Dubai ATP500 QF, Heliövaara/Glasspool – Bhambri/Myneni 6-2, 6-2

No mutta näin! Ohjeena oli ensimmäisen kierroksen jälkeen tänään jatkaa siitä mihin tiistaina toisessa erässä jäimme, ja sen tosiaan teimme tänään. Erittäin vahva ja päättäväinen ote kentällä kantoi suorastaan selvään voittoon intialaisparia vastaan. Semifinaalipaikka siis taskussa, ja nyt onkin maukas paikka lähteä hakemaan ykkössijoitettujen kroatialaisten Mektic/Pavicin päänahkaa.

Ykköskierroksen ottelumme tiistaina oli ihan kelpo peli, joten suuria muutoksia ei ollut tarkoitus tehdä kentän ulkopuolella ennen toista ottelua. Otteluohjelmassa oli meille laitettu välipäivä keskiviikoksi, joten kävimme vetämässä Lloydin kanssa iltapäivällä hyvän puolentoista tunnin treenisetin, minkä lisäksi tein terävyyttä lisäävän punttitreenin salilla. Ja toki suunnittelimme hyvän taktiikan tälle päivälle valmennustiimin kanssa.

Tämä Dubain kisa on pelaajalle kyllä yksi kiertueen leppoisimmista siinä mielessä, että kaikki tarvittava on käytännössä hotellin alueen sisäpuolella. Mutta onhan se kiva vähän käydä kaupunkiakin välillä katsomassa, vaikkei nämä Lähi-idän aavikkokaupungit mitään varsinaisia suosikkejani olekaan. Emil tiimeineen oli vielä eilen illalla paikan päällä, joten kävinkin eilen heidän kanssaan ihmettelemässä Dubaita vähän korkeammalta illallisen muodossa.


Tänään torstaina oltiin kuitenkin taas takaisin matsipäivän rutiineissa. Unirytmiä olen siirtänyt tahallaan myöhemmäksi, kun täällä pelataan joka tapauksessa iltapäivällä tai illalla ja ensi viikolla pitäisi olla jo Kalifornian ajassa. Kello soi 10.40, ja siitä ehti vielä aamupalalle ennen kello 12.30 bollausta. Tuon jälkeen vuorossa oli suihku ja lounas sekä kamppeiden virittely ennen kuin olimme kello 15 valmiina astumaan matsikentälle 1. Yleisöä ei paikan päällä kovin paljoa ollut, vaikka kisan sivukentille on ihan vapaa pääsy, mutta suomalaiskannustajien osuus katsojista oli sitäkin suurempi. 😊

Matsi alkoi Mynenin vahvalla syöttövuorolla, mutta olimme tiistain tavoin 1-1 -tilanteessa jälleen kärppänä kärkkymässä murtoa. Lloydilta kaksi loistavaa palautusta Bhambrin syöttövuoron loppuun toikin meille heti breikin. Intialaiset löivät 2-1 -tilanteen syöttövuorossani pari upeaa lobbia läpi, mutta vahvat kaksi ykkössyöttöäni pelastivat 30-40 -tilanteen pidoksi. Myneni ja Lloyd pitivät tuon jälkeen syöttönsä, kunnes Bhambri murtui uudestaan 4-2 -johdossamme. Erän loppuun vielä vakuuttava pito minun syötössäni ja tilanne oli 6-2 alle puolen tunnin pelin jälkeen.

Emmekä alkaneet varmistella toisen erän alussakaan. Minun mahtava refleksivolleyni toi pisteen maukkassa paikassa Mynenin syöttäessä 40-40 -tilanteessa, ja kun Lloyd puolestaan löysi seuraavassa gamessa 40-40 -tilanteessa hienon ykkösen, niin johdimme erää 2-0. Pääsimme hakemaan tuplamurtoa 3-1 -johdossa, mutta tuon Myneni selvitti. Seuraavaa breikkipalloamme 4-2 -tilanteessa he eivät kuitenkan enää selvittäneet, ja siirryimmekin näin ratkaisevaan 5-2 -johtoon. Pääsin syöttämään matsin kotiin, ja vaikka ykkönen ei tuossa gamessa ihan osunutkaan ruutuun, niin kakkossyötöt olivat todella hyviä. Koko ottelu meille lopulta alle tunnissa 6-2, 6-2.

Tämän päivän matsi oli ehdottomasti sitä vahvinta osaamistamme. Olimme jatkuvasti vastustajien syötöissä kiinni, emmekä puolestaan antaneet heille yhtään murtoa. Peli ei kuitenkaan mielestäni ollut mitään flow-tulittelua, vaan perushyvää tekemistä erinomaisella energialla ja asenteella. Toki lukemien pitämistä selvänä auttoi 40-40 -pisteiden voittaminen neljä kertaa viidestä, mutta tuokin oli mielestäni ihan ansaittua. Olimme kentällä kovalla itseluottamuksella ja valmiina ottamaan aloitteet omiin käsiimme heti kun paikka avautui.

Omassa pelissäni kakkossyöttäminen oli tänään todella hyvää, ja voitimmekin tiiminä peräti 80% kakkossyötöillä alkaneista pisteistä. Ykkössyötön prosentti oli meillä Lloydin kanssa kummallakin aavistuksen matala, mutta se ei tänään haitannut. Verkkopelissä olimme tutun vahvoja, ja iloisena huomiona myös takakentän krossiralleissa nähtiin pari huippusuoritusta kummaltakin. Vaikea on siis sanoa, että olisimme oikeastaan millään osa-alueella olleet vastustajia perässä. Ja kyllähän sen kuuluukin tulostaululla näkyä.

Jos tuon saman yliotteen onnistuu pitämään huomennakin, niin silloin voi sanoa onnistuneensa todella hyvin. Saamme nimittäin vastaan kroatialaisparin Mektic/Pavic, joka taitaa olla ainoa kovempi tiimi kiertueella, jota emme ole vielä onnistuneet päihittämään. Jokainen neljästä ottelusta on kuitenkin ollut tiukkaakin tiukempi. Kolmesti olemme hävinneet kolmannen erän tie breakissa ja kerran Wimbledonissa viiden erän väännössä. Mutta eihän kukaan meitä nyt viittä kertaa peräkkäin voita?

Mektic/Pavic pari ei ole ollut tällä kaudella ihan parhaassa vireessään ilmeisesti Pavicin pienten loukkaantumisten myötä, joten ennakkofiilis huomiseen matsiin on meillä kyllä varsin luottavainen. Omissa syötöissä on vahva tunne siitä, että tiedämme mitä tehdä, ja kun palautuksetkin kulkevat tähän malliin kuin kahdella ensimmäisellä kierroksella, niin kyllä luulisi paineen tuntuvat myös kroatialaisilla. Dataa aiemmista otteluista on myös kertynyt mukavasti, joten vastustajien metkut ovat hyvin tiedossa. Ja tottakai sain pari täsmävinkkiä myös viime viikolla kyseisen parin kaataneilta Pattilta ja Emililtä. Ei kuulemma tarvitse tehdä mitään erikoista. 😅

Semifinaalimme on ohjelmassa perjantaina kello 15 paikallista aikaa keskuskentällä. Ohjelma on siis sama kuin tänään, kenttä vain vaihtuu. Eiköhän jatketa huomennakin siitä mihin tänään jäätiin ja näytetä kroatialaisille kaapin paikka. Vamos!

18 thoughts on “Dubai ATP500 QF, Heliövaara/Glasspool – Bhambri/Myneni 6-2, 6-2

 • Nonni, taitaa lämpö tehdä hyvää teille molemmille😎😁. Oli mukavan rentoa ja letkeätä pelaamista. lloydkin intoutui pitkästä aikaa ensimmäiseen näkemääni käsiläpyyn!!! Tuollaisella peli-ilmeellä on hyvä jatkaa 👍👍👍.

 • Onnittelut upeasta voitosta! Vaikka luvut olivat tylyt, niin ottelun viihdearvo oli tosi korkealla, sillä mukaan mahtui useita loistavia suorituksia molemmista leireistä. Suurin osa toki teidän puolelta 🙂 Sinulla oli tänään todella terävät refleksit verkolla ja se pomppurysty pitkin linjaa oli kyllä kivaa namittelua. Takakentän pallorallien kohdalla taisi viime viikon painotukset treenikentällä kantaa hedelmää, sen verran terävää oli työskentely. Syöttöpelikin kulki kuin rasvattu. Lloyd taasen palautti edelleen tosi kovalla tasolla, ja paukutti muutenkin palloa kenttään aggressiivisesti. Lloyd joutui tekemään ehkä normaalia enemmän töitä oman syöttönsä pitämiseksi, mutta ratkaisupisteissä ykkönen oli kuitenkin rautaa.

  Seuraavaksi sitten kroaatit nippuun samalla höökillä!

  • Tarkkaa analyysia, kiitos onnitteluista! Tuo hyppyrysty pitkin linjaa oli kyllä varmaan ottelun herkullisin lyönti. Vaikka refleksivolley toisen erän alun breikkipallossa pääsi kyllä lähelle. Lisää herkuttelua huomenna kiitos!

 • Ei ollut tänään iso aikaikkuna sille, että ei ole mitään mahdollisuutta peliä katsoa, mutta siihenhän se kuitenkin mahtui. Lopputulos on varsin silmää miellyttävä ja tekstin perusteella peli olisi ollut myös hermoheikkoiselle mukavaa katseltavaa. Samanlaista huomiselle tilaukseen, kiitos!

  Hyvähän tuo on kuulla, että ei tarvitse ihmeitä tehdä, jotta kroatialaiset kaatuu. Melkoinen kanto ovat kaskessa olleet, mutta vahva usko on siihen, että huomisen jälkeen ei ole enää tuotakaan paria kaatamatta.

  • Harmi, ettei peliaika osunut, mutta onneksi se ei meitä tuntunut haittaavan. Jatketaan samaan malliin huomenna niin on kroatialaisilla ihmettelemistä. 💪

 • Katsoin ottelua puolihuolimattomasti samalla kun osallistuin nettiluennolle. Jotkut pallot jäi väliin.
  Selvältä vaikuttavat 6-2, 6-2 lukemat ei ilmeisesti kuitenkaan olleet ihan niin selvät geimien tasolla. Näin mielestäni useamman deciding point tilanteen ja taisitte hoitaa niistä kotiin melkein kaikki ellei jopa ihan kaikki.

  Oli miten oli, hyvä voitto ja semeissä tarvitaan taas maksimaalista venymistä!

  • Hyvä voitto ehdottomasti, eikä tällä tasolla ikinä voitto ihan helpolla tule. Varsinkin kun tiedetään kuinka pienestä nelurit ovat monesti kiinni ja kuinka nopeasti ne voivat kääntyä. Toivotaan, että huomenna jatketaan samaan malliin 💪

 • Hienoa peliä teiltä jälleen! Olisihan sitä pidempäänkin katsonut, mutta olkoon nyt näin. 🙂 Eurosportilla katsomisnautintoa hiukan häiritsi suomenkielinen selostaja, joka usein höpötti pelin käynnissä ollessa jotain löysiä taustajuttuja, myös ottelupallon aikana.

  • Hehee, kiitos! Meille riitti kyllä ihan hyvin tämä tunnin matsi tänään, niin jaksaa painaa vielä pari matsia hyvällä fokuksella.

   Harmi, jos selostus ei ihan ollut parasta mahdollista. Saakohan sen asetuksista halutessaan pois?

 • Pahus meni matsi ohi, kun elelin Dohan aikaa…. eli ehdin nähdä 2. erän ottelupallon, jossa kakkonen ratkas pelin… hienosti se meni joka tapauksessa. Onnea! 😅🎾👍

  • Kiitos! Täällä tosiaan eletään jostain syystä eri aikaa kuin Dohassa, vaikka aika lähellä maantieteellisesti ollaankin. Mutta lähekkäinhän on Helsinki ja Tukholmakin 😅 Jatketaan joka tapauksessa samaa rataa huomenna.

 • A comprehensive win in under an hour. 💪 2 breaks of serve in each set will get the job done and the 3 BPs you faced were instantly despatched with good serves although who needs first serves when you win 8/8 second serve points which you did in the first set. 💥 The roar you gave (and to an extent Lloyd) when you broke in the first game of the 2nd set was great to hear 🗣️ even if it did involve hitting Bhambri on the head. 🤕😁

  Louis Cayer said when interviewed in Turin that Lloyd’s FH would become a real weapon in the next couple of years, looks like his prediction was right. 👍 I thought your best shot of the match was the half-volley to bring up MP. 😎 The confidence should be high going in to tomorrow. 👊

  Thank you for choosing Dubai over Acapulco as the 4am matches for fans in Europe are a killer…..as we’ll find out in Indian Wells. 😴😜

  • A comprehensive win indeed! Some nice shots along the way and especially very good positive energy from our team throughout the match. And Lloyd’s forehand is definitely improving. 💪

   Looks like we can reach semis in both Acapulco and Dubai. But hopefully this week is not done yet. 😊

 • Hienoa, kiitos, oli kaikin puolin kivaa katseltavaa! Ja perjantaille pirtsakkaa peliä!!!

 • Vakuuttavaa peliä teiltä molemmilta. Upeita reaktiovolleyta myös molemmilta. Syöttösi on hyvä, jopa erinomainen kun syötät rentoutuneesti. Ylilatautuminen taitaa välillä estää rentoutumista. Hyvin on mennyt, sama jatkukoon.

 • Hieno voitto, vaikka odotettu, niinkuin tuo huominenkin! Sääli ettei huomenna pysty katselemaan, mutta finaalin katson varmasti!

Comments are closed.