Davis Cup Finals – Ensimmäinen ottelu tiistaina

Äkkiä vaihtuu tennispelaajan elämässä tilanteet. Lauantaina juhlittiin Grand Slam -voittoa New Yorkissa, mutta nyt kaksi päivää myöhemmin on jo ehditty käydä kotona vaihtamassa laukun sisältö ja singahdettu Kroatiaan, jossa alkaa huomenna tiistina Suomen joukkueelle historiallinen Davis Cup Finals. Ensimmäisessä ottelussa vastaan tulee Hollanti, perjantaina Kroatia ja lauantaina USA.

Ensiksi haluaisin kiittää kaikkia lukijoita ja muitakin kautta viestejä lähettäneitä ennätyssuuresta määrästä onnitteluja. Kiirettä on pitänyt, joten kaikkiin viesteihin vastaaminen on ollut mahdotonta, mutta olen kyllä yrittänyt jokaisen lukea ajatuksella läpi. On joka tapauksessa ollut suuri kunnia saavuttaa toisena suomalaisena pelaajana Grand Slam -kisan voitto aikuisten sarjoissa, ja ollut samalla silmiäavaavaa huomata kuinka moni on taivaltani seurannut.

Valitettavasti omalta osaltani sen suuremmat juhlinnat jäivät kuitenkin tällä kertaa juhlimatta, sillä suuntasimme perheen kanssa siis jo pian finaalin jälkeen hotellille ja sieltä kaiken tavaramäärän kanssa kotiin. Lento meni kokonaisuudessaan hienosti, mutta kotiin on silti aina mukava tulla. Lämmin syyspäivä houkutteli sunnuntai-iltana vielä hieman ulkoilemaan, ja ehti siinä pihan ruohonkin käydä leikkaamassa ennen kuin oli aika nukuttaa lapset, käydä koiran kanssa ulkona ja pakata uudet kamat laukkuihin.


Oli varmaan osin aikaeron myötä  ennätyksellisen lähellä, että tänään maanantaiaamuna olisi Kroatian matkalle käynyt hassusti, sillä olin aamulla painanut herätyskellon pois päältä ja nukahtanut sama tien uudestaan. Onneksi vaimo kuitenkin heräsi jonkin ajan kuluttua ihmettelemään, eikö minun olisi pitänyt jo olla valveilla ja lähdössä lentokentälle. Kiitos hänen ehdin siis kaikesta huolimatta hyvin Splitin lennolle, joka oli minun lisäkseni mukavan täynnä Suomea näihin kisoihin kannustamaan olleita matkalaisia.

Voin kertoa olosuhteista ja puitteista tarkemmin myöhemmin viikon aikana, mutta ehdin tänään hyvin ottaa puolitoista tuntia tuntumaa Gripe Sports Centerin keskuskenttään, jonka alusta on kyllä varsin nopea ja matalapomppuinen. Jopa enemmän kuin esimerkiksi kotikentällämme Espoossa. Dunlop ATP pallot ovat kuitenkin kontrolliltaan erinomaiset, joten peli pysyy ihan mukavasti kasassa nopeista olosuhteista huolimatta. Ja vaikka ulkona on 30 asteen helle, niin halliin on saatu viilennys toimimaan.


Mukana on tässä Davis Cupin finaalivaiheessa siis 16 maata, jotka on jaettu neljään lohkoon. Suomi pelaa lohkon ensimmäisen matsinsa Hollantia vastaan huomenna kello 15 alkaen, ja nämä lohkopelit sisältävät kaksi kaksinpeliä sekä yhden nelinpelin. 2-0 -tilanteessakin neluri on vielä siinä mielessä merkityksellinen, että maiden väliset ottelut voivat tietysti mennä ristiin, jolloin myös ottelusuhde astuu peliin.

Yhtään helppoa matsia ei varmasti tule näissäkään karkeloissa vastaan, mutta toivotaan, että joukkueemme voittava yhteenhitsautunut luonne näkyy myös peliesityksissä. Kapteeni Niemisen valitsema pelaava kokoonpano ilmoitetaan vasta juuri ennen otteluiden alkua, mutta koko joukkue on siis Emil Ruusuvuori, Otto Virtanen, Patrick Kaukovalta, Patrik Niklas-Salminen ja allekirjoittanut, kovavireisiä miehiä jokainen.

Palataan ensimmäisten matsien jälkeen taas pian asiaan. Nyt kuitenkin äkkiä nukkumaan, jotta saadaan jetlag selätettyä!

Paljon kuvia Davis Cupista on innokkaimmille nähtävillä Tennisliiton kuvagalleriassa osoitteessa: https://suomentennisliitto.kuvat.fi/kuvat/TAPAHTUMAT/Davis+Cup+Finals+2023/

4 thoughts on “Davis Cup Finals – Ensimmäinen ottelu tiistaina

 • maisemat vaihtuu kyllä nyt tiuhaan! ja hyvä merkki tuo, että oli aamulla lennolle lähdössä hieman säätöä. pieni säätö on usein tuonut menestystä 😇
  onpa upeaa nähdä, miten sitoutunut ja yhteen hiileen puhaltava joukkue olette 👊 se on varmasti iso etu näissä kisoissa. ja hienoa myös, että suomelta on kaikki kärkipelaajat mukana! monilla mailla kun kärkipelaajat skippaavat nämä karkelot 🙄 USA:lla on mukana muutama ’mieliala’-pelaaja, että vaikka kuuluvat taidoiltaan maailman kärkiin, mutta huono päivä voi osua kohdalle ja mikä vaan tulos on mahdollinen 👀
  etuna myös, että pelataan kovilla sisäkentillä! kun pelikaupungiksi valikoitui kroatia, niin ensimmäinen epäilykseni oli, että massakisat tulisi.

  ylellä oli aamulla julkaistu kiinnostava uutinen kisoista, tiedoksi muillekin seuraajille: https://yle.fi/a/74-20046607 . sekä muistutus kotimaan kamaralle kannustamaan jääville, että yle näyttää kisat! ilmeisesti areenasta näkyy kaikki pelit ja TV2 osa peleistä. kerrankin saa verorahoille vastinetta 😁

 • Historiallisesta saavutuksesta kohti uutta suomalaista tennishistoriaa. Isot tsempit koko joukkueelle!

 • Toivotan onnea ja menestystä tiiminne kaikkiin otteluihin!!! Ja sinulle toivoisin muutamaa ylimääräistä tuntia vuorokauteesi; on sinulla sen verran puuhakasta treenaamisen, otteluiden, lentelyn & muun matkustelun ja perheen kanssa puuhastelun kanssa, että melkein hirvittää. Ihmekös tuo, jos unikin tulee alle kahden sekunnin ja meinaa lennoilta myöhästyä. Vaimolle taas pojot valppaudesta! Ja kuuden minuutin päästä se alkaa historiankirjoitus Kroatiassa, hopi hopi!!!

 • yritin aamulla kirjoittaa kommentin mutta meniköhän roskapostiin, kun yritin laittaa linkin ylen uutisiin 😅 noh en jaksa kirjottaa koko tarinaa uudestaan, joten lyhyesti: onnea otteluihin, ja tiesihän kaikki muut seuraajat, että yle näyttää ottelut?

  just oli muuten avajaisseremonia, hui kun alkaa jännittää 🫣 sandstormilla sisään, komeeta!

Comments are closed.