Tukholma ATP250 – Ensimmäinen ottelu tiistaina

Taas mennään, tällä kertaa kauden maantieteellisesti lähimmässä ATP-kisassa Tukholmassa. Treeniviikko Suomessa teki pelille tosi hyvää, joten tunnelma on taas kohotettu sopivasti ennen kisan alkua. Parinani tällä viikolla on Patrik Niklas-Salminen, ja vastuksemme tiistain avauskierroksen ottelussa brassipari Demoliner/Matos.

Lensin Kiinasta kotiin heti tappiota seuraavana päivänä jo viime viikon lauantaina, joten sain siis pitkästä aikaa olla kotona ihan kokonaisen viikon verran. Heinäkuun puolesta välistä lähtien olen pelannut kisan yhtä vaille joka viikko, ja kyllähän tuo tuntuu sellaisena perus treenaamisen puutteena ja pienenä henkisenä väsymyksenä. Lyönti ei ollut ihan kohdallaan ja toki mieli myös edelleen vähän sekava Lloydin kanssa teiden erottua.


Peli ei siis tuntunut ihan timanttiselta, mutta onneksi treeniviikolle oli nyt siis hyvä mahdollisuus. Otin pari päivää ensin ihan huilia perheen kanssa, minkä jälkeen palasin tiistaina Taliin lyömään palloa. Ensimmäinen treeni oli sanalla sanoen aika kamalaa tekemistä, mutta kun jaksoimme Boriksen kanssa jumpata aivan perus asioita pitkiäkin sessioita, niin pikku hiljaa luotto lyöntiin alkoi löytyä. Varsinkin peruslyönneissä kehon ja mailan kärjen välisen liikkeen ajoitus oli jotenkin harvinaisen sekaisin, joten löimme palloa runsaasti niin pikkuruudussa kuin kädestä paikalleen pudotettuun palloon lyöden. Se oikeanlainen räjähtävyys, ”spark”, puuttui, mutta vähitellen homma alkoi taas luistaa.

Treenasin viikon aikana laajan pelikaveriporukan kanssa saaden välillä verkon toiselle puolelle Emilin, välillä Patrikin ja välillä useampia HVS:n kilpapelaajia. Lisäksi tein pari terävyyttä ylläpitävää harjoitusta kuntosalin puolella. Matsituntuma oli kuitenkin edelleen vähän kysymysmerkki, joten kun mahdollisuus viralliseen otteluun lauantai-iltana avautui, niin hyppäsin ilomielin kotimaisen Tennisliigan avauskierroksella kentälle kotiseurani Satan pelatessa vierasmatsin GT:tä vastaan Kauniaisissa. Pelasin vain nelinpelin, mutta parini Ilja Orren kanssa vastustajat kaatuivat tyylikkäästi 6-2, 6-3.


Toinen tärkeä juttu oikean matsin pelaamisessa oli toistojen saaminen kakkosruudun palautuspeliin. Pelaan tulevat viikot siis eri palautuspuolta kuin Lloydin kanssa koko kolmen vuoden ajan, joten hetki siinä väkisinkin menee totutellessa uuteen ”toimistoon”. Itse syötönpalautus tuntui kyllä aika nopeasti hyvältä, mutta erityisesti verkkoliikkuminen peliparin palauttaessa ja omat lyöntivalinnat takakentältä palautuksen jälkeen kaipasivat kyllä vähän enemmän hiomista. Mutta en minä toki ensimmäistä kertaa kakkosruudussa ole, ennen yhteispelejä Lloydin kanssa pelasin tuota puolta jopa ykkösruutua enemmän.

Voittoisan lauantai-illan Tennisliiga-ottelun jälkeen pakkasin illalla osan kamppeista ja sunnuntaiaamuna vielä lisää, sillä Tukholmaan oli lähdössä koko perhe mukaan kannustusjoukoiksi. Harmittavasti vanhempi lapsista heräsi kuitenkin sunnuntaina varsin sairaana, ja jouduimme viime hetkellä jättämään matkan vaimon ja lasten osalta väliin. Lennot, vuokra-autot ja hotellit sai onneksi peruttua, mutta olihan se joka tapauksessa vähän haikeaa lähteä reissuun yksin, kun odotukset yhteisestä matkasta olivat niin korkealla. Ja ei missään nimessä kiva tilanne vaimollekaan, joka jäi nyt yksin hoitamaan sairasteluja kotiin.

Lentomatka Tukholmaan ei kovin paljoa yli puolta tuntia kestänyt, joten ehdin sunnuntaina vielä hyvin vetämään kahdet treenit Patrikin kanssa Kungliga Tennishalleniin. Ja koska matsia ei ollut ohjelmassa vielä maanantainakaan, niin toistimme kaavan tänäänkin. Ensimmäinen treeni tunnin verran kahdestaan perusjuttuja hioen ja toinen treeni myöhemmin pisteitä toista paria vastaan pelaen. Ja mikäs siinä oli treenatessa, kun varsinkin Patti oli tänään ihan hurjassa pelivireessä.

Olosuhteet Tukholmassa ovat perinteiseen tapaan keskinopeat. RS-merkkiset pallot ovat käytössä ATP-kiertueella ainoastaan tässä kisassa, joten moni pelaaja on hetkellisesti hieman ihmetellyt niiden tuntumaa, mutta omaan käteen ne kyllä sopivat hyvin. Kontrolli on kohdallaan, eikä nelurissa pallojen kuluminenkaan ole mikään ongelma. Täksi vuodeksi matsikenttien määrää on vähennetty kolmesta kahteen, sillä aiempina vuosina käytössä ollut kolmas matsikenttä numero 6 on nyt vain treenikenttänä, sillä eihän se koskaan kunnolla ATP:n vaatimuksia kentän koon osalta täyttänytkään. Ei taida itse asiassa edes toinen matsikenttä 1:kään ihan niitä täyttää, mutta kai ruotsalaiset saavat joka vuosi puhuttua ATP:n johtajat ympäri, että täällä saadaan kisa pelata. 😊


Meillä alkaa Patrikin kanssa pelit siis huomenna tiistaina, ja vastuksena on ihan tiukka brassipari Demoliner/Matos. Taitavaa vasenkätistä Matosia vastaan olen tainnut pelata kerran, mutta Demolineriä vastaan en koskaan. Harvinaisen uusi vastus siis kyseessä. Brittien datapankkia ei enää ole minulla luonnollisesti käytössä, mutta onneksi omista muistiinpanoista löytyy nuotit näistäkin vastustajista, joten sokkona ei missään nimessä tarvitse pelata. Toisin kuin ehkä vastustajien? 😁 Matsimme on ohjelmassa illan viimeisenä otteluna kentällä 1 noin kello 19 paikallista aikaa, jos aiemmat matsit eivät mahdottoman pitkiksi venähdä.

Ja loppuun voinee mainita, että tänään selvisi myös se, että mahduin kuin mahduinkin Pavicin kanssa mukaan kahden viikon päästä pelattavaan Pariisin ATP1000-kisaan. Pelaan siis hänen kanssaan sekä Baselissa että Pariisissa. Vamos!

14 thoughts on “Tukholma ATP250 – Ensimmäinen ottelu tiistaina

 • Olisiko huomisehtoon peli samalla valmistumismatsi Malagaan? Oletettavasti sen suhteen ei kuitenkaan ole mitään lyöty lukkoon ja vaihtoehtojahan löytyy. Mutta ensin stokis, basel ja paris alta pois ja perinteiset tsemit niihin!

  • Miksipä ei! Malagan suhteen on kyllä sellainen tilanne, että neluriin voidaan laittaa melkein kuka vain meidän tiimistämme ja mahdollisuudet voittoon ovat olemassa. Mutta pelataan toki nämä tavalliset kisat ensin alta pois. 🙂

 • Tsemppiä kovasti matseihin! Pieni tauko varmasti tuli tarpeeseen ja jospa se myös uudelleenkalibroi lyönnin ja sopivasti puhdisti pään lyöntiä haittaavista tunnelmista. RS:n pallot ovat omia lemppareita, joten jospa ne sopisivat muillekin suomalaisille.:)

  Loistohomma samaten, että myös Pariisiin käy tie!

  • Kiitos! Treeniviikko oli nyt enemmän kuin paikallaan, joten eiköhän täällä Tukholmassa ole peli ihan täydessä kunnossa. RS:n pallot sopivat minullekin, joten otetaan siitä vielä pieni henkinen etulyöntiasema käyttöön. 🙂

 • Kiva lukea taas kulumisiasi, Harri! Aikansa ottaa, että asiat asettuvat uomiinsa uusien pelikaverien kanssa. Mutta hyvä on pöyhäistä välillä ja rikkoa totuttuja rutiineita. Vähän valjulta on tuntunut täällä kotikatsomossakin, mutta nyt jo innolla odotan seuraavia pelejäsi, sekä Patin että Pavicin kanssa. Lycka till, nya dörrar, nya nycklar!

  • Kiitos! Onhan siinä aina sellaista mukavaa pikku jännitystä pelata uuden parin kanssa. Eikä sitä koskaan tiedä mitä kaikkea hienoa tulevat viikot tuovatkaan tullessaan. 💪

 • Hyvä kuulla, että Patrik on ollut treeneissä iskussa, kun aika mollivoittoisia on tulokset olleet. Jospa nyt saadaan hyvä treenitekeminen molemmilta kentälle.

  Vielä parempi uutinen oli, että pelaatte Pavicin kanssa Pariisissa, niin tarvitse sitä stressata.

  Tsempit huomiselle ja uudelle alulle!

  • Jep, Patrik oli kyllä ihan hurjassa vedossa maanantain treeneissä. Sama meno vain päälle matseihin niin taivas on rajana. Ja tuo Pariisiin mukaan pääsy ehti kyllä itseäkin vähän stressata. Oli ihan yhdestä tai kahdesta ranking-sijasta homma kiinni, mutta onneksi kääntyi nyt oikein päin. 😅

 • Nyt on ns. uuden alku, kaksi hyvää kaveria Patti ja Pavic. Patin syötöt tekivät vaikutuksen Talissa, niistä on hyvä verkolla ratkoa pisteitä. Hyvä valinta vaihtaa puolta. Ottaahan se oman aikansa tottua. Mikä laite on swing weight, en ole törmännyt moiseen?
  Data-pankista sen verran, että luulisi Suomesta löytyvän tietotaitoa luoda tulevaisuuden tennisammattilaisille vastaava, taidosta ja osaamisesta se ei jää varmaan kiinni.
  Harmi, ettei perhe päässytkään viettämään aikaa Tukholmaan, mutta terveys edellä.
  Huikeat uutiset jatko turnauksista, ATP 1000 on aina jotain spessiä.
  Tsemppiä peleihin Patin kanssa, Etelä-Amerikan kaverit ovat sitkeitä taistelemaan. 🎾

 • Miten voi olla ettei edes ykköskenttä täytä vaatimuksia? Onko kyse turva-alueesta, kentän koosta vai materiaalista? Kuulostaa aika hurjalta noin ykköskentäksi.
  Toivottavasti kuume ei tullut sinun mukaasi ja kaada petiin.
  Kun brassit on kaadettu nähdään sitten (todennäköisesti) mielenkiintoinen kamppailu. Miten business-suhde kestää kun toinen pitää nujertaa ennen ensimmäistä yhteistä peliä!
  Olisin myös kysynyt tuosta swing weightistä mutta en kysykään kun CeeKoo ehti jo ensin.

  • ATP:lla on tosiaan aika tarkat vaatimukset kentän koon suhteen. Pelialueen koko pitää sivukentillä olla 60 jalkaa * 120 jalkaa ja keskuskentällä 66 jalkaa * 132 jalkaa. Tuo Tukholman kenttä 1 on ainakin leveyssuunnassa hieman liian kapea eli ei sen takia täytä virallisia määräyksiä. Pitäisi olla vähintään 3,66 metriä tilaa nelinpelirajasta sivuseinään. Kentän korkeus ei myöskään saa alittaa 12 metriä, mikä tulee monessa tennishallissa vastaan. En ole varma tuleeko myös täällä Tukholmassa.

   Swing weight koneesta laitoinkin linkin tuohon ylemmäksi. Ja mennään nyt matsi kerrallaan ennen kuin mietitään mahdollista Pavicin kohtaamista. 😉

 • Kiitos taas tilannetiedoista!
  Hyvä kuulla, että Patti on vireessä.
  Katsoin just Empun vakuuttavan pelin.
  Camoon Suomi Kungligahallenissa!
  Pallot kenttään ja eiku Full Ahead!

Comments are closed.