US Open finaali, Heliövaara/Danilina – Krajicek/Pegula 6-3, 6-4 (teksti ja kuvia päivitetty)

SE ON SIINÄ! Grand Slam -voitto on tosiasia, ja juhlat voivat alkaa. Eihän tästä tennispelaajan tunnetila kovin paljon korkeammaksi muutu. Upea suoritus finaalissa kruunasi unohtumattoman kaksiviikkoisen New Yorkissa, ja kotimatkalle pääsi siis pokaali kainalossa. Mieletöntä!

Tottakai jokainen kilpailun osallistuja aina jollain tasolla kisavoitosta unelmoi, mutta kyllähän pokaalin nostaminen tuntui aika kaukaiselta asialta, kun Annan kanssa tapasimme ensimmäistä kertaa toisemme refereen toimistossa kaksi viikkoa sitten. Lähinnä yritimme laskea ja toivoa, että rankingimme riittäisi mukaan kisaan. Mutta matsi matsilta nälkä kasvoi syödessä, emmekä antaneet tänään finaalissakaan minkään estää voittoisaa suoritusta. ”Play to win” oli oikea asenne, pidimme ohjat käsissämme juuri niin kuin halusimme.

Semifinaali keskiviikkona oli varmasti kisan epävarmin ottelumme, mutta kun siitä selvittiin, niin paineetkin varmasti hieman putosivat tälle päivälle. Treenasimme yhdessä Annan kanssa hurjan kuumissa oloissa torstaina puolilta päivin, mutta kun kerran Arthur Ashelle päästiin, niin eihän tuota tilaisuutta voinut jättää käyttämättä. Alusta ja peliympäristö on kuitenkin niin erilainen ulkokenttiin verrattuna, että kaikki tottuminen tulevaan matsikenttään on kotiin päin.

Perjantaina Ashelle järjestyi treeniaikaa vain puoli tuntia, mutta eipä tuo suuresti haitannut, sillä tuntuma alkoi olla kohdallaan. Kilpailunjohtaja Eric Butorac kutsui minut lisäksi perjantaiaamuksi mukaan kisan pro-am -kilpailuun, joka olikin varsin hieno tapahtuma. Pro-puolella riitti nimimiehiä Bryanin veljeksistä, Tommy Haasista, Sam Querreysta ja muista jenkkihuipuista lähtien, eikä amatööripuolellakaan jääty kakkoseksi. Mukana oli muun muassa Wall Streetin -johtohahmoja ja paikallisia tv-persoonia. Hetken hieman epäröin osallistumistani, etten vain väsytä itseäni ennen finaalia, mutta korvaus osallistumisesta oli ihan kohdallaan, eikä väsykään ainakaan kovin pahasti näyttänyt finaalissa iskeneen. 😊

Uni tuli varsin mukavasti silmään jo ajoissa finaalia edeltävänä iltana, kun vaimo lähti katselemaan Broadway-musikaalia, ja minä jäin vahtimaan nuorukaistemme nukkumista. Koko kaksi viikkoa on menty hyvin toimineella jaolla, jossa minä olen nukkunut omassa makuuhuoneessa kaksi vuotiaan tyttäremme kanssa ja vaimo pian kaksi kuukautta täyttävän poikamme kanssa omassaan, eikä tuota jakoa lähdetty nytkään muuttamaan. Hyvin nukutun yön jälkeen aamun sarastus herätti tuttuun tapaan seitsemän pintaan, ja siitä oli aamupalan ja pienten aamuleikkien jälkeen aika minun lähteä kentille, johon muu perhe lastenhoitajan avustuksella tulisivat hieman myöhemmin.

Löimme Annan kanssa lyönnit läpi Arthur Ashella kello 10.30, minkä jälkeen oli nopean suihkun ja pienen lounaan vuoro ennen tositoimiin valmistautumista. Valmentajamme muistuttivat nauttimisen tärkeydestä ja siitä, että muistetaan olla kentällä omia itseämme. Ja kuten jo aiemmin totesin, tavoitteena oli pelata voittaakseen, play to win. Varmistelemalla tai toivomalla jää väkisin kakkoseksi. Kello 12 kisahenkilökunta keräsi meidät valmiiksi areenan käytävään ja kello 12.02 oli aika astua areenalle.

Oli melko selvää, ettei areena tulisi olemaan täynnä, vaikka kahta amerikkalaista pelaajaa vastaan pelasimmekin, mutta kyllä kentällä silti tunnelmaa oli. Kilpailunjohtaja oli edellispäivänä vihjannut, että kaikki katsojat olisi ohjattu alakatsomoihin istumaan, jotta tunnelmaa olisi saatu entisestään kohotettua, mutta nyt porukka sai istua missä halusivat. Iltapäiväksi luvatut ukkoskuurot saivat järjestäjät pitämään kentän katon suljettuna, mutta sehän sopi meille, sillä kyllähän sisätennis ainakin minulle on se paras olosuhde.

Voitimme arvonnan ja valitsimme tuttuun tapaan syötön, ja laitoinkin homman tyylikkäästi liikkeelle pidolla. Eikä jäänyt seuraavassakaan gamessa paljoa parannettavaa, sillä palautin Krajicekin syötön neljä kertaa kovaa ja tarkasti takaisin, ja saimme heti ensimmäisellä yrittämällä 40-40 -tilanteessa murron ja sitäkautta unelma-alun finaaliin. Anna piti upeasti taistellen syöttönsä perään 15-40 -tilanteesta huolimatta, ja niinpä taululla komeili nopeasti 3-0 -lukemat.

Kämmenpalautus katosi tuossa kohtaa hetkellisesti parin gamen ajaksi, mutta eipä se onneksi haitannut, kun murto oli jo alla. Pegula piti puhtaasti, mutta minä jouduin tekemään kovan työn 3-1 -tilanteessa pitääkseni syöttöni. Ottelun pisin upea taistelupiste 40-40 -tilanteessa päättyi kuitenkin Annan mahtavaan iskulyöntiin, vaikka Pegulan lobbi näytti olevan vääjäämättä liian paha palautettavaksii. Loppuerä mentiin kuitenkin syöttäjien komennossa, ja sehän riitti, kun pääsin viimeistelemään avauserän syötönpidolla meille 6-3.

Eikä toinen eräkään olisi voinut paljoa paremmin alkaa, kun nousimme Krajicekin syötössä hänen 40-0 -johdosta huolimatta murtoon, ja pidin oman tiukan syöttövuoroni perään. 15-40 -tilanteen suorastaan namuteltu rystykrossi oli nautinnollinen lyönti samaten kuin 40-40 -tilanteen ässä 200km/h t-pisteeseen. Peli oli kuitenkin edelleen erittäin tasaista, vaikka olimmekin 6-3, 2-0 -johdossa, sillä olimme vain tuohon mennessä onnistuneet voittamaan kaikki viisi no-ad -pistettä.

Matsi olisi voinut olla lähes taputeltu jo seuraavassa gamessa, mutta emme tällä kertaa saaneet Pegulan syötössä yhtään kolmesta murtopallosta käytettyä. Ja sitten pelasin kyllä harmillisen heikon gamen Annan syöttäessä, ja varsinkin 40-40 -tilanteen vaikeudet tappaa pallo verkolta jäivät kyllä todella harmittamaan. Mutta pää oli silti vain pidettävä kylmänä, ja vaikka Krajicek pitikin seuraavan syöttönsä, muistutin puoltenvaihdossa Annaa, että tilanne oli edelleen aika hyvä; olimme US Openin finaalissa, erän edellä ja murrot toisessa tasoissa.

Seuraava syöttövuoroni 2-3 -tilanteessa ei ollut sekään helppo, mutta kaksi ässää loppuun tekivät todella hyvää. Pegula onnistui kuitenkin jälleen pitämään siirtäen paineet taas meille. Annan syöttövuoro ratkaistiin jälleen 40-40 -tilanteessa, mutta tällä kertaa volleyni syöttäjän partnerina oli rautaa. Ja sitten oli taas vuoromme loistaa. Mursimme Krajicekin 4-4 -tilanteessa murskaavasti nollille, kun onnistuimme kumpikin palautuksissa todella vahvasti, minkä lisäksi Anna otti 0-30 -tilanteessa verkon upeasti haltuun. Ja tuohan tarkoitti sitä, että olimme enää yhden syötönpidon päässä voitosta.

Mietin astellessani syöttämään ottelua kotiin, että olin jopa hermostuneempi syöttäessäni semifinaalia kotiin keskikiikkona. Nyt kaikki tuntui kuitenkin mielessä hyvin selkeältä, eikä epävarmuus hiipinyt mieleen missään vaiheessa. Tuollainen päättäväinen olo ratkaisuhetkillä jos mikä tuo itsevarmuutta tekemiseen. Ensimmäiset kaksi pistettä tulivatkin kotiin suorilla syöttöpisteillä, ja 30-0 -tilanne Annan vahvalla smashillä hyvän syöttöni jälkeen. Matsipalloja oli siis yhteensä neljä, ja vaikka Pegula selvittikin ensimmäisen hienolla palautuksella, niin toisesta eivät amerikkalaiset enää selvinneet. Vahva syöttö t-pisteeseen, perään tarkka ja syvä kämmen vastustajien väliin ja viimeistelyyn volley kylmästi krossina läpi. Rehellisesti sanottuna ottelun viimeinen volley oli lähellä mennä pahasti pieleen, sillä yritimme molemmat lyödä tuota palloa tappopaikasta. Mutta oneksi Anna oli aavistuksen edempänä kuin minä. 😁


Ja sitten olikin riemun aika. Mitä sitä nyt jäykistelemään tai säästelemään tuuletuksia, kun saavuttaa jotain, josta on aina unelmoinut ja enemmänkin. Ehdin käydä antamassa läpyt valmennusjoukolle katsomoon ja halaamssa kentän laidalle saapuneen perheenikin ennen kuin oli virallisemma ohjelman ja palkintojenjaon aika. Kuten YLEkin ansiokkaasti uutisoi, unohdin kiitospuheessa melkein kokonaan kiittää pelipariani Annaa, mutta onneksi sain vielä mikrofonin takaisin, jotta ei jäänyt tuo tekemättä. 😀 Ja lopulta oli sitten aika nostaa pokaali ilmaan ja ikuistaa hetki satoihin ja satoihin valokuviin.

Olihan tuo voiton jälkeinen fiilis jotain niin uskomatonta jälleen kerran. Tallustelin kaikessa rauhassa kuntosalille tekemään loppujäähdyttelyn aivan itsekseni, sillä joskus noilla hetkillä haluaa myös antaa itselle luvan olla vain oman mielensä sopukoissa. Puhelin ei ole koskaan pirissyt sitä tahtia mitä tuolloin, mutta otin silti itselleni pari minuuttia aikaa aivan hiljaa maassa maaten. Olin läsnä hetkessä. Aivan niin kuin kentälläkin.

Pian oli kuitenkin aika palata realiteetteihin, kun media ja doping-testaajat tulivat etsimään minua, mutta eivätpä nuokaan velvollisuudet kovin pahoilta tuossa kohtaa tuntuneet. Kokoonnuimme sen jälkeen koko tiimin kanssa stadionin sisäpihalle juhlistamaan voittoa kisan tarjoamien samppanjojen ja pikkusyötävien äärelle. Muistelimme kahden viikon tapahtumia ja kertasimme finaalin parhaita paloja. Ja niitähän riitti. Yonexin edustajat toivat myös lisää samppanjaa sekäö kukkia oman tallinsa pelaajalle.

Olisin halunnut jäädä pidemmäksikin aikaa, ja Anna kutsui minut lisäksi vielä kunnon voittoillalliselle kaupunkiin, mutta tennispelaajan arki ei tällä kertaa antanut tuohon mahdollisuutta. Ensimmäinen Davis Cup -matsimme on Kroatiassa ohjelmassa jo tiistaina, joten pakko se oli suunnata jo samana iltana matsin jälkeen takaisin Atlantin itäpuolelle. Tämä tekstikin syntyy tässä jossain Pojhois-Kanadan ja Grönlannin välissä, kun kelpaa hetken muistella vielä tätä päivää lasten nukkuessa tyytyväisinä Finnairin pehmeillä siivillä.

Olihan tämä finaalivoitto kokonaisuudessaan aika sanattoman upea päätös tälle tarinan ensimmäiselle kappalleelle Annan kanssa. Kaksi viikkoa sitten emme tunteneet toisiamme lainkaan, nyt jaamme yhdessä Grand Slam -voiton. Eikä kisavoitto mitenkään vahingossa tullut, sillä matkalla kaatui monta todella kovaa paria. Muun muassa tämän vuoden Wimbledonin sekanelinpelin voittaja ja finalistit sekä tänään tulevat maailman ykköset sekä miesten että naisten nelinpelilistalla.

Yhteispelimme Annan kanssa tuntui alusta lähtien erittäin luontevalta, ja jotenkin se meistä molemmista uhkuva voitontahto sai liekin palamaan entistä voimakkaammin. Anna pelasi läpi turnauksen vahvaa voimatennistä, ja piti syöttönsäkin varsin hyvin kasassa. Hän ei epäröinyt koviakaan miesten syöttöjä palauttaessaan, ja paransi kaiken lisäksi verkkopeliään hienosti läpi turnauksen. Valmentajansa Jeff Coetzee suunnitteli joka päivälle tarkkoja drillejä, joista Anna sai kyllä paljon irti. Mielestäni Anna olikin sekanelinpelikaavion selvästi parhaiten onnistunut naispelaaja.

Mutta täytyy sitä omaa peliäkin hieman kehua, sillä saavutin kentällä näissä mixteissä upean vapauttavan olon. Löysin muutaman vaikeamman kisan jälkeen taas sen iloa ja intoa uhkuvan Harrin, joka ei pelkää tehdä luovia ratkaisuja. Syöttöpeli oli aivan eri tasolla kuin viime aikojen nelureissa, ja jotenkin koko pelaamista kuvasi se tunne, että olin valmis ottamaan homman haltuun. Halusin ohjata ja johtaa ja viedä tiimimme päätyyn asti. Virheitäkin tuli, mutta niitä ei jääty hautomaan. Katse pysyi koko ajan eteenpäin.

En ollut ennen tätä kisaa pelannut urallani kuin yhden sekanelinpeliottelun, viime vuonna juurikin täällä US Openissa, mutta jotenkin ainakin nyt tuntuu, että tämä laji voisi toimia minulle jatkossakin. Nautin luovasta ja monipuolisesta pelaamisesta, jossa pisteet voivat keikahtaa mihin suuntaan tahansa. Homma ei ole välttämättä aivan niin suunnitelmallista, mutta siihenkin sopeutuu. Ja kyllä minulle joukkuehengen ylläpito tulee luonnostaan myös, mikä on mixtyssäkin yksi tärkeimmistä asioista, mitä kentällä tehdään.

Grand Slam -voitto on siis nyt takataskussa ja pokaali matkalla kotiin. Niitä ei kukaan vie minulta koskaan pois. On kunnia olla vasta toinen suomalainen, joka tuohon on pystynyt, mutta siitä huolimatta saamani huomio pääsi kyllä yllättämään. Jopa New York-Helsinki lentokoneessa soi aplodit voitolleni, ja viestejä on kyllä tullut joka tuutista enemmän kuin olisi ikinä uskonut. Ei kai tässä voi kuin nöyrästi kiittää kaikista noistä onnitteluista ja huomioinneista. On se kuitenkin kokonaisuudessaan aika mahtava kuulla, että minun pelaamiseni liikuttavat niin monen katsojan tunteita. Moni on viestittänyt, että ei varmaan tällä hetkellä juurikaan harmita paluu tenniskentille useamman vuoden tauon jälkeen viitisen vuotta sitten. Ja oikeassahan he kyllä ovat, ei todellakaan!

Matka jatkuu tästä siis varsin nopeasti kohti Kroatiaa ja Splitiä, jossa Suomi pelaa siis historian ensimmäistä kertaa Davis Cupin maailmanlohkossa ensi viikolla. Kohtaamme tiistaina, perjantaina ja lauantaina pelattavissa otteluissa Hollannin, Kroatina ja USA:n, joten vastus tulee varmasti olevan hurjan kova, mutta kuten tällä viikolla nähtiin, kaikki on tenniskessaä mahdollista. Nautitaan vielä tämä kotimatka ja ehkä vähän huomennakin näistä fiiliksistä ennen kuin on aika siirtää taas katseet eteenpäin. Kisoja nimittäin tällä kaudella vielä riittaa.

58 thoughts on “US Open finaali, Heliövaara/Danilina – Krajicek/Pegula 6-3, 6-4 (teksti ja kuvia päivitetty)

 • Todella upea finaali, molemmilta loistavia hetkiä.
  Nyt nauti, sitten matkusta ja hoida perhe, sitten uusi lataus tiistaille. Ei helppoa, mutta yritä parhaasi, enempää ei tarvi. Järjestä ihmeessä Anna Suomeen, liigapeliin? T Pultti

 • Kertakaikkisen hieno suoritus, onnittelut!!! Tuuletuksesi oli kaikenkertova. Oli hienoa, että perheesi pääsi jakamaan nuo hetket paikan päällä. Voittonne merkitsi varmaan Danillekin paljon. Kiitos sykähdyttävistä hetkistä!

 • JEEEEEEE!!! Isot onnittelut! Oli niin jännä matsi seurata, huhhuh! 😄😅💥 Toka erä alkoi upeasti, mutta sitten momentum siirtyi hetkeksi jenkeille. Jännitti kovasti, että saatteko momentumin pian takas itsellenne ja sieltähän se tuli. Mahtavia suorituksia sekä sinulta että Annalta! Kiva kuulla ajatuksiasi matsista tarkemmin. Nyt kuitenkin – nauttikaa! 🤩🥳

 • Oli tosi hieno turnaus teiltä molemmilta! Finaalin tokassa erässä hyvä esimerkki varmuudesta kun otitte komennon takaisin.

 • Olen seurannut uraasi siitä lähtien, kun näin sinun pelaavan challenger-karsintaa Talissa joskus kauan sitten ja nyt meni roska silmään, kun päästit ilosi irti mestaruuden ratkettua! Valtavasti onnea! Ja kohti uusia huippuja!

 • Upeeta. Meni suunnitelman mukaisesti! Meillä meinasi shampanja loppua kesken ottelun, turnauksen paras peli, niin kuin pitikin!!! Onnea ja nauti ( nauttikaa ) vielä pari päivää.🎉🏆. Jatketaan sitten Davis Cupin jälkeen 👌.

 • Absolutely fabulous Harri. Bravo to you and Anna !!. You guys were on fire all the way through.
  I did worry for a split moment in the second set after you guys had taken the early lead that you were thinking to much about the match win and Krajicek/Pegula broke back. But you both settled down again to winning ways and very decisive last games.
  You are such a joy to watch in your celebrations on court – hope there are many more and hope we will see you and Anna play together again.

  You are a GRAND SLAM WINNER – 💪💪👏👏.

  Enjoy some celebratory time – I guess then you are swiftly on the move again to join the rest of the Finland team in Split.
  Happy Celebrations Champ !!!!

 • Vamos ja erittäin lämpimät onnittelut!!!🎉🎉🍾🍾

  Melkoinen tarina, niin sinun urasi kuin tämän turneen partnerin löytämisen osalta. Tänään taisi jännitys olla pääosin poissa, sen verran kovalla sykkeellä tulitte peliin ja paineet oli kotiyleisön suosikkien niskassa. Yksittäisiä helppoja virheitä tulee väkisinkin, mutta sitähän se on itse kullakin. Erikoista tämä urheilun mentaalipuoli, mutta sen takia se varmasti herättää niin paljon monenlaisia tunteita. Ekassa erässä hoitelitte loistavasti tiukat paikat, tokassa erässä vastustajatkin alkoivat jo päästä peliin mukaan pienen onnenkin avustamana. Otitte kuitenkin breikin juuri silloin, kun itseäni alkoi jo vähän jännittää miten pelissä lopulta käy. Teillä oli molemmilla niin kova halu hakea ja tappaa kaikki pallot kuten ottelun viimeinenkin pallo osoitti. Danilina ei paljon pallon otto huutelujasi kuunnellut 😂💪. Tsemppiä Davis cupiin, mutta nautihan myös tästä ainutlaatuisesta tilanteesta. Hienoa, että perheesi sai jakaa hetken kanssasi.

  • Piti vielä sanoa, että pidit hienosti pään kylmänä vikassa syöttövuorossasi 💪👌. Kuulitko Danin huutoneuvoja vai olitko sellaisessa keskittyneessä zonessa ettet kuullut mitään ympärilläsi?

   Tuliko vielä jotain spesiaalipalkintoja, voittopysti taisi jäädä klubille nimikaiverrusten kera?

 • 🎾🎾🎾🎾🎾😊😊😊😊😊👍👍👍👍👍🎊🎉🥳🍾🏆

 • Se on niin siinä! Vuoden urheiluhetki, valtavasti onnea! Ja vielä todella varmoin ottein teiltä molemmilta. Toivottavasti näemme lisää tätä Daniovaara/Heliolinaa jatkossakin!

 • Huh huh mikä saavutus, onnea!!
  Olet nyt Grand Slam -voittaja, ja se titteli on ja pysyy koko loppuelämän ajan.
  Nyt vaan nelurissakin homma uuteen nousuun, ja ehkä nostelette kannua ensi kaudella silläkin saralla.

  • “Ennen Heliövaaraa vain Henri Kontinen oli tuulettanut aikuisten tasolla mestaruutta suurturnauksessa: Australian avointen nelinpelin 2017 (parina John Peers ) ja Wimbledonin sekanelinpelin 2016 (parina Heather Watson ).”

   Eli tasaisen vauhdin taulukon perusteella nelinpelin mestaruutta voidaan odotella Ranskan avoimissa 2024 😉

  • Wikipediakin (FI) on päivitetty! Onnittelut eläköityneeltä klubipelaajalta.

 • Helvetin hieno matsi! Suuret onnittelut Harri ja Anna🍾🏆 Tehän säästitte sitten turnauksen parhaan pelin finaaliin. Upean hallittua ja kliinistä toimintaa kummaltakin💪 Ei jäänyt yhtään epäselvyyttä paremmasta tiimistä. Itse ei tosin meinannut jännitykseltä pysyä sohvalla kun momentum näytti hetkellisesti kääntyvän vastustajille toisessa erässä, mutta kattia kanssa, olitte tulleet voittamaan!
  Tässähän on nyt match made in heaven😄 Toivottavasti näemme teidät jo Australiassa taas yhdessä kentällä😊

  • Voiko muuten mixtyyn saada villiä korttia, jos yhteisranking ei muuten riittäisi mukaan? Ajattelisi, että edellisen kisan Grand Slam -voittajat (huh kuulostaapa hienolta) sellaisen voisivat saada tarvittaessa.

 • No huh heijaa! Isot onnittelut. Itsesi lisäksi Anna on kyllä kova kentällä. Teidän molempien tahtotila oli tänään selvästi vastustajia parempi. Tämä näkyi monessa ratkaisupallossa. Pääseeköhän tällä taas uuden klubin jäseneksi? Jos ei niin voitte perustaa Kontisen kanssa oman. Hieno homma, että perheesi oli paikalla todistamassa tänään. 💪💪💪

 • Onneksi olkoon valtavasti!

  Ei ollut tietoa tappion pelkäämistä, vaan silkkaa riemua ja voittamisen halua! Ihan uskomattoman tarina ja saavutus.

  Ei meinaa malttaa nukkumaan mennä, kun odottaa blogisi päivitystä.

 • Valtaisat onnittelut molemmille hienosta pelistä 🎾😊😊🎉

  Sen mitä oli tulossa näki jo siinä vaiheessa, kun astelitte kentälle.
  Molempien keskittyminen ja suunnaton peli-ilo, joka tekemisestä paistoi jätti kyllä jenkkiparin vaille mahdollisuuksia.
  Henkinen kantti ja tahto voittaa ratkaisevat pallot oli tänään voitonavain.

  Tuosta on hyvä ammentaa Davis cupiin ja syksyn peleihin Lloydin kanssa. Rentous ja peli-ilo on avain menetykseen.

  Kiitos mahtavasta tennispäivästä 😊👍

 • Vamos Harri!

  Suuret onnittelut Grand Slam -voittajalle! Nauti hetkestä!

  Tsemppiä tulevaan ja kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi!

 • Onnea!!!
  Oli kyllä mestarillista yhteistyötä, joka tiivistyi koko pelin ratkaisulyöntiinne, jossa olitte täydellisen harmonisesti aivan ”yhtä mailaa” – kuin huippujoukkuevoimistelijat tai mestariparitanssipari jäätanssissa! =D

 • Upea suoritus! Toivottavasti tästä uutisoidaan sen vaatimalla tasolla, koska suomalaiset Grand Slam-voittajat ovat sangen harvassa!

 • ”If you can make it there, you can make it anywhere!” Ja te tosiaan teitte sen tyylillä! Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo ja siitä isot kädet molemmille!

 • Onnittelut mahtavasta suorituksesta!! Jäätävää ylivoimaa finaalin ratkaisupisteissä!

 • Onnea Harri! Uskomaton suoritus teiltä molemmilta! Tämä varmasti lisää uskoasi taas siihen, että olet aivan maailman parhaita nelinpelaajia, ja että syöttösi on huippuluokkaa eikä epävarmuustekijä. Samaa rentoutta jatkoon!

 • Kylläpä täällä on tänään ruuhkaa…

  Toivottavasti saat myös Annalta vierailevan kommentin tänne.

  Ja olen edelleen sitä mieltä että tarvitset menestykseen jotain normaalista poikkeavaa.

  • Samaa kyselin puolivälierän jälkeen ja Harri vastaisi: Ehkä kisan jälkeen irtoaisi häneltä joku kommenttikin. Eikös tuota melkein voi pitää lupauksena? =)

 • Ohhoh, tuhannesti onnea!
  Kiitos vielä nimmarista, jonka sain pari vuotta sitten Talissa. Arvotavaraa!

  Eurosport mainosti finaalipeliä; A. Danilina/H. Heliövaara.
  H. Heliövaara näytti kovasti samalta kuin L. Glasspool…

  Ensi viikolla nähdään Splitissä. Minä olen se, jolla on Suomen lippu!

 • Erittäin lämpimät onnittelut Grand Slam voitosta Harri! Olen hyvin iloinen ja onnellinen puolestasi! Onnittelut myös Annalle.

  Pelasitte molemmat tosi hyvin. Rentous ja nauttiminen siivittivät teidät upeaan peliin.

  Nyt ”vain” jatkat rentoutta ja nauttimista ensin Davis Cupissa ja sitten Lloydin kanssa, niin hyvä tulee. Ehkä teidän pitäisi antaa pienelle luovuudelle tilaa myös nelurissa, jos se vapauttaisi. Peli nelurissa on kyllä niin nopeaa, että saattaa olla eduksi, jos etukäteen tiedossa, mitä pitää tehdä.

  Nauttimista ja rentoutta, menestystä!

 • Onnittelut mestareille! Olihan tuo ihan huikea turnaus teiltä ja pelejä oli nautinto katsoa. Kiitos siis taas hienoista hetkistä. Tästä mukavalla buustilla loppukauteen, tsemppiä ja vamos!

 • Grattis! Bäst när det gäller! Det är ett bra motto i tennis och ni var det. Fantastiskt bra dubbelspel, Anna spelade otroligt bra och du njöt av varje stund. Sällan är paren i mixed så jämna som ni var och ni kompletterade varandras spel också?

 • Aivan hemmetin hienoa! Kaikki tämä menestys on sinulle vielä niin ansaittua kuin vain olla ja voi.
  On suuri kunnia ja ylpeys olla suomalainen. Kiitos Harri💪

 • Stort och varmt grattis till segern! Du kan nu titulera dig som Grand Slam vinnare!
  Jag är mycket glad för din skull, för hela ditt team, för Anna och att din familj också kunde vara på plats och bevittna denna historiska händelse.
  Njut av segerns sötma. Du har tränat hårt och målmedvetet under många år.
  Lycka till i Davis Cup inkommande vecka.

 • Congratulations on a magnificent win! 🏆 From deep disappointment to ecstasy in 10 days. 🥳 I wondered how you would celebrate a huge victory, now I know, SLAM-DUNK. 💥 The camera caught a quick glimpse of you with your wife and children before the trophy presentation. Wonderful moments and memories. 🥰

  Have you ever played a match with so many deciding points? 8 in total of which you won 6 and most significantly 2 of them BPs. There were so many highlights. Anna’s angled overhead winner after a long rally on deciding point at 3-1 in the first set was incredible. 💪 At 2-3, 0-30 in the second set with the pressure on, you played the most delicate volley winner and followed it with 3 fantastic serves. 💪 Rennae Stubbs in commentary said the men’s kicker serve is a nightmare for the woman receiving. As you walked out to serve for the match, you could hear Dan shout, ”Remember to breath Harri” 😤, great advice, this is why he gets paid the big bucks! 😁 No worries. you brought it home, how fitting there should almost be a clash of racquets on the winning point, team work makes the dream work. 🙏

  Anna doesn’t seem to have a regular doubles partner at the moment. There should be a long queue now, she was magnificent throughout and I love her positive attitude. It’s a pity you didn’t get long to celebrate together but such is the life of a tennis professional. Did you meet the Billionaire Oligarch President of the Kazakhstan Tennis Federation? A man with a colourful financial past. 😮‍💨

  Onwards to the Davis Cup, ✈️ no rest for the wicked. 😁

  PS. Mixed prize money isn’t included in player’s total earnings by the ATP. WHEN the ATP & WTA merge this should be changed and also points awarded for playing mixed. Something for the players council to discuss. 😉

 • Huikea ottelu ja sopivasti parhaaseen katseluaikaan täällä Suomessa. Onneksi olkoon ja on ollut hienoa elää mukana niistä aasiankiertueen ruokakuvista alkaen. 🙂
  Danilinan ja sinun pelityylisi sopivat hyvin yhteen ja hänen taistelutahtonsa sai sinutkin pelaamaan tärkeät pisteet paremmin. Pyydä, että hän kertoo salaisuutensa Lloydillekin niin tulee GS voittoja siinäkin.

 • Isot, isot onnittelut ja virtuaaliset halaukset. Viestitulva estää varmaan kommentoimisen, mutta tärkeintä on tässä liittää itsensä kehuja sinulle jakavien joukkoon.

  Melkoinen tuuri, että Anna Daniliinan tasoinen neluristi oli paria vailla. Hän oli finaalissa välillä jopa kentän hahmo. Ja kuten totesit, oma vapautunut pelisi oli – no, se oli GS-voittajan tasoa. Anna vaikutti myös mukavalta ja tunnolliselta; varmasti teistä tuli ystäviä ainiaaksi, vaikkette pääsisikään usein yhdessä pelaamaan. Harmi, ettet päässyt juhlimaan hänen kanssaan heti, mutta eiköhän tuo onnistune myöhemminkin.

  Mixtistä se Kontisenkin GS-voitot alkoivat. Siitä sitten mallia!

 • Paljon onnea Grand Slam-voittajalle!🥳🙌

  Oli hienoa seurata pelienne etenemistä turnauksen aikana ja teidän finaalin suorittaminen kivenkovaa paria vastaan oli aivan mahtavaa erityisesti henkisellä tasolla.

  Jatkossa vaan samaa ilmettä ja peli-iloa neluriin Lloydin kanssa niin vain taivas on rajana, sen olette kyllä osoittaneet myös tällä kaudella useampaan otteeseen.

  Tsemppiä DavisCuppiin ja tuleviin turnauksiin. Täällä jatketaan uskollisesti jännäämistä ja kannustamista ruudun ääressä, sekä uusien blogi-kirjoitusten päivittymistä.😄

  P.S. Todella iso kiitos tästä blogista, on etuoikeus päästä rivi-penkkiurheilijana seuraamaan huippu-urheilijan elämää näin läheltä blogin kautta. Aloitin seuraamisen reilu vuosi sitten ja luin kaikki blogi-kirjoitukset alusta saakka ja pakko todeta että tiesi maailman huipulle on ollut kyllä hieno ja ainutlaatuinen. Ehkä joskus eläkepäivinäsi (toivottavasti ei vielä pitkään aikaan) julkaiset kirjan urastasi näitä kirjoituksia apuna käyttäen?

  • I have also thought Harri’s blog should eventually be compiled into a book with additional text where Harri ”spills the tea” (gossips) 🗣️😉. It’s too unique a resource to disappear into the ether. Only request is, there’s a English version. 🙏

 • Onnittelut upeasta ja historiallisesta voitosta! Olet upea esikuva suomalaiselle tennikselle ja fiksut kirjoituksesi tuovat ammattilaisen arjen ja fiilikset kivasti kotisohville. Mitä parhainta jatkoa!! Vamos!!

  • Hyvä Harri, valtavan suuret onnittelut sinulle ja parillesi! Nyt oli niin kovan luokan tekemistä maailman kärkiparista, ettei voi kuin taputtaa! Minusta juuri niin kuin kuvailit eli pääsit tuomaan esille parhaita puoliasi, joihin kuuluvat luovuus ja henki. Välillä ne ovat nelurissa olleet viime aikoina taka-alalla, mutta nyt pääsivät esille täydellisesti. Siivittäköön ne nelurinkin takaisin sille tasolle, jolla sitä ihan normaalistikin pelaat! Nauti ja vie ilo kentälle myös DC:ssä! Aika monet suomalaiset silmäparit teitä seuraavat!

 • Isot Onnittelut Sinulle ja Annalle, Grand Slam voittajille! Mahtava saavutus! Oli upea nähdä teidän R2 ottelu paikan päällä ja sen lauantain jälkeen viikko parani päivä päivältä finaaliin asti. Oli varmasti mukava kokea molemmat US Openin kisa viikot ja isot areenat!

  Tsemppiä Davis Cupiin ja syksyn kisoihin!

 • Suuronnittelut, Harri! Olet tuon voiton todella ansainnut. Jännitin semifinaalin ja finaalin ruudun ääressä; täytyy myöntää, etten ollut aikaisemmin tajunnut, kuinka vaativa pelimuoto nelinpeli on. Teknistä taituruutta, voimaa ja hurjan nopeaa reagoimista. Nauti voitostasi!

 • Tsekkasin ihan mielenkiinnosta parin kolmen vuoden takaisia blogejasi ja niiden kommentointia (meitä oli tuolloin yleensä vain muutama) ja komea on ollut kaari CH120 turneen finaalista tämän päivän Fairytale in New York-saagaan! Heikoimmistakin eväistä on elämänkertoja kirjoitettu. Vielä kerran isot onnittelut ja toivottavasti täällä Splitissä oikein kädestä pitäen!

 • Oli niin hieno turnaus ja finaalimatsin päätöspallon jälkeen jossain tässä ihan lähellä kuorittiin sipulia. Hienoa ja erittäin taidokasta pelaamista molemmilta.

  Isot onnittelut, on mitä muistella kiikkustuolissa 🙂

  t. Hanski

 • Massiiviset onnittelut GRAND SLAM CHAMPION -voitosta! 👏🏼👏🏼👏🏼
  Finaalinne oli todella näyttävää katseltavaa, rentoa ja voitontahtoista peliä teiltä molemmilta.

  Ja kuinka hieno tarina Annan ja sinun ensikohtaaminen onkaan! Ottelun selostajakin äimisteli sitä semeissä ja toisteli useampaan kertaan finaalissa sekä hehkutti teidän osaamista ja upeita ratkaisuja finaalissa.
  Esititte kiistattomasti kentän ja US OPEN’in mixtien parasta peliä eikä Jessica Pegula ja Austin Krajicek todellakaan näyttäneet maailman ykkösiltä. Te näytitte ja voititte! 👌👌👌
  Tuntuu siltä, että tämä teidän tarinanne on molemmille myös todellinen kasvutarina.
  Tästä kokemuksesta on varmastikin paljon hyötyä ja otettavissa mukaan Lloydin ja sun tiimipeliin.

  Nyt vain isolla ilolla ja samalla drivella Davis Cup’issa voittoisiin peleihin!!! 💪💪💪 👍👍👍

 • Ja hienoa, että saamme lukea historiallisesti voitosta myös suomenkielisestä blogistasi! Onnea!

Comments are closed.