Rotterdam ATP500 – Ensimmäinen ottelu maanantaina

Viikon aikana on taas ehtinyt tapahtua paljon, kun kävin Davis Cupin jälkeen Lontoossa treenaamassa ja ehdin vielä välissä pariksi päiväksi kotiin ennen lähtöä Hollantiin. Rotterdamin perinteinen ATP500-kisa on ensimmäistä kertaa ohjelmassamme, ja pääsemme avaamaan pelit heti maanantain ensimmäisenä otteluna keskuskentällä. Vastaan tulee mielenkiintoinen kreikkalaispari Tsitsipas/Tsitsipas.

Lontoon treenileiri oli jälleen kerran arvokas ja opettavainen keikka. Pääsimme Lloydin ja Louis’n kanssa hiomaan erityisesti verkkotyöskentelyä sekä henkistä latausta kohti kautta, jossa odotukset ovat luonnollisesti ihan eri tasolla vaikkapa viime vuoteen verrattuna. Jokaisessa kisassa realistinen tavoite on voittaa, ja vaikkei tuo tietenkään aina onnistu, niin voittamisen hetket eivät tule samalla lailla yllätyksenä, kun siihen on ikään kuin henkisesti varustautunut jo etukäteen.

Ehdin Lontoon reissun jälkeen huilata kevyesti kotona, ja pääsin myös käymään röntgenkuvissa, joissa tarkistettiin murtuneen sormen tilanteen olevan edelleen hallinnassa. Suuria positiivisia muutoksia ei näin lyhyessä ajassa toki ollut odotettavissa, mutta eipä onneksi näkynyt mitään negatiivistakaan. Pieni lepo oli myös intensiivisen DC-viikon ja Lontoon reissun jälkeen paikallaan.

Matka tänne Rotterdamiin alkoi lauantaiaamuna lennolla Amsterdamiin, jossa kisajärjestäjät olivat vastassa X5M-bemarilla. Matka Schipholin lentokentältä Rotterdamiin olisi taittunut helposti ja yhtä nopeasti myös junalla, mutta näin sitä ihminen laiskistuu, kun siihen annetaan mahdollisuus… 😅 Perillä kisahotellina odotteli ihan mukava Marriott-ketjun majapaikka, ja ehdin vielä lauantaina päiväkävelyllä tutustua vähän Rotterdamin kaupunkiinkin ennen kuin Lloyd ja uutena kuvioissa mukana oleva valmentajamme Dan saapuivat paikalle parahiksi ennen iltapäivän treenejä.


Saimme jo lauantaina alustavan arvion, että matsimme olisi todennäköisesti ohjelmassa heti maanantaina, joten vedimme sunnuntain treenit hyvällä intensiteetillä läpi. Täällä Rotterdamissa on sisäkisaksi harvinaisen hyvät treeniolosuhteet, sillä kolmen matsikentän lisäksi Ahoy areenalle on rakennettu varta vasten peräti neljä treenikenttää. Saimmekin tänään haluamamme määrän treeniä eli puolitoista tuntia aamulla keskenämme ja tunti pisteitä iltapäivällä maailman ykkösten Koolhof/Skupskin kanssa.  


Peliolosuhteet ovat muutenkin varsin hienot, kuten ATP500-tasolla pitääkin. Keskuskenttä on lähes 16 000 katsojan kapasiteetillaan peräti koko ATP-kiertueen kolmanneksi suurin peliareena, jota suurempia ovat vain Arhtur Ashe -areena US Openissa ja Indian Wells -kisan keskuskenttä. Kaksi muuta matsikenttää ovat selvästi pienempiä, mutta eipä niitä itse asiassa esimerkiksi maanantaina käytetä ollenkaan.


Alusta on tällä kertaa täällä Rotterdamissa mielestäni jopa melko nopea, vaikka aiempina vuosina muistan televisiosta katselleeni todella hidasta peliä tästä kisasta. Toki kierteisiin pallo reagoi edelleen ihan kohtuullisesti, mutta ei täällä kaksinpelitreeneissäkään ole mitään pitkiä ralleja nyt näkynyt. Technifibren X-One -pallot kuuluvat myös subjektiivisen mielipiteeni mukaan siihen melko nopeiden pallojen kategoriaan, ja kuuluvat sitä kautta myös suosikkeihini.

Sisäkisa, nopeahko alusta ja miellyttävät pallot antavat ainakin meidän tiimillemme vahvan itseluottamuksen pelata hyvää tennistä tulevalla viikolla. Taso on kuitenkin näissä ATP500-kisoissa tiukka, eikä avausvastustajammekaan ole helppo, vaikka he villillä kortilla mukaan pääsivätkin. Vanhempi Tsitsipasin veljeksistä on varmasti se syy, miksi villi kortti ulkomaalaiselle tässä kisassa jaettiin, mutta myös nuorempi veljistä on kehittynyt pelillisesti viimeisen parin vuoden aikana selvästi.

Olemme kohdanneet veljekset yhdessä kerran aikaisemmin kaksi vuotta sitten Marseillessa, minkä lisäksi pelasimme kumpaakin vastaan viime vuonna heidän pelatessaan eri parien kanssa. Stefanosta vastaan tilasto on 1-1, kun taas Petrosia vastaan 3-0. Taktisesti huomenna ei kannata kuitenkaan missään nimessä ylipelata palloja Petrosin suuntaan, sillä hän ymmärtää veljeksistä nelinpelitaktiikat jopa isoveljeään paremmin. Tiukoissa paikoissa maila kuitenkin puristaa sillä puolella selvästi enemmän, joten mitä enemmän pelissä on painetta, sitä enemmän pallot pitää saada lyötyä Petrosille. Kumpikin veljeksistä syöttää kuitenkin vahvasti, joten murron saaminen ei tule olemaan helppoa.

Omassa pelissämme syöttötyöskentely on ollut viimeistelytreeneissä vahvaa, joten siitä on hyvä pitää kiinni huomisessa matsissakin. Verkolle päästessämme tilanne on myös pääosin omissa käsissämme, vaikka varsinkin Stefanos saa kyllä palloon vauhtia sen verran reippaasti, että hereillä saa olla. Palautukset varsinkin kakkossyöttöihin tulevat olemaan huomenna ratkaisuasemassa, joten niissä pitää olla parhaimmillaan ja löytää oikeat keinot luoda painetta vastustajille.

Matsimme on ohjelmassa maanantaina heti päivän ensimmäisenä otteluna keskuskentällä kello 11 paikallista aikaa eli kello 12 Suomen aikaa. ATP500-kisasta kun on kysymys, niin livekuvaakin pitäisi olle helposti saatavilla ainakin Eurosport Playerin ja TennisTV:n kautta. Eiköhän laiteta taas täysi höyry päälle ja aloiteta tämä kisa kunnialla. Vamos!

14 thoughts on “Rotterdam ATP500 – Ensimmäinen ottelu maanantaina

 • Taalla Ranskassa Eurosport Player ei ole enaa saatavilla, mutta voimme seurata urheilua eurosport.fr -sivulta samoilla tunnuksilla. Tunnukset toimivat myos eurosport.co.uk -sivulla. En sitten tieda Suomen tilanteesta. Tietaako joku, silla aika ajoin kaymme myos Suomessa 🙂

  • Eurosport Player on lakkautettu. Eurosport.com-sivustolla pystyy sen sijaan katsomaan myös tennistä.

  • Eurosport Playerin hommasin loppuvuodesta (Torinon lopputurnauksen takia) ja pian ilmoittivat, että Player lakkaa 13.1.2023 ja se osio siirtyy Eurosportin perussivuston alle. Näin tapahtui ja sitä kautta tullut tennistä senkin jälkeen katsottua. Mutta tosiaan 13.1. eli tasan kuukausi sitten Player ns. lakkasi olemasta. Tsemppiä peliin!

  • Kiitos asiantunteville vastaajille! Eurosport tosiaan näyttää matsit nykyään suoraan Eurosport-sovelluksessa tai eurosport.com -nettisivulla.

 • Kiitos taas hyvästä blogistasi ja introsta huomiseen matsiin.
  Teidän valmentajakuvio vaikuttaa kovalta ja mielenkiintoiselta, josta olisi kiva kuulla enemmänkin. Onko Louis myös edelleen mukana kehittämässä peliänne ja tuleeko Dan Kiernan olemaan teidän yhteinen valmentaja koko tämän kauden ja mukana kaikissa turnauksissa?

  Tsemppiä huomiseen avausmatsiinne👍👍👍

  • Kiitos vielä tsempeistä jälkikäteen, hienostihan se meni! Palaan tähän valmentajakuvioon tarkemmin vaikka tämän viikon lopussa, kun saadaan ensimmäinen yhteinen viikko taputeltua. Tarkoitus on kuitenkin jatkaa Louisin komennossa Danin tuodessa taustatukea erityisesti kisareissuille, joita vastikään 70 vuotta täyttänyt Louis pääsee tekemään enää harvemmin.

 • Huominen ottelu vetää toivottavasti hyvin yleisöä paikalle joten aikaisesta alusta huolimatta hyvä setappi teillä

  Samaisesta turnauksesta on muisto kakkoskentältä 20 vuoden takaa kun Max Mirnyi tuli verkolle joka pallossa ja Nikolai Davydenko yritti ohittaa takakentältä. Vastaavaa kontrastia saa hakea, tuskin tuota nähdään. Ehkä tuosta matsista voi sen ajatuksen tuoda huomiseen että Stefanos voi olla verkolla epävarmempi jos tulee enemmän palloja kohti tai juuri ulottuviin. Ja varmaan lobit eivät hänelle ole myöskään se omin juttu. Mutta en minä ala ammattilaisia neuvomaan sitä varten on vaimo olemassa.

  • Kiitos vielä jälkikäteen hyvästä kommentista! Vaimolta saa tosiaan ne parhaat neuvot 😉

   Mukavasti oli aikaisesta alkamisajasta huolimatta väkeä katsomassa avausotteluamme. Ja Stefanos oli kuin olikin ajoittain suomalaisittain sopivasti vähän jäässä verkolla. Ei olisi 20 vuoden takainen Max Mirnyi katsonut tuota touhua hyvällä…

 • Hyvä, että olitte saaneet ennakkovaroitusta mahdollisesta maanantaialoituksesta. Itse ihan säikähdin, kun teidän nimet tuli ekana vastaan. Mukavasti pääsette pääsarjat starttaamaan ja toivotaan pitkää viikkoa. Peli on kunnossa, joten eikun vaan tulosta tekemään!

  • Vamos, aikainen lintu nappasi madon! Nyt vain lisää treeniä ja kohti toista kierrosta.

 • Kiitos hyvästä alustuksesta.
  Kotikatsomossa ollaan valmiina huomenna klo 12.
  Normipeliä vaan. Luottoa riittää täällä!

 • Hieno homma ettei tuo treeni aiheuttanut lisäongelmia. Vahva on usko huomiselle vaikka en tällä kertaa pysty katsomaan. Vamos Glassovaara.

Comments are closed.