Indian Wells – Ensimmäinen ottelu lauantaina

Useampi päivä treeniä on nyt takana Indian Wellsissä, mutta vielä yksi yö pitää odottaa ennen kuin matsit alkavat meidän osaltamme lauantaina. Olosuhteisiin on päässyt päivä päivältä paremmin käsiksi, ja itseluottamuskin alkaa sitä myöten löytää paikkansa. Sitä varmasti myös tarvitaan, sillä ensimmäiset vastustajamme ovat pahat hollantilaiset Middelkoop ja Van de Zandschulp.

Sisäisen kellon pyöräytys 12 tunnilla on aina omanlaisensa prosessi, mutta toistaiseksi tuo on onnistunut mielestäni varsin hyvin. Ensimmäisenä aamuna uni maistui kello kahteen, toisena puoli neljään ja eilen torstaina jo aamukuuteen. Eihän unenlaatu ikinä ihan normaalia vastaavaa ensimmäisinä öinä ole, mutta unimäärät ovat olleet onneksi ihan kunnollisia. Mutta kyllähän kuormitus silti hieman tavallista enemmän painaa, ja erityisesti keskiviikkoiltapäivän tennistreeni oli aika väsynyt esitys.


Yksi hankalimmista asioista kisoihin valmistautuessa on mielestäni se, ettei ensimmäinen matsipäivä ole juuri koskaan selvillä etukäteen. Tälläkin kertaa oli mahdollista, että ensimmäinen matsimme pelattaisiin joko torstaina, perjantaina tai lauantaina, eikä pelipäivä ollut tiedossa vielä edes keskiviikkona iltapäivällä. Yritä siinä sitten suunnitella treeniohjelmaa.

Lähtökohtaisesti meidän piti olla valmiita pelaamaan torstaina, joten tein tietoisesti vähän enemmän treeniä tiistaina ja keskiviikkona kuin keholle olisi ollut optimaalista, sillä oikean tuntuman haku oli tuossa kohtaa tärkeämpää kuin väsymyksen välttäminen. Kaksi tennistreeniä molempina päivinä kostautui hieman keskiviikkoiltapäivänä, kun olo oli harvinaisen voimaton, mutta toisaalta olipahan pelirytmi hitaalla kentällä vähintään kohtuullinen.

Jos alkuviikosta olisi tiennyt, että ensimmäinen ottelumme on vasta lauantaina, niin olisi varmasti tullut oltua kentällä ainakin tiistaina vähemmän ja puolestaan kuntosalin puolella enemmän. Nyt sovellettiin kuitenkin niin päin, että eilen torstaina oli sitten kevyempi päivä kentällä ja enemmän punttijumppaa salilla. Ja perjantai mennään kohtuu kevyesti myös, sillä ohjelmassa on 1,5 tuntia tennistä ja terävä puolen tunnin voimatreeni salilla. Eiköhän lauantaina ole sitten kaikki myös kehon puolesta valmiina.

Pelipäivän epäselvyyden lisäksi toinen ennalta hieman odottamaton ongelma tällä viikolla on ollut se, että treenikentälle pääsy on osoittautunut erikoisen vaikeaksi. Kirjoitin jo tiistaina, että järjestäjät antavat pelaajien varata vain tunnin vuoron per päivä kerrallaan, eikä kello 10 ja 15 välillä voi edes varata kenttää vain kahdelle pelaajalle, vaan nelinpelaajia tulee tällöin olla kentällä neljä. Kisa pelataan keskellä aavikkoa, jossa luulisi olevan tilaa useammallekin treenikentälle.

Käytössä on kisapaikan lisäksi joitain treenikenttiä ns. offsite-lokaatiossa läheisellä country clubilla, mutta eipä homma sielläkään ihan nappiin ole mennyt. Odottelimme keskiviikkona paikallisten seniorinelureiden loppumista tunnin verran, kun kisapaikalla tehdyt kenttävaraukset eivät olleet mitenkään synkassa country clubin omien kenttävarausten kanssa. Lisäksi pari kenttää on käytössä myös pelaajien hotellilla, mutta noille kentille pääsee vain ihan perinteisellä first come first serve -periaatteella odotusaikojen venyessä useampaan tuntiin. Eikä pelialusta country clubilla tai hotellilla ole tietenkään ollenkaan sama kuin kisapaikan kentillä.


Ja jatketaan nyt vielä hetki valittamista, kun kerran vauhtiin päästiin. 😅 Kyseessä pitäisi olla yksi ATP-kiertueen kruunujalokivistä, niin kai sitä saa odotukset olla korkealla? Perusasiat ovat kuitenkin ihmeellisen pielessä. Pelaajille annetaan kyllä käyttöön omat autot, mutta kisapaikan pelaajien parkkipaikka on aivan onnettoman pieni, ja auton saa ajella useamman parkkialueen (lue: pellon) läpi ennen kuin paikka löytyy puolen kilometrin päästä sisäänkäynnistä. Pelaajien ruokalassa omaa vuoroaan on jonossa on joutunut pahimmillaan odottamaan yli puoli tuntia, ja sen jälkeen edessä on vielä taistelu vapaan pöydän löytämiseksi. Kisapaikan kuntosalikin on suunniteltu noin 10 harjoittelijalle, vaikka pelaajia on paikalla monta sataa.

Pientä ärsytystä on siis ollut pelaajien keskuudessa havaittavissa tällä viikolla, sillä olemme täällä tekemässä työtämme, ja kyllähän kuka tahansa toivoisi, että työympäristö on sellainen, että saa keskittyä olennaiseen. Nyt joutuu kuitenkin nipistämään treeniajoista ja käyttämään sen sijaan aikaansa odottamiseen ja jonottamiseen. Eihän sen pitäisi ATP1000-tasolla niin mennä.

Mutta se noista ensimmäisen maailman ongelmista, onhan moni asia täällä tietysti myös erittäin hyvin. Kaikilla yhdeksällä matsikentällä on live hawk eye -järjestelmä käytössä, ja onhan kisapaikka katsojan kannalta upeaksi viritetty muutenkin. Kelikin on alkuviikosta lämmennyt tennikselle täydelliseksi ja yleisö elää mukana niin otteluissa kuin treeneissä. Upean tennistapahtuman ainekset ovat siis siltä osalta kyllä kunnossa.


Ja toivottavasti tuota tennistapahtuman hienoutta on luvassa myös omalle kohdalle, kun pääsemme huomenna siis aloittamaan omat matsimme hollantilaisparia vastaan. Olemme valmentajamme Danin kanssa luoneet taktiikkaa tulevaan matsiin, ja vaikka Van de Zandschulpin nelinpelitaidoista ei olekaan niin paljon dataa saatavilla, niin eiköhän meillä keinot löydy hänenkin kaatamiseksi. Tällaista vain kerran aiemmin yhdessä pelannutta paria vastaan pelatessa ei ole varmuutta, kumpaa ruutua heistä kumpikin meinaa meitä vastaan pelata, joten oma syöttötaktiikka pitää ikään kuin tehdä tuplana. Mutta eipä tuokaan onneksi mahdoton paikka ole.

Pelikenttä on täällä Indian Wellsissä varsin hidas, joten pisteet tulevat väkisinkin olemaan pidempiä kuin vaikkapa Dubaissa, kun syöttäjän etu ei ole ihan niin vahva kuin yleensä. Palautuksiin pääsee hyvin käsiksi, eikä myöskään verkolta pallojen tappaminen ole ihan niin yksinkertaista. Uskoisinkin, että ihan viihdyttävää neluria on tiedossa. Peliaika ei vielä tässä vaiheessa ole tiedossa, mutta päivitän sen tähän, kunhan otteluohjelma lauantaille julkaistaan.


Loppuun haluaisin vielä erikseen kiittää lukuisista ehdotuksista ATP:lta saamani $500 lahjoituksen käyttämiseksi. Blogin lisäksi ehdotuksia tuli myös viesteillä muita kautta, ja lopulta eniten kannatusta sai lahjoittaminen Ukrainaan. Niinpä kohdistin lahjoituksen humanitääriseen apuun sodasta kärsiville alueille suoraan Ukrainan keskuspankin kautta. Siellä varmasti on kaikki mahdollinen apu tarpeen.

21 thoughts on “Indian Wells – Ensimmäinen ottelu lauantaina

 • Ensimmäisen maailman ongelmia, kuten itsekin sanoit. Varmasti on pitkältä odotteluaika tuntunut, mutta huomenna sitten homma kunnolla käyntiin. Jos ei teillä ole täydellistä tietoa vastustajan pelistä, niin tuskinpa itsekään täysin toistensa liikkeitä tuntevat ja osaavat ennakoida, joten eiköhän sieltä löydy paikkoja iskeä. Omaa hyvää peliä vaan ja täysi luotto omaan tekemiseen.

  • Jep, kunhan halusin vähän ”ääneen” ihmetellä, ettei kaikki aina niin hyvin toimi isoissa kisoissa. Mutta matsikentällä tuo varmasti unohtuu taas, täyttä höyryä vaan alusta alkaen. 💪

 • Living the dream voi joskus aiheuttaa pieniä haasteita – älä päästä ihon alle – pääkaupunkiseudulta ei saa vuoroa edes paria viikkoa ennakolla😅. Olette loistavassa tikissä ja etenette pitkälle, väki vähenee ja kenttiä löytyy! Hyvällä spiritillä hyviin suorituksiin, onnea ja kannustusta täältä kylmästä lämpöiseen Californiaan!

  • Näinhän se on, pääkaupunkiseudulla on tottunut tuohon kenttäaikojen niukkuuteen. 😅 Mutta onneksi nyt alkaa jo väki vähentyä ja pidot parantua. Tänään sitten täysi spiritti päälle. 💪

 • Hienoa, että laitoit rahat Ukrainalle. Jotenkin se tuntuu oikeammalta nyt kuin esim. tennisjunnujen tukeminen, vaikka hyviä kohteita riittäisi.

  Yllättävää takkuilua IW:ssa. Ei sitä olisi valittu pelaajien suosikiksi monesti aiemmin kuvailemiesi sekoilujen vallitessa. Yleensä tällaiset heikennykset ilmestyvät, kun turnausten välissä järjestelijähenkilöt vaihtuvat. Reippaasti palautetta vaan, ilman sitä ei tule parannuksia.

  Menestystä huomiseen. Ainakaan kaksarissa ei van de Z. juuri verkolle tule. Veikkaan, että sillä ja Middlekoopilla on hiukan vaikeuksia löytää sopivaa yhteispelitaktiikkaa – toinen dubbeliekspertti, toinen satunnainen vierailija. Ei toki huono pari kuitenkaan.

  • Stop press: van de Z:n nilkka petti juuri kaksarissa; tokkopa saatte häntä huomenna vastaanne. Mutta ehkä joku Alternate saadaan tilalle vielä eikä wo:ta tapahdu.

  • Jep, eiköhän Ukrainassa tällä hetkellä ole kaikista isoin tarve avulle. Varmaan siellä on isompiakin ongelmia kuin kenttävuorojen niukkuus…

   Tänään joka tapauksessa matsifokus päälle. Van de Zandschulp joutui tosiaan luovuttamaan kaksinpelinsä perjantaina, joten katsotaan miten hyvässä kunnossa hän on tämän päivän neluriin. Mitään virallista vetäytymistä ei ainakaan vielä ole kuulunut. Torstaina ja perjantaina ei ollut kukaan ilmoittautunut alternateksi nelinpeliin, mutta luulisi, että tänään joku nimensä laittaa paperiin.

 • no onpas yllättävää tietoa kulissien takaa IW:stä! somehehkutuksen perusteella olin luullut, että kyseessä on kierroksen hienoin turnaus 😅

  ja viitaten marcuksen kommenttiin, niin voi apua, nyt meneekin tosiaan pakka uusiksi, vaikea kuvitella että Z selviää tuommoisesta vammasta 😱 voiko keskikuppi hankkia uuden parin, vai tuleeko alternate? lisäjännitystä huomiseksi! joka tapauksessa kävi miten kävi, niin hengessä ollaan mukana koto-suomesta käsin 🤩 mulle on tulossa kaveri illalla kylään joka ei seuraa tennistä, mutta varoittelin jo, että jos matsinne pelataan ennen puolayötä, niin illan ohjelmassamme on glassovaaraa 😂

  • Jep, vähän itsekin tuli yllätyksenä, ettei näissä isoimmissa kisoissa aina kaikki perusjututkaan oikein toimi. Mutta ei anneta sen häiritä pelaamista. 💪

   Katsotaan päivän mittaan kuka tulee vastustajaksi, mutta valmistaudutaan joka tapauksessa siihen, että hollantilaiset astuvat kentälle. Toivottavasti ei mene liian myöhäiseksi meidän peliaikamme kotikatsomoissa!

 • Thanks for these insights!

  If the practice court/access/food situation is already so bad at Indian Wells which has been such a big tournament for many years and which has 20 designated practice courts, one can only wonder what it will be like at the much smaller venues in Madrid and Rome, now that they have also been extended to 96-player single draws. I guess players will be lucky to practise on site at all during the first week.

  I must say – from a spectator point of view – I am not a fan at all of these long Masters 1000s anyway. They become boring in the end because they just take too long and, regarding all the 1000s that will get extended, they badly hurt the 250s. The 1-week Masters 1000s are my favourite weeks of the tennis calendar because of so much absolute world class action in so little time which was a nice distinction compared to Slams (for me, Masters 1000s were for the ”elite”, top 45 MD, top 90 Q, Slams for ”everyone”, top 100 MD, top 230 Q), now 1000s will feel more like wannabe Slams without being able to reach the prestige.

  I guess money talks though which will be good for the players that can suddenly play 1000s now, of course.

  • I agree that if the amount of players is such a problem already here in Indian Wells, I’m not sure I even want to know what happens in Madrid and Rome. Most likely it will be a complete shambles.

   And not so sure if the players like these 2 week events either. Costs are high and points are low at least in singles unless you win 3 or more matches. And these long events also mean that players get to play less ATP events in a year as the calendar gets more compressed around them.

   Money talks and apparently the tournaments were really pushing for two weekends of top action per event.

 • Hyvä päätös Harri!
  Hyväntekeväisyyspotti meni nyt kyllä aivan oikeaan paikkaan!
  Tiedätkö mitään Boticin mahdollisesta nilkkavammasta?

  • Kiitos, samaa mieltä tuosta, että Ukrainassa apua kaivataan. 🙌 Boticin tilanteesta ei ole mitään tietoa. Ennustukseni kyllä on, että hänet tänään kentällä nähdään.

 • Jos pystin haluaa voittaa, niin kannattaa käydä siellä italialaisessa Mamma Gina -ravintolassa syömässä.

  Vuoden 2018 mestari Del Potro kävi siellä joka päivä.
  Vuoden 2019 mestari Thiem kävi siellä joka päivä.
  Vuoden 2021 mestari Norrie kävi siellä joka päivä. Norrie kuuli kisojen alkaessa, että Del Potro ja Thiem myös kävivät siellä joka päivä. Taikauskoisena Norrie sanoi keittiömestarille palaavansa uudestaan aina, jos voittaa seuravan ottelun. Edellä mainitut söivät myös pelipäivänä aina saman annoksen.

  • Oi, mahtavaa inside-tietoa. Kävimme itse asiassa keskiviikkona Emilin ja hänen tiiminsä kanssa viereisessä thaimaalaisessa ravintolassa syömässä, ja kuulemma Emil oli käynyt tuossa Mamma Ginassa juuri edellisiltana. Eli ei ihme, että hänelle avauskierroksella voitto tuli?

   Koko Indian Wellsin alueen ravintolat ovat iltaisin todella täynnä, ja ilman varausta pöydän saaminen aika kiven takana. Mutta täytyy kyllä itsekin yrittää siis tuonne Mamma Ginaan päästä jossain vaiheessa. 🙂

 • Laitathan tänne viestiä jos vaikka Matwe kertoo aikovatko pelata. Puoli Suomea jännittää teidän mukana…

  • Vaikka ihan tuskin koko puoli Suomea jännittää ekan kierroksen matsia, niin päivitän toki tähän alle heti jos jotain muutoksia tulee eteen. 👍

 • Olen nyt katsonut kolme kaksinpeliä ja yhden dubbelin Otto Virtaselta. Juuri äsken tuli ATP Challenger TV:ltä Otton semifinaali ATP75 Sveitsistä ja vastassa oli Sveitsin oma poika ja erittäin lupaava 20-vuotias Dominic Stricker.

  En jaksa käydä läpi matsin yksityiskohtia, mutta kaikista kolmesta kaksinpelistä on jäänyt se kuva, että Otto on mennyt reippaasti eteenpäin. Tämä koskee myös äärimmäisen tärkeää henkistä puolta. Matseissa on ollut psyykkisesti erittäin tuskallisia tilanteita Otton kannalta (esimerkiksi menetettyjä vahvoja johtoasemia erässä), mutta Otto ei ole hajonnut henkisesti, vaan jatkaa järkähtämättä oman pelisuunnitelmansa toteutusta.

  Nyt tuloksena on hienosti finaalipaikka Luganon ATP75, eli Dominic Stricker kaatui. Otto hävisi ensimmäisen erän niukasti 7-6 dramaattisten vaiheiden jälkeen. Hän oli jo 3-0 erää tappiolla, mutta pääsi tasoihin. Toisessa erässä Otto pääsi syöttämään erävoitosta 5-3 tilanteessa ja hän viimeisteli erän aivan upealla tavalla pitämällä syöttönsä nollille.

  Kolmas erä oli monella tapaa poikkeuksellinen. Vietyään toisen erän, Otto ei hävinnyt enää geimikään ja erä kirjattiinkin hänelle tylyin lukemin 6-0! Stricker ei varsinaisesti pelannut kolmatta erää erityisen huonosti, mutta Otto näytti pääsevän pelaajien hyvin tuntemaan ”zone”-tilaan, jossa ihan kaikki onnistuu.

  Koskien Otton peliä, ihan pelkästään ei voi kuitenkaan kehua. Katsoin voitollisen nelinpelin jokunen päivä sitten ja siinä Otto syötti ja palautti erittäin hyvin. Verkkopelin taso oli kuitenkin aika kehno. Ei välttämättä siksi, että olisi tullut monta suoraa virhettä lentolyönneissä, mutta useasti Otto löi liian passiivisen volleyn ”tökkäämällä” ja päästi vielä vastustajat mukaan palloon. Mielestäni tässä olisi selvä kehityskohde Otton peliä ajatellen.

  Ikäähän Ottolla on vasta 21 vuotta, joten puutteet on mahdollista helposti korjata ja kehitystä tulee vielä varmasti tapahtumaan kaikilla osa-alueilla! Tsemiä Ottolle huomiseen finaaliin!

  Mitä tulee teidän dubbeliinne, olen valmistautunut valvomaan tänä yönä. Tsemiä!

 • Emilin voitto Bautista Agutista oli myös huippuluokan suoritus. Espanjalainen on raudankova ja äärimmäisen varma suorittaja, joka taistelee kynsin hampain tilanteessa kuin tilanteessa.

  Arne Six totesi ihan oikein, että tämä oli Emilin paras voitto tällä kaudella. Seuraavalla kierroksella vastaan tulee Alexander Zverev, jonka Emil on jo joskus aiemmin kerran voittanutkin. Ottelusta tulee kaikkien todennäköisyyksien mukaan huippuvaikea Emilin kannalta, mutta Sashan voitto ei silti ole 100% varmaa.

Comments are closed.