Indian Wells ATP1000 R32, Heliövaara/Glasspool – Middelkoop/Van de Zandschulp 6-3, 3-6, 10-6

Ei irronnut voitto helpolla Indian Wellsin avauskierroksella, mutta kyllähän kaikki otetaan vastaan avosylin, vamos! Olosuhteet olivat tänään todella tuuliset, mikä teki pelaamisesta ajoittain vähän huteraa, mutta onneksi se vaikutti yhtälailla myös vastustajien peliin. Ja hienoahan se on jatkaa toiselle kierrokselle, jossa vastaan asettuu jenkkipari Giron/Wolf todennäköisesti maanantaina.

Treenit Indian Wellsin kentillä olivat sujuneet päivä päivältä paremmin, ja fiilis oli varsin kohdallaan tämän päivän matsiin lähdettäessä. Eilisillan näillä main harvinaisen sadekuuron jälkeen keli muuttui kuitenkin selvästi aiempaa tuulisemmaksi, mikä tuntui tekevän tänään melkeinpä kaikkien pelaajien otteista hieman epävarmempaa. Penn-merkkiset pallot ovat myös jotenkin vaikeita kontrolloida erityisesti kierteen määrän suhteen, ja niinpä varsinkin kaksoisvirheitä on tänään nähty todella paljon.

Epävarmuutta oli myös hieman ilmassa sen suhteen onko vastustajamme Van de Zandschulp pelikunnossa tänään, sillä hän jätti eilisen kaksinpelinsä kesken toisessa erässä jalkavamman takia. Mutta ihan rehellisesti sanottuna ei hänen pelissään kyllä näkynyt mielestäni tänään mitään vammaan viittaavaa ainakaan ulospäin.

Matsimme oli ohjelmassa vasta päivän neljäntenä matsina, ja kun aikaero herätti edelleen kuuden aikaa aamulla, niin aamupäivän sai viettää rauhassa golfia telkkarista katsoen. Ja jottei ihan makoiluksi mennyt koko aamu, niin pitihän sitä käydä vähän ihmettelemässä paikallisen Walmart Supercenterin tarjontaa myös. Monenlaista oli tarjolla ja vielä vähän enemmänkin. Puolen päivän jälkeen oli kuitenkin aika suunnata kentille, jossa löimme bollauksen läpi kello 13.30, söimme lounaan ja teimme viimeiset valmistautumiset ennen matsin alkua.


Matsi alkoi todella terävällä otteella, sillä Lloydin vahvan pidon jälkeen pelasimme Van de Zandschulpin ensimmäisen syöttövuoron todella hyvin ottaen heti murron. Mutta tuo ilo ei valitettavasti kauaa kestänyt, sillä seuraava syöttövuoroni alkoi tuplalla, jonka kakkossyöttö oli korkeintaan millin pitkä. Ja yhtä tarkka oli live hawk eye -järjestelmän tuomio myös 0-30 -tilanteen ykkösvolleyni kohdalla. Hollantilaiset pelasivat tämän lisäksi pari hyvää palautusta kenttään, ja näin oli murrot tasoitettu.

Middelkoop ja Lloyd olivat ensimmäisen erän parhaat syöttäjät, mutta Van de Zandschulp joutui sen sijaan toistamiseen murretuksi 3-2 -johdossamme. Ja tällä kertaa sain minäkin pidettyä murron jälkeen, vaikka kaksi breikkipalloa pitikin selvittää. Tuo osoittautui kuitenkin todella tärkeäksi pidoksi, sillä enempää murtoja ei erässä nähty. Lloydin pito 5-3 -tilanteessa oli rautaa, ja näin ollen pääsimme erätauolle johdossa.

Toinen erä käynnistyi valitettavasti vähän huonommin kuin ensimmäinen, sillä hollantilaiset pelasivat Lloydin ensimmäisen syöttövuoron todella hyvin ja siirtyivät nopeasti 3-0 -johtoon. Me pääsimme hakemaan murtoa takaisin 1-3 -tilanteessa, mutta Middelkoop selvitti breikkipallon hyvällä syötöllä. 1-4 -tilanteessa oli puolestaan Lloydin vuoro pelastaa kaksi murtopalloa samoin kuin minun vuoro tehdä sama 2-5 -tilanteessa. Saimme kovan paineen aikaiseksi vielä Middelkoopin viimeiseen syöttövuoroon 3-5 -tilanteessa, mutta kumpikaan kahdesta breikkipallosta ei tällä kertaa tuottanut tulosta. Varsinkin kämmeneni napsahdus verkkonauhaan 40-40 -tilanteessa söi kyllä miestä.

Mutta ei auttanut siis muuta kuin laittaa kaikki peliin kolmannen erän tie breakissa, jota lähdettiin alusta alkaen pelaamaan todella tasaiseen tahtiin. Yleisö eli vahvasti mukana parissa pitkässä taistelupisteessä tie breakin alussa, mutta ensimmäinen minibreikki osui kohdalle vasta 3-3 -tilanteessa Van de Zandschulpin rystyn jäädessä verkkoon. Hollantilaiset ottivat kuitenkin tuon edun heti takaisin Middelkoopin vahvalla pelillä Lloydin syöttäessä 4-3 -tilanteessa.

Tämän jälkeen edettiin jälleen tasatahtia, mutta varsinkin minun syöttäessäni 5-6 -tilanteessa pelasimme pari todella tärkeää ja hienoa pistettä verkolta siirtyen 7-6 -johtoon. Ja kukapa olisi arvannut, että Van de Zandschulpilla pettää syöttö täysin tuossa kohdassa. Me annoimme kovaa painetta olemuksellamme, ja tuloksena oli kaksi kaksoisvirhettä peräkkäin. Eikä tuollaisen jälkeen ollut enää hollantilaisilla asiaa voittoon. Lloydin vahva syöttö toi pisteen heti ensimmäisessä matsipallossamme ja jälleen oli aihetta tuuletukseen. Ja olihan se hienoa saada tarjottua voiton huumaa mukavalle määrälle suomalaisia katsomossa.


Voitto on aina voitto, mutta pelillisesti tänään oltiin kyllä välillä vähän normaalia alemmalla tasolla. Perusasioita kuten syötön vauhtia ja verkkoliikkumisen tarkkuutta pitää ehdottomasti kohentaa, jos meinaa tässä kisassa mennä pitkälle. Tottakai tuuliset olosuhteet vaikuttivat lyömisen laatuun, mutta liikkumisen suhteen tulee tällöin olla sitäkin tarkempi. Ja siinä ei tänään kyllä täysin onnistuttu.

Toisaalta henkisellä tasolla onnistuimme minusta Lloydin kanssa todella hyvin. Virheitä ja epäonnistumisia tuli tehtyä, mutta pysyimme yhtenäisenä tiiminä loppuun asti todella hyvin, varsinkin tie breakissa. Muodostimme joukkueellemme ikään kuin oman kuplan, jonka sisällä kumpikin toimi yksilöinä, mutta samalla osana tiimiä. Pysyimme positiivisina ja uskoimme voittoon. Ja uskalsimme tehdä oikeita asioita ratkaisuhetkillä.

Yhteistyö toimi siis hienosti, mutta oman pääni sisällä oli kyllä tavallista enemmän kuohuntaa. Jotenkin tuntui siltä, että ajatuksia pyöri pään sisällä jopa liikaa, minkä takia perusasioiden prosenssointi jäi välillä puolitiehen. En tiedä mistä tuo johtui, mutta vasta kolmannen erän aikana valmentajamme Danin erinomainen kommentti ”enjoy the moment” hieman rauhoitti myrskyä pään sisällä. Jotenkin silti matsi oli suurimmaksi osaksi tosi stressaava henkisesti, sillä en löytänyt sellaista rauhallisen positiivista henkistä tilaa, vaan tekeminen oli erittäin jännittynyttä. Mutta ehkä tuo on juuri se, miksi kisan ensimmäiset matsit ovat monesti niitä vaikeimpia, kun kaikki tuntuu uudelta ja vieraalta.


Mutta ei tietenkään kannata olla liian ankara itselleen, sillä ensimmäisen kierroksen voitto on nyt taskussa ja pelit siis jatkuvat. Toisen kierroksen ottelumme on ohjelmassa todennäköisesti maanantaina, jolloin vastaan asettuu jenkkipari Giron/Wolf. He eivät juurikaan pelaa kiertueella yleensä nelinpeliä, mutta kumpikin on kyllä käynyt nuorempana yliopiston USA:ssa, joten nelinpelikokemusta on ainakin noilta vuosilta varmasti kertynyt. Ja toki kaksinpeliosaamista on kummallakin reilusti. Ja täällä pelattaessa pitää tietysti muistaa myös kotikenttäetu, mikä näkyi ainakin tänään heidän ottelussaan, jossa katsomot olivat aivan täynnä.  

Meillä on ohjelmassa sunnuntaina treenipäivä, joka sisältää varmasti perusasioiden hiomista kentällä, ja tulevaan matsiin valmistautumista tekemällä varsinkin verkkopelin puolustusdrillejä tavallista enemmän. Tulevat vastustajat takovat palloa takakentältä kovalla voimalla, joten hereillä saa omien volleyden kanssa olla. Ja toki syöttöä pitää vähän viilata myös. Mutta kunhan perusasiat saadaan normaalille tasolle, niin eiköhän maanantaina saada nauttia sitten ihan kunnolla. Kunhan vain muistaa pitää mielen sopivassa zen-tilassa. 🙂

29 thoughts on “Indian Wells ATP1000 R32, Heliövaara/Glasspool – Middelkoop/Van de Zandschulp 6-3, 3-6, 10-6

 • Olipahan hieno aloitus suomi-tennispäivälle! Toivottavasti Otto hoitaa Luganon finaalin ja Emil päivän päätteeksi Zverevin. Teidän pelissä oli tosiaan molemmilla pareilla up-and-down momenttumia ihan riittävästi, mutta onneksi ratkaisuhetkillä teillä vähemmän. Kyllä sekin kertoo, että lajin ehdottomalla huipulla ootte! Vähän huonompanakin päivänä pystyy tarvittaessa venymään. Ja hyödyntämään esim. valmentajan kannustavan ohjeen.
  Vahvasti vaan eteenpäin. Hyvä viikko tulollaan. Tsempit siihen ja iso käsi edellisestä.

  • Vamos ja kiitos! Pientä vuoristorataa oli tosiaan matsin sisällä mutta voittohan se on tärkein. Ja voittoon pystyi myös Otto Sveitsissä, upeaa!

 • Mahtava homma, että vaikeuksien kautta voitoksi kääntyi. Ei varmaan epävarmuus vastustajan pelikunnosta ainakaan helpottanut peliin valmistautumista. Jospa nyt olisi ekan pelin aikana saatu ylimääräiset asiat mielestä pois ja pääset omaan parhaaseen jatkossa. Loistavaa, että tiimihenkenne tarvittaessa kantaa yli vaikeuksissa.

  Melko erikoinen pari tulee vastaan seuraavaksi, kun ei heillä kummallakaan ole edes rankingia nelurissa. Mutta ihanhan nuo pelimiehet ekalla kierroksella kaatoivat, joten hereillä saatte olla. Nelinpelitaidossa olette joka tapauksessa huomattavasti edellä.

  Omaa tekemistäni pitää kehua sen verran, että päätin olla heräämättä, kun peliaika oli vähän avoin ja nukkuakin pitäisi. Lopulta vahtasin sitten puoli yötä livetuloksista pelin alkamista ja etenemistä. Ei tämä keskellä yötä pelaaminen ole mistään kotoisin. On ihan kohtuullista, että voitatte pelejä, kun kerran tällaistä meille faneille teette. =)

  • Hehee, pieniä vaikeuksia oli siis meillä kentällä ja seuraajilla kotikatsomoissa. Mutta ihan mukavastihan se lopulta päättyi. 🙂

   Seuraava vastus on kieltämättä mielenkiintoinen, mutta takki auki ei tosiaankaan kannata lähteä. Syötöt, palautukset ja peruslyönnit tulevat noilta pojilta todella terävästi.

 • Harri , hieno voitto rutiinilla kovissa olosuhteissa mutta onneksi maanantaina on +25C ja aurinko paistaa Indian Wells:ssa. Sen verran vielä että harjoituskentät kisa-alueella on aikaisempina vuosina ollut täynnä mies/nais kaksinpelaajia mutta toisellla viikolla tulee tilaa eli varmaan tilanne paranee. En haluaisi liikaa katsoa eteenpäin mutta kun totutte enemmän varsinaiseen pelikenttään niin kyllä baana on avoin teille IW kisassa ja matka jatkuu!!

  • Jes, vähän piti kaivaa syvemmältä, mutta voittohan se sieltä tuli. Ja toivottavasti maanantaina sitten parempaa keliä luvassa. Kenttäkin tuntuu silloin varmasti paremmalta, kun saa taas yhden treenipäivän alle lisää. 💪

 • Onnittelut voitosta.. huomasin , että kaavion alaosan kaikki 4 sijoitettua lähti laulukuoroon samantien..
  yläosassa 4 stä kolme jatkoon… Menestystä ja ei muuta kun enjoy the moment ..

  • Kiitos, nautitaan hetkestä päivä kerrallaan. Indian Wellsissä on perinteisesti nähty kovia kaksinpelimiehiä nelurissa, ja kyllähän silloin aina jotkut heistä myös pudottelevat sijoitettuja. Toivottavasti meillä kuitenkin pysyy homma kasassa. 💪

 • Olipa aika taistelua tänään. Näkyi sekä vastaparia vastaan, mutta myös sinulla itselläsi, aivan kuten kuvasit. Hattua täytyy nostaa henkiselle kantillenne, sillä monen kohdalla päivä on paketissa kun huomaa, ettei ole se helppo päivä eikä edes normipäivä. Hieno tie break, jossa vastustajat lopulta murenivat paineen alla. Te ette. Mainiota jatkaa tällaisen voiton jälkeen.

  • Jes, kyllähän tällaisen vähän hankalamman voiton jälkeen peli yleensä helpottaa seuraavalle kierrokselle mentäessä. Nöyrällä asenteella vain eteenpäin! 💪

 • Hyvin kuvattu tuota jännitystä. Varmasti jokainen joka tennistä on kilpaa pelannut osaa samaistua tuohon. Helppohan se on kentän laidalta kertoa mitä pitäisi tehdä kun vastustajilla on breikkipallo, kotiyleisö yms.
  Kannattaa luottaa niihin satoihin tuhansiin toistoihin joita treenikentällä on tehty, mitään sankarilyöntejä ei tarvitse joka pallossa esittää. Sopiva sekoitus zeniä ja aggrea niin hyvä tulee. Tsemppiä!

  • Vamos, kiitos! Erittäin hyvin sanottu, onhan tässä tullut elämän aikana aika monta toistoa tehtyä, joten antaa vain kehon tehdä sen, mitä se parhaiten osaa.

 • Congratulations on the tightest of wins. 💥It was great to see you bring out the side ways crab dance celebration when you won the point to go up 7-6 🦀🥳😁 The MTB was nip and tuck until BvanZs gifts of DFs.🎁 As you say, the ankle injury which caused him to retire in his singles match didn’t seem to impede him unless it effected his serve which he was struggling with throughout the match. Casper Ruud during the Tie Break Tens mixed doubles, tore into the Penn balls (not literally 😜) saying how they were difficult to control especially in the wind. Apparently the only other tournament which uses them is the indoors Paris Masters. Next week in Miami, it will be Dunlop balls which have already received criticism this year with Medvedev saying they can cause shoulder problems. 🤷‍♂️

  Cerundolo/Schwartzman withdrew just before they were due to play their first match with Cerundolo citing ”stomach” as the issue yet he’s still in the singles draw. 🤔 There were no alternates signed in so Tiafoe/Wawrinka received a walkover. I wonder what fellow Argentinians Molteni/Gonzalez are thinking. They have done a lot of winning on clay since you beat them in the Davis Cup. It was said during the Albot/Murray match that Albot wouldn’t receive any additional prize money for playing the 2nd round as PCB was on site when he withdrew and would get 100% of the prize money $30,885. Is this the same rule in doubles?

  There was a great atmosphere on court with good support for both pairs, you could hear Dan Kiernan’s distinctive accent (is it Geordie?) shouting ”C’mon Lloyd, C’mon Harri”. 🗣️ However the atmosphere when you play the Americans will be another level. They’re calling themselves ”The Quad Brothers” and there’s a lot of hit and giggle about how they play which gets the crowd animated. You know what to do to keep them quiet. 😎

  • Thank you! That 6-6 point in the MTB was crucial and that volley from Lloyd was worthy of some sideways shuffle. 😅 And that seemed to affect the opponents next serves too. 😎

   I’ve heard pretty much every player complaining about the balls here. The Penn ball is only used in this tournament, as I believe Paris is played with Head balls nowadays. But anyway, the Penn ball is somehow quite hard and has poor feel to it. The ball doesn’t stay on the strings like most other balls and thus controlling the amount of spin is very difficult. That’s why we see players double-faulting so much as serving a kick serve with plenty of spin is so difficult. Normally more spin brings more control but here you have no idea how much spin the ball takes until you have already completed the shot.

   The doubles alternate situation here was weird, as no one signed on Thursday or Friday. The Argentinians signed on Saturday only but decided not to play after all. I really wonder why Molteni/Gonzalez stayed home as 1st alternates. In doubles the withdrawing team can only collect 1st round prize money if they were in the draw with their doubles ranking. So in this case I understand no one got the 1st round prize money.

   It will be an interesting match on Monday for us. We can expect a loud crowd and some fast serves and ground strokes but hopefully we can take care of the net and keep the match in our own control that way. 💪

 • Onnittelut Harri ja Lloyd upeasta voitosta! Harmittaa kun en sittenkään pystynyt valvomaan niin myöhään, että olisin nähnyt matsinne.

  Otto Virtanen vei äsken mestaruuden Luganossa. Onnea myös hänelle!

  Ja tsemiä Emilille iltaotteluun Sasha Zvereviä vastaan!

  • Kiitos! Aika paha aikahan tuo kotikatsomoihin oli. Mutta hienoa, että katsottavaa riittää muiden suomalaisten osalta päivälläkin.

 • Hupsista, sehän meinas mennä tiukille. Ja menikin. Olen samaa mieltä, ette olleet ihan tasollanne, vähän horjuilua. Olin yllättynyt Zandschulpin neluritaidoista. Vaan ette antaneet periksi, onnea voitosta! Nyt on eka pelin jännitys hoidettu altas pois. Seuraava vastustaja onkin sitten oikein pomppupari, amerikkalaista hauskanpitoa. Pitäkää tekin hauskaa (zenimäisesti :-), mutta tärkeintä, että syöttönne. Uusi peli, vanhat kujeet ja tarpeen mukaan muutama uusi. Olen valmis valvomaan taas jos on tarpeen. PS. Otto juuri voitti Luganon finaalin. Illaksi jää vielä Eemelin ottelu, voi tätä herkkua!

  • Turnausvoitto on tosiaan aina hieno asia vaikka kyse olikin vain pienestä ATP75-kisasta. Jos joku ei katsonut Otton finaalia tänään, niin pelimies ansaitsee joskus vähän tuuriakin. Toisen erän tiebreak oli tasan 5-5 mikä tarkoitti sitä, että seuraava pallo toisi joko Ottolle mestaruuspallon tai vastustajalle eräpallon. Jännitys oli huipussaan.

   Otto löi melko kovan kämmenen, joka osui verkkonauhaan ja putosi siitä vastustajan kenttäpuoliskolle kuollen ehkä noin 50cm päähän verkosta. Ilkelillä ei ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia ehtiä palloon ja näin Otti voitti tämän kriittisen tärkeän pisteen.

   Ottelupallossa Ilkel taisi lyödä rystynsä pitkäksi ja mestaruus Suomeen!

  • On kyllä herkkua tarjolla Suomi-tenniksessä näin sunnuntain kunniaksi. 🤗 Meille tiukka voitto ja Otolle upea voitto. Vieläkö löytyisi Empulta venymistä Zvereviä vastaan?

 • Onnea voitosta!

  Huomasitko, etta ATP uutisoi : ”Fifth seeds Harri Heliovaara and Lloyd Glasspool continued their strong start to 2023 after surviving a minor scare to reach the second round of the BNP Paribas Open Saturday.

  The Britsh duo, which began the year by winning the Adelaide 1 title and last week were finalists in Dubai, needed a match tie-break in their Indian Wells opener to take down Dutchmen Matwe Middelkoop and Botic van de Zandschulp 6-3, 3-6, 10-6.”

 • itsellänikin uni voitti, kello taisi olla kaksi yöllä ja edelliset kaksinpelaajat olivat vielä vauhdissa kentällä 😴 mutta tällä analyysillä pääsi taas hyvin kiinni kenttätapahtumiin, kiitos siitä! pitää varmaan ainakin super tie-break katsoa eurosportin on demand-palvelusta, kuulosti niin dramaattiselta.

  siirrettiinkö siellä yöllä kelloja? atp/wta puhelinäppi väittää, että ottelut alkais jo kasilta suomen aikaan, kun aiemmin viikolla oli ysiltä 🤔 jos näin tosiaan on, niin vaikuttaako kellojen siirto kesäaikaan omaan rytmiisi?

  toivottavasti emil jatkaa kohta suomi-tenniksen supervuorokautta 🤩 teidän voitto, oton challenger titteli ja vielä olisi emilille hieno voitto tarjolla! kyllä meitä faneja hemmotellaan 😉

  • Jep, aika hankalaan aikaan oltiin kyllä Suomen aikaa kentällä! Mutta nyt sunnuntaina helpottaa yhden tunnin verran, sillä täällä USA:ssa siirryttiin kesäaikaan jo nyt. Omalla kohdallani tuo lähinnä helpottaa aikaerosta toipumista, sillä aamukuuden herätys onkin nyt vasta aamuseitsemän. 🙂 Toivotaan, että pelit kulkevat Emilillä yhtä hyvin kuin Otolla Luganossa!

 • Tämä kuvaamasi kupla jonka sisällä toimitte kumpikin yksilöinä on mielestäni hieno kuvaus siitä miten tiiminne on toiminut ja aina vaan kehittynyt. Tässä on se voima joka nostaa teitä myös vähän heikompana päivänä! Vamos!

  • Tuo on minustakin aika hyvä kuvaus. Mutta pakko sanoa, ettei ole oma keksintöni, vaan opimme sen Mektic/Pavic -parilta viime kesänä. 😉 Matkimalla oppii parhaiten, vai miten sitä sanotaan?

   • Melkeinpä alalla kuin alalla on vaikeaa tulla keksineeksi jotain todella uutta ja uniikkia ideaa. Jos omaksumanne ajattelumalli toimii kohdallanne hyvin, niin tottakai sitä kannattaa hyödyntää riippumatta siitä mistä se on alunperin lähtöisin.

    Tenniksessäkin ilman muuta on järkevää ottaa oppia kokeneempien huippupelaajien tavoista toimia. Joskus on toki niinkin, että joku osaa toimia huippuluokan valmentajana vaikka ei olisikaan itse ollut kärkinimiä pelaajana.

    Toisaalta ei ole itsestäänselvää, että huippuluokan pelaajasta tulisi huippuluokan valmentaja. Joku voi vaan osata pelata loistavasti jonkinlaisen intuitionsa avulla, mutta ei ole riittävän analyyttinen toimiakseen toisten valmentajana.

 • Katsoin Emilin ottelun Zvereviä vastaan. Aloitetaan kommentointi negatiivisilla puolilla niin saadaan ne alta pois.

  Ratkaisuerän tilanteessa 4-4 Emililillä oli kolmeen kertaan vastaanottajan etu eli breikkipallo siirtyä 5-4 johtoon ja päästä syöttämään otteluvoitosta. Ellen ihan täysin väärin muista, niin jokainen näistä päättyi harmittavasti Emilin mailasta tulleeseen pakottamattomaan virheeseen.

  Edelleen päätöserässä Emilin syöttövuoro tilanteessa 5-6 oli aika heikko ja syötön menetys tarkoitti sitä, että Sasha voitti koko ottelun. Muistelisin, että tässä syöttövuorossa ensimmäinen piste meni Emilille, mutta sitten ykkössyöttö ei oikein mennyt ruutuun ja Zverev vei pallorallit.

  Sitten positiiviset asiat. Ensimmäinen huomioni on se, että edellä mainitut kielteiset asiat koskivat hyvin pientä osaa koko ottelua. En ole täysin varma lukemista, mutta tuntuu siltä, että 95% ajasta Emil pelasi aivan loistavaa tennistä! Oli uskomatonta nähdä miten hienosti Emil pysyi Sashan pelottavassa lyöntimyllyssä mukana ja jopa hallitsi palloralleja.

  Emilin peli oli todella aggressiivista aivan kuten pitääkin olla. Joku Eurosportin selostajista on todennut, että pelipäällä ollessaan Sasha on lähes voittamaton. Hänellä on ainakin kolme asetta: Syöttö, kämmen ja rysty. Tulivoiman määrä on järkyttävä ja isoksi pelaajaksi hän liikkuu hämmästyttävän hyvin. Oli äärimmäisen pienestä kiinni ettei Emil poistunut eilen kentältä voittajana.

  Tuolla pelillä mitä Emil eilen esitti, olisi kaatunut erittäin moni kova pelaaja, mutta valitettavasti Sashan pää kesti aavistuksen paremmin tärkeissä palloissa. Minulle tuli jopa ottelun jälkeen tunne, että mikäli Emil olisi pystynyt venymään voittoon, niin hänellä olisi ollut mahdollisuus jopa ATP1000-mestaruuteen. Se olisi tietysti edellyttänyt sitä, että pelin taso säilyy yhtä kovana läpi turnauksen.

  Häviöstä huolimatta onnittelut Emilille loistavasta taistelusta. Hänen pelitasonsa oli kertakaikkiaan hurja!

Comments are closed.