Kuntoutumista kotioloissa Davis Cupia odotellessa

Australian kesäinen lämpö vaihtui suomalaiseen pakkastalveen. Palasin Melbournesta kotiin heti tappion jälkeen, ja olemme nyt tiimini kanssa tutkineet selän tilannetta ja aloittaneet kuntouttamisen kohti tulevia pelejä. Mistään vakavasta ongelmasta ei onneksi kuitenkaan ole kysymys, joten ensi viikon Davis Cup -matsit pysyvät ohjelmassa.

Tiesin jo aika varmasti viime lauantain toisen kierroksen matsin aikana, että seuraavat päivät tulevat olemaan fyysisesti vaikeita. Selän voimakas suojakramppi teki muun muassa vartalon taaksetaivutuksista ja vartalon kierroista lähes mahdottomia, eikä istuminen tai suorassa seisominenkaan oikein ollut mahdollista. Liikkuessakin sitä vähän koko ajan pelkää sellaista alaselkään isolle alueelle iskevää lamauttavaa kipua, joten koko ajan kehossa on pieni jännitys päällä, ja liikkuminen on hyvin varovaista.

Teimme fysioni Mikon kanssa lauantai-illan matsin jälkeen useamman tunnin hommia, mutta ei sekanelinpelin pelaaminen sunnuntaina ollut millään tasolla mahdollista. Kävin kuitenkin paikan päällä vielä tapaamassa kisalääkäriä, jotta saatiin virallisesti vetäytyminen merkittyä papereihin. Harmittaa silti tuokin, sillä olisimme olleet aussiparini Ellenin kanssa varmasti ihan kova luu mixtyssäkin.

Seuraava askel oli kotimatka, mikä ei huonolla selällä Australiasta asti ole mikään miellyttävä ajatus. Yhteys Singaporen kautta yhdessä nopealla vaihdolla oli kuitenkin paras mahdollinen, ja bisnesluokan penkki tällä kertaa todellakin hintansa väärti. Finnairin koneessa oli Singaporessa vähän teknisiä ongelmia, ja jouduimme palaamaan kiitotien laidalta takaisin terminaaliin pariksi tunniksi, mutta muuten matka meni yllättävän hyvin.

Tarkkasilmäisimmät ovat saattaneet peliasustani Adelaiden kisassa huomata, että sain täksi vuodeksi uudeksi yhteistyökumppanikseni yksityisiä terveydenhuoltopalveluita tarjoavan Pihlajalinnan, ja kylläpä oli tuosta yhteistyöstä heti apua loukkaantumistilanteessa. Pääsin heti saapumispäivänä Munkkivuoren toimipisteeseen magneettikuvaan, minkä jälkeen kävimme iltapäivällä lääkärini Petri Heleniuksen kanssa selän tilanteen vielä tarkemmin läpi.

Erilaisia selkävaivoja on uralleni mahtunut useampiakin, joten järjestelmästä löytyi aikaisempien vuosien magneettikuvia, joihin nykyistä tilannetta pystyi vertaamaan. Mitään suuria mullistuksia ei kuitenkaan ollut havaittavissa, mikä oli tietysti jonkinasteinen helpotus. Saatoimme siis keskittyä oireiden lievitykseen, mikä tarkoitti kipulääkepiikkiä samantien sekä lihasrelaksantteja ja kovia kipulääkkeitä seuraaviksi pariksi päiväksi.

Yöunien kanssa ei noiden kolmiolääkkeiden kanssa ole ollut ongelmia, joten aikaerosta palautuminen on käynyt ennätysnopeasti. Olemme myös jatkaneet fysioni Mikon kanssa päivittäisiä käsittelyjä selän mobilisoimiseksi, minkä lisäksi olen ollut lääkärini Petrin kanssa päivittäin yhteydessä. Selän tilanne onkin nyt kuusi päivää tapahtuneen jälkeen todella paljon parempi, ja tarkoitus olisi viikonlopun aikana jo kokeilla kevyesti pallon lyömistä.


Ensi viikon ohjelma tulee olemaan varsin tiivis kaikkine Davis Cup -valmistautumisineen ja erilaisine mediatilaisuuksineen, mutta pääasia omalta kannaltani olisi tietysti saada fyysisesti keho täyteen pelikuntoon. Voi olla, että treenaan alkuviikon vähän tavallista kevyemmin, mutta eiköhän loppuviikkoa kohti intensiteetti kasva ihan kunnolliseksi matsien alun lähestyessä.

Espoon Metro Areenalla pelattava DC-ottelu Argentiinaa vastaan on kerännyt harvinaisen paljon kiinnostusta jo etukäteen, eikä ihme. Suomen joukkueella on täydet mahdollisuudet ottaa kotikentällä historiallinen voitto ja paikka Davis Cup -lopputurnaukseen ensimmäistä kertaa. Argentiinan kaltaisella tennismaalla riittää tietysti leveyttä joukkueessa vaikka kuinka, mutta vielä aikaisempaa nopeammaksi viritetty kenttä ja kuuma kotikatsomo tuovat varmasti heille omat haasteensa.

Peliareenalla riittää kaiken lisäksi vielä muutakin ohjelmaa, sillä tänä viikonloppuna Metrolla järjestetään taitoluistelun EM-kisat ja vielä ensi keskiviikkona hallissa esiintyy metallibändi Manowar. Tenniskenttä saadaan viritettyä areenalle siis vasta ensi viikon torstaiksi. Normaalisti kentän tulisi olla joukkueiden käytössä vähintään kolme päivää ennen otteluiden alkua, mutta poikkeusluvalla treenit pidetään alkuviikon ajan Talissa, johon on maalattu yksi harjoituskenttä muistuttamaan varsinaisen pelikentän olosuhteita. Todellisuudessa samanlaiseen pomppuun ei kuitenkaan päästä, joten saa nähdä, miten kumpikin joukkue lopulta matsikentälle sopeutuu.

Davis Cup -matseihin on jo tässä vaiheessa myyty yli 6000 lippua, ja varsinkin lauantaille on ihan realistisesti olemassa mahdollisuus sille, että tapahtumasta tulee loppuunmyyty. Olisihan tuo upea saavutus suomalaisessa tenniksessä, joten toivottavasti jokainen kynnelle kykenevä tulee meidän joukkuettamme kannustamaan. Niille, jotka eivät syystä tai toisesta paikanpäälle pääse, tarjotaan matsit kuitenkin laadukkaina lähetyksinä YLE Areenassa. Alla vielä linkki lippukauppaan:

https://www.tiketti.fi/tennis-davis-cup-by-rakuten-suomi-argentiina-espoo-metro-lippuja/86813

Ensi viikonloppua odotellaankin siis Suomen joukkueen sisällä jo vesi kielellä, ja kunhan saan itsenikin taas täyteen iskuun, niin varmasti tulee hieno viikko ihan kokonaisuudessaan. Nähdään siis 4.-5.2. Espoossa!

Tässä vielä pieni tiiserivideo käynnistäni fyysisissä testeissä Pihlajalinnassa joulukuussa. Tällainen maksimihapenottotesti antoi erinomaista dataa aerobisiin harjoituksiini.

19 thoughts on “Kuntoutumista kotioloissa Davis Cupia odotellessa

 • Täällä Melbournessa me kannustamme huomenna teidän poissaolonne takia voittoon Kubler/Hijikata-paria. Näin teidän sarja jatkuisi edelleen: Jos te itse ette voita jokaista turnausta, niin sitten se pari, joka voitti teidät tai sai teistä luovutusvoiton.

  Onnea ja voimia parantumiseen !!

  • Kiitos tsempeistä! Tuo aussipari tosiaan voitti lopulta koko kisan, eli emme me kai sitten huonoille hävinneet 😅

 • Finaalissa tosiaan Hijikata/Kubler, ja vastustajana Nys/Zielinski, joka Heliöpoolille paha vastus viime vuoden aikana. Jotenkin sopivasti.

  Davis Cupia tässä odotellessa, sujuvaa toipumista, hienoa olisi nähdä Patti-Harri pari viemässä Suomen jatkoon!

  • Jep, olipa aika yllätysfinaali Melbournessa. Mutta nyt katseet tosiaan jo Espoon DC-matsissa. 💪

 • Mukava kuulla että selän tilanne on menossa jo parempaan. Toivottavasti ehdit 100 prosentin iskuun DC-koitokseen! Tsemppiä vielä kuntoutukseen! Myös Pattin kausi alkanut varsin vahvasti kahden ensimmäisen kisan finaalipaikan myötä (toki tämän viikon kisa päättyi ensimmäisen kierroksen tappioon). Onko sinulla preferenssejä että kenen kanssa pelaat, Emppu vai Patti?

  Teillä ilmeisesti tuli pieni muutos suunnitelmiin, sillä olette Montpellierin kisan entry listalla..?

  • Jep, selän tilanne alkaa olla nyt jo ihan normaali, joten ei onneksi tämän pidempää taukoa tarvittu. DC-nelurissa on tosiaan useampikin vaihtoehto minulle pelipariksi, ja ihan rehellisesti sanottuna mitään päätöstä ei ole vielä tehty sen suhteen ketkä pelaavat. Käymme varmasti vielä tilannetta läpi viikon aikana ja kokeilemme erilaisia kuvioita. Sekä Emil että Patti hoitavat varmasti tonttinsa erinomaisesti, mutta onhan heidän pelityyleissään jonkin verran eroa. 🙂

   Montpellierin kisa jää kyllä väliin. Ilmoittauduimme ihan varmuuden vuoksi, mutta olemme nyt vetäytyneet.

 • hienoa kuulla, että toipuminen sujuu hyvin ja DC edelleen ohjelmassa! ostin liput jo heti kun tulivat myyntiin, sillä luotin, että jarkko kyllä valitsee vanhan tutun ”dream teamin” 🤭 ja hyvä tietää että treenaatte talissa, sillä käyn siellä ensi viikon keskiviikkona omissa treeneissäni, niin pitääpä vilkuilla ympärilleni, että näkyykö tv:stä tuttuja kasvoja 😉
  ja onhan se kait totta että diegon (ja baezin?) jääminen pois argentiinan arsenaalista helpottaa urakkaa, vaikka toisaalta olisi ollut kiva nähdä diego pelaamassa 😄 mutta cerundolo on kyllä kova, taisi tehdä pikanousun viime vuonna challengerista tourille.

  tuolla sivun laidassa et ole maininnut montpellierin turnausta ohjelmassa, mutta entry listalla olette kuitenkin ykkösinä? onko se siis semmoinen ”ehkä” suunnitelma, että varmoja ette ole pelaamisesta siellä? emil ja patrik ovat muuten ensimmäisiä alternateja listalla, joten toisaalta he pääsisivät pelaamaan. mutta toki olisi kiva nähdä kaikki kentällä! 🤩

  • Jep, tulee kyllä kutkuttava Davis Cup! Ja tosiaan Talissa näkyy varmasti DC-pelaajia niin koti- kuin vierasjoukkueesta keskiviikkoon asti. 🙂

   Ja Montpellierin kisa jää siis väliin. Ilmoittauduimme ihan varmuuden vuoksi, mutta olemme nyt vetäytyneet. Patti ja Emppu pääsevät siis mukaan 🙌

 • Hienoa kuulla, että pelit pääsisi jatkumaan jo ensi viikolla. Melkoinen tapahtuma varmasti tulossa ja hienoa, että Ylekin on hereillä tenniksen uudessa nousussa.

  On tuo Hijikata/Kubler -parin finaalipaikka vielä pikkuinen puukon kääntö ja ainakin omassa alaselässä vihlaisee, mutta hienoa heille. Pelit todellakin ratkotaan kentällä, eikä paperilla.

  Näyttäisitte olevan entry listan mukaan ykkössijoitettuja Montpellierissä, mutta omassa kalenterissasi sitä kisaa ei ole. Mikä on ajatus sen suhteen tällä hetkellä?

  • Jep, tulee varmasti hieno Davis Cup, lippujakin myyty jo hurjat määrät ja voi olla että lauantaina halli on loppuunmyyty!

   Ja kova suoritus kyllä aussiparilta hoitaa koko kisat. Lloydin kommentti finaalin jälkeen oli osuva, kertoo kuinka isoja suosikkeja me olimme jopa koko kisan voittajiksi…

   Montpellierin kisa jää siis väliin. Ilmoittauduimme ihan varmuuden vuoksi, mutta olemme nyt vetäytyneet.

 • Kiitos statuspäivityksestä. Tappio Australiassa on pikkujuttu vaan terveys ei ole. Kisoja tulee ja menee, ja terveinä teillä on hyvä mahdollisuus mennä syvälle vaikka joka viikko! Älä riehu liikaa DC-nelurissa vaan anna Pattin hoitaa neluri kotiin 😀 Itsekin olen katsomossa kannustamassa.
  Kohta tässä alkaakin AO-nelurin loppuottelu. Nuoret pojat panivat ykkösparin ihan nippuun. Koolkof ja Skupski näyttivät kentällä hitailta. Pojat löivät kovaa ja KS putosivat kyydistä. Lentsikoissa pokat kolisivat koko ajan. Jatkuuko Hijikatan unelmavire palautuksissa 🤔 … kohta se nähdään?

  • Jep, tärkeintä on tietysti terveys. Selkävamma ei onneksi ollut kovin paha, joten nyt on jo treenit ihan täysillä käynnissä kohti Davis Cupia. 💪 Mutta kyllähän tuo Aussi Openin nelinpeli oli aika yllätyksiä täynnä…

 • Hienoa, että tutkimukset eivät näyttäneet mitään fataalia ja että saat hyvää kuntoutusta. Aika hoitaa toivottavasti loput, ja olet DC:ssä jälleen hyvässä vedossa. Tsemppiä ja peukut koko Dream Teamille! Jos aikaa ja energiaa riittää, olisi kiva kuulla analyysiäsi näistä komeetoista Hijikata&Kubler. Mikä on tuonut heidät näin pitkälle (finaali juuri menossa, eli jää nähtäväksi ottavatko myös Nys&Zielenskin päänahan). Ottiko Myrtsi muuten vähän pidemmän lepotauon vai pelaako jossain ennen seuraava yhteistä matsianne?

  • Oli mukava kyllä huomata, ettei selässä ollut mitään pahempaa vialla. Eli eiköhän Davis Cupissa ole kaikki valmista taas. Voin hyvin muutaman sanan kirjoittaa noista AO:n tuloksista seuraavaan postaukseen, sen verran oli yllätyksiä ilmassa. Ja Lloyd vetää hyvän treenijakson tähän paikkaan niin on hänkin iskussa Rotterdamissa. 💪

 • Hyvä kuulla, että olet ollut hyvässä hoidossa ja toipumassa täyteen iskuun DC -peleihin! Tsemppiä viikkoon, omiin peleihisi ja isot kannustukset koko Suomen DC Teamille!!! 👍👍👍

 • Menestystä Davis-Cupiin; onhan se aika eri juttu pelata tiiminä ja ison kotiyleisön edessä. H. herkkua.

  Mahdoitte Lloydin kanssa hieraista silmiänne Aus Openin dubbelivoittajaa katsellessanne. Pari, josta olitte ottamassa helpohkon rutiinivoiton, kunnes selkäsi jumiutui. Jossittelussa riittää… mutta niin se on joskus päivästä kiinni herkässä lajissa. Ja toki yleisöstä.

  Mites tuo Players’ Council? Varmaan erillisen postauksen paikka joskus. Onko se vain neuvoa-antava, vai onko oikeaa päätösvaltaa? Mites ATP:n ja Djokovicin vaihtoehtoliiton suhteet? Ei ole Djokerin porukasta paljon kuulunut. Sinänsä tilausta voisi jälkimmäiselle kai olla – kilpailukausi kai useimpien pelaajienkin mielestä liian pitkä, joskaan 100:n sijoituksen huonommalla puolella ei kai oikein ole varaa olla pelaamattakaan. Anyway, sikäli kuin eivät asiat ole kovin salaisia, olisi kiinnostavaa saada PC:stä kuulumisia.

Comments are closed.