Cincinnati ATP1000 R32, Heliövaara/Glasspool – Purcell/Rublev 6-7(10), 5-7

Ei voi mitään, kahden päivän sadetauon jälkeinen matsi lähti tänään erittäin vahvasti käyntiin, mutta lopetus oli lähes pahimmista painajaisista. Ensimmäisen kierroksen tappio on siis tuloksena tältäkin viikolta. Pienestä nämä ovat kiinni, joten ei auta kuin pitää pää pystyssä, jatkaa treenausta ja uskoa siihen, että US Openissa kaikki loksahtaa sitten viimein kohdalleen.

Maanantain rajuilman jälkeen kisajärjestäjät halusivat priorisoida tiistaina kaksinpelit varmasti otteluohjelmaan, joten nelurimme loppuosa siirrettiin pelattavaksi vasta tänään keskiviikkona. Eipä tuo omasta mielestäni kuitenkaan meille välttämättä huono juttu ollut, sillä saimme vedettyä tiistaina vastustaja-spesifit treenit ensimmäisestä päivästä oppineina, ja olimme sitten tänään valmiita taas taistoon. Ihmeellistä kyllä, vaikka olimme matsia tauon jälkeen 6-7, 1-2 tappiolla, olimme silti periaatteessa lähempänä voittoa kuin ottelun alkaessa, sillä meille riittäisi nimittäin nyt vain yhden vajaan erän ja match tie breakin voittaminen.

Oma lyönti tuntui tänään alkuiltapäivän bollauksessa parhaalta tähän mennessä tällä reissulla, joten itseluottamus matsiin lähdettäessä oli kohdallaan. Olimme matsikentällä toista kertaa, joten tuntui vähän kuin kyseessä olisi jo toinen kierros. Tiesimme miten vastustajat taktisesti kaadettaisiin, ja toteutuksenkin piti olla kunnossa. Purcell näytti päivän kaksinpelissään osaamistaan kaatamalla Casper Ruudin kolmessa erässä, mutta Rublev oli sopivasti kypsytetyn näköinen vielä nelurimme alkaessa Emilin eilisen pyörityksen jäljiltä.

Pidin syöttöni matsin alkuun tasoittaen tilanteeksi 2-2, mutta myös Purcellin ja Lloydin syöttövuorot olivat vakuuttavaa tekemistä. Sitten oli kuitenkin vuoromme iskeä, pelasin pari erinomaista palautuspistettä Rublevin syöttövuoroon 3-3 -tilanteessa, ja vaikka ensimmäisen breikkipallon volleyni olikin liian pehmeä, niin Lloydin syvä palautus 40-40 -tilanteessa oli huippuluokkaa ja toi meille murron. Pidin vielä tuohon perään syöttöni, mikä vei meidät 5-3 -johtoon, ja kaikki kentällä vaikutti siltä, ettei meille löydy pysäyttäjää.

Löin Purcellin seuraavaan syöttövuoroon kaksi erinomaista kakkossyötön palautusta, mutta Lloyd ei tällä kertaa saanut omiaan kenttään. Ja 5-4 -tilanteessa hän pelasi perään harmillisen huonon syöttövuoron. Tupla ja pari volleyvirhettä kostautuivat, mutta kävi vastustajilla myös aavistuksen tuuri, kun Purcell ohitti meidät 30-30 -tilanteessa verkkonauhan kautta. Tasoissa oltiin siis lukemissa 5-5. Rublev syötti seuraavan syöttövuoron hyvin, ja yhtäkkiä olimmekin selkä seinää vasten, kun minä tulin syöttämään 5-6 -tilanteessa.

Hyvä syöttö ja pari oivallista verkkopistettä toivat meille 40-15 -johdon tuossa syöttövuorossani, mutta sitten tuli mustempi hetki. Löin tilanteessa kolme kohtuullista ykkössyöttöä, mutta ensimmäisen Purcell palautti läpi pokalla, toisessa Lloyd löi volleynsa verkon vierestä pitkäksi ja 40-40 -tilanteessa Lloyd ei saanut mailaansa pois alta Purcellin pitkäksi menossa olleen palautuksen edestä. Äkkiä ne matsit päättyvät kun sille päälle sattuvat.

Vähän tyhjä olohan matsin päättymisen jälkeen tuli taas. Olimme minusta todella vahvalla jalalla liikkeellä tauon jälkeen ja vastustajatkin vaikuttivat siltä, ettei heitä olisi tappio edes niin kovasti harmittanut. Mutta viimeiset neljä gamea olivat vain tosi heikkoa tekemistä meiltä. Ja kyllähän vastustajia tietysti kiinnostaa, kun voitto on yhtäkkiä taas ihan lähellä. Olisihan matsi ollut kiva viedä tie breakiin, ja ottaa miehestä todella mittaa, mutta se jäi nyt ensi kertaan.


Olimme sopineet jo keväällä tämän reissun ohjelman niin, että Cincinnatin ja US Openin välissä pidetään pieni treenitauko. Viime vuonna kuusi viikkoa putkeen USA:ssa oli US Openin ratkaisupelejä ajatellen liikaa, ja halusin tällä kertaa olla mahdollisimman freesillä keholla ja mielellä taistelemassa Grand Slam -kisassa. Toki toiveissa olisi kuitenkin ollut, että tällä reissulla olisi voittoja tullut hieman enemmän kuin nyt tuli. Ensimmäisen kierroksen tappiot ovat meille aika harvinaisia, mutta nyt niitä tuli useampi tähän neljän viikon jaksoon.

Ranking-sijoitus on ottanut kesän aikana aika reilusti takapakkia, mutta peli on edelleen niin pienestä loksahduksesta kiinni, että en koe tässä vaiheessa olevan mitään paniikkia alkaa muuttaa alkuperäistä suunnitelmaa. Lennän siis nyt viikoksi kotiin treenaamaan ja hakemaan perusasiat kuntoon, mutta ymmärrän täysin myös Lloydin päätöksen pelata Winston-Salem ensi viikolla toisen parin kanssa. Luottoa löytyy molempiin suuntiin, että kumpikin meistä tietää parhaiten itse, miten valmistautua kauden suurimpaan jäljellä olevaan kisaan.

New Yorkissa pelit alkavat tasan kahden viikon kuluttua, joten tässä on aikaa hioa oma peli kuntoon kotioloissa, ja sen jälkeen vielä melkein viikon ajan treenata yhteispeli kuntoon Flushing Meadowsissa. New Yorkiin lähtee sitten myös koko oma perhe kannustusjoukkoihin, ja jos ei sillä tule menestystä niin sitten en tiedä millä. Just keep believing.

18 thoughts on “Cincinnati ATP1000 R32, Heliövaara/Glasspool – Purcell/Rublev 6-7(10), 5-7

  • Tsemppiä! Luotetaan kelkan ja myös tuurin kääntyvän US Openissa. Teille on vaan tullut yksittäisiä huonoja hetkiä kriittisiin paikkoihin ja vastustajat ovat rankaisseet niistä niin taidon kuin välillä tsäkänkin avulla. Kuvastaa nelurin tasoa, peli pitäisi saada pidettyä riittävän kliinisenä koko ottelun ajan. Viime aikoina on ollut tosi monta peliä, jotka olette hävinneet vaikka voittoonkin olisi ollut sauma. Ehkä noi niukat tappiot näkyvät jossain määrin ’mailan puristamisena’, joka sitten osaltaan on tuonut noita heikkoja hetkiä. Lloydissa se on mielestäni näkynyt tänä vuonna enemmän kuin viime kaudella, jolloin voittoja tuli voittojen perään. Marginaalit ovat kuitenkin olleet niin pienet ettei paluu voittokantaan taida olla kiinni kuin henkisestä kantista. US Openiin sitten kunnon killer instict päälle ilman turhaa ihmettelyä ja varovaisuutta. 💪

  • En ole edelleenkään huolestunut, nämä tosiaan on niin pienestä kiinni. Henkistä kanttia nämä tappiot nakertavat, jos sitten toisaalta oikein käsiiteltyinä ja sitten taakse jätettyinä vahvistavat. Tärkeintä, että pelit jatkuu ja teillä säilyy keskinäinen yhteys ja luottamus kaikilla osa-alueilla. Käyppä noukkiin pesueesi mukaan ja sitten taas taistoihin tuimiin!

  • Tosi harmittavaa että kun sinä olet saanut syöttöpelin kulkemaan tosi hyvin, niin Lloydin akilleen kantapää on edelleen paha, eli heikko volley. Se on ( esim. sinun aggressiiviseen, etukenossa tapahtuvaan liikkeeseen verrattuna ) aivan liian löysä ja passiivinen. Nyt niitä tuli kolme kpl ratkaisevissa gameissa. Sitten keskikenttä vuoti kohtalokkaasti Purcellin kämmenestä. Kerran ekassa ja kerran tokassa. Mutta muuten peli näyttää tosi hyvältä ja US Open nyt himaan.

  • Harmittava tappio totta tosiaan, sillä olitte alkuun niin hyvällä jalalla liikkeellä. Mielestäni syötät myös tällä hetkellä Lloydia paremmin, tai jotenkin tasaisemmin ja käytät monipuolisempaa syöttövalikoimaasi tehokkaasti. Eli sekin osa-alue on iskussa. Peli-ilme muutenkin varsin hyvällä tolalla, joten siinä mielessä ei syytä huoleen. Mieluummin sitten kuitenkin säästää ne voitot US Openiin ja sitä kautta positiivinen vire loppukauteen!

    Ja ehkä se pitää myös näin fanin näkökulmasta vaan henkisesti orientoitua seuraavien vuosien ajan siihen, että näiden isojen kisojen matsit ovat järjestäen kunnon trillereitä jotka ratkeavat pariin yksittäiseen pisteeseen 😀 Onneksi on aina uusi kisa odottamassa ihan kulman takana. Nauti kotiviikosta perheen ja treenin parissa, kahden viikon päästä taas mennään, kentällä ja kotikatsomossa! Tsemppiä ja vamos!

  • Hävityn ekan erän jälkeen voitto-olettama on 0.25. Eli päivään lähditte isolta takamatkalta. Ensimmäinen erä pitää voittaa! Voitetun ekan erän jälkeen voitto-olettama on 0.75!!! Iso ero.

    Harri oli liekeissä, sörvi kulki ja muutenkin tekeminen oli laadukasta. Valitettavasti myös Purcell oli pelipäällä. Tiukkaa oli kuten aina, joten Lloydin suhteellisesti ottaen hitaalta näyttävä lentsikkakäsi koitui kohtaloksi. Onko osuma hieman takana vai onko käsi yksinkertaisesti hidas? Nyt näytti siltä, että vastustajat löivät tarkoituksella paljon Lloydille. Lisätreenillä tilanne kyllä paranee …

    Mutupohjalta tuntuu, että viime vuonna tilanteesta 15-40 tuli jatkuvasti kuin ihmeen kautta pito ja nyt tilanteesta 40-15 tulee breikki. Mutua toki vaan …

    Kokonaispelipaketti on kuitenkin vähintään yhtä hyvässä kunnossa kuin viime vuonna, joten voitot odottavat lähitulevaisuudessa. Vamos!

  • En nähnyt tuota matsin loppua, kun olin unten mailla.
    Kun näin tuloksen petyin. Kun luin blogisi vasta iski oikein kunnon harmitus.
    Unohdetaan tämä. Ehkä LLoyd ei ihan heti unohda.
    Siis Full ahead!

  • Some tough losses recently but keep the faith, the game is there. 💪 You did so well to get the break but got no breaks when Lloyd was serving at 5-4, the net-cord at 30-30 said it all. 🤐 Max Purcell must be playing on auto-pilot by now. 🤖 Move on to bigger and better things in New York and you’ll have the new experience of having your entire family with you. 👨🏼‍👩‍👧‍👦🥰

    It saddens and angers me to see the abuse players receive after a defeat. 😠 It so predictable for Lloyd in particular that failed gambling scum will create an account to make vile threats on his instagram. I’m sure he brushes it off but players shouldn’t have to deal with it. ❌

  • No ei mittää hättää. Isoa kallaa pyytämään pyyteettömin mielin, tulloo jos on tullakseen.

  • Kyllä tuo tappio sattuu taas ihan vain luettunakin. Vähän nyt turhan paljon odotuttaa ja koettelee. US Openissa alkaa olemaan jo vähän pakko tehdä tulosta tai ranking valahtaa huolestuttavan alas. Uskotaan ja luotetaan edelleen.

    Vähän hurjalle tuntuu edestakaisin lentely tässä vaiheessa, vaikka se täysin ymmärrettävää onkin. Jospa kotoa lähtisi mukaan se pieni extra, joka kääntää marginaalit tenniskentällä teidän puolelle.

  • Auts !! SE ON SIINÄ, ajattelin kun otitte hyvän kaulan ja oma syöttö, mitä sitten tapahtui Lloydin syötölle, se vaan yksinkertaisesti pehmeni. Aikaisemmin jo huomasin, että kakkonen lähtee keskemmältä, kuin aikaisemmin, miksi, kun ei se toimi. Lloydin aloitus syöttövuor0 oli mahtava.
    Sinulla peli on erittäinkin hyvin hansakassa. Tsemppiä US Openiin.

  • tappio harmittaa, mutta minulla tuli yllätyksenä että Purcell on tosi kova ,joka näkyy myös single:ssä hänen voittaessa Casper Ruudin. US Open:iin tsemppiä ja ottelu kerrallaan.

  • Itse taas olisin huolissaan, vastoin aiempia kommentoijia. Aikaerosta johtuen en ole pystynyt katsomaan kahta viimeistä turnausta, joten yksittäisiä pelejä en pysty kommentoimaan. Teksti-tv skouttauksen perusteella olette hävinneet vastustajille, jotka oikeasti pitäisi voittaa. Harvemmin maailman huippuparit häviää nelurissa kaksinpeliparille. Elämässäsi on Ranskan avointen jälkeen tapahtunut hienoja asioita ja se on hienoa. Suurin kysymys omassa päässäni on se, että onko päähuomio tällä hetkellä ammattilaisurassa vai perheessä..? Toivoisin näkeväni sinut maailman huipulla ainakin seuraavat pari vuotta, mutta tällä hetkellä myös ranking laskee kuin lehmänhäntä alaspäin. Kriittinen kommentti ja toivottavasti näytät pelikentillä, että olen väärässä..!! 🙂

    • Teksti-tv:n perusteella on ehkä vähän hankala tehdä kriittisiä analyysejä. Itse nämä viimeiseh turnaukset katsoneena ainoastaan Hampurin kisa meni pelillisesti penkin alle. Sen jälkeen peli-ilme on ollut taas ihan eri luokkaa ja kolmessa viime kisassa marginaalit tappion suhteen oli äärimmäisen pienet. Ja kaksarimiehet ovat kyllä ihan haastaneet tosissaan muitakin neluripareja, joten paperilla yhtään matsia ei tulla voittamaan. Maailmanlistan ykkösetkin ovat joutuneet lauluun heti ensimmäisessä matsissaan viimeisessä kahdessa kisassa, joten se vaan tuppaa olemaan huipulla tuollaista.

      Huolissaan kannattaa olla siinä kohtaa kun peli on levällään ja sekaisin kuin seinäkello. Nyt ei sellainen tilanne ole. Yksi kisa voi taas kaiken muuttaa, joten positiivisen kautta. Panikoinnilla ja pirujen seiniin maalailulla harvoin saavutetaan yhtään mitään. Vamos!

      • Hyvä kommentti Matilta. Itse blogin vakituisena lukijana, sekä pelejä seuranneena olen myös miettinyt samaa. Väitän että monella muullakin lukijalla, sekä Harrin kannattajalla ajatus käynyt mielessä. Tämä tietysti aivan normaalia, kun elämä muuttuu niin paljon ja tässä kohtaa erittäin iloisissa merkeissä. Paljon onnea ja tsemppiä US Openiin 💪

  • Edellisessä turnauksessa seurasin molempien parien otteita ja pelkäsin rumanumeroista tappiota, kun Rublev/Purcell oli siinä turnauksessa selvästi parempi pari (muutenkin Rublev kova ja Purcell viime vuoden voittaja Wimbledonissa nelurissa Ebdenin rinnalla ja tänä vuonna tehnyt kovaa nousua kaksinpelissä). Siihen nähden meni paremmin, mutta onhan se pettymys, että kun Lloyd pääsee syöttämään erävoitosta, niin se karkaa ja pian koko ottelu. Vähissä olleet vakuuttavat ottelut viime kuukausina ja rimaa hipoen voitot pääosin tulleet. Viime vuoden teemana oli nousu rankingissa ja tällä kaudella piti huolehtia rankingin pysymisestä, mutta pahalta näyttää, kun tulee pinnoissa huonompaa saldoa ja nollia jo kaksi putkeen.

    • Ai se menikin niin että vain Harri otti loman ennen USOpenia ja Lloyd harjoittelee llyöntiä vielä yhdessä turnauksessa.

      Näistä pienistä tappiosta… kuullaankohan taas jälkeenpäin että siellä ollaan pelattu yksisilmäisenä kyklooppina tai jotain vastaavaa. Silleen se olisi kiva jos olisi hyvä selitys, vaikka kyllähän näitä niukkoja tappioita käy muillekin.

Comments are closed.