal match clothes as the bags finally arrived Wednesday night.

 • Kyllä kannatti laittaa herätyskello soimaan! Oli miellyttävää katseltavaa, ja luottamus senkun lisääntyy! Jännittää ei nyt tarvinut. Toisella puolella verkkoa vähän turhauduttiin välillä, ja ymmärrettävästä syystä: palautitte hyvin ja verkolla olit tosi näppärä, jesss! Kyllä täällä valvoa jaksetaan, joten antakaa palaa!!! Tsemppaa Eemilkin oikeille raiteille yli tämän päivän tappion.

  • Oli siinä varmastiheräämistä keskellä yötä tuota ensimmäistä matsia katsomaan, mutta toivottavasti oli sen arvoista. 🙂 Ja perjantaina joutuu ehkä tekemään saman, jos meinaa meitä katsella uudestaan. Mutta me annetaan siitä huolimatta palaa. 💪

 • Upea alku vuodelle ottaa voitto taitavasta parista. Erler ja Miedler ovat menestyneet etenkin Challengerin puolella erittäin hyvin ja himoitsevat varmasti täyttä nousua ATP-tasolle vuonna 2023.

  Onnittelut Harri & Lloyd ja tsemiä jatkoon!

  • Kiitos! Oli kyllä kova pari vastassa, kuten Talin Challenger-kisan finaalista kauden 2021 lopulta muistamme. Ja voittihan Erler/Miedler viime kaudella usean CH-kisan lisäksi myös Wienin ATP500-kisan kotikentällään eli kyllä sieltä osaamista löytyi.

   Perjantaina sitten vähän kokeneempaa paria vastassa, mutta eiköhän samat lääkkeet tehoa heitäkin vastaan.

Comments are closed.