Saint-Tropez CH125 QF, Heliövaara/Glasspool – Martos-Gornes/Verbeek 7-6(5), 7-6(0)

Jes, tiukkaa peliä ja vahvaa syöttämistä nähtiin tänään Saint-Tropezissa, mutta perus hyvä tie break ensimmäisessä erässä ja suorastaan täydellinen tie break toisessa erässä ratkaisivat voiton meille. Tarkoitus oli alun perin pelata myös semifinaali tänään, mutta siihen eivät lopulta kentät riittäneet. Jatketaan siis pelejä lauantaina, jolloin on mahdollisesti luvassa sitten kaksi matsia.

Pelit jäivät eilen illalla toista päivää peräkkäin sateiden takia kesken, joten tämän päivän otteluohjelma oli varsin täynnä. Supervisorilla oli aikamoinen palapeli koottavanaan, sillä kisalla on käytössä vain kolme matsikenttää, joista ainoastaan kaksi soveltuu nelinpeliin, minkä lisäksi ainoastaan keskuskentällä on riittävän tehokkaat valot iltamatseja varten. Kaiken lisäksi ohjelmassa oli vielä useampia pelaajia, jotka olivat mukana sekä kaksin- että nelinpelissä.

Onneksi tänään perjantaina aurinko kuitenkin paistoi heti aamusta alkaen, joten pelit saatiin aloitettua suunnitelman mukaisesti. Tuulikin oli melko navakkaa, mikä tuo aina oman mausteensa pelaamiseen, mutta lämpötilan suhteen oltiin kyllä aika ideaalissa noin 25 asteen tuntumassa. Meidän matsimme oli ohjelmassa vasta iltapäivästä, sillä toinen ottelumme olisi joka tapauksessa aikaisintaan myöhään illalla. Bollasimme lyönnit läpi puoliltapäivin, söimme nopean lounaan ja astelimme kentälle hieman ennen kello kahta.

Matsi alkoi meiltä vakuuttavasti, sillä pidimme helposti omia syöttöjämme ja pelasimme 2-1 -tilanteessa erittäin hyvän palautusgamen murtaen Martosin syötön heti ensimmäisellä yrittämällä. Homma tuntui tuon jälkeen olevan aika mukavasti hanskassa, mutta pieni herpaantuminen keskittymisessä kostautui. Teimme oikeastaan kaikki ottelun huonot suoritukset samaan Lloydin syöttövuoroon, joka meni aivan odottamattomasti puhtaasti vastustajille 5-3 -johdossamme.

Enempää murtoja ei erässä nähty, joten tie breakiin mentiin. Saimme siihen hyvän alun ottamalla minibreikin 1-1 -tilanteessa aika siistillä smäshilläni takaseinästä Martosin pompauttaessa volleynsa aavistuksen liian kesynä niin, ettei se pompannutkaan takaseinän yli. Verbeekin hieno palautus toi minibreikit tasoihin, mutta Lloydin hyvä lobbipalautus toi meille taas uuden minibreikin 4-2 -johtoon. Sen jälkeen syöttäjät eivät enää pisteistään luopuneet, mikä kelpasi kyllä meille. Verbeekin palautus karkasi eräpallossa pitkäksi, ja voitimme näin ensimmäisen erän tie breakin 7-5.

Toisessa erässä meidän syöttöpelimme sen kuin parani vain, ja hävisimme itse asiassa koko erässä yhteensä ainoastaan kolme syötöllämme alkanutta pistettä. Ja niistäkin kaksi oli kaksoisvirheitä. Saimme palautusvuoroissa pientä painetta Martosin syöttöihin, mutta erän ainoat 2-2 -tilanteen kaksi murtopalloa menivät sivu suun palautusten jäädessä meiltä Lloydin kanssa kummaltakin verkkoon.

Tie breakilla ratkaistiin siis toinenkin erä, mutta nyt emme kyllä jättäneet mitään epäselväksi. Laitoimme itse kaikki ykköset kenttään, minkä lisäksi löimme kaikissa kolmessa palautuksessamme suorat winnerit. Eipä tuon paremmin oikein voi tie breakia pelata. Kun mukaan lasketaan vielä minun syöttövuoroni 5-6 -tilanteessa, niin voitimme lopulta ottelun peräti 11 viimeistä pistettä. Ihan kelpo lopetus.

Vaikkei voitto helpolla tänään tullut, pitää siihen kuitenkin aina olla tyytyväinen. Vastassa oli kaksi vasuria, mikä teki palauttamisesta ehkä hieman tavallista hankalampaa, eikä ajoittain kova tuulikaan helpottanut asiaa. Verbeek on jostain syystä ollut aina myös tosi haastava vastus minulle, sillä en ole koskaan häntä tainnut aikaisemmin voittaa. Varsinkin hänen syöttönsä on minulle yksi kiertueen vaikeimmista palauttaa; vasuri, joka sekoittelee kierteitä ja kohteita syötössään tosi paljon. Eikä hän tainnut hävitä koko ottelussa kuin kuusi pistettä syötöllään, puolet niistä osuivat vain hänen kannaltaan harmittavasti tie breakeihin.

Martos sen sijaan sopii vastustajana meille paremmin, mutta emme onnistuneet häntäkään murtamaan kuin kerran. Omissa syötöissämme olimme kuiteknin tosi vahvoja, ainoastaan tuo käsittämätön game ensimmäisen erän 5-3 -tilanteessa jäi vähän ihmetyttämään. Mutta toisaalta unohdimme sen nopeasti ja siirsimme katseet seuraaviin pisteisiin, mikä on sekin aina hyvä juttu. Paransimme peliämme oikeissa paikoissa tie breakeissa, ja se jos mikä oli tänään avain voittoon.

Kilpailunjohto teki tänään nelurimme aikana päätöksen, että emme lopulta edes yrittäneet pelata semifinaaliamme enää myöhään perjantaina, vaan se siirrettiin suosiolla lauantaiksi. Tulevat vastustajamme saivat oman kvartsinsa kaksinpelien takia valmiiksi vasta hieman ennen kello seitsemää, joten olisihan tuo semifinaali mennyt myöhäiseksi. Varsinkin kun keskuskentän vapautumistakin olisi vielä pitänyt ainakin jonkin aikaa odotella.

Lauantaina on siis parhaassa tapauksessa odotettavissa kahden matsin päivä. Kohtaamme ensin klo 11.30 semifinaalissa ranskalaisparin Eysseric/Mayot, ja jos siitä tulee voitto, niin illan finaalissa vastaan asettuu toinen ranskalaispari Added/Olivetti. Kaksinpelin semifinaalit pelataan tuossa välissä, joten jokunen tunti tulee taukoa joka tapauksessa, mutta pelataan nyt toki ensin tuo oma semifinaali ensin ennen kuin mietitään asioita yhtään pidemmälle.

Vasuri Eysseric on minulle tuttu jo juniorivuosilta, jolloin kohtasin hänet useamman kerran nelurissa U18-kisoissa, mutta sen jälkeen ei ole taidettu samalla kentällä olla. Nuori Mayot pelaa pääasiassa kaksinpeliä, mutta hänkin osaa kyllä sille päälle sattuessaan neluria varsin hyvin. Nöyrästi siis täytyy astella kentälle huomennakin. Vielä tätä päivää kovempaa tuulta on odotettavissa, joten kärsivällisyys ja syöttöpeli tulevat varmasti olemaan isossa roolissa. Mutta kyllähän me ne osaamme.

17 thoughts on “Saint-Tropez CH125 QF, Heliövaara/Glasspool – Martos-Gornes/Verbeek 7-6(5), 7-6(0)

 • Onnittelut hyvästä voitosta! Kokemus ja rutiini tiukoissa paikoissa kyllä tänään paistoi, sillä vaikka molemmat erät meni taiskojen kautta, niin kyllä te koko ajan olitte kuskin paikalla. Erittäin hyvää syöttämistä, tokassa erässä melkein täydellistä sellaista. Keli tosiaan vaikutti puuskaiselta, joten siinäkin mielessä vakuuttavaa työskentelyä.

  Koskaan ei pidä mennä asioiden edelle, mutta hieman jännittää huominen aikataulu, sillä sinun pitäisi ehtiä vielä lauantain iltalennolle ja sunnuntain ristiäisiin! Eikö siis olisi mitenkään mahdollista aikaistaa nelurifinaalia, jos voitto semeissä irtoaa? Hesarissa tosiaan mainio juttu, joka kyllä taas avasi sitä että kuinka haastava palapeli tuo aikataulujen sopiminen on sillä kisakalenteri ei hirveästi jousta. Tsemppiä vielä huomiseen ja mukavia ristiäisiä koko perheelle!

  • Kiitos! Jotenkin oli kentälläkin sellainen tunne, että tie breakit tulevat kotiin, vaikka matsi muuten aika tasainen olikin. Meillä oli varaa kiristää ruuvia, kun taas vastustajat pelasivat liikaa varman päälle.

   Ja onhan tämä peliaikataulu kieltämättä vähän aiheuttanut harmaita hiuksia. Pakko se oli muutama varasuunnitelma olla, että uskalsin tämän kisan pelata. Jos finaaliin päästään, niin tuo 19.45 Finnairin lento Nizzasta on kyllä auttamatta liian aikaisin. Pitäisi viimeistään viiden aikaa päästä Saint Tropezista lähtemään, sillä automatka kestää helposti 1,5 tuntia, mutta ensimmäinen kaksinpelin semi alkaa vasta klo 14. Yhtenä vaihtoehtona mietin myös helikopteria lentokentälle, mutta ei taida sekään riittää.

   Jäljelle jää siis vaihtoehtoina joko yksityislento koko matkalle tai sitten on tyydyttävä matkustamaan vasta sunnuntaina. Ryanair lentää Milanosta Helsinkiin klo 5.50 sunnuntaiaamuna, mikä vielä jotenkuten riittäisi ristiäisiin ehtimiseksi. Pitää vain ajella yötä vasten reilut kuusi tuntia Milanoon finaalin jälkeen. 😬

   • Vau! Haastava kuvio huomenna jos finaali kutsuu. Vaikka tilanne ei huomenna hirveästi naurattaisi, niin joku päivä tämän viikon käänteet ja erilaiset matkaskenaariot tarjoavat vielä aikamoisen tarinan… Vaikka sitten uran jälkeen kirjojen kansiin. Toivottavasti asiat kuitenkin järjestyvät niin, että pääset sunnuntaina juhlimaan aikataulussa!

   • Pienellä googlauksella löytyi, että Flixbus ajaa Nizzan lentokentältä Milanin keskustaan yötä myöten siten, että lähtö Nizzasta olisi 20.00. Saapuisit Milanin keskustaan vähän klo 1 jälkeen ja saisit nukuttua muutaman tunnin bussissa ja lentokentällä. Jos haluat hieman pienemmän loven kukkaroon.

    • …tai sama bussi lähtisi hieman aiemmin (19.25) Cannesista – sinne olisi lyhyempi matka Sain Tropezista, jos helikopterikyytiä mietit 🙂

     • Hyvin huomattu! Kiva huomata, että blogista saa apua tälläkin tavalla. 😎 Silti voi valitettavasti olla tuo bussikin vähän liian aikaisin. Ensimmäinen kaksinpelin semi alkaa kello 14, joten on hyvin mahdollista että meidän mahdollinen nelurifinaali pääsee kentälle vasta kuudelta tai sen jälkeen… Mutta mennään matsi kerrallaan. 😉

 • Upea suoritus vaikeissa olosuhteissa, on kyllä armoton laji tuo dubbeli.. eikä taida helppo olla tuo supervisorinkaan rooli.😅

  Tie break-voitot korostaa syöttötyöskentelyn laadun olevan hyvällä tasolla ja antaa varmasti buustia ja itseluottamusta jatkoon. Tsemiä finaalipäivään!

  • Kiitos! Varsin kelvollinen suoritus totta tosiaan. Hyvää syöttämistä ja muutenkin peruspeli vahvalla tasolla. huomenna sitten vielä kahden matsin ajan sama höyry päälle. 💪

 • Loistavaa peliä. Harmi kun ei näy millään kanavilla. Tie breakit ovat dubbelin suola ja niissä korostuu parien taitotaso ja kylmäpäisyys. Vasurit on hankalia vastuksia, varsinkin kakkosruudun syöttö.
  TSEMPPIÄ ”HUOIMISIIN” MATSEIHIN 🎾

  • Isot kiitokset! Vasureita vastaan ei koskaan ole helppoa, ja jotenkin viime aikoina niitä on tullut vastaan todella paljon. US Openin mixtyssä kolme viimeistä matsia, Davis Cupissa kaksi kolmesta ottelusta ja täälläkin nyt kaikki kolme ensimmäistä matsia ainakin yksi vasuri vastassa 😅

   Challenger-kisojen matsit näkyvät muuten suoraan ATP:n sivuilta, myös jälkilähetyksinä:

   https://www.atptour.com/en/atp-challenger-tour/challenger-tv

 • Eihän tuo helpolla tullut, mutta hyvä voitto kuitenkin. Oli kyllä outo notkahdus ekassa erässä, mutta ehkä ihan hyvä haastava kokemus, josta selvisitte kuitenkin voittajina. Ottelun lopetus oli kieltämättä varsin komea!

  Jotenkin tuntuu ainakin kotikatsomossa, että on ollut stressaava viikko, kun pitänyt sadetta odotella ja nyt useampana päivänä on oletus, että pelataan kaksi peliä, mutta ei sitten kuitenkaan pelata. Toivottavasti huomenna oikeasti pelaatte kaksi peliä ja ehdit sitten vielä ristiäisten viettoonkin.

  • Jep, hyvä voitto joka tapauksessa, ei näissä karkeloissa koskaan ole helppoja vastustajia vastassa. Ja yllättävän pienellä stressillä on ainakin itse selvinnyt tämän viikon. Toki odottelua on ollut enemmän kuin yleensä, mutta kaikki on kuitenkin edelleen kunnossa lauantailopetusta varten. 🙂

 • Ensimmäisen kierroksen ottelussa ottelutapahtumat olivat lukemia selvemmät ja nyt tuntui olevan päinvastoin eli numerot tiukat, mutta ottelu tuntui kuitenkin olevan otteessa koko ajan. Molemmat pelit olen Veikkaus-TV:n kautta katsonut eli siellä ainakin näytetty.

  Aikataulullisesti välierätappio olisi siis hyvä, mutta eihän sitä tappiota toki toivo, vaan pyttyyn asti toivottavasti. Jos finaali olisi edes kaksinpelien välierien välissä, niin sekin taitaisi auttaa, mutta eipä taida edes oman lapsen ristiäisiin vetoaminen auttaa peliohjelman rukkaamista. Jos ottelut ovat peräperää, niin toki luovutus aikaisessa vaiheessa kaksinpelissä nopeuttaisi aikataulua. Hmm, kai se yölento on kuitenkin se todennäköisin. Toivottavasti säät sentään lauantaina ovat kunnossa ja eivät aiheuta vielä lisämurheita.

  • Hyvin huomattu! Tänään lukemat olivat tosiaan tiukemman tuntuiset kuin pelitapahtumat. Ei vain saatu murtoja niin helpolla aikaiseksi kuin ensimmäisellä kierroksella.

   Eikä tänne tosiaan välierätappiota ole tultu ottamaan, vaan pelataan loppuun asti tosissaan. Kisan järjestäjät miettivät tottakai aikataulut omilla ehdoillaan, ja varmasti ranskalaisia vastaan finaalia pelatessa yleisöä halutaan paikalle ihan reilusti, siksi iltamatsi sopii kuvioihin heille. Ja aina jotenkin pääsee kotiin kyllä, lompakkoon saattaa vain tulla vähän isompi lovi 😅

 • Taas on muisteltavaa… Ei pelkästään tästä pelistä, vaan kuten joku aiemmin mainitsikin, myös kisoista kotiin palaamisesta. 😊 Elämä eletään tässä ja nyt, joskus isompi lovi lompakkoon voi tuoda ison elämyksen. Joten kaikella lienee aina tarkoituksensa. Onni kotiin pääsystä tärkeisiin juhliin ja perheen luokse kuittaa sitten rahapussin lovet! Nauttikaa peleistä ja jokaisesta pallosta ennen upeeta Sunnuntain juhlaa! 😎

  Minulle tuli myös taas kiikkustuoliin kerrottavaa: ” Minä muistan kuin eilisen sen päivän, kun Heliöpool voitti matsitaiskan 10-0! Tiesin silloin sen toistuvan pian. Eikä mennyt aikaakaan, kun heti Harrin sekanelurin Slami voiton ja Suomen upean Davis Cup turnauksen, Heliöpool pääsi nautiskelemaan taas yhteisestä pelaamisesta, sekä erän, että pelin lopettaneen tiebreikin voitosta 7-0!👌” 😁

  Tsemiä loppupeleihin! Vamos!!! 💪🔥🔥🔥

  • Totta tosiaan! Jos ei muuta niin ainakin jää tarinoita kerrottavaksi. 😎 Ja siitä kai elämässä on parhaimmillaan kyse.

   Eikä tosiaan ollut hassumpi tie break meiltä tuo jälkimmäinen. Toivottavasti tulee vielä tulevaisuudessakin samanlaisia eteen!

Comments are closed.