Saint-Tropez CH125 SF, Heliövaara/Glasspool – Eysseric/Mayot 6-7(2), 4-6

Voihan videot, ei päästy tämän päivän semifinaalissa oikein millään kuskin paikalle, ja eilisestä poiketen kummankin erän lopetus oli tällä kertaa harmillisen kehno. Erittäin tuuliset olosuhteet toivat pelaamiseen oman mausteensa, mutta vastustajat käsittelivät lopulta tilanteen meitä paremmin. Semifinaalipaikkaan on siis tyytyminen, ja kotimatka alkaa.

Jälkikäteen ajateltuna semifinaalimme olisi ehdottomasti pitänyt pelata perjantaina illalla. Kaksinpelissä nähtiin iltapäivällä peräti kaksi keskeytystä, joten keskuskenttä oli vapaana jo ennen iltakahdeksaa, suorastaan prime time -aikaan. Ja tänään heti herätessä oli myös selvää, että tuuliolosuhteet tulisivat olemaan varsinkin aamupäivällä aivan todella hankalat. Ennusteen mukaan tuuli alkaisi tyyntyä puolen päivän jälkeen, mutta aamupäivällä tuuli puhalsi reilusti yli 10m/s puuskien yltyessä yli 20m/s lukemiin. Siinä alkaa olla alle 60 gramman tennispallolla tekemistä lentää suoraan.

Bollasimme lyönnit läpi tai ainakin teimme jotain sinne päin ennen matsia, mutta matsimme alkua meinattiin hetkellisesti jopa siirtää myöhemmäksi, kun olosuhteet olivat vaarallisen rajamailla. Lopulta järjestäjät saivat kuitenkin muun muassa tuomarintuolin tuettua apupuilla ja matsikameran pylvään köytettyä päätyseinään. Toisesta päätyverkosta jouduttiin myös ottamaan mainoslakanat irti, sillä tuuli olisi muuten saattanut kaataa koko rakennelman.

Matsin alkaessa olosuhteet tuntuivat kuitenkin ihan järkeviltä, ja saimmekin matsiin tosi hyvän alun murtamalla Eyssericin syötön heti avausgamessa. Eikä tuntunut tuossa kohtaa, että murto jäisi viimeiseksi. Pari hyvää palautusta vastustajilta ja pari vähän vaisua suoritusta minulta verkolta toivat kuitenkin vastustajille murron takaisin heti seuraavassa gamessa Lloydin syöttäessä samalta myötätuulipuolelta kuin Eysseric. Tuuli toi jokaiselle peliin omat vaikeutensa, mutta tuon jälkeen syöttäjät alkoivat kuitenkin löytyy tatsiaan.

Jouduimme pelastamaan joitakin murtopalloja erän aikana, mutta itse taas emme millään päässeet breikkipaikoille, vaikka melkein jokainen vastustajien syöttö tuntui olevan 30-30 -tilanteessa. Päädyttiin siis tie breakiin. Tie breakin ensimmäinen piste oli minulta erittäin hyvä, mutta sitten hävisimme yllättäen kuusi pistettä peräkkäin, neljä niistä vielä omilla syötöillä. Hyvä palautus Mayot’lta, huono volley minulta, pari hyvää syöttöpistettä vastustajilta ja vielä pari heikkoa volleyta Lloydilta. Äkkiä se menee, kun töppäilemään ryhtyy.

Uskoimme kuitenkin edelleen mahdollisuuksiimme toisessa erässä. Jouduimme muutamaan kertaan taas pelastamaan breikkipalloja, mutta onnistuimme pysymään edellä. Yritimme palatuksissa hakea enemmän palautuksia linjaan, mutta vaikka tuo ei aina tuonut tulosta, niin ainakin halusimme taistella syötönpidoilla erän ratkaisun uudestaan tie breakiin. Emme tuossa kuitenkaan onnistuneet, sillä hävisin syöttöni 4-4 -tilanteessa, parilla kaksoisvirheellä avustettuna. Pääsimme vihdoin vielä 4-5 -tilanteessa selkä seinää vastaan toisen kerran ottelun aikana murtopalloon kiinni, mutta Lloydin palautus karkasi hieman leveäksi. Siihen päättyi siis meidän taipaleemme näissä kisoissa.

Ei tämän päivän suoritukseen oikein millään voi olla tyytyväinen. Perusasiat eivät olleet sillä korkealla tasolla kuin halusimme, ja sen lisäksi tuli vielä tehtyä pahoja virheitä kummankin erän loppuvaiheissa. En tiedä onko se enemmän henkisestä vai pelillisestä puolesta kiinni, mutta emme pystyneet tänään ottamaan kenttää haltuun niin kuin kovan luokan neluriparin pitäisi parhaimmillaan pystyä.

Toki kova tuuli tuo aina omat haasteensa tekemiseen vaikeuttaen perusasioiden tekemistä, mutta vastustajat jotenkin pystyivät pitämään normaalin tekemisensä paremmalla tasolla. Varsinkin palautuksissa he olivat parempia, erityisesti Mayot, joka otti palloa todella aikaisin ja painavasti. Meidän olisi pitänyt olla verkolta vahvempia, mutta ei verkkopelissä tänään ollut mitään tasoeroa ainakaan meidän eduksemme, jopa päin vastoin. Kaikki kunnia toki tuosta myös vastustajille, he pitivät pään kylmänä ja onnistuivat silloin, kun sitä eniten vaadittiin.

Tämän viikon tavoite oli saada paljon matseja ja syventää yhteispeliä Lloydin kanssa. Matseja saatiin yhtä vaille täydet ja henkinen yhteyskin on parempi. Pelasimme muun muassa yhdessä sakkia hotellilla ja keskustelimme pelaamisesta ja muustakin. Mutta toki toiveena oli palata kotiin myös pokaalin kanssa. Ensi kerralla sitten.


Eikä tarvinnut nyt kotimatkallakaan stressata sen suuremmin, sillä ehdin ihan rauhassa ajella Nizzan lentokentälle, jossa odottelen nyt Finnairin lentoa Helsinkiin. Huominen vietetään perhepiirissä, ja siirsimme Lloydin kanssa lähdön Kazakstaniin maanantaille, niin ehtii vähän huilatakin. Jos se tappio piti jossain kisassa ottaa, niin täällä. Ollaan sitten vielä nälkäisempiä, kun kisat suurenevat vuoden loppua kohden.

26 thoughts on “Saint-Tropez CH125 SF, Heliövaara/Glasspool – Eysseric/Mayot 6-7(2), 4-6

 • Tänään oli kyllä niin ufo-olosuhteet ja koko viikon melko poukkoilevat järjestelyt, että vääjäämättä vaikuttaa pelin laatuun ainakin henkisellä tasolla. Tällä kertaa näin, mutta verrattuna vaikkapa eiliseen matsiin, ei tätä peliä kannata mielestäni edes tilastoihin laskea.

  Kaikkiaan ainakin kotisohvalle viikon kokonaisilme näytti todella lupaavalta ja ehdittepähän himaankin ajoissa!:)

  • Jep, hankalat olosuhteet kentällä ja vähän turhan paljon stressattavaa kentän ulkopuolellakin. Katse eteenpäin vain!

 • Hivenen flegmaattiselta vaikutti pelirytmi, vastustajilla oleellisesti vähemmän. Mutta tosiaankin tämän päiväisen voi unohtaa ja täysillä kohti loppuvuoden isompia taistoja. Ja niistä Malaga kenties kruunun jalokivenä! Tsempit niitä kohti!

  • Tuo kommentti on toistunut muutamassa muussakin yhteydessä, ja en kyllä haluaisi, että niin on. Täytyy jostain yrittää vielö kaivaa sitä intoa ja peli-iloa tuleviin kisoihin. 💪

  • Jep tasan jäi tämän viikon pelit! Hauska laji, vaikka ainakin ajastimen kanssa pelatessa kauhean stressaavaa 😅

   • Shakki…”ainakin ajastimen kanssa pelatessa kauhean stressaavaa”.

    Olisiko tämä stressi hiipinyt sen isomman pelikentän puolelle.

    Mikä voisi olla rento stressin purkupeli ei sen kohottamispeli ?

    Korttipelit, Uno? – joku muu – ehdotuksia Harrille ja Lloydille =)

 • Hyvä aloitus murrolla, mutta siihenpä sitten hyvät asiat jäikin. Lienee päivän paras juttu, että ehdit varmasti kotiin ilman erityisjärjestelyitä.

  Tahtoo tuo teidän tekeminen helposti mennä tuskaiseksi ja vähän lamaantuneen oloiseksi. Jos vertaa millaista tekeminen oli Annan kanssa tai Davis Cupissa, niin ero on aika huomattava. Kunnon käsiläpsyt ja aito riemu peliin vain Lloydin kanssakin. Teillä on edelleen kaikki palikat olla nelinpelin ykköspari, mutta nyt on käsijarru päällä ja jotenkin se pitää vapauttaa.

  Astana oli viime vuonna aika hukkareissu, mutta tämä vuosi on monin tavoin ollut erilainen, joten jospa sieltäkin jotain uutta siis. Hyviä ristiäisiä ennen sitä!

  • Matsin ensimmäinen game antoi kyllä odottaa enemmän, ei sitä sovi kiistää. Ja välttämättä tuo jonkinlainen väkinäisyys ja ilon puute kyllä on tullut näkyviin viime aikoina nelurin puolella. Mixty US Openissa ja vaikkapa DC-matsi Patrickin kanssa neluri olivat ihan toista maata, ja oli jotain nauttimista kyllä havaittavissa täällä ensimmäisellä kierroksella myös. Mutta täytyy vaan tehdä töitä henkisen puolen kanssa jatkossakin, että se vapautuminen löytyisi.

 • Alku murtoineen oli hyvä, mutta sitten murto heti takaisin Lloydin syöttövuorossa. Tuli pohdittua vaikuttiko lippis Lloydin syöttämiseen. Olen aiemmin nähnyt hänen pelaavan ilman lippistä ne kaksi peliä, jossa on oma syöttövuoro ja sitten penkkitauon jälkeen pelaavan lippis päässä ne kaksi peliä, jossa ei ole omaa syöttövuoroa ja vuorottelevan tuota. Olinkin yllättynyt, kun syötti lippis päässä. Ehkä sitäkin pitää harjoitella erikseen.

  Tappio tuli ja ilmeisesti finaalissakin jotain tapahtunut, kun teidät voittanut pari voittoisan ensimmäisen erän jälkeen luovuttanut toisen erän alussa tilanteessa 0-1.

  Jos jotain hyvää, niin aikatauluongelma ratkesi ja ehdit ristiäisiin. Tsemppiä jatkoon Lloydin kanssa ja mukavaa juhlapäivää ensin huomenna.

  • Hehe, en kyllä jaksa uskoa, että lippis tappioon asti vaikutti. Aurinko oli tosi viheliäisessä paikassa toiselta puolelta kenttää, ja kyllähän lippis silloin auttaa.

   Mutta nyt tosiaan nopea huilaus ja ensi viikolla sitten sisätennistä ilman auringon tai tuulen tuomia haasteita. ☺️

 • Samaa mieltä Artun kanssa. Vähän väsyneenoloista peliä teiltä ja vastustajalla oli korkeampi tahtotila voittaa. Jopa ajattelin onko jompikumpi teistä loukkaantunut. Voin olla väärässä mutta ehkäpä challengerit ovat on teidän osalta taputeltu – jos ei nyt joku kotimaan kisa ole kyseessä. Syttyminen tapahtuu suuremmissa kisoissa?

  • En kyllä ainakaan omalta osaltani tuota väsymystä halua myöntää. Silloin kun astun kentälle niin kyllä silloin aina täysillä yritetään. Mutta ei se tietenkään aina onnistu.

   Toivotaan että isommissa kisoissa alkaa taas tapahtua. 💪

 • Aggressivt spel i fortsättningen, i synnerhet vid nätet, så blir det bra :). Och fortsätt att satsa på fin samhörighet, det är super viktigt. Beröm Lloyd alltid då du har möjlighet till det :))

 • Minä kyllä olin helpottunut, kun ette voittaneet, sorry nyt vaan. Olin nimittäin niin huolestunut siitä, mihin joutuisit venymään ehtiäksesi ristiäisiin, jos finaalissa olisitte pelanneet. Nyt voit rentoutuneesti nauttia perhejuhlasta ja huilia hetken ennen Astanaa. Loose the right games 🙂

  • Voihan sen noinkin nähdä 😁 Varmaan kiikkustuolissa sopii tätäkin viikkoa muistella lämmöllä. ☺️

 • Hyvä, ettei tullu kiirettä lennolle, ja Helsinki odottaa! Loppu hyvin, kaikki hyvin!!! Tsemppiä Astanaan! 🎾🙂👍

 • Ei ollut ihan parasta tekemistä tänään. Tiukka matsi tosin silti.
  Lippalakki tai ei, mutta Lloyd tuhri paikkoja ehkä tavallista hieman enemmän.
  Hyvähän tästä kuitenkin tulee. Epäilemättä.
  Onnea nimeämättömälle päivän sankarille ja koko perheelle!

 • Kisat tulis pelata inhimillisissä olosuhteissa. Toiset vaan hyötyvät toisia enemmän, vaikka sanotaan, että se on molemmille sama, ei vaan ole. Oletteko koskaan miettineet vaihtaa puolia, Lloyd kämmenelle ja sinä rystylle. Sinun rystysi on osoittanut Lloydia varmemmaki, ei liian ennalta arvattavaksi. Seurasin ottelua vain Live Scoresta ja päättelin, että kakkosruutuun menetitte eniten pisteitä.
  Muuttakaa Astanaan kokonaan pelitaktiikka ja yllättäkää vastustajanne ja tietysti isot tsempit.🎾

  • Onhan erikoiset olosuhteet aina omanlaisensa haaste. Mutta ihmeen usein parempi pelaaja silti voittaa. 🙂

   Onhan tuota joskus mielessä pyöritelty, että toisinpäinkin voisi pelata. Toistaiseksi ollaan kuitenkin edelleen pärjätty ihan hyvin näinkin, mutta ehkä vielä joku päivä nähdään se vaihtokin. Verkkoliikkuminen siinä enemmän aluksi tuntuu vaikealta palauttaminen, mutta toki kaikkeen tottuu.

Comments are closed.