Astana ATP250 R16, Heliövaara/Glasspool – Behar/Pavlasek 6-7(12), 6-4, 7-10

Tiukkaa taistelua, ei kuitenkaan voittoa tällä kertaa. Hurjasti teimme töitä läpi ottelun, mutta muutama pahaan paikkaan tullut kaksoisvirheeni varmaankin lopulta ratkaisi ottelun vastustajille. Erityisesti Pavlasek pelasi myös tosi hyvin, mutta olisi sitä silti toisenlaisen tuloksen tästä ottelusta suonut. Tätä se urheilu kuitenkin ajoittain on, pienet marginaalit kääntyvät väärään suuntaan.

Jatkoimme torstaina Lloydin kanssa treenejä Astanassa ihan kahdestaan, ja jotenkin tuntui, että tuossa iltatreenissä löytyi joku oivallus. Löimme palloa kovaa ja tarkalla fokuksella, ja pelin melkeinpä kaikki osa-alueet tuntuivat olevan iskussa. Itseluottamuskin kasvoi kohisten. Löimme tänään lyönnit läpi puoliltapäivin, ja kun edellinen kaksinpeli saatiin pitkän väännön jälkeen valmiiksi puoli viiden jälkeen, niin vihdoin oli meidän vuoromme astella kentälle.

Ykkössyöttö oli meiltä Lloydin kanssa kummaltakin vähän kateissa ottelun alussa, ja se kostautuikin heti 1-1 -tilanteessa, kun vastustajat mursivat syöttöni ensimmäisellä yrittämällään. Murtopallo oli ottelun paras piste, mutta se kääntyi valitettavasti vastustajille. Energia ja peli-ilmeemme pysyi kuitenkin hyvin yllä tappioasemasta huolimatta, ja niinpä meidät lopulta palkittiin murtopalloilla kreivin aikaan Pavlasekin syöttäessä erää kotiin 4-5 -tilanteessa. Kaksi ensimmäistä breikkipalloa hän selvitti, mutta kolmanteen lipsahti kaksoisvirhe, mikä tasoitti tilanteen.

Pelastin tuon jälkeen kaksi murtopalloa omassa syötössäni 5-5 -tilanteessa, ja saimme sitä kautta vahvan otteen kentän momentumista. Pari erinomaista palautusta toi meille kaksi eräpalloa Beharin syötössä 6-5 -johdossa, mutta ei tärpännyt, vaikka rystypalautukseni 40-40 -tilanteessa oli varsin terävä. Pavlasek oli hereillä verkolla. Niinpä ratkaisua haettiin tie breakista.

Vaikka tie breakissa ehti tapahtua vaikka ja mitä, niin päällimmäisenä oli kuitenkin koko ajan todella vahva tunne, että me tulemme tuon tie breakin hoitamaan. Tilanteet vaihtelivat, mutta lukemat pysyivät kuitenkin koko ajan tasaisena, enkä harvinaista kyllä lopulta edes pysynyt laskuissa mukana montako eräpalloa kummallakin joukkueella ennen ratkaisua oli. Pavlasek selvitti ainakin yhden meidän eräpalloistamme erinomaisella puolivolleyllaan, mutta yksi niistä oli myös omassa syötössämme. Kakkossyöttöni meni kuitenkin tuossa paikassa harmittavasti leveäksi. Ja lopulta ratkaisu nähtiin 12-12 -tilanteessa Pavlasekin iskettyä vahvasti Lloydin kakkoseen, emmekä enää tuosta toipuneet.  

Pidimme peli-ilmeen kuitenkin edelleen positiivisena toisessakin erässä ja saimme palkinnon, kun lopulta Beharin ykkössyöttö hieman yskähteli 3-3 -tilanteessa. Onnistuin pitämään syöttöni tuon perään, minkä jälkeen minulta katkesi mailasta jänne ensimmäistä kertaa moneen vuoteen kesken ottelun 5-3 -tilanteessa. Eipä tuo kuitenkaan yhtä pistettä enempää haitannut, ja kun Lloyd onnistui pitämään syöttönsä 5-4 -tilanteessa, niin ottelun voittaja selvitettiin kolmannessa erässä.

Pavlasekin erinomainen rystypalautus toi vastustajille kolmannen erän ensimmäisen minibreikin 3-3 -tilanteessa, mutta Lloydin lobbipalautus takarajalle ja smashi perään toivat meidät tasoihin tilanteeseen 6-6. Surkeasti tänään sujunut kakkossyöttöni petti kuitenkin taas pahaan paikkaan 6-7 -tilanteessa pomppaamalla verkkonauhasta pitkäksi. Seuraavan pisteen sain pidettyä, mutta seuraavat kaksi menivät vastustajille. Saimme sekä 7-8 että 7-9 -tilanteissa tosi hyvät palautukset aikaisiksi, mutta jotenkinn Behar sai hieman onnekkaastikin kummallakin kerralla lyötyä volleynsa juuri siihen kohtaan keskikenttää, ettemme kumpikaan Lloydin kanssa päässeet enää seuraavaan palloon kunnolla kiinni.

Vastustajat voittivat tänään yhden pisteen meitä enemmän, mutta se riitti otteluvoittoon. Eihän marginaalit juuri pienemmät voisi olla, ja vaikka peli muuten kulkikin ihan mallikkaasti ja tiimienergiakin oli kohdallaan, niin syöttöpelissä tämä matsi tänään hävittiin. Ykkössyötöllä voitimme lähes 90% pisteistä, mutta ykkönen ei mennyt tarpeeksi usein kenttään. Ja kahdeksan kaksoisvirhettä taitaa kyllä olla minulle henkilökohtainen ennätys kaksinpelit mukaan lukien. Ja vielä sisäkentällä. Kakkossyöttö on minulle ollut perinteisesti luottolyönti, ja esimerkiksi viime vuonna brittien tilastopankin mukaan tein nelurin kärkimiehistä vähiten tuplia koko kaudella, mutta nyt niitä tuli sitten senkin edestä. Ja vielä melkein kaikki jäivät verkkoon.

Jotenkin tuntuma palloon ei sitten kuitenkaan ollut tänään paras mahdollinen, sillä syötön kierteen kontrollin lisäksi peruslyönneissä tuli muutama virhe liikaa. Kivikovat US Open -pallot tottelevat kyllä suoria lyöntejä ihan hyvin, mutta joku vaikeus minulla niiden kanssa kierteisemmissä lyönneissä on. Eihän sitä nyt olosuhteita pitäisi omista virheistä koskaan syyttää, mutta kun ei ole täyttä luottoa lyöntiin niin ei vain ole.

Olen kaikesta huolimatta tosi tyytyväinen siihen, miten pysyimme Lloydin kanssa tänään yhdessä kentällä tiiminä, ja olisimme minusta ansainneet sen osa-alueen puolesta voiton. Ottelun tulosta ei kuitenkaan valitettavasti voi enää muuttaa, mutta treenata voi onneksi aina lisää. Syöttötreeniä varmasti on ohjelmassa lisää heti huomenna, mutta myös muutenkin kentällä tulee varmasti vietettyä paljon aikaa.

Seuraava kisa Shanghaissa alkaa vasta viikon päästä perjantaina, joten treenipäiviä saa alle useammankin. Lauantain harjoittelemme vielä täällä Astanassa, todennäköisesti ulkona, jos kelit vain sallivat, ennen kuin lennämme sunnuntaina Kiinaan. Josko se Shanghaissa sitten osuisi se jättipotti omalle kohdalle. Kaikki vuoden seitsemän aiempaa ATP1000-kisaa on voittanut eri pari, joten olisiko nyt meidän vuoromme?

36 thoughts on “Astana ATP250 R16, Heliövaara/Glasspool – Behar/Pavlasek 6-7(12), 6-4, 7-10

 • En tänään edes tajunnut katsoa onko tulossa tennistä, joten missasin matsin. Tiukka matsi taisi kuitenkin olla! Onnea Shanghaihin!

 • Matsi oli tiukka, mutta sen jälkeinen mailanhakkaaminen ikävää katsottavaa. Toivottavasti jatkossa pysyy kasetti kasassa tappionkin jälkeen ja jää viimeiseksi kerraksi… Tsemppiä seuraavaan kisaan!

  • Olen Nimettömän kanssa eri mieltä. Kyllä nuo 8 tuplaa ovat niin karmea suoritus, että jotenkin on ilmaa päästettävä ulos … parempi noin kun täydellinen räjähtäminen itseensä. Mielestäni noita tuplia on kyllä tullut huolestuttavan paljon viime aikoina … myös tuolla St Tropezin turnauksessa niitä tuli kaksi samaan syöttövuoroon. Meinasin silloin kirjoittaa, että korkeammalla tasolla vastustajat tulevat noista rankaisemaan … ennen kaikkea, jos niitä tulee tie-breakeissä … siellä yksikin on liikaa.

   Eli nyt on maila hakattu hajalle … ei muuta kuin uudella mailalla harjoittelemaan vanhaa varmuutta kakkoseen. Jos huipulla A tekee 5 tuplaa viidessä erässä, niin sinäkin sen tutalaisena saat kuntoon. 💪💪🇫🇮🇫🇮

  • Tiukka matsi oli, mutta tottakai tuo mailan rikkominen harmittaa ja hävettää jälkikäteen. Aika harvoin sellaista tapahtuu, mutta toki ne yksittäisetkin kerrat ovat liikaa.

   Syöttötreeniä on ohjelmassa seuraavat päivät Shanghaissa, joten toivotaan parempaa menestystä!

 • Todella, todella tiukka oli tänään taisto, mutta valitettavasti tällä kertaa matsi kääntyi vastustajalle. Siihen valitettavasti osui tosiaan ne pari tuplaa tärkeisiin kohtiin ja niin vaan vastustaja sai lopulta molemmat taiskat hoidettua. Ekan erän taiskassa lähdit kuitenkin mielestäni oikealla tavalla rohkeasti hakemaan kakkosella sitä pistettä. Turha sitä on jarrutella vaan itse on aktiivinen ja hakee sitä erä/matsivoittoa. Ja matsitaiskan kohdalla sentti korkeammalle ja pallo olisi ollut ruudussa. Joku toinen matsi ja marginaalit olisivat olleet teidän puolella. Samalla rohkealla asenteella vaan jatkossakin, palkinto tulee kyllä.

  Vaikka nyt varmasti ketuttaa, niin jos se avauskierroksen tappio piti viiteen viimeiseen kisaan ottaa, niin mieluiten sitten tähän turnaukseen! 🙂 Ei muuta kuin treenihousut viikoksi jalkaan ja seuraava iso kisa siellä jo odottelee. Leukaa siis pystyyn ja tsemppiä tulevaan!

  • Kiitos tsempeistä! Ovathan nämä matsit tosi pienestä kiinni, ei sitä sovi kiistäminen. Mutta kivempaahan se olisi, että kääntyisivät kotiin päin. Välillä tulee huonompia jaksoja, mutta jaksetaan vain tsempata niin pian kurssi kääntyy taas. 💪

 • Eipä tältä sohvalta ole syytä yhtään enempää pohdiskella pelin kulkua; kyllä harmituksesi pelin päätteeksi kertoi kaiken oleellisen. Mutta ehkäpä jeesaa kun tietää, että niitäkin tulee ja menee. Joten ei muuta kun lippua tankoon ja uutta matoa koukkuun! Tsempit seuraavaan!

  • Jep, kisoja on onneksi aina lisää edessä päin. Katseet siis niitä kohti. 💪

 • Optimistisesti voisi heitellä, että olisi voinut kääntyä kummalle vaan ja ensi kerralla sitten. Mutta en heittele. Oli paikat voittaa, mutta ei vaan tullut niitä käytettyä. Lukko ei vaan aukea. Teki itsekin mieli hajoittaa jotakin, mutta ihan henkisillä vaurioilla mentiin.

  Se on jotenkin niin lähelle, mutta sitten kaatuu johonkin juttuun. Turhauttaa kotikatsomossa taas ihan huolella. Miksi tähän koko urheiluhommaan pitää edes lähteä? Voisi intoilla vaikka taidenäyttelyistä. Harmi vaan, kun ei kiinnosta yhtään. Joten ensi viikolla mennään taas.

  • Osuvasti sanottu. Paikat oli, mutta ei vaan millään tullut kotiin. Ja onhan tässä muutama samantyylinen tappio jo alla niin harmitus kertautuu. Mutta urheiluun tämä vain väkisin kuuluu, kukaan ei voi voittaa aina ja kaikkea. Jaksetaan siis tsempata ja kääntää taas katseet eteenpäin.

 • Voi rähmä. Ensin harmitti kun en saanut otteluanne näkymään mitään kautta. Ja sitten harmitti kun hävisitte. Toki seurasin flashcoren kautta (säälittävää :-), ja tasaisuus&tiukkuus kävi sieltäkin ilmi. Mutta ei kaksoisvirheet, ja niitähän sinä et halua tehdä ja minä en halua nähdä. Eli eiköhän ole sovittu, että niitä ei Shanghaissa tule. Rikoit mailan, ohhoh, se on myös mulle vaikeaa katsottavaa, eikä sovi erityisesti sinulle yhtään 🙂 Mutta sitä puolestaan ei Shanghaissa tarvitakaan. Blogistasi löytyi paljon positiivista, itseluottamus sai tämänkertaisesta vain pienen naarmun kolauksen sijaan, eli eipä muuta kuin Swing High in Shanghai!

  • Harmillinen tappio ja harmilliset kaksoisvirheet. Pitää kaivaa se positiivisuus taas esiin Shanghaissa niin saadaan tuloksetkin kääntymään. Edelleen on paljon pisteitä jaossa vielä tälläkin kaudella. 💪

 • Tämä ottelu osoitti nykyisen tasonne. Taitoa teiltä löytyy, mutta mentaalipuolella tuntuu olevan ongelmia. Uskon kyllä, että löydätte vielä entisen huippuvireenne.

  • Ei se taito ja pelikyky ole mihinkään varmasti kadonnut. Henkinen vire ei vain juuri nyt ole parhaalla tasollaan. Mutta onneksi tuo voi kääntyä jo heti seuraavassa kisassa.

 • Minun mielestäni on hyvä joskus purkaa tunteita mieluummin ulos kuin jättää ne sisään muhimaan. Mietin vaan, että mikä sinua tällä kertaa niin kismitti, olethan oppinut häviämään ennenkin rikkomatta mailoja. Ihmisiä, jotka eivät ilmaise tunteita ulospäin, ihaillaan ja nyt jopa kutsutaan viisaammiksi. Väitän kuitenkin, että tunteiden patoaminen itsensä sisään aiheuttaa myöhemmmin väärässä paikassa ja väärään aikaan tulivuoripurkauksen.
  Suomalaisena, kun nyt tällä viikolla seurasin kaikkien pelejä, niin ei hyvältä näyttänyt. Etenkin kun mielessäni on taustalla Malagan ottelut. Ja vielä sairastelut päälle. Jarkon pitäisi painostaa Henri Konttinen kentälle harjoittelemaan (tosin en tiedä syytä miksi hän aikoinaan lopetti), siinä oli mies joka osasi nelipelin tekniikan. Vaikka onhan niitä vasojakin kasvamassa taustalla.

  • Tunteet kuuluvat urheiluun, voimakkaatkin sellaiset. Mutta toki niiden käsitteleminen ja näyttäminen ulospäin on varsin yksilöllistä. Ehkä tällä kertaa oma harmitukseni oli jotenkin aiemmista viikoista kertautunutta.

   Ja ei tosiaan ollut paras mahdollinen viikko suomalaisille. Mutta ei sitä tarvitse mennä kuin kaksi viikkoa taakse päin niin tilanne oli päinvastainen. Eli eiköhän hyviä asioita ole edessä päinkin. 🙂

 • Ta en liten paus från tennisträning! Koppla av, gör något annat så blir det bättre. Ni kan spela tennis, men något annat klickar. Försök använd flera överraskningsmoment i era matcher, mera top- och sidospin i servarna, spelet är ibland för lätt att förutse för motståndarna.

  • Det ska vi görä, ett par dagar i Shanghai utan att även tänka på tennis. 🙂

 • Taito olla väsyneet mailat..sen verran kovaa sai mailat kyytiä 😀😀…Tsemppiä Kiinaan !!

 • Ensinnäkin, Gran Slam-Harri on paras peliversio sinusta, joten niitä videoita kannattaa kelailla illan lopuksi, jotta uni vahvistaa noita myönteisiä mielikuvia.

  Tällä hetkellä iskulyöntisi ja verkkotatsisi ovat timanttisessa kunnossa. Silloin kun haet ykkössyötölläsi suoria pisteitä viivojen läheisyydestä, toimii sekin hyvin, joskus jopa ässien muodossa.

  Kaksoivirheitä ei pidä pelätä, vaan se kakkonen hyvällä teholla, tarkkuudella ja kierteitä vaihdellen kehiin. Se että verkkomies joutuu vastaanottamaan ylivaikeita vastauksia helppojen kakkosten takia, on vastuunsiirtoa väärällä tavalla. Viimeaikoina tuota rohkeutta on ollut, hyvä niin. Koskaan ei pidä tuijottaa yksittäisten matsien huonoja suorituksia, vaan ajatella asioita pidempiaikaisena kehitysprosessina, jossa pelirohkeus kasvaa.

  Kakkosten onnistumisprosentti on huono indikaattori, kakkosten voittoprosentti on se kova juttu. Virheiden pelko on kaiken paha alku. Hyvän syötön perusta on se, että ennen syöttöä, ympäristö katoaa ja mielikuvassa on ainoastaan tarkka kenttäpiste siitä, mihin pallo tulee osumaan suunnitellulla kierteellä tai suorana. Syöttäminen on vain tuon mielikuvan automaattinen toteutuminen, joka tulee selkärangasta/alitajunnasta, ei enää hitaista aivoista. Jokaiseen treenisyöttöön tuo mielikuva mukaan, niin kisasyöttämisestäkin tulee jossain vaiheessa mukavan rentouttava tapahtuma, jota oikein odottaa.

  Kovat painavat pallot ovat inhottavia yläkierrehallittavia, varsinkin nopeissa tilanteissa, koska se vakiolyönti lähtee silloin herkästi selkärangasta. Silloin sitä suoraa tinttiä ei lyödä vain harjoituksissa, vaan käytetään myös pääsääntöisesti pelissä, ehkä tavallista tiukemmalla jännityksellä, eli sopeudutaan ja pelataan pallojen ehdoilla.

  Silloin kun nelurissa syöttäjät supisevat kuvioita, niin ei koskaan kannata olla merkkipaaluna siinä pisteessä, missä aikoo todellisuudessa vastaanottaa. Supinavaiheessa voisit vaikka heittää herjaa Glasspoolin kanssa, ennen kuin pyrähdät takaisin ”työpaikalle”, johonkin random-pisteeseen, joka ei välttämättä ole se vakiopiste, esim. syvyyssuunnassa. Syöttäjän ja verkkomiehen määrittelemää käsikirjoitusta kannattaa aina hämmentää, eikä vain alistua siihen, koskien erityisesti vaikeasti palautettavia ykkössyöttöjä.

  Syötönvastauksissa pitää välttää leimautumista, eli jos syöttö tulee tiettyyn paikkaan, niin videovakoilun pohjalta todennäköisesti lyöt siihen tietyntyyppisen vastauksen. Viime peleissä verkkomiehet ovat lukeneet noita syötönvastausuuntiasi turhankin hyvin. Jos vastaukset eivät kulje, niin voiman lisääminen ei välttämättä ole se paras ratkaisu. Kontrataan/nojaillaan puhtailla sweetpot-osumilla palloa eri paikkoihin, esim. löysä verkolle tulevan syöttäjän jalkoihin ylä- tai alakierteellä, ei ole ollenkaan hassumpi taktiikka, kunhan leikkausintoista verkkomiestä on sitä ennen kuumoteltu linjaohituksilla. Noppa pelihousujen taskussa, jolla voisi määrittää seuraavan syötönvastauksen, olisi aika mainio tapa suunnitella random-vastauksia, jolloin olisi peräti 6 vaihtoehtoista palautusta, jos palloon vain pääsee kunnolla käsiksi.

  Tärkeintä on kuitenkin löytää peliin sopiva rentous ja lapsenomainen peli-ilo, jossa iloitaan jokaisesta onnistumisesta, joka ruokkii itse itseään. Unohdetaan taktinen yliajattelu, joka aivotoimintana monesti hidastaa toimintoja. Grand Slam-peleissäsi pelasit paljon vaistoilla, välilä kaikki taktiikat unohtaen, pystykynttilää parin kanssa yms. jotka tuottivat roppakaupalla onnistumisia. Noiden suoritusten tuottamaa peli-iloasi oli hauska katsella. Olit noissa sekanelureissa kentän paras miespelaaja, joka oli se kova juttu.

  • todella hienot kommentit, kysyisinkin teiltä asiantuntijoilta: kun ollaan kovimman paineen alla syötössä , ottelu/eräpallo vastustajalle , niin eikö olisi hyvä olla etukäteen mietittynä varmahko ykkössyöttö (jota käyttää), ehkä vähän vauhtia pois , jotta ei tarvitse kakkossyöttöä? vai mitä mieltä ollaan..

   • Varma ykkönen hieman hiljempaa jotta välttyy kakkssyötöltä?
    Vastaus riippuu syötön kovuudesta/hyvyydestä ylipäätään. H. Kontisen kannatti ottaa riskiä ykkösellä, koska hänellä oli niin hyvä ykkönen ja hyvä kakkonenkin.
    Jos Harri saa syötettyä rennosti kakkoset, voisi panostaa ykköseen. Muutoin ehkä hieman vauhtia pois ykkösestä. Suuntaus on myös tärkeä. Minua kyllä usein hirvittää kämmenelle syöttäminen. Eihän siinä jos se on kova ja tarkka keskiviivalle tai sivulinjalle. Heti jos syöttö on useita senttejä linjasta keskelle, nuo huippupelaajat usein pystyvät palauttamaan erittäin vaikeita.

  • No mutta, hienoa analyysiä, taktiikkaa, oveluutta jne yms. Harrille ei ehkä mitään uutta, mutta aina tekee hyvää freesata juttuja. Maallikolle mukavia näkökulmia. On se Harri hienoa, että sinulla on asioihin paneutuneita ja viitseliäitä seuraajia!

  • Tosi hyvä kommentti, kiitos nimettömälle osaajalle! Aika osuvaa analyysia, muutama juttu ihan kuin omista ajatuksista.

   Kakkossyötön nopeuden lisääminen on ollut tämän vuoden yksi isoimmista teemoista. Hyväksyttiin se, että tuplia voi tulla enemmän kuin aiemmin, mutta prosessi on silti oikeansuuntainen. Tällä kertaa osui sitten vain se heikompi syöttöpäivä. Ja silloin tulee herkästi epäiltyä koko prosessia, vaikka alunperinkin tämä oli ihan odotettu juttu tapahtuvan jossain vaiheessa. Jos haluaa jotain muuttaa, niin takapakkiakin voi hetkellisesti tulla.

   Palauttamisen osalta tuo yllätyksellisyys on tosi hyvä muistutus. Brittivalmennuksessa monipuolisuutta on yritetty jopa vähentää, ja saada minut tyytymään niihin parhaisiin palautuksiini, mutta kieltämättä olen tuon kanssa hieman itsekin kipuillut. Olen luova pelaaja, joka pelaa paljon vaistoilla. Ja jos vaikka lobbipalautus tai hiljaisemman jalkoihin ”kielletään” niin homma voi helposti mennä väkinäiseksi.

   Mutta kaikista tärkeintä omassa pelissäni on tuo oikea rentous ja peli-ilo. Muutama tappio alla, niin tuo on helpommin sanottu kuin tehty, mutta koskaan ei saa unohtaa, että tennis on kuitenkin vain peli.

   Näillä fiiliksillä eteenpäin!

 • Pelissä on jälleen hieman väkisinpuristamista kun pitäisi muistaa nauttia. Terävyyttä on mutta ei rentoutta. Se koskee oikeastaan molempia teistä. Varmaan siinä on mukana tunne, että kun viime kausi oli nousujohteinen ja erinomainen, niin omat odotukset tälle kaudelle ovat olleet kovat. Isossa kuvassa kaikki on erinomaisessa kunnossa joten unohtakaa tappiot ja hymyissä suin kohti seuraavaa kisaa vaan.

  • Hyvin sanottu! Ihmismieli on harmillisen hyvä muistamaan vain ne huonot hetket, joten yritetään jatkossa pitää paremmin se ilo ja hyvät fiilikset esillä kentälläkin. 🤗

 • Nyt on hyvä aikaa suunnata Shanghaihin ja uusiin kisoihin. Vähän kummastelin, että Astanassa perjantaina vasta eka peli, mutta näin nelurissa… Jos peli ois ollu torstaina olis hyvät treeni ollu peliesitys ja nyt ois voitto taskussa. 🙂😉 No mitäs näitä jossittelemaan, otetaan hyvät kokemukset mukaan ja kohti uusia haasteita! 🎾🎾🎾🙂🇫🇮👍Vamos!

  • Eipä näitä tosiaan auta jossitella. Otetaan opit mukaan ja jatketaan yritystä Shanghaissa. Sielläkin pelit alkavat vasta perjantaina, joten treenipäiviä riittää. 💪

 • Edelleenkin ”tennis on vain peli”. 😊 Edelleen peli, jossa välillä hävitään ja välillä voitetaan, mutta jokaisesta opitaan. 🥰 Ja edelleenkin… on niiiiin helppoa kertoa mitä pitäisi tehdä ja mitä ei olisi pitänyt tehdä kentän ulkopuolelta. Te tiedätte aivan varmasti minkä oppimisen lahjan ääreen milloinkin tulee uskaltaa pysähtyä ja uskallatte siihen pysähtyä. Ihan varmasti tiedätte myös sen että tärkeintä on se, että nautitte pelistä. Ja edelleen toivon, että tiedätte että täälläkin nautitaan niiden seuraamisesta, innolla jo odottaen seuraavaa peliä seurattavaksi. 💪🎾 Nautitaan peleistä hävisittepä tai voitittepa sitten pelinne! 😊

  Tsemiä seuraavaan koitokseen! 💪😎 Täällä ollaan jo valmiina huutamaan keuhkoista ilmat pihalle upeista suorituksistanne…. vaikkei välttämättä voittoa tulisikaan, vaikka voittoihin toki uskotaan! Let’s fight! Vamos!!! 💪🔥🔥🔥

  • Kiitos positiivisesta kommentista tässäkin tilanteessa! 🤗 Tennis on vain peli, sehän se olisi hyvä pitää mielessä ja muistaa nauttia. Välillä menee vähän väkinäiseksi ja totiseksi, mutta ei se yleensä vie mihinkään. Shanghaissa onneksi ollaan taas uuden äärellä, joten eiköhän silloin muista taas nauttia ihan uudella tavalla. 😉

 • Harmi niukasta tappiosta. Olisi voinut kääntyä myös voitoksi, mutta jossittelu on jälkikäteen turhaa. Matsi pois mielestä ja koitatte aina parempia seuraavassa ottelussa. Maila päreiksi on spontaani mielen ilmaus, ei suunniteltu, se vaan tulee jostain syvältä sielusta. ”Bublik pisti aikoinaan myös kassissa olleet mailat päreiksi” . Olisiko hyvä kisapäivän aamuna unhtaa kokonaan tulevan matsin analysointi ja katsoa jotain ihan muuta höntsä urheilufilmiä, tuli mieleen kotikaupungin liiga-lätkä joukkue, jotka katsoivat polttopallo leffan ennen HIFKIn peliä, kolmen matsia tappioputken jälkeen ja kas voitto tuli.
  Tuo englantilaisten valmennus metodi ei saa minun kannatusta, olisikohan teidän pelinne liian kaavamaista, eikä teille ole annettu vapautta toteuttaa omia kikka-kakkosia, joista itse nautin pelatessani. Kannattaa otta puheeksi.
  Menestystä ja Onnea ratkaiseviin palloihin Shanghaissa.🎾🍀

 • Jopas oli yllätys kun Shanghain virallisilla sivuilla neluriohjelmassa on H.Kontinen mukana!
  Ne on jostain kaivaneet vuoden 2019 listan tuonne sivuille… Kaksinpelin ohjelma näyttää vähän ajantasaisemmalta.

  ATP:n sivuilla on oikeampi, luullakseni.

Comments are closed.