Toronto ATP1000 R32, Heliövaara/Glasspool – Hurkacz/Pavic 2-6, 5-7

Voi voi, tiukat paikat kääntyivät tällä kertaa vastustajille, ja Toronton kisa päättyi jo avauskierrokseen. Erittäin tuulisissa pelattu ottelu ei missään vaiheessa lähtenyt meiltä kunnolla lentoon, ja tarkasti sekä fiksusti pelanneet vastustajat ansaitsivat lopulta voiton. Takaisin treenikentälle siis ja katseet kohti Cincinnatia.

Torontoon oli luvattu alkuviikoksi varsin epävakaista keliä. Sateet pysyivät kuitenkin ihmeen hyvin loitolla niin eilen kuin tänäänkin, mutta tuuli yltyi sen sijaan tänään aamulla ihan navakkaan yli 10 m/s nopeuteen ja puuskissa vielä kovempaan. Treenasimme eilen laadukkaan kokonaisen treenimatsin Dodig/Krajicek parin kanssa illemmalla, kun kenttäaikaa oli nelurimiehille vasta kello 17 jälkeen saatavilla, mutta matsiaika oli tietysti tänään sitten päivän ensimmäinen. Vaikka eipä tuo aamumatsi minua kyllä koskaan ole haitannut, tietääpähän ainakin tasan tarkkaan koska pelataan, ja voi tehdä valmistautumiset huolellisesti.

Pääsimme ihan hyvin kiinni tuuliolosuhteisiin aamubollauksessa, ja matsikin lähti vahvasti käyntiin voitettuamme seitsemän ensimmäisestä kahdeksasta pisteestä. Seuraavasta kahdeksasta pisteestä meni kuitenkin seitsemän vastustajille, mukaan lukien Hurkaczin kolme hyvää ykköstä breikkipalloihimme, ja vaikka pisteet olivat siis tässä vaiheessa tasan 8-8, niin tulostaululla vastustajat johtivat murrolla 2-1. Heillä kävi tuossa minun syöttövuorossani vähän turhankin hyvä tuuri kahden pokapalautuksen myötä, mutta Pavic löi kyllä myös pari erinomaista peruslyöntiä.

Ensimmäinen erä karkasi vastustajille lopullisesti 1-3 -tilanteessa, kun he onnistuivat murtamaan myös Lloydin syöttövuoron hyvien palautustensa myötä. Vaikka saimme vielä yhden murtopallon Pavicin syötössä 2-5 -tilanteessa, niin jälleen vastapuolelta löytyi erinomainen ykkönen tuohon paikkaan. Pisteitä vastustajille meni ensimmäisessä erässä vain neljä enemmän, mutta gamet olivat silti tylysti 2-6.

Toisessa erässä terävöitimme syöttöpeliämme, mutta harmittavasti vahvasti alussa kulkenut palautuspelini hieman yskähteli varsinkin Hurkaczin syöttäessä. Edettiin pitkälle ilman murtopalloja, kunnes 5-5 -tilanteessa jouduin selkä seinää vasten. Ensimmäinen murtopallo selviytyi hyvällä kakkossyötöllä ja Lloydin verkkopelillä. 40-40 -tilanteessa löin ykkösen kenttään ja Lloydin hyvän volleyn jälkeen sain seuraavan pallon korkealle rystypuolelleni, mutta löin volleyni todella harmillisessa paikassa verkkoon.

Olisi ollut kiva päästä tie breakiin asti kokeilemaan vastustajien kantin kestävyyttä, mutta nyt vaadittiin murtoa Pavicin syöttöön pakkoraossa. Kämmeneni jäi kuitenkin kahdesti verkkoon ja vaikka yhden palautuspisteen mieheen onnistuimmekin Lloydin kanssa voittamaan, niin eihän se riittänyt. Harmitus näkyi varmasti pitkälle kotikatsomoihin asti, mutta ei siinä mahtanut muuta kuin todeta vastustajat paremmiksi reilun tunnin pelin jälkeen.Kävimme valmentajamme Louisin kanssa matsin tapahtumia läpi pukkarin puolella, ja pienistä jutuistahan nämä ovat aina kiinni. Vastustajat voittivat ottelun kaikki 40-40 -tilanteiden ratkaisupisteet, ja saivat erityisesti palautusvuorojen onnistumiset kasattua juuri samoihin gameihin. Meillä taas palautukset eivät missään kohtaa oikein osuneet kummaltakin kenttään samassa gamessa, kun taas syöttövuoroihin huonot suoritukset tulivat ryppäinä, mikä tarkoitti paljon helppoja pitoja, mutta kuitenkin myös useamman murron vastustajille. Jotenkin nuo tiukat syöttövuorot pitäisi pystyä pitämään.

Ykkössyötöllä alkaneet pisteet tulivat kyllä kotiin ihan kelvollisesti, mutta kakkossyöttöpisteissä omat statsini ovat kyllä olleet ihmeen heikot viime matseissa. Ei syöttäminen tunnu mitenkään huonolta, mutta jokin noista kakkossyötöistä selvästi puuttuu. Ja ehkä syötön jälkeinenkin pelaaminen kaipaisi jotain terävyyttä ja tietynlaista itsevarmuutta, että hoidamme kyllä pisteet verkolta, vaikka mikä olisi. Palautin tänään varsinkin ensimmäisessä erässä tosi hyvin, siitäkin huolimatta, että vastustajat laittoivat ensimmäisessä erässä joka ikisen ykkössyötön minun rutuuni kenttään. Olin tilastojen perusteella kentän paras vastaanottaja, mutta harmittavasti en saanut noita huippusuorituksia osumaan kertaakaan yli kahta kertaa per palautusvuoro.

Vastustajat pelasivat tänään olosuhteisiin nähden vahvasti, ja tottakai tuloksessa pitää aina myös tuo ottaa huomioon. Pavic on ollut meille yksi kiertueen pahimpia vastustajia, ja Hurkaczkin oli tänään selvästi eri jalalla liikkeellä kuin viime viikolla Washingtonissa. Mielestäni hänen palautuksensa sopivat selvästi paremmin kakkosruutuun, eikä hänen syötössäkään ollut tänään moittimista. Pavic oli myös verkolla todella virheetön, kun taas meille tuli ne pari virhettä liikaa. Varsinkin tuo toisen erän ratkaissut korkea rystyvolleyni jäi kyllä harmittamaan ihan oikeasti…

Tällaista tämä tennis kuitenkin välillä on. Puolet pelaajista lentää laulukuoroon heti ensimmäisellä kierroksella, ja tällä kertaa oli meidän vuoro kokea tuo. Uskomaton 0 pisteen kisojen välttelyputkemme meni sekin nyt poikki, sillä olimme tähän mennessä voittaneet Lloydin kanssa avauskierroksen kaikki 14 kertaa näissä ATP1000 ja Grand Slam kisoissa, joiden tulokset lasketaan pakollisena rankingiin. Mutta viidestoista oli liikaa.

Toronton visiitti jäi siis tällä kertaa aika lyhyeksi, sillä vaikka huomenna keskiviikkona jatkammekin vielä treeniä täällä, niin torstaina on aika suunnata kohti Cincinnatia. Pääsarjat alkavat siellä jo sunnuntaina, joten on varmasti hyvä olla paikalla ajoissa tutustumassa olosuhteisiin. Syöttö- ja palautustreeniä on varmasti tehtävä paljon, ja kentällä tullaan muutenkin viettämään paljon aikaa. Saamme Cincinnatiin paikan päälle valmentajaksi myös Danin, joten apua on silläkin saralla tarjolla. Peli on kyllä kunnossa, mistä osoituksena on se, ettemme ole hävinneet treeneissä parin viime viikon aikana kenellekään. Tuo vire pitää vain ulosmitata nyt matseissakin. 💪

23 thoughts on “Toronto ATP1000 R32, Heliövaara/Glasspool – Hurkacz/Pavic 2-6, 5-7

 • Huono päivä Suomen top-tenniksessä. Mutta minkäs teet kun etukäteen arvoiden tasapäinen vastustaja pelaa tällä kertaa vahvasti ja voittaa ratkaisevat pisteet. Eli kuten toteat, niin ”jotenkin nuo tiukat syöttövuorot pitäisi pystyä pitämään” , jäi nyt toteutumatta. Onneksi ovat pitkät tovit teilläkin hoituneet jopa tasaisen varmasti.

  Mutta amerikan turnee jatkuu ja onnistumisen kokemuksia varmasti myös edessä päin. Tsemit niiden metsästykseen!

  • Kiitos tsempeistä! Otetaan sitten Cincinnatista ja US Openista kunnolla menestystä 💪💪

 • Kyllä mua(kin) harmitti niin pirusti. Alku näytti niin hyvältä, sitten meni sitkeäksi. Siksi oli taas hyvä lukea analyysisi, ja sitä kautta asettaa lopputulos oikeisiin raameihin ja isoon kuvaan. Ja sen jälkeen katse (esimerkkisi mukaicecti) eteenpäin Cincinnatiin. Onneksi tulee se seuraava peli nopeasti; onnea matkaan!

 • Voihan harmi, mutta pakko kait sen ensimmäisen kierroksen tappion näissä isoissa kisoissa oli jossain vaiheessa tulla. Vastustaja pelasi eilen kyllä myös hyvin, joten taisi se voitto olla lopulta heille ihan ansaittu. Ja ei se menestys helpolla tällä tasolla totta tosiaan tule, mutta toisaalta nyt teillä on myös hyvä sauma vetää laadukasta treeniä muutama päivä ja olla sitten kovassa iskussa Ohiossa! Leuka siis pystyyn ja tsemppiä tulevaan!

  Tuo teidän tappiottomien avauskierrosten sarja ja alkukierrosten tulostaso muutenkin oli kyllä vakuuttavaa tekemistä. Tienestien kannalta kiertueen palkkiosysteemi on kuitenkin ihan mielenkiintoinen ja pari kovaa viikkoa saattaa tehdä kaudesta rahallisesti varsin hyvän, vaikka muuten menisi ihan penkin alle. Tämä siis verrattuna sellaiseen tasaisen taulukon alkukierrosten menestykseen. Hugo Nys (ja parinsa Zielinski) on tästä hyvä esimerkki. Nys on pelannut tällä kaudella 20 pääkiertueen kisaa ja näistä puolet päättynyt tappioon ekassa matsissa. Ainoastaan kolmessa pääkiertueen kisassa hän on parinsa kanssa voittanut enemmän kuin yhden matsin. Näistä kolmesta kisasta kuitenkin yksi päättyi Aussi openin finaalitappioon ja yksi Rooman tonnikisan voittoon (kolmas Wimbledonin kolmannelle kierrokselle). Vaikka siis pääosin kausi on ollut suoraan sanottuna varsin mollivoittoinen, niin palkintorahoja on kertynyt aika tarkkaan puoli miljoonaa, joka on n. 200 kiloa enemmän kuin sinulle ja Lloydille tähän mennessä. Ja parinsa Zielinski majailee vielä top kympissä! Loppukaudesta teille on kuitenkin tarjolla vielä isoja kisoja, kovia panoksia, tiukkoja tappioita, mutta varmasti myös useita makeita voittoja 🙂 Teillä jos kellä rahkeet riittää nappaamaan pari isompaa pyttyä näistä karkeloista. Tiikerinsilmää siis päälle ja Vamos!

  • Onhan tenniksessä tosiaan monenlaisia tapoja nousta kärkeen. Nykyinen pistesysteemi toki tuntuu suosivan tuota yksittäisten huippukisojen pelaamista tasaisen pari matsia per kisa voittamisen sijaan. Mutta kyllähän meillekin niitä huippujaksoja varmasti tulee vielä lisää. 💪💪

 • Harmittava tappio, etenkin kun paperilla homma oli hoidettavissa. Mutta pelaamalla ne pisteet tulevat eivat paperilla. Siina mielessa oma analyysisi ja ylla nimeton kommentointi ovat hyva tilannekatsaus: seka nykyinen ranking etta palkintorahat voivat vaikka jo ensi viikolla Cincinnatissa muuttaa muotoaan hyvinkin nopeasti.

  Pari kysymysta itse aiheen ulkopuolelta:
  1) Nyt kun on tuo Player Council paikka ja isoissakin kisoissa pukuhuoneaikaa kisojen loppupuolella niin onko tullut hyvanpaivantuttuja pelin isoista nimista? Esimerkiksi Hurkazcin lisaksi tuleeko moikkauksia ja ylafemmoja kovilta kaksinpelaajilta?
  2) Nuo harjoituserat muiden huippuparien kanssa: miten kovaa niissa pelataan ja paljastellaan tai haetaan taktisia kuvioita jos vaikka sama pari tulee kisan finaalissa vastaan? Haetaanko niissa twiinereita ja muita ratkaisuja normaalia matsia hanakammin?
  3) En tieda oletko huomannut mutta ruotsalainen Madaras on talla kaudella paitsi voittanut 10 Futures kisaa myos tahkonnut tahan mennessa about 125 matsia kaksin- ja nelinpeli yhteenlaskettuna. Mita ajatuksia tuollainen ottelumaara herattaa, ei varmaan kropan kannalta ole kovin kannustettavaa pidemman paalle?

  Tsemppia Cinciin ja siella paatyyn asti!

  • Jes, usko vain korkealla niin hyviä kisoja tulee varmasti. Ja hyviä kysymyksiä!

   1) Eipä tuo council-paikka varsinaisesti ole kaksinpelihuippuja tuonut lähemmäksi. Rublev ja Dimitrov ovat nimekkäimmät pelaajat neuvostossa, mutta heidän osallistumisensa kokouksiin on ollut aika vähäistä. Muuten kisoissa alkaa kyllä tulla paremmin ja paremmin juttuun suurimman osan kanssa. Hurkaczin kanssa jutellaan usein, ja Brittipelaajien kanssa tulee hengailtua paljon myös.
   2) Kyllä harjoituserissä pelataan mielestäni ihan tosissaan. Toki joku voi hakea jotain uutta peliinsä esimerkiksi syöttämällä enemmän tiettyjä syöttöjä, mutta ainakin itse pelaamme kyllä pääasiassa ihan niin kuin matsissakin.
   3) Eipä ollut Madarasin kalenteri tullut vastaan, ranking-nousu kyllä pisti silmään olisiko ollut Båstadin kisan aikaan. Kaksinpelissä olin aina suuren matsimäärän kannattaja varsinkin nuorempana, voittamalla oppii voittamaan. Niin kauan kuin keho kestää niin antaa palaa vaan! Ja miksei samaan pystyisi nelinpelissäkin, elämän realiteetit tulevat vain enemmän vastaan kun 30 ikävuotta on ohitettu jo jonkin aikaa sitten…

 • Hurkacz was unrecognisable (other than the Yonex kit) from last week. The conditions suited his game and he was on point in all departments. Gone was the clowning which I’m sure Pavic wouldn’t had allowed. I felt Pavic in the last few months has had problems with his serve, almost the yips but not yesterday. Pavic and Hurkacz did win Stuttgart last year and clearly have a good understanding. A tough opening round.

  It’s notable that both the singles and doubles champions in Washington lost yesterday. Such a quick turnaround for them although Evans he did have a party-going reputation in days gone by. 🥳 Lloyd didn’t help him celebrate did he? 😉

  All roads lead to Cinci, literally if you decide to drive there. 🚗

  • New try in Cincinnati! Hurkacz and Pavic is a very tough team to beat, as we saw in the 2nd round when they beat world number 1 team.

   And the conditions changed big time from Washington to Toronto, especially the balls. Hopefully it will be the same from Toronto to Cincinnati as we are there early. 😉

 • Harmittavahan tuo tappio oli, mutta oli teidän vastustajat myös terävästi liikkeellä ja saivat liian monta helppoa pistettä. Erityisen tylsiä nuo 40-40 RC -pisteiden valuminen heille. Hurkacz oli kuin eri mies tällä kertaa ja häntä myös auttoi Pavicin kärppämäisyys verkolla, toisin kuin Tiafoe edellisellä kerralla.
  Teidän tiimipakettinne on kuitenkin niin hyvässä vireessä, että nyt vain Cincinnatin kisaan voittoja hakemaan.
  👍👍👍 💪💪💪

  • Jep, tiukat gamet pitää ottaa kotiin paremmin jatkossa. Vaikkapa nyt ensi viikolla Cincinnatissa. 💪💪

 • Tällä kertaa Hurkacz tuli pelaamaan tuloksesta, ja ero oli valtava. Edes 15-40 ei riittänyt breikkiin alussa, ja sen jälkeen tasoero oli mielestäni suuri. Kovalla alustalla huippupareja vastaan voi menettää syötön max yhden kerran ottelussa ja silloinkin täytyy voittaa taiska/taiskoja. Ja eka erä pitää voittaa! Tuosta oltiin kyllä kaukana eilen.

  Ristiin pelataan. Washingtonin voittajat putosivat ekalla kierroksella. Pienillä marginaaleilla mennään monasti. Harrille prosentiksi 65 ja Lloydille terävyyttä verkkopeliin, ja niin ne marginaalit kääntyvät teidän eduksenne.

  • Hyvää analyysia. Syöttöä tässä ollaan treenattu taas pari päivää, vauhtia on saatava lisää jopa tuulisissa olosuhteissa. Vaikka palautus on vahvuus, on tällä tasolla nopeilla kentillä tosi vaikea murtaa eli syöttöpelin pitää olla tarkkaa alusta loppuun.

 • Harmittaa niin vietävästi, että tuota teidän potentiaalia ei ole saatu kunnolla esille kuin ihan ajoittain tällä kaudella. Onneksi on paljon pelattavaa vielä ja uusia mahdollisuuksia, mutta vähän on nyt piippuun isoimmat laukaukset jääneet. Se kiertueen paras peli on olemassa, mutta nyt se pitää saada myös pelikentälle.

  • Jep, onhan tässä ollut nyt muutama vaisumpi kisa keväällä ja kesällä. Mutta aina ei voi kaikkea voittaa, täytyy vain uskoa siihen, että ne tulokset tulevat kun vaan jaksaa painaa ja kehittyä.

 • Harmittava tappio. Vastustajat olivat iskussa, etenkin Hurkacz, jonka pelistä Pavic sai selvästi lisää potkua omaan peliinsä. Olosuhteethan olivat todella haastavat. Suosittelen teille mottoa jatkoon ”win the right points”, ihan vaan mielikuva harjoitteena. Huomasin, että Lloyd on siirtänyt syöttämään vähän keskemmältä? Kuinka paljon kentät ja pallot vaihtelevat Amerikan rundilla, on kuulunut kaikenlaista pelaajien suusta > päiväpeilit kontra iltapelit.
  Tsemppiä seuraavaan kaupunkiin ja hyvää treeniä 🎾

  • Näin on, hyvin pelasivat vastustajat, eikä olosuhteetkaan olleet ihan helpot. Mutta harmittaa se silti hävitä kaikki nuo tiukemmat tilanteet.

   Lloydin syöttöpositioon ei minun tietääkseni ole tehty muutosta, mutta täytyypä katsoa videolta onko tosiaan muuttunut. Ja pallot vaihtuivat täysin erilaisiksi Washingtonista tänne Torontoon, mutta tästä eteenpäin pitäisi olla samat Wilsonin US Open -pallot kiertueen loppuun asti. Kenttien nopeus tulee aina vähän yllätyksenä, ja ainahan lämpötila, kosteus, auringonpaiste ym. vaikuttavat pelin nopeuteen myös. Ulkotennistä tämä kuitenkin on.

 • Harmittava tappio, mutta kaksi isoa kisaa edessä ja nälkää jäi juuri sopivasti

  • Nälkää riittää, joten nyt vaan hyvä valmistautuminen ja täysi isku päälle. 💪💪

Comments are closed.