Dubai ATP500 SF, Heliövaara/Glasspool – Mektic/Pavic 6-4, 6-2

Oujees! Mitäpä sitä hyvää reseptiä vaihtamaan, jatkettiin tänään siitä mihin eilen jäätiin ja pelattiin ihan huippuottelu. Mektic/Pavic pari on nyt vihdoin kaadettu, eikä esitys jättänyt meidän puoleltamme kovin paljoa toivomisen varaa. Finaaliin mentiin siis niin että heilahti ja eiköhän jatketa lauantainakin siitä mihin tänään jäätiin.

Eilisen puolivälierä oli ohi sen verran nopeasti, että iltaan jäi rutkasti aikaa lepäillä ja luoda taktiikkaa tätä päivää varten. Muu pelaajisto alkaa ympäriltä viikon edetessä aina harventua, ja sainkin syödä pelaajien ravintolassa illallisen aika rauhassa. Yöunet eivät tällä kertaa olleet ihan niin laadukkaat kuin edellisinä päivinä, mutta en antanut tuon häiritä, vaan tein matsia edeltävät rutiinit tuttuun tapaan. Kellon lyödessä 15 olimmekin Lloydin kanssa valmiita ottamaan keskuskentän haltuun.


Valitsimme jälleen syötönpalautuksen arvonnassa, ja samaa kaavaa mentiin muutenkin taas kuin kahdessa edellismatsissa. Kumpikin tiimi piti syöttönsä kärkeen, mutta 1-1 -tilanteessa iskimme toden teolla. Lloyd oli iskussa palautuksissaan, ja kun minultakin löytyi yksi winneri rystyltä ja hyvä suoritus verkolta, niin Mekticin syöttö murtui heti ensimmäisellä yrittämällä. Ainoastaan 4-3 -tilanteessa jouduin kaivamaan pari huippusuoritusta selvitäkseni 0-30 -tilanteesta, mutta muuten ensimmäinen erä jatkui syöttäjien komennossa, eikä murtopalloja enää nähty. Mutta se sopi tietysti meille erinomaisesti erän tullessa mukavasti kotiin 6-4.

Toiseessa erässä lähdettiin taas liikkeelle tasaiseen tahtiin syöttöjen napsuessa nätisti ruutuun, kunnes 2-2 -tilanteessa iskimme taas Mekticin syöttöön. Pari erinomaista palautusta mieheen toi murron ja fiilis oli vahvasti sellainen, että tämä matsi tulee kotiin. Jatkoimme aggressiivista otetta pelaamalla ”attack the lead” -filosofian mukaisesti myös Pavicin syötön 4-2 -tilanteessa ja sehän toimi hienosti. Rystypalautuswinnerillä tuplamurto taskuun, ja kelpasi ottaa sen perään jopa pieni spurtti penkille puoltenvaihtoon. Ykkönen haki vähän paikkaansa 5-2 -tilanteessa syöttäessäni matsia kotiin, mutta kakkossyötöt olivat timanttia. Tuloksena vakuuttava pito ja tuuletukset matsivoitosta. Homma oli purkissa alle tunnissa 6-4, 6-2. 🙌

Kyllähän tämän päivän ottelu oli rehellisesti sanottuna ihan parhaita otteluitamme koskaan Lloydin kanssa. Vastassa moninkertaiset Grand Slam -voittajat, joita emme ole aikaisemmin kukistaneet, mutta kentällä tuntui siltä, että homma oli ihan omissa käsissä. Ei mikään tietenkään helpolla tullut, mutta olimme niin vakuuttavia syöttöpelissämme, etteivät kroaatit saaneet edes yhtään murtopalloa. Ja palautuksissa käytimme paikkamme murhaavan tarkasti. Pelasimme todella aggressiivista peliä, jossa pisteet pysyivät lyhyinä ja päättyivät nautinnollisen useasti meidän voittoomme.

Palautuspelimme on todella vahvaa, mutta kyllä se on syöttäminen, joka tuo nyt ainakin itselleni harvinaista nautintoa. Lloyd syöttää todella usein vahvasti, mutta nyt myös minun kakkossyöttöni on kuin uudelleen syntynyt, sillä en omien laskujeni mukaan syöttänyt ainoatakaan alle 160km/h kakkosta koko matsissa, eikä kaksoisvirheitä tullut silti ensimmäistäkään. Muutoksen huomatakseen ei tarvitse mennä kuin pari viikkoa taakse päin Rotterdamiin, jossa tuntui, että jo yli 150km/h tuntui mahdottoman kovalta. Joku oivallus on syöttöön liittyen viime aikoina tapahtunut, ja yhtäkkiä oma tunne onkin sellainen, että ei edes haittaa, vaikka ykkönen ei osuisi ruutuun, sillä kakkossyötölläkin pärjää niin hyvin.

Ja olimmehan me pelillisen vireen lisäksi Lloydin kanssa tänään myös henkisellä puolella todella hyvässä moodissa. Energinen ote oli läsnä alusta alkaen, ja fokus oli kerta toisensa jälkeen vain seuraavassa pisteessä. Minulla oli jotenkin jo eilen illalla sellainen tunne, että tänään homma tulee toimimaan. Tuli ihan flashback-fiiliksiä viime kesältä Hampurista, jossa tunne oli hyvin samankaltainen. Olo on niin itsevarma, että pitää vain antaa oikeiden asioiden tapahtua. Tulos seuraa kyllä perässä.

Ja kyllähän tuo itseluottavainen fiilis vain kasvoi tänään. Sekä Mektic että Pavic onnittelivat kättelyssä tosi rehdisti ja totesivat meidän olleen yksinkertaisesti parempia tänään. Heidän valmentajansakin tuli matsin jälkeen kehumaan esitystämme, ja muisti minun sanoneen Torinossa, ettei meitä kukaan voita viittä kertaa peräkkäin. Ja oikeaanhan tuo osui. 😊 Kroatialaiset ovat keskimäärin aika paljon omissa oloissaan tourilla, enkä juurikaan ole heihin lähemmin tutustunut, mutta tänään jopa Djokovicin valmentaja Goran Ivanisevic tuli onnittelemaan hienosta pelistämme. Onhan siinä jotain aika siistiä, kun yksi omista lapsuuden idoleista tulee tuolla lailla tsemppaamaan.

Kisa ei suinkaan ole kuitenkaan vielä päättynyt, vaan se pääottelu pelataan huomenna lauantaina. Sanoin heti matsin päätyttyä Lloydille, että nyt jatketaan tästä ihan samasta huomennakin, ja usko on kyllä korkealla, että peli tulee finaalissakin kulkemaan. Finaalivastustajamme pelaavat oman semifinaalinsa vasta illan viimeisenä matsina tänään, joten vastus on selvillä vasta myöhemmin. Vastaan tulee kuitenkin joka tapauksessa joko belgialainen kovavireinen pari Gille/Vliegen tai kaksi syöttötykkiä Ranskasta eli Cressy/Martin.

Finaali on ohjelmassa kello 16.30 paikallista aikaa lauantaina. Eiköhän vietetä tänään taas rauhallinen ilta ja jatketa huomenna siitä mihin tänään jäätiin. Let it happen ja vamos!

38 thoughts on “Dubai ATP500 SF, Heliövaara/Glasspool – Mektic/Pavic 6-4, 6-2

 • Nyt oli niin jäätävä suoritus, ettei löydy mitään kehitysvinkkiä. Tuollaisia palautuksia ei ole nähty kenenkään toimesta. Onnea finaaliin!

 • Oikeassahan ne maajoukkuekaverit olivat. Ei se mitään erikoista vaatinut. =)

  Olipa kyllä mahtava esitys teiltä. Kun ei anna vastustajille yhtään murtopalloa ja oma palauttaminen on tuolla tasolla, niin vähintään murtomahdollisuuksia tulee. Nyt kun vielä käytitte ne armottomasti hyväksi, niin lopputulos on varsin väistämätön. On myös hyvä huomata, että ei vastapuoli missään nimessä huonosti pelannut, vaan olitte tänään yksinkertaisesti parempia.

  Kaikki saamanne kehut tuon pelin jälkeen olette ansainneet ja tason pysyessä yllä, niin huomenna tulee kehuja lisää. Lloydkin alkaa suorastaan villiintymään noissa pelin jälkeisissä tuuletuksissa. Seuraavaksi revitään varmaan jo paitaa. Sitä odotellessa, isot tsempit huomiseen!

  • Kiitos, asiantuntevaa analyysia ja allekirjoitan ihan kokonaan! Huomenna sama meno päälle ja Lloydille vielä napsun verran lisää intoa tuuletukseen. 😁

 • Aivan jäätävän hienoa peliä teiltä, onnittelut finaalipaikasta ja maukkaista päänahoista!🥳👏

 • Huippumatsi! Tämä olkoon teille kaikille opiksi: kukaan ei voita teitä viittä kertaa putkeen. Ei onneksi tarvinnut pelata yhtä monesti kuin Vitas Gerulaitis Connorsia vastaan.

  • Huippumatsi todellakin! Ja nyt on sitten tuo kroatialaispeikkokin karistettu jaloista. 😎

 • ”4 times you got us but not 5” 💥 Love some low level trash talking 😅 it even made Lloyd smile behind you! It must instill confidence when your opponents and others acknowledge your capabilities. 👊

  If yesterday’s win was comprehensive, today was clinical 💪 and I thought your opponents played better than they did in their QF, certainly served better although they weren’t facing the quality of returns which you and Lloyd were administering. You didn’t face a BP and the only slight concern was at 4-3, 0-30 but you played the most incredible overhead under pressure which landed straight at Pavic’s feet 💥 you then served out the rest of the game. The 3 games you broke were a masterclass of service returns 👏 and in each game, you reached 15-40 in quick time, however the highlight has to be Lloyds pinpoint accurate lob in the fist set 🎯It must be the Andy Murray kit. 😉

  What a great atmosphere there was and you could hear quite a few ”c’mon Harri” calls. The cheer you received when you walked off court was extremely loud. 📢

  3 straight set victories so far and each time a 6-2 set winning the match. More tomorrow. 😎

  • Haha, oh that exchange at the net was heard on the stream? 😅 Lovely!

   Anyway, it truly was a great match from us reaching pretty much all our objectives. Now just got to repeat that tomorrow. 💪

 • Upea voitto, onnittelut! Teidän tekeminen on kyllä todella kovalla tasolla tällä hetkellä. Mietin itsekin matsin aikana, että eipä ole hirveästi väliä lähteekö piste käyntiin sinun ykkösellä vai kakkosella, vastustajat on silti vaikeuksissa. Teidän tiimi sen sijaan tekee palautuspelissa tuhojaan vaikka sieltä tulisi minkälaistä pommia kulmaan.

  Mainitsit kauden alla teidän keskusteluista Cayerin kanssa siitä, miten henkisesti asemoitua siihen, että te olette jatkossa se pari joka halutaan voittaa. Tai että se tuo uudenlaisia paineita. Tänään kuitenkin pohdiskelin, että mahtaako se kuitenkin olla myös aika nautinnollista pelata kun on hemmetin kovassa vireessä ja ihan perustekemisen tasokin on rautaa? Turha sitä on liikaa puristaa mailaa ja stressata, antaa palaa positiivisen kautta! Se on mahtava asia että saa tehdä jotain josta ne nauttii ja on siinä todella hyvä. Teidän kohdalla toivonkin, että pystytte nauttimaan matkasta myös siellä huipulla ollessanne (vaikka toki vielä pari askelta on otettava, niin sinne listan kärkeen te kyllä kapuatte). Tsemppiä huomiseen, pytty kotiin samalla vahvalla pelillä!

  • Ihan samaa mieltä olen, että nyt ei tunnu olevan enää niin suurta stressiä, vaikka pisteet käynnistyisivät kakkossyötöllä. Ja se on kiva fiilis se.

   Louis Cayerin kanssa jutustelu tekee viisaammaksi, mutta hyötyä on ollut myös viime vuoden lopussa aloittamistani psykologikäynneistä. Otimme vähän tosikkomaiseksi kääntyneen Rotterdamin kisan jälkeen tavoitteeksi juurikin sen, että minulla on lupa nauttia. Niin hienoista puitteista kentän ulkopuolella kuin tästä kaikesta positiivisesta hyvin kulkevan pelin tuomasta ilosta. Jatketaan siis samaa rataa!

 • Todella mahtavasti hoiditte homman kotiin! Ei jäänyt mitään jossiteltavaa. Energistä ja aktiivista hyökkäyspeliänne oli ilo katsoa.👍👍👍 huomenna sitten sama meno päälle, tulipa vastaan kumpi tahansa tiimi.💪💪💪

 • Työtehtävien lomassa satunnaispätkittäistä seurantaa, mikä allekirjoittaa näkemystäsi pelin sisältä; huippusuorituksia ja erityisesti Harri Hoolta, jonka alkukauden virettä aloin jo hieman epäillä. Mutta eipä tartte enää ja noilla otteilla tasatahtia Lloydin kanssa siihen kuuluisaan päätyyn saakka! Iso käsi tästä ja tsemit seuraavaan!

  • Jes, huippusuorituksia sopivan tasaiseen tahtiin ja heikompia suorituksia mukavan vähän. Enkä kyllä itse ainakaan tuosta alkukauden vireestä ole ollut kauhean huolissani; takana vain kaksi tappiota, joissa toisessa oli selkä täysin pois pelissä ja toisessa influenssa päällä. 😉 Kyllä me Lloydin kanssa kovassa vireessä ollaan, kunhan saadaan vain terveenä pelata. 💪

 • Oli todella kliininen suoritus! Lannistuihan se vastustaja, kun aina ja aina vaan yllätitte liikkeillänne. Ei taida olla suomipoijat nyt heidän suosikkejaan, kun Emil&Patti ensin ja sinä perässä! Mutta hienoa, että reilusti onnittelivat pelin jälkeen. Eli mitä mainioimmat lähtökohdat huomiseen, keep it going! Toivotaan että saat hyvät yöunetkin alle, vaikka kierrokset omassa päässä voivat olla korkeat moisen matsin jälkeen. Sormesi muuten näytti ”vankemmin” suojatulta, mutta ongelmaa ei ilmeisesti edelleenkään ole sen kanssa.

  • Kliininen suoritus lannistaa kovemmankin vastustajan. 🙌 Otetaan siitä itseluottamusta itsellekin. Sormi oli kyllä ihan samassa paketissa kuin aiemmissa matseissa eli ei syytä huoleen. Pari viikkoa ”kipsausta” vielä jäljellä.

 • Voitto Mektic/Pavic’sta varmaan maistui.

  Syöttösi lisänopeutta ei ruudulla havaitse, mutta hienoa jos jälki kentällä näkyy ja tuntuu. Sen sijaan helposti havaittavaa on Lloydin kämmenpalautuksen parannus – joka häntä siinä on neuvonut, osaa hommansa. Ero viime vuoteen on suuri.

  Menestystä finaaliin; juuri ja juuri ehtii kotona kääntyä ennen Sunshine Double’a. Maaliskuu taitaakin vierähtää USA:n puolella. Perhe mukaan Miamin aurinkoon?

  • Kyllä maistui tämä voitto 💪 Tuo syötön vauhdin lisääntyminen näkyy parhaiten ihan tutkasta katsomalla, joten on ollut kiva pelata kaikki matsit sellaisella kentällä, jossa syöttötutka on käytössä. Ja kyllähän tuo meidän valmentaja Louis Cayer aika monta asiaa osaa hyvin, kun Lloydin kämmeneenkin on löytynyt kehitystä.

   Pikainen visiitti kotona on tämän jälkeen ohjelmassa, mutta taitaa jäädä yhden yön mittaiseksi. Katsotaan jos saisi perheen mukaan Miamiin, suunnitelmia on ainakin ollut. 🙂

 • Erinomaista peliä molemmilta, vakuuttava voitto. Yksi hienoimmista pisteistä oli iskulyöntisi vastustajan iskulyönnin pompusta, tuntui varmasti hyvältä.
  Ei muuta kuin huomennakin finaalissa rentoa hyvää syöttämistä ja muunkin hyvän pelaamisen jatkamista.

  • Rentoa syöttämistä ja energistä tekemistä, siinä on avaimet voittoon ketä tahansa vastaan. Tuo iskulyönti kentän takaseinästä oli kyllä aika tärkeä onnistuminen ja vielä isoon paikkaan, kelpaa sitä katsella hidastuksena useamminkin. 🙂

 • Gr8! Upea peli, paketti kasassa ja ansaittu voitto. Tuo mitä mainitset syötöstäsi ja erityisesti kakkossyötöstäsi on mannaa. Kun kakkonen kulkee, niin kyllä se ykkönenkin alkaa pian löytyä kun ei tarvitse puristaa mailaa. Vaikka otitte viime vuonna aimo harppauksen kohti kärkeä, niin jotenkin tuntuu, että pelinne on jälleen kehittynyt askeleen pidemmälle. Eli oikeita juttuja tapahtuu kentällä ja kentän ulkopuolella. Kiva katsoa kun homma rokkaa 🫵.

  • Vamos, kiitos! Onhan tuosta pelin kehittymisesti taas kerran kiitettävä Louis Cayerin näkemystä. Sopivasti ajetaan uusia juttuja yksi tai kaksi kerrallaan sisään niin pysyy kehittyminen jatkuvana. Jatketaan tätä!

  • Lisää tätä todellakin! Ei taida ketään top20-pelaajia olla voittamatta enää. Cabal/Farah ehkä ainoa isompi voittamaton pari, mutta heitä vastaan on ollut vain yksi kohtaaminen ja hekin ovat rankingissa vähän valahtaneet.

 • Olisi kiva, jos saat tuon matsin ratkaisseen iskulyöntisi tänne blogiisi … jos et olisi napannut sitä pistettä ihmepelastuksella kotiin, olisi matsi saattanut olla erinäköinen. Nyt taas vastustajat täysin masentuivat sen jälkeen.

  • Se oli kyllä aikamoinen suoritus erittäin tärkeässä paikassa. 🙌 Vastustajien masentaminen se on parasta lääkettä. 😁

 • Harmittaa kun ei tänään ollut kunnollista saumaa seurata otteluanne, mutta tulosseurantaa katselin kyllä ajoittain. Mahtava voitto ja varmasti nyt peli kulkee!

  Älkää ottako turhia paineita finaalista, vaikka uskoisinkin, että lähdette otteluun jonkinasteisina ennakkosuosikkina. Olen itse sitä mieltä, että sillä ei pitäisi olla mitään vaikutusta suoritukseen onko ennen matsia suosikki vai altavastaava. Ne todennäköisyydet on vain todennäköisyyksiä vaikka kyllähän kieltämättä vedonlyöntifirmojen laskelmat usein osuvat kohdilleen.

  Siitä huolimatta se on aina päivän kunto, joka ratkaisee. Urheilussa yllätykset ovat useinkin mahdollisia. Lähtöasetelmat pitää vaan unohtaa ja pyrkiä maksimaliseen peliesitykseen joka ainoassa ottelussa. Nyt kun ATP-rankinginne on hyvin korkea, niin ennakkosuosikin viitta lankeaa monesti teidän harteillenne, mutta älkää tosiaan antako sen vaikuttaa psyykeenne millään tavalla.

  Onnea siis upeasta semifinaalivoitosta ja tsemiä finaaliin!

 • Aika sanattomaksi vetää toi matsi, huhhuh! Muistan, kun joku täällä blogissa (muistaakseni loppuvuodesta 2022) toivoi pientä viilausta sinun syöttöihisi ja lloydin syötönpalautuksiin.. ja nyt kun katsoi ottelua tänään niin ei muuta voi sanoa kun että upeeta duunia molemmilta! 🙂

  Tuli mieleen aiempaa kommenttia lukiessani, että tuleeko sinun katsottua vedonlyöntiyhtiöiden kertoimia tuleviin otteluin? Ja jos näet kertoimet, niin mitä ajattelet niistä? Itsestä oli mielenkiintoista nähdä oman joukkueen kertoimet ja ns. dataperusteisen näkemyksen ennen ottelua, kun aikanaan omaa lajia korkeammalla sarjatasolla tuli pelattua 🙂

 • Sain kuin sainkin katsella ottelunne tänään! Ei kuitenkin hetkeäkään tuntunut siltä että häviö olisi edes mahdollinen joten huomiota hieman pääsi häiritsemään tuo samanaikainen viestihiihto, joka oli paljon epävarmempi tapaus…
  Olitte kuitenkin jopa paljon korkeita ennakkoodotuksia parempi, joten nöyrät kiitokset!
  Nostitte tänään sitten myös Lloydin 4-tonnin kerhoon. Amerikassa sitten vaan vilkku päälle rankingtilastoissa. Ai niin – onnea huomiselle!!!

 • Wow, sounds like you had an amazing game! I always love hearing about people’s successes in sports, especially when they’re able to take down a tough opponent like Mektic/Pavic. It’s clear that you and your team have been putting in a lot of hard work and it’s paying off.

  As someone who’s never been particularly athletic, I’m always in awe of people who are able to excel in sports. I’ve been trying to get into shape lately, but it’s been a struggle. Do you have any tips for staying motivated and pushing yourself to keep going, especially when it feels like you’re not making progress? I know it’s not exactly the same as playing at a high level like you are, but I think the mental aspects of sports can apply to all areas of life.

  Anyway, good luck in the final! I hope you’re able to continue your winning streak and come out on top.

Comments are closed.