Rooma ATP1000 R32, Heliövaara/Glasspool – Lammons/Peers 7-6(2), 2-6, 10-6

Jess, helpolla ei tullut avausvoitto Roomassa, mutta tie break pelaaminen oli tänään rautaa. Saatiin hioa peliä uomiinsa useamman treenipäivän verran, mutta lopulta kun kentällä päästiin, niin tuntui tuo treeni kantaneen hedelmää. Syöttö- ja palautuspeli oli vahvassa iskussa ja itseluottamuskin kohdallaan. Tästä jatketaan siis toiselle kierrokselle paria McDonald/Tiafoe vastaan.

Saavuimme Roomaan jo maanantaina, mikä oli torstaina alkavaa kisaa ajatellen ihan oikea ratkaisu. Tällä kertaa peliohjelma oli vain sellainen, että pääsimme matsikentälle ensimmäisen kerran vasta lauantaina. Mutta eihän tuo treeniaika hukkaan mennyt ollenkaan, päinvastoin, sillä valmentajamme Dan on täällä mukana, ja olemmekin saaneet treenikentillä tehtyä tosi laadukkaita sessioita useammankin. Kisakentille ei ole ollut asiaa tiistai-iltaa lukuun ottamatta, mutta onneksi lähettyvillä on lukuisia muita klubeja, joissa massakenttien laatu on priimaa. Ja kenttäaikaa tarjolla niin paljon kuin vain haluaa käyttää.

Treenin jaksotuksen kannalta on tietysti aina vähän hankalaa, kun ensimmäinen matsipäivä ei ole ollut tiedossa etukäteen. Mutta olemme silti uskaltaneet rohkeasti vetää ihan kunnon treenimääriä niin kentällä kuin kuntosalilla. Treenieriäkin on saatu pelattua niin Koolhof/Skupskin, Ram/Salisburyn kuin Middelkoop/Miesin kanssa. Ja mikä parasta, aikaa on löytynyt myös perus syöttötreenille, joka kyllä aina tuntuu olevan kuin rahaa laittaisi pankkiin.

Syöttötreeniä Roomassa. Keho on ollut treenin jäljiltä tosi hyvin mukana syötössä, mikä näkyy erityisesti siinä, että oikea lonkka jatkaa matkaa ylöspäin vielä osuman jälkeen. Ja muutenkin ponnistus on mukavan korkea ja oikein ajoitettu.

Tänään lauantaina matsipäivä oli lopulta erittäin onnistunut, vaikka lähtökohdat olivat sään puolesta aika vaikeat. Sadetta tuli taivaalta tasaisin väliajoin koko päivän ajan, mutta me saimme sekä bollaukset tehtyä puoli kahdelta että lopulta myös matsimme pelattua ilman keskeytystä kuuden aikaan illalla. Meitä edeltävät matsit keskeytettiin useampaan kertaan, eikä mennyt kauaakaan matsimme päättymisestä, kun taivaalta alkoi taas ripotella reilummin vettä, joten ajoituksen osalta kaikki meni siis aika nappiin. Vaikka odottamistakin toki päivään sisältyi, sillä lähdimme hotellilta aamulla jo kello 10.


Itse matsi lähti hyvin käyntiin, ja pääsimme heti Peersin ensimmäisessä syöttövuorossa antamaan hieman painetta vastustajille. Ensimmäinen kunnon murtopaikka tuli kuitenkin vasta 2-2 -tilanteessa, kun löimme kolme erinomaista kakkossyötön palautusta ja saimme neljä peräkkäistä murtopalloa. Peers selvitti kuitenkin tilanteen vahvoilla syötöillä, joskin 40-40 -pisteen kakkossyötön pomppu oli kyllä mielestäni aika epänormaali. Erän toinen murtopaikka tuli puolestaan vastustajille 3-4 -tilanteessa, kun he saivat kolme murtopalloa hieman onnekkaastikin. Tällä kertaa oli kuitenkin minun vuoroni kaivaa kolme hyvää syöttöä takataskusta, mikä riitti pitoon. Muita tiukkoja syöttövuoroja ei erässä nähty, ja ratkaisua haettiin tie breakista.

Olimme tie breakissa alusta asti luottavaisina liikkeellä, ja Lloydin unelmapalautus 2-1 -tilanteessa veikin meidät minibreikillä johtoon. Erinomainen piste verkolta 3-2 -tilanteessa tuli hyvään paikkaan, ja kun seuraavakin syöttöpiste tuli kotiin, niin tilanne alkoi näyttää hyvältä. Lloydin vahva palautus Peersin syöttöön, minun hyvä refleksivolley ja Lloydin rysty keskeltä läpi toivat meille neljä eräpalloa, emmekä alkaneet niitä sen enempää tuhlailemaan. Krossipalautukseni oli 6-2 -tilanteessa oli vahva, eikä Peers saanut volleytaan kontrolloitua rajojen sisään. Ensimmäinen erä siis ihan ansaitusti meille 7-6(2).

Lähtökohta toiseen erään oli se mitä haluttiin, mutta tulostaululla tapahtumat menivät kuitenkin ihan väärään suuntaan. Vastustajat pelasivat pari hienoa pistettä Lloydin ensimmäiseen syöttövuoroon, ja kun en harmillisesti ihan ylettänyt Peersin palautukseen murtopallossa, niin takamatkalle jouduttiin. Pelasin rehellisesti sanottuna tuossa kohdin pari aika heikkoa gamea henkilökohtaisella tasolla, mutta vastustajatkin kyllä onnistuivat, sillä he mursivat Lloydin syötön vielä toistamiseen 1-3 -tilanteessa, eikä tuosta oikein ollut vahvasti syöttänyttä paria vastaan mahdollista nousta. Toisen erän viimeiset gamet olivat lähinnä kolmannen erän odottelua, sillä match tie breakissahan tämäkin ottelu lopulta ratkaistiin.

Luottamuksemme oli vaikean toisen erän jälkeen kolmanteen erään lähtiessä kuitenkin jopa yllättävän hyvä. Pari pidempää pistettä Peersin syötöissä päättyivät vastustajien voittoon, mutta 1-2 -tilanteen taistelupiste minun syöttäessäni oli kyllä yksi ottelun ratkaisupisteistä. Kaksi rystylobbia ja lopulta linjaa pitkin lyöty ratkaisu ansaitsivat ison tuuletuksen, joka tuntui varmasti myös kentän toisella puolella. Ja siivitti se meitäkin, sillä otimme lopulta peräti seuraavat viisi pistettä kotiin. Varsinkin Lloydin palautus 3-2 -johdossa ja ässä 6-2 -johdossa olivat ihan absoluuttisia huippusuorituksia.

Minulla oli kelpo paikka laittaa rystyvolleylla vielä lisää vettä myllyyn 7-2 -tilanteessa, mutta jäin aavistuksen liian kauas verkosta Lloydin vahvan palautuksen jälkeen. Palautusvirheen jälkeen pääsin syöttämään 7-4 -tilanteessa, mutta puolivolleyni meni harmillisesti leveäksi. Seuraava suora syöttöpiste tuli kuitenkin tärkeään paikkaan. Peers pelasi 8-5 -pisteen vahvasti verkolta, mutta 8-6 -tilanteen rystylobbipalautukseni oli kyllä yksi ottelun maukkaimmista lyönneistä. Emmekä tälläkään kertaa tuhlailleet matsipalloja, vaan Lloydin vahva kakkossyöttö toi voiton kotiin ensimmäisellä yrittämällä. Come on kaikui ja kakkoskierros kutsui!

Kyllähän tämän päivän matsista päällimmäisenä jää mieleen kaksi erinomaista tie breakia. Nelurissa matsit ratkaistaan todella usein yksittäisissä pisteissä, mutta sekä ensimmäisen että kolmannen erän tie breakit olivat kyllä meiltä tosi vahvaa suorittamista. Ja sehän ilahduttaa mieltä. Matsin jälkeen tiimin kanssa ottelua purkaessa tuli jopa puheeksi, että olimme tie breakeissa jotenkin vielä tavallista tarkempia fokuksen kanssa, ”locked in” kuten brittivalmentaja sen ilmaisi. Eihän tuo koskaan huono juttu ole pelata isot pisteet vahvasti, mutta olisiko fokusta mahdollista aavistuksen terävöittää sitten myös alkuerien aikana?

Varsinkin toisen erän alun pieni notkahdus voi joskus maksaa koko ottelun, joten noita pitää kyllä pystyä välttämään jatkossa. Jotenkin olin jopa yliluottavainen Lloydin syöttövuoroihin lähtiessä, sillä yleensä ne hoituvat niin rutiinilla. Mutta tarkkana pitää kyllä pysyä koko ajan, sillä ei se vaadi kuin pari onnistumista vastustajilta niin murto on jo lähellä.

Omassa pelissä varsinkin syöttöpeli oli todella hyvää, ja siihen olen todella tyytyväinen. Taisin hävitä ainoastaan 6 syöttöpistettä koko ottelun aikana. Ja palautuspelikin, vaikkei virheetöntä ollutkaan, tuntui tänään muutamaa aiempaa viikkoa selvästi paremmalta. Minulla oli aikaa varsinkin rystypuolella ja rytmi oli kohdallaan. Pääsin jopa soveltamaan tuota herkullista rystylobbia pariin kertaan mukaan kuvioihin. Kämmenpalautuksen kanssa oli ajoittain pieniä vaikeuksia, mutta vastustajat kyllä syöttivät tuolle puolelle ajoittain aika tarkasti.

Kaiken kaikkiaan päivän voittoon ja esitykseen voi olla siis varsin tyytyväinen. Jatkoimme kyllä Danin kanssa kahdestaan tihkusadetta uhmaten vielä volleytreeniä puolisen tuntia matsin jälkeen, sillä muutama rystypuolen volley oli matsissa sen verran kehno, että nuo piti saada pyyhittyä pois mielestä onnistuneilla suorituksilla. Mutta paketti on kyllä kokonaisuudessaan mielestäni paremmassa kunnossa kuin aiemmissa massakisoissa tällä kaudella. Ja toki Rooman olosuhteetkin tuntuvat sopivan meille ihan hyvin.


Kello on Italiassa jo 22.30, mutta edelleenkään ei ole tietoa pelataanko toisen kierroksen matsimme sunnuntaina vai kenties vasta myöhemmin. Vastaan tuossa ottelussa tulee joka tapauksessa mielenkiintoinen jenkkipari McDonald/Tiafoe. Kumpaakin heistä vastaan olemme pelanneet kahdesti, ja voittoihin on päättynyt kaikki nuo kohtaamiset, mutta tiukkoja vaiheita on aina mahtunut mukaan. Eli tarkkana ja vahvalla fokuksella saa seuraavassakin matsissa olla liikkeellä.

Nyt kuitenkin vielä siis odotellaan sunnuntain peliohjelmaa ja toki katsellaan samalla tietysti Euroviisuja televisiosta. Edellisen kerran Suomen voittaessa olin silloinkin Italiassa, joten josko tuo tuottaisi hyvää onnea nytkin. 💪🟢🟢😀🟢🟢🫱

6 thoughts on “Rooma ATP1000 R32, Heliövaara/Glasspool – Lammons/Peers 7-6(2), 2-6, 10-6

 • Syöttötreenivideossa ja päivän ottelussa pallon nosto on aiempaa korkeampi ja ainakin minusta ajoitus on parempi eikä suoritus näytä kiireiseltä.
  Tästä saa hyviä eväitä oman syötön kehittämiseen.

 • Kyllähän parasta antia todellakin olivat kaksi tosi vahvaa tie breakia. Se oli todella kylmän viileää tekemistä ja onneksi se riitti voittoon.

  Oikeastaan eniten ihmetystä aiheutti se, että Lloydin syötössä ei ollut tuttua tehoa. Toisaalta sinä syötit varmaan parhaan pelisi massakaudelle.

  Huomennahan tuo seuraava peli näyttäisi olevan, mikä tuntuu kyllä aika oudolle, kun se on ainoa toisen kierroksen peli ja Tiafoe pelaa ennen sitä kaksinpelinsä loppuun. Varmaan tuohon joku hyvä syy on.

  Nyt tuli varmistettua, että nollan pisteen kisaa ei vieläkään tule, mutta tämä oli vasta alkua. Historian tekeminen Roomassa jatkukoon.

 • Hieno voitto ja hallitut tiebreikit! Peli näytti vähän, kun kaverukset ois pelaillu keskenään, ja tiedossa ois ollu, että Lammonsia kannattaa painostaa sekä suorilla lyönneillä että lobeilla!? Niinhän se sujui… 😉
  Onnea ja tsemåpiä seuraavaan otteluun Suomen kummipoikaa pareineen vastaan! 🎾🙂👍

 • Hyvä Harri! Olit kentän kurko ja paikkasit hienosti Lloydin vähän vaisumman päivän.
  Näinhän tiimityön pitääkin toimia.
  Tb-tilastoille myös hyvä päivä, vaikka saa kyllä mieluusti myös voittaa suorissa erissä.
  Peukut täällä vetämässä jatkopeleihin.

 • Onneks ei ole työt häiritsemässä tätä tennisseurantaa, sen verran on haastavaa pysyä mukana sade-aikataulutuksessa. Vaan millaista se on teillä pelaajilla, huh, odotella pelin alkua ja siinä säilyttää pelivire tunnista toiseen, jopa päivästä toiseen, kuten Eemelille kävi. Tai pitkänkin keskeytyksen ajan. Onneksi teille osui sateeton yhtenäinen jakso. Vahvaa taibreikkaamista, ja ihan timanttia syöttöpeliä sinulta!! Myrtsikin varmaan palaa entiselle syöttöuralleen pienen notkahduksen jälkeen. Hoitakaahan homma kotiin hyvän sään aikana 🙂

 • Congratulations tie-break kings! 💥I think you’re 10-3 on set TBs this year which is highly impressive and must instil great confidence when playing them. 😎 I thought momentum was with your opponents at the end of second set but you reset, brought the energy levels up and broke their serve at crucial points to regain momentum. 💪

  Congratulations on the news you’re expecting a brother/sister for your daughter. Exciting times for your family. 👨‍👩‍👧‍👦 There is much speculation on a British tennis forum as to who will be Lloyd’s partner for the grass
  court season. One suggestion is John Peers who is unattached at the moment. Whoever it may be, I hope their aware of Lloyd’s idiosyncrasies. 😁 Maybe you should offer them an induction course. 😂

  Good luck today. 🤞 You’re scheduled on court 12 which looks much less cramped than the court yesterday and certainly more comfortable seating for the fans and Dan. 😊

Comments are closed.