Shanghai ATP1000 – Matkustusta ja valmistautumista ennen ensimmäistä ottelua

Edellisestä Kiinan matkastani onkin vierähtänyt jo yli neljä vuotta, mutta mikäpä olisi parempi syy palata kuin Aasian suurin tennisturnaus Shanghai Rolex Masters, johon paikka nyt ensimmäistä kertaa aukeni minullekin. Matkasimme Kazakstanista tänne Shanghaihin sunnuntaina, joten nyt on jo muutama päivä olosuhteisiin totuttelua alla, ja fiilis ihan kohdallaan. Nelurimatsit alkavat aikaisintaan perjantaina, jolloin saamme vastaamme parin Escobar/Nedovyesov.

Treenasimme Astanassa perjantain tappion jälkeen vielä yhden päivän, ja vaikkei keli ollut täydellinen niin saimme lauantaina Lloydin kanssa lyötyä puolisentoista tuntia ulkokentällä. Lentoyhteydet Astanasta Shanghaihin eivät ole ihan niin säännölliset kuin mihin monessa muussa maailmankolkassa on tottunut, mutta sunnuntaille löytyi kuitenkin kohtuullinen yhteys vain yhdellä koneenvaihdolla, eikä matkalle osunut edes yölentoja. Lensimme noin kymmenen hengen tennisporukalla ensin FlyArystanin siivin Luoteis-Kiinan pääkaupunkiin Ürümqiin, josta matka jatkui muutaman tunnin odotuksen jälkeen China Eastern Airlinesin kyydissä Shanghain Hongqiaon lentokentälle.Vaikkei yötä myöten tarvinnutkaan matkustaa niin ovelta ovelle koko reissu kesti kuitenkin melkein 15 tuntia, joten ei se ihme ollut, että perille päästyä oli hieman uupunut olo. Onneksi tämä tällä hetkellä pelaamani kisaputki tuntuu kuitenkin tarjoavan vuoden parhaat kisahotellit perä perää. Astanan Ritz-Carlton -ketjun kisahotelli oli ihan supermoderni, ja vaikka tämä Shanghain saman ketjun majapaikka onkin ehkä hieman kulahtaneen oloinen (tiedetään, first world problems 😅 ) niin kyllä uni kuitenkin aika mukavasti on maistunut.


Koska seuraavien matsien alkuun oli vielä aikaa, päätimme ottaa matkapäivän lisäksi myös maanantain huilin kannalta, mikä oli varmasti ihan oikea ratkaisu. Kisaputkeni on jo nyt aika pitkä, joten pieniä puhalluksia silloin tällöin tarvitaan. Vapaapäivä hurahti kuitenkin tosi nopeasti, sillä uni maistui aamulla pitkään, ja iltapäivä meni kaupungilla pyörien. Illan nopea pyörähdys hotellin kylpyläosastolla oli myös paikallaan.Tiistaina oli kuitenkin aika palata töiden pariin, joten hain hotellin kolmoskerroksen kansliasta akreditointipassin ja hyppäsin kisakuljetuksen kyytiin. Kisapaikka on varsin viihtyisä kompleksi ja minulle itse asiassa tuttu yli kymmenen vuoden takaa, kun pelasin täällä Challenger-kisan (ja taisinpa ottaa mm. urani parhaan voiton tuossa kisassa Yen-Hsun Luta vastaan). Ainoa pieni haaste on kuitenkin kisapaikan sijainti kaukana Shanghain keskustan lounaispuolella, joten matkoihin menee nyt loma-aikana ilman ruuhkiakin noin 50 minuuttia suuntaansa. Kesken päivää ei siis paljoa tarvitse käydä hotellilla lepäilemässä.


Treenasimme tiistaina Lloydin kanssa ensin tunnin verran kahdestaan ihan vain tuntumaa hakien, kunnes pelasimme lounaan jälkeen treenierän Murray/Venus -parin kanssa. Tänään keskiviikkona vietin kentällä sen sijaan kolme tuntia putkeen, kun haastoimme ensin treenierään parin Salisbury/Ram, minkä jälkeen jatkoin kahdestaan Salisburyn kanssa tunnin verran ennen kuin Lloyd palasi takaisin kentälle pelaamaan vielä toisen treenierän Middelkoop/Mies -paria vastaan.

Kentät ovat Shanghaissa olleet perinteisesti melko nopeat, mutta en tällä kertaa sanoisi, että alusta mitenkään tavallisesta poikkeava olisi. Kierteet purevat varsin hyvin, mutta suorilla lyönneillä saa vastustajan lyötyä myös ihan hyvin ulos kentältä. Pallot ovat kuitenkin tällä kertaa minulle ihan uudet tuttavuudet, sillä tällaista Wilsonin purkkia ei ennen ole tullut vastaan. Melko painavia nuo pelivälineet tuntuvat tälläkin kertaa olevan.
On ihan virkistävää pelata taas kokonaan itselleni uudessa kisassa, varsinkin kun puitteet ovat tätä tasoa. Treenit saa vedettyä ihan omilla ehdoillaan, ja voi oikeasti kaivaa ihan parhaan pelivireensä esiin. Sitä tarvitaankin, sillä kaavio on ATP1000-tasolle tyypillisesti tiukka, ja heti ensimmäisessä ottelusta lähtien pitää olla parhaimmillaan, jos kisassa haluaa edetä.

Saamme ensimmäisellä kierroksella vastaamme aika yllättävästi villin kortin saaneen parin Escobar/Nedovyesov, jotka eivät kumpikaan ole siis kiinalaisia. Treenasimme heidän kanssaan kertaalleen viime viikolla Astanassa, joten aika hyvin on selvillä, mitä tuleman pitää. Mutta toki niin on myös heillä, eikä vähiten sen takia, että Escobaria valmentava Jeff Coetzee oli myös US Openissa mixty-parini Annan valmentaja. Joka tapauksessa mielenkiintoinen matsi on varmasti tulossa. Pelipäivä ja -aika selviää vasta myöhemmin, mutta aikaisintaan perjantaina siis aloitellaan.


Tässä parin päivän sisällä julkaistaan myös Shanghain jälkeisen viikon kisojen ilmoittautumislistat. Jotta ei suurempaa haloota synny niin paljastan jo tässä kohtaa, että sovimme Lloydin kanssa äskettäin pelaavamme Shanghain jälkeiset pari viikkoa erillään. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan niin pelaan siis aiemmasta poiketen ensin Tukholmassa Patrik Niklas-Salmisen kanssa ja sitten Baselissa Mate Pavicin kanssa. Mutta kirjoittelen tarkemmin tuosta aiheesta sitten, kun on sille sopivampi aika. Mitään sen kummempaa draamaa ei taustalla kuitenkaan ole. 🤗

16 thoughts on “Shanghai ATP1000 – Matkustusta ja valmistautumista ennen ensimmäistä ottelua

 • Kiitos kattavasta kirjoituksesta ja tunnelmien kuvauksesta.
  Nyt vaan Full ahead tähän kisaan!
  Erittäin kiinnostavaa nähdä myös pari seuraavaa kisaa uusien parien kanssa.
  Kotikatsomo on hereillä! Cmoon ja pallot kenttään!

 • Hienoa, että pelaat Tukholmassa Patin kanssa. DC-finaali jo tulossa.
  Upeata nähdä myös, että pelaat Pavicin kanssa, koska odotin jo Henkan pelaavan hänen kanssaan!

 • Pieni parinvaihto voi tehdä ihan hyvää ja antaa uutta näkökulmaa. Kaltaistani syntymäuteliasta toki kiinnostaa, että missä turnauksissa ja kenen kanssa Lloydin on tarkoitus pelata (jos samoissa kisoissa mukana, niin saattaa arpa heittää teidät vastakkainkin). Nyt kuitenkin tsemppiä tulevaan turnaukseen Lloydin kanssa!

  • Voi tosiaan olla oikea ratkaisu, katsotaan miten käy. 🙂 Lloyd ei tosiaankaan halunnut(uskaltanut 😁) tulla samoihin kisoihin kanssani, joten varmaan hän pelaa sitten Antwerpissä ja Wienissä.

 • Kiitos päivityksestä ja tsemppiä kisaan! Hyvä että välillä mahtuu pari päivää myös lepoa väliin, kelpaa virittää keho ja mieli täyteen iskuun. Omalta osaltani keskityn nyt tähän kisaan ja jätän kyselyt tulevien viikkojen kuvioista myöhempään vaiheeseen! 🙂

  • Juuri näin, hyvä latautuminen ja valmistautuminen alle, ja sitten täydellä fokuksella matsi kerrallaan eteenpäin. 💪

 • Eikös Patti ja Mate ole molemmat myös A-ruudun miehiä? Pääsetkö sinä ainoana oikeakätisenä B ruutuun?

  • Näin olin ajatellut. Perinteisesti olen B-ruudussa pääosin pelannut, ainoastaan Lloydin kanssa enemmän A-ruutua.

 • Kieltämättä tuo paljastus tulevasta aiheuttaa mielessä kysymystulvan, mutta hillitään sitä nyt ja keskittyminen tähän hetkeen. Ono teillä ollut puhetta ennen kisaa, että lähdetäänkö nyt hakemaan luovempia ratkaisuita vai mennäänkö edelleen prosenttipelillä? Oma ristiriitani on se, että tykkään kovasti nähdä luovuutta, mutta itse taipuisin kuitenkin aina pelaamaan prosenttien kautta.

  Arpa olisi voinut tuoda ekalla kierroksella vastaan mitä vaan, joten tuo on varmaan aika hyvä aloituspari. Siitä voitto alle ja sitten hyvällä fiiliksellä pikkuisen kovempaa paria vastaan. Hyvin on syytä tietysti pelata jo avauksessa. Tsempit avaukseen ja jospa oudot pallot olisi teidän puolella.

  • Jep, mietitään noita tulevia kuvioita tarkemmin tämän kisan jälkeen. Nyt matsi kerrallaan eteenpäin, ja eiköhän me edelleen luoteta prosenttitennikseen, joka on näin pitkälle kantanut. Vastus pitäisi olla kaadettavissa omalla hyvällä pelillä, joten haetaan vain se esiin niin hyvä tulee. 💪

Comments are closed.