Dubai ATP500 – Seuraava turnaus kolkuttelee taas ovella

Taas on olinpaikka vaihtunut, sillä kotona vietetyn viikon jälkeen suuntasin eilen perjantaina Dubaihin, jossa pelataan tulevalla viikolla ATP500-kilpailu. Treeneissä peli on alkanut loksahtaa kohdilleen, ja tunne ennen kisan alkua on sopivan odottavainen. Olemme tällä kertaa kolmossijoitettuja, ja saamme avauskierroksella vastaamme saksalaisparin Krawietz/Pütz.

Palasin Rotterdamista kotiin vähän huonommalla fiiliksellä kuin yleensä, sillä puolivälieräottelu oli meiltä Lloydin kanssa aika pohjanoteeraus. Lisäksi testit Pihlalajalinnassa paljastivat alkuviikon sairastelun olleen influenssaa, joten ei ihme, että olo oli kentällä ja sen ulkopuolella vähän voimaton. Ääni pysyi käheänä vielä pitkälle tämän viikon puolelle, mutta muut oireet lievittivät onneksi viimeistään viikonlopun aikana lääkecocktailin myötä. Ja Lloydin kanssakin saatiin viime sunnuntaisen hyvän keskustelun myötä tilanne henkisellä puolella takaisin vahvalle tasolle.

Uskalsin siis aloittaa treenit tämän viikon maanantaina, ja otimme valmentajani Boriksen kanssa jakson tavoitteeksi korkean lyöntimäärän. Tämä tarkoitti paljon toistoja myös takakentältä, mikä jää kisoissa monesti hieman vähemmälle, mutta iso fokus laitettiin lisäksi syöttöön. Lisäksi ohjelmaan sisältyi myös pari vähän enemmän voimapuolelle keskittynyttä fysiikkatreeniä, joilla saatiin varsinkin reidet ja pakarat sopivan kipeiksi. Mutta sillälailla hyvällä tavalla, ”träningsvärk”, kuten ruotsalaiset tuota kutsuvat. Suomen kielessä ei oikein hyvää termiä tuolla treenin jälkeiselle positiiviselle lihaskivulle taida olla?


Hiihtolomien takia treenivuorojen löytäminen oli vähän kiven alla pääkaupunkiseudulla, mutta Varistosta löytyi lopulta sopivat parin tunnin aamuvuorot 8.30 alkaen maanantaista keskiviikkoon. Boriksen lisäksi sain treeniseuraksi Aleksi Löfmanin ja torstaina myös Oskari Eerolan. Pari muuta treeniä sain järjestymään Taliin, mikä oli varsinkin syöttötreenien osalta hyvä juttu, sillä sain käytettyä siellä Zenniz-järjestelmää treenin tukena. Tavoitteena on nostaa kakkossyötön nopeutta, ja mikäpä olisi parempi apu kuin reaaliaikainen tieto syöttötutkasta. Ja teimme myös pitkästä aikaa yhden puolen tunnin syöttötreenin, jossa tavoite oli laittaa palloon yksinkertaisesti vauhtia niin paljon kuin kädestä lähtee. Ja kummasti tuntui seuraavana päivänä käsi liikkuvan paremmin.

Haimme syöttöön sekä luonnollista rytmiä että oikeanlaista olkapään liikettä. Tarkoitus olisi saada olkapään pronaatio vietyä kunnolla loppuun ja saattaa sen jälkeen maila kehon vasemmalle puolelle. Tässä videossa onnistuu ihan hyvin.

Tosi hyvä syöttötreeni ainakin itselleni on harjoitella syöttöä jalat rinnakkain rintamasuuna kohti verkkoa. Aike lähelle samoihin pallon nopeuksiin pääsee näinkin, mutta olkapään ja lantion käyttö korostuvat.

Hyvän treenin merkeissä sujui siis viikko kotona, ja olihan se mukavaa muutenkin viettää sellaista normaalimpaa arkea kotona. Aamulla koira kävelylle ja lapsi päiväkotiin, minkä jälkeen päivä treeniä ja joitakin tapaamisia. Neljän jälkeen sitten hakemaan lapsi päiväkodista ja loppupäivä leikkiä ja kotiaskareita. Nopeasti menevät päivät, kun on tekemistä. Vaikka samanaikaisesti vähän harmitti katsoa muiden pelaavan ja pärjäävän Marseillessa tai Dohassa, niin kyllähän sitä pitää muistaa arvottaa myös tuota kotona olemista. Varsinkin kun kevään ohjelmassa riittää kisaamista ihan tosissaan tästä viikosta eteenpäin.

Perjantaina oli kuitenkin aika pakata taas tuttuun tapaan kamppeet kasaan ja suunnata lentokentälle. Finnairin perjantai-iltapäivän suora lento Dubaihin osui aikataulullisesti täydellisesti ohjelmaan, ja fiksuna miehenä olin varannut paikan koneeseen hyvissä ajoin jo pari kuukautta sitten. Ei siis tarvinnut tuskailla kalliiden viime hetken lippujen kanssa, kun lento oli melkeinpä viimeistä penkkiä myöten täynnä hiihtolomalle lähtijöitä.


Tämä on jopa omaksi yllätyksekseni pitkän urani ensimmäinen kerta, kun pelaan tennistä Lähi-idässä. Toista uraani aloitellessani vuonna 2017 lensin kyllä Bahrainiin, mutta jäin ensimmäiselle varasijalle $15 000 dollarin ITF-kisan karsinnoista. Kisapuitteet ovat tuosta reissusta hieman parantuneet, sillä nyt lentokentällä oltiin pelaajia vastassa jo ennen passintarkastusta, eikä laukkuihinkaan tarvinnut itse koskea, sen kun seurasi kisavirkailijaa, joka näytti tietä uutuuttaan kiiltävän BMW 740 Li -mallin takapenkille. Automatka kisapaikalle kesti alle 10 minuuttia, joten kokonaismatka-aika ovelta ovelle oli lopulta alle 9 tuntia.

Kisapaikka Dubaissa on siis aivan lentokentän kupeessa, ja pelaajien kannalta kätevästi myös pelaajien käyttämä Jumeirah-ketjun hotelli sijaitsee samassa kompleksissa. Siirtymisiin ei siis kulu juurikaan aikaa, kun ruokailut, treenit, kuntosalit ja matsit löytyvät kaikki käytännössä saman katon alta.


Peliolosuhteet ovat täällä perinteisesti varsin nopeat, eikä poikkeusta ole tiedossa nytkään. Dunlop AO -pallot ovat varsin mukavat, mutta kenttä on vasta maalattunakin sen verran nopean tuntuinen, että olin ainakin itse harvinaisen pihalla ensimmäiset minuutit tämän päivän treenissä. Pallo lähes hyökkää kentän pinnasta peruslyönneissäkin. Sääolosuhteetkin ovat varsinkin päiväsaikaan melko kuumat, kun lämpötila kohoaa päälle 30 asteen, joten peli on todellakin varsin nopeaa. Mutta kyllähän se perinteisesti on meille sopinut.Matsipäivämme ei vielä tässä vaiheessa ole selvillä, mutta ensimmäiset vastustajamme tulevat Saksasta. Tänä vuonna toistensa pariksi löytäneet Krawietz ja Pütz ovat kumpikin tuttuja vastustajia, mutta yhdessä he ovat pelanneet vasta yhden turnauksen Krawietzin isyysloman myötä. Davis Cupissa menestystä heillä kuitenkin riittää, ja erittäin paha vastus on joka tapauksessa kyseessä. Pütz on vielä kaiken lisäksi tämän kisan puolustava mestari viime vuodelta.

Meillä on kuitenkin Lloydin kanssa ihan vahva luotto, että peli on kovassa tikissä, kunhan saamme molemmat pelata terveinä. Ja nyt vaikuttaa siltä, että tuo toteutuu. Päivä tai pari kun vielä saadaan kaiken kukkuraksi treeniä alle, niin eiköhän tästä viikosta tule menestyksekäs. Vamos!

16 thoughts on “Dubai ATP500 – Seuraava turnaus kolkuttelee taas ovella

 • Ammattimaista valmistautumista. Kiitos kuulumisista.
  Normipelillä eteenpäin Lloydin kanssa.
  Täällä Kivenlahdessa peukut pystyssä.
  Täysillä perustekemistä Tiimin vahvuuksilla!

 • Kaikki vaikuttaa olevan kunnossa, joten nyt vaan äkkiä miehet irti. Kyllä teillä aika kova arpa osui, mutta olette tavanneet olla jo ekassa pelissä kovassa iskussa, joten otetaan kovat heti pois pelistä.

  Tuli tässä väliviikon aikana mieleen, että saisitko mitenkään joskus haastettua Lloydin kirjoittamaan oman analyysin pelistänne? Sinä tunnut hyvin muistavan ottelun tapahtumat ja esiin nousee usein yksittäisiä palloja. Olisi mielenkiintoista kuulla, että oletteko olleet samassa pelissä mukana. =)

  Tsemppiä peliviikkoon ja toivotaan pitkää viikkoa!

  • Kiitos, kaikki alkaa totta tosiaan olla kunnossa taas seuraavaa kisaa varten.

   Lloyd ei välttämättä ole ihan samantyyppinen analysoija kuin minä, joten näkökulma voisi olla melko erilainen. Mutta se miten saisin hänet kirjoittamaan ajatuksistaan, niin se onkin sitten jo vähän haastavampi keissi. 😅 Katsotaan irtoaisiko tällä viikolla jotain. Mutta en lupaa kyllä mitään!

 • Menestystä Harri! -arpaonni ei Dubaissa ihan kohdallaan, sillä Rotterdamissa Krawietz/Puetz olivat erinomaisessa vedossa. Mielestäni pelaavat tällä hetkellä paremmin kuin esim. Dubain 1. ja 2. sijoitetut.

  Pienet alamäet ovat tennikselle normaalia flow-aikojen jälkeen – muutamat flunssat, sormimurtuma jne riittävät hyvin rikkomaan joksikin aikaa saavutetun korkean tason. Mutta se palaa!

  Mahdoitte hieraista Lloydin kanssa silmiänne seuratessanne AUS Openin dubbelifinaalia. Olitte ennen loukaantumistasi ottamassa turnauksen yllätyssankareista helpohkon rutiinivoiton. Spekuloida voi…

  Mites ATP-pelaajaneuvoston työt? Niistä olisi mukava saada sinulta erillinen postaus. Onko Djokovicin uudesta pelaajaorganisaatiosta kuulunut mitään?

  • Kiitos! Ei tosiaan helpoimmasta päästä arpaonni tässä kisassa, mutta tuskinpa saksalaisetkaan halusivat meitä heti kohdata. Samaa mieltä olen kuitenkin siitä, että Krawietz/Pütz ansaitsisi kyllä olla sijoitettuna tässä kisassa.

   Ja onhan tässä tullut vähän harmiteltua menetettyjä mahdollisuuksia alkuvuoden aikana. Peli kuitenkin kulkee, joten ehkä parempi vain keskittyä pitämään katse edessä päin.

   Ja tuo ATP:n pelaajaneuvosto on kieltämättä mielenkiintoinen aihe. Missasin ensimmäisen virallisen kokouksen, joten en itsekään ole vielä ihan täysin kartalla. Ajattelinkin kirjoittaa kattavammin asiasta Miamin viikolla, kun meillä on seuraava kokous. PTPA:n osalta on ollut viime aikoina hieman hiljaisempaa.

 • Hienoa kuulla, että mies on kaikin puolin kunnossa. Toivottavasti ette pelaa vielä maanantaina, sillä ehdin Suomen lipun kanssa katsomoon vasta tiistaiksi … toisaalta sittenpähän se näkyy toisen kierroksen matsissa ! 😊🇫🇮

  • Tämä toive toteutui, sillä ei pelaa Emilkään vielä maanantaina. Tiistaina siis todennäköisesti kaksi suomalaista kehissä, ellei nelurimme pelata jopa vasta keskiviikkona.

 • Kiva kuulla hyviä kuulumisia! 👍
  Nauttikaa pelaamisesta ja Dubain tarjoamista hyvistä olosuhteista. 🙂
  Bodia ja tsemppiä matseihin! 🎾🎾🎾

  • Kiitos! Dubaissa lämpötila noussut jo reilusti yli 30 asteen päivisin, eli hellettä riittää. Mutta kyllähän täällä on tennispelaajan ihan hyvä olla. 😊😎

 • Oon niin malttamaton; hienoa päästä taas pelejänne seuraamaan! Hyvä kuitenkin, että saatte vielä paikan päällä harjoituspäivän yhdessä Myrtsin kanssa. Pistäkää hösseliksi ja ottakaa taas paikkanne. Mukava kuulla, että käytte keskinäisiä keskusteluja myös kisojen ulkopuolella ja siten ylläpidätte tiimihenkeä. I’ll stay tuned for all your games! Onhan kehonhuoltoasiat kunnossa siellä reissussakin?

  • Jep, itsekin alkaa jo malttamattomana odottaa ensimmäistä ottelua. Tänään pelasimme treenieriä Pattin ja parinsa Bartin kanssa ja alkoi olla peli jo siinä iskussa, että olisi valmis matseihinkin. Yhteishenkikin on taas kohdallaan. Tällä kertaa ei ole omaa fysiota mukana, mutta ATP:n kisafysiot auttavat kyllä aina tarvittaessa niin ei tarvitse kehonhuoltoa ihan unohtaa.

 • Tuo Dubain tenniskeskus on ainakin katsojalle oikein kiva useine ravintoloineen. Ja jos/kun ykköskentälle joudutte tai pääsette, niin siellä se Djokovickin dubbelia pelasi kun joskus 6-7 vuotta sitten olin katselemassa.

  • On tosiaan ravintolatarjontaa yllin kyllin tässä tenniskeskuksessa. Katsojat varmasti viihtyvät! Ja ykköskentälta tosiaan tänään tiistaina illalla aloitetaan. 💪

 • Huomenna näyttäisi olevan ohjelmassa, kenttä ykkösellä viimeisenä. Ei siis keskuskentälle päästäneet (vielä).
  ja VeikkausTV näyttää noita matseja joten hyvä mahdollisuudet myös tuohon.

  • Jep tiistina illalla aloitetaan. 💪 Eurosportin kautta näkyy myös varmasti, kun on ATP500-kisa kyseessä.

Comments are closed.