Ensi tunnelmia Indan Wellsistä

Tervehdys taas, tällä kertaa läntiseltä pallonpuoliskolta Kaliforniasta. Viime päiviin on mahtunut lentämistä ihan tosissaan, puolikas vuorokausi kotona perheen kanssa, 12 tunnin aikaero ja ensimmäinen treenipäivä täällä Indian Wellsissä. Vauhtia on siis piisannut, mutta onneksi edessä on taas niin hienoja kisoja, että ei tässä ehdi juuri muuta kuin heittäytyä virran vietäväksi ja nauttia.

Maisema on siis vaihtunut vauhdilla viime aikoina. Dubain finaali pelattiin lauantaina illalla, ja jo samana iltana suuntasin lentokentälle ja lennolle Frankfurtin kautta kohti kotia. Ehdin sunnuntaina alkuiltapäiväksi kotiin, jossa ohjelmassa oli tavaroiden järjestely ja uudelleen pakkaus sekä laatuaikaa perheen kanssa. Eihän yhdessä päivässä ihmeitä ehdi, mutta oli se silti sen arvoista olla edes tuo hetki kotona ja käydä muun muassa yhdessä nauttimasta kauniista talvipäivästä Vanhankaupunginkoskella.


Maanantaina kuuden jälkeen aamulla oli kuitenkin jo taas aika lähteä taas matkaan kohti Yhdysvaltoja. Olisi ollut toki mahdollista lentää Dubaista suoraan Amerikkaan, mutta olin varannut tämän maanantailennon Helsingistä jo aikoja sitten, sillä laskeskelin haluavani mieluummin käydä kodin kautta joka tapauksessa tässä välissä, ettei reissu venähdä yli viiden viikon mittaiseksi. Linnuntietä Dubaista Kaliforniaan Suomi on kaiken lisäksi aika hyvin reitin varrella, mutta oma reitti ei tällä kertaa tosin ihan kulkenut tuota linnuntietä, sillä Finnairin suorat lennot Dubaihin ja Los Angelesiin eivät nyt osuneet oikeille päiville.


Perillä hotellilla Indian Wellsissä olin maanantaina yhdeksän jälkeen illalla paikallista aikaa eli kotoa lähdettyä ovelta ovelle matka-aika oli lopulta yli vuorokauden. Sain lennoilla jopa harvinaisen hyvin levättyä ja nukuttua, joten olo oli kaikesta huolimatta ihan kohtuullisen hyvä. Aikaeroa oli kuitenkin Dubaihin ja Suomeen verrattuna sen verran paljon, että seuraavat yöunet jäivät noin neljään tuntiin, kun sisäinen kello oli sitä mieltä, ettei aamukahden jälkeen enää ollut nukkuma-aika. 😊


Minua eivät aikaeron mukanaan tuomat aikaiset herätykset ole koskaan sen kummemmin haitanneet, melkeinpä päin vastoin. Aamuyön tunnit ovat mitä parasta aikaa keskittyä omiin juttuihin, ja sain nytkin käytyä läpi muun muassa eri maiden veropapereita ja erilaisia rästihommia ihan rauhassa. Ja onhan auringonnousun aika mitä kauneinta aikaa ulkoilullekin.


Myös Lloyd lensi Indian Wellsiin maanantaina, samoin kuin valmentajamme Dan, jonka kanssa olimme sopivasti vielä samalla lennolla Dallasista Palm Springsiin. Lloyd halusi kuitenkin vielä huilata tiistaiaamun, mutta suuntasimme Danin kanssa kohti tenniskenttiä heti aamuseitsemältä. Kisassa on käytössä harvinaisen tiukka treenikenttien varauspolitiikka, jossa pelaaja saa varata vain tunnin treeniajan päiväksi kerrallaan. Koska meillä oli jo treenikenttä varattu Lloydin kanssa kello kolmeksi iltapäivällä, niin jouduimme Danin kanssa vain toivomaan, että aamukahdeksalta olisi vapaana joku kenttä, johon voisimme hypätä lyömään. Sellainen onneksi löytyikin, mutta kannatti olla ajoissa paikalla, sillä kello 9 eteenpäin kaikki kentät olivat jo varattuja.

Sää on ollut täällä Kaliforniassa tänä talvena harvinaisen kylmä ja sateinen, eikä tiistaiaamunakaan lämpötila juurikaan yli 10 asteen noussut. Pitkät päällä vedettiin siis ensimmäiset treenit kisapaikalla, mutta kunhan aurinko alkoi pikkuhiljaa nousta ylemmäs, niin lämpötilakin kohosi päivän aikana lähemmäs 20 astetta. Toki tuokin vuodenaikaan nähden aika viileä lukema täällä päin.

Ensituntuma Indian Wellsin tenniskeskuksesta oli positiivinen, sillä kentät tuntuvat tosi miellyttäviltä pelata, eivätkä etukäteen monen kauhistelemat Penn-merkkiset pallotkaan olleet ihan niin vaikeat kontrolloida kuin pelkäsin. Vaikka Dubain kaltaisesti aavikolla ollaan täälläkin, niin olosuhteet ovat kyllä selvästi hitaammat, ja kierteet purevat kentän pinnasta voimakkaammin. Voisin kuvitella, että stadion-kentillä peli tuntuu vielä hitaammalta kuin treenikentillä alueen reunamilla, mutta tuo varmistuu vasta viikon edetessä.


Kisalla on käytössä normaaliin tapaan kuljetuspalvelu, joka olikin vastassa lentokentällä maanantaina ja toi meidät kisapaikalle tiistaiaamuna. Halukkaille on kuitenkin tarjolla kisan puolesta myös oma vuokra-auto käyttöön koko kahdeksi viikoksi, ja kyllähän tuohon tarjoukseen täytyi tarttua, kun kerran Amerikassa ollaan. Varsinkin, kun kaksinpelin sijoitetut pelaajat sekä nelinpelin kahdeksan kärkisijoitettua pelaajaa saavat käyttöönsä omat BMW:t.


Oma auto tuo kisaviikkoon mukavan vapauden tunteen, ja muutenkin tämä kisa vaikuttaa varsin rennon leppoisalta tunnelmaltaan. Kenelläkään ei tunnu olevan kiire mihinkään, ja kisapaikalla ollaan pääosin ulkona nauttimassa auringonpaisteesta. Pelaajille on perustarjoilun lisäksi tarjolla barbeque-tyyppistä ruokaa suoraan grillistä, ja isolla nurmialueella voi viettää aikaa vaikkapa jalkapalloa pelaten. Indian Wellsin ja Palm Springsin alue on kokonaisuudessaankin varsin rauhallinen, sillä asukkaat ovat keskimäärin vähän varttuneempaa väkeä, ja golfkenttiäkin on käsittämättömästi toista sataa. Eiköhän täällä siis nämä pari viikkoa ihan hyvin viihdy.

Pelkästään viihtymässä täällä ei tietenkään kuitenkaan olla, vaan nelurikaaviotkin julkaistiin tiistaina. Olemme Lloydin kanssa 5-sijoitettuja, ja saamme ensimmäisellä kierroksella vastaamme mielenkiintoisen tiimin Middelkoop/Van de Zandschulp. Middelkoop on yksi tutuimmista kavereista tourilla, mutta Van de Zandschulpin parhaat meriitit ovat keksinpelin puolella. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö hän olisi vaarallinen kovine lyönteineen myös nelurissa, Dohassa toissaviikolla tuloksena oli finaalipaikka ja Antwerpissa viime syksynä kisavoitto.

Ensimmäisen ottelumme ajankohta ei vielä tässä vaiheessa ole tiedossa, mutta jotain torstain ja lauantain välillä se todennäköisimmin on. Ensimmäiset nelurit pelataan siis jo huomenna torstaina, mutta ensimmäistä kierrosta pelataan loppuun vielä viikonloppunakin. Jos peliaika tässä tämän päivän aikana tarkentuu, niin päivitän sen tämän jutun loppuun. Joka tapauksessa jatketaan kuitenkin normaalisti valmistautumista, ja tehdään kaikki tarvittava, jotta peli on kovassa iskussa, kun matsit täällä alkavat. 💪

EDIT: Ensimmäinen matsimme on ohjelmassa vasta lauantaina.


Ja loppuun vielä pieni avunpyyntö lukijoille. 🤗 ATP teetti pelaajistolleen vuoden alussa ison palautekyselyn, jossa sai arvioida viime vuoden kilpailuja, ATP:n henkilöstöä, pelaajaetuja ynnä muuta. Itse kyselyn tulokset julkaistaan myöhemmin, mutta vastaajien kesken arvottiin $500 arvoisia lahjoitusmahdollisuuksia, ja onnetar osui tällä kertaa minuun. Saan siis valita hyväntekeväisyyskohteen, jolle haluan tuon 500 dollaria lahjottaa. Löytyisiköhän tätä kautta hyviä ehdotuksia? 👀

42 thoughts on “Ensi tunnelmia Indan Wellsistä

  • Totta, kyllähän täällä USA:ssa viettää mielellään seuraavat reilut kolme viikkoa, kun kerran tänne asti on tultu. 🙂 Ja kiitos hyvästä ehdotuksesta lahjoituskohteeksi!

 • Good luck to you and Lloyd this week. Loved watching you play in Dubai, such FANTASTIC tennis.
  Charity donation – maybe to wheelchair tennis?
  Very best wishes,
  Eliza

  • Thank you! Dubai was simultaneously plenty of fun and some serious high-level tennis. Thank you for the suggestion for donation to wheelchair tennis. 🙌

 • Eikös Monfils te paluuta tositoimiin tässä turnauksessa. Hänen vaimonsa tietää varmasti hyvin kohteita minne apua suunnata.
  Kummalle tuntemus on enemmän hyödyksi, sinulle vai Matwelle?
  Vamos!

  • Totta, Monfilsin vaimolla varmasti olisi kohde jos toinenkin mielessä. 👍

   Vaikea tuosta on sanoa, onko enemmän hyötyä minulle vai Matwelle siitä, että ollaan ennenkin pelattu yhdessä ja vastakkain. Edelliset kaksi kohtaamista on kääntynyt meidän voitoksemme, joten ehkä meillä on pieni etulyöntiasema?

 • Onnea turnaukseen ja ekaan matsiin !! Ei tosiaankaan mikään läpihuutojuttu.

  Näin sota-aikaan Punainen Risti ei voi olla huono lahjoituskohde.

  • Kiitos, ei tällä tasolla missään nimessä tosiaan ole läpihuutojuttuja edessä matsikentällä. Ja kiitos myös hyvästä ehdotuksesta lahjoituskohteeksi. 🙌

 • Käy tsekkaamassa we4you-hyväntekeväisyysjärjestö. Menee varmasti tarpeeseen / hyvään käyttöön.

 • Tsemppiä tärkeään kisaan.
  Lahjoituspaikaksi ehdottomasti joku vaöitsemasi lastensairaala.

 • Hienoa kuulla, että pelipaikoille on päästy. Nyt vaan kärsimättöminä odotellaan, että pääsette irti.

  Ei saatu Lloydilta kommentteja viime viikolla. Voisiko hänet haastaa sillä tavalla, että jos sinä syötät pelissä useamman ässän kuin hän, niin hän joutuu kirjoittamaan kommentin blogiisi?

  Lapsiin kaiken hyväntekeväisyyden kohdentaisin.

  • Jep, odotusta on tosin vielä pari yötä edessä, sillä matsimme on ohjelmassa vasta lauantaina. Kysäisin Lloydilta hänen kiinnostustaan kirjoittaa vieraileva blogipostaus, mutta ei oikein lämmennyt. Täytyypä tosiaan ottaa joku tuollainen hyvä panos käyttöön, niin saadaan oikein win-win tilanne aikaiseksi!

   Ja lapsiin on kieltämättä aina hyvä kohde sijoittaa, kiitos ehdotuksesta!

 • IW:n nelurikaavio on täynnä huimia mustia hevosia, tyyliin Shapovalov/FAA, Sock/Isner ja niin edelleen. Asiantuntijalle suurempaa herkkua kuin useimmat kaksarit. Yhtään helppoa matsia tuskin tulee.

  Please, lahjoita hyväntekeväisyysrahasi Ukrainan punaiselle ristille tai muuhun ukrainalaiseen tukeen. Me pelailemme tennistä sillä aikaa, kun Venäjä taas kerran tekee naapurinsa elämän sietämättömäksi. Suomalaiset tietävät, millaista se on.

  • Totta, Indian Wells on perinteisesti nelinpelissä vuoden kovin kisa, sillä mukana on parhaiden nelurimiesten lisäksi enemmän kaksinpelin kärkipelaajia kuin missään muussa kisassa. Hurkacz/Dimitrov on myös kova pari, laittoivat tänään Ram/Salisburyn vakuuttavasti nippuun.

   Ja kiitos erittäin hyvästä ehdotuksesta hyväntekeväisyyskohteeksi. Eipä tuohon voi vastaan sanoa.

 • Voi tuota reissaamisen määrää! Hyvä kuitenkin, että pystyt lennoillakin lepäilemään eikä aikaiset herätykset rassaa liiemmin. Olen valmistautunut katsomaan melkoisen monta Teidän Peliä!!!

  Hyviä hyväntekeväisyyskohteita mainittu yllä. Lääkärit ilman rajoja voisi olla yksi vaihtoehto.

  • Onhan tämä alkuvuosi varsinkin tenniskalenterissa aikamoista reissaamista. Mutta onneksi siihenkin tottuu ja osaa jopa vähän nauttiakin. 🙂

   Hyvä ehdotus tuo lääkärit ilman rajoja myös, kiitos!

 • Kiitos Harri mukavasta tilannekatsauksesta. Tsemppiä peleihin.
  Ehdotan lahjoitusta esim. lastensyöpäsäätiölle.

  • Kiva kuulla että Indian Wells tuntuu mukavalta tenniskisalta. Onnea sinne! Tulen Miami turnaukseen niin toivottavasti näen teidän matsia siellä.

   Lahjoittaisin lasten/nuorten tennis harjoittelua/peliä tukevaan hyväntekeväisyyteen Kaliforniassa. Osaavat varmasti antaa Indian Wellsissä nimiä ja kontakteja tennikseen liittyviin hyväntekeväisyysjärjestöihin.

   • Kyllähän täällä Indian Wellsissä tosiaan viihtyy. Toivotaan, että pelitkin vielä kulkevat, kun homma lähtee meidän osalta lauantaina käyntiin. Ja hienoa kuulla, että Miamissa on suomalaiskannustusta edessä!

    Kiitos myös ehdotuksesta hyväntekeväisyyskohteeksi!

  • Oli kieltämättä upea pokaali, ja sisällä siis ihan aito ja terävä veitsi. Kisavoitolla pokaali olisi ollut ehkä vieläkin hienompi, metallinen purjevene, mutta ehkä ensi vuonna sitten. 🙂

 • Onnea matseihin .. toivottavasti nyt natsaa kaikki päätyyn asti. lahjoita rahat ukraina yhdistykselle eli komppaan toista Jukkaa
  ukrainians.fi/fi/lahjoitukset/

  • Kiitos, toivottavasti tosiaan päätyyn asti mennään. 💪 Ja Ukraina on kyllä varmasti parhaita kohteita hyväntekeväisyyteen tällä hetkellä.

 • Tosi hyvää kirjoittamista taas!
  Kaavio on kivikova, kuten aina tällä tasolla. Luotan kuitenkin tiimityöhönne.
  Tuo summa kyllä hukkuu noihin isoihin kohteisiin.
  Valitse joku suomalainen innokas ja kehittyvä tennisnapero ja anna koko potti hänelle!

  • Kiitos, ei pelkkää matsiraporttia. 😉 Kaavio on kyllä täällä Indian Wellsissä yksi vuoden kovimmista ellei kovin. Mutta sehän vain motivoi meitä. 💪

   Ja kiitos hyvästä ideasta lahjoituksen kohteeksi. Sopivan erilainen ehdotus. 🙌

 • Aika moni Top 100 pelaaja on ilmoittautunut myös maanantaina alkavaan Phoenixin Challengeriin. Ajatuksena lienee on se, jos tulee ekasta mastersista nopea lähtö katsomon puolelle..? Emilin nimi oli kaksinpelin puolella ja tekisi ehkä hänelle hyvää pelata pienempi turnaus välissä, jotta mahdollisesti tulisi muutama voitto putkeen nihkeälle alkukaudelle. Nelinpelin ykkössijoitetut ovat Glasspool/Heliövaara..?! Onko kyseessä virhe vai oletteko alustavasti ilmoittautuneet..? Nämä tiedot perustuvat Dartsrankings sivustolla oleviin tietoihin.

  • Totta tosiaan, tuo Phoenixin CH175 on meidänkin ohjelmassa mikäli tappio Indian Wellsissä osuu eteen viimeistään sunnuntaina. Jotenkin tuntuisi tyhmältä vain odottaa puolitoista viikkoa Miamin kisaa, kun ajan voi käyttää pelaamalla ihan kohtuulliset pisteet ja palkintorahat tarjoavan kilpailun. Varsinkin kun tänä vuonna tuo Phoenixin kisa on uuttaa CH175 kategoriaa aikaisemman CH125 kategorian sijasta. Ja varmaan Emilillä ihan samat mietteet kuin meilläkin.

 • Voisiko sen Lloydin tekstin saada vaikka haastattelutyyliin? Silloin hänen ei tarvitse kirjoittaa, sinä vaan kyselet. Tällöin tietty johdattelet asioita ja aiheita mutta ehkä siitä pääsisi alkuun.

  Toinen, mitä tuollaiset CH175 järjestäjät tykkäävät ilmoittautumisista kun toinen turnaus on edelleen kesken. He tietävät varmasti että osa jää tulematta kun matsit isommassa turnauksessa jatkuvat.
  Vai onko se järjestävän seuran päänsärky, ei pelaajien?

  Ette näytä pääsevän pelaamaan vielä tänäänkään… Kunhan ette ylikuntoon mene treenaamisesta.
  Ja muista joku pieni vastoinkäyminen!

 • harmi, että ’dubs in dubai’ ei tuottanut sitä kirkkainta kruunua, mutta aika kivat pystit kuitenkin saitte, oliko se tukholma kun oli vain kukkapuskat 😮

  ilmeisesti lauantaihin joudutaan venaamaan aloitusotteluanne, mutta toisaalta suomalaisittain kiva, kun pystyy viikonloppua vasten katsomaan yöllä. oli niin tiivis työviikko, että en jaksanut edes emilin ottelua katsoa, vaikka tuli siinä 23-24 aikaan. 😅

  tiedätkö muuten, että onko dodig loukkaantunut, kun ei ole karkeloissa mukana? krajicek pelaa jonkun muun kanssa. harmi meidän race-sijoituksensa kannalta. 🤔

Comments are closed.