Indian Wells ATP1000 R16, Heliövaara/Glasspool – Giron/Wolf 6-2, 6-3

Jess, voitolla jatkui pelit Indian Wellsissä myös toisella kierroksella! Osoitimme olevamme selvästi vastustajia paremmin perillä nelinpelin taktiikoista ja pidimme homman juuri sen näköisenä kuin halusimmekin. Paikka puolivälierissä on siis täysin ansaittu. Tiistaina treenataan ennen kuin keskiviikkona torstaina saamme seuraavaksi vastaamme parin Gonzalez/Roger-Vasselin.

Lauantain ensimmäinen peli oli tuulisissa oloissa hankala matsi, mutta eilen sunnuntaina treenikentällä peliin löytyi taas oikeat lääkkeet. Hyvä puolentoista tunnin sessio riitti meille Lloydin kanssa, minkä lisäksi pääsin myös katsomaan Emilin matsia Zvereviä vastaan keskuskentällä. Tuo matsi päättyi harmillisesti tiukkaan tappioon, mutta ehdimme vielä Suomi-porukalla illalla syömään ennen kuin Emil jatkoi matkaansa Phoenixiin. Minun ja Lloydin osalta tuo tiistaina alkava Phoenixin CH175-kisa sai nyt kuitenkin jäädä pelaamatta, sillä olemme siis edelleen mukana täällä Indian Wellsissä. Ja hyvä niin. 😊


Tänään maanantaina oli ohjelmassa taas matsipäivä, mutta ottelumme oli aikataulutettu vasta illan viimeiseksi kentälle 6. Kävin aamulla ajankuluksi ajelemassa ja kävelemässä kaupungilla ennen kuin löimme lyönnit läpi puoli kolmelta. Arvioimme alustavasti pääsevämme kentälle joskus viiden jälkeen, mutta edessä olikin vähän pidempi odotus, sillä kenttämme neljäs matsi ei päässytkään alkamaan vasta kuin kuuden jälkeen. Tämä johtui siitä, että Haddad Maia pelasi päiväottelussaan kaksinpeliä sen verran pitkään, että hänelle piti antaa pari tuntia lepoaikaa ennen neluria. Ja lopulta kävikin niin, että kentällä 3 päivän kaikki matsit päättyivät ennen kuin kentällä 6 olisi ollut meidän vuoromme, ja niin pääsimmekin pelaamaan kolmoskentälle noin kello 20.

Iltapäiväksi päivittäin yltyvä tuuli laantui mukavasti matsimme alkaessa, ja olimmekin heti tappajan asenteella liikkeellä. Vastustajat olivat ihmeissään aggressiivisen pelimme ja aktiivisen verkkoliikkumisemme kanssa, kun otimme nopeasti kaksi murtoa ja 4-0 -johdon. Teimme paljon oikeita asioita, ja vaikkei erässä enempää murtoja nähtykään, niin lukemat 6-2 kelpasivat meille mainiosti. Sopivan kliinistä peliä, eikä kotiyleisökään päässyt juurikaan sytyttämään vastustajia.

Toisessa erässä otimme ihan huippupisteen päätteeksi murron 1-1 -tilanteessa, mutta tuossa kohtaa vastustajat löysivät oikeastaan ottelun ainoat paremmat palautuksensa ja saivat heti seuraavassa syöttövuorossani murron takaisin. Momentum heilahti hetkellisesti vastapuolelle kenttää, mutta Lloydin hyvä pito 2-3 -tilanteessa piti meidät hyvin pelissä. Ja sitä seurannut puhdas murto Wolfin syötössä toi meille taas johdon. Minun syöttövuoroni 4-3 -tilanteessa sisälsi pari ihan mahtipistettä verkolta, emmekä tuon pidon jälkeen ottaneet enää jalkaa kaasulta. Gironin syöttövuoro 5-3 -johdossamme eteni 40-40 -tilanteeseen, mikä tarkoitti meille matsipalloa. Lloydin kämmenkrossi puoltenvaihtomme jälkeen oli priimaa, ja pääsimme tuulettamaan voittoa alle tunnin pelin jälkeen 6-2, 6-3.


Vaikkei edes kovin puolueelliset lasit olisi päässä, niin kyllähän tänään nähtiin kentällä kaksi ihan eri tason nelinpeliparia. Odotin, että jenkkivastustajamme olisivat syötöillään pitäneet meitä pulassa, mutta heidän ykkösensä tulivat kenttään vain 45% osumatarkkuudella, mikä helpotti meidän työtämme selvästi. Muilla nelinpelin osa-alueilla osasin vähän jopa odottaa meidän olevan edellä, mutta otimme kyllä verkon hienosti haltuumme ja pystyimme myös takakentän tilanteissa monesti pakottamaan vastustajat virheisiin. Taktisesti siis varsin onnistunut veto, vaikka toki pari heikompaakin ratkaisua aina mukaan mahtuu myös.

Oma syöttöpeli sen sijaan oli valitettavasti tosi takkuista. Kakkossyötön tekeminen oli kyllä kiitettävää, mutta ykkönen oli ajoittain aika kateissa, eikä syötön rytmi ollut ollenkaan sellainen kuin halusin. Nosto karkaili vähän mihin sattuu, ja syötöstä puuttui lisäksi myös tehoja. Edelleen tuo on kuitenkin täysin henkisen puolen juttuja, sillä menimme valmentajani Danin kanssa vielä matsin jälkeen puoli kymmeneltä illalla puoleksi tunniksi treenikentälle syöttelemään, ja tuo sessio sujui suorastaan erinomaisesti. Dubaissakin syöttö kulki hyvin, joten täytyy vain yrittää saada oikeanlainen luotto ja itseluottamus syöttöpeliin mukaan matseihin myös täällä Indian Wellsissä.

Muuten homma on aika mukavasti kasassa, ja kelpaa tässä taas jo alkaa kääntää katseita kohti seuraavaa matsia. Vastustajamme tuossa puolivälierässä ovat kokeneet Gonzalez ja Roger-Vasselin, jotka olivat täällä Indian Wellsissä viime vuonna peräti finaalissa asti eli viihtyvät varmasti näissä olosuhteissa. Kumpaakin vastaan olemme tainneet pelata pari kertaa, mutta tuolloin heillä oli eri parit. Treenasimme kuitenkin heidän kanssaan täällä viime viikon torstaina, joten aika hyvin on tiedossa, mitä tuleman pitää. Rennonletkeä Gonzalez käsittelee palloa upealla kosketuksella, kun taas Roger-Vasselin tekee perusasiat korkealla laadulla ja varsinkin palauttaa tosi hyvin. Heidän syöttöihinsä on kuitenkin mahdollista iskeä.

Huomenna tiistaina pidetään siis taas tuntumaa yllä treenikentällä ja torstaina jatketaan sitten siitä mihin tänään jäätiin. Sillä vielä on kisaa jäljellä. Vamos!

41 thoughts on “Indian Wells ATP1000 R16, Heliövaara/Glasspool – Giron/Wolf 6-2, 6-3

 • Olipa teiltä taas hienoa ja kovatasoista peliä alusta alkaen! Kiitos siitä ja onnea voitostanne!
  Ette antaneet jenkkipojille paljon mahdollisuuksia. Tasoero oli Giron/Wolf’iin just niin iso kuin teidän tiimin sijoitus maailmanlistan 3. näyttää. Teillä nyt mahtavasti 1000 pistettä plakkarissa!👌 Tsemppiä seuraavaan matsiin 👍👍👍 PS. Huvittaa tuo Wolfin Isneriltä ja/tai Shapovalovilta kopioitu pallon pompottelu haarojen välistä, viekö se enemmän kuin tuo? Onko tyyli herättänyt keskustelua pelaajien keskuudessa?

  • Jes kiitos! Sopiva tasoero takasi meille voiton, ja pidetään sama fiilis päällä seuraavaankin matsiin. Mitä Wolfin pomputteluun tulee, niin se on minusta ihan hauska rutiini. Wolfin syöttö on normaalioloissa yksi kiertueen tulisimmista, mutta eilen se ei kyllä toiminut ollenkaan. Kai tuo pomputtelu jotenkin antaa hänelle kuitenkin oikean mielentilan laittaa palloon kunnolla vauhtia. 🙂

 • Komeaa tekemistä! Ihan kävi Ameriikan poikia sääliksi, kun joutuivat Tourin kuumimman parin jyräämiksi!

  Hauska pikku tilastodetsku. Lloyd syötti 10 ekaa syöttöä ykkösellä sisään! Ja Lloydin syötössä pisteet 16-0! Harrin lentopeli vastaavasti 100% timanttia!

  Vesselin porukka sopii mainiosti seuraaviksi vastustajiksi 😀

  • Jes, eipä sääliä onneksi tarvinnut kentällä tuntea. 🙂 Ovathan nuo vastustajatkin kuitenkin tennistä ihan hyvin pelanneet kaksinpelikentillä.

   Lloydin syöttäminen oli tosiaan ihan hurjalla tasolla. Brittien keräämät statsit näyttävät syöttöpisteet 16-1, eli yhden ykkössyöttöpisteen Lloyd lopulta hävisi. Mutta kakkoseen hän turvautui vain kolme kertaa koko matsissa. 🙌

 • Sepä se ennakkoasetelma oli, että olette nelinpelitaidoissa huomattavasti vastustajia edellä ja onneksi se muuttui käytännöksi myös kentällä. Piti taas yöllä herätä vahtimaan, että oletteko päässeet pelaamaan ja hiukan hämmästystä herätti, kun teidän peli oli kadonnut aikatauluista pois. Melkoinen yllätys olikin, kun aamulla pelistä löytyikin sitten tulos. Varmaan tuo kentänvaihto tiedon johonkin kadotti.

  Hienoa, että pelit jatkuu ja jos syöttö lähtisi myös pelitilanteessakin kulkemaan, niin pelit jatkuu vielä viikonloppunakin. Mutta peli kerrallaan ja luotto siihen, että oma tekeminen riittää kyllä.

  • Juuri näin, tasoero oli kentällä juuri se, mikä sen pitikin olla. 💪 Tuo ATP:n sovellus sekoili eilen koko päivän, matseja katosi ohjelmasta muiltakin kuin meiltä. Mutta pääasia, että tulos oli lopulta oikein. 🙂 Lisää tätä!

 • Vakuuttava voitto perustekemisellä.
  Näin toisen erän 2 2 tilanteesta.
  Wolf yritti lyödä täysillä päin ihan läheltäkin, välillä onnistuen. Kyllä on ylimielinen, typerä kpää. ( Ei tarvitse kommentoida) Kuka tahansa jatkossa häntä vastaan, ansaitsee kannustuksen.
  Hienosti hoiditte, jatkossa samaa lisää.

  • Jes hyvä voittohan tuo oli. 🙌 Wolf on kyllä kiertueella yleisesti tosi pidetty tyyppi ja reilun pelin lähettiläs. En siksi kokenut, että hänen lyöntinsä kohti olisivat olleet mitenkään törkeitä, se oli vain valittu taktiikka, kun ei muuten pärjännyt. Eikä pärjännyt nytkään. 🙂

 • Harri ,selvä ja hieno voitto taas. Kuten kirjoitit niin olitte kyllä selvästi parempia ja sinun verkkopelisi oli todella upeaa katsottavaa , ja tämä on objektiivinen näkemys. Samoin syötön vastaanottonne oli korkealla tasollla. Katsoin myös Roger-Vasselin/Gonzales matsin ja mielestäni Roger-Vasselin otti todella paljon aikaa ennen syöttöään eli nelurissa ei liene syöttökelloa käytössä? Samanlaisella asenteella ja pelillä menette kyllä jatkoon ja upea matkanne jatkuu!!

  • Kiitos! Verkkopeli oli kyllä tosi kliinistä ja palautuksetkin toimivat upeasti. Kyllähän tuolla menolla saa Gonzalez/Roger-Vasselinkin varmasti pulaan. Syöttökello on kyllä ihan yhtä lailla käytössä nelurissakin, täytyypä vähän tutkia, miten tarkkaan ranskalainen tuon ajan käyttää.

 • No olipas reipas ja viihdyttävä matsi aamuyön tunteina 🙂 Pomppupojat olivat aivan ihmeissään melkein koko ensimmäisen erän, mutta pääsivät vähän jyvälle toisessa. Vaikka koko matsi oli paketissa tosi nopeasti, olivat yksittäiset pisteet mielestäni vaiherikkaampia ja nautittavampia kuin ”norminelureissa”. Vauhdikasta pallottelua, ei pelkkiä läpisyöttöjä ja palautuksella hoidettuja pisteitä. Mutta kyllä maalikkokin näki huiman tasoeron. Seuraava peli lienee vähän verkkaisempi, mutta vastus kovempi. Ykköset sujuu sinultakin hienosti, ja eiku menox!!!!

  • Jee kiitos! Vauhtia ja hienoja palloralleja mahtui kieltämättä eiliseen matsiin paljon. Vastustajat eivät ihan niin kliinisesti osanneet tappaa palloja, joten pisteet jatkuivat useaan kertaan vähän tavallista pidempään. Mutta onneksi tasoerokin tuli selville. 🙂 Täysillä vaan kohti seuraavaa 🙌

 • Doing it for the Dubs guys. 💥 That was different level especially on return, you both schooled them although they still seemed to be having great fun. 🤪 I was hoping you’d both show your quads at the end. 🦵😁 There were some entertaining points nearly all of which you won and you both put up stout defence at the net under severe pressure. 💪

  It’s the first time the camera’s have shown Dan courtside, it must be good to look across to him for reassurance although not needed today. Also Jodie Burrage was there watching.

  I believe you not only entertained the crowd on court but also in the after match interview. 😁 Blair Henley asked how you and Lloyd prepare for a match and you replied along the lines of, ”I do all the research, strategy, scouting and Lloyd just turns up”, Blair said to Lloyd ”that sounds pretty good” to which he replied ”I’m loving it”. Cue the laughter. 🤣😂

  I don’t think even Lloyd can beat this. 😉 Apparently Adrian Mannarino likes to find out only 10 minutes before a match who he’s going to play. When signing autographs after practice yesterday morning, somebody said ”good luck against Sinner”, he was not happy! 😆 Blair Henley said she has interviewed him many times after a match as he often plays in the US and he always says to her beforehand, ”don’t mention my next match”. Tennis players and their superstitions. 😉

  Another notable fact of your win is, it wasn’t due to a walkover. 🤦‍♂️ After Cerundulo and Norrie withdrew, Wawrinka did the same, citing ”fatigue” yet they continue in the singles. 😤

  • Todella hauska dubbeli ja loistava suoritus. Pari ( tyhmää ) kysymystä. Sovitteko etukäteen ennen matsia kuka palauttaa ” deciding point”-tilanteessa? Toinen kysymys on kannattaisiko ( kun se on niin tehokas ) aloittaa syöttämällä kierteellä ulos kun nyt melkein järjestäen eka syöttö jää verkkoon keskelle.

   • Joo, pitää myöntää, että olen huomannut saman: En muista, milloin matsin eka syöttösi olisi mennyt ruutuun (mielestäni kyllä usein 5cm pitkäksi).

   • Kiitos! Tyhmät kysymykset on parhaita, laittaa minutkin katsomaan asioita uudesta näkövinkkelistä. 🙂 Emme sovi etukäteen deciding point palauttajaa, vaan mennään yleensä fiiliksen mukaan. Se palauttaa, jolla on kovempi itseluottamus, usein Lloyd 🙂

    Mitä syöttämiseen tulee, niin olen tietoisesti jättänyt syöttämättä kierresyöttöä ulos gamen ensimmäisessä pisteessä. Se on jollain henkisellä tasolla ja fyysisestikin passiivisempi syöttö kuin kova syöttö keskelle. Ja tässä monen vuoden aika on tullut opittua, että ne gamet, jossa syötän alussa liian passiivisesti päättyvät usein huonosti. Toki tässä kisassa tuo kovaa keskelle syöttäminen on ollut harvinaisen huonoa, mutta normaalisti se kyllä antaa syöttööni sopivan aggressiivisen otteen heti gamen alusta alkaen.

    • The deciding point receiver seems like a great area where data would be helpful – e.g. which of you generally lands the return better on these points (which might be different against different types of player of course). It would be fascinating to see if, say, a player who just landed a return in normal game play does better on the deciding point than one who missed. I know data isn’t everything, but it would certainly be interesting to know!

     • Excellent point! In general I think and the data show that me and Lloyd are both very good returners. There is not much difference in points won as receiver. That’s why we’ve decided to choose the receiver on the spot, as it’s so much about the best performer of the day.

      I agree doing some deeper data analytics focusing on just the 40-40 points would be interesting. But then again there are maybe just too many variables on the table. It’s easier when you are serving and those situation we analyze deeply and often decide before the match what plays we want to do for example when facing aa break point.

  • Haha, thanks for the nie comment again! The opponents seems to have some fans in the USA but luckily for us not that many showed up for our evening match this time. Earlier during the day for example the Mektic/Pavic-Gonzalez/Roger-Vasselin had the stands absolutely full.

   Dan is able to give some good support during the match which of course is one of the most important reasons he is here. And also makes me feel good to have someone to talk tactics with before the match 😅

   We didn’t get that WO in this tournament, but actually I think it is even better to boost confidence like this. 💪 It still is quite unfortunate the singles guys just don’t care to play doubles.

 • Onnittelut puolivälieriin pääsystä! 🙌Vakuuttava näytös tänään ja parannusta ensimmäisestä ottelusta, missä tietysti tuuli oli haitaksi. Kaksi muuta nelinpeliparia pääsivät walkoverin myötä ”ilmaiseksi” puolivälieriin, mutta ehkä siitä on kuitenkin teille hyötyä, että pääsitte pelaamaan, eikä tule monen päivän taukoa. Täysillä vaan seuraavaan otteluun ja jatkoon! Vamos! 💪

  • Kiitokset! 🙌 Vakuuttava peli totta tosiaan, ja kyllähän sen myötä on taas itseluottamus korkeammalla tasolla kuin pelkällä luovutusvoitolla. Täysillä eteenpäin siis. 💪

 • Isot kädet taas kerran! Vaikka ykkössyöttö tosiaan olikin hieman hakusessa, niin palautus ja verkkopeli erinomaisessa kuosissa. Ja kyllähän Lloyd paikkaa syöttörinkiä. Kuten totesitkin niin 2. erän 4-3 syötöissäsi 3 perättäisen kovan kämmenlyönnin reaktio palautukset olivat näyttöä jenkkipojille. Ja päälle vielä hallitun näppärä ja hyvin luettu pikku laitaohitus. Viihdyttävää katsottavaa ja sitä arvatenkin tulossa lisää!

  Emilin peli oli tosiaan pienestä kiinni. Jossittelu on imelää viisautta, mutta jos Emil olisi 3. erän 4-4 tilanteessa jättänyt yhden stopparin tekemättä ja päässyt syöttämään ja ottamaan voiton, niin sunnuntain suomitennis olisi kruunattu. Nyt Zverev kaivoi sinällään mestarillisen ohituksen ja sai flown päälle. Nopeatempoisessa lajissa optimiratkaisujen tekeminen ja erityisesti niiden monistaminen on harvojen herkkua.

  Pikku lajidetalji: Mitä kysyit tuomarilta alun arvonnassa, johon hän vastasi jotain ”it takes only five-ten seconds”. Kysymyksesi ei välittynyt kotisohvalle saakka. Jäi hieman arveluttamaan.

  • Kiitos! Olihan tuossa matsissa tosi paljon hyvääkin. Verkko oli hyvin hallussa ja pitkään hiomamme selkäytimestä tulevat ”pattern”-lyöntivalinnat toimivat hienosti. Saa homman näyttämään helpolta, vaikkei se aina sitä olekaan. 🙂

   Tuo Emilin tappio harmitti kyllä minuakin, kun oli niin lähellä iso päänahka. Mutta eiköhän siitäkin ota nuori poika oppia ja ensi kerralla sitten vie homman loppuun asti.

   Tuo tuomarilta kysymäni asia koski ns. TV change over -sääntöä. Tuomari kertoi, että tässä matsissa on käytössä nuo 30 sekuntia pidemmät puoltenvaihdot, ja varmistin vain, että jos olemme kaikki valmiina ennen kuin puoltenvaihto on virallisesti päättynyt, niin saako pallon laittaa peliin. Periaatteessa ei, joten vaikka emme ihan koko puoltenvaihtoa penkillä istuneetkaan, niin kellon piti antaa käydä loppuun asti ennen kuin uuden gamen sai aloittaa.

 • Delighted to see you reach the quarters, especially after you noted it’s such a long trip and big time change for you both, plus the lousy organisation of on-court practice time, gym time and canteen!. Horrible! I hope that side of things is easier now the number of players is dropping away, and that you’re better able to concentrate.
  VERY BEST OF LUCK for your next match! Onwards!
  Eliza

  • Thank you! It was a very long trip from Dubai indeed. And the change in conditions has been bigger than I thought as the courts and balls are so different. But luckily now that most of the players are out of the tournament there is some roaming space in the player areas. And they even let us book a whopping 1,5 hour practice today 😁🙌

 • Verkkopelisi oli mielestäni vielä normaaliakin huikeata tasoasi korkeammalla viime yönä !! Olit aivan tulessa.

 • Hyvin menee mutta menköön. Paketti on kyllä teillä kelvollisesti kasassa. Ja kyllä se syöttökin sieltä tulee kun ’rentoutat räpsyä’ etkä yritä runnoa sitä ykköstä sisään💪.

  • Juuri näin, rennon letkeästi vain syöttö ruutuun niin sitten meitä ei kyllä pysäytä kukaan. 💪

 • Hienoa👊 Nyt vaan kaasu pohjassa päätyyn asti. Sen verran tiedustelen huhtikuun massakisoista, että oletteko lyöneet vielä lukkoon pelaatteko monte carlon ATP 1000 ja Barcelona ATP 500? Olisin näillä näkymin kaveriporukalla tulossa katsomaan nuo molemmat ja mukava ois nähdä teidät sielläkin dominoimassa.

  • Kaasu pohjassa päätyyn asti 💪 Sekä Monte-Carlo että Barcelona ovat ohjelmassamme eli mielellään saa tulla kannustamaan 🤩

 • Tuohon hyväntekeväisyyteen liittyen. Kävin vähän tutkiskelemassa mitä Svitolina on kotimaansa tehnyt. Voisi istua sinulle aika nappen!
  Ai niin. Onnea menestyksestä! Ensi yönä sitten lisää.

 • Tämä on kyllä ihan tyhmä turnaus. Ensinnäkin teillä on enemmän välipäiviä kuin pelipäiviä. Ja sitten kun pelaatte, niin pelaatte ihan mahdottomiin aikoihin. En tykkää yhtään, mutta jos turnauksen lopussa nostelette pokaalia, niin saatan muuttaa näkemystäni.

  Isot tsempit peliin! Toivottavasti aamulla on odottamassa mukava lopputulos ja vielä mukavampi pelianalyysi.

  • Jep, on kyllä pelaajienkin kesken ollut ihmettelyä, että mitä järkeä on aloittaa nelurit tänä vuonna vielä aikaisemmin kuin ennen, kun matseja pelataan niin harvoin. Vaikkapa Koolhof/Skupski ovat olleet nyt paikan päällä kaksi viikkoa, pelanneet yhden matsin ja saaneet yhden luovutuksen. 😅

   Mutta peliajat menevät toki kisan toiveet edellä. Kvartseista eteenpäin luvassa on vain iltamatseja, eli Suomen kotikatsomoihin vähän huonoihin aikoihin.

Comments are closed.