Davis Cup Suomi – Kroatia 2-1

Wow, upeasti hoitivat meidän kaksinpelimiehemme voiton isäntämaa Kroatiasta tänään Splitin Davis Cup Finalseissa. Neluri ei lähtenyt missään vaiheessa oikein lentoon, mutta tuo tappio ei onneksi tällä kertaa vaikuttanut lopputulokseen, sillä Suomi pelaa joka tapauksessa lauantaina USA:ta vastaan paikasta Malagassa kahdeksan parhaan joukossa. Aika kutkuttava tilanne!

Ennen kuin mennään tarkemmin viime päivien tapahtumiin haluaisin toivottaa kaikki uudet lukijat tervetulleiksi. Viime päivien aikana on blogini on saanut nimittäin ihan uutta julkisuutta Helsingin Sanomien artikkelin sekä Verkolla-podcastien myötä. Sähköpostilistalle on tullut ilahduttava määrä uusia nimiä ja eiköhän vakituisten lukijoiden määräkin sitä myöten kasvanut taas uusille lukemille. Tervetuloa!

Linkki Hesarin kirjoitukseen: https://www.hs.fi/urheilu/art-2000009850726.html

Linkki Verkolla podcastiin: https://www.tennis.fi/uutiset/verkolla-podcast-harri-heliovaara-grand-slam-turnausvoittaja-ja-mestaribloggaaja/

Kroatiassa viimeiset päivät ovat olleet yllättävänkin kiireisiä, sillä vaikka matsien välissä olikin kaksi välipäivää, niin treenasimme kumpanakin varsin kovaa ja laadukkaasti, minkä lisäksi erilaiset mediatilaisuudet ja joukkueen muut yhteiset menot ovat täyttäneet päiviä. Mutta kyllähän siihen alkaa jo tottua, ettei Davis Cup -viikko koskaan mitään löhöilyä ole, vaikka paikkana Split siihenkin ihan mukavat puitteet tarjoaisi.

Tänään perjantaina oli vuorossa sitten jälleen pelipäivä, kun saimme vastaamme isäntämaan Kroatian. Tunnelmasta odotettiin tiistaita intensiivisempää, mutta kyllähän se yllätys oli, että hallissa oli lopulta jopa enemmän suomalaisia kuin kroatialaisia kannattajia. Yli 300 suomalaisfania pitivät mekkalaa upeasti, ja jäi siinä jopa kroatialaisten orkesteri- ja rumpuryhmä kakkoseksi.

Eipä siis ihmekään, että myös pelit sujuivat upeasti. Otto pelasi päivän ensimmäisessä kaksinpelissä mahtavasti taistellen, ja otti kolmen erän voiton mielettömän hyvin liikkunutta Prizmiciä vastaan päättäen matsin isännän ottein tykitellen pari 230km/h syöttöä viimeiseen gameen. Ja heti perään myös Emil otti komennon omassa ykköspelaajien ottelussaan ja vei voitollaan Suomen tavoittamattomaan 2-0 -johtoon. Tunnelma oli pukuhuoneessamme kohdallaan, ja kelpasi tulos myös naapuriteltan Hollannin pojille, joiden matka Malagaan samalla varmistui. Kuulemma hotellilla oli tänään illalla piikki auki, jos meillekin juhlajuoma olisi maistunut. 😅

Neluri jäi siis tällä kertaa merkityksettömäksi otteluksi, mutta kyllä se joka tapauksessa haluttiin pelata. Mahdollinen kolmas erä olisi kuitenkin pelattu match tie breakina. Harkitsimme jopa minun lepuuttamistani mahdollista huomista ratkaisumatsia silmällä pitäen, mutta lopulta päätimme kuitenkin laittaa minut ja Patrikin kentälle hakemaan vielä kerran sitä kuuluisaa matsituntumaa. Saimme samalla myös paineettomasti kokeiltua palautuspuolten vaihtoa ensimmäiseen matsiin verrattuna, sillä hieman tuo on aiheuttanut harmaita hiuksia, että pelaamme Patrikin kanssa kumpikin normaalisti ykkösruutua, ja jommankumman täytyy astua siltä puolelta pois yhdessä pelatessamme.

Eipä matsi tuohon palautuspuolten valintaan kuitenkaan tänäänkään kaatunut, sillä emme saaneet vastustajia murrettua ensimmäisessä erässä siten, että minä pelasin kakkosruutua, emmekä myöskään toisessa erässä siten, että pelasin ykkösruutua. Koko ottelun ainoa murto nähtiin ensimmäisen erän 1-1 -tilanteessa, kun pelasin kaksi keskinkertaista volleyta, Patrik missasi harvinaisesti iskulyönnin, ja Dodig palautti murtopallossa verkkonauhan kautta. Ei oikein tuntunut pallo missään vaiheessa oikein pomppivan meille päin, ja vaikka useaan kertaan pääsimmekin esimerkiksi 30-30 -tilanteeseen heidän syötössään, niin murtopalloa ei saatu ainuttakaan.

Toisessa erässä edettiin tiistain tapaan koko erä ilman murtoja, mutta tällä kertaa tie break ei ratkennut minun hyviin suorituksiini, vaan päin vastoin muutamaan tosi heikkoon virheeseen. Missasin kaksi helppoa volleyta, enkä saanut palautuksillakaan mitään aikaan, ja niinpä koko tie break karkasi kroatialaisille helposti 1-7. Harmittihan tuo tappio, mutta jotenkin vielä enemmän harmitti se, etten saanut merkityksettömässä matsissa itsestäni oikein kunnolla tunnetta tai peli-iloa irti. Olisin halunnut esittää suomalaisyleisölle huippusuorituksia, mutta enemmän tuli esitettyä vaisumpaa tekemistä.


No, tätä matsia ei kannata sen suuremmin jäädä murehtimaan, koska sen tuloksella ei lopulta ollut siis mitään merkitystä. Syötin koko matsin varsin hyvin, ja palautuskin varmasti menee parempaan päin jokaisen toiston myötä. Pieni terävyys ja voitontahto kun vielä saadaan kaivettua esiin, niin huomenna on varmasti eri ääni kellossa.  

Kaikki on joka tapauksessa huomenna siis omissa käsissä, sillä voitto USA:sta tarkoittaisi lohkon sijaa 2 ja matkaa Malagaan, kun taas tappio tarkoittaisi sijaa 3 ja pelien päättymistä. Kaksinpelimiehemme ovat kovassa vireessä, ja vaikka USA:n pelaajat Tiafoe, Paul ja McDonald ovatkin rankingissa selvästi edellä, niin olosuhteet kyllä tasoittavat noita eroja. Ja itseluottamusta sekä kannustusta meidän jengillä kyllä riittää. Mahdollisessa ratkaisevassa nelurissa vastus on myös kivenkova, sillä Krajicek/Ram -pari on voittanut kummankin nelurin tällä viikolla, mutta nopealla alustalla erot ovat pieniä, eikä sitä koskaan tiedä, mitä painetilanne saa aikaiseksi. Ja onhan meilläkin varaa vielä muokata peluutusta, jos ratkaisupaikkaan joudutaan tai ennemminkin päästään. 😉

Kello 15 lauantaina pelataan siis Splitissä mahdollisesti Suomen Davis Cup -historian tähän mennessä suurin ottelu. Otetaan kentälle iso kasa pelivirettä, rohkeutta sekä tinkimätöntä tiimihenkeä niin kaikki on mahdollista. Go Suomi go!

29 thoughts on “Davis Cup Suomi – Kroatia 2-1

 • Upea voitto Kroatiasta ja varmasti mahtavaa tennisjännitystä tiedossa tänään USA-matsissa! Tsemppiä ja olisihan se hienoa, jos pääsisit ratkaisemaan koko ottelun Suomelle nelurissa 💪💪 Tsemppiä ja tiukkaa asennetta!! 💪

   • Uskomattoman upea voitto (jälleen kerran) Otolta ekassa USA-matsissa! 💪💪💪 Vieläkö Otto jaksaisi yhden pelin sinun kanssa, jos menee ratkaisuneluriin…

 • Erot näyttävät tosiaan olevan melkoisen marginaalisia, eikö tuo teidänkään matsi mikään läpihuutojuttu vastustajille ollut. Herrasmiehenä toki annoit toiselle vastustajista revanssin taannoisen välierätappion aiheuttaman mielipahan lievittämiseksi!

  Tsemppiä tähän päivään ja jatketaan hyvää syöttövirettä, kyllä ne volleyt siitä taas rupeaa uppoamaan! Suurempi voittamisen paine lienee kuitenkin jenkkien niskassa.

  • On tosiaan nelinpeliin vähän turhan nopea kenttä. Murtoja ei meinaa kovin helpolla tulla, taitaa olla ollut yhteensä kuusi murtoa neljän matsin 11 erässä tähän mennessä. 🫣 Mutta kyllähän meille tie break voitotkin tänään kelpaa 💪

   • Joo, normaalisti sanoisin, että hieman liikaa tuntuu suosivan syöttökoneita, mutta nyt ne syöttökoneet löytyvät Suomesta, joten pidän mölyt mahassani.😅👍

    Tsemppiä vielä kerran illan koitokseen!

 • Kyllpä tosiaan suomijoukkue jätti sekä kentällä että katsomossa kroattiporukan upeasti kakkoseksi. Hämmästyttävää olikin kotikatsomon tyhjyys, vaikka kentällä oli jopa Splitin oma Gojo-poika. Toki heidän torvisoittokunta elävöitti ja yritti kovin kannustaa omiaan, mutta huudolla sekin nujerrettiin. Ääni jäikin Gripe-hallin uumeniin, mutta hällä väliä.
  Kotikatsomo olisi siis kaivannut täydennystä, mutta vielä enemmän Ciliciä kentälle. Toki Otolla ja Emilillä oli tiukkaa, mutta heidän paremmuudesta ei ollut lopulta epäselvyyttä. Nelurissa oli taas marginaalit kovin pienet jos kohta kokenut kroattikaksikko hoitikin varmuudella tarvittavat pisteet. Mutta onneksi niillä ei ollut sen suurempaa merkitystä.
  Tänään suomitenniksen iso päivä ja odotukset sen mukaiset. Toki jenkit suosikkeina, mutta täysin lyötävissä. Neluri saattaa olla ratkaiseva, joten mielenkiintoista nähdä pelaako Emil ensin kakkosta vastaa ja on neluriparina. Ei silti etteikö Patti homman hoitaisi, mutta toimisiko Emilin kanssa vielä himpun verran paremmin? Otolle vissiin aivan sama kenet kohtaa. Pommisyötöt paukkuu joka tapauksessa!
  Mahtava päivä tiedossa ja siihen koko tiimille valtavan isot tsemit!

  • Upea päivä tulossa varmasti tänäänkin. Toivottavasti saadaan sama hurmos päälle jo kaksinpeleissä kuin eilen. Nelurissa voi hyvin olla, että pelaajat valitaan kaksinpelien vireen perusteella. 💪

   • Kotikatsomon väljyyttä selittänee ainakin osin lipun hinta. Ainakin paikalliset valittivat kalleutta ja ihmettelivät ITF:n hinnoittelua. Toki ymmärrettävää jos päivälippu vie vajaat 5 % keskituloisen kk- ansiosta. Mutta olihan vähän sama tilanne lätkän mm-kotikisoissakin.

 • Oton peli näytti jo lipuvan vastustajan suuntaan, mutta melkoisen kolmannen erän lopun sai kyllä kaivettua ja onneksi Emil vaikutti taas omalta itseltään, joten voitto tuli ilman nelurissa venymistä.

  Aloitit palauttamisen kakkosruudusta aivan liekeissä ja ajattelin, että nyt tulee rentoa ja vapautunutta näytöstä, mutta eihän se ihan niin mennyt. Melkein voisi kärjistetysti kysyä, että jos Emil pelaa tänään nelurinkin, niin kumpi teistä Patrikin kanssa jää pois? Mutta en kysy, sillä sinuunhan me luotamme ja olet ykkösmies nelurissa!

  Taisipa olla Wilma Murto, joka sanoi, että parasta mitä urheilussa voida saada, on mahdollisuus. No nyt teillä on mahdollisuus ja aika iso semmoinen. Itse voin ihan hyvin sanoa, että mitä mä Malagas, viihdyn hiton hyvin himas. Mutta teidät kyllä erittäin mielelläni Malagassa näkisin!

  • Hienosti kyllä hoitibat kaksinpelimiehey tonttinsa Kroatiaa vastaan. Yhtään en panisi vastaan vaikka tekisivät saman tänään 😁

   Jos ratkaiseva neluri pelataan, niin eiköhän peluutusta siihen katsota ihan viimeiseen asti. Niin kuin tähän mennessäkin.

 • Onnea joukkueelle upeasta voitosta! Kroatian nuoresta kaverista varmasti vielä kuullaan, sen verran kova poika oli palauttamaan ja liikkumaan. Lisäksi kahden ekan erän ajan helppojen virheiden määrä oli poskettoman alhainen, mikä lyöntivarmuus.

  Nelurissa oli taas todella kova kaksikko vastassa, joten kaikella tapaa tiesi että hankala matsi tulee. Mielestäni Patti pelasi ja palautti paremmin toisessa erässä, joten hänelle ainakin tuo vaihto toimi. Ja jos oikein muistan, niin siirryit pelaamaan tuota ykkösruutua ”kokopäiväisesti” muutama vuosi sitten kun löit hynttyyt yhteen Lloydin kanssa..? Oli miten oli, niin latauksen kannalta eilinen peli oli varmasti tosi haastava ja tutumman parin kanssa tilanteen käsittely ja latauksen luominen olisi ehkä ollut erilaista. Noh, tänään voi totta tosiaan olla aika erilainen tilanne käsissä kun kolmanteen matsiin päästään! Tsemppiä siis Harri sinulle, ja koko tiimille!

  Ainiin, ensi viikkojen ohjelmaankin oli näköjään tullut pieni muutos kun pelaatte ensin Lloydin kanssa Ranskassa challenger-kisan ja sitten Astanaan. Ette ilmeisesti halunneet lähteä Kiinaan pelaamaan jompaa kumpaa 250-kisaa ennen Astanaa? Vai ilmeisesti vaan logistisesti paljon järkevämpää kuin suhata Kiina-Kazakstan-Kiina väliä?

  • Prizmic oli kyllä tosi kova pelimies, vaikka vielä onkin juniori-ikäinen. Ihmettelisin jos ei nouse ainakin ATP-tasolle piakkoin.

   Mitä neluriin tulee niin vähän kaikkea on nyt Pattin kanssa kieltämättä kokeiltu, mutta murtopalloja ei ole vieläkään saatu. Kai se täytyy vähän peiliinkin katsoa, mutta harmillisesti tuntui että aina vain toinen meistä palautti hyvin kerrallaan. No, se on uusi päivä tänään!

   Ja tosiaan kisaohjelmaan tuli vähän muutoksia. Niistä enemmän seuraavassa kirjoituksessa.

 • Tämän viikonlopun jälkeen ei varmaan tee hetkeen mieli kuunnella torvisoittokuntaa. Näin kotikatsomossakin puhkupillimusiikki soi korvissa viime yönä!

 • Hienot kaksarit. Ruusulta mahtipeli, syötöille erityiset propsit ja Ottokin sai ykkössyöttönsä sopivasti kuntoon viimeiseen syöttövuoroonsa. Nelurissa tykkäsin siitä, että pelasit kakkosen takia. Vastustajilla oli hyvä ilmeet, kun miettivät, miten tässä uudessa asetelmassa pitäisi tehdä, kun vastauspelillisesti umpituttu vastustaja olikin väärässä ruudussa? Alun rystyvastaus pitkin linjaa oli vaivattoman näköinen. Tuota vaihtoa voisi kokeilla Glasspoolinkin kanssa, toisi uutta raikkautta peliin ja vastustajille uutta päänvaivaa. Patrik on ollut mahtava molemmissa peleissä, syöttö kompensoi pienet lyöntivirheet. Vastauspeliin pientä terävyyttä, niin hyvältä näyttää.

  • Hienot oli kaksinpelit Kroatiaa vastaan. Nelurissa vielä pientä hakemista, mutta katsotaan miten käy peluutuksen kanssa tänään.

   Ja onhan tuo palautusruutujen vaihto joskus toiminutkin. Itselle enemmän haasteita aiheuttaa itse asiassa kaikki muu kuin palautus. Liikkuminen, sijoittuminen ja lyöntivalinnat ovat ”väärässä” ruudussa pelatessa aika hakusessa…

 • Hieno voitto Suomi-tiimiltä, onneksi olkoon!! Kyllä oli teidänkin peli-ilmeenne parempi kuin eka päivänä, vaikka vähän itseäsi ruoskitkin vaisuudesta. Kun on tietyllä tapaa merkityksetön ottelu, voi olla vaikeampaa löytää ihan terävintä iskua. Kokonaisuuden kannalta varmaan kuitenkin hyvä, että päädyit pelaamaan tämänkin matsin; tuli ainakin lisää näkemystä seuraavan ottelun sommittelemiseen, kenen kanssa sen sitten pelannetkin. On kyllä sellainen tunne, että….. tästä ei olis Malagaan kuin neljän tunnin ajo…
  Tuokaa tänään kentälle parhaat lyöntinne ja antakaa palaa, Litmasella tai ilman!!!

  • Jep, nyt on jätettävä eilinen taakse ja laitettava kaikki peliin Malagan matkaa varten. Vamos!

 • Mielestäni oli hyvää harjoittelua sinulta ja Patilta tuo eilinen ottelu. Erityisesti Patille hyvää harjoittelua palautusten kanssa. Katsoin sitä mielelläni. Olihan teitä vastassa kokeneet pelaajat. Lykkyä tykö tähän päivään. Tärkeintä on matka, ei päämäärä. Näin on elämässäkin.

 • Hollantia sekä Kroatiaa vastaan Otolle voitot, nelurista tappiot ja ero tappiollisen ja voitokkaan maaottelun välillä Emilin peleissä. Toivottavasti USA:ta vastaan tulee voitto myös nelipelisarakkeeseen ja pääset voittamaan Krajicekin taas. Muista nauttia pelistä, tsemppiä!

  • Olisihan se makeaa USA tänään kaataa. Rennosti, nauttien ja piste kerrallaan kohti Malagaa. 💪

 • Vasuri ykkös vai kakkosruutuun? Itse aina vasurille ehdottanut ensisijaisesti ykkösruutua: kämmenet keskellä. Tämä tietysti oletuksella että kämmen on se vahvempi puoli. No McEnroekin pelasi vaihtelevasti kumminkin päin, joten kaipa se riippuu parista ja tilanteesta!

 • ONNEA!!!! SUOMI _ USA 3-0 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! =DDD

  Hyvä almost ”kotimatkaa” marraskuussa MALAGAAN! =)

 • Congratulations on a historic win for Finland . Into the Final 8 in Malaga !!!!!!!!!!!!!!

 • Upea tennispäivä suomalaisittain. Neluriin ns. ”Patrikin vaihto” yllätti, mutta Kaukovalta (en hänen pelaamistaan ollut aiemmin nähnyt) oli iloinen yllätys tarkkoine ja kovine syöttöineen ja myös hyvää palauttamista, verkkopeliä ja reaktiota saatiin häneltä(kin) nähdä. Nelurinkin voitto oli hieno lopetus upealle viikolle. Onnea Malagaan!

Comments are closed.