Dubai ATP500 Finaali, Heliövaara/Glasspool – Cressy/Martin 6-7(2), 4-6

Voi harmi, päällimmäinen fiilis finaalin jälkeen on kyllä harmitus siitä, että aika harvalle parille olisimme nykyvireellä tänään hävinneet. Mutta vastustajien syöttöpeli oli tänään lähes murhaavaa, eivätkä he tehneet ratkaisupalloissa käytännössä mitään väärin. Hattu pois päästä siihen suuntaan siis. Hieno viikko meiltä, mutta vielä jää nälkää tuleviin koitoksiin.


Eilisilta sujui kovatasoista tennistä katsellessa, kun ensin kaksinpelin semifinaalit tarjosivat viihdettä koko rahalla ja sen jälkeen sai vielä vakoilla tulevien vastustajien peliä iltaottelussa. Belgialaisduo Gille/Vliegen oli lähellä voittoa, mutta tällä kertaa vastustajiksemme finaaliin selviytyi siis pari Cressy/Martin. Martinin kanssa en ole ollut samalla kentällä ollenkaan aiemmin edes treeneissä, mikä on tällä tasolla harvinaista, mutta Cressyä vastaan oli ainakin yksi kohtaaminen Tukholmasta viime syksyltä alla.

Finaalipäivä on aina sellaista positiivista odotusta täynnä, ja tänään myös ottelu lähti mahtavasti käyntiin, kun pääsimme Martinin syöttöihin hienosti käsiksi. Ensimmäisen murtopallon ranskalainen selvitti ässällä, mutta 40-40 -tilanteessa osasin odottaa syöttöä rystylle ja onnistuin palautuksessa hienosti. Lloyd pisti hyvän paineen tämän perään verkolla ja hoiti viimeistelyn nätisti. Murto siis heti ottelun ensimmäisessä gamessa meille, ja peli oli avattu upeasti.

Syötimme Lloydin kanssa molemmat vahvasti ottelun alussa ja vaikka vastustajat pyrkivät pelaamaan aggressiivisesti takakentältä, niin olimme myös verkolla valmiita tuohon. Tällä kertaa harvinaista kyllä vastustajat pääsivät kuitenkin takaisin erään mukaan 3-2 -johdossamme Lloydin syöttäessä. Martin pelasi ensimmäisen pisteen upeasti, kun taas 30-15 -tilanteessa kadotin korkean pallon katsomosta heijastuneisiin illan viimeisiin auringonsäteisiin missaten helpon volleyn. Lloydin ässä siirsi meidät 40-30 -johtoon, mutta sen jälkeen Cressy kaivoi takataskustaan kaksi suoraa läpilyöntipalautusta Lloydin ykkössyöttöihin. Harvoin tulee tuollaista vastaan.

Tilanne tasoittui tämän jälkeen, mutta pääsimme vielä uudestaan murtopallolle 4-4 -tilanteessa. Martin syötti kuitenkin vastustamattoman ässän Lloydille. Erän loput pidot olivat vakuuttavia, ja ratkaisua haettiin tie breakista. Ensimmäisen pisteen palautukseni oli puhdas, mutta pallo leijaili juuri ja juuri pitkäksi. Sen jälkeen Lloyd pelasi puolestaan hienon pisteen 0-1 -tilanteessa, mutta Cressyn kämmen otti pompun verkkonauhasta, eikä tuolle vain voinut mitään. Vastustajat syöttivät tuon jälkeen hyvin, ja kun Martin löysi 2-4 -tilanteen syöttöpisteeseeni sekä hyvän palautuksen että läpilyönnin seuraavalla kämmenellään, niin tukalalta alkoi näyttämään. 2-5 -pisteessä haimme takaisin pari iskulyöntiä, mutta sekään ei riittänyt, ja lopulta Martin tyylitteli erän kotiin ässällä. Too good.

Itseluottamus oli toiseen erään lähdettäessä edelleen ihan kohdallaan, sillä olimme saaneet kahdessa eri palautusvuorossa murtopallon, ja vastustajien oli pitänyt pystyä aivan huippusuorituksiin halutessaan voittaa pisteitä meidän syötöissämme. Pääsimme 1-0 -tilanteessa jälleen 0-30 -johtoon Martinin syötössä, mutta ranskalainen selvitti tilanteen. Ja seuraavassa gamessa nähtiin valitettavasti murto. Martin palautti vahvasti ensimmäisessä pisteessa ja Cressy onnekkaasti pokalobbilla toisessa. Volleyni karkasi pitkäksi 0-30 -tilanteessa ja jälleen Cressy löysi läpilyöntipalautuksen murtopalloon. En tiedä mitä tarkalleen ottaen tuossa gamessa tapahtui, mutta jotenkin syötöistä ehkä vähän uupui sellainen taisteluasenne ja sitä kautta räjähtävyys. Ja vastustajat toki onnistuivat pelissään myös.

Yritimme tämän jälkeen vimmatusti päästä takaisin otteluun mukaan, mutta vastustajat tuntuivat vain parantavan syöttämistään toisen erän edetessä. Saimme vielä mahdollisuuden 3-4 -tilanteessa, kun Lloyd kaivoi useamman huippupalautuksen Cressyn syöttöihin, mutta 40-40 -tilanteen ykkönen oli jälleen vastustamattoman hyvä. Halusimme uskoa nousuun vielä Martinin tullessa syöttämään ottelusta 4-5 -tilanteessa, mutta ranskalainen löi pöytään kuusi huippuykköstä. Lloyd kaivoi kaksi palautusta läpi ulkorajoille, mutta sekään ei riittänyt, kun muita neljää syöttöä oli käytännössä mahdoton saada takaisin. Matsi siis lopulta suoraan kahdessa erässä vastustajille 6-7(2), 4-6.


Mitäpä tästä matsista näin päällimmäisenä osaisi sanoa muuta kuin, että vastustajien syöttöpeli oli tänään kyllä ihan huipputasolla. Sitä oli toki odotettavissakin, kun vastassa oli kaksi 198 senttistä jättiläistä, mutta silti 14 ässää ja 75% ykkösistä sisään käytännössä jatkuvasti reilusti yli 200km/h on kyllä aika kovan luokan tekemistä. Ja Cressy syöttää vielä kaiken lisäksi kakkosiaan yhtä lailla yli 200km/h, eikä hän tehnyt tänään yhtään kaksoisvirhettä. Pelialusta on varmasti yksi kiertueen nopeimmista, joten helppoa ei tänään meillä kyllä palautuspäässä ollut.

Omassa pelissämme oli ehkä hieman enemmän virheitä erityisesti ykkösvolleytilanteissa kuin yleensä, mutta toisaalta vastustajat hakivat palautuksia kenttään aika isolla riskillä, joten palloja sai kaivella jaloista tavallista kovemmista palautuksista. Ja kaiken lisäksi vastustajat tuntuivat onnistuvan palautuksissaankin tänään varsin hyvin juuri sen yhden murron verran per erä. Ei ole tarkoitus selitellä, mutta uskon kyllä siihen, että jos kysyisin vastustajilta miten meni noin niin kuin omasta mielestä, niin vastaus olisi varmasti että pelasivat viikon parhaan ottelunsa.

Finaalipaikka on aina hyvä suoritus kovatasoisessa kisassa, mutta tietenkin tappio jättää aina karvaan maun suuhun. Pisteitä ja rahaa on finaaleissa jaossa luonnollisesti kaikista isoin määrä, joten niitä olisi hyvä voittaa. Mutta kaikkeahan ei voi aina saada. Pelimme oli tällä viikolla tosi hyvässä iskussa ja kun vain jatkamme samaa tekemistä, niin lisää menestystä on kyllä varmasti luvassa.

Matka jatkuu täältä Dubaista vielä tulevana yönä eteenpäin, kunhan saamme pokaalit pokattua palkintojenjakoseremoniassa, joka järjestetään poikkeuksellisesti nelinpelaajillekin vasta kaksinpelin finaalin jälkeen. Lentämistä on tulevina päivinä tiedossa enemmänkin, sillä käyn kääntymässä nopeasti kodin kautta ennen kuin jatkan ensi viikon alussa matkaa seuraaviin kisoihin kohti USA:n länsirannikkoa. Ohjelmassa on ensimmäistä kertaa urallani Sunshine Double eli Indian Wellsin ja Miamin ATP1000 -kisat, ja kyllähän tuota reissua odotetaan oikein vesi kielellä.

Tämä viikko osoitti, että olemme Lloydin kanssa varmasti kova pala kenelle tahansa noissa tulevissa USA:n masterseissa. Nälkääkin on kunnolla jäljellä, joten otetaan tähän paikkaan pikainen nollaus, vähän huilia lentokoneessa ja lähdetään ensi viikolla metsästämään vielä isompaa kalaa. Vamos!

26 thoughts on “Dubai ATP500 Finaali, Heliövaara/Glasspool – Cressy/Martin 6-7(2), 4-6

 • Katsoin tämän finaalin discovery plussalta ja olihan se jännittävää. Se oli teiltä ihan kunniakas taistelu ja ottelu oli hyvin tiukka.

  Cressy on tosiaan varsinainen luova hullu. Hänhän lähti aikanaan pois synnyinmaastaan Ranskasta, sillä sen maan tennisliitossa ei riittänyt uskoa Cressyn serve-volleyyn perustuvalle kaksinpelille. Siitä syytä Cressy edustaa nykyään USA:a. Hän on pärjännyt ihmeen hyvin myös kaksinpelin puolella pelaamalla korkean riskitason tennistä.

  Cressy takoi tänään syöttönsä hienosti ruuttuun ja tosiaan kakkosetkin järkyttävällä vauhdilla. Eräs oli 215 km/h tunnissa. Ja kuten sanoit, ei yhtään tuplaa tänään. Martin hävisi avaussyöttönsä ensimmäisessä erässä, mutta sen jälkeen oli kyllä tehokas hänkin. Kerran muistan olleen 0-30 hänen syötössään toisessa erässä, mutta siinä tilanteessa hän löysi neljä hyvää syöttöä ettekä saaneet murtoa.

  Hiillyit hieman toisessa erässä kun tuomari ei hyväksynyt sinun haastoasi. Tilanteessa muistaakseni Martin syötti kakkossyötön kakkosruutuun Lloydille ja sinä epäilit syötön olleen pitkä. Discovery plussalla nähtiin kuitenkin sen jälkeen hawk eyen näkemys ja haastosi oli turha. Syöttö putosi takaviivan päälle eli tässä ei onneksi tullut oikeusmurhaa. En kyllä käsitä miksei hawk eye live ollut käytössä Dubaissa.

  Onnittelut kuitenkin hienosti sujuneesta turnauksesta. Tänään Cressy/Martin oli vaan piirun verran kovempi pari.

  • Kiitos onnitteluista! Tällä kertaa oli vain pakko todeta vastustajat paremmiksi. Syöttö on heidän aseensa, ja kun se molemmilla kulkee tuohon tahtiin niin silloin on vastapuolella vaikeaa.

   Hyvä tietää, ettei kakkossyötön haastoni toisessa erässä olisi auttanut, vaikka se olisi hyväksytty. Meni siis ihan oikein sitten kuitenkin lopulta. 😅

 • I was waiting for Cressy to DF as he’s been doing at least 6 times in his previous matches (and of course, 25 times in his singles match) but he never did! 😲 I’m pretty sure this must be a rare occurrence for him especially when each 2nd serve is 200kph plus. I thought you were getting to grips (as much as you can) with his serve towards the end and making more returns. Martin having to be the steady player in previous rounds maybe felt he could go for more with his partner firing bullets. 🤷‍♂️

  Still a tremendous week and it’s been great fun following you in the 4 matches. 💥 Indian Wells seems to be a player favourite where they’re looked after very well (I trust the player gift is more impressive than Dubai 😉) and you may even get some golf although that might still be off the cards with your broken finger.

  Safe onward journey. 👊

  PS. Don’t let Lloyd talk too much at the prize ceremony. 😁

  • Yeah, this time the opponents just served too well. I talked to Martin before the trophy ceremony and he very much agrees that it was a very good serving day for them. 🙄

   Well, we had a good week anyway and Indian Wells will be fun for sure. Let’s see if the rumours about it being a nice tournament hold true. 😁

 • Hieno ottelu, hienoja pelejä ja hienoa lyöntityöskentelyä… ihan vähän jäi vajaaks. Tausitte hävitä ”ranskakaiselle” duolle, kun Cressy syntyny Pariisissa. 😉
  Tästä on hyvä jatkaa seuraaviin kinkereihin, tsemppiä ja meneztystä! 🙂🎾👍

  • Jep, hieno ottelu, mutta ihan ei tällä kertaa riittänyt ranskalaisten syöttötykkien pelatessa huippumatsin. Mutta jatketaan hyvällä fiiliksellä eteenpäin. 💪

 • Eka erä oli hyvin näpeissä, mutta kaksi rystyä voi kaiken muuttaa. Paha on oikeastaan sanoa, että mitä olisitte voineet tehdä paremmin. Hyvä peli se oli, mutta vastustajilla oli superpäivä.
  Harmitus on iso kotikatsomossakin, mutta peli on kunnossa ja matka jatkuu.

  Mitä muuten olet itse mieltä siitä, että kannattaako murtuneella sormella napata palloja kiinni?

  • ”Mitä muuten olet itse mieltä siitä, että kannattaako murtuneella sormella napata palloja kiinni?”
   Sitä minäkin kauhistelin. Ehkä se tulee niin selkäytimestä ettei sitä pysty estämään.

  • Tuo ensimmäisen erän vastamurto Cressyn kahdella rystyllä muutti kyllä harmillisesti ottelun kulun. Jos olisimme pysyneet johdossa, olisi voinut vastapuolella mennä enemmän yliyrittämisen puolelle. Mutta turha kai sitä on jossitella, hienosti pelasivat ranskalaiset.

   Ja mitä tulee pallon koppaamiseen vasurilla, niin vastausta ei varmaan tarvitse kovin pitkään pohtia. 🙄🤡🤡🤡

 • ”Jatkan ensi viikon alussa matkaa seuraaviin kisoihin kohti USA:n länsirannikkoa.”

  Camoon, Indian Wellsissa nähdään!! Aamulla ehdittiin livetuloksista seurata finaalia ennen lentokentälle menoa. Tällä hetkellä lentokoneessa parhaillaan matkalla kohti Los Angelesiä ja siitä sitten viikonlopusta alkaen pääpaikalle, kun laskeskeltiin, että varmaan siinä viikonlopun tuntumassa nelurit alkaa? Uusi turnaus itselle, mutta niin on myös teille 😀 Täytyy yrittää kyllä harjoituskentillekin päästä moikkaamaan, jos aikatauluja jossain julkaistaan!

  • Oi mahtavaa, suomalaiskannustusta siis odotettavissa! 🙌 Nelurit alkavat aikaisintaan torstaina, mutta vähän kaaviosta riippuen voi ensimmäinen matsi olla vasta viikonloppunakin.

   Uusi turnaus tosiaan itsellekin, joten siistiä päästä kokemaan Indian Wellsin tennispyhättö. Vielä kun sää vähän lämpenisi niin saadaan varmasti hienot kisat aikaiseksi. 💪

 • Olipa häijysti syöttävä pari. Tällä kertaa häviö ei edes harmita, koska vastustajat olivat niin hyviä.

  Martininilla oli kaksi syöttökulmaa sinun ruutuusi, joita oli mahdoton saada takaisin ilman jonkinlaista ennakointia. Greisi taas syötti yhden kakkosen Glaspoolille, lukemilla 215 km/h suorana pisteenä ja hänellä oli kyllä häijy palautusrysty. Paras pelaaja kentällä.

  Sinä tsemppasit hyvin loppuun asti, ei minkäänlaista alistumista. Pienen tuomarikärhämän perään, sisuuntunut ilme ja heti hieno syötönvastaus. Mikä tärkeintä, puolenvaihdon aikana ei mitään lisäselvittelyä tuomarin kanssa, vaan focus seuraavaan peliin.

  Sinun nykypelissäsi tykkään siitä, että ykkösellä yrität aina suoria pisteitä, riippumatta kulkeeko se vai ei. Kakkossyöttösi on luokkaa, vanha ykkössyöttösi, joten siksi se on niin hyvä.

  Sinun osalta, syötönvastauksia kannattaisi lyödä alusta alkaen enemmän linjaan. Epäonnistuessaankin ne raivaavat jatkossa tilaa krossivastauksille. Yläkierteiset kohopallosikin ovat syötönvastauksina makeita, mutta ne vaativat hieman taaempaa vastauspistettä.

  Josta tuli mieleeni, että kun vastustajat supisevat verkkokuvioita, niin sinun ei kannata silloin olla siinä vastauspisteessä leveyssuunnassa, josta lähdet liikkeelle. Pallon noston aikana on aika vaihtaa paikkaa, vinottain tai suoraan eteenpäin askeltaen. Onnettaren / intuition osuessa kohdalleen, puhtaasti vain mailaa väliin ja hyvä suuntaus Ebdenin malliin. Tuo pätee varsinkin kovasyöttöisiä vastaan, kun niiden ykkösiä ei saa muutenkaan takaisin, kuten tänään tapahtui. Jos tuolla saisi verkkokuvioihinkin hieman epävarmuutta. Hitaampia syöttäjiä tai kakkossyöttöjä vastaan tuo nykytyylisi toimii riittävän hyvin.

  Verkolla olet melkoinen peto / saalistaja. Nautittavaa seurattavaa.

  Glasspoolilla on pidemmän aikaa ollut ongelmia ykköspuolen linjan pitämisessä, niin syötöissä, kun pelin aikana. Tuon vastustajat ovat selvästi skoutanneet. Hän ottaa kylläkin askeleen linjaan päin, mutta jättää painopisteen keskelle, josta ei millään pysty reagoimaan koviin linjalyönteihin. Tuo ratkeaa sillä, että on vielä yhden askeleen verran enemmän linjan puolella, jolloin painopisteen voi ottaa vieläkin reippaammin keskustaan päin ja tehdä siitä välillä härskejä leikkauksia. Syötönpalautuksen / ohituslyönnin lyöjän silmissä linjalyönti ei olekaan enää niin houkutteleva vaihtoehto, sillä jos Glasspool jääkin paikoilleen, niin helppo tapponakki.

  Pelejänne on kyllä nautinto seurata. Tsemppiä jatkoon.

  • Kiitos kattavasta kommentista! Selvästi on meidän pelejä tullut katsottua enemmänkin. 😊 Tällä kertaa oli kyllä vaan niin pirun hyvin syöttänyt pari vastassa, että vaikeuksia olisi ollut ihan riippumatta siitä, kuinka hyvin itse pelasi.

   Oma syöttöpeli on ollut viimeisen vuoden ajan se isoin kehityskohde, ja onhan siellä selvästi edistystä tapahtunut. Mutta tekemistä on vielä jäljellä, varsinkin ykkösen tasaisuuden ja tarkkuuden osalta.

   Palautus on ollut aina vahvuuteni, mutta nyt Dubain nopealla kentällä, kun pallot viuhuvat reilusti yli 200km/h rajoille, niin vaikeaahan tuo on ilman aavistamista saada palloja takaisin. Ranskalaiset syöttivät fiksusti pelkästään kulmiin, eivätkä oikeastaan ollenkaan kohti, mitä moni neluripelaaja tekee. Oli myös skoutattu etukäteen, että kumpikin syöttää mieluiten minun ruutuuni T-pisteeseen tiukoissa paikoissa, mutta finaalissa heillä kulki myös tuo ulos syöttö aika hyvin. Tuntui, että aavistukseni osui harvinaisen usein väärin ja enkä monesti ehtinyt ottaa askeltakaan, kun syöttö oli jo mennyt.

   Palautuspaikkaa vaihtelemalla voi toki yrittää horjuttaa vastustajien hyvää syöttämistä, mutta jotenkin luotin siihen, että jossain vaiheessa ottelua pääsen vielä kiinni palloihin omalla osaamisellani. Cressyn viimeinen syöttövuoro olikin jo parempaa palauttamista, mutta ei sekään riittänyt. Tuo lobbipalautus yläkierteellä on myös minun suosikkini, mutta sen kontrolloiminen koviin syöttöihin on lähes mahdotonta.

   Ja mitä tulee Lloydin positioon verkolla, niin tuo linjan peittäminen on vähän kaksipiippuinen juttu. Meidän filosofiamme on se, että vastustajat saavat kolme kertaa ottelussa lyödä linjasta läpi ennen kuin alamme muuttamaan mitään sijoittumisessa. Sinne linjaan voi hyvin jättää sen 30 senttiä tilaa ja jos vastustaja sinne osuu niin annetaan aplodit. Paljon useammin pallo tulee kuitenkin keskelle kenttää, jonka peittäminen on tärkeintä. Kyse on siis enemmänkin prosenttipelistä, jossa laitetaan vastustaja hakemaan mieluummin vaikeita kuin helppoja ratkaisuja.

   • Kiitos Harri tästä filosofia-kommentista! Tätä yritetään hyödyntää omissa peleissä😉. Onnea seuraaviin peleihin ja toivottavasti saatte pian revanssin näistä syöttökoneista💪.

 • Harri, toivottavasti et pistä pahaksesi kun kirjoitan tässä vähän ohi aiheesta. Tämä sinun blogisi tuntuu olevan paras foorumi suomalaisille tennisfaneille ja lukeehan tätä ulkomaalaisetkin.

  Hyvin menestynyt aussipari Purcell/Edben hajosi jokin aika sitten. Hehän olivat Aussie Openin finaalissa häviävänä osapuolena vuonna 2022 kun Kokkinakis/Kyrgios nappasi mestaruuden. Samana vuonna heille osui jättipotti Wimbledonissa eli mestaruus tuli, mutta ATP:n sekopäisen politiikan takia he eivät saaneet voitostaan yhtäkään ATP-pinnaa.

  Vinkkinä kaikille tennisfaneille, nyt kannattaa seurata Max Purcellin etenemistä kaksinpelin puolella. Purcell on muistaakseni 24-vuotias, eli vielä kohtuullisen nuori pelaajana. Pidän pääkiertueen lisäksi silmällä myös Challengereita ja nyt näyttää siltä, että Purcell on murtautumassa jo sadan parhaan joukkoon kaksinpelissä. Ei ole ollenkaan mahdotonta, että hän olisi kohta pääkiertueen puolella.

  • En tietenkään pistä pahakseni, täällä saa ihan vapaasti kommentoida. 🙂 Purcell teki aika rohkean ratkaisun palatessaan täysipäiväiseksi kaksinpelaajaksi kolmen nelurin GS-finaalin jälkeen, mutta näyttää kyllä aika hyvältä ratkaisulta tällä hetkellä. TOP100 kaksinpelissä on enää yhden otteluvoiton päässä.

 • Viimeistä silausta vaille jäi tämä viikko, mutta kokonaisuutena teiltä erittäin hyvää tekemistä ja pitkään ei kannata tätä tappiota murehtia. Kelpaa lähteä nykyvireellä rapakon taakse vielä isompiin karkeloihin! Tänään vastustajat pelasivat kyllä viikon parhaan matsinsa ja tuo heidän syöttöpelinsä oli vaan aivan poskettoman kovalla tasolla. Aina ei voi voittaa, mutta huomionarvoista oli että tänään oli terveenä pelatessa vasta kauden eka tappio. Ja ollaan sentään jo maaliskuussa. Siitä sopii ammentaa lisäluottamusta seuraavien kuukausien kisoihin. Ja aikamoinen kevät siellä onkin odottamassa, joten täyttä höyryä eteenpäin. Ei tosin käy kateeksi seuraavan parin päivän matkustusrumba, mutta toivottavasti saat edes hieman lepoa jossain välissä.

  • Tämä oli tosiaan vasta ensimmäinen tappiomme tällä kaudella niin, että olemme Lloydin kanssa olleet kumpikin täydessä pelikunnossa. Ja aika kovan suorituksen se vaati vastustajilta. Ei siis harmitella tätä sen kummemmin. 👍

   Yksi lento on nyt takana, mutta vielä on tosiaan matkustusta ihan reippaasti edessä. Onneksi koneessa nukkuminen kuuluu vahvuuksiini. 🙂

 • Uskon, että olette vedonlyöjien suosikki voittamaan Indian Wellsin nelurin. Olette todella kovalla tasolla. Vastustajat voittivat tänään poikkeuksellisella syöttötyöskentelyllä. Kolmessa ekassa matsissa he tekivät 6+5+7 tuplaa … tänään yhden !! Voitatte heidät seuraavassa matsissa.

  Jatkakaa samaan malliin. 💪🇫🇮🇬🇧

  • Jatketaan ehdottomasti samaan malliin. 💪 Finaalissa vastustajat pelasivat yksinkertaisesti liian hyvin, mutta tuskinpa he aina tuolla tasolla onnistuvat. Meillä sen sijaan perustaso alkaa olla jo varsin korkealla.

 • Eräs korkeatasoisimmista nelinpeleistä, joita on viime vuosina pelattu. Ei epäilystäkään, etteikö finaalissa ollut turnauksen kaksi selvästi parasta paria – taso ei pudonnut kummaltakaan top-kymppipelistä missään vaiheessa. Todella taidokasta touhua, katsojalle nautinto.

  Positiivinen analyysisi osuu hengeltään: eipä voi kuin hattua vastustajalle nostaa. Lienee Cressyn ainoa matsi tänä vuonna ilman tuplia, eikä muka heikompi lenkki Martin jäänyt jälkeen. Tällaista tappiota on turha jäädä murehtimaan.

  Menestystä USA:n molemmille rannikoille. Tulee mielenkiintoiset kisat. T. saat perheen mukaan Miamiin, ehkäisee ikävöintiä puolin ja toisin.

  • Olihan tuo kieltämättä varsin korkeatasoinen neluri. Pääosin lyhyitä pisteitä, mutta sellaista se huippunelinpeli parhaimmillaan onkin.

   Nyt vaan samalla innolla sitten homma haltuun USA:ssa! 💪💪

 • Joskus harvoin meteoriitti osuu otsaan eikä siinä auta edes kypärä …

  Ihan puun takaa ei meteoriitti kuitenkaan tullut. Syrjäsilmällä seurailin Gille/Vliegen matsia ja kovasti toivoin heidän voittavan. Ja eka erä heille 7-5, vaan ei tullut voittoa. Gille/Vliegenillä ei olisi ollut finaalissa mitään palaa! Sen sijaan Cressyn porukoilla oli ihan todellinen joskin alle 50% sauma. Kaksi taiskavoittoa kolmessa erässä oli täysin mahdollinen tapahtumien kulku, jos sörvi kulkee. Ja kulkihan se, suorastaan järjettömän hyvin. Edes kahta taiskavoittoa eivät tarvinneet. Huippusörvillä pitkälti eliminoitiin Harri/Lloyd-parin suurin vahvuus eli palautukset.

  Mutta kyseessähän oli teille harjoitusturnaus. Käsittämätöntä mutta totta top-10 pelaajien maailmassa! Teidän tasolla varsinainen kiertue on 4 slämiä, 9 tonnista ja lopputurnaus. Ja huimasti pitää pelata, jos meinaa terveen Harri/Lloyd-parin voittaa. Tänään niin kuitenkin tapahtui.

  • Kyllähän sitä vähän itsekin toivoi Gille/Vliegeniä vastustajiksi finaaliin, niin olisi ollut homma vähän enemmän omissa käsissä. Mutta pakko nostaa hattua ranskalaisille, sen verran hyvin vetivät loppuun asti.

   Kyllähän Dubain turnaus ihan arvokas kisa meille toki on, mutta tottahan on sekin, että ensi viikolla pelataan vielä isommista pisteistä. Eikä meitä helpolla tulla noissa karkeloissa kaatamaan. 💪

 • Hyihyihyi, en tykännyt yhtään, tuollaisia syöttökoneita, pelistä jotenkin katoaa mielenkiinto. Teidän peliä en moiti. Jotenkin jäi tunne, että turnauksen voitti väärä pari, jolle sattui pöljä kaksoisvirheetön päivä. No, tuo nyt purkautui jostain selkärangasta, ei tarvitse ottaa tosissaan, happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista vai miten se meneekään. Sujuvia lentoja Harri, ja sitten taas mailat heilumaan IW:ssä 🙂

  • Jep, vähän sellainen epäreilu olo tuli itsellekin! 😅 Peli oli niin kovassa tikissä, että vain tuollainen syöttökonepari saattoi meidät finaalissa voittaa. Mutta näitä sattuu, onneksi Indian Wellsissä voi sitten laittaa taas mailat heilumaan. 🙂

Comments are closed.