Rooma ATP1000 ja päivitystä kesän ohjelmasta

Olinpaikka on taas vaihtunut, sillä tällä kertaa kirjoitellaan Italiasta. Pelit täällä alkavat aikaisintaan torstaina, kun vastaan tulee pari Lammons/Peers. Viime päivinä on kuitenkin ehtinyt tapahtua kotioloissakin paljon, kun vietimme viikonloppuna niin hääpäivää vaimon kanssa kuin tyttäremme 2-vuotisjuhlia. Ja tulipa julkiseksi myös sekin, että perheeseemme odotellaan toista lasta kesäkuun lopussa. 😊

YLE kävi kuvaamassa ja haastattelemassa perhettämme useamman tunnin ajan jo ennen lähtöäni Monte Carloon, mutta alun perin samalla viikolla julkaistavaksi suunniteltu uutinen tulikin julki vasta nyt viikonloppuna. Videomuodossa jutun voi katsoa Urheiluruudusta YLE Areenan kautta, mutta tekstiversiokin löytyy.

Minun osuuteni Urheiluruudun kohdassa 15:05. https://areena.yle.fi/1-63711332

Tekstiversio: https://yle.fi/a/74-20026625

Nämä YLEn jutut oli tehty vähän eri kantilta kuin yleensä, kun pääpaino oli tulosten sijaan urheilun ja perhe-elämän yhdistämisessä. Ainakin omasta mielestäni niistä välittyi kuitenkin ihan oikeanlainen ja rehellinen kuva arjestani. Ruuhkavuodet on käsillä, eikä kaiken yhteensovittaminen ole aina helppoa, mutta isossa kuvassa asiat ovat toki todella hyvin.

Jutuissa julkaistiin kuitenkin siis myös se, että odotamme perheeseemme toista lasta, ja teimme tälläkin kertaa sen päätöksen, että myös minä haluan olla mukana vastaanottamassa uutta tulokasta maailmaan. Laskettu aika osuu juuri Wimbledonin aloitusviikonloppuun, ja kun aivan tarkkaa aikaa on luonnollisesti vaikea tietää etukäteen, niin päätin tehdä asian helpoksi ja jättää brittireissun kokonaan välistä. Saapahan lapsi syntyä pari viikkoa etukäteen tai vaikka pari viikkoa myöhässä, ja silti olen kotona auttamassa.

Nelinpelissä tällainen pelitauko vaikuttaa toki myös pelipariin, joten kerroin asiasta Lloydille jo hyvissä ajoin tammikuussa, jotta hän sai rauhassa suunnitella omia kuvioitaan. Hän ymmärsi asian erittäin hyvin, ja vaikka Race-rankingiin pisteitä ei nyt ruoholta olekaan tiedossa, niin Lloyd voi toki omaa henkilökohtaista rankingiaan parantaa keräämällä pisteitä sekä palkintorahaa muiden partnerien kanssa ihan normaalisti. Mietimme kyllä sitäkin vaihtoehtoa, että olisin pelannut ruohokauden esikisat ja jättänyt vain Wimbledonin väliin, mutta Lloydin oli helpompi sopia pelaavansa koko ruohokauden saman parin kanssa. Eikä minun tarvitse stressata ja jättää esimerkiksi Queen’s Clubin kisaa kesken, jos synnytys käynnistyykin etuajassa.

Jänniä aikoja on siis tiedossa joka tapauksessa, vaikka pelikentiltä tuleekin pieni tauko kesä-heinäkuussa. Muiden pelaajien kanssa jutellessa vastaanotto on ollut yllättävän vaihtelevaa, sillä toiset pelaajat ovat sitä mieltä, että viikon isyysloma on ihan maksimi, kun taas toiset muistuttavat, että tenniskisoja ehtii kyllä pelata ihan tarpeeksi tulevaisuudessa. Itse laskin tämän kuitenkin niin, että vaikka tennisammattilainen olenkin, niin sitäkin tärkeämpää on kuitenkin oma perhe.


Viikonloppuna nautittiin perheen kanssa, mutta nyt maisema on siis vaihtunut, ja fokus siirretty kohti tulevia otteluita täällä Roomassa. Matka kohti Roomaa alkoi maanantain iltapäivälennolla, joten ehdin aamulla osallistua REJDesign-sponsoritapahtumaan Kauniaisissa ja vetää vielä päälle omat treenit sekä fysiokäynnit ennen siirtymistä lentokentälle. Lämpötila pysytteli vielä maanantaina alle 10 asteen, mutta tuokin tuntui pelikeliksi jopa miellyttävältä edellisviikon räntäsateen ja pohjoistuulen jälkeen.


Monet varmaan muistavat, kuinka tasan vuosi sitten tämä Rooman kisa oli aika hurja kokemus minulle ja Lloydille, kun pääsimme mukaan kisaan alternatena ja lensimme paikalle pelipäivän aamuna. Ja kaadoimme tuolla valmistautumisella maailman ykköset. Vaikka tuo taktiikka todettiinkin toimivaksi, niin päätimme nyt kokeilla kaikesta huolimatta vähän perinteisempää lähestymistapaa. Ja mikäs täällä on ollut treenatessa, sillä vaikka sateita onkin loppuviikolle hieman luvattu, niin ensimmäiset päivät on kyllä nautittu erinomaisesta treenikelistä.

Linkki ATP:n juttuun viime vuoden tapahtumista: https://www.atptour.com/en/news/glasspool-heliovaara-rome-2022-feature

Vuoden aikana on ehtinyt tapahtua aika paljon, ja kyllähän tuon lopullisen nousumme kohti kärkeä voisi sanoa alkaneen juurikin täältä Rooman kisasta viime vuonna. Edelleen tuntuu uskomattomalta, että rankingimme on noussut näin paljon vuoden aikana, mutta annetaan toki nousun jatkua edelleen. Ja nyt tietää myös ainakin, mitä kultakin viikolta odottaa, sillä Madrid oli oikeastaan viimeinen iso kisa, jonka pelasimme ensimmäistä kertaa, ja tästä viikosta eteenpäin suurin osa kisoista on jo tuttuja paikkoja.

Täällä Roomassa pelataan Madridin tavoin tänä vuonna ensimmäistä kertaa isommalla kaaviolla yhteensä kaksi viikkoa. Nelinpelikin kestää peräti 11 päivää, sillä finaali on vasta ensi viikon sunnuntaina. Järjestäjät ovat kuitenkin varsinkin pelipaikalla päivittäneet puitteita todella onnistuneesti vastaamaan isomman kisan tarpeita, sillä pelaajien alueet on siirretty kokonaan uuteen paikkaan viereisen uintikeskuksen alueelle, jossa on mukavasti tilaa niin ulkona kuin sisällä. Kenttiäkin alueelle on rakennettu kolme lisää. Toki treenikenttiä on jouduttu ottamaan käyttöön muiltakin tennisklubeilta, mutta niitäkin on joen rannassa kävelymatkan päässä onneksi useampia.Majoituksen ja kuljetusten osalta lisääntynyt osallistujamäärä on aiheuttanut omat ongelmansa, sillä kaikki pelaajat tiimeineen eivät luonnollisesti mitenkään mahdu yhteen tai edes kahteen hotelliin. Kisahotelleja onkin käytössä yhteensä kuudessa paikassa, joista shuttlebussit ja autot kuskaavat pelaajia kisaklubille ja harjoituskentille. Paikalliseen tapaan kuljetuksia ei ihan joka kerta ole näkynyt silloin kuin olisi pitänyt, mutta onneksi oma hotellini sijaitsee sen verran lähellä, että reilun parinkymmenen minuutin kävelylläkin matka kentille taittuu.


Olemme tässä(kin) kisassa kuutossijoitettuja, ja matsit alkavat osaltamme siis joko torstaina, perjantaina tai lauantaina. Avausvastustajamme on pari Lammons/Peers, joka löysi toisensa repair-säännön avulla viime hetkillä, kun Lammonsin vakiopari Withrow loukkasi itsensä viime viikolla. Kumpikin vastustajista on meille erittäin tuttu, sillä kohtaamisia on ainakin viisi kumpaakin vastaan, joten varsin hyvin on siis tiedossa, mitä tuleman pitää. Kovia syöttöjä ja agressiiviista verkkopeliä ainakin.

Massalla uskon meidän olevan kuitenkin vastustajia monipuolisempia pari, ja nälkääkin on varmasti kertynyt kotona viikon päivät vietettyä. Ja eiköhän viimeistään vuoden takaisia pelejä muistelemalla löydy se oikea lataus tälläkin kertaa. Let’s go!

9 thoughts on “Rooma ATP1000 ja päivitystä kesän ohjelmasta

 • Tietysti lapsen syntymään liittyy asioita, joita ei voi vielä ennakoida, mutta onko ajatus tällä hetkellä, että palaisit massakentille vielä heinäkuun lopussa? Vai jatkuuko kausi vasta Atlantin toisella puolella?

  Tällä kertaa teille sattui ekalle kierrokselle nelinpelaajia vastaan, mutta ei ne kyllä nelinpelipari tälläkään kertaa ole. Kuulostaa oikein hyvältä lähtökohdalta, että vastustajat ovat teille tuttuja, mutta toisilleen ainakin samalla puolella kenttää vieraita. Eiköhän sieltä tarvittavat iskunpaikat löydy.

  Tässä on nyt nälkää oikeastaan koko kausi kasvatettu, joten nyt voisi olla oikein hyvä hetki päästä pääruokaan käsiksi. Ikuisesta kaupungista ikuisia saavutuksia!

  • Jep, kyllä tuo ensimmäisen kierroksen vastus on ihan sopiva. Ei helppo, mutta perusesityksen pitäisi riittää. Ja toki huippupelinkin voisi mielellään ottaa tällä viikolla esille.

   Tässä vaiheessa tuo ensimmäinen kisa lapsen syntymän jälkeen on vielä hieman avoinna. Toiveena olisi toki, että Hampurin voittoa päästäisiin ainakin puolustamaan, mutta katsotaan rauhassa miten hommat etenevät. 🙂

 • Elämän ehtoopuolella kuulemma aika harvoin kadutaan, että ”Voi, kun olisin tehnyt enemmän töitä.” Lähinnä harmitellaan läheisten kanssa vietetyn ajan vähyyttä. Päätös luopua pisteistä ja rahoista on tähän tähän nähden pitkän päälle oikea.

  Kaikkihan me muistamme Rooman hienon stoorin viime vuodelta. Toivottavasti se saa jatko-osan tänä vuonna, esimerkiksi välierä jonkin vastoinkäymisten kautta. Siitä voisi sitten edetä trilogian päätösosaan ensi vuonna.

  • Kiitos kannustuksesta! Ehtii sitä tenniskisoja pelata vielä vaikka monta vuotta niin halutessaan. 💪 Ja tosiaan eiköhän jatketa stooria Rooman kisan osalta 😎

 • Lämpimät onnittelut tulevan perheenlisäyksen johdosta! Kisoja tosiaan riittää ihan tarpeeksi tulevaisuudessakin, joten hienoa että pystytte ottamaan uuden tulokkaan rauhassa vastaan 🙂 Tuo aika kotona tarjoaa varmasti myös hyvän mahdollisuuden antaa kropalle ja mielelle vähän lepoa kun fokus on hetkellisesti hieman muissa asioissa kuin tenniksessä. Race listan osalta on hyvin mahdollisuuksia tehdä lisää tulosta myös sillä kauden toisella puolikkaalla. Viime kaudellakin Dodig/Krajicek nosti itsensä mukaan karkeloihin loppukaudesta muutaman viikon rykäisyllä. Ja RG:stä kun käy hakemassa sen voiton kuleksimasta, niin on mukava keskittyä sitten perhehommiin!

  Roomassa puitteet (ja ennen kaikkea ruoka) näyttävät olevan enemmän kuin mallillaan. Nyt sitten omalla hyvällä pelillä vastustajien kimppuun! Minkälainen taustatiimi teillä on muuten tällä kertaa matkassa?

  • Tässä kun väijyn Murray-Fognini matsia niin huomasin, että valmentajanne Dan Kiernan istuu Andyn boxissa. Onko Dan mukana myös hänen tiimissään, vai ainoastaan ns. vieraana?

  • Näin juuri, ei sitä Race-listaa kannata liikaa stressata, sillä ainahan sitä voi kisoja jäädä väliin muutenkin. Vaikkapa loukkaantumisen myötä. Ja kautta on paljon jäljellä ruohokauden jälkeenkin. Ja toki tässä on vielä pari kohtuullisen hyvää mahdollisuutta vielä ennenkin. 🙂

   Kyllähän täällä Roomassa puitteiden osalta viihtyy varmasti useammankin kerran. Tällä kertaa Dan on tosiaan valmentajanamme reissussa. Hänelle taitaa olla kova paikka, ettei minusta ja Lloydista saa kovin usein illanviettoseuraa, mutta onneksi sosiaalisena tyyppinä hän on löytänyt muista brittipelaajista seuraa. 🙂 Andyn matseja Dan oli katsomassa myös Indian Wellsissä ainakin.

 • onnea rooman peleihin! ei näkyny teitä vielä huomisenkaan aikataulussa ☹️ no lauantaina sitten. aika jännä aikataulutus, kun R16 vastustaja pelaa tässä parhaillaan, niin heille tulee sitten pitkä tauko. mutta nää on näitä.

  hienoa että perhejutut menee edelle 👏 eli onnea myös perheuutisista! kyllä tässä vielä ehtii pelailemaan. siellähän se bopanna heiluu vielä kärkikahinoissa mukana 43 vuoden iässä, joten vielä on 10 vuotta ainakin aikaa pelailla 😁 mutta lapsen syntymää ei pääse toiste todistamaan. 😊

 • Huomisen päiväohjelma yritetään virittää Rooman mukaiseksi, selvä se. Luottamus on suuri ja eiköhän nuo vastikään tehdyt isot päätökset vapauta teidätkin täyteen lentoon. Eipähän tällä kertaa tatvitse kaataa ykkösiä heti ekalla kierroksella, sen voi tehdä sitten vähän myöhemmin… Vamos Harri!

Comments are closed.