Davis Cup Suomi – USA 3-0 (teksti päivitetty)

Aivan mielettömät Davis Cup -esitykset jatkuvat, ja paikka Malagaan on totta! Kaksinpelimiehet tekivät sellaisen urotyön, että pääsimme debytantti Patrik Kaukovallan kanssa pelaamaan nelurinkin flow-tilassa kaataen kaksi top5-rankingin vastustajaa. Fiilikset ovat luonnollisesti aivan tapissa koko joukkueen kesken, sillä onhan tämä matka ollut ihan uskomaton. Suomi on tenniksen MM-kisoissa jo kahdeksan joukossa!


Olipahan päivä, vaikea on kaikkia tuntemuksia edes pukea sanoiksi. Moni odotti Suomen pelaavan ensikertalaisena Davis Cupin lohkovaiheessa pari hyvää ottelua, mutta harva oikeasti uskoi, että lento kantaa seuraavaankin vaiheeseen, kahdeksan parhaan joukkoon. Kaksinpelimiehemme olivat tällä viikolla sellaisessa tikissä, että ranking-sijoituksilla saattoi pyyhkiä lattiaa, ja kun olosuhteetkin tuntuivat suosivan joukkuettamme, niin tulosta tuli. Ja toki myös lähes kotiyleisön edessä pelaamisen tunnelma auttoi valtavasti.

Otteluiden aikataulu oli tänään sama kuin aikaisempina päivinä eli Otto pääsi aloittamaan McDonaldia vastaan. Saavuin itse tällä kertaa kentille vähän edellispäiviä myöhemmin vasta juuri avajaisseremoniaa ennen, ja vaikka bollasinkin Patrick Kaukovallan kanssa Oton ensimmäisen erän aikana treenikentällä, niin ehdin kyllä nautiskella Oton edesottamuksista ihan tarpeeksi sen jälkeenkin. Huikea venyminen Otolta sisälsi muun muassa kaksi pelastettua ottelupalloa, mutta olipahan voitto sitten sitäkin ansaitumpi. Emilin kanssa tuuletimme isosti pukuhuoneen puolella ottelun ratkettua, mutta itse maaottelun voitto oli vielä kaukana.

Mutta onneksi ei jäänyt Emilkään päivän vireessä yhtään vajaaksi, päin vastoin. Tommy Paulia vastaan pelatussa ottelussa hieman tahmeasta alusta huolimatta Emil kiri ensimmäisessä erässä rinnalle ja tie breakissa ohi. Toisessa erässä ratkaisu tuntui tapahtuneen 4-3 -tilanteessa, jossa pitkän gamen jälkeen Emil onnistui murrossa ja sai seuraavassa omassa syöttövuorossaan jo kolme ottelupalloa. Itsekin juoksin pika pikaa kentän laidalle katsomaan ratkaisuhetkiä, mutta Paul otti vielä vastamurron kaventaen tilanteen 4-5:een. Vaan mitä vielä, Emil mursi seuraavassa gamessa vastustajan syötön puhtaasti, ja niinpä varmistui Suomen voitto USA:sta. Koko joukkue juoksi kentälle riemuitsemaan ja juhlat olivat valmiina alkamaan.


Vielä tuossa vaiheessa ei ollut selvää, että nelinpeli piti joka tapauksessa pelata, mutta kun se selvisi, oli Patrick (Kaukovalta) todella innoissaan, enkä minäkään tietenkään tilaisuudesta kieltäytynyt. Toinen Patrik eli Niklas-Salminen voi tänään hieman huonosti, eikä hän ollut pelikunnossa, mutta onneksi joukkueessamme riittää syvyyttä. Ja mikäpä siinä ol rennosti pelatessa vielä yksi matsi huippufiiliksillä varsinkin, kun vastaan saatiin maailman ranking numero 1 Krajicek ja tuore US Open voittaja Ram ranking-sijalta 5. Ja aikamoinen matsi tuosta saatiin myös aikaiseksi.

Ensimmäisessä erässä edettiin tuttuun tapaan ilman murtopalloja aina tie breakiin asti. Patrik pelasti ensimmäisen eräpallon 5-6 -tilanteessa upealla palautuksellaan, mutta tällä kertaa syöttöni yskähti pahaan paikkaan 6-7 -tilanteessa, kun kakkonen jäi verkkoon. Toisessa erässä tuntui alussa siltä, että jenkit olivat vähän niskan päällä varsinkin minun syöttövuoroissani, mutta Patrickin hieno verkkopeli ja hyvä venymiseni syöttövuoroissani riittivät kuitenkin pitoihin. Tie breakiin edettiin taas kerran, mutta tällä kertaa oli meidän vuoromme olla terävämpiä ratkaisupaikoissa. Smashini 4-4 -tilanteessa oli maailmanluokkaa, vaikka kaaduinkin sen perään kentän pintaan nilkan hieman annettua periksi, ja Patrick pelasi seuraavaan pisteeseen mahtavasti palautuksensa jälkeen. Ensimmäinen eräpallo ei tuonut tulosta, mutta 6-5 -tilanteessa ykkössyöttöni oli tarkka, eikä Ram saanut sitä enää takaisin.

Koska kyseessä oli merkityksetön ottelu, pelattiin nelurin kolmas erä match tie breakina. Ja sehän meille sopi. Patrik missasi 0-1 -tilanteessa ykkösvolleynsa, mutta otti sen jälkeen 1-2 -tilanteessa minibreikin takaisin hienolla palautuksellaan. Tuon jälkeen edettiin tasatahtia kaikkien syöttäessä kliinisen tarkasti, kunnes 6-6 -tilanteessa astuin esiin pelaamalla mahtavan palautuspisteen päättäen sen verkolta erinomaiseen lentolyöntiin. Perään kaksi huippuykköstä ja taululla luki 9-6 sekä ”Match point Finland”. Ensimmäiset kaksi ottelupalloa Krajicek selvitti ykkössyötöillään, mutta 9-8 -tilanteessa Patrick antoi ykkössyöttönsä palaa mitään varmistelematta, minkä perään minulla oli helppo työ hoitaa pallo verkolta tyhjään kenttään ja laittaa Suomen voitonjuhlat todenteolla käyntiin.


Koko joukkue kerääntyi pitkäksi aikaa kentälle antamaan haastatteluja, ottamaan valokuvia ja kiittämään yleisöä, ja kyllähän tuo oli kaikki täysin ansaittua. Olimme tehneet mahdottomasta mahdollisen. Oton ja Emilin kaksinpelitilasto viikon ajalta oli suorastaan mykistävä, ja kun vielä minulle ja Patrickille osui voitto viimeisessä nelinpelissä, niin eipä viikko olisi voinut paljoa paremmin sujua. Riemua ja iloa oli joka puolella.

Tämän päivän neluri noudatti sinänsä tuttua kaavaa, että syötönmurtojen ottaminen tällä nopealla alustalla osoittautui aika mahdottomaksi. Jos totta puhutaan, niin pelasin viikon aikana yhteensä seitsemän erää nelinpeliä, eikä palautusvuoroissa ollut kertaakaan edes murtopalloa. Aika käsittämätön tilasto tuo. Mutta eipä toisaalta meidänkään syöttöä tänään Patrickin kanssa murrettu, ja kun tie breakeissa olimme ensimmäisen erän jälkeen rautaa, niin kyllähän voitto näinkin maistuu. Varsinkin kun siis vastapuolella oli kokemusta niin kentällä kuin valmennusosastolla muun muassa Bryanin veljesten muodossa.

Ja erityisen iloinen olen Patrickin puolesta, sillä hän oli joukkueessa mukana alustavasti lähinnä viitospelaajan roolissa, mutta kun käsky tänään kävi, niin mies pelasi uransa ensimmäisessä Davis Cup -ottelussaan lähes täydellisesti. Hän halusi pelata, halusi taistella ja halusi voittaa, ja mikä parasta vielä onnistui siinä. Kuinka moni muu voi sanoa voittaneensa maailman ykkösen ensimmäisessä Davis Cup -ottelussaan? Eivätkä jenkit todellakaan mitenkään puolivaloilla pelanneet, päin vastoin he halusivat ihan yhtä lailla voittaa kuin mekin.

Kyllähän tämä viikko Splitissä oli kaiken kaikkiaan yksi Suomi-tenniksen hienoimpia, ja myös omalla urallani varmasti maajoukkueuran hienon kokemus. Spontaaneja onnenkyyneleitä on viimeksi tirautettu Pariisin mastersissa viime vuonna, kun Torinon paikka varmistui, mutta tänään fiilikset olivat yhtä lailla tapissa. Yleisön tuki, joukkueen yhteenkuuluvuus ja lopun venyminen olivat jotain ainutlaatuista. Mahtavaa Suomi.


Oma kausi kuitenkin jatkuu tästä vielä jonkin aikaa ennen marraskuun lopun Malagan reissua, ja heti sunnuntaina aamuna onkin taas lentämistä tiedossa. Seuraava kisani ensi viikolla on hieman alustavasta suunnitelmasta poiketen Ranskassa St. Tropezissa pelattava 125-pisteen Challenger, sillä totesimme Lloydin kanssa sen olevan parempi vaihtoehto kuin Kiinaan edes takaisin lentäminen. Yhteispelimme kaipaa hieman vielä lisää matseja alle ennen loppurutistusta, joten aloitamme siis CH-tasolta ennen kuin siirrymme viikon päästä ATP250-kisaan Astanaan ja sieltä sitten ATP1000-kisaan Shanghaihin. Edelleen on kautta sen verran jäljellä, että kaikki on mahdollista, joten otetaan tältä viikolta kaikki ilo ja itseluottamus taas mukaan, ja jatketaan kohti kovaa menestystä myös Lloydin kanssa. Vamos!

64 thoughts on “Davis Cup Suomi – USA 3-0 (teksti päivitetty)

 • Kyllä te melkoisen urotyön teitte,kaikki viisi, vai kuuluisiko mieluummin sanoa koko tiimi, koska tämä on todella suurta! Uskoisin sinunkin riemuitsevan kaksinpelimiestemme onnistumisista yhtä paljon kuin neluriosaston tekemisistä, vaikkakin tämänpäiväinen Kaukovallan kanssa tuli aika lailla puskista. Bravo!
  Paluu leipätyöhön Lloydin rinnalla tässä eniten kiinnostaa kuitenkin. Näköaloja?

  • Kyllä Davis Cupissa riemuitsee ihan yhtä paljon jos ei enemmän muidenkik tiimikavereiden voitoista. Kovia ukkoja täynnä koko joukkue.

   Ja Lloydin kanssa pelit jatkuu hyvillä fiiliksillä kohti kauden loppua. Kyllä tästä hyvä tulee vielä silläkin saralla. 💪

 • Isot onnittelut koko joukkueelle ja sinullekin erikseen. Nyt odotetaan marraskuuta kuin kuuta nousevaa, mutta onpa kiva, että pelaat tässä välissä niin on jotain mihin keksittyä liialta odottamiselta. Tsemppiä peleihin.

 • KIITOS KOKO JOUKKUEELLE! Olihan hienoa olla paikanpäällä todistamassa vuoden urheilutekoa! Marraskuussa Malgaan!

  Ja kiitos itsellesi kun ehdit pari sanaa vaihtaa ”kättelemään tulleen tuntemattoman mieshenkilön” kanssa. Toivottavasti pelit, blogit, kommentoinnit ja nämä hienot voittotunnelmat jatkuu ainakin seuraavat 4 vuotta!

 • Olipa hieno lopetus ja pelivire tuntui olevan kunnossa pelaajasta riippumatta; mieletön syvyys löytyy näinkin nuoresta maajoukkueesta!

  Nyt tuntui joka osa-alue olleen edellisiin nähden piirun verran terävämmällä tasolla, koska vastustaja ei tosiaankaan näyttänyt tulleen läpsyttelemään, vaan voittamaan, jotta pitkä kotimatka olisi edes vähän siedettävämpi. Osoitit erinomaista johtajuutta ja tuo ”nilkkaharhautus”-smash taisi viimeistään katkaista vastustajan kamelinselän.😅👍

  Tsemiä seuraaviin koitoksiin, eiköhän nämä suoritukset siivitä hyviin lopputuloksiin myös jatkossakin!

 • Jäbät tekee suomalaista tennishistoriaa!!! Jos kausi Lloydin kanssa on ollut vähän alavireinen, niin muuten tämä vuosi on ollut kyllä sinulle erinomainen ja antoisa. Tämän viikon noususuhteiset pelit Splitissä olivat kyllä ylivoimaisesti kovinta joukkue-esitystä mitä tenniksessä olette esittäneet. Kiitos näistä ikumuistoisista hetkistä teille kaikille! Otto oli maaginen. Emil nousi omalle tasolleen. Patrick K tuli saranapuolelta sisään ja näytti potentiaalinsa. Sinulla varsinaiset smash- ja volleytreenit erityisesti tässä viimeisessä pelissä. Sama tahtotila päälle Lloydin kanssa loppukauden aikana. Malaga odottaa 💪.

  • Malaga odottaa! On tosiaan tällä kaudella mennyt kaikki perusnelurin ulkopuolella aika täydellisesti. Davis Cup, sekaneluri ym. Ja kyllä se Lloydin kanssa se paras virekin vielä varmasti löydetään. 💪

 • Aika makean tweenerin heitit pelissä! Varmaan aika mahdoton paikka nelurissa saada pistettä niillä, mutta loisto yritys! Tuleeko ikinä harjoiteltua noita?

  • Oli kyllä hyvä tweeneri ja lähellä oli mennä lobbina Krajicekin yli, mikä oli tarkoitus. Melkein joka treeneissä noita tulee yksi hassuttelumielessä lyötyä eli ei se vahinko ole, että matsissakin onnistuu. 😉

 • Sanaa ”uskomaton” käytetään vähän liiankin herkästi yllättävien voittojen jälkeen, mutta tähän se sopii paremmin kuin hyvin. Otto 3/3 voittoa, USA kaatuu 3-0, Suomi 8 parhaan joukkoon… USKOMATONTA! Onnittelut koko tiimille!

  Ja hienoa myös, että tennis alkaa saada ansaitsemaansa näkyvyyttä mediassa, ja myös blogisi noteerattiin näkyvästi Hesarissa.

  • Uskomatonta totta tosiaan! Eikä ole vahingossa tenniksen kiinnostus Suomessa nousussa. 💪

 • Huhhuh mitä venymistä! Mahtavaa!

  Kaukovalta kyllä näytti paikkansa. Siinä missä Patti syötti murhaavasti, mutta muuten oli turhan anteeksi pyyntelevä, liian isoissa saappaissa, ei ahnaasti tullut verkolle tappopaikkoihin, ohittanut vastustajia verkolla jne. Emil nelurissa mielestäni lyönyt hyvin, mutta kaksinpelaajana, nelurimuuvit puuttuu. Kaukovalta tuntui olevan koko paketti, oikea nelurimies, kuin Henri Kontisen pikkuvelipuoli. Toivottavasti Kaukovaltaa pelutetaan nelurissa jatkossakin!

  • Juuri näin! Terävää ja tarkkaa tekemistä kaukovallalta, ja hyvä tekemisen asenne. Jatkossakin neluriin!

  • Kaukovalta on tosiaan ihan kunnon pelimies. Neljä vuotta yliopistotennistä jenkeissä oli hänelle erinomainen veto (mm. koko USA:n yliopistomestaruuskisoissa Patrik oli nelurissa finaalissa, mikä on erittäin kova suoritus), ja kyllähän tuolla pituudella syöttö on melkoinen ase. Upea nähdä hänen tekevän nyt todellisen satsauksen ammattikentillä, ja olihan jo hänen viime viikon 15k ITF-kisan voitto osoitus siitä, että potentiaalia on.

 • ”Cha cha cha cha cha cha cha” 🥳🎶 I’m certain that was the biggest and best celebration ever of winning a dead rubber. 😁🕺 But be in no doubt, Ram & Krajicek were up for it and put in a 100% effort. Your partner Patrick was truly inspired. 🦸‍♂️ The commentators said you’d never think there was 795 places between him and Krajicek. I hope he uses this experience and kicks on from here. 👊

  I’m sure you were aware of the talent Otto has but to the rest of the tennis world he was a revelation. 💥 Emil said in his interview after the match that he still wasn’t feeling great at the beginning of the week but yesterday he was magnificent and absorbed everything Paul threw at him. To break to love having had 3 MPs on his own serve was incredible. 😎

  The Finnish supporters were magnificent throughout the week. 👏 I’m sure flights to Malaga at the end of November are already fully booked.

  What a month September has been for you. 💥

  • Haha, celebration after celebration 🥳 Who cares if it was a dead rubber, everybody on court really wanted to win that. And what a moment for Patrick too! Let’s do it again in Malaga!!

 • Tätä oon odottanut 45 vuotta, hieman kateellisena ruotsalaisille, mutta toki heitä aina kannustaen. Huima suomalaistiimi on koossa, ja kaikilla on realistinen mahdollisuus nousta vielä korkeammalle.

  Kauko pelasi loistavasti. Hyvä sörvi ja lentsikka, nopeat kädet … Olisiko jopa iskenyt itsensä pelaavaan kokoonpanoon 🤔

  Harrin tekeminen on niin korkealla tasolla, että huippuotteisiin on jo ehtinyt tottua. Slämi-voitto ja myös eilinen nelurivoitto maistuvat makealle. Aivan väärin sitä dissataan ”merkityksettömäksi”. Maailmanluokan jenkit halusivat voittaa, vaan Kauko ja Harri vetivät pidemmän korren. Todella merkityksellinen voitto DC-jatkolle ja Kaukolle ja Harrille, erikseen ja yhdessä!

  Tää menestys on mahtavuutta! Pelaajille erityisesti, mutta myös meille ”lahkolaisille”. Vamos!

  • Ruotsia on toden totta totuttu näkemään Suomea enemmän Davis Cupin finaalipeleissä, mutta josko se nyt olisi aikakauden vaihtuminen kyseessä. Ainakin meidän joukkueellamme on siihen kaikki kyky olemassa. Nuorta ja kehittyvää porukkaa jengi täynnä. Huikeaa!

 • Jihuuuu!!! Kyllä olitte maagisia koko jengi. Toki oli toiveita, olipa pientä aavistustakin, että Malagan matkaa voisi alkaa suunnitteleen… Mutta. Että. Te. Todella. Teitte. Sen! Ihan yhtäkkiä en muista tällaisia fiiliksiä olleen; kaksi päivää olen ollut melkein pois tolaltani. Ja kuinka te viimeistelitte kokonaisuuden ns. merkityksettömässä ottelussa! Krajicek varmaan elätteli toiveita pienestä revanssista Harri Grand Slam Heliövaarasta, mutta ei onnistunut ei. Entäpäs Kaukovalta; en ole koskaan nähnyt hänen otteluitaan, mutta ihan varmaa on, että jatkossa tulen näkemään, hänhän oli huikea, ja vielä tällaisessa paikassa! Lämpimät onnittelut, ja myös kiitos teille kaikille, valmentajia, fysioita ja keitä teitä siellä olikaan, unohtamatta. Tästä on äärettömän hyvä jatkaa seuraaville pelikentille. Jokainen seuraava peli on tietysti uusi taisto, mutta tehän olettekin Finnish Fighters!
  PS. Olen katsellut Oton challenger pelejä tiiviisti jo pidemmän aikaa, ja välillä hermostunut hänen mailan paiskomisiinsa ja lössiksi lyömisiinsä. Mutta nythän kentällä on aivan uusi mies! Mentaalipuolella on otettu isoja steppejä parempaan, ja Otto toipuu nykyään turhautumishetkistä nopeasti. Enää ei olla pelkkien tykkisyöttöjen varassa.

  • Wau, kiitos! Ihan rehellisesti sanottuna vähän epätodelliselta se Malagan paikka minustakin etukäteen tuntui, mutta kyllä kelpaa tässä olla väärässä. Hyvä Suomi!

 • Jestas!
  Oli upeeta olla Splitissä todistamassa tämä todeksi. Kiitos!
  Vetää vähän sanattomaksi, täytyy sulatella.
  Tulee mieleen jääkiekko ja vuosi 1995!!

  • Kyllä oli Splitissä upea tenniskarnevaali. Ei siinä edes lopulta haitannut isomman yleisön puuttuminen, saatiinpahan Suomi-porukka sitäkin isommin kuuluviin! 🇫🇮

 • Valtavan isot onnittelut koko joukkueelle! Minä viihdyn edelleen himas, mutta teidän todellakin kuuluu olla Malagas!

  Jos jäi perjantaina hollantilaisten piikki käyttämättä, niin voisitte oikeastaan korvaukseksi seuraavalla reissulla tarjota Otolle yhden päivän ajan kaiken, mitä hän keksii pyytää. Painoi semmoisen viikon, että ei paremmasta väliä ja maalasi samalla melkoista tulevaisuudenkuvaa. Tietysti Emilkin säesti upeasti, mutta häneltä noita on jo totuttu näkemään.

  Nelurin alussa ihmetytti, että miksi koko ottelu pelataan ja vielä enemmän, että miksi sinä pelaat. Patrikin huonovointisuus selittää tietysti jälkimmäisen asian. Vähän oli pelko, että tulee kolmas tappio putkeen ja kunhan et vaan itseäsi satuta. Ekan erän lopettava tupla ei mieltä ylentänyt ja kun toisen erän lopussa vääntyi nilkka, niin riemumieli vaihtui kyllä synkkyyteen. Onneksi nousit ylös ja vaikutti, että päästiin säikähdyksellä. Mutta mitä nilkka sanoo aamulla?

  Lopulta nelurikin kääntyi suureksi riemuksi ja on kyllä ihmeteltävä, että mikä mies tämä Kaukovalta on? Samaa varmaan ihmettelee Krajicek/Ram-pari! Kentällä on maailmanlistan ykkönen ja kaksi viime viikonlopun mestaria sekä yksi Patrick Suomesta. Aika jäätävä esitys siinä paikassa. Olihan hänelle hyvin tukeva ja luotettava pari, mikä tietysti helpotti paljon. Lopputuloksena oli voitto todella kovasta parista ja vielä kiistämättä pelaamalla heitä paremmin. Melko positiivinen ongelma tässä kuitenkin nyt syntyi. Mikä se Suomen nelinpelipari jatkossa on?

  Varmaan osallistuminen ensi viikon kisaan tai meneminen kotiin, oli taas melkoisen puntaroinnin paikka. Automaattisesti oletin, että menet kotiin ja hommat jatkuu Astanassa, mutta eihän homma ole Lloydin kanssa täydellisesti toiminut, joten varmasti sitä on syytä hioa. Jos se vaatii välissä käymistä challenger-kisassa, niin mennään sitten sitä kautta. Aivan upeita saavutuksia on tähän syyskuuhun mahtunut, mutta voittoja Lloydin kanssa tämä kauden loppu vielä huutaisi.

  Kiitos näistä erityiskokemuksista välissä ja tsemppiä matkaan ”perus”kokemuksien hankintaan Lloydin kanssa. Mukana matkassa olemme me tuhannet (ja tuhannet) seuraajat!

  • Olipa tosiaan uskomaton viikko. Oton ja Emilin esitykset eivät jättäneet ketään kylmäksi, mutta ei tuo kyllä ollut hassumpi debyytti Patrickiltakaan. Ihan mieletöntä!

   Nyt vaan sama hurlumhei käyntiin Lloydinkin kanssa niin hyvä tulee 💪

 • Onnea Harri koko joukkueelle hienon historiallisen Davis Cup:n voitosta, ja vielä USA:sta, jossa tämä tappio herättää todella paljon närää! Mutta hieno päätös nelurissa , jossa Patrick K tuli ”from nowhere” , otti paikkansa ja pelasi todella hyvin (erityisesti hieno verkkopeli ja ”brutal” syöttö). Toivottavasti pääsette kentälle jatkossa jatkamaan hyvin alkanutta neluri tarinaa. Lopuksi pitää sanoa että matchbreak:ssa 6-6 tilanteen jälkeen olit kyllä kentän kingi .

  • Patrick from nowhere näytti maailman ykkösille vähän syöttämisen laatua. Onhan se hurjaa. Ja kohtuullisen hyvin pelasivat Otto ja Emilkin 😁

 • Suomen tennishistorian (tähän saakka) hienoin päivä!! Piti mennä välillä toiseen huoneeseen jännittämään ja sykemittari onnitteli minua hyvästä suorituksesta 😀

  Illalla tulikin sitten jo varattua reissu Malagaan!

 • Olipas näytelmä! Käsikirjoitus ja Ohjaus Jarkko Nieminen.
  Todella kova suoritus kaikilta.
  Kaikki maat Malagassa ovat voitettavissa tällaisella pelillä.
  Paljon Onnea matkaan!

 • Ilon kyyneleiden läpi luin aamulla blogiasi, mikä täydellisen upea päivä olikaan! Onneksi eilen ei ollut muita kotona, olisi voinut olla vaikea selittää, miksi pitää kahdeksan tuntia putkeen tuijottaa läppärin näyttöä ja aina välillä takoa niin hirveän lujaa niitä sohvatyynyjä 😀

 • Aivan älytöntä kyllä!! Kaukovallan kanssa yhteispeli ja meno oli kohdillaan. Miten ois valmistautumisdubbeli Helsingin Challengerissä hänen kanssaan ja sen myötä timanttinen neluripari Malagaan! 😀

  • Ei hassumpi ajatus ollenkaan. Vai onkohan Patrick jo sopinut yhteispelit Emilin kanssa Taliin? 🤔

 • Hienoa, suuri kunnia suomalaisuudesta taas kerran. 🙏 Paljon onnea!
  Nyt sitten Tsekkiä tai Kanadaa pataan marraskuussa ja todellakin päätyyn asti.
  Liput Malagaan viikoksi otettiin välittömästi kun Emilin peli loppui.
  Nyt vaan menestystä loppukauteen ja terveyttä, että saadaan tämä tarina loppumaan maagisen hienosti.

  • Oikein! Malagassa tunnelma varmasti vähintään yhtä hyvä kuin nyt Splitissä 🇫🇮💪

 • ei se voitto, vaan murskavoitto 🤩🥳😎 häpeäkseni myönnän, että alkuviikosta hieman hymähdin kapteeni niemisen puheille some-videoilla, että kaikki mahdollisuudet on Malagaan 🙈 mutta te näytitte, että kaikki on mahdollista!!! rankingit olivat nyt aivan sivuseikka, sillä kaikki pelaajat syttyivät erityistavalla. ja kunpa kaikki saisivat saman liekin päälle myös tavallisissa ATP/challenger/ITF matseissa, niin kohta suomella on useampi pelaaja satasen sisällä, ja vieläkin pienimmissä luvuissa. ei ollut puhdas kolmen kokonaisvoiton tuloskaan kaukana, hollanti oli niin vähästä kiinni.

  voiton varmistumisen lisäksi toinen viikon kohokohta oli kyllä nähdä kaukovallan pelaavan 😲 hänen peliään en ollut koskaan nähnyt, mutta voi pojat mikä lupaus suomi-tennikselle 👊 patrickia ei paljoa näyttäny jännittävän, että vastassa oli ukkoja, joiden kanssa ranking-ero oli >700. 😅 kyllä on USA:lla sulattamista tässä. toivottavasti ehditte vielä treenata yhdessä Malagaa silmällä pitäen 🎾 spekulaatiot käyvät kuumina, että kenet saat siellä seuraksesi 😉

  mahtavaa myös, miten paljon suomi-tennis on saanut näkyvyyttä. voiton varmistumisen jälkeen davis cup oli hesarin ykkösuutinen, ja vielä aamullakin melko korkealla 🎾 vielä kerran onnea ja kiitos koko suomen joukkueelle 💕

  p.s. vähän vielä voisi harmitella tuota kroatiaa kisapaikkana ja yleisön vähäisyyttä. jotain tälle konseptille on pakko tehdä, ei voi olla mitenkään kannattavaa pelata 1/5 täysille katsomoille.

 • Hieno nähä että osaatte myös ”nöyrtyä” challenger turnaukseen, huonoimmat siellä on varmasti aika kuraa mutta löysäilyyn sielläkään edes teillä ei ole juurikaan varaa, enkä sano et kenenkää tuplaparin voitto challengerissä olisi varma! Tsemiä kisoihin. Odotan innolla blogipäivitystä mitä kuuluu sun lämmittelyrutiineihin ( venyttelyineen kaikkineen)

  • Jep, ei CH-tasolla tosiaan mitään heittopusseja tule vastaan. St. Tropezin kisassakin mukana laskujeni mukaan 7 paria, jotka olisivat olleet tällä viikolla pääsarjassa myös Kiinan ATP-kisoissa eli samoja ukkoja.

 • Se nilkan aamupäivitys olisi ollut kiva varmistukseksi saada.

  Samaan hetkeen on vielä todettava, että hieman harmituttaa, kun lukee kommentteja, että heti homman varmistuttua varattiin matkat Malagaan. Itse kun ilmoittaisi perheelle, että isi on marraskuussa viikon Malagassa, niin samalla voisi kertoa, että ei muuten syödä marras-joulukuussa ja joulu on peruttu ainakin tänä vuonna. Sen verran huikeat olisi kustannukset töissä poissaolosta, matkoista, majoituksesta ja muusta.

  Anteeksi avautuminen ja olen kyllä onnellinen jokaisen puolesta, joka tuollaiseen elämykseen mukaan pääsee. Onneksi YLE välittää. =)

  • Nilkan kunto unohtuikin päivittää, kunnossa on! Istuin oikein joukkueemma lääkärin vieressä lentomatkan ja tsekattiin jalka erittäin huolella.

   Ja onhan tuo totta, että Malagan matka ei varmasti ole halpaa lystiä. Toivottavasti saadaan ensi vuonna taas kotimatsi helmikuulle niin pääsee vielä isompi yleisö paikalle. Ja YLEn kautta sitten loput 💪

  • Älä Mestari harmittele kauempaa. Kyllä tennis on myös erittäin hyvä telkkarilaji; näkee joka pisteen jopa toistettuna. Ja nyt viimeistään tuli todistettua, että jännitys, tunnelmat ja tunteet kotikatsomossa voivat olla tosi vahvoja.

 • Aurinkoiset Onnittelut Finland tiimille ja tsemppiä Malagaan! Aivan uskomatonta että tie vie teidät sinne ja saitte USAn tiputettua 3-0. Oton kehitystä olen seurannut melkein 19 vuotta (LOI) kun ensimmäisen kerran näin hänet 3 vuotiaana äitinsä kanssa lyömässä palloa Hyvinkäällä! Hän todellakin pisti uransa tähän asteista parasta tällä viikolla! Emil pisti myös parastaan tiistain jälkeen. Patrick Niklas-Salmisen sairastumisesta johtuen saatiin nähdä Patrick Kaukovalta joka myös pelasi uskomattoman hyvin maailman top pelaajia vastaan jotka todellakin halusivat voittaa; se on varma! Kaukovaltaa olisi Suomen fanit päässeet näkemään Hyvinkäällä ITF-15 matseissa elokuussa ja onneksi pääsinkin paikalle todistamaan hänen ja Esa Vasan nelurin mestaruus! Toivotaan että tämä teidän tiimin menestys tuo enemmän kiinnostusta katsojille ihan Suomessa pelattaviin kisoihin ensi vuonna! Olisitpa nähnyt katsojamäärän Mölkyn MM kisoissa Hyvinkäällä samaan aikaan verrattuna ITF-15 kisoihin! Ensi vuonna saisi olla toisin päin! Ja muutenkin toivotaan lisä innostusta nuorille pelaajille sillä tenniksen peluu on ihana laji harrastaa koko elämän! Hyvää syksyä sinulle ja jatkoa peleissä!

  • Kiitos! Olihan Oton esitys tilanne huomioon ottaen aika jäätävä. Eikä pelanneet muutkaan tiimistämme kehnommin. 😉 Kyllä tästä väkisinkin tenniksen näkyvyys nousee 💪

 • Onnea Vuoden joukkue! 🫶🏼

  Irtosiko USA:n tiimiltä erityisempiä kommentteja Suomen tiimin suuntaan ottelun aikana/jälkeen, Oton taso taisi yllättää ja hahmottivatko kuinka iso juttu tämä oli juuri Suomelle? Emilillä ja Paulilla ainakin näytti olevan lämminhenkinen kohtaaminen verkolla 😊

  • Hehee, kiitos! USA:n pojat olivat kyllä aika hiljaista porukkaa tappioden jäljiltä. Eivät saaneet oikein sanaakaan sanottua, kättelyt vain suoritettiin. Mutta eiköhän ainakin Ramin ja McDonaldin kanssa tule juteltua näistä matseista vielä kun seuraavan kerran nähdään, heidät nimittäin tunnen parhaiten USA:n joukkueesta.

 • Onnittelut voitosta ja paikasta Malagaan! Saa nähdä millainen on siellä yleisön mukanaolo, kun Espanja ei omasta lohkostaan jatkoon selviä. No, onpahan mukaan päässeiden maiden kannnattajille ehkä enemmän paikkoja katsomossa tarjolla.

  Viimeksi Lloydin kanssa pelaamisesi jälkeen olet ehtinyt voittaa mixtyn Annan kanssa ja olla mukana Davis Cupissa tekemässä suomalaista tennishistoriaa. Onko Lloyd ollut kovastikin yllättynyt, täpinöissään vai miltä on vaikuttanut? Mitenhän hänellä on aika New Yorkin jälkeen mahtanut sujua. Pianhan se kentällä toki nähdään.

  • Suuret kiitokset! Eiköhän tosiaan Malagassa ole Suomi-kannustus vieläkin kovempaa. 🇫🇮🔥

   Lloyd on tosiaan ollut vähän ihmeissään, että mites minä kerään kaikki palkintorahat ihan muualta kuin hänen kanssaan tänä vuonna. Mutta positiivisilla mielin toki hänkin on, tottakai tällaiset itseluottamusbuustit auttavat peliäni myös hänen kanssaan. 👌

   • ”Ei saa jäädä tuleen makaamaan” totesi Glassovaara ja painui takaisin töihin.
    Asenne on kohdillaan! Vamos!

 • Vamooooooos!!! 🔥🔥🔥🔥 Tällä kertaa ei päässyt paikan päälle huutamaan keuhkoja tyhjäksi ja pyörtylemään. 🙈

  Työkaverit ei välttämättä kovin tyytyväisinä katsoneet milloin missäkin puhelimensa/YLE Areenan pauloissa lymyilevää kollegaansa. 🧐🤫Tosin paljastin olinpaikkani aika monessakin kohti Vamooos!! 💪🔥🔥🔥 huudahuksillani. 😂 Apukin oli tällä erää lähellä jos olisi pyörtynyt! 💪😎 Eiköhän nuo tuosta vielä leppyne. Oli se pelien katsominen sen arvoista! Hih! 😁

  Malagan kisatkin taitavat jäädä etäkannatuksen piiriin, vaikka heti tuli kyllä reissun hintaa haarukoitua. 😊 Mutta eiköhän me saada meidän seuran hallille hyvä kisastudio viriteltyä etäkannustukseen! 💪🔥 Siellä fiilisteltiin loistotunnelmissa Slami voittokin! 😎 Kai ne päivät on työkavereita ajatellen vapaaksi tällä erää järjestettävä. 😁

  Mitäpä tuohon enempiä toteamaan… Se oli taas enemmän kuin historiallista kiikkustuoli muisteloiden matskua! 🔥 Eikun jatkamaan samalla peli-ilolla ja itseluottamuksella!!! Olet ja ootte kyllä ihan huippuja!!!! Vamos!!💪🔥🔥🔥

  • Se oli kyllä hurja teko joukkueeltamme! Voin kuvitella, että etänä katsoen jännitys saattoi nousta aika korkealle, sen verran pahasti oltiin kipsissä myös Splitin katsomossa. 🫣 Mutta Malagassa sitten jännitetään taas, ei se huono tilanne ole sekään 😁

 • Lämpimät onnittelut upeasta saavutuksesta koko joukkueelle. Olipahan pelaamista.
  Tuon kun koko joukkue saa siirrettyä kisoihin, niin rankingin paranemista ei voi välttää. Hienoa!
  Erinomainen asia, että nilkkasi on kunnossa, tuollainen aina säikäyttää.
  Ei muuta kuin tsemppiä Malagaan ja kisoihin!

 • Onneksi olkoon!!! Kyllä oli teidän koko joukkueelta uskomattoman hieno saavutus iskeä maailman kahdeksan parhaan joukkoon! 👏🏼👏🏼👏🏼 Urotekoanne on kyllä hehkutettu ja ällistelty ulkomaisissa medioissa. 💪💪💪 Oton ja Emilin voitot olivat todella kovatasoisia ja jännittävän hienoa tennistä ja avasivat voittojen ovet!
  Ja pisteenä iin päälle sinä ja Patrik otitte maailmanlistan ykkösen ja vitosen päänahat aivan mielettömän kovalla esityksellä. Huh-heijaa, mikä matsi!!! Ja tuo matsipallo, Patrikin syöttö ja sinun kylmän viileä viimeistely verkolta jää kyllä historiaan, aivan samoin kuin koko Team Finlandin Davis Cup -turnauksen menestys – iso loikka Suomen tennikselle ja hämmästys koko maailmalle!
  👍👍👍

  • Suuret kiitokset, olihan tuo koko viikko aikamoista Suomi-hurmosta Splitissä. Ei ihan joka matsia voitettu, mutta aika moni tiukka paikka kääntyi kotiin. Mahtavaa!

 • Onko mahdollista, että Davis Cup joukkueessa on vuoden valmentaja, vuoden joukkue, vuoden esikuva, niin ja onhan niitä elämys ja muitakin 😉
  Loistava tiimi joka tapauksessa!

Comments are closed.