Dubai ATP500 R16, Heliövaara/Glasspool – Krawietz/Pütz 7-6(3), 6-2

Jess, makealla voitolla lähti homma käyntiin Dubain kovatasoisessa kisassa. Saksalaispari oli mielestäni yksi pahimmista mahdollisista vastuksista ensimmäisellä kierroksella, mutta erinomainen tiimienergiamme kantoi tänään pitkälle. Ja erityisesti Lloyd pelasi kyllä hienon ottelun. Keskiviikkona on ohjelmassa välipäivä ennen kuin torstaina jatketaan intialaisparia Bhambri/Myneni vastaan.

Valmistautuminen täällä Dubaissa oli mielestäni varsin onnistunut, sillä päivä päivältä peli tuntui paremmalta ja itseluottamus nousi sopivasti matsipäiväksi oikealle korkeudelle. Ainoa, mikä jäi tekemättä oli iltatreenit keinovalossa, mutta onneksi tuokaan ei muodostunut sen suuremmaksi ongelmaksi tänään. Sää on ollut päivisin varsin kuuma, joten hikoiltuakin on tullut. Mutta onneksi siihenkin alkaa pikku hiljaa tottua.

Kenttäolosuhteet ovat ihan kiertueen nopeimmat, joten pisteet ovat treeneissä pysyneet lyhyinä. Treeneissä ei itse asiassa koko kolmen päivän aikana nähty yhtä ainoaa syötönmurtoa, vaikka kokonaisia eriä pelattiin useampia. Tie breakeja on sen sijaan nähty paljon. Pistepelaamisen lisäksi olemme tehneet pari treeniä kahdestaan Lloydin kanssa ja vedinpä yhden iltapäiväsession kahdestaan Patrik Niklas-Salmisenkin kanssa. He jäivät parinsa Bartin kanssa harmillisesti ensimmäiselle varasijalle karsinnoista, mutta onhan tämä silti ollut aika luksusta, kun paikalla on ihan kunnon kööri suomalaispelaajia. 😊


Tämän päivän ohjelmassa matsimme oli merkattu illan viimeiseksi, mutta peräti kaksi meitä edeltävää kaksinpeliä päättyivät luovutukseen, ja pääsimmekin kentälle vähän odotettua aikaisemmin kello kuuden jälkeen. Onneksi oli bollaukset tehty jo ajoissa, enkä ihan loppuun asti ollut ehtinyt pastaanikaan syödä, kun tieto edeltävän matsin luovutuksesta tuli. Pikaisesti lämmittely vaan käyntiin, jotta kisalta saamamme 30 minuuttia valmistautumisaikaa ennen kentälle astumista riittäisi laittamaan koneen käyntiin.

Halusin tuoda tänään kentälle paljon energiaa, ja onnistuinkin siinä mielestäni erinomaisesti heti alusta alkaen. Olimme ottelussa terävinä liikkeellä, ja Lloydin pari mahtipalautusta 1-1 -tilanteessa toivat meille heti murron Krawietzin syöttäessä. 2-1 -tilanteen ensimmäinen oma syöttövuoroni oli vähän haparoiva syötön rytmin ollessa aika kateissa, mutta vahva 169km/h kakkossyöttö selvitti ensimmäisen breikkipallon 30-40 -tilanteessa ja yli 200km/h ykkönen seuraavan pisteen 40-40 -tilanteessa. Hyvää venymistä, vaikka hermot olivat tuossa kohtaa vähän kireällä.

Saimme 4-2 -johdossa jälleen yhden murtopallon Krawietzin syöttäessä, ja vaikka refleksivolleyni oli tosi hyvä niin Pützkin oli verkolla hereillä. Ei siis tuplamurtoa meille. Olin ennen matsia sanonut Lloydille, että valitaan mieluummin arvonnan voiton jälkeen palautus, sillä tällöin minun ei tarvitse syöttää kaikista kuluneimmilla palloilla kuuden gamen jälkeen, vaan pääsen syöttämään uusilla palloilla, jotka vaihdetaan ensimmäisen kerran seitsemän pelatun gamen jälkeen. Taktiikka toimi hienosti teoriassa, mutta käytännössä kävi hassusti. Syötöt nimittäin tippuivat kyllä kenttään, mutta vähän turhan varovasti, ja nyt tuli meiltä vielä perään pari heikompaa suoritusta verkolla. Ensimmäinen murtopallo pelastui jälleen hyvällä syötöllä, mutta toiseen tuli tupla ja ottelu tasoittui.

Lloydin syöttö 4-5 -tilanteessa oli jo 0-30 minun mokattua harvinaisen syöttäjän partnerin volleyn verkolta, mutta tärkeä nousu syötönpitoon tasoitti tilanteen. Seuraavat pari pitoa olivat helppoja ja näin edettiin siis tie breakiin. Saimme siihen ensimmäisen minibreikin 2-2 -tilanteessa erinomaisella palautuksellani Lloydin hoitaessa volleyn pois verkolta, mutta kaksoisvirheeni 4-2 -tilanteessa antoi edun takaisin. Seuraava piste oli ottelun pisin, mutta Lloyd piti kämmenensä hienosti pari kertaa peräkkäin todella matalana, eikä Pütz saanut kontrolloitua palloa rajojen sisään. Minulta suora palautuswinneri 5-3 -tilanteeseen toi meille eräpallon, jonka Lloyd hoiti upeasti ässällä. Tärkeä ensimmäinen erä meille siis 7-6(3).

Pääsimme aloittamaan toisen erän omalla syötöllä, ja hyvin se alkoikin. Mutta myös saksalaiset syöttivät erän alun vahvasti. Lloyd joutui hieman vaikeuksiin omassa syötössään 2-2 -tilanteessa ykkössyötön hieman hakiessa, mutta kaksi huippusyöttöä 30-40 -tilanteeseen toivat tärkeän pidon. Ja seuraavassa gamessa esitimme taas parastamme. Erinomaiset palautukset meiltä kummaltakin ja ihan maailmanluokan toimintaa minulta palauttajan partnerina verkolla. Eikä Krawietz kestänyt kovaa painettamme, vaan teki kaksoisvirheen 40-40 -tilanteeseen. Ja taisi hänen Head-mailansakin ottaa vähän lentotunteja tuon jälkeen.

Oma syöttövuoroni 4-2 -tilanteessa oli tällä kertaa erinomainen. Kaksi ässää teki hyvää ja pääsimme puoltenvaihtoon 5-2 -johdossa. Emmekä jättäneet mitään epäilyksen varaan, vaan pidimme aloitteen loppuun asti. Loistava palautusgame Pützin syöttövuoroon toi meille ottelun kolmannen murron ja sinetöi voiton suoraan kahdessa erässä. Sopivat tuuletukset kehiin, ja päälle vielä kiitos mukavan runsaslukuiselle paikan päälle tulleelle suomalaisyleisölle.


En sanoisi, että tämän päivän matsimme oli pelillisesti mitenkään täydellinen, mutta jotenkin henkisellä tasolla palasimme ehdottomasti sille tasolle, jolla olemme parhaimmillaan olleet. Halusin ihan tietoisesti olla tänään energinen ja tuulettaa hyviä suorituksia reilusti, ja jotenkin tuo näkyi pelissäkin tietynlaisena aggressiivisuutena ja aktiivisuutena. Emme missään vaiheessa jääneet surkuttelemaan tehtyjä virheitä, vaan pidimme katseen eteenpäin ja fokuksen terävänä. Rotterdamin turhautumiset olivat muisto vain, sillä tänään kentällä oli nimenomaan erinomainen tiimi.

Lloydin pelaaminen oli tänään tosi korkealla tasolla kauttaaltaan. Syöttö hänellä toimii hyvin melkeinpä päivästä toiseen, mutta syötönpalautuksetkin löysivät tänään nopealla kentällä oikeaan osoitteeseen hämmentävän usein. Verkolla teimme tiiminä paljon hyviä ratkaisuja ja jotenkin tuntui, etteivät saksalaiset juurikaan löytäneet aukkoja pelistämme. Pütz palautti ajoittain vahvasti, mutta sekään ei tämän pidemmälle riittänyt.

Omassa pelissäni syöttö oli rehellisesti sanottuna pahasti hakusessa ottelun alussa, mikä meinasi laittaa miehen vähän tolaltaan. Olen syöttänyt viimeisen viikon ajan treeneissä todella hyvin, ja tuntuikin suorastaan vääryydeltä, että rytmi oli nyt niin sekaisin. Mutta ottelun edetessä syöttöpeli kyllä lähti kulkemaan. Teknisesti kaikki oli taas matsin jälkeen treenikentällä syöttöjä iskiessä ihan kunnossa, mutta joku henkinen lukko jotenkin esti normaalin tekemisen ottelun alussa. Ehkä sitä ei kannata kuitenkaan tässä vaiheessa tätä enempää stressata. Kakkossyötön nopeudet olivat lisäksi kautta ottelun hyvällä tasolla, mihin voin olla tyytyväinen, sillä se on ollut selkeä kehityskohde tälle vuodelle.

Ensimmäinen kierros on siis suoritettu kunnialla, mutta kisahan on tässä vaiheessa vasta alussa. Seuraavat vastustajamme ovat ehkä hieman yllättäen intialaiset Bhambri/Myneni, jotka pääsivät tänään mukaan kaavioon lucky loser -statuksella. Intialaispari syötti sunnuntain karsintafinaalissa pääsarjapaikasta peräti 6-1, 5-2 -johdossa, mutta tuon ottelun he jotenkin onnistuivat häviämään. Muutama muu ihan kova voitto heillä on kuitenkin jo tältäkin kaudelta plakkarissa, joten täytyy nöyrin mielin lähteä tuohonkin matsiin.

Puolivälierämme on ohjelmassa torstaina, ja siihen mennessä ehdimme myös varmasti luoda tarkemman taktiikan tulevia vastustajia vastaan. Bhambria vastaan olen pelannut kerran kaksinpeliä reilut kymmenen vuotta sitten ja Myneniä vastaan neluria useampi vuosi takaperin, mutta noista matseista ei kyllä rehellisesti enää tässä vaiheessa ole taktiikkaa ajatellen juuri hyötyä. Parempi tutustua heidän viime aikaisiin otteluihinsa netin kautta.

Treenataan kuitenkin huominen ensin kunnialla ja laitetaan sitten torstaina taas ruletti pyörimään Vamos!


31 thoughts on “Dubai ATP500 R16, Heliövaara/Glasspool – Krawietz/Pütz 7-6(3), 6-2

 • Pääsin nauttimaan ottelusta discovery plussalta. Hieno voitto vaikeista vastustajista. Onnittelut ja tsemiä torstaille!

 • Onneksi olkoon lopulta täysin selvästä voitosta. Mutta kyllä katsomossakin ihmettelimme, miten voi ekan erän syöttövuorosi olla niin erilaisia: Ensiksi tuo syötönmenetys melkein puhtaasti ja sen perään paineen alla (5-6 tilanne) puhdas pito … muistaakseni kahdella upealla ässällä. Olet varmaan oikeassa, ettei tuota kannata liikaa pohtia … henkimaailman juttuja. Jatka torstaina siitä mihin lopetit tänään !!

  • Jes, kiitos! Tuo syöttäminen on kyllä varmasti henkimaailman juttuja, sillä tekniikka selvästi muuttuu matseissa treeneihin verrattuna. Psykologin kanssa olemme käyneet tuota läpi myöskin ja etsineet oikeanlaisia tapoja löytää se kultainen keskitie syöttöön keskittyessä. Mutta hyvä, että matsin aikana suunta oli eilen parempaan, siitä voi sitten suoraan jatkaa torstaina. 💪

 • Näkyy otteissanne kyllä nimenomaan henkinen vahvuus. Tiukat paikat eivät tunnu missään?
  Miten majoituskuvionne tällä kertaa, oletteko maksaneet valmentajalle huoneen vai vieläkö kimppamajoitutte Lloydin kanssa pienessä yksiössä?

  • Todellakin! Emme ole tainneet hävitä vielä yhtään tie breakia koko vuonna. 💪

   Teimme Rotterdamin jälkeen periaatepäätöksen, että kimppamajoitus ei meille sovi. Säästetään siis muualta, jos tarvitsee. Valmentajamme Dan ei tullut tänne Dubaihin tällä kertaa, joten siinäkin mielessä majoitus on helppo järjestää. Dan liittyy sitten taas mukaan Indian Wellsin reissulle.

 • Back in business ja hyvä päivä toimistossa! Onneksi olkoon hyvästä voitosta!
  Oli kiva katsoa teidän energistä peliänne, jossa näkyi sitä viime kauden ja tämän vuoden avauksen hienoa ja rentoa peli-iloa, millä voitot napsitaan. Olkoonpa vastassa mikä tahansa maailman kärkitiimeistä, teillä on eväät voittoon. Tsemppiä torstain matsiin!👍👍👍

  • Kiitos! Samaa mieltä, että pelissä oli ekalla kierroksella sitä oikeanlaista iloista ja energistä latausta, joka kantoi huippusuorituksiin tiukoissa paikoissa. Jatketaan tällä fiiliksellä myös torstaina. 💪

 • The boys are back with a bang. 💥A straight sets win against the highest ranked unseeded pair. 💪 There was bound to be some nerves but once you won the first set it was relatively smooth sailing to the end. 😎 6 DFs is nothing, Cressy served 25 DFs today which is apparently a record. His average 2nd serve speed was 200kph. 🤪

  It’s almost a year today since you were part of arguably the most notorious men’s doubles match ever, in Acapulco 👿(your FH crosscourt return was definitely on the line 💥) and I thought we were going to have a rematch but it’s not to be. Myneni/Bhambri have had some good results recently and pushed Bopanna/Ebden very close in Doha. They play with a lot of guile.

  Have you seen that the PTPA has released the 4 ”priorities” which they say they will ”negotiate” with the ATP to achieve on behalf of the players? Is the ATP obliged to listen? 🤷‍♂️

  • We are back, that’s what I said to Lloyd after the match too! 😎 Though I don’t know if we ever were not back, just two losses in a row where I as not physically 100% fit to play. Next round will be trickier than one might think, the Indian team has been in a good form lately.

   To be honest, I don’t know much about the PTPA. I hope there will always be good communication between them and the ATP but let’s see how that develops. 😅

 • Olette te kova nelinpelipari! Vastustajat pelasi ihan hyvin, mutta olitte kaikessa heitä edellä. Ei superpeli teiltä, mutta juuri tuo kertoo kovasta perustasosta.

  Kieltämättä sinun syöttö aiheutti alussa aika paljon epävarmuutta kotikatsomoon, mutta onneksi se lähti kulkemaan ottelun edetessä. Lloydin palauttamista on moitittu aiemmin täällä kommenteissa, mutta olipahan aika kovaa tekemistä silläkin osa-alueella. Hyvinhän se sinultakin irtosi ja sehän kolme murtoa tuolla tasolla vaatii.

  Harvemmin enää tulee vieraita pareja vastaan, mutta mielenkiintoinen pari sieltä on tulossa. Omalla hyvällä tekemisellä voi kuitenkin odottaa hyvää lopputulosta.

  • Täysin samaa mieltä Mestarin kanssa: Teidän kummankin palautuspeli on nyt sillä mallilla, että saatte breikin joka erään melkein ketä vastaan vaan. Ekan erän lopulla ja tokassa erässä sinun syöttö kulki myös niin, ettei vastustaja sitä breikkaa. Eli kunhan päästään eroon noista syöttövuoroistasi, joissa joudut turvautumaan varmistelukakkosiin, niin voitatte kaikki matsit !

   • Jep, palautuspelissä olemme kyllä yksi kiertueen kovimmista pareista. Ja syöttökin on parhaimmillaan tosi vaikea murrettava.

    Kakkossyöttöjä en kyllä omasta mielestäni tosiaankaan varmistellut, sillä niiden keskinopeus ottelun aikana oli 157km/h, mikä on uusi henkilökohtainen ennätys. 😉 Ykkösiä vaan vähän enemmän kenttään niin hyvä tulee!

  • Täysin samaa mieltä! Lloydilta palauttaminen oli ihan parasta laatua, ja kun minunkin syöttö alkoi kulkea, niin olimme kyllä lopulta juuri sopivasti vastustajia parempia. Toivottavasti sama jatkuu myös torstaina.

   Intialaispari on tosiaan vähän tuntemattomampi pari, mutta he ovat rankingissa selvästi matkalla ylöspäin, joten tulee varmasti tutuksi tulevaisuudessa.

 • eka erä oli jännä, toka taas takuuvarmaa glassovaaraa! tie-brakessa, tokavika piste, sun läpilyönti johon oli lisätty sopiva huuto, oli kyllä yksi kohokohdista 😉 samoin lloydin heti perään vedetty ässä.

  itse olen juuri lähdössä lomalle reissuun, niin lopputurnaus on tulosten katsomisen ja sun kirjoitusten varassa, mutta nämä ovat niin kattavia, että eipä haittaa 😊 onnea lopputurnaukseen!

  • Jee, tie breakista eteenpäin oli kyllä tosi vahvaa tekemistä meiltä. 💪 Lisää sellaista siis jatkossakin!

   Loma ei kuulosta ollenkaan hassummalta, ja eiköhän näiden tekstien kautta pääse hyvin tunnelmaan, vaikka pari matsia jääkin näkemättä. 😊

 • HyväHyvä, onnittelut! Jouduit pastalautasen äärestä suoraan kentälle; ja kiirus tuli täällä kotiatsomossakin, kun peli alkoikin aikaisemmin, eli ihan alkupisteitä en nähnyt. Energistä oli, ja vaikka yhdellä tauolla katselitte kumpikin omiin sisäisiin maailmoihinne, eikä keskinäistä kommunikaatiota näyttänyt olevan, homma ”normalisoitui” nopeasti. Rotterdamiahan ei tästedes enää mainitakaan ennen seuraavaa kautta. eiksni 🙂 Ennakkoluulottomasti, toki nöyrästi villikorttilaisten kimppuun, ja taas meillä on kivaa!!

  • Jee kiitos! Meinasi tosiaan vähän kiire tulla meilläkin, mutta onneksi ei pelituntuma siitä kärsinyt. Ja Lloydin kanssa henkinen vire on nyt viritetty taas parhaalle mahdolliselle tasolle. Lisää tätä 💪

 • Taas tuli nähtyä mitä voimaa Glassovaara pitää sisällään. Tällä kertaa Lloyd piti junan raiteillaan kunnes Bambi-Harri rauhoittui. Välillä se menee toisinpäin! Aivan loistavaa peliä teiltä ekan erän loppupuolelta eteenpäin. Vamos!

  • Vamos! Todellakin tuosta ensimmäisen erän lopusta alkaen peli oli todella vahvaa. Siitä on hyvä jatkaa torstaille. 💪

 • Hyvä voitto, onnea!
  Jatkatte samaan malliin ja tunnelmilla ku 2. erässä niin hyvää tulee. Tsemppiä, vamos! 🤗🎾👍

 • Onnittelut voitosta!
  Miten yleensä hoidatte tulevan vastustajanne scouttauksen? Yhdessä, erikseen vai hoitaako valmentaja nämä? Näettekö jostain omasta järjestelmästä muiden pelaajien vanhoja otteluita? Saatteko myös dataa otteluista ATP:n toimesta? Ainakin eilisen ottelun kakkossyötöistäsi olit maininnut keskinopeuden 🙂

  • Kiitos!

   Onhan tässä roolit tietysti kehittyneet parin vuoden aikana. Meillä minä ja valmentajamme Dan käymme taktiikat tarkemmin läpi ja perehdymme tuleviin vastustajiin. Lloyd haluaa pysyä tuosta etäämmällä ja kerronkin hänelle yleensä vain pari tärkeintä tipsiä juuri ennen matsia.

   Briteillä on valtava datapankki omassa järjestelmässään, josta saadaan katsottua vanhoja otteluita sekä iso määrä muuta dataa. Siellä on melkeinpä kaikki brittipelaajien pelaamat ottelut ja joitakin muitakin matseja analysoituna lyönnin tarkkuudella. Saadaan siis sitä kautta varsinkin kokeneempien pelaajien statseja aika tarkasti käyttöömme. Esimerkiksi syöttösuunnat, palautussuunnat, verkkoliike ym. prosentteina kokonaisuutena ja erikseen tiukoissa paikoissa. Mutta toki esim seuraavaa paria Bhambri/Myneni ei tuossa järjestelmässä ole ainakaan vielä kovin tarkasti analysoituna, kun matseja heillä on niin vähän tällä tasolla.

   Mutta toki itsekin tulee katsottua joitakin vastustajien matseja ihan TennisTV:n kautta. ATP:lta ei sen kummempaa dataa ole saatavilla, mutta Grand Slam -kisoista kyllä jotain koosteita tulee pelaajien käyttöön. Tuo eilinen kakkossyötön keskinopeus oli laskettu ihan vain videostriimin välityksellä tiiraten. 😉

 • Onnittelut hienosta voitosta! Vastus oli tosiaan kova, mutta kyllä te olitte lopulta selvästi parempi pari kentällä. Ei ole vastustajilla tosiaan helppoa omalla syöttövuorollaan kun joutuvat jatkuvasti paineen alle erinomaisen palautuspelinne myötä. Syöttöpelisi oli lopulta aivan loistavaa ja tuntui että sekoittelit syöttöjäsi siihen malliin, että tuntui verkon toisella puolella menevän vähän pasmatkin sekaisin. Samalla rennolla otteella vaan seuraavankin parin kimppuun!

  En ole itse edes harrastelijatason pelaaja, joten pahoittelut jos nämä ovat vähän hölmöjä kysymyksiä. Mutta, käytätkö kakkosyötössäsi jotenkin poikkeuksellisen paljon kierrettä? Palauttajilla tuntuu olevan sen kanssa välillä aika isojakin vaikeuksia, sillä joutuvat palauttamaan usein varsin huonosta/erikoisestakin asennosta kun pompun jälkeinen liikerata tuntuu yllättävän. Ilmeisesti ykkössyötön palautusten kohdalla (ihan ylipäätään) hyödynnetään pallon vauhtia/liike-energiaa jotenkin ns. suoraviivaisemmin lyhyemmällä swingillä ja ”ohjaamalla” parhaan mukaan palautus halutulle alueelle?

  Eilisessä matsissa kiinnitin huomiota myös siihen, että ensimmäisen erän lopussa ja toisessa erässä otit hyvällä menestyksellä käyttöön voimakkaat sivukierresyötöt ykkösenkin kohdalla. Toisen erän toisessa syöttövuorossa taisit syöttää Pützille kolme kertaa saman alle 160km/h sivukierteisen ykkösen johon hän ei saanut millään otetta, tai oikeastaan ei ehtinyt lainkaan mukaan. Se oli todella toimiva taktiikka, ja tuntui toimivan osin siksi, että palauttaja oli sen verran kaukana takarajasta että ei vaan ehtinyt kierteiseen palloon. Se eilisestä, tsemppiä huomiseen matsiin!

  • Kiitos onnitteluista ja mukavasta kommentista! Täällä saa tottakai kysyä ihan matalalla kynnyksellä, ja pyrin kyllä kaikenlaisiin kysymyksiin vastaamaan. 😊

   Kakkossyötössäni on toden totta aika paljon kierrettä. Minulla on tosi nopea käsi, jolla saan aikaiseksi ns. kick-syötön eli syötössä on runsaasti yläkierrettä, joka pompauttaa pallon kentän pinnasta voimakkaasti ylöspäin. Varsinkin massakentällä tai hitaalla kentällä tämä toimii ihan hyvin, mutta en kuitenkaan yli 150km/h syöttöä oikein täydellä kick-kierteellä pysty lyömään. Sen sijaan olen nyt ajanut oikeastaan viime syksystä lähtien kakkossyöttööni nimenomaan enemmän nopeutta, ja vaikka kierrettä on edelleen paljon, niin se on enemmän sivukierrettä kuin yläkierrettä. Eilen keskinopeus kakkossyötössä oli yli 155km/h, eikä puhtaita kick-syöttöjä nähty kuin pari kappaletta. Parhaimmillaan kakkossyöttöni on kuitenkin juurikin kierteisenä ja yleensä vaikeuksia vastustajille tuottaa se, että pystyn vaihtelemaan kierteen suuntaa ja määrää enemmän kuin moni muu pelaaja.

   Ykkössyötöissä vauhtia saadaan lisää vähentämällä kierrettä. Puhdas kierteetön syöttöni lähtee parhaimmillaan reilut 210km/h, mutta tavoitteena on ollut viime aikoina lyödä pääasiassa niin sanottu fast spin syöttö, jossa on vähän sivukierrettä tuomassa tarkkuutta, mutta nopeutta edelleen noin 190km/h. Lloydin syöttö on hyvin tämän kaltainen, sillä hän syöttää tosi harvoin puhdasta kierteetöntä syöttöä, mutta hänellä on silti paljon painoa pallon takana. Ja toki vaihtelun vuoksi on mukava aina välillä yllättää vastustaja hiljaisemmalla sivukierresyötöllä varsinkin ykkösruutuun ulospäin suunnattuna. Täällä Dubaissa nopealla kentällä tuo sivukierre varsinkin puree mukavasti, ja hiljaisempaan syöttöön saa paremman kulman, kun kierre ehtii viedä pallon vielä jyrkemmin kauemmas palauttajasta.

   Syöttöni ei siis koskaan ole ollut kovin tai tarkin kiertueella, mutta monipuolisuutta löytyy senkin edestä. Joskus se on kirous, kun sellainen varma perussyöttö puuttuu, mutta toisaalta on siinäkin puolensa, että saa vastustajan palautusrytmin sekaisin. 🙂

   • Ottelua katsoessani ajattelinkin, että näyttäisi, että olet ottanut hieman yläkierrettä pois 2. syötöstä ja enemmän syötit sivukierteellä. Mainitsit aiemmin, että Dubain kentät ovat ehkä nopeimpia kiertueella. Kicksyöttö ei toimikaan yhtä hyvin tuolla. 1. ruudun sivukierresyöttö ulospäin tuotti useaan kertaan suoran pisteen ykkössyötöllä. Hyvää sekoittamista muutenkin tuollainen syöttö. Tsemppiä jatkoon!

 • Tämä sun blogis alkaa jo olla pakollinen oppimäärä tenniksen seuraajalle. Saisitko houkuteltua muita, esim Lloyd, Jarkko, Emppu, Henkka, Patti ja valmentajanne osallistumaan tavalla tai toisella blogiin. Täällä se lajitietoisuus nyt kasvaa edesottamuksianne seuratessa.

  • Hyvä idea! Olisi mielenkiintoista saada välillä em. vierailevia tähtiä tänne mukaan 🙂

  • Tuossapa tavoitetta! Ei taida muu porukka oikein samallalailla viihtyä näppäimistön edessä kuin minä. Mutta ehkä jonakin päivänä vielä… 😊

Comments are closed.