Bordeaux CH175 QF, Heliövaara/Glasspool – Chardy/Olivetti 7-5, 6-4

Vamos, jos eilisessä matsissa tuli toisessa erässä pieni notkahdus, niin tänään pelattiin kyllä koko matsi juuri sellaista tennistä, mitä suunnitelmassa oli. Henkisellä puolella todella vahva esitys, jossa mentiin piste kerrallaan alusta loppuun asti. Kisat jatkuvat ansaitusti semifinaaliin, jossa vastaan tulee kotiyleisön vielä tämänkin päivän vastustajia suurempi suosikki Herbert/Mahut.

Eilinen postaus meni vähän syvällisemmäksi kuin yleensä, mutta yritetään pitää tämä teksti sitten vastaavasti vähän lyhyempänä. Niinhän se nimittäin on, että kun homma kulkee, niin ei kannata liikaa edes miettiä.

Bordeaux’ssa oli tänäänkin varsin tuulinen päivä, eikä lämpötila noussut auringonpaisteesta huolimatta yli 20 asteen. Olosuhteet olivat kuitenkin aika samat kuin eilen, joten siinä mielessä pelaaminen oli aiempaa helpompaa. Herätyskello soi hieman ennen kahdeksaa, ja lämmittelyt aloitettiin kuntosalin puolella yhdeksältä ja kentällä 9.45. Suihkun ja välipalan jälkeen astuimme sitten matsikentälle, jossa peli laitettiin käyntiin kello 11.

Ottelu alkoi tasaisesti, vaikka tuntui, että olin ainoa pelaaja kentällä, jota ei tuuli haitannut syöttöpelissä. Lloyd pelasti yhden murtopallon 0-1 -tilanteessa, mutta 2-3 -tilanteessa ranskalaiset pelasivat vahvan gamen, eikä pito enää onnistunut. Viikon teemamme on kuitenkin vastoinkäymisiin reagoiminen, ja miten tuon tekisikään paremmin kuin ottamalla heti vastamurron Chardyn syötössä. Jatkoimme tuostakin eteenpäin paineen antamista, ja vaikka Olivetti pelastikin upealla kakkossyötöllään seuraavan murtopallomme 4-4 -tilanteessa, niin Lloydin pommipalautus toi meille murron 5-5 -tilanteessa. Hoidin erän loppuun syöttövuoroni vakuuttavasti, joten ensimmäinen erä meille siis 7-5.

Otimme toiseen erään lentävän lähdön murtamalla Olivettin syötön heti erän ensimmäisessä gamessa. 1-0, 30-15 -johdossamme Chardy sai valitettavasti Olivettin todella kovan rystylyönnin suoraan ohimoonsa, ja peli pistettiin medical time outin ajaksi poikki. Pahemmin ei kuitenkaan onneksi lopulta käynyt, sillä Chardy palasi tuosta ihan hyvään pelikuntoon ja pelasi loppumatsin jopa aiempaa rennommin. Omat syöttömme olivat toisessa erässä kuitenkin todella vakuuttavia, emmekä hävinneet viimeisessä neljässä syöttövuorossa pistettäkään. Olivetti pelasti hienolla pelillä kaksi matsipalloamme 5-3 -johdossa, mutta Lloydin viimeinen syöttövuoro oli rautaa. Ansaittu voitto siis meille suoraan kahdessa erässä.

Jos tätä matsia pitäisi verrata muihin viime aikojen otteluihin, niin jotenkin fokus oli todella oikeissa asioissa. Ainahan virheitä ja huonoja suorituksia mahtuu mukaan, mutta nyt niiden ei annettu häiritä menoa, vaan ajatukset siirrettiin aina nopeasti olennaiseen. Tiimienergia oli kohdallaan, eikä edes tuo ensimmäisen erän murto vastustajille saanut peliämme pois tolaltaan. Päinvastoin jatkoimme samaa vahvaa tekemistä uskoen, että se riittää nostamaan meidät tasoihin ja ohi. Erinomaista!

Tuo henkisen puolen vahva tekeminen oli tänään jopa tärkeämpi juttu minulle kuin pelillinen onnistuminen, mutta kyllähän varsinkin oman syöttöpelini taso oli tänään todella korkea. Hävisin koko ottelussa ainoastaan kolme syöttöpistettä, mikä on massalla aika kova lukema. Syöttämiseen on löytynyt liikkeen osalta todella hyvä rytmi, ja pisteiden välille se kaivattu rauhallisuus. Todella hyvä tilanne sekin.

Vahvaa henkistä kanttia ja onnistunutta pelaamista toivotaan esille myös huomenna, kun pelit jatkuvat kovan tason paria vastaan. Herbert/Mahut on parina voittanut tenniksessä melkein kaiken, mutta Herbert on parin viime vuoden aikana ollut useampia jaksoja pois kentiltä, minkä myötä hänen pelikuntonsa on pienoinen arvoitus. Olemme pelanneet heitä vastaan kerran kaksi vuotta sitten Montpellierin finaalissa, joka päättyi katkeraan tappioon, mutta nyt olisi varmasti hyvä paikka maksella noita kalavelkoja takaisin.

Odotettavissa on varmasti kovatasoinen matsi, ja yleisökin tulee varmasti kannustamaan kovaäänisesti ainakin vastustajia. Peliaika on paikallista aikaa kello 12.15 ja kenttänä keskusareena. Eiköhän siis nautita ja mennä piste kerrallaan eteenpäin huomennakin. Vamos!

10 thoughts on “Bordeaux CH175 QF, Heliövaara/Glasspool – Chardy/Olivetti 7-5, 6-4

 • Olipa kyllä hieno peli teiltä tänään. Vastustajat saivat ensimmäisen murron, mutta sen jälkeen otitte tilanteen täysin haltuun, eikä voittajista ollut epäselvyyttä. Lukemat oli varsin tiukat, mutta kyllä ero kentällä oli noita selkeämpi. Erikoinen yksityiskohta oli se, että osuma päähän sai Chardyn varsinkin syöttämään huomattavasti paremmin. Mikä lie sinun päähän kolahtanut, kun syöttö noin hyvin kulkee. =)

  Hieman huolta aiheuttaa se, että Lloydin syöttö, yhdistettynä sinun kirurgin tarkkaan työhön verkolla, on ollut vastustajille murtamaton paikka, mutta nyt tahtoo syöttö murtua joka pelissä. Varmasti alustalla on oma osuutensa, mutta jotenkin vaikuttaa, että tutut tehot puuttuvat Lloydin syötöstä.

  Mahut on ollut useamman parin kanssa toteamassa teidät paremmiksi, mutta Herbert on pelannut niin vähän, että ei ole vielä päässyt sitä kokemaan. Kyllähän he varmasti yhdessä osaavat edelleen pelata, mutta ei noilla pohjilla voi olla ihan parhaassa iskussa. Valitettavasti joudutte huomenna hiljentämään kotiyleisön, mutta tuuleta pelin jälkeen sen verran innostavasti, että saavat hyvitystä.

  • Jep, tänään oli kyllä kaikin puolin erinomainen matsi. Ja onneksi ei käynyt Chardylle pahemmin, niin saatiin ihan rehellisesti pelattua loppuun asti.

   Lloydin syöttövuoroja on nyt hävitty pari kappaletta, mutta hän joutuu täällä syöttämään pahasti vastatuuleen, eikä minun tekemiseni syöttäjän partnerina ole ollut ihan niin kliinistä kuin mihin on totuttu. Ja toki on ollut hyviä palauttajiakin vastassa. En ole tuosta kovin huolissani, sillä asia on tiedossa ja treeniä tehdään.

   Huomenna tulee varmasti kova matsi, mutta pakko kai se on kotiyleisö hiljentää. 😁

 • A very good win against an accomplished pair who have a lot of variety apart from when returning your serve. 😁 Do you know the percentage of unreturned serves as it must be high? Lloyd matched you in the last game, serving the match out to love. 💥 It’s horrible when a player is hit in the head especially when it’s a booming shot like it was from Olivetti. Just an observation but it was noticeable how much sharper Chardy was afterwards, certainly seemed to cure his serving yips. 🤔

  Tomorrow should be a raucous atmosphere on Centre Court against Mahut/PHH. Any applause heard when you hit a winner will be from Dan. 👏😉

  Does Lloyd know he’s going to be in the Top 10 next week or is he still not looking at live rankings? 🙈

  • Very good win indeed. I don’t have the unreturned serve stats yet but they will be nice numbers. 🙌 But Chardy seemed to relax and play better after the hit in the head. Maybe not the best way to wake up your partner though…

   Lloyd was actually even watching the stream of the Bopanna/Ebden match that secured his top10 spot. So he knows! 😅🥳

 • Ihan selkeä muutos peli-ilmeessänne, alusta loppuun, keep that! Tekee niin hyvää katsella kun sinä (vastustajan syöttövaiheessa) verkolle mentyäsi vielä kerran käännyt Myrtsin suuntaan ja läpsäytät kädellä mailaan tiimitsempit. Huomenna ollaan taas mukana ruudun ääressä, huispautelkaahan sydämenne kyllyydestä!

  • Jep, tänään oli tosi hieno matsi ja erittäin hyvä tiimihenki. Huomenna samaan malliin!

 • Oli kyllä todella vakuuttava esitys tänään ja pystyitte vielä napsun verran parantamaan otteita eilisestä matsista! Ollut jotenkin silmiinpistävää, kuinka paljon teidän kehonkieli on samaan aikaan rentoutuneempi, mutta otteet ovat selvästi terävöityneet verrattuna noihin kolmeen edeltävään tonnikisaan. Jotenkin nyt tuntuu että otteissa on sitä viime kaudelta tuttua fiilistä. En tiedä onko kovat odotukset isojen kisojen suhteen tuonut vähän lisästressiä otteisiin, mutta nyt olette taas jotenkin enemmän omia itsenne. Tai ehkä sitten vaan kuvittelen.

  Sinun monipuolinen syöttövalikoimasi rullaa kuin se kuuluisa junan vessa massakentällä, mutta onko Lloydilla suurempia vaikeuksia siirtää syöttönsä tehot massalle? Oli miten oli, niin jyvä alkaa taas löytymään molemmilla. Tämä kisa tuntuu tehneen teille jo tässä vaiheessa hyvää, nyt huomenna haette sen revanssin!

  Ja kiitos myös tuosta edeltävästä kirjoituksesta, oli todella mielenkiintoista luettavaa ja kiva päästä vielä vähän pintaa syvemmälle. Siitä pystyi myös tällainen tavan tallaajakin nappaamaan omaan arkeensa hyviä ajatuksia. Kiva jos jatkossakin aina silloin tällöin käyt vähän siellä syvemmässä päässä 🙂

  • Kiva kuulla, että nuo syvemmälle menevät jutut kiinnostavat täälläkin. Ne ovat itsellenikin ihan hedelmällistä kirjoitustyötä, kun tulee pureskeltua asioita vielä tarkemmin omassa päässäkin. Ja kyllähän nuo muutamat pidemmät keskustelut ovat varmasti tehneet peli-identiteetillemme tosi hyvää ja se näkyy kentälläkin. Luotto partneriin on tapissa ja peli-ilo olemassa. Ei siinä edes Lloydin vaikeudet vastatuuleen syöttäessä haittaa. 🙂

 • Tämähän oli aivan loistava tiimipelin juhla. Seurasin kuinka pallojen jälkeen käytit sekunnin tai kaksi tapahtumien ”muistiin panoon”, ja sitten kontakti pelipariin ja etiäppäin! Hyvin olette sisäistäneet mitä palavereissa on sovittu.
  Huomisiin,

Comments are closed.