Astana ATP250 – Kohti perjantain ensimmäistä ottelua

Taas on maisema vaihtunut sitten viime kirjoituksen. Palasin Ranskasta lauantaina pikavisiitille kotiin, kunnes jo maanantaina oli aika suunnata seuraavaan kilpailuun Kazakstaniin. Olemme Lloydin kanssa nyt saaneet Astanassa pari hyvää treenipäivää alle, mutta vielä torstai jatketaan harjoituksia ennen kuin perjantaina päästään tositoimiin. Ensimmäisellä kierroksella vastaan asettuu pari Behar/Pavlasek.

Pelit Saint-Tropez’ssa loppuivat yhtä kierrosta liian aikaisin, mutta ehdinpä sitä myöten vielä lauantai-iltana kotiin. Sunnuntain ristiäiset sujuivat todella mukavasti, ja kun siirsin lähdön Kazakstaniin alkuperäisestä sunnuntai-illasta vuorokaudella eteenpäin, niin ehdin illalla ja hetken vähän huilatakin. Vaikka toki kotona käydessä pitää aina hoitaa monia juoksevia asioita, niin ehti sitä myös tuon pienen hetken enemmän viettää aikaa perheen kanssa.

Laukkuja ei näillä viime aikojen lyhyillä kotivisiiteillä ole juurikaan ollut tarvetta purkaa, joten pakkaus sujui jälleen näppärästi. Kyyti lentokentälle lähti kello 18, ja matkareitti Astanaan kulki tällä kertaa yön yli lennoilla Istanbulin kautta. Venäjän yli ei edelleenkään pääse lentäen, joten täytyy kiertää pidempää reittiä, vaikka se vähän idioottimaiselta tuntuisikin. Ainakin siinä vaiheessa, kun on matkustanut kolme ja puoli tuntia Istanbuliin ja istuskelee siellä aamuyön tunteina laskien, että on linnuntietä katsoen nyt kauempana määränpäästä kuin Helsingistä lähtiessä.


Perille kuitenkin joka tapauksessa päästiin ja vielä tuttuun paikkaan. Tämä Astanan kisa on laskujeni mukaan ensimmäinen ATP-kisa, jonka pelaan jo kolmatta kertaa, minkä lisäksi olen pelannut samassa paikassa CH-kisojakin useamman kerran. Ja vaikka Kazakstan ei kohteena kuulosta kaikista mediaseksikkäimmältä, niin omasta mielestäni tämä on kyllä ihan mukava paikka. Kisajärjestelyt toimivat vuodesta toiseen tosi hyvin, ja nyt ATP-tasolla kisahotellikin on ihan vuoden parhaita.


Peliolosuhteet ovat viime viikkoon nähden aika erilaiset, sillä nyt pelataan taas sisällä. Korkeutta merenpinnasta on useampi sata metriä, joten pallo lentää ilman halki vauhdilla, mutta kenttä itsessään ei kuitenkaan ole mitenkään mahdottoman nopea. Ja mukavana poikkeuksena kentät on ihan rehelliset kovat kentät, eivätkä mitkään väliaikaisten levyjen päälle rakennetut viritelmät, sillä tämä Astanan kisa taitaa olla Tukholman ohella vuoden ainoa tennishallissa pelattava ATP-kisa. Wilson US Open -pallot ovat tällä kertaa aika kivikovia versioita ja aika painavia, mutta eiköhän niihinkin viimeistään perjantaihin mennessä löydy täysi tuntuma.


Saavuin paikalle maanantaina aamulla muutaman tunnin Lloydin jälkeen, ja suuntasimme treenikentälle iltapäivällä heti pienten päikkäreiden jälkeen. Aikaeroa Suomeen on vain kolme tuntia, mutta ei se olo ikinä lentokoneessä vietetyn yön jälkeen ole terävimmästä päästä. Saimme kuitenkin tehtyä ihan hyvät kaksi tunnin sessiota, joista ensimmäisen kahdestaan ja jälkimmäisen Escobar/Nedovyesov -parin kanssa. Tänään keskiviikkona olo oli selvästi tuoreempi, mutta jatkoimme kuitenkin treenien osalta samanlaisella kaavalla muuten, paitsi että treenivastustajana oli pari Arneodo/Weissborn.

Huomenna torstainakin vielä treenataan, mutta perjantaina on sitten ensimmäisen kierroksen vuoro. Pääsemme kisaan kolmossijoitettuina, mutta varsin kovatasoisessa kisassa tulee kyllä alusta alkaen ihan tiukkoja pareja vastaan. Sekä Behar että Pavlasek ovat meille Lloydin kanssa tuttuja vastustajia, mutta yhdessä he ovat pelanneet vasta pari kuukautta Wimbledonin puolivälieräpaikan ollessa heidän kesän kohokohtansa. Kahdella kädellä myös kämmenensä lyövä Behar on todella hyvä verkolla, kun taas Pavlasek on vahva takaa ja erityisesti palautuksissa. Ihan hyvin toisiaan täydentävä kombo siis kyseessä, mutta ei missään nimessä mahdoton kukistaa.

Meillä peli tuntuu päivä päivältä täälläkin paremmalta, ja varsinkin kun taas ollaan meille perinteisesti parhaiten sopivissa olosuhteissa eli sisäkovilla, niin kyllähän odotukset väkisinkin hieman nousevat. Mutta nöyrästi on lähdettävä liikkeelle ja ansaittava kaikki menestys. Vamos.

17 thoughts on “Astana ATP250 – Kohti perjantain ensimmäistä ottelua

 • Hyvin ehditte saada tuntuman ja pelivireen kun vasta perjantaina eka matsi. Kovilla palloilla kovaa kovaan kenttään tarkoittanee kovaa matsia. Ja kovaa voittoa, siihen uskon!!!!

 • Kauas on aina pitkä matka, mutta kyllähän siitä tuollaisella kiertelyllä saa vielä pidemmän. Syyt ovat kuitenkin varsin ymmärrettäviä, joten parempi kiertää suosiolla. Jos olisi tuon perjantaialoituksen tiennyt, niin ei ehkä olisi tarvinnut yötä reissata, mutta turhapa sitä on pohtia ja tuleepahan olosuhteet kunnolla tutuiksi.

  Hyvätasoinen kaavio on, mutta minusta teidän paikka on aika hyvä. Ihan rehellisiä nelinpelimiehiä tulee vastaan ja kaikki on voitettavissa. Peli kerrallaan (kotikatsomossakin), mutta väkisellä tuli mieleen, että olisikohan voittopokaalikin suklaata. =)

  • Kauas on pitkä matka, mutta sehän tuossa harmittaa, että normaalissa maailmantilanteessa Astana on lähempänä Helsinkiä kuin vaikkapa DC-finaalipaikka Malaga. Mutta syyt kiertoreittiin ovat kyllä täysin ymmärrettävät.

   Nelurimiehet ovat meille perinteisesti sopineet vastustajiksi paremmin kuin kaksinpelipelaajat, joten toivotaan siitä meille hyvää itseluottamusta. 💪

 • Olet vuosien saatossa avannut silloin tällöin turnausten taloutta pelaajien näkökulmasta. Onko esim. atp250-tasolle tullut tai tulossa mitään oleellisia muutoksia tältä osin? Meneekö pääpiirteissään edelleen niin, että turnausjärjestäjä vastaa lentokentältä-lentokentälle välin logistiikka-, majoitus- ja ruokailukustannuksista? Missä määrin tämä koskee myös valmennustiimiläisiä? Poikkeaako eri 250-turnaukset tältä osin?

  Ja tietenkin järjestäjä maksaa palkintorahat, joita Ltd Glassovaara toivon mukaan kuittaa tältä reissulta rapiat 53k! Sen metsästykseen isot tsempit!

  • Kiitos tsempeistä!

   Pelaajien näkökulmasta kisojen talouteen ei ole juuri muutoksia tullut viime vuosina, eikä niitä juurikaan ole kai tiedossakaan. Järjestäjät tarjoavat kaikissa ATP-kisoissa hotellin, kuljetukset lentokenttä-tenniskentät-hotellit väleille, ruokailut sekä pesulapalvelut. Hotellihuoneita tarjotaan käytännössä aina yksi, mutta kuljetukset ja ruokailut koskevat koko tiimiä, yleensä pelaaja+2 tai pelaaja+3 vähän kisasta riippuen. CH-tasolla lentokenttäkuljetukset eivät aina kuulu pakettiin, ja ruokailujen osalta tarjolla on yleensä vain lounas pelaajalle+1. Vaatteiden pesustakin joutuu yleensä maksamaan.

   Kovin suuria eroja kisojen välillä ei ole, koska nuo vaatimukset tulevat suoraan sääntökirjasta. Toki kärkimiehille maksetaan sitten erilaisia starttirahoja ja varmasti myös tarjotaan parempia hotelleja, henkilökohtaisia kuljettajia ym. herkkuja. Mutta nelurimiehiä nuo jutut eivät kyllä kosketa… 😅

 • Olin hieman huolissani sinun viime sunnuntain ristiäisistä ja ihan hyvä että ottelut päätyivät semiin. Nyt hyvällä asenteella teillä on hyvä mahdolisuus kuitata viime viikon ”menetetyt” pisteet. Onnea turnaukseen ja odotan innolla että näen taas pelinne.

  • Hyvin tuo viime viikonlopun tiukka aikataulu lopulta saatiin suoritettua, ja nyt ollaan taas nälkäisinä menossa kohti seuraavaa matsia. 💪

 • Kiitos maukkaista kommenteista Astanan kisan alla.
  Eiku omalla tekemisellä jatkoon.
  Joko saa olla utelias ja kysyä poikasi nimeä!

 • Kiitos jälleen kerran kuulumisista, hienoa että sunnuntain juhlat sujui mukavissa merkeissä. Pojalle valikoitui oikein komea nimi!

  Kova on taso myös Astanan kisassa, sillä viime viikon kaikki neljä finalistiparia on tällä viikolla teidän seurana kaaviossa. Valmistautuminen kuulostaa kuitenkin sujuneen mallikkaasti, joten luotto on kova ja kiva päästä taas seuraamaan matsia perjantaina!

  Söitkö muuten hotellin tervetuliaisherkut, vai lahjoititko ne Lloydille? 🙂

  • Enpä tajunnutkaan, että kaikki neljä viime viikon finalistia joutuivat tulla tänne Astanaan, kun Pekingin kisa oli niin kovatasoinen, ettei kukaan heistä mahtunut sinne mukaan. On siis varmasti kovalla itseluottamuksella pelaavia pareja useampikin nyt mukana. Mutta olosuhteetkin ovat varsin erilaiset eli siinä mielessä myöhään saapuminen edelliskisan menestyksen vuoksi voi olla myös epäedullista.

   Pikkuisen ehdin jo maistella tervetuliaisherkkuja, aika hyviä olivat. 🤗 Täytyypä kysäistä söikö Lloydkin jo omansa.

 • Mukavat kuulumiset ” so far ”, Minusta olette kovien kenttien yksi kovimmista pareista. Hyvät bollaukset lisäävät itseluottamusta tuleviin koitoksiin. Tsemppiä 🎾🎾

  • Kiitos! Sisäkentät ovat meille kyllä perinteisesti parhaat olosuhteet, joten kovalla tahdolla vain eteenpäin. 💪💪

 • Hienoa, että pääsit rauhassa poikanne ristiäisiin ja onneksi olkoon, Aston on loistava nimi ja täydentää perheesi etunimisarjaa hienosti! 👍
  Isot tsempit huomiseen matsiinne, jota viime aikaisten menestysten myötä kasvava fanijoukkosi innolla odottaa. 👍👍👍

 • Otto pelasi hienosti. On ehdottomasti atp-tason pelimies.
  Onnittelut kivoista nimivalinoista teille!
  Perjantaille onnea peliin!

Comments are closed.