Bordeaux CH175 SF, Heliövaara/Glasspool – Herbert/Mahut 7-5, 6-3

No niin, alkaa meidän tiimimme lämmetä Bordeaux’ssa. Suorastaan erinomainen tennisottelu päättyi tänään voittoomme vahvan esityksen jälkeen, ja lauantaina pelataan pokaalista. Vastus pysyy kuitenkin edelleen tiukkana, kun saamme finaalissa verkon toiselle puolelle lisää ranskalaisia, tällä kertaa parin Doumbia/Reboul.

Pidin eilen kirjoitukseni hieman lyhyempänä, ja tänään kannattaa varmaan tehdä sama juttu, sillä sen verran hyvin oli peli iskussa päivän semifinaalissa. Vaikka voittoja on tullut tällä kaudella useampia massakentälläkin, niin jotenkin vasta nyt tuntui, että alkaa tämän alustan peli oikeasti löytyä. Sekä henkisesti että pelillisesti suorittaminen oli nimittäin ihan maailmanluokkaa.

Pääsimme tänään pelaamaan matsimme Bordeaux’n tennisklubin hienolle keskuskentälle, joka oli aiempien päivien tapana tuulinen paikka pelata tennistä. Kentällä tuntui myös olevan hieman enemmän massaa kuin muilla alueen kentillä, mikä teki pelistä hieman hitaampaa. Mutta yleisöäkin oli paikalla ilahduttavan paljon, joten kentällä oli kyllä tosi kiva tunnelma.


Matsi alkoi meiltä täydellisesti, sillä mursimme heti Herbertin ensimmäisen syöttövuoron, minkä jälkeen pidimme minun syöttöni no-adin kautta siirtyen 3-0 -johtoon. Vastustajat olivat kuitenkin varsinkin palautuspelissä hyvin mukana, ja saivatkin murrettua Lloydin syötön, kun Herbert onnistui breikkipallossa refleksivolleyssaan jalkojen välistä, enkä minä saanut seuraavaa volleyta verkon yli. Viikon teemamme on ollut keskittymisen ylläpitäminen ja vaikeuksiin vastaaminen yhdessä, ja tuo onnistui tänäänkin hienosti, sillä emme antaneet tuon vastamurron hetkauttaa peliämme sen kummemmin.

Ensimmäinen erä jatkui tämän jälkeen tasaisena, eikä murtopaikkoja enää nähty kunnes 6-5 -tilanteessa löin kaksi todella hyvää palautusta. Lloydkin pelasi tuon Mahut’n syöttövuoron vahvasti, ja lopulta kova palautuksillamme luoma paineemme sai Mahut’n tekemään kaksoisvirheen eräpallossamme. Todella tiukka erä kääntyi meille 7-5. Kisafysio kävi erätauolla tsekkaamassa Lloydin hieman naksunutta polvea, mutta kun mitään vikaa ei löytynyt, niin hommaa jatkettiin normaalisti.

Toisessa erässä ranskalaiset olivat jälleen palautuksissa vahvoja ja mursivat Lloydin syötön heti erän ensimmäisessä gamessa. He saivat myös minun syöttövuorossani 0-2 -tilanteessa yhden murtopallon, mutta hieno taistelupiste päättyi meidän voittoomme, ja vastustajien johto pysyi kohtuullisena. Emmekä tosiaankaan tyytyneet kolmannen erän odotteluun tällä kertaa, vaan hankimme kolme murtopalloa 2-3 -tilanteessa Herbertin syötössä. Kaksi ensimmäistä hän selvitti, mutta kämmenpalautuswinnerini 40-40 -tilanteessa oli ihan priimaa.

Saimme tuosta murrosta sekä tilanteen tasoitettua että momentumin päälle. Syötönpitoni jälkeen pari erinomaista pistettä toikin meille kaksi murtopalloa Mahut’n syötössä 4-3 -johdossa, eikä Mahut’n pää kestänyt painetta tälläkään kertaa. Tuloksena kaksoisvirhe 40-40 -tilanteeseen, ja matsi oli yhtä syöttövuoroa vaille valmis. Ensimmäisestä kierroksesta sisuuntuneena Lloyd syötti eilisen tapaan matsin kotiin todella vahvasti, ja niinpä pääsimme tuulettamaan finaalipaikkaa lukemin 7-5, 6-3.


Kuten jo tuossa aiemmin mainitsin, oli tämän päivän matsi mielestäni yksi kauden parhaista suorituksistamme. Peli oli ajoittain tosi korkealaatuista itse kultakin, ja vaikka vastustajat ansaitsivatkin yhdet murrot kumpaankin erään, niin osasimme käsitellä nuo tilanteet tänään erittäin hyvin. Hyväksyimme, että tämän tason vastustajia vastaan puhdas dominointi on mahdotonta, ja että jokaisesta gamesta joutuu taistelemaan ihan tosissaan. Ja olimme tuohon henkisesti todella valmiita.

Pelillisestikin tämän päivän matsissa oli paljon hyvää. Verkkopelissä oli mukana useampia mahtavia refleksilyöntejä ja vahvaa suorittamista syöttäjän partnerina, syöttö kulki aiempien päivien tapaan todella mukavasti ja myös erityisesti syötönpalautus alkoi löytää sitä parasta teräänsä. Pystyin pysymään hyökkäävänä sekä rystyltä että kämmeneltä, ja jotenkin omakin tunne oli sellainen, ettei vastustajille ollut oikein selvää, miten minulle kannattaisi syöttää. Ja sehän on mahtava tunne se.

Viikko Bordeaux’ssa on siis tähän mennessä ollut lähes täydellinen, mutta tyytyväinen ei kannata vielä tässä vaiheessa olla. Jäljellä on nimittäin se viikon isoin matsi. Finaalivastustajamme Doumbia/Reboul on kiertänyt kanssamme samoja kisoja monta vuotta, mutta samalla kentällä olen heidän kanssaan ollut ainoastaan kerran vuonna 2019 Marchenkon parina Nur-Sultanissa.

Doumbia/Reboul pelaa aika erilaista neluria kuin esimerkiksi me pelaamme, sillä he nauttivat pidemmistä ralleista ja ovat parhaimmillaan takakentän väännöissä ja lobbikisailuissa. Tulokset tällä viikolla ja ylipäätänsä viime aikoina ovat kuitenkin olleet vakuuttavia, eikä tuota paria sovi missään nimessä aliarvioida. Heidän kovuutensa eilen sai kokea muun muassa Patrik parinsa Bartin kanssa, kun ranskalaiset jyräsivät selvään voittoon. Tiukka matsi on siis varmasti meillekin tulossa.

Finaali on ohjelmassa lauantaina kello 13.15, ja siitähän ehtii sitten vielä iltalennolla kohti kotia. Pelataan kuitenkin ensin matsi loppuun asti, mutta toivottavasti kotimatka sujuisi voittoisissa fiiliksissä. Vamos!

30 thoughts on “Bordeaux CH175 SF, Heliövaara/Glasspool – Herbert/Mahut 7-5, 6-3

 • Oli todella vakuuttavaa tekemistä tänään ja sinähän olit välillä aivan liekeissä! Nyt oli juuri sellaista teidän parasta isännän otetta, mikä näkyi kovana itseluottamuksena. Jo tässä vaiheessa voi varmaan sanoa, että kannatti lähteä Challengeriin kun peli on selvästi asettunut uomiinsa. Allez!

  • Kyllä jo tässä vaiheessa vaikuttaa oikealta ratkaisulta tämän kisan pelaaminen. Allez!

 • Otitte tänään voiton aika legendaarisesta parista. Ehkä se oli odotettavissa, mutta aina se vaatii toteuttamista ja muutaman mutkan kautta se tuli ihan ansaitusti! Varsin komean tuuletuksen vedit loppuun, mutta ei se ehkä suosikkipariinsa pettynyttä yleisöä ansaitusti lämmittänyt.

  Huomenna pitäisi kolmannen kerran peräkkäin aiheuttaa ranskalaisyleisölle pettymys, mutta aina ei voi kaikkia miellyttää. Kova haaste tulee varmasti, mutta olette sellaisessa iskussa, että ei teitä mikään hetkauta!

 • Olipa suvereeni esitys sinulta … olit kentän kingi … millä mittarilla vain. Helpoiten voi tietysti todentaa taas syöttöpäiväsi … sinua ei taaskaan breikattu.
  Yllättävän monta ratkaisupistettä ranskalaiset antoivat tuplilla … sikäli yllättävää, kun muuten näki, että he ovat valmiita vaikka mihin Roland Garrosilla.

  Teidän peliä on nautinto seurata … samanlainen itseluottamus huokuu sinusta kuin Dubaissa. Toivottavasti mennään huomenna vielä yksi askel pidemmälle kuin Dubaissa.

  • Kiitos! Itsellenikin tuli mieleen tuo Dubain itseluottamus, samanlainen mielentila saavutettiin tänäänkin. Huomenna vielä aavistuksen lisää niin hyvä tulee.

 • Varmaan palstan virallinen muotiasiantuntija laura antaa paremman kommentin mutta voisittekohan millään vaatesponsseiltanne saada asusteeksi samaa mallia/väriä? Verkon toisella puolella veljekset oli aika kivasti pukeneet samikset.

  • Hehe, onhan tuota tosiaan moni jo kysynyt. Mutta ei kyllä itseäni haittaa, että pelataan eri värisissä. Ehkä sitten joku päivä kun meidän tiimillämme on oma agentti…

 • Katsoin matsia 2. erän 2-3 tilanteesta alkaen ja tosiaan siitä eteenpäin oli otteet ihan topissa. Tukkimiehen kirjanpitoon jäi vain 2 epäonnistunutta ykkössyöttöä ja pari vastutajalle helpompaa palautusta. Kredit-puolelle sitä vastoin tuli kymmenkunta kirjausta ja niistä muutama AAA-merkinnällä. Iso käsi niistä!
  Välitodistus kirjattu ja koko kurssi lopputenttiä vaille valmis. Sinetti siihen ja tsempit päälle!

  • Se oli hyvin valittu jakso katsoa tästä matsista! 😁 Ei paljoa huonoja suorituksia nähty. Huomenna heti sama meno päälle.

 • Harri, onnea voitosta ja yksinkertaisesti pelasit tänään todella hyvin , piste. Tsemppasit toisesssa erässä hyvin Lloyd:a ja varmaan jotain häikkää hänellä oli, toivottavasti ei mitään suurempaa. Vastustaja oli kova ja koko peli oli mielestäni hyvä , sisältäen useita pidempiä palloralleja ja ansaitsitte voiton. Onnea huomiseen ja voitto kotiin.

  • Isot kiitokset! Olin omastakin mielestä aika hyvässä vireessä tänään. Ja kyllähän se monesti tarttuu Lloydiinkin. Ei ole polvessa mitään kummempaa eli täysillä vaan huomenna.

 • Otit tänään vähän enemmän sitä johtajan roolia ja saitkin Lloydin lopettamaan itsesäälinsä.
  Juuri tätä olen teidän parissa alun alkaenkin ihaillut. Kaveria ei jätetä, vaan otetaan mukaan peliin! Yksi vielä ja sitten kotiin lapsia laskemaan.
  Vamos Glassovaara!

  • Juuri näin! Alkaa tämän viikon keskustelut ja treeni myös kentän ulkopuolella kantaa hedelmää. Minä johdan energialla ja otan myös pelillisesti roolia.

 • No nyt on sitten sekin tehty, eli ”katseltu” pelinne flashscoren avulla 🙂 kun en löytänyt toimivaa streamia, eikä Veikkauksenkaan kautta näkynyt, vaikka piti. Vähän säälittävää, mutta jännää se oli näinkin. Etenkin kun ilmestyy teksti Medic. timeout; huh, mitä, kuka, ei kai vain. Muistin parissa kevään pelissä Myrtsin vähän pyöritelleen oikeaa lonkkaansa siihen malliin, että…. No onneksi ei polven naksetta kummempaa. En siis nähnyt kuin numeroita , mutta raporttisihan kertoo kaiken. Onnittelut voitosta, ja kiva, että olet noin tyytyväinen suoritukseenne. Yes, hyvä te! Hankkikaahan huomenna lisää hyvää mieltä että riittää kotiin vietäväksikin!!!!

  • Sirkka,
   Mene ATP:n sivuille ja siellä Challenger-sivuille … siellä näytetään käytännöllisesti katsoen kaikki Challenger matsit. Voit katsella tämänpäiväisen matsin huomen aamulla ennen finaalia. 😊

  • Jep, nämä CH-kisat näkyvät tosi hyvin ATP:n sivujen kautta. Eikä tosiaan Lloydilla ole onneksi mitään vakavaa eli huomenna taistellaan ihan normaalisti taas voitosta. Vamos!

 • What a brilliant victory in a very high quality match deserving of the most important tournament. 💥 There were some tremendous points and play by both sides. PHH/Mahut will be a dangerous unseeded pair in the Roland Garros draw.

  In the second you won 5 consecutive games from 1-3 to bring home the win. 💪 Your FHDTL return winner to break back at 2-3 was met with almost complete silence apart from Dan’s lone clap 👏, indeed Dan could be heard several times during the match shouting encouragement, great to hear. 😎

  The one concern was Lloyd’s knee but it didn’t seem an issue towards the end of the match and hopefully it will be ok overnight. 🤞

  There was multi camera coverage of the French pairs QF match yesterday but we were back to the single static camera at the back of the court today. 🤔

  Looking at your dinner, I’m assuming Lloyd had takeaway in his hotel room again. 😅

  • Thank you, I agree this was a great tennis match. Lots of good rallies and good shots but of course a doubles always need some drama too. This time it was the MTO and some double faults from the opponents.

   I hope the TV coverage will be a proper one tomorrow in the final! Lloyd won’t change his routines as long as we are winning, so he had the same takeaway again. 😅

 • Samaa mieltä Juhanin kanssa: Yksi syy, miksi olit kentän kingi tänään, oli tuo upea kannustuksesi Lloydille, kun hänellä oli tänään heikommat hetkensä.

  • Kiva kuulla, että tämä näkyy katsomoon asti. Juuri tuota on yritetty kovasti tällä viikolla treenata. 💪

 • Hieno matsi ja loistava revanssi kovista pelimiehistä! Hienosti olette saaneet viritettyä pelinne koko ajan parempaan ja parempaan jiiriin. Teille selvästi sopii tällainen suora neljän päivän puristus. Huomenna varmasti tiukka finaali vielä tulossa, mutta tämän viikon suurin anti on kyllä se, että voitte lähteä itseluottamus aivan tapissa valmistavalle treeniviikolle ja sen jälkeen Pariisia valtaamaan!

  Pääkenttä oli mikitetty sillälailla mukavasti, että kommentteja kuului puoltenvaihdon yhteydessä, sekä sitten valmentajan boxista. Dan loi teihin hyvin uskoa toisen erän alkupuolella kun olitte murron takamatkalla toteamalla, että mursitte vastustajan kahdesti ekassa erässä ja voitte tehdä saman tässäkin erässä. Mahut sen sijaan valitti tuomarille pariinkin otteeseen puoltenvaihdon yhteydessä, osaatko sanoa mistä kenkä puristi? Ihan en saanut striimillä puheesta selvää. Tuntui muutenkin siltä, että pääsitte hyvin tänään vastustajan ihon alle ja he tekivät usemman tuplan murtopallotilanteessa. Kertoo kyllä kovasta painetilasta.

  Nauttikaa huomisesta finaalista!

  • Hieno matsi toden totta. Peli tuntuu virittyvän täyteen iskuun juuri sopivasti massakauden tärkeintä kisaa varten.💪 Kyllähän tällainen voittoputki peräkkäisinä päivinä tekee itseluottamukselle hyvää. Ja rutiinitkin on helpompi rakentaa, kun ei tule koko ajan useampaa välipäivää jokaisen ottelun jälkeen.

   Kiva kuulla, että mikrofonit on viritetty herkälle, niin ei tule huomenna finaalissa lipsautettua voimasanoja… 😅 Mahut valitti aika monta kertaa tänään sitä, että linjatuomareiden tuolit ovat kentän sivussa liian lähellä kentän rajoja, eikä hän uskalla juosta kaikkiin palloihin. Aika ahdashan tuo kenttä kieltämättä on, mutta samahan se on kaikille.

 • olipas näytöstyyliin otettu voitto! hienoa katseltavaa 🤩 vähän jo kerkesin hekumoida tuossa aiemmin viikolla, että oisko suomen miesten kohtaaminen finaalissa, mutta harmi että patin tie katkesi. no, teillä hyvä tilaisuus antaa opetus ranskalaisille, että kahta suomalaista ei samassa turnauksessa voiteta, eiks niin 😉🇫🇮 lippu korkealle, päätyyn asti, vamos ja mitä näitä nyt on 👊

  • Vamos, huomenna vielä yksi matsi ja päätyyn asti! Patin pelit päättyivät valitettavasti jo aikaisemmin, mutta ainakin yksi suomalainen siis finaalissa. Puoli voittoa sekin 🙂

 • Hiphei mikä viikko!
  Paljon onnea finaaliin.
  Pääsen vasta eka kerran seuraamaan peliänne tällä viikolla.

Comments are closed.