Cincinnati ATP1000 – Pohjois-Amerikan kiertue jatkuu

Torontosta on palattu takaisin rajan eteläpuolelle Yhdysvaltoihin, jossa pelataan tulevalla viikolla siis Cincinnatin ATP1000-kisa. Tämä on vasta toinen korkeimman tason ATP-kisa, johon osallistumme Lloydin kanssa toista kertaa, mutta onhan se kiva tulla paikalle, jossa kaikki on pääosin tuttua ja muistona viime vuodelta hyvää tennistä. Ensimmäinen matsimme on ohjelmassa aikaisintaan maanantaina, jolloin saamme vastaamme parin Purcell/Rublev.

Harjoittelimme Torontossa vielä keskiviikkona hyvän treenipäivän Louis Cayerin ohjastamana ennen kuin hyppäsin vielä samana iltana Air Canadan suoralle lennolle Cincinnatiin. Lennon matkustajista ihan rehellisesti arvioiden noin puolet oli joko tämän kisan pelaajia tai heidän taustajoukkojaan, ja sattui kyytiin myös Emil tiimeineen. Autollakin olisi matkan taittanut reilussa seitsemässä tunnissa, mutta reilun tunnin lento voitti tällä kertaa käytännöllisyydessään. Ja perillä odotti jälleen kisajärjestäjien tarjoama vuokra-auto.


Vuokra-auto on täällä päin maailmaa kyllä varsin käytännöllinen, sillä Cincinnatin kisa pelataan tosiasiassa Masonin kaupungissa moottoritien varressa lähes 50km Cincinnatin keskustasta koilliseen. Kisahotelleja oli tällä kertaa tarjolla viisi, eivätkä nekään ole sijainniltaan mitenkään kävelijäystävällisiä. Itse yövyin ensimmäiset kaksi yötä hieman vaatimattomassa hotellissa ennen kuin valitsin perjantaina kisan tarjoaman majoituksen alkaessa yöpaikaksi Residence Inn -ketjun hotellin, jossa huoneissa on keittiön lisäksi vähän tavallista hotellihuonetta enemmän tilaa. Ainoa miinus on etäisyys kisapaikasta, noin 30km, mutta moottoritietä pitkin tuokin onneksi taittuu alle puolessa tunnissa.


Kisapaikalla muutoksia viime vuoteen on melko vähän, mitä nyt pelaajille on tehty pieni uusi oleskelualue yläkertaan, ja tuotu erilaisia pelejä aidatulle ulkopatiolle. Pelaajaravintolan puolella iso positiivinen muutos on kuitenkin se, että kisapassilla saa syödä ja juoda vapaasti koko päivän mitä haluaa. Aikaisempina vuosina ja suurimmassa osassa muita kisoja kisapassille on ladattu joku tietty per päivä summa, jolla saa ostaa ravintolasta ruokaa. Mutta nyt mitään rajoituksia ei siis ole. Eikä se tarkoita, että täytyy alkaa porsastelemaan, lähinnä vain helpottaa esimerkiksi sopivan annoksen kasaamista, kun voi ottaa vähän pastaa sieltä, salaattia tuolta ja vielä vaikkapa hieman kalaa kolmannelta tiskiltä, kaikki samalle lautaselle.Peliolosuhteiden osalta muutos viime viikon Toronton kisaan on suorastaan valtava, ja kyllä sitä on muiden pelaajien kanssa taas ihmetelty, että ovatko nämä ollenkaan samoja Wilson US Open -palloja kuin viime viikolla, vaikka pallopurkissa sama teksti onkin. Palloista tuntuu kuluvan kaikki karva pois alta aikayksikön, ja ne lentävät ilmassa todella vauhdikkaasti ja pitkälle. Vähän kuin pelaisi korkeassa ilman alassa reilusti merenpinnan yläpuolella.


Kentät eivät mielestäni ole mitenkään mahdottoman nopeat, mutta jonkin verran vaihtelua on kyllä ollut havaittavaissa eri kenttien välillä. Isommilla stadioneilla peli tuntuu hieman hitaammalta, kun taas pienemmillä kentillä pomppu liukuu kentän pinnasta enemmän. Ensimmäiset päivät myös tuuli on ollut aika voimakasta, mikä on tuonut lisämausteen tekemiseen, mutta sääennusteiden mukaan pääsarjan alkaessa sunnuntaina tuulen pitäisi selvästi tyyntyä. Lämpötilakin tulee todennäköisesti hieman alaspäin tukalan kosteasta reilusta 30 asteesta.


Perjantai ja lauantai on treenattu kovaa kaksi tennistreeniä päivässä yhdessä täksi viikoksi paikalle lentäneen valmentajamme Dan Kiernanin kanssa, mutta torstaina oli myös ohjelmassa ihan totaalinen huilipäivä, joka tarjosi mahdollisuuden kokeilla hieman erilaisiakin juttuja. Tenniskenttien läheisyydessä moottoritien toisella puolella sijaitsee nimittäin yksi USA:n suurimpia huvipuistoja, jossa on muun muassa 16 erilaista vuoristorataa. Pahan olonhan siitä sai väkisinkin aikaiseksi, mutta olihan siinä taas kokemusta päästä vähän hurvittelemaan.


Sopivasti hauskanpitoa ja paljon treeniä on toivottavasti voittava resepti tulevan viikon kisaan, joka alkaa meidän osaltamme siis maanantaina tai tiistaina. Täällä Cincinnatissa pääsarjat polkaistaan käyntiin jo sunnuntaina, mutta toinen vastustajistamme, Purcell pelaa samana päivänä kaksinpelin karsintoja, eikä hänelle haluttu laittaa kahta matsia samalle päivälle. Ehkä hieman yllättävästi yhdessä pelaavat Purcell ja Rublev pelasivat yhdessä myös Torontossa, jossa he ottivat kaksi voittoa, eli helpolla emme taaskaan tule pääsemään, mutta brittitaustajoukoilla on onneksi ainakin olemassa hyvät taktiikat, sillä Torontossa Purcell/Rublevin kisat päättyivät Ram/Salisburya vastaan.

Omassa pelissä keskittyminen on treeneissä ollut syötön nopeuden pitämisessä tarpeeksi korkealla, erityisesti kakkossyötöissä, sekä syötön jälkeisen ykkösvolleyn laadussa. Lloyd on puolestaan treenannut paljon palautusta sekä pyrkinyt pitämään huolen, että hän pysyy verkolla matalassa peliasennossa ja ottaa keskustan tarpeeksi vahvasti kiinni varsinkin minun syöttäessäni. Kyllähän fakta on kuitenkin se, että kunhan saamme minun syöttövuoroni pidettyä, niin tulokset ovat yleensä seuranneet.

Usko on edelleen korkealla, että kovat tulokset ovat vain ajan kysymys, joten täydellä fokuksella lähdetään matsi kerrallaan hakemaan kisavoittoa tälläkin viikolla. Rento ja energinen ote peliin, niin hyvä tulee. Vamos!

21 thoughts on “Cincinnati ATP1000 – Pohjois-Amerikan kiertue jatkuu

 • Kyllä, usko on korkealla edelleen täälläkin. Hyvä, että vuoristoradankin ajelit ennen peliä, niin sitä ei tarvitse pelikentällä eikä kotikatsomossa kokea 🙂 Mutta muuten vauhdikasta peliä saa minun puolestani olla, karvoilla tai ilman! Päästäkää Purcell&Rublev keskittymään kaksareihin.

 • Uskoa ja odotusta koviin tuloksiin täälläkin riittää. Tuo matalan peliasennon ylläpitäminen voisi kieltämättä olla suotavaa Lloydin verkkopelissä. Hän vaikuttaa monesti olevan varsin suorin jaloin ja jopa takapainossa. Ero teidän olemuksessa ja tekemisessä verkolla on iso. Toisaalta Lloyd saa erikoisista asennoista huolimatta usein aikaan hyviä lentolyöntejä. Mutta sinulta löytyvää lyönti ja vainaa -otetta hänen tekeminen ei uhku.

  Liekköhän ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun veikkaus tarjoaa teidän vastustajille pienempää kerrointa. Kertoo siitä, että eihän tuo paras arpa taaskaan ollut. Mutta on tuo parempi kuin Torontossa ja kaikkihan sitä pitää olla valmiita voittamaan. Eiköhän sitä vuoristorataan kotikatsomossakin päästä, mutta kovaa ajoa vaan.

  • Jep, matala peliasento on kyllä sellainen asia, jota ei voi korostaa liikaa. Kyllä siihen pitää itsekin keskittyä jatkuvasti, ettei laiskottele jalat turhan suorana.

   Tiukka matsi varmasti tänäänkin luvassa, mutta altavastaajan roolistahan on aina helpompi lähteä pelaamaan. Eli antaa palaa vain!

 • Noista pallojen eroista, kyse ei voi olla yksilöistä jos muutkin asiasta ovat maininneet.
  Voiko olla että tämä erä jonka turnaus on saanut, on sekundaa?
  Vai vanhenevatko pallot? Jos ne ovat viime vuoden satoa?

  Ei luulisi Wilsonille olevan hyvää mainosta jos pallot ”murenevat” käsiin…. Kuvittelisi että he pyrkivät pallojensa tasalaatuisuuteen.

  • Jep, pallot ovat pukuhuoneessa olleet tällä viikolla se kuumin puheenaihe. Järjestäjät ja pallovalmistajat selittävät yleensä kaiken eron olevan peliolosuhteissa, ja että pallot ovat identtiset. Mutta pelaajan näkökulmasta sitä on välillä vaikea uskoa.

   Täällä Cincinnatissa olen esimerkiksi kuullut useammankin pelaajan suusta, että uudet pallot ovat hitaammat kuin vanhat pallot, joissa ei karvoja ole jäljellä ollenkaan, mikä nyt on aivan poikkeuksellista. Ja että pallot käyttäytyvät välillä odottamattomasti, lyöt viisi samanlaista lyöntiä niin yksi niistä lentää yhtäkkiä pari metriä pitkäksi ilman mitään selittävää tekijää.

   Mutta olosuhteethan ovat aina samat kaikille, joten yritetään pitää fokus olennaisessa vaan. 💪

 • Järkevää siirtyä toisesta pelipaikasta toiselle lentäen. 7 tunnin istuminen lentokoneessa ei ole hyväksi raajoille.
  Aika jännä tuo pallojen noinkin suuri ero kulumisessa, olisiko kentän pinta kauheampi? Teille on jäänyt mukavasti aikaa valmistautumiseen itse kisaan.
  En olisi huolissani parista Purcell-Rublev, kovalyöntinen Rublev on myös virheherkkä, hyvällä taktiikalla voitto kotiin. Minne ovat kadonneet Lloydin ristikko ässät? Sinun oma syöttöni on ollut hyvässä kuosissa, joista on helppo päättää piste. Ja sitten Tie Break, sitä ei saa päästää käsistä. Tsemppiä peli viikkoon.

  • Aivan, kyllähän matkustusajan pitäminen lyhyenä on palautumisen kannalta aina järkevää. Treeniäkin on nyt takana kunnolla, joten eiköhän saada hyvä vire matsikentällekin. Kentät ovat kyllä mielestäni enemmänkin nopeat kuin karheat, minkä takia tuo pallojen kuluminen tuntuikin niin oudulta.

   Syötöt tarkasti ruudun kulmiin ja keskittyminen 100 prosentissa alusta loppuun asti. Nopealla kentällä tie breakeja todennäköisesti nähdään lähes joka nelurissa, joten niissä pitää olla parhaimmillaan. 💪💪

 • tekisi mieli sanoa, että kylläpä teille arpoutui ikävän vaikea kaavio kisoihon, mutta surullinen fakta lienee, että tällä tasolla ei ole helppoja vastustajia tiedossa 🫣 mutta mulla on semmonen kutina, että nyt on sen jättipotin aika 👊 toivotaan päivän ensimmäisiä peliaikoja, jotta täältä koto-suomesta olisi mahdollisuus seurata kisoja🤞 täysi rähinä päälle heti ja vastustajat ahtaalle 🎾

  onko muuten US Openissa luvassa taas mixtyä?

  • Jep, ei täällä kyllä yhtään helppoa vastustajaa ole kaaviossa. Kaikki osaavat pelata ja vielä haluavat voittaa. Mutta peli on kyllä meilläkin kunnossa, pitää vain antaa hyvien tuloksien tapahtua.

   US Openissa olisi tarkoitus pelata mixtyä myös. Pitää vain vielä löytää pari! 🙂

 • Eikun vaan uuteen nousuun ja lainatakseni siellä paikallisen joukkueen kannustushuutoa:
  WHO DEY think gonna beat dem Harri and Lloyd..Noo body!

 • Pelit jatkuvat … Rublev ihan hoidettavissa nelurissa. Eka erä kotiin, pliis! Ja loistava kaavio. Nyt syvään päätyyn! Vamos!

 • Max Purcell will today play his 10th match in 10 days having played qualifying, singles and doubles in Toronto and qualifying in Cincinnati including an almost 3 hour match against Popyrin yesterday. Indeed, he will play 11 consecutive matches tomorrow with a first round match against Lloyd Harris. He must be a tiny bit tired. 😴

  • Wow, that’s a lot of tennis for him! Quite impressed that he was able to go through the qualies here after playing in Toronto still Friday evening. But let’s hope he is finally getting a little tired. 💪

 • Tästä teille pieni lisämotivaatio. Koska Zielinskillä ei kulje on Lloydilla mahikset nousta takaisin ”nuoret/lupaavat” pelaajien kärkeen ennen 30-vuotis juhliaan. Vamos!

 • Tilanne on hyvin harmillinen. Eihän sille mitään voi, mutta Cincinnatissa Emilin kaksinpelin Corentin Moutetia vastaan piti alkaa Suomen aikaa klo 18. Sateen takia ottelun alku siirtyi reilut 3 tuntia ja ensimmäinen erä on nyt käynnissä. Ennusteiden mukaan on olemassa myös hyvin valtavan myrskyn uhka, mutta sen toteutumisprosentti ei ole onneksi kovin suuri.

  Emilin peli on ensimmäinen neloskentällä. Sen jälkeen on yksi kaksinpeli ja yksi nelinpeli. Neljäntenä otteluna pitäisi sitten olla Harrin ja Lloydin neluri. Aikataulun myöhästyminen siirtää kuitenkin sen matsin itseni kannalta liian myöhäiseen ajankohtaan. Tarkoitus oli valvoa, mutta minun on pakko laittaa pyyhe kehään ja tyytyä katsomaan vain Emilin kaksinpeli.

  Toivotaan ainakin, että sää pysyisi nyt riittävän hyvänä, että Harrin ja Lloydin ottelu saadaan pelattua.

Comments are closed.