Rotterdam ATP500 R16, Heliövaara/Glasspool – Tsitsipas/Tsitsipas 6-3, 6-4

Jes, Tsitsipassitettiin vastustajat katsomoon, kuten vaimoni antoi ohjeeksi kotoa lähtiessäni. 🙂 Perushyvä suoritus riitti tänään voittoon, mikä otetaan tällä tasolla tietysti aina ilolla vastaan. Varsinkin kun vastassa on kaksinpelin maailman kolmonen. Seuraavaksi vuorossa on treenipäivä tiistaina ennen kuin keskiviikkona eikun torstaina eikun perjantaina 😅 jatketaan tositoimia.

Sunnuntain ja maanantain välinen yö ei jostain syystä lukeutunut parhaiden nukkumieni öiden joukkuun, mutta en antanut parin tunnin yöllisen valvomisen häiritä tunnelmaa kellon soidessa puoli kahdeksalta. Suuntasimme aamupalan jälkeen kentille ajoissa, jotta pääsimme lyömään aamubollaukset keskuskentällä. Fiilis ja koko pelin tuntuma on monesti isolla areenalla aika erilainen kuin pienillä harjoituskentillä, joten on mielestäni iso etu päästä lyömään tällaiselle pelikentälle edes tuo 30 minuuttia matsipäivän aamuna. Tilaa on paljon enemmän, taustalla enemmän valosaastetta sekä häiriöitä ja spottivalo-tyyppinen valaistuskin vie hetken aikaa totutellessa.


Kello 11:n alkamisaika tarkoitti, että lounas jäi muutamaan lusikalliseen riisiä, mutta onneksi aamupalalla oli tankattu kunnolla ja kaikki oli siten valmista otteluun. Aloitimme pitämällä pari omaa syöttöä terävästi, minkä jälkeen pelasimme kaksi ensimmäistä pistettä Petrosin syöttäessä 2-1 -tilanteessa todella hyvin. Seuraavat kaksi pistettä Stefanos möhlikin sitten mukavasti verkolta, joten pääsimme ajoissa murrolla eteen. Emmekä tuosta murrosta enää erän aikana luopuneet.

Toisen erän teemana oli pitää energiaa yllä ja painetta vastustajien päädyssä, mutta 1-2 -tilanteessa Lloyd pelasi omien sanojensakin mukaan elämänsä huonoimman gamen syöttäjän partnerina missaten kolme volleyta verkon päältä ja vielä yhden iskulyönnin. Homma olisi voinut mennä tuon jälkeen vähän vaikeksi, mutta luultavasti ottelun paras suoritus oli se tapa, miten iskimme heti tuon katastrofigamen jälkeen takaisin. Pientä tuuriakin oli toki matkassa, mutta tapa jolla katkaisin murtopallossa Lloydin ja Stefanosin pitkän takakenttärallin kurotusvolleyllani oli kyllä ihan timanttia.

Saimme monentumin käännettyä pikaisella vastamurrolla nopeasti takaisin, ja vaikka Petros piti syöttönsä vahvalla syöttämisellä 3-3 -tilanteessa, niin Stefanos haparoi hieman uudestaan 4-4 -tilanteessa, emmekä jättäneet tilannetta hyödyntämättä. Lloyd epäonnistui volleystopparissaan ensimmäisessä murtopallossa, mutta löi mahtavan rystypalautuksen seuraavaan. Eikä mies epäonnistunut matsia kotiin syöttäessään 5-4 -tilanteessa. Ottelu oli lopulta ohi reilussa tunnissa, eikä voittajasta ollut epäselvyyttä.


Pelillisesti matsissa oli joitakin tosi hyviä juttuja, mutta toki kehitettävääkin jäi. Olimme skautanneet vastustajien palautuskuviot todella onnistuneesti etukäteen, ja olimmekin verkkomiehinä tosi usein oikeassa paikassa. Ja erityisesti aamulla vielä ekstrana tehdyt iskulyöntitoistot vastustajien lobbipalautuksiin kantoivat hedelmää. Pari kertaa piti ihan itsekin ihmetellä, kuinka hyvin osasimme kumpikin Lloydin kanssa liikkua teknisesti oikein ja nopeasti kreikkalaisten chippilobbeihin taakse päin. Ei ole mennyt treeni hukkaan.

Palauttaminen on lähes ottelussa kuin ottelussa vahvuutemme, eikä tuo osa-alue tänäänkään pettänyt. Ehkä keskittyminen oli pari kertaa vähän löysällä, mutta oikeissa paikoissa sain luettua vastustajien syötöt hienosti. Oma syöttöpeli sen sijaan yski ihmeen pahasti. Eilen treenierässä ykkönen tippui 14/16 kertaa, mutta tänään jäätiin kyllä kauas siitä. Tehotkin olivat ajoittain vähän kateissa, kun syöttäminen meni vähän varman päälle ohjailuksi. Kakkossyötöt olivat kuitenkin onneksi varsin onnistuneita, eikä suurempaa paniikkia niiden osalta missään vaiheessa syntynyt.

Ehkä eniten tämän päivän matsissa ilahdutti kuitenkin se, miten hyvällä rauhallisella mutta positiivisella mielentilalla jatkoimme pelaamista muutaman viikon yhteisten matsien pelitauon jälkeen. Ei pelirutiini mihinkään häviä, vaikkei joka viikko kisaa pelaisikaan. Ja on kyllä myös mainittava, että aika monesti nuorempi veljeksistä eli Petros oli mielestäni kentällä isoveljeää parempi. Jotenkin tuntui, että Stefanos vähän säästeli ainakin ykkössyöttöään ja muutenkin jätti kovimmat peruslyöntipommit lyömättä, kun taas Petros syötti jatkuvasti yli 200mh/h ja löi muun muassa yhteen Lloydin kakkossyöttöön sellaisen kämmentykin, etten ehtinyt hievahtaakaan. Oli jopa aika onni matkassa, että pallo napsahti suoraan vasemman käden peukalooni eikä viereiseen murtuneeseen etusormeen…

Terävästi lähti pallo myös Petros Tsitsipasin mailasta. Harvoin tulee pallo Lloydin 169km/h kakkossyötöstä tuolla voimalla takaisin. Ainakaan rajojen sisäpuolelle.

Kaiken kaikkiaan voitosta ollaan tottakai erittäin iloisia, ja tällä fiiliksellä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa kierrosta. Tulevat kvartsivastustajamme pelaavat ensimmäisen kierroksen ottelunsa vasta tiistaina illalla, kun kentällä 1 kohtaavat parit Bopanna/Ebden ja Nys/Zielinski. Jälkimmäisen parin kanssa vedimme lauantaina treenit ja pari on muutenkin tuttu viime vuodelta. Kokenut Bopanna/Ebden pari sen sijaan on tälle vuodelle uusi kombinaatio, mutta pelaajat itsessään ovat toki tulleet vastaan useammankin kerran vuosien varrelta.

Pidetään tiistaina siis fokus yllä treenikentällä ja vakoillaan illalla vähän tulevia vastustajia. Todennäköisesti seuraava matsimme on keskiviikkona torstaina perjantaina, joten laitetaan sitten taas uuni kuumaksi. Ja matsit näkyvät tosiaan siis TennisTV:n lisäksi uudessa Eurosport-sovelluksessa ja -nettisivuilla, kun Eurosport Player vuoden vaihteen jälkeen lakkautettiin. Kiitos tarkennuksista edellispistauksen kommenteissa!

23 thoughts on “Rotterdam ATP500 R16, Heliövaara/Glasspool – Tsitsipas/Tsitsipas 6-3, 6-4

 • Pistitte sen verran rivakasti kreikan pojat tunnissa nippuun, että jonniin joutava teams-palaverikaan ei ehtinyt määräänsä enempää otteluseurantaa häiritä. Takuuvarmaa glassovaara suorittamista, mikä lupaa hyvää jatkoa. Tsemit siihen!

 • Mahtavaa, että pääsitte taas yhdessä kentälle ja vielä hienompaa, että peli kulkee tuttuun malliin. Homma lähti käyntiin niin kuin pitikin ja nyt pidetään miehet kasassa, niin hyvä tulee. Osuman hakeminen sinun sormeen olisi muuten aika kiero tapa vastustajille, jos eivät muuten pärjää. Hereillä verkolla, jos ryökäleet sen keksivät!

  • Jep, hienosti jatkui pelit taas pienen tauon jälkeen yhdessä Lloydin kanssa. Onneksi saa kyllä olla aika tarkka vastustaja, jos meinaa yhteen sormeen tähdätä ja kaiken lisäksi yleensä käteni ovat vielä kohtuu nopeat eli mailankin saa pääosin väliin. 🙂

 • Loistosuoritus, onnittelut siitä! Ottelusuhteenne taitaa tällä kaudella olla varsin vakuuttava 8-1, huh! Kohta tietenkin vielä tyrmäävämpi.
  Kysymys kaksinpeliin liittyen. Kerroit vielä viime vuonna, että ilmoittaudut aina varalle karsintoihin. Teetkö niin myös tällä kaudella? Onko ylipäätään mahdollista ilmoittautua kaksariin ilman ranking-pisteitä?

  • Kiitos, hienosti tosiaan sujuu! Ja tuo kauden ainoa tappiokin tuli loukkaantuneena.

   Joku ranking pitää tosiaan olla, että voi ATP- tai CH-kisassa varasijalta päästä mukaan, mutta myös pelkkä nelinpeliranking riittää. Toki silloin on listalla aina kaikkien kaksinpelaajien jälkeen eli mukaan pääsyn todennäköisyys kyllä laskee.

   Kyllä aina silloin tällöin, jos olen ajoissa paikalla ilmoittaudun edelleen varasijoille karsintoihin. Esimerkiksi Grand Slamien edeltävät viikot ovat monesti karsintojen osalta aika heppoisia. Viime aikoina ei ole kuitenkaan tuuri käynyt mukaan pääsyn suhteen. ATP-kisoissa sen verran isot rahat karsinnoissakin nykyään, että harvoin jää paikkoja täyttämättä. Mutta CH-kiertueella esim tällä viikolla Manamassa karsintoihin mahtui useampikin nelurimies.

 • Onnittelut voitosta! Oli todella vakuuttavaa työskentelyä ja varsinkin tuon pienen DC ”syrjähypyn” jälkeen huomaa, kuinka toimiva tiimi olette Lloydin kanssa. Kumpikin tietää tarkkaan mitä tehdä ja missä olla, joten peli näyttää katsojan silmään jotenkin helpolta. Muutama maailmanluokan suoritus oli myös matkassa mukana, ikäänkuin kivasti kirsikkana kakun päälle.

  Melkeinpä toivon, että kvartseissa vastaan tulee Nys/Zielinski pari. Ovat tosiaan olleet teille aiemmin haastava pari, joten kiva olisi saada tässä kohtaa ns. tasonmittaus heitä vastaan (olkoonkin että ehditte jo treenata heidän kanssaan). Ja miltäs muuten yhteistyö Kiernanin kanssa maistuu näin alkuvaiheessa? Tsemppiä loppuviikkoon ja toivottavasti yhteiselo Lloydin kanssa sujuu sopuisasti myös loppureissun ajan 🙂

  • Paljon kiitoksia! Kyllähän Lloydin kanssa on tosi luonteva pelata yhdessä, ja näkyy se myös tuloksessa. Saa nähdä päästäänkö hakemaan Nys/Zielinskin päänahkaa seuraavaksi.

   Uuden valmentajan kanssa ollaan tosiaan ensimmäistä kertaa reissussa. Paljonhan tässä vaiheessa on vielä opettelua, mutta Dan on kyllä innoissaan mukana ja tuo hyvää lisäenergiaa niin treeneihin kuin matseihin. 💪

 • kivasti tuli matsi lounasaikaan suomessa, niin ehti kunnolla seuraamaan suurimman osan matsia. tosiaan itsekin olin erityisen viehättynyt siitä, miten ”hyökkäsit” verkolla kesken lloydin ja stefin rallin.
  kiva että jatkoit liila-mustan peliasun käyttöä, on se tyylikäs 😁 ja lloydille terveisiä, että hänen vihreät shortsit olivat myös hienon väriset 🤩

  p.s. jännä mikä sattuma, että molemmat suomen miehet joutuvat kohtaamaan tsitsipaksen 😅 emilin otteita pääseekin huomen illalla seuraamaan.

  • Noniin, olipa siis hyvä ajoitus matsille! Ja huomenne Emilinkin matsi tulossa hyvään katseluaikaan.

   Lloyd kaivoi uudet vihreät kamppeensa ensi kertaa tähän kisaan päälle, ja välitänpä terveiset, että näyttivät hyvältä. 🙂 Vaikkei ihan sävy sävyyn nyt minun asustukseni kanssa menekään. 😅

 • Tuo pallorallin keskeytys oli todellakin paras kohta matsissa (voiton lisäksi, tietenkin).
  Ja hyvä kun foorumin virallinen muotiasiantuntija jo hyväksyi Lloydin pöksyt, minustakin British Racing Green oli hyvä valinta.
  Yllättävän paljon Tsisi teki helpon näköisiä virheitä, noin kaksinpelaajaksi.

  Pieni sääntökysymys, jos lyöt pallon vastustajaa kohti eikä vastustaja osu mailallaan palloon mutta pallo kimpoaa vastustajasta omalle puolellesi. Onko se silloin laillinen palautus?

  • Jep, kyllähän tuossa oli matsissa useampi herkkupala, mutta tuo pitkän pisteen voitto breikkipallossa oli kyllä parasta antia. Ja tietysti Lloydin uudet vaatteet 😁 Eikä meitä kyllä haitannut Stefanoksen vähän alavireinen peliesitys yhtään.

   Mitä tuohon sääntökysymykseen tulee, niin pallo pitää lyödä takaisin mailalla. Pienikin osuma vartaloon tulkitaan heti virheeksi. Esimerkiksi tuo tämän matsin tapahtuma olisi kyllä ollut tuomarille paha paikka, jos pallo olisi mennyt peukalostani kenttään, sillä nopeasti katsottuna pallo näyttää osuvan vain mailan kahvaan. Mutta pienikin hipaisu sormeen riittää siis hylkäämään lyönnin.

 • No nyt kyllä 1) harmittaa ja 2) ei harmita. 1) Kun en ollut tilaisuudessa katsella matsia. 2) Kun klaarasitte sen hienosti kotiin (”…selättivät ketterästi…” kirjoitti Hesari). Hyvä kun te ootte taas kehissä ja me saadaan nauttia! Pitäkää fokus edelleen oikeissa asioissa ja hyvähän siitä silloin tulee! P.S. Katsooko muuten perheesi teidän pelit?

  • Onneksi matseja tulee lisää, eli ei kannata yhtä missattua harmitella. 🙂 Kotona katsellaan pelejä aina kun ne sopivasti osuvat kohdalle. 1-vuotiaalle tuo kolmetuntinen Davis Cup -matsi oli kyllä vähän liikaa.

 • Congratulations on quickly ending the Tsitsipas Bros freeride. 👏 There’s a fair bit of eyerolling each time they receive a wild card. 🙄 A couple of great athletic overhead winners in the first set which must fill you with confidence. 👊 When you were broken in the second set I was ready to blame Lloyd’s bonehead haircut of sapping his strength 😁but the immediate break back was the best response and your interception to win the game was perfection. 💥 In the 3-3 game in the second set, S.Tsitsipas started to dance exaggeratedly from side to side when Lloyd was serving which could only be an attempt to put him off, it didn’t work but confirmation of what a bad day he was having and subsequently he played a shocker of a game to be broken.

  Lloyd was wearing Andy Murray’s AO kit (Australian green & gold) which elicited a comment from Andy on Lloyd’s instagram yesterday, ”proper kit that”.

  Hope you had a good nights sleep, you deserved it. 😴

  • Thank you! Yeah Petros must be close to being the leader of WCs received during his career. 😅 But anyway, never easy to beat those guys so we are happy with the win. 💪

   • Rotterdam was the 13th wild card the brothers as a pair have received since their first at the Australian Open in 2021. They have won 4 out of 17 matches and haven’t got past the second round. Still some decent pocket money for Petros. 😏

 • Vettä lauteille💧Nyt sitten kyselemättä päätyyn asti👊

 • Tekstiin onkin korjattu ettei tämän päivän ohjelmaan ole saatu mahdutettua matsianne. Huomiseen sitten…

Comments are closed.